|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Xal słyszał po moim buczeniu, ze napewno coś zrobił nie tak dlatego zaskoczył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() ogólnie to się przyznam,że nie lubię bab ![]() i Wy tu na wizażu jesteście praktycznie jedynymi babkami z którymi gadam ![]() zawsze otaczałam się facetami, bab nie trawiłam.. czasem pojawiła się jakaś jedna z druga koleżanką ale i tak po chwili okazywały się gamoniami i znikały z mojego życia ![]() teraz żałuję, bo mało który kumpel ma zamiar gadać o ciuszkach dla bejb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Powiedzmy, że się ogarnęłam. Idę do sklepu, muszę kupić produkty na barszcz i krokiety bo padło na mnie przygotować właśnie to na sylwka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Motylek, u niego ten szpital chyba po prostu przelal czare goryczy. Ale nie bylo tak, ze mi jakos to okazywal, czy cos, tyljo czulam, ze jest w nim jakis bunt. Jak potem porozmawialismy to powiedzial, ze sam nie wie czemu mial taki zwarzony humor (zupelnie jak nasza Axelka
![]() Pewnie juz za pare miesiecy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa kiedy rodzice ślubu mieć nie mogą-ale w takiej sytuacji moja kuzynka ochrzciła 2 dzieci bez problemów. Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- to ja mam przyjaciela-geja i on się więcej nagada o dzieciaczku i o wyprawce niż ja razem z moimi 3 bliskimi koleżankami
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. Piję kawę i Was czytam i śmiać mi się chce. Ja nie mam póki co takich napadów. Tylko marudzę czasami - wszystko jest na nie ![]() Maluch dziś w nocy dał mi popalić - podskakiwał że hoho. A potem ja się zebrać do 11stej niemogę z łóżka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej bratanicy nie robili problemu, jej rodzice (brat i "matka dziecka") nie są nawet razem. ale to mała chciała, uwielbiała religię i dodawało jej to siły. i tatuś spełnił jej marzenie i zorganizował chrzciny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. co do punktu drugiego, patrz wyżej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teraz już z tego powodu nie ryczę. pomyślałam, że tym to się lepiej naukowcy zajmą, a ja skupię się na moim małym świecie. ale długo mnie trzymało... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
No to ja nie jestem ani czepliwa ani mąż nie robi nic irytującego, nic się nie zmieniło między nami przez ciążę
![]() ![]() Pranie potrafi wstawić do pralki i rozwiesić, w sprzątaniu zawsze mieliśmy podział obowiązków tak, że mąż robił cięższe rzeczy typu odkurzanie i mycie podłóg, nie muszę go do niczego zaganiać sam wie kiedy trzeba się zabrać do pracy, wręcz to on czasem zarządza porządki ![]() No i bardzo mnie wspiera, jest naprawdę wspaniały ![]() ![]() ![]() ![]() Jenny słyszałam, że kaftaniki się podwijają i są niewygodne, ale się przekonasz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie ma sprawy ![]() 3. Wszystko przez męża i jego nocki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wybacz! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Body-ogrodniczki wymiatają ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-29 o 11:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zastanawiam się co ewentualnie dla chłopaka zamiast czapki, dziewczynce można opaskę na uszka nałożyć ale chłopakowi ![]() śpioszki planuję ale cieniutkie raczej ![]() nie wiem jak z piżamkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani Pikuś ![]() Ty musisz jeszcze poczekać na potwierdzenie płci, żeby potem móc szaleć z zakupem sukieneczek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Cześć ![]() Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłej soboty ![]() Zaraz kończę pakowanie i niedługo wyruszamy, odezwę się jeszcze z trasy albo wieczorem, pa ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-29 o 11:46 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
Wtajemniczenie
|
Jenny piękne ciuszki, i jak dużo już
![]() Cytat:
![]() a co do snów, ja też miałam jakieś pokręcone dziś ... ale nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() dalej mnie boooli ... ale to chyba wiązadła, zaczął mi o dziwo rosnąć brzuszek ... wczoraj wieczorem stałam przed lustrem przodem, bo do tej pory bokiem oglądałam, i się zdziwiłam że taki się ładny zrobił, idzie do przodu jak piłeczka a nie rozłazi się już na boki ![]() a rano mieliśmy zonka ... kot o 5 już nam żyć nie dawał więc zwlekłam się z lóżka, idę po puszkę ... a tam pusto ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja słyszałam, że dobrze mieć dużo pajacyków zapinanych na całej długości z przodu, bo kładziesz sobie malucha na szmatce i ją zapinasz spokojnie ![]() ![]() czapeczki trzeba nawet na lato - ja kupiłam taką z bawełny gęsto plecionej, ale cieniutkiej, z mini-daszkiem. urocza jest ![]()
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
a będziesz kupowała rzeczy specjalnie do spania? czy po prostu będzie spał w tym co na dzień kupisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
nasz stan ciuszków:
rozmiar 56: - 3 pajacyki - 2 śpioszki - body do kupienia ![]() rozmiar 62: - body z krótkim rękawem - 4 w planach do kupienia - body z długim rękawem - 8 (zapomniałam że mamy z długim i pomyliłam przy zakupach ![]() - body beż rękawków na upały - 2 - połśpiochy - 3 - skarpeteczki - 5 - ale to prezenty - rękawiczki niedrapki - kaftaniki - 3 - pajace - 3 - śpioszki - 3 - czapeczka do kupienia - śpiworek - do kupienia myślę, że niewiele więcej kupimy, może po jednej-dwie sztuki czegoś. na pewno coś dostaniemy w prezencie, ciocia ma nam zrobić paczkę po swoich dzieciach, teraz jak szukam na wyprzedażach, to już większe rozmiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajace: http://img1.cokupicstatic.pl/c_big9056664.jpg ![]() No ja też myślę, że ogarnę zakładanie bodziaków ![]() ![]() Pajace chciałabym takie na całej długości zapinane z przodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Chyba męża wyciągnę dziś albo jutro chociaż po skarpetki dla dziecka, bo my nic nie mamy ...
#2691 |
Zakorzenienie
|
no, no, wiadomo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Podałam mamie ten pomysł to mnie uświadomiła, że wyprać, wysuszyć, wyprasować i dopiero ubrać ... większość musi być naszykowana.
A męża po ciuchy ... z moim będzie trudno, ale kuzynkę mam blisko, wiadomo kobieta lepiej się zna nawet jak się nie zna ![]()
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil, Ty jesteś strasznie biedna z tym, że ciągle coś Cię boli i coś Ci się dzieje. Jeśli naprawdę masz się martwić to lepiej jedź do tego szpitala, ale naprawdę mam nadzieje, że to te kopniaczki tak czujesz a nic innego ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Ja na początku co noc prawie ryczałam, co chwila mi się jakieś głupoty śniły raz z TŻ, raz np. mój nie żyjący od dwóch lat dziadek żył, ale mówił mi, że chce umrzeć...no co chwila. I też później byłam nijaka... ![]()
![]() |
#2694 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() byliśmy wczoraj na prawie połówkowym. Prawie bo to 19 tydzień a mała jeszcze mniejsza, na 18 i 2 dni wyszła z wymiarów. Mała dalej jest dziewczynką i to się już nie zmieni. Wszystko jest OK poza jednym szczegółem- mała ma niedomykalność zastawki trójdzielnej. Mam zrobic dziecku Echo serca w 30 tygodniu, może zastawka się już domknie sama a jak nie to zobaczymy. Pani dr kazała nam się narazie nie martwić. (chociaż mój pierwszy syn miał wadę serca i niełatwo mi sie niemartwić). Pozatym spędziłam wczoraj 12 h w pracy i dostałam takich bóli brzucha że myślałam że stracę przytomność. To były chyba skręty kiszek albo nie wiem co.. poleżałam, zżarłam 3 nospy i jakoś przeszło. Chyba stres tak na mnie wpływa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
wiesz, moja babcia ostatnio mi wyskoczyła z tekstem, że muszę odłożyć jeden nowy komplet ciuszków, na wizyty u lekarza specjalnie, żeby było widać, że zadbane ... ja zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się śmiać, a babcia się obraziła, że tak się robi, że lekarze muszą widzieć że dziecko ma czyste ... no ja nie wiem, może ja dziwna jestem że nawet jak kupuje używane ciuszki to zadbane i mam zamiar je prać często
![]() Cytat:
![]() kopniaczki też czuje, ale nie boleśnie, chociaż w nocy już miałam dość dzisiaj i grzecznie prosiłam synka żeby przeniósł się z kopniaczkami w inne miejsce ![]() ![]() Agnes, mam nadzieję, że będzie wszystko ok i że usg się myli czasem ![]() aha, mój mąż stwierdził, że jedyną alternatywą dla Teofila może być Przemek ... na początku nie widziało mi się to, chociaż imię samo mi się nawet podoba, ale po tygodniu jak mi tak gada to chyba zaczynam się przyzwyczajać ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-29 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() serio będziesz prała? ![]() ---- spadam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdzie ![]() nie martw się,będzie wszystko dobrze ![]() co do chrztu-mu chrzcić nie zamierzamy i już widzę reakcję jednej babci ![]() na szczęście reszta rodzinki ma to gdzieś ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz zawsze możesz jak burżuj. Raz i do śmieci ![]() ![]() Swojego rogala nazwałam Teofil ![]() ![]() ![]() ![]() My mieliśmy dać dziecku opcję wyboru jak dorośnie, ale zobaczymy.
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teofil-no nie mogę strawić tego imienia ![]() a co do wyboru-z jednej strony fajowo, z drugiej, w międzyczasie będą pytania, czemu jest inne, czemu nie chodzi na religię,czemu nie ma komunii i prezentów ![]() tego się boję,ale kto da radę jak nie ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teofil - Pedofil, Bez obrazy dla Nikogo kto chce dać tak dziecku na imię, bądź ma tak na imię ![]() Ale przecież na religię może chodzić ![]() ![]() Ale zapewne ochrzcimy dziecko bo oboje jesteśmy katolikami, ale fakt niepraktykującymi. Dużo spraw wyjdzie w praniu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.