Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 10:57   #2671
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Xal słyszał po moim buczeniu, ze napewno coś zrobił nie tak dlatego zaskoczył
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:00   #2672
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale tak szczerze to całe życie mówiłam, że powinnam się urodzić chłopem i baby są gorsze
me too...

ogólnie to się przyznam,że nie lubię bab
i Wy tu na wizażu jesteście praktycznie jedynymi babkami z którymi gadam

zawsze otaczałam się facetami, bab nie trawiłam.. czasem pojawiła się jakaś jedna z druga koleżanką ale i tak po chwili okazywały się gamoniami i znikały z mojego życia

teraz żałuję, bo mało który kumpel ma zamiar gadać o ciuszkach dla bejb

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:02   #2673
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Powiedzmy, że się ogarnęłam. Idę do sklepu, muszę kupić produkty na barszcz i krokiety bo padło na mnie przygotować właśnie to na sylwka a chyba jutro bym musiała barszcz nastawić i farsz zrobić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:03   #2674
Ashyshqa
Zakorzenienie

Motylek, u niego ten szpital chyba po prostu przelal czare goryczy. Ale nie bylo tak, ze mi jakos to okazywal, czy cos, tyljo czulam, ze jest w nim jakis bunt. Jak potem porozmawialismy to powiedzial, ze sam nie wie czemu mial taki zwarzony humor (zupelnie jak nasza Axelka )
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

no cóż,pozostaje myśleć,że kiedyś będzie lepiej
Pewnie juz za pare miesiecy nie bedziesz miala czasu na myslenie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:20   #2675
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Robi robi ... przynajmniej nasz
Ja też tego nie rozumiem jeśli rodzice w ogóle nie planują tego ślubu w ogóle
są różni księża. zasadniczo nie dziwię się podejściu księdza kiedy odmawia chrztu dziecku którego rodzice nie mają ślubu kościelnego (o ile taki mogą bez problemu mieć). bo po co taki chrzest?
inna sprawa kiedy rodzice ślubu mieć nie mogą-ale w takiej sytuacji moja kuzynka ochrzciła 2 dzieci bez problemów.

Cytat:
Napisane przez xal
A mi nie szkoda, oni cierpią nas a my cierpimy te wszystkie hormony i stres o maluszka
mi tez nie szkoda. przecież te chore jazdy też mnie wkurzają, wściekam się na siebie bo nie wiem o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
zawsze otaczałam się facetami, bab nie trawiłam.. czasem pojawiła się jakaś jedna z druga koleżanką ale i tak po chwili okazywały się gamoniami i znikały z mojego życia

teraz żałuję, bo mało który kumpel ma zamiar gadać o ciuszkach dla bejb
to ja mam przyjaciela-geja i on się więcej nagada o dzieciaczku i o wyprawce niż ja razem z moimi 3 bliskimi koleżankami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:27   #2676
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak szczerze to całe życie mówiłam, że powinnam się urodzić chłopem i baby są gorsze
Boszsz - to tak jak i ja

Dzień dobry.
Piję kawę i Was czytam i śmiać mi się chce.
Ja nie mam póki co takich napadów.
Tylko marudzę czasami - wszystko jest na nie
Maluch dziś w nocy dał mi popalić - podskakiwał że hoho.
A potem ja się zebrać do 11stej niemogę z łóżka
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:28   #2677
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
cloche, ja tez wychodze z takiego zalozenia, ze decyzja ma byc rodzicow, a nie otoczenia. w Polsce w ogole jest jakis chory nacisk na wszystko "musisz ochrzcic, bo to taki aniolek", "bo do komunii nie bedzie moglo isc", "bo niczemu nie jest winne" (to ostatnie to mojej tesciowej ) pytala nas ostatnio czy planujemy chrzciny...ja przemilczalam, tz powiedzial, ze to sie zobaczy. na co tesciowa: no ale dziecko niczemu nie jest winne. "a my jestesmy?" no wiesz, seks przed slubem "ale my nie planujemy malzenstwa, wiec on nie mogl byc przedmalzenski" i temat sie skonczyl :P

czasem chcialabym zyc w jakims kraju wielkokulturowym, gdzie jeden drugiemu nie wchodzi z butami w zycie.
u mojego brata pierwszy syn urodzil sie w polsce, byl problem z chrztem, bo nie mieli koscielnego - ksiadz stwierdzil, ze ochrzci jak swiadkowie beda po takim slubie. i w ten oto piekny sposob nie moglam zostac chrzestna, choc bylam swiezo po bierzmowaniu...bolalo bardzo. teraz w podobnej sytuacji moze byc siostra mojego tz, ktora jakos w czerwcu ma bierzmowanie i chyba po cichu liczy, ze to ja wyroznimy
drugiego syna brat ochrzcil w kanadzie. tak jak juz pisalam nie bardzo chcieli...glownie nacisk prababci zmotywowal. zaplacili majatek w polonijnym kosciele maly mial 3 lata.
pogrubiony argument jest niezły, nie dyskutuj
mojej bratanicy nie robili problemu, jej rodzice (brat i "matka dziecka") nie są nawet razem. ale to mała chciała, uwielbiała religię i dodawało jej to siły. i tatuś spełnił jej marzenie i zorganizował chrzciny matki nawet nie było pod kościołem ale to nieistotne było. chrzestnymi byliśmy ja z małżem. mój młodszy brat jeszcze sam dzieciak był, więc się nie łapał, ale nie byłoby problemu z tym, że ślubu nie miał, bo gdzie tu od nastolatka wymagać ale to było w zielonej górze, tam fajni księża są, tacy życiowi. i jak im taka mała dziewczynka przyjdzie i o bozi opowiada, no gdzie by jej odmówili chrzcin???
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1. Długość cykli nie ma żadnego znaczenia przy liczeniu ciąży. Tak usłyszałam u pierwszego lekarza, położnej, w szpitalu i u obecnego lekarza.

2. Jeżeli rodzice dziecka nie mają ślubu kościelnego, to ksiądz problemów nie robi. Wybaczcie, ale mnie zastanawia po o osoby niemające ślubu chrzcza dziecko?

Jeśli chodzi o chrzestnych, to już nie ma zmiłuj, żadni małżonkowie cywilni, rozwodnicy, itd.
1. jak cykle są 28 dni +/- tydzień, to nie będzie to miało aż takiego znaczenia. ale jak ktoś ma okres co 2 miesiące na przykład, to do zapłodnienia nie dochodzi w połowie cyklu (po 2 tyg) tylko 2 tyg przed spodziewaną miesiączką, czyli po 6 tyg. => różnica między "wiekiem ciąży od ostatniej miesiączki" a "wiekiem ciąży wg USG" będzie około 4 tygodni, a to już całkiem sporo. żaden zarodek tego nie nadrobi
2. co do punktu drugiego, patrz wyżej co z tego, że mój brat chciał chrzcić wcześniej? nie przebrnął przez argumenty matki swojej córci. ale i tak wyszło na dobre, bo mała sama chciała i nikt nic do gadania nie miał, więc obeszło się bez wojny
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jest! U nas pięknie cały księżyc widać.
Mi to się w pełnię głupoty nie śnią, ale za to mam problemy z zaśnięciem i spaniem. Masakra! Chodzę jak zombie.
oo, ja też właśnie. jeszcze na tym starym tapczanie u teściów mam już lekkie siniaki na biodrach, a jak leżę na plecach, to mnie tak krzyż boli po paru sekundach, że się ruszyć nie mogę
Cytat:
miliard..
i do tego bujną wyobraźnię.. potrafie wieczorem się poryczeć bo "Co będzie jak kot będzie chciał usiąść na brzegu balkonu i spanie na dól i się rozwali"
albo
"umierają wszyscy moi bliscy,co robię"

i mam tak od kiedy pamiętam,i za cholerę nie idzie się tego pozbyć..
ja od dziecka aż do niedawna miałam regularne napady ryku. a dlaczego? bo nie mogłam zrozumieć, że coś jest ograniczone - w sensie wszechświat. bo jak jest granica, to co jest centymetr dalej? no a jak nie jest ograniczone, to jak to w ogóle wygląda??? gdzieś w końcu trzeba dotrzeć...
teraz już z tego powodu nie ryczę. pomyślałam, że tym to się lepiej naukowcy zajmą, a ja skupię się na moim małym świecie. ale długo mnie trzymało...
Cytat:
najlepszy opis ciąży ever

"moja droga ja do połowy ciąży leżałam na kanapie i spałam, wstawałam tylko po to żeby iść do pracy gdzie przysypiałam na stołku przed komputerem, po powrocie do domu spałam, muliło mnie od tych cholernych zapachów,mąż dla mnie śmierdział, pozostali ludzie podobnie, lodówkę wywaliłabym przez okno, nie miałam apetytu, rzygałam do miski, ryczałam czy zośka będzie zdrowa, a do tego bekałam i puszczałam bąki tak głośne i śmierdzące że mąż się podśmiewał że sąsiedzi pewno myślą że w domu chowamy jakiegoś wielkiego wieprza ], wielka też się czułam potem trafiłam do szpitala z cukrem i nie mogłam nawet herbaty posłodzić potem chyba miesiąc było fajne, nawet seksu mi się chciała a potem zamieniłam się z wieprza w wieloryba: brzuchol do ziemi i opuchnięta gęba , humorek przedni, bezsenność, co chwila obiad wracał mi do przełyku, nogi bolały, ciężko było się obrócić, bleeeeeeeee
tak ciążą to cudny okres"
to ja już tak znajomym ciążę opisywałam. z podsumowaniem: nie polecam męska frakcja zdecydowała, że po tym opisie faktycznie nie zamierzają być w ciąży
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 11:37   #2678
Lublana
Zadomowienie

No to ja nie jestem ani czepliwa ani mąż nie robi nic irytującego, nic się nie zmieniło między nami przez ciążęU nas naprawdę miłośc kwitnie
Pranie potrafi wstawić do pralki i rozwiesić, w sprzątaniu zawsze mieliśmy podział obowiązków tak, że mąż robił cięższe rzeczy typu odkurzanie i mycie podłóg, nie muszę go do niczego zaganiać sam wie kiedy trzeba się zabrać do pracy, wręcz to on czasem zarządza porządki
No i bardzo mnie wspiera, jest naprawdę wspaniałyWiadomo kłócimy się o pierdoły, bo kto się nie kłóci, ale złego słowa na niego powiedzieć nie mogę. Nawet kiedyś koleżanki tak narzekały na mężów a ja się przysłuchiwałam i w pewnym momencie patrzą na mnie i mówią "No, teraz twoja kolej, wygadaj się" a ja nie miałam z czego, bo naprawdę nie mam z mężem problemów, mamy w 100% partnerski związek i możemy na sobie polegać, mąż jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i wiem, że będzie świetnym tatą tak jak jest cudownym mężemz resztą gdybym miała mieć inne relacje z facetem to bym się nie hajtała nie mówiąc już o płodzeniu dziecka. No i żeby nie było - jesteśmy razem już 11 lat (a może 12 szczerze to nie pamiętam), więc tym bardziej się cieszę, że nam się tak układa i powoli dochodzimy do wszystkiego razem

Jenny słyszałam, że kaftaniki się podwijają i są niewygodne, ale się przekonaszteż zwróciłam uwagę, że czapeczek mało, ale może faktycznie w lecie się tak nie zakłada, ja mam póki co dwie i ze dwie jeszcze dokupię. Ale ogólnie kupowałabym już nic na Twoim miejscu, masz mnóstwo ubranek, teraz czas na kompletowanie akcesoriów dzidziusiowychW ogóle zastanawiam się czy na lato będzie potrzeba dużo śpiochów, chyba, że na wieczorne spacerki. Ja jeszcze tylko lekkie bodziaki dokupię i wszystko mamy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:38   #2679
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
oj wystroisz tego swojego dzidziusia

dziekuje fajna sprawa ten kalendarz ciazy. jak sie wyspie to na pewno go przestudiuje od a do z

tak, tak dzieki. zagapilam sie piszac posty i nie widzialam, ze ktos jeszcze ma problemy ze snem kolorowych i do rana!
1. Oj tak

2. Nie ma sprawy

3. Wszystko przez męża i jego nocki Potem nie umiem zasnąć, a rano wstać o w miarę normalnej porze

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry... moja bratowa ma skurcze co 7 minut... w nocy chyba nie spała... ciekawe, czy urodzi dziś
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To ja pytałam
Wybacz!

Cytat:
ale baby są głupie!!
a już szczególnie te w ciąży..!
a już najbardziej JA
obudziłam się z mega rykiem i tak ch***wym humorem,że padnę

a wszystko przez SNY
były tak głupie i beznadziejne, tak bolesne i tak poniżające,że szok

wiem,że to tylko sen ale czuję,że ten dzień będzie do

wrrrrrrrr
To tylko głupie, złe sny

Cytat:
Piękności

Cytat:

Body-ogrodniczki wymiatają

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Poza tym nastawiłam budzik na 8:30 i co? I wstałam 9:40 I nie powiem, żebym się wyspała
U nie był nastawiony też ok 8:30, a wstałam przed 10 - mąż mnie obudził i nawet nie wiem kiedy przyszedł.

Cytat:
Przytargałam stetoskop od babci i próbowałam podsłuchać, ale tylko jakieś bulgotania słychać. Próbowała któraś?
Nie próbowałam, ale mam zamiar jak następnym razem wybierzemy się do dziadka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-29 o 11:40
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:43   #2680
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U nie był nastawiony też ok 8:30, a wstałam przed 10 - mąż mnie obudził i nawet nie wiem kiedy przyszedł.
ja nawet nie nastawiam budzika. ale położyłam się wczoraj ok 21, a wstałam po 10
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:44   #2681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
słyszałam, że kaftaniki się podwijają i są niewygodne, ale się przekonaszteż zwróciłam uwagę, że czapeczek mało, ale może faktycznie w lecie się tak nie zakłada, ja mam póki co dwie i ze dwie jeszcze dokupię. Ale ogólnie kupowałabym już nic na Twoim miejscu, masz mnóstwo ubranek, teraz czas na kompletowanie akcesoriów dzidziusiowychW ogóle zastanawiam się czy na lato będzie potrzeba dużo śpiochów, chyba, że na wieczorne spacerki. Ja jeszcze tylko lekkie bodziaki dokupię i wszystko mamy
no ja nie słyszałam ale sama sobie tak pomyślałam i raczej kaftaników nie chcę kupię tylko body

zastanawiam się co ewentualnie dla chłopaka zamiast czapki, dziewczynce można opaskę na uszka nałożyć ale chłopakowi

śpioszki planuję ale cieniutkie raczej

nie wiem jak z piżamkami czy kłaść małego w rampersach czy pajacach?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 11:45   #2682
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurcze ale masz zestaw
Ja ze swoimi 3 bodami i sukienką to jestem pikkuś

Śliczności poprostu!

Pani Pikuś
Ty musisz jeszcze poczekać na potwierdzenie płci, żeby potem móc szaleć z zakupem sukieneczek

Cytat:
A co do stetoskopu to może to bulgotanie to dziecko
A moje podłe leżało obok mnie, a ja z zamkniętymi oczami i nagle słyszę puk puk puk i zaczynam się drzeć "słyyyychać, słyyyychać" a to głupie się dusi ze śmiechu i zajarzyłam co zrobił. Pukał w stetoskop. Poryczałam się i powiedziałam, że jest nieczułym dupkiem, ale tak mnie przepraszał, że mu wybaczyłam, co nie zmienia faktu, że to podłe było i powiedziałam mu, że nie powiem mu co będziemy mięli.
Niedobry TŻ

Cytat:
a ja siedze i wyje i w☠☠☠☠iam się na biednego tż,choć to nie jego wina..
chyba hormony z całej ciąży mi się skumulowały na dziś..

Cytat:
Znajoma dała córkom na imię Nike i Inez ale faktycznie może być problem
Inez jeszcze może być, ale Nike

Cytat:
kim jesteśmy:kobietami
czego chcemy: nie wiemy
kiedy tego chcemy: natychmiast!

Cytat:
Jenny słyszałam, że kaftaniki się podwijają i są niewygodne, ale się przekonaszteż zwróciłam uwagę, że czapeczek mało, ale może faktycznie w lecie się tak nie zakłada, ja mam póki co dwie i ze dwie jeszcze dokupię. Ale ogólnie kupowałabym już nic na Twoim miejscu, masz mnóstwo ubranek, teraz czas na kompletowanie akcesoriów dzidziusiowychW ogóle zastanawiam się czy na lato będzie potrzeba dużo śpiochów, chyba, że na wieczorne spacerki.
Po Nowym Roku muszę się tym zająć Możesz podrzucić swoją listę co jest potrzebne

Cytat:
Ja jeszcze tylko lekkie bodziaki dokupię i wszystko mamy

---
Cześć
Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłej soboty
Zaraz kończę pakowanie i niedługo wyruszamy, odezwę się jeszcze z trasy albo wieczorem, pa

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-29 o 11:46
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:52   #2683
vil84
Wtajemniczenie

Jenny piękne ciuszki, i jak dużo już

Cytat:
najlepszy opis ciąży ever
"moja droga ja do połowy ciąży leżałam na kanapie i spałam, wstawałam tylko po to żeby iść do pracy gdzie przysypiałam na stołku przed komputerem, po powrocie do domu spałam, muliło mnie od tych cholernych zapachów,mąż dla mnie śmierdział, pozostali ludzie podobnie, lodówkę wywaliłabym przez okno, nie miałam apetytu, rzygałam do miski, ryczałam czy zośka będzie zdrowa, a do tego bekałam i puszczałam bąki tak głośne i śmierdzące że mąż się podśmiewał że sąsiedzi pewno myślą że w domu chowamy jakiegoś wielkiego wieprza ], wielka też się czułam potem trafiłam do szpitala z cukrem i nie mogłam nawet herbaty posłodzić potem chyba miesiąc było fajne, nawet seksu mi się chciała a potem zamieniłam się z wieprza w wieloryba: brzuchol do ziemi i opuchnięta gęba , humorek przedni, bezsenność, co chwila obiad wracał mi do przełyku, nogi bolały, ciężko było się obrócić, bleeeeeeeee
tak ciążą to cudny okres"

a co do snów, ja też miałam jakieś pokręcone dziś ... ale nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Ale mój D. wczoraj przegiął. Cały tydzień mówiłam o wizycie! Wizyta na 18, 17:30 najpóźniej musimy wyjeżdżać a on o 17 zrobił sobie kawę i włączył grę...
17:20 idę do rpzedpokoju, zakłądam buty i kurtkę, a on do mnie "wychodzisz gdzieś?"
Odburknęłam 2 razy i zorientował się gdzie idę to w biegu się ubierał
heh ja też to u mojego "uwielbiam", mówię mu przez tydzień o wizycie o dentysty to i tak potem w tym dniu zdziwienie i pretensje, że mu nie przypomniałam - faceci

dalej mnie boooli ... ale to chyba wiązadła, zaczął mi o dziwo rosnąć brzuszek ... wczoraj wieczorem stałam przed lustrem przodem, bo do tej pory bokiem oglądałam, i się zdziwiłam że taki się ładny zrobił, idzie do przodu jak piłeczka a nie rozłazi się już na boki

a rano mieliśmy zonka ... kot o 5 już nam żyć nie dawał więc zwlekłam się z lóżka, idę po puszkę ... a tam pusto kot szaleje jak opętany, żarcia nie ma, więc obudziłam męża, myślałam że gdzieś zachomikował, ale nie było ... wkroiłam jej trochę szynki i się zamknęła na szczęście

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
ja planuje na chłodniejsze noce zakładać pajace albo body z długim rękawem i śpioszki, na upały samo body albo tylko pieluchę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:53   #2684
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no ja nie słyszałam ale sama sobie tak pomyślałam i raczej kaftaników nie chcę kupię tylko body

zastanawiam się co ewentualnie dla chłopaka zamiast czapki, dziewczynce można opaskę na uszka nałożyć ale chłopakowi

śpioszki planuję ale cieniutkie raczej

a rampersy i pajace czym się różnią?

ja słyszałam, że dobrze mieć dużo pajacyków zapinanych na całej długości z przodu, bo kładziesz sobie malucha na szmatce i ją zapinasz spokojnie no i body z duuużym otworem na głowę też fajne, bo się nie podwijają. a zakładanie tego przez głowę opanowałam na bracie w 3 sekundy
czapeczki trzeba nawet na lato - ja kupiłam taką z bawełny gęsto plecionej, ale cieniutkiej, z mini-daszkiem. urocza jest i zastępuje filtr SPF 50. w ogóle mam zamiar parę takich białych ciuszków z długimi rękawami i filtrem mieć właśnie na wyjścia w słoneczne dni. bo smarować noworodka nie można, a skóra ma zerową ochronę na początku.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:55   #2685
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ja planuje na chłodniejsze noce zakładać pajace albo body z długim rękawem i śpioszki, na upały samo body albo tylko pieluchę
a będziesz kupowała rzeczy specjalnie do spania? czy po prostu będzie spał w tym co na dzień kupisz?

Stary 2012-12-29, 11:56   #2686
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Też opaskę ale bez kokardek i niebieską

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 11:58   #2687
vil84
Wtajemniczenie

nasz stan ciuszków:

rozmiar 56:
- 3 pajacyki
- 2 śpioszki
- body do kupienia

rozmiar 62:
- body z krótkim rękawem - 4 w planach do kupienia
- body z długim rękawem - 8 (zapomniałam że mamy z długim i pomyliłam przy zakupach )
- body beż rękawków na upały - 2
- połśpiochy - 3
- skarpeteczki - 5 - ale to prezenty
- rękawiczki niedrapki
- kaftaniki - 3
- pajace - 3
- śpioszki - 3
- czapeczka do kupienia
- śpiworek - do kupienia

myślę, że niewiele więcej kupimy, może po jednej-dwie sztuki czegoś. na pewno coś dostaniemy w prezencie, ciocia ma nam zrobić paczkę po swoich dzieciach, teraz jak szukam na wyprzedażach, to już większe rozmiary

Stary 2012-12-29, 11:59   #2688
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a rampersy i pajace czym się różnią?

ja słyszałam, że dobrze mieć dużo pajacyków zapinanych na całej długości z przodu, bo kładziesz sobie malucha na szmatce i ją zapinasz spokojnie no i body z duuużym otworem na głowę też fajne, bo się nie podwijają. a zakładanie tego przez głowę opanowałam na bracie w 3 sekundy
czapeczki trzeba nawet na lato - ja kupiłam taką z bawełny gęsto plecionej, ale cieniutkiej, z mini-daszkiem. urocza jest i zastępuje filtr SPF 50. w ogóle mam zamiar parę takich białych ciuszków z długimi rękawami i filtrem mieć właśnie na wyjścia w słoneczne dni. bo smarować noworodka nie można, a skóra ma zerową ochronę na początku.
Rampers: http://image.ceneo.pl/data/products/...-niebieski.jpg

Pajace: http://img1.cokupicstatic.pl/c_big9056664.jpg

No ja też myślę, że ogarnę zakładanie bodziaków albo będę szukała z klipsami z boku żeby było szerzej... ale przed kaftanikami mam zamiar się bronić... zobaczymy czy po porodzie nie wyślę małża na zakupy

Pajace chciałabym takie na całej długości zapinane z przodu zwłaszcza do spania

Stary 2012-12-29, 11:59   #2689
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a będziesz kupowała rzeczy specjalnie do spania? czy po prostu będzie spał w tym co na dzień kupisz?
w tym co na co dzień tylko wiadomo, po kąpieli zmiana na świeże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 11:59   #2690
xal
Zakorzenienie

Chyba męża wyciągnę dziś albo jutro chociaż po skarpetki dla dziecka, bo my nic nie mamy ...

Stary 2012-12-29, 12:04   #2691
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w tym co na co dzień tylko wiadomo, po kąpieli zmiana na świeże
no, no, wiadomo

Stary 2012-12-29, 12:07   #2692
xal
Zakorzenienie

Cytat:
... zobaczymy czy po porodzie nie wyślę małża na zakupy
Podałam mamie ten pomysł to mnie uświadomiła, że wyprać, wysuszyć, wyprasować i dopiero ubrać ... większość musi być naszykowana.
A męża po ciuchy ... z moim będzie trudno, ale kuzynkę mam blisko, wiadomo kobieta lepiej się zna nawet jak się nie zna

Stary 2012-12-29, 12:13   #2693
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

cały stwardnieje. ja mam dużo tkanki tłuszczowej na brzuchu, dobre ponad 100 cm fałdek, i twardnieje wszystko jak kamień. normalnie mogę sobie na kilka cm palca wsadzić w te fałdki, a jak stwardnieje nie da rady na milimetr.
myślę że poczujesz spokojnie, bo przy tym w normalnych stanach jest skurcz, i taki dyskomfort, który trwa kilkanaście sekund. w gorszych masz kilka godzin twardy brzuch, ale to już patologia, jak moja po większym ruszaniu się

dziś też zdycham, ale boli mnie zaś inaczej - od okolic powyżej prawej pachwiny czuje od południa ciągły, tępy ból. nie bardzo mocny ale ciągle ćmi. teraz odrobinę zelżało, ale po południu przeszło mi na całe podbrzusze ... dokładnie taki ból jak na okres, przed czym ostrzegała gin. po godzinie jak mnie męczyło całe podbrzusze to już w sumie byłam nastawiona na szpital, poszłam się wykąpać, potem jeszcze poleżałam bo miałam nadzieję że przejdzie i przeszło zaś na prawą stronę, ćmi lekko. ale taki ból to mam nadzieję nic złego, zwłaszcza że cały dzień co jakiś czas jestem bombardowana kopniakami. ale powiem Wam, że mam dość psychicznie ... kiedy to się skończy ....
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Dużo mi to dało, bo przynajmniej nie będę panikowała na zapas. Jeśli można to mam tylko dodatkowe pytanko czy jest twardy w każdej pozycji? Czy np. po położeniu się mięknie?
Vil, Ty jesteś strasznie biedna z tym, że ciągle coś Cię boli i coś Ci się dzieje. Jeśli naprawdę masz się martwić to lepiej jedź do tego szpitala, ale naprawdę mam nadzieje, że to te kopniaczki tak czujesz a nic innego

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
nie próbowałam bo za bardzo bym schizowała jakbym nie usłyszała

mój tż mnie porabiał z dupeczkami w pracy
a ja byłam sama z bejb,bez kasy bez nic..
to było tak kur***ko realistyczne,że szok..

z tym,że ja obudziłąm się sama..
bo tż w pracy właśnie
Kochana, głowa do góry, zjedz sobie jakiś pyszny deserek i weź cudną kąpiel to będzie lepiej. Ja idę robić kruszona i sernik, jak zrobię to się podzielę
Ja na początku co noc prawie ryczałam, co chwila mi się jakieś głupoty śniły raz z TŻ, raz np. mój nie żyjący od dwóch lat dziadek żył, ale mówił mi, że chce umrzeć...no co chwila.
I też później byłam nijaka...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:14   #2694
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej

byliśmy wczoraj na prawie połówkowym. Prawie bo to 19 tydzień a mała jeszcze mniejsza, na 18 i 2 dni wyszła z wymiarów.

Mała dalej jest dziewczynką i to się już nie zmieni. Wszystko jest OK poza jednym szczegółem- mała ma niedomykalność zastawki trójdzielnej. Mam zrobic dziecku Echo serca w 30 tygodniu, może zastawka się już domknie sama a jak nie to zobaczymy. Pani dr kazała nam się narazie nie martwić. (chociaż mój pierwszy syn miał wadę serca i niełatwo mi sie niemartwić).

Pozatym spędziłam wczoraj 12 h w pracy i dostałam takich bóli brzucha że myślałam że stracę przytomność. To były chyba skręty kiszek albo nie wiem co.. poleżałam, zżarłam 3 nospy i jakoś przeszło. Chyba stres tak na mnie wpływa

Cytat:
My chcemy chrzcić w sierpniu bądź wrześniu, chcę najpierw porządnie dość do siebie moja babcia pewnie na zawał zejdzie bo ona to myśli, że jeszcze w maju będą chrzciny
a ja już mam taki prima a prilisowy żart dla moich bliskich, powiemy że chcrzcić nie zamierzamy i przechodzimy na buddyzm

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja też mam szczęście z domem...(dostalam w spadku wielki dom..)
tyle ze stajemy na glowie żeby go utrzymac bo to też nie lada koszty
ale też dokładnie wiem co znaczy mieszkac kątem u rodziców czy na wynajmie...
ja też domkowa i szukam pomysłów jak chałupe utrzymać bo to jakiś koszmar

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Marzę o tym by mieszkać sama z TŻ,a nie z moimi rodzicami jeszcze.... Nie wyrabiam...
Nie ma ktoś mieszkania tanio na sprzedaż albo do wynajmu? :P
wbijaj do mnie na wynajem, samej z mężem nie stać mnie na utrzymanie chałupy a i ktoś się przyda do pomocy, koszenia, grabienia itd

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
jesteśmy w trakcie budowy, wydaliśmy już sporo więcej i nadal nam dużo brakuje żeby się wprowadzić. Nie budujemy willi, ale robimy wszystko z dość dobrych materiałów a nie tych najgorszych.... i 220 tys jest nijak nierealne
ja ponad 200 wpakowałam w dom, od stanu surowego (!) ( taki przepisali mi rodzice). Mąż wszystko robił sam, oszczędzaliśmy jak mogliśmy a dalej nie wszystko gotowe i to nie koniec wydatków Jak żyć Panie Premierze
Stary 2012-12-29, 12:16   #2695
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
no, no, wiadomo
wiesz, moja babcia ostatnio mi wyskoczyła z tekstem, że muszę odłożyć jeden nowy komplet ciuszków, na wizyty u lekarza specjalnie, żeby było widać, że zadbane ... ja zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się śmiać, a babcia się obraziła, że tak się robi, że lekarze muszą widzieć że dziecko ma czyste ... no ja nie wiem, może ja dziwna jestem że nawet jak kupuje używane ciuszki to zadbane i mam zamiar je prać często

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Dużo mi to dało, bo przynajmniej nie będę panikowała na zapas. Jeśli można to mam tylko dodatkowe pytanko czy jest twardy w każdej pozycji? Czy np. po położeniu się mięknie?
Vil, Ty jesteś strasznie biedna z tym, że ciągle coś Cię boli i coś Ci się dzieje. Jeśli naprawdę masz się martwić to lepiej jedź do tego szpitala, ale naprawdę mam nadzieje, że to te kopniaczki tak czujesz a nic innego
w każdej. chociaż ja mam tak też, że jak się kładę na płasko, to wtedy jest bardziej twardy niż jak leżę z ugiętymi nogami. ale jak twardnieje tak "skurczowo" na kilkanaście sekund, to wtedy bez różnicy, tak samo twardy
kopniaczki też czuje, ale nie boleśnie, chociaż w nocy już miałam dość dzisiaj i grzecznie prosiłam synka żeby przeniósł się z kopniaczkami w inne miejsce ale to bardziej łaskotało

Agnes, mam nadzieję, że będzie wszystko ok i że usg się myli czasem nie martw się na zapas!

aha, mój mąż stwierdził, że jedyną alternatywą dla Teofila może być Przemek ... na początku nie widziało mi się to, chociaż imię samo mi się nawet podoba, ale po tygodniu jak mi tak gada to chyba zaczynam się przyzwyczajać

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-29 o 12:20
Stary 2012-12-29, 12:18   #2696
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Podałam mamie ten pomysł to mnie uświadomiła, że wyprać, wysuszyć, wyprasować i dopiero ubrać ... większość musi być naszykowana.
A męża po ciuchy ... z moim będzie trudno, ale kuzynkę mam blisko, wiadomo kobieta lepiej się zna nawet jak się nie zna
A no ja sobie zdaję z tego sprawę ale to można załatwić jednego dnia w razie czego Noł problem Taki jest plan w razie jakby się okazało, że jednak coś jest nam niezbędne albo młody wszystko zasra

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
wiesz, moja babcia ostatnio mi wyskoczyła z tekstem, że muszę odłożyć jeden nowy komplet ciuszków, na wizyty u lekarza specjalnie, żeby było widać, że zadbane ... ja zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się śmiać, a babcia się obraziła, że tak się robi, że lekarze muszą widzieć że dziecko ma czyste ... no ja nie wiem, może ja dziwna jestem że nawet jak kupuje używane ciuszki to zadbane i mam zamiar je prać często
te babcie szkoda tylko, że pewnie tylko 1 raz w tym komplecie by dzieciak do lekarza poszedł... o ile w ogóle

serio będziesz prała?

----

spadam

Stary 2012-12-29, 12:22   #2697
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej

byliśmy wczoraj na prawie połówkowym. Prawie bo to 19 tydzień a mała jeszcze mniejsza, na 18 i 2 dni wyszła z wymiarów.

Mała dalej jest dziewczynką i to się już nie zmieni. Wszystko jest OK poza jednym szczegółem- mała ma niedomykalność zastawki trójdzielnej. Mam zrobic dziecku Echo serca w 30 tygodniu, może zastawka się już domknie sama a jak nie to zobaczymy. Pani dr kazała nam się narazie nie martwić. (chociaż mój pierwszy syn miał wadę serca i niełatwo mi sie niemartwić).

przejdzie
nie martw się,będzie wszystko dobrze

co do chrztu-mu chrzcić nie zamierzamy i już widzę reakcję jednej babci
na szczęście reszta rodzinki ma to gdzieś

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 12:28   #2698
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

w każdej. chociaż ja mam tak też, że jak się kładę na płasko, to wtedy jest bardziej twardy niż jak leżę z ugiętymi nogami. ale jak twardnieje tak "skurczowo" na kilkanaście sekund, to wtedy bez różnicy, tak samo twardy
kopniaczki też czuje, ale nie boleśnie, chociaż w nocy już miałam dość dzisiaj i grzecznie prosiłam synka żeby przeniósł się z kopniaczkami w inne miejsce ale to bardziej łaskotało

Agnes, mam nadzieję, że będzie wszystko ok i że usg się myli czasem nie martw się na zapas!

aha, mój mąż stwierdził, że jedyną alternatywą dla Teofila może być Przemek ... na początku nie widziało mi się to, chociaż imię samo mi się nawet podoba, ale po tygodniu jak mi tak gada to chyba zaczynam się przyzwyczajać

Wiesz zawsze możesz jak burżuj. Raz i do śmieci :d

Swojego rogala nazwałam Teofil Tak mi spasowało i teraz TŻ mówi wszystkim w pracy, że śpię z Teofilem a nie z Nim
Cytat:
przejdzie
nie martw się,będzie wszystko dobrze

co do chrztu-mu chrzcić nie zamierzamy i już widzę reakcję jednej babci
na szczęście reszta rodzinki ma to gdzieś
My mieliśmy dać dziecku opcję wyboru jak dorośnie, ale zobaczymy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:33   #2699
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wiesz zawsze możesz jak burżuj. Raz i do śmieci :d

Swojego rogala nazwałam Teofil Tak mi spasowało i teraz TŻ mówi wszystkim w pracy, że śpię z Teofilem a nie z Nim

My mieliśmy dać dziecku opcję wyboru jak dorośnie, ale zobaczymy.

Teofil-no nie mogę strawić tego imienia

a co do wyboru-z jednej strony fajowo, z drugiej, w międzyczasie będą pytania, czemu jest inne, czemu nie chodzi na religię,czemu nie ma komunii i prezentów

tego się boję,ale kto da radę jak nie ja

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-29, 12:38   #2700
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Teofil-no nie mogę strawić tego imienia

a co do wyboru-z jednej strony fajowo, z drugiej, w międzyczasie będą pytania, czemu jest inne, czemu nie chodzi na religię,czemu nie ma komunii i prezentów

tego się boję,ale kto da radę jak nie ja
Ale do rogala takie imię pasuje.
Teofil - Pedofil, Bez obrazy dla Nikogo kto chce dać tak dziecku na imię, bądź ma tak na imię

Ale przecież na religię może chodzić
Ale zapewne ochrzcimy dziecko bo oboje jesteśmy katolikami, ale fakt niepraktykującymi. Dużo spraw wyjdzie w praniu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości