Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 10:05   #2671
YellowSheep
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Żałuj, że Cię nie było
Krzysiu słodki

A wczoraj Cię nie było

Jak chcesz, to spróbuję jakoś nagrać ćwiczenia, które wykonuję z Polą w domu; takie uczące prawidłowego pełzania

I ile tak pełzała? Bo Poli już drugi miesiąc zleciał

1. Główkę przy każdej kąpieli, normalnie tym, w czym jest kąpana. A piśkę po prostu gąbeczką przemywam.
2. 1 cm, chyba, że są takie rozmiary, to 1,5cm.

Ale brzydko Ale i tak pójdziemy na spacer
Odparzenie schodzi
W nocy tylko jedna pobudka, chyba koło 5-6 i spałyśmy do 7.30.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Kija, Evel, niech dzieciątka zdrowieją
Pewnie, nagraj, będę bardzo wdzięczna! Byłam wczoraj, ale skończył mi się transfer i dopiero rano doładowałam konto

Nie wiem co się stało z aplikacją ale dalej nie mogę dodać fotek, muszę wejść na kompa.

Mam pytanie do mam dzieci niesiedzących: jak sobie radzicie z kąpielą? U nas jest masakra - we dwójkę musimy kąpać bo nie da się małego utrzymać.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:08   #2672
misiaeel
Wtajemniczenie

Hania właśnie podniosła się na takiej większej zabawce i zaczęła ją pchać na kolanach co prawda, ale szykuję sie do wstania

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma taka przypadlosc, ze jej standardowa temperatura ciala wynosi 35,5 stopnia? Czy tylko ja jestem takim dziwadlem?

Buziaki dla chorutkow - zdrowiejcie szybciutko.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
ja jak jestem chora i mam 37 to ledwo żyję. w życiu nie miałam temperatury wyższej jak 38
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie, z rana: W czym chodzą teraz po domu Wasze dzieci, grzejecie już mocno?
bodziak na krótki plus bluzeczka/tunika, getry/rajstopki i skarpetki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:09   #2673
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie, z rana: W czym chodzą teraz po domu Wasze dzieci, grzejecie już mocno?
spodnie dresowe i skarpety, a na górę bodziak z długim, a jak jest chłodniej, bo się nie pali akurat, to body z krótkim i bluzeczka z długim na to

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:10   #2674
Debrah
Zakorzenienie

Czyli ubieramy tak samo.
Tylko mama mi zasiała wątpliwość, że ciągnie od podłogi i panele zimne.

Czy Wasze dzieci też tak piszczą? głowa mi odpadnie:d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:15   #2675
hje
Zakorzenienie

Yellow, a na leżąco Oli się nie chce kąpać? Pola siedzi i najczęsciej tak się kąpie, ale obowiązkowo musi być chwila leżenia i chlapanie nogami

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Czyli ubieramy tak samo.
Tylko mama mi zasiała wątpliwość, że ciągnie od podłogi i panele zimne.
Gdyby Pola raczkowała chociaż, to bym ubierała jedną warstwę, ale że ona brzucholem po podłodze non stop, to jednak cieplej ubieram
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:17   #2676
e_vel
Wtajemniczenie

ja też tak ubieram ale sie właśnie zaczęłam zastanawiać czy faktycznie jej od paneli i płytek nie ciągnie skoro co chwilę katar

MAja nie piszczy ale co chwilę jest BABABABABA albo BOBO i takie tam bardzo głośne
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:20   #2677
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Świętujemy 9 miesięcy w szpitalu, młoda się w nocy obudziła z zapaleniem krtani... Przerabiałam przy starszaku jak miał półtora roku, poszedł spać zdrowy a dwie godziny później się obudził i zaczął dusić. Z Anią nieco lepiej było ale uznałam że nie ma co ryzykować bo nie wiadomo jak zareaguje i czy jej się nagle nie pogorszy, jest jednak młodsza i dotąd nie miała nawet kataru więc nie wiem czy się z tego wykaraska szybko czy będą dodatkowe atrakcje. Nienawidzę kaszlu krtaniowego, boję się go bardziej niż zapalenia oskrzeli (zap. płuc Grześko nie przechodził).

Black bardzo dziękuję za pomoc!
Zdrowiej Aniu! Ja też niecierpię tego szczekającego krtaniowego kaszlu, do niedawna bardzo często mnie łapało, nie wyobrażam sobie jakie to musi być ciężkie u dzieci

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania sie takim bawiła jak chodziliśmy na rehab, uwielbiała go
a i Hania piosenkarka;p
Cudna!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wiecie co t. kupiła Darii? Jajko niespodziankę i kinder czekolade! Mówię jej że ona nie je czekolady. To co usłyszałam? "ale czeeeemuuuu???"
Na chwilę wyszłam do kuchni a Daria już wcinała czekoladke...nosz.... jak do ściany....
Potem ciągle powtarzała, że ona nie wiedziała że Daria jeszcze nie je takich rzeczy.... No tak...jak się w ogóle wnuczką nie interesuje to pewnie zapomniała że ma dopiero 9 miesięcy....
No i w ogóle to co się dzieje z t. to jakiś koszmar. Jak będę miała dłuższą chwilę to opiszę w k.

A co do herbatki....

hje genialny kawał
Współczuję

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
hje, proszę - moja facjata a i zrobiłam sobie w końcu grzywkę

edit. ojacieniemoge jakie wielkie te zdjęcie, aż się wystraszyłam MA-SA-KRA. Jak nie chcecie mieć koszmarów nocnych to nie powiększajcie tej fotki
No ładnie Ci

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam poweekendowo

U nas jak pisałam wcześniej urzędowała T. I powiem Wam, że jestem mile zaskoczona tym czasem. Wczoraj t. zarządziła, że idzie z nami na zakupy, kazała naładować cały wózek tych rzeczy które nam są potrzebne i ona nam je sprezentuje. Wyszliśmy z oszołoma obładowani za całe 300 zł, nie z naszej kieszeni. DO tego kupiła Blance buciki zimowe firmy elefanten (zna ktoś?) wydawały mi się najlepsze z dostępnych w naszych sklepach .
Naprawdę dawno nam nikt takiego prezentu nie zrobił.
Blanka w nagrode dla babci nauczyła się pięknie mówić "baba" i cały dzień dziś "biegała" i krzyczała babababababa

Aha i bym zapomniała. Ja też coś kupiłam Blaneczce. Nie miałam dla niej nic na zimę i poszłam do szmatola i kupiłam jej prześliczny prawie nowy gruby zimowy płaszczyk z nexta(20zl) i kombinezon na śnieg (29zl)
Poniżej fotki.

Gratuluje dzieciaczkom pięknie śpiącym i zasypiającym. Brawa

Silver-piękna jesteś !

Zdrówka dla Ani (Kija) i Paulinki (gojka)!!!!
Super! Mała cudna!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43671589]
I jakiś sorter od mamy wynajdę, i duplo jakieś i puzle drewniane z uchwytami, ale to w tk maxx wezmę bo dużo i fajne mają, głównie firm goki i melissa & doug
[/QUOTE]

Fajnie że o tym piszesz, już sprawdziłam gdzie mam najbliżej do Tk Maxx

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
fajne te ciuszki no i cena

no właśnie ze względów finansowych zdecydowałąm się, że kupię pchacz - jeździk, żeby jakaś druga funkcja była; dodatkowo muszę kupić dwa takie same, bo jeszcze dla mojego chrześniaka, więc już w ogóle a drewniane są świetne, tylko ta cena jeszcze jakbym miała kupować tylko dla Filipa, to może bym pomyślałą nad drewnianym, ale na dwa mnie nie stać niestety

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

ten mi się podoba bardzo http://allegro.pl/boikido-drewniany-...670192638.html ale cztery stówy wydać

i ten http://allegro.pl/edukacyjny-chodzik-pchacz-jezdzik-drewniany-4w1-i3683877450.html
Mi też się bardzo podobały te drewniane. Już kupiłam jeździk taki najzwyklejszy, dokupię jakiegoś pchacza i zabawki drewniane.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43671957]Elllmi, a może z ikei pchacz - wózek? dzieciaki lubią wozić:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/[/QUOTE]

Myślałam o nim

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A to mój prawie ośmiomiesięczny synuś

Michaś ma drzemkę, ale ile było wycia ze zmęczenia wcześniej a uśpić się nie chciał. Wczoraj też pięknie kaszkę jadł Oby to już tak zostało.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:24   #2678
treselle0
Zadomowienie

dziękuję za Wszystkie odpowiedzi Muszę przyznać, że troche zaskoczyłyscie mnie myjkami
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja robię wszystko na raty (co mnie dobija bardzo),myje podłogi,odkurzam,a jak chce zetrzeć kurze to już zazwyczaj brakuje czasu
I tak warstwy rosną...
ja tez często cały dzien zajmuje mi jedno pomieszczenie, wiec mozna powiedziec, że cały tydzien sprzatam mieszkanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ewa dzisiaj usnęła w foteliku samochodowym jak mój mąż odkurzał mówi mi, czy będę odkurzać, bo Ewa chce spać i mogłabym ją w chuście utulić, ja mu na to, że mnie plecy bolą i niech sam zawiąże w chustę i odkurza. I wiecie co zrobił? Posadził Ewę do fotelika, zaczął odkurzać, a Mała usnęła. Jaki z tego wniosek? Robiłam z siebie męczennicę odkurzając z dzieckiem w chuście, żeby usnęła
a to tz sobie ładnie poradził
ale odnosnie fotelików to u Nas masakra, musze sie niezle nagimnastykowac, zeby młoda przesiedziała bez marudzenia dłuzsza drogę

Cytat:
a co do butów, to dla Filipa kupiłam podobne jak te pierwsze (takie jakby emu) i też ma 11 cm stópkę, to wzięłam z wkłądką 12cm
a jak załozysz grubsze skapetki to nie robia sie za małe?

Cytat:
I ile tak pełzała? Bo Poli już drugi miesiąc zleciał
długo, choc dokładnie nie pamietm... nawet jak juz wstawała do raczków to gdy sie spieszyła włączała tryb 'pełzania'

Nie było wczoraj MjM i nie mam dzis czego oglądać do kawy Włączyłam VOP, ale to egzaaaltowane okropnie, nie da sie ogladac

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:27
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:26   #2679
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
rzeczywiście fajny[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image001.gif[/IMG]

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

to też ciekawe http://allegro.pl/taf-toys-jezdzik-p...677871743.html

będę Was zasypywać jeździko - pchaczami, bo przeglądam [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]
super i w dobra stronę idziesz - dzieciaki KOCHAJĄ chować

Moja A. ma też takiego konia 5in1 - pchacz, bujak, jeździk itd. i siodelko się podnosi i schowek jest - do dzisiaj używany ;D

http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html

a jak chcesz taniej, ale fajne i jakość fajna to proszę: http://allegro.pl/smoby-jezdzik-mysz...690916529.html

smoby ma naprawdę dobre rzeczy

Cytat:
Hej hej wróciłam [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]
Podczytywałam Was od kilku dni żeby wejść w tematy i dziś oficjalnie jestem już na bieżąco. Hmm mam nadzieję że choć garstka z was pamiętała o mnie [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image003.gif[/IMG]?
Mały z szybkością tornada nabywa nowe umiejętności - robi papapa, raczkuje, siedzi, wstaje i ma 3 zęby na dole. Na całe szczęście sezon zaliczam do udanych - dużo w tym zasługi mojej mamy która w pełni oddała się opiece małemu. Jednak w beczce miodu i łyżka dziekciu się znalazła - mały w zaduszki rozchorował mi się tzn mama panikowała ja nie. miał lekką gorączkę, budził się co godzinę i nie miał apetytu. Na początku zwaliłam na 4 zęba ale po 2 dniach już mi się coś nie podobało i zarejestrowałam małego do lekarza na następny dzień. Trzeciego dnia rankiem budzimy się a mały obsypany na całym ciele krosteczkami jak przy różyczce. No to se myśle jesteśmy w domu - trzydniówka jak w mordę szczelił ale i tak poszliśmy[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image004.gif[/IMG] oczywiście dzięki Waszemu doświadczeniu.
No także tego - co do postów to zacznę odnosić sie od teraz bo dużo by było tego. ide spac papapapa
pamiętam
kolejny kropkowany

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Yae nas przeczolgala w nocy; chyba jej zimno bylo plus kolejne zeby. Dzieki tz jakos funkcjonuje: pol nocy spal na siedzaco z Yae w objeciach.
grzeczny tż tyyy a tlumaczylaś mu skrót TŻ/ ;D

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
:Hi: melduję się o stałej porze [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image005.gif[/IMG]

Nawijko ja juz sama nie wiem jak to jest z tym pełzaniem. Dzisiaj wyczytałam, że podciąganie się dwiema rękami jest normalnym etapem. Mój aktualnie zaczyna na czworakach podnosić na przemian rączki wiec chyba tuż tuż raczkowanie. Sama nie wiem i mam mętlik w głowie czy martwić się czy nie... żeby potem się nie okazało ze Wasze dzieci szybko wyrównają po reh a my ciągle w tyle będziemy. W każdym razie siedzenia brak - tzn. czasem się utrzyma, czasem nie...

Zmieniłam kartę w telefonie i znów mi cytaty uciekły [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image006.gif[/IMG]idę spać, dobranoc [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image007.gif[/IMG]
u nas młoda pięknie potraf siedzieć, ale wczoraj w ferworze zabawy rąbnęla w bok (ja jej za plecami kladę cos miękkiego jeszcze, ona się nie opiera, ale w razie upadku) a w bok tak do czegoś się odwracala, ze ryp...

Cytat:
Czy ja pisałam że nie przerabiałam nigdy zapalenia płuc? No to wykrakałam - właśnie przerabiam.
Wieczorem kazałam mężowi jechać na całodobówkę w związku z gorączką Grzesiową i godzinę później Grześ leżał już na łóżku obok Ani, całe szczęście że się zmieścił do malego łóżka bo go chcieli wziąć osobno na salę dla większych dzieci. Zapowiada się piękny tydzień...

o cholera.... oby szybko poszlo!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kija o rany, zdrowka!!! [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image007.gif[/IMG]

Lenova, ale cudny prezent wam t.zrobila!
A Blanusia piekna[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image004.gif[/IMG]sliczna ta mikolajkowa kurteczka [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image008.gif[/IMG]

Szaja, nie wiem co sie z moja mama porobilo, nic jej nie cieszy, wszystko krytykuje, wali tekstami od czapy, ze az sie przykro robi, nie mozna z nia pozartowac bo od razu sie obraza i bierze wszystko na serio, kompletnie nie ma dla nas czasu a jak juz ma to najlepiej jakbysmy ja przywiezli i odwiezli, bo ona przeciez nie ma obowiazku (!)targac sie non stop busem i jej sie nie chce, jest zmeczona, wiecznie sfochowana chodzi, placze po katach, ostatnio bylismy u niej to mama, my z Pietraszkiem i siostra w salonie i gadamy a ona nagle poszla do malego pokoju wziela kota usiadla na sofie i siedzi [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image009.gif[/IMG]to my wtf? Wzielismy sie i do malego pokoju, chwile posiedziala zabrala kota i do salonu [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image009.gif[/IMG]jeszcze pare mies temu rozmawialysmy codziennie przez telefon po godz poltorej dziennie a teraz jak zazdzwoni od wielkiego dzwonu chwile pogada zaraz jej dzwoni drugi telefon rozlacza sie i nie oddzwania. Naprawde kompletnie nie wiemy o co chodzi, zawsze miala pelno energii zawsze usmiechnieta na kazdym kroku zarty, rozgadana, a teraz cokolwiek z niej wyciagnac? Pomarzyc. Martwie sie okropnie. Jeszcze siostra mowi ze przyjechala do domu zlapala jakiegos wnerwa i plakala, nie chciala powiedziec o co chodzi, a w tym samym czasie pisala mi smsy ze dziekuje za udany dzien i bylo super [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image009.gif[/IMG]
Eh [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image010.gif[/IMG]od paru dni chodze struta przez to [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image010.gif[/IMG]

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
menopauza?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

A teraz seria pytań[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image005.gif[/IMG]:
1. Ile razy w tyg, JAK i czym myjecie główkę dziecięcia?
i czy myjecie środkami myjącymi 'sikawki' dziewczynek wewn.?
2. Ile bierzecie zapasu na stópkę w bucie? Tzn. jeżeli moja Aleksandra ma 11 cm to but z np. 13 cm wkładką? Co sądzicie (może któraś ma?), takie wybrałam ... (wstępnie[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image005.gif[/IMG])
http://allegro.pl/ocieplane-kozaczki...677593654.html albo te?:
http://allegro.pl/buty-zimowe-mieciu...688447042.html
http://allegro.pl/buciki-buty-niemow...684112834.html

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

marzenie moje [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image011.gif[/IMG]

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

może początki menopauzy
co 2 dzień kąpię i zawsze główkę, myję szamponem babydream

a dziecię chodzi? jak tak, to 2cm zapasu to dużo, z reguły 1cm się bierze

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Szajaka co dwu letniej dziewczynce, która ma chyba wszystko, kupić pod choinkę??
Taka kuchnia ok, czy to raczej dla większego dziecka??
http://www.google.ca/imgres?safe=act...93&tx=56&ty=55
kuchnia ogolnie ok, ale nie opłaca się takiej tańszej ;/ mys my rok temu kupili i jakosć kiepska

popatrz na te rzeczy;

http://allegro.pl/quercetti-4195-moz...687066900.html

http://allegro.pl/alex-kredki-do-kap...628471961.html

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-do...680507898.html

http://allegro.pl/alex-zestaw-do-kap...668037383.html

http://allegro.pl/instrumenty-do-kap...671971690.html

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma taka przypadlosc, ze jej standardowa temperatura ciala wynosi 35,5 stopnia? Czy tylko ja jestem takim dziwadlem? [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image005.gif[/IMG]

Buziaki dla chorutkow - zdrowiejcie szybciutko. [IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image007.gif[/IMG]

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka

ja, ok. 36, a w trakcie choroby w uchu mi do 34 spada dla mnie 37 to już wysoka temp.

Cytat:
No nie wiem albo te samodzielne zasypianie ma coś w sobie albo natrafiła się wyjątkowo udana noc. Mały walczył godzinę z zaśnięciem, ciągle wstawał w łóżku ale jak padł to były tylko 2 pobudki na papu[IMG]file:///C:\DOCUME~1\CZYTEL~1\USTA WI~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image004.gif[/IMG]
Ja klasycznie już po giełdzie piję kawę
Mam pytanie : JAK POSTĘPOWAĆ GDY JEST SIĘ PRZEZIĘBIONYM ŻEBY NIE ZARAZIĆ DZIECIACZKA??

nijak, bardzo dobrze jest kp bo dajesz przeciwciala dziecku
ja się cieszę gdy A. choduje i ja też, bo dzięki temu D. się uchowala jeszcze - jak raz mi zachorowala to ja nie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 10:41   #2680
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a jak załozysz grubsze skapetki to nie robia sie za małe?
nie butki mam z H&M rozmiar 18-19, wg rozpiski wkładka tam ma 12 cm i jak założę grubszą skarpetę, to stópka i tak do końca nie dostaje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722
a jak chcesz taniej, ale fajne i jakość fajna to proszę: http://allegro.pl/smoby-jezdzik-mysz...690916529.html

smoby ma naprawdę dobre rzeczy[/QUOTE]

widziałam te stworki i tak śmiesznie na tych małych kółeczkach wyglądają

Stary 2013-11-12, 10:44   #2681
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova: mega mily gest tesciowej! rzeczy na zime swietne!

Moja mama dzis zrobila Amelce prezent, razem z moja siostra. Cos tam kiedys przebaknelam o tym ze musze do tesco isc do sa przeceny ciuszkow, mama to widac wylapala bo kupila Amelce takie Bluzeczki jak Cala dla Julaska pokzywala , legginsy jeansowe, spodnie jeansowe z porzadnym ociepleniem, 2 pary rajstopek. Sliczne wszystko, bardzo nam sie milo zrobilo

Silver: ide ale cofnac do twej foty bo w aplikacji nie widzialam :P

u nas z zasypianiem po staremu, incydent na razie jednorazowy byl jak sie okazuje, ale nic sie nie przejmuje i cierpliwie czekam. Zabki gorne coraz bardziej widac, smieszne takie
To również bardzo miło z ich strony
Ja też co do zasypiania czekam , parę razy się zdarzy że zaśnie sama przy piciu mleka ale głównie to bujam, nosze i dopiero zasypia . Mam nadzieję że minie jej to kiedyś bo nie wyobrażam sobie pięciolatki lulac na rękach

Cytat:
W czerwonym opakowaniu jest rozgrzewający, tego dawniej miałam, a teraz dla odmiany wzięłam chłodzący, w opakowaniu biało-niebieskim
Brrr strasznie nie lubie tycvh chłodzących , nawet latem od razu mam zimne ciary na całym ciele .
Cytat:
A to mój prawie ośmiomiesięczny synuś
Przesłodki !

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Yae nas przeczolgala w nocy; chyba jej zimno bylo plus kolejne zeby. Dzieki tz jakos funkcjonuje: pol nocy spal na siedzaco z Yae w objeciach.
Brawa dla Tż !

Cytat:
Czy ja pisałam że nie przerabiałam nigdy zapalenia płuc? No to wykrakałam - właśnie przerabiam.
Wieczorem kazałam mężowi jechać na całodobówkę w związku z gorączką Grzesiową i godzinę później Grześ leżał już na łóżku obok Ani, całe szczęście że się zmieścił do malego łóżka bo go chcieli wziąć osobno na salę dla większych dzieci. Zapowiada się piękny tydzień...
O kurczę
zdrówka dużo dużo !!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ojjej, zdrówka dla dziecioszków!

u nas noc masaaaaaaaaakrejszyn, tzn może ne byłaby taka masakrejszyn, gdybym nie wypiła kawy o 16 która zaczęła na mnie działać ok 23 nie mogłam usnąć do 2 ............a od 3 co chwilke cyc, w koncu juz nie chowałąm tego cyca bo i po co. I ciągle ułeeeeeeee ułęeeeeeeeee

Jadę zaraz do szkoły. Kumpela mi przesłała notatki z wykładów, chyba się nie pozbieram;p
ojj współczuje nocki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kija o rany, zdrowka!!!

Lenova, ale cudny prezent wam t.zrobila!
A Blanusia pieknasliczna ta mikolajkowa kurteczka

Szaja, nie wiem co sie z moja mama porobilo, nic jej nie cieszy, wszystko krytykuje, wali tekstami od czapy, ze az sie przykro robi, nie mozna z nia pozartowac bo od razu sie obraza i bierze wszystko na serio, kompletnie nie ma dla nas czasu a jak juz ma to najlepiej jakbysmy ja przywiezli i odwiezli, bo ona przeciez nie ma obowiazku (!)targac sie non stop busem i jej sie nie chce, jest zmeczona, wiecznie sfochowana chodzi, placze po katach, ostatnio bylismy u niej to mama, my z Pietraszkiem i siostra w salonie i gadamy a ona nagle poszla do malego pokoju wziela kota usiadla na sofie i siedzi to my wtf? Wzielismy sie i do malego pokoju, chwile posiedziala zabrala kota i do salonu jeszcze pare mies temu rozmawialysmy codziennie przez telefon po godz poltorej dziennie a teraz jak zazdzwoni od wielkiego dzwonu chwile pogada zaraz jej dzwoni drugi telefon rozlacza sie i nie oddzwania. Naprawde kompletnie nie wiemy o co chodzi, zawsze miala pelno energii zawsze usmiechnieta na kazdym kroku zarty, rozgadana, a teraz cokolwiek z niej wyciagnac? Pomarzyc. Martwie sie okropnie. Jeszcze siostra mowi ze przyjechala do domu zlapala jakiegos wnerwa i plakala, nie chciala powiedziec o co chodzi, a w tym samym czasie pisala mi smsy ze dziekuje za udany dzien i bylo super
Eh od paru dni chodze struta przez to
Pewnie menopauza, moja mama już PO. Ale jak miała to była masakraaaaa ...
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki i dla T.

ja też mam, ale nie stosuję bo mi po nim tak zimno, ze mnie telepie

jejku dużo zdrówka

Maja mi znowu kaszle i katar ma już normalnie nie wiem ocokaman a przecież w piątek byłam u lekarza i wsio dobrze i czysto
Zdrówka dla Majeczki!

Dziękuję za pochwały Blanki ,ubranek i t.

U nas nocka średnia.Ostatnio się pogorszyły. Chciałabym zwalić to na zęby ale ... na pewno nie u nas. Bo Blanka chyba pozostanie szczerbata do końca życia chyba że sobie od razu sztuczną szczękę wstawi .
Teraz pierwsza drzemka, chyba i ja idę na tym skorzystam.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:04   #2682
Debrah
Zakorzenienie

Drzemka u nas.

Lenova: zapomniałam, Blanusia strasznie podobna do Ciebie jest

Czyli rozumiem, że Wasze dzieci pod spodenkami nie mają żadnych rajstop, lub pomykają w samych rajstopach,legginsach, mimo, że po podłodze?

Co do mycia:
Myję głowę codziennie przy każdej kąpieli, używając do tego tego samego płyny co do mycia ciała. Włoski są świeże i pachnące
Pupę myję też tym samym, ale raczej nie bezpośrednio na skórę, obawiam się pieczenia. Wpuszczam trochę środka myjącego do wody zawsze, pianka jest, i dłońmi myję. Zaskoczyły mnie myjki trochę u Was, ja nic nie używam.
Stary 2013-11-12, 11:04   #2683
meduzza
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Witam się jako ta marnotrawna, nie będę się usprawiedliwiać, zaniedbałam swoje członkostwo totalnie
Powiem szczerze, że nie bardzo wiem co u Was ale nie będę czekać z napisaniem aż nadrobię bo nie nadrobię...

Mama moja poleciała wczoraj do domu-była miesiąc a kurcze tak zleciało, nawet sobie nie pogadałyśmy. No i wiecie jak to jest, nie mogłyśmy się ogarnąć mimo, że byłyśmy we dwie nie było czasu na nic A teraz tak pusto w domu bo jednak mama rabanu robiła i coś się działo

Teraz o Żulianie. Już chciałam pisać, że wiek 8-9 miesięcy jest super, no bo jest, dziecko się zrobiło takie fajne już, samo się bawi, dużo gada itd ale od dwóch dni nie poznaję jej!!! Nie twierdzę, że dziecko wymusza czy manipuluje ale ona zachowuje się okropnie Nie wiem jak to zmienić... Przy zasypianiu jak ją kładziemy(bo oczywiście nie chce leżeć tylko na zaspanych mdlejących nogach się wspina) drze się jak poparzona, płacze, no koszmar, nigdy tak nie było. Jak jej coś nie wychodzi to darcie. Z dziećmi jak się bawi to szarpie za włosy, wyrywa zabawki, w ogóle ma takie agresywne ruchy (i wiem, że to umyślnie bo potrafi też być delikatna jak sobie coś tam grzebie nitki czy paproszki).
Wiem, że nic jej nie jest, tylko coś się z nią dzieje jakaś zmiana rozwojowa czy coś takiego ale to wygląda mniej więcej jak bunt dwulatka więc nie jest przyjemne...
No i moje pytanie: czy z tym się coś robi? Czy trzeba to przeczekać? Jestem pewna, któraś z Was też przez to przechodziła ale niestety nie byłam na bieżąco

Cieszę się, że jestem z Wami znowu, mam tyle zagwostek, czuję, że dużo mnie ominęło....KTOŚ CHĘTNY DO STRESZCZENIA OSTATNIEGO MIESIĄCA??? Nawet bardzo ogólnie,poratujcie

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:07
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:07   #2684
Konto usunięte

Nie chwaliłam się wam muffinki robiłam wczoraj, brakło mi papilotek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:09   #2685
Konto usunięte

Meduzza, luzik, pamiętamy że gość był

Debrah, ja też po prostu do kąpieli płyn i ręką myję. Ale szampon mam osobno, bo fajniejsze włoski są.
Stary 2013-11-12, 11:13   #2686
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny przeraża mnie chcieć jedzenia mojego dziecka. Nic przy nim nie mogę zjeść bo jest wyciąganie rączek i krzyk.
Przed chwilą zabrał mi szynkę z kanapki, która leżała na stole.
W weekend wziął sobie i jadł bulke czosnkowa a z kostką po kurczaku schował się pod stolem

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:17   #2687
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
U nas nocka fajna. Pobudka o 23:20 na papu a potem dopiero o 5:00( i tu myślałam że koniec spania bo odłożyłam królewicza nie śpiącego. Mi już oczy się zamykały a ten zaczął coś sobie tłumaczyć i nawalać w szczebelki. W końcu padł ). Spał do 7:40 daaaaawno tak nie było Ja bym pospała też do tej godziny gdyby mąż nie raczył obudzić mnie o 7 na śniadanie

Teraz właśnie siedzę i delektuje się kawą. Umyłam już podłogę. Zamiotłam. Zrobiłam ogień w kominku. No i przygotowałam już sobie wszystko na obiad,potem tylko wstawie na gaz i gotowe

Idę poczytać co u was.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:18   #2688
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Pewnie, nagraj, będę bardzo wdzięczna! Byłam wczoraj, ale skończył mi się transfer i dopiero rano doładowałam konto

Nie wiem co się stało z aplikacją ale dalej nie mogę dodać fotek, muszę wejść na kompa.

Mam pytanie do mam dzieci niesiedzących: jak sobie radzicie z kąpielą? U nas jest masakra - we dwójkę musimy kąpać bo nie da się małego utrzymać.
my kąpiemy Małego na brzuchu, uwielbia to, bo może wodę rozchlapywać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:19   #2689
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeraża mnie chcieć jedzenia mojego dziecka. Nic przy nim nie mogę zjeść bo jest wyciąganie rączek i krzyk.
Przed chwilą zabrał mi szynkę z kanapki, która leżała na stole.
W weekend wziął sobie i jadł bulke czosnkowa a z kostką po kurczaku schował się pod stolem
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Witam się jako ta marnotrawna, nie będę się usprawiedliwiać, zaniedbałam swoje członkostwo totalnie
Powiem szczerze, że nie bardzo wiem co u Was ale nie będę czekać z napisaniem aż nadrobię bo nie nadrobię...

Mama moja poleciała wczoraj do domu-była miesiąc a kurcze tak zleciało, nawet sobie nie pogadałyśmy. No i wiecie jak to jest, nie mogłyśmy się ogarnąć mimo, że byłyśmy we dwie nie było czasu na nic A teraz tak pusto w domu bo jednak mama rabanu robiła i coś się działo

Teraz o Żulianie. Już chciałam pisać, że wiek 8-9 miesięcy jest super, no bo jest, dziecko się zrobiło takie fajne już, samo się bawi, dużo gada itd ale od dwóch dni nie poznaję jej!!! Nie twierdzę, że dziecko wymusza czy manipuluje ale ona zachowuje się okropnie Nie wiem jak to zmienić... Przy zasypianiu jak ją kładziemy(bo oczywiście nie chce leżeć tylko na zaspanych mdlejących nogach się wspina) drze się jak poparzona, płacze, no koszmar, nigdy tak nie było. Jak jej coś nie wychodzi to darcie. Z dziećmi jak się bawi to szarpie za włosy, wyrywa zabawki, w ogóle ma takie agresywne ruchy (i wiem, że to umyślnie bo potrafi też być delikatna jak sobie coś tam grzebie nitki czy paproszki).
Wiem, że nic jej nie jest, tylko coś się z nią dzieje jakaś zmiana rozwojowa czy coś takiego ale to wygląda mniej więcej jak bunt dwulatka więc nie jest przyjemne...
No i moje pytanie: czy z tym się coś robi? Czy trzeba to przeczekać? Jestem pewna, któraś z Was też przez to przechodziła ale niestety nie byłam na bieżąco

Cieszę się, że jestem z Wami znowu, mam tyle zagwostek, czuję, że dużo mnie ominęło....KTOŚ CHĘTNY DO STRESZCZENIA OSTATNIEGO MIESIĄCA??? Nawet bardzo ogólnie,poratujcie
Witamy!! cieszę się że jesteś!

Co do tego co napisałaś...wiesz, nie pocieszę, ale to normalne
Moja jest piszczydełkiem, jak chce coś to piszczy, zabierze jej się to - wiadomo, nie wszystko może w raczce mieć - piszczy i płacze potem, chce na ręce, staje przy nodze i krzyczy... tak ma być. Dzieć zaczyna dostrzegać że jest odrębny od mamy i może coś chcieć lub nie, może mieć inne zdanie, może wyrazić emocje.
Ale nadal nie patrzę na to w kontekście manipulacji rodzicem, raczej dziecięce tupanie nózią, bo " ale ja chcęęęęęęę"
Wiem, głowa boli jak szlag, mnie też
Stary 2013-11-12, 11:25   #2690
blogerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kończymy dzisiaj 10 miesięcy Jakoś mnien a sentymenty wzięło, szybko to zleciało, ale często nie było łatwo, więc cieszę się, że mam już takiego duzego i mądrego synka

* Po tygodniu walki o (w miarę) samodzielne usypianie mamy idealną pierwszą drzemkę, mam nadzieję, ze tak już zostanie ) Z drugą ciągle walczymy z różnymi rezultatami i zobaczymy co i kiedy z tego wyjdzie ...
* Usypianie na noc jest super / przed "nauką" też tak było ale mam wrażenie, ze pobudek jest troszkę mniej i ja wstaję zdecydowanie bardziej wyspana i w lepszym na stroju
* A i pobudki mamy po 7.30 więc jest super w porównaniu z 6
* Jeśli chodzi o cały dzień to jednak jest męczący, wszyutsko jest suepr dopóki leże na macie i nic nie robię i jestem do dyspozycji Boryska ale jak chce zrobić cokolwiek to już tylko z Borysem na rękach bo inaczej jest czepianie się moich spodni i lament. Tak więc nie mam ani chwili dla siebie w ciągu dnia. Na spacerach też jest troszkę gorzej, bo częściej mu się nudzi, placze, cche zeby go z wózka wyciągnąć, mam nadzieję, że to tylko przejściowy etap.
* No i pisałam już, że potyrafi ładnie bawić się kilkanaąście minut nawet, sam .. sam, pod warunkiem właśnie że ja jestem w zasięgu wzroku i obserwuję go a nie zajmuje się sobą.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-11-12 o 11:26
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:34   #2691
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ciekawe co u Marsi Cała nie masz od niej żadnej wiadomości?

nie mam żadnych wieści. Pisałam do niej jakiś czas temu smsa, że jak już będzie na siłach- to żeby się odezwała. Czekam.
Mam nadzieję, że nic więcej złego się u nich nie dzieje.

A co do mycia główki, to to źle jak się myje codziennie?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:42   #2692
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduzka, juz miesiac minal???!!! O rany!
Moj babel na kota od dwoch dni strasznie agresywnie sie rzuca, masakra co on z nia biefna wyrabia
No i jak mu sie zabierze zabawke czy cos sie nie spodoba to tak krzyczy ze uszy puchnanie wiem, gdzie on sie nauczyl tego hehe

My nalewamy wody do brodzika, nalewam plynu BD, tworzy sie piana i tym myje babla. Wloski tez, jak uzywalam szamponiku to od razu sie ciemieniucha robila straszliwa.

No mama teraz remont zaczyna w mieszkaniu, troche ja to stresuje... ale zachowuje sie tak juz od paru miesiecy, z tymze to tendencja rosnaca jest, teraz jest po prostu nie do wytrzymania..... Mama ma teraz 46lat, to myslicie, ze juz?

Kurcze, ale babel dzisiaj marudny..... Wyje i wyje i wyje chyba zabki

W ogole to on sie tak zmienil ostatnio, zawsze jak rano sie budzil, zaczynal dzien to szalal nam na lozku, stawal skakal po nas, raczkowal, od razu chcial sie bawic, a od trzech dni otwiera oczka, lezy, przytula sie do nas, takie to slodkie

Aha, wczorajsza proba odstawienia nocnego od uu zakonczona porazka eh...

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:46   #2693
hje
Zakorzenienie

Lady, moja mama ma 44 lata i je też się chyba zaczęła W sumie są kobiety, które zaraz po 30 mają menopauzę, więc wszystko jest możliwe.
Stary 2013-11-12, 11:47   #2694
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Z dziećmi jak się bawi to szarpie za włosy, wyrywa zabawki, w ogóle ma takie agresywne ruchy (i wiem, że to umyślnie bo potrafi też być delikatna jak sobie coś tam grzebie nitki czy paproszki).

kiedyś jak się kładłam spać, to akurat o Tobie myslałam, że się nie dozywasz i miałąm na drugi dzień napisać i zapomniałam
a co do szarpania itd., to Filip też od jakiegoś czasu ma takie akcje, że potrafi TŻ albo moją mamę za ucho albo włosy targać, piszczy przy tym tak ze złości i sie cieszy, jak ktoś krzyknie z bólu ja go zaraz ochrzanię, jak mi tak robi, więc nie próbuje już

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kończymy dzisiaj 10 miesięcy
buziaki dla Boryska w takim razie mój chrześniak też, bo oni z tego samego dnia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie mam żadnych wieści. Pisałam do niej jakiś czas temu smsa, że jak już będzie na siłach- to żeby się odezwała. Czekam.
pewnie zamieszanie mieli; a teraz nastrój też pewnie nie za bardzo

Stary 2013-11-12, 11:53   #2695
nancykenator
Zakorzenienie

tak pisałyście o tym pełzaniu więc i ja podpatrzyłam dokładnie jak Kuba to robi i sama nie wiem... mój zawsze wyciąga lewą rączkę podtrzymuje się na niej i ciągnie wtedy resztę ciała... to chyba niedobrze
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:54   #2696
treselle0
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722]co 2 dzień kąpię i zawsze główkę, myję szamponem babydream

[/QUOTE]chodzi to dużo powiedziane, ale stoi i pare kroczków (ze2) od krzesełka do krzesełka zrobi

Cytat:
Cześć Mamusie!

witaj
w zasadzie to niewiele pamiętam, ale:
Silver ścięła się na boba z grzywką - wczesniej zrobiła to Black (bez grzywki)
Jedne dzieciaczki wsuwają juz parówki, a inne ledwo parę łyżeczek kaszki.
Jedne już robią poważne kroki, a inne przechodzą etap pełzania i siadania.
Illusion ma duzo pracy w pracy i się mało udziela. Ewik wizażuje po kryjomu, a Ellmi między papierzyskami. Meneq zwiedza piękne miejsca a Neti pielegnuje zagipsowanego tz. Amelka Debrah 'dostała' 3 zęby naraz (a może 4??), a inne dalej nie maja żadnego Grupa dziewczyn uskutecznia killery, skalpele i inne cuda. Do łask powrócił Zbuntowany Anioł (od którego zdecydowanie odcina się Black) Parę dziewczyn uskutecznia naukę zasypiania. Wątkowo rozmyslamy o prezentach świateczno-mikołajowo-urodzinowych - na czele pchacz-jeździk. Kupowałysmy buty (nadal myślimy nad kupnem). Od dzisiaj wiemy jak myjemy główkę dzieciom i sikawkę dziewczynkom... i tak jakoś leci Może inna dopomoże

Cytat:

Ja sie zastanawiałam czy 2 razy w tyg to za mało Ale moja tego zdecydowanie nie lubi.... albo mam zły patent na to

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kończymy dzisiaj 10 miesięcy Jakoś mnien a sentymenty wzięło, szybko to zleciało, ale często nie było łatwo, więc cieszę się, że mam już takiego duzego i mądrego synka

* Po tygodniu walki o (w miarę) samodzielne usypianie mamy idealną pierwszą drzemkę, mam nadzieję, ze tak już zostanie ) Z drugą ciągle walczymy z różnymi rezultatami i zobaczymy co i kiedy z tego wyjdzie ...
* Usypianie na noc jest super / przed "nauką" też tak było ale mam wrażenie, ze pobudek jest troszkę mniej i ja wstaję zdecydowanie bardziej wyspana i w lepszym na stroju
* A i pobudki mamy po 7.30 więc jest super w porównaniu z 6
* Jeśli chodzi o cały dzień to jednak jest męczący, wszyutsko jest suepr dopóki leże na macie i nic nie robię i jestem do dyspozycji Boryska ale jak chce zrobić cokolwiek to już tylko z Borysem na rękach bo inaczej jest czepianie się moich spodni i lament. Tak więc nie mam ani chwili dla siebie w ciągu dnia. Na spacerach też jest troszkę gorzej, bo częściej mu się nudzi, placze, cche zeby go z wózka wyciągnąć, mam nadzieję, że to tylko przejściowy etap.
* No i pisałam już, że potyrafi ładnie bawić się kilkanaąście minut nawet, sam .. sam, pod warunkiem właśnie że ja jestem w zasięgu wzroku i obserwuję go a nie zajmuje się sobą.
a to podobnie jak moja Olenka Tylko ona bunt na wozek przechodziła jakies 3 miesiace temu ... i tyle mniej wiecej trwa
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:56   #2697
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
tak pisałyście o tym pełzaniu więc i ja podpatrzyłam dokładnie jak Kuba to robi i sama nie wiem... mój zawsze wyciąga lewą rączkę podtrzymuje się na niej i ciągnie wtedy resztę ciała... to chyba niedobrze
Nancy, ćwiczenia
Stary 2013-11-12, 11:59   #2698
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam taką nadzieję.

Blogerko ucałuj Boryska z okazji skończenia 10 miesięcy

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

oooo nawet ja się przewinęłam w streszczeniu Tress

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:59   #2699
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

ja myję codziennie, nie wiem czemu to miałoby być źle?
Stary 2013-11-12, 11:59   #2700
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz, to spróbuję jakoś nagrać ćwiczenia, które wykonuję z Polą w domu; takie uczące prawidłowego pełzania
Ja bym tez taki filmik poprosiła
Cytat:

A żeby nie było, młoda nie ma tak dużo ciuchów (no, może trochę ), że nie możemy ich pomieścić, tylko ona ma jedną komodę - 3 szuflady i kilka wieszaków w naszej szafie. A np. takie za duże jeszcze to trzymam na swojej półce A przydałyby się dosłownie jeszcze 2 szuflady, żeby było właśnie gdzie te rzeczy dawać.
Ja mam właśnie ten sam problem - dwóch szuflad brakuje
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A wlasnie, pstryczek juz zaczal temat.
Jestescie za poslaniem 6-latkow do szkol czy nie?
Ja nie, uważam że dzieci nie są gotowe na siedzenie na lakcjach a jinna sprawa: dlaczego mają rok więcej pracować???
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wiecie, akurat przygotowanie szkoly to jest najmniejszy pikus
ofkors super by bylo gdyby sale byly dopasowane do malych dzieci, lazienki, szatnie, ehhh moglabym tak wymieniac i wymieniac
a nikt glosno nie mowi np o tym ze w przedszkolach jest zakaz nauki czytania i pisania, ogolnie najlepiej zero nauki a sama zabawa a potem taki maluch ma przyjsc do pierwszej klasy, wysiedziec 5 razy po 45 minut w lawce i w rok nauczyc sie pisac i czytac
czyli tak naprawde dzieciaki o rok mlodsze beda uczyc sie czytania i pisania rok krocej
Jak wyżej
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722]Moja A. ma też takiego konia 5in1 - pchacz, bujak, jeździk itd. i siodelko się podnosi i schowek jest - do dzisiaj używany ;D

http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html

smoby ma naprawdę dobre rzeczy

Super ten jeździk, już obczajam podobne

u nas młoda pięknie potraf siedzieć, ale wczoraj w ferworze zabawy rąbnęla w bok (ja jej za plecami kladę cos miękkiego jeszcze, ona się nie opiera, ale w razie upadku) a w bok tak do czegoś się odwracala, ze ryp...

Ja właśnie też asekuracyjnie kłade rogala za Małą, a że rogal duży to jeszcze boki trochę zabezpiecza

menopauza?

co 2 dzień kąpię i zawsze główkę, myję szamponem babydream

kuchnia ogolnie ok, ale nie opłaca się takiej tańszej ;/ mys my rok temu kupili i jakosć kiepska

popatrz na te rzeczy;

http://allegro.pl/quercetti-4195-moz...687066900.html

http://allegro.pl/alex-kredki-do-kap...628471961.html

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-do...680507898.html

http://allegro.pl/alex-zestaw-do-kap...668037383.html

http://allegro.pl/instrumenty-do-kap...671971690.html

Dzięki wielkie. Ta co wrzuciłam to trochę tak na pałę, pierwsza jaką znalałam w necie

ja, ok. 36, a w trakcie choroby w uchu mi do 34 spada dla mnie 37 to już wysoka temp.

nijak, bardzo dobrze jest kp bo dajesz przeciwciala dziecku
ja się cieszę gdy A. choduje i ja też, bo dzięki temu D. się uchowala jeszcze - jak raz mi zachorowala to ja nie [/QUOTE]

Cytat:
Drzemka u nas.

Lenova: zapomniałam, Blanusia strasznie podobna do Ciebie jest

Czyli rozumiem, że Wasze dzieci pod spodenkami nie mają żadnych rajstop, lub pomykają w samych rajstopach,legginsach, mimo, że po podłodze?

Co do mycia:
Myję głowę codziennie przy każdej kąpieli, używając do tego tego samego płyny co do mycia ciała. Włoski są świeże i pachnące
Pupę myję też tym samym, ale raczej nie bezpośrednio na skórę, obawiam się pieczenia. Wpuszczam trochę środka myjącego do wody zawsze, pianka jest, i dłońmi myję. Zaskoczyły mnie myjki trochę u Was, ja nic nie używam.
Ale ja mam taką myjkę szmatkę, kawałek materiału frotte; to nie taka zwykłaa gąbka czy myjka.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości