|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Nie wiem co się stało z aplikacją ale dalej nie mogę dodać fotek, muszę wejść na kompa. Mam pytanie do mam dzieci niesiedzących: jak sobie radzicie z kąpielą? U nas jest masakra - we dwójkę musimy kąpać bo nie da się małego utrzymać. |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hania właśnie podniosła się na takiej większej zabawce i zaczęła ją pchać
na kolanach co prawda, ale szykuję sie do wstania![]() Cytat:
jak jestem chora i mam 37 to ledwo żyję. w życiu nie miałam temperatury wyższej jak 38bodziak na krótki plus bluzeczka/tunika, getry/rajstopki i skarpetki
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
spodnie dresowe i skarpety, a na górę bodziak z długim, a jak jest chłodniej, bo się nie pali akurat, to body z krótkim i bluzeczka z długim na to
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ubieramy tak samo.
Tylko mama mi zasiała wątpliwość, że ciągnie od podłogi i panele zimne. Czy Wasze dzieci też tak piszczą? głowa mi odpadnie:d
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, a na leżąco Oli się nie chce kąpać? Pola siedzi i najczęsciej tak się kąpie, ale obowiązkowo musi być chwila leżenia i chlapanie nogami
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też tak ubieram
MAja nie piszczy ale co chwilę jest BABABABABA albo BOBO i takie tam bardzo głośne
|
|
|
|
#2677 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43671589] I jakiś sorter od mamy wynajdę, i duplo jakieś i puzle drewniane z uchwytami, ale to w tk maxx wezmę bo dużo i fajne mają, głównie firm goki i melissa & doug [/QUOTE] Fajnie że o tym piszesz, już sprawdziłam gdzie mam najbliżej do Tk Maxx ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43671957]Elllmi, a może z ikei pchacz - wózek? dzieciaki lubią wozić: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40060836/[/QUOTE] Myślałam o nim Michaś ma drzemkę, ale ile było wycia ze zmęczenia wcześniej a uśpić się nie chciał. Wczoraj też pięknie kaszkę jadł Oby to już tak zostało.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za Wszystkie odpowiedzi
![]() Cytat:
często cały dzien zajmuje mi jedno pomieszczenie, wiec mozna powiedziec, że cały tydzien sprzatam mieszkanieCytat:
![]() ale odnosnie fotelików to u Nas masakra, musze sie niezle nagimnastykowac, zeby młoda przesiedziała bez marudzenia dłuzsza drogę ![]() Cytat:
długo, choc dokładnie nie pamietm... nawet jak juz wstawała do raczków to gdy sie spieszyła włączała tryb 'pełzania' ![]() Nie było wczoraj MjM i nie mam dzis czego oglądać do kawy Włączyłam VOP, ale to egzaaaltowane okropnie, nie da sie ogladac
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-11-12 o 10:27 |
|||
|
|
|
#2679 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja A. ma też takiego konia 5in1 - pchacz, bujak, jeździk itd. i siodelko się podnosi i schowek jest - do dzisiaj używany ;D http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html a jak chcesz taniej, ale fajne i jakość fajna to proszę: http://allegro.pl/smoby-jezdzik-mysz...690916529.html smoby ma naprawdę dobre rzeczy Cytat:
![]() kolejny kropkowany ![]() Cytat:
tyyy a tlumaczylaś mu skrót TŻ/ ;DCytat:
Cytat:
o cholera.... oby szybko poszlo! Cytat:
Cytat:
a dziecię chodzi? jak tak, to 2cm zapasu to dużo, z reguły 1cm się bierze Cytat:
popatrz na te rzeczy; http://allegro.pl/quercetti-4195-moz...687066900.html http://allegro.pl/alex-kredki-do-kap...628471961.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-do...680507898.html http://allegro.pl/alex-zestaw-do-kap...668037383.html http://allegro.pl/instrumenty-do-kap...671971690.html Cytat:
ja, ok. 36, a w trakcie choroby w uchu mi do 34 spada dla mnie 37 to już wysoka temp.Cytat:
nijak, bardzo dobrze jest kp bo dajesz przeciwciala dziecku ja się cieszę gdy A. choduje i ja też, bo dzięki temu D. się uchowala jeszcze - jak raz mi zachorowala to ja nie
|
||||||||||
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
nie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722 a jak chcesz taniej, ale fajne i jakość fajna to proszę: http://allegro.pl/smoby-jezdzik-mysz...690916529.html smoby ma naprawdę dobre rzeczy[/QUOTE] widziałam te stworki i tak śmiesznie na tych małych kółeczkach wyglądają
|
#2681 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też co do zasypiania czekam , parę razy się zdarzy że zaśnie sama przy piciu mleka ale głównie to bujam, nosze i dopiero zasypia . Mam nadzieję że minie jej to kiedyś bo nie wyobrażam sobie pięciolatki lulac na rękach ![]() Cytat:
Przesłodki ! Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dużo dużo !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za pochwały Blanki ,ubranek i t. ![]() U nas nocka średnia.Ostatnio się pogorszyły. Chciałabym zwalić to na zęby ale ... na pewno nie u nas. Bo Blanka chyba pozostanie szczerbata do końca życia chyba że sobie od razu sztuczną szczękę wstawi . Teraz pierwsza drzemka, chyba i ja idę na tym skorzystam. |
|||||||
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Drzemka u nas.
Lenova: zapomniałam, Blanusia strasznie podobna do Ciebie jest Czyli rozumiem, że Wasze dzieci pod spodenkami nie mają żadnych rajstop, lub pomykają w samych rajstopach,legginsach, mimo, że po podłodze? Co do mycia: Myję głowę codziennie przy każdej kąpieli, używając do tego tego samego płyny co do mycia ciała. Włoski są świeże i pachnące ![]() Pupę myję też tym samym, ale raczej nie bezpośrednio na skórę, obawiam się pieczenia. Wpuszczam trochę środka myjącego do wody zawsze, pianka jest, i dłońmi myję. Zaskoczyły mnie myjki trochę u Was, ja nic nie używam. |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Witam się jako ta marnotrawna, nie będę się usprawiedliwiać, zaniedbałam swoje członkostwo totalnie ![]() Powiem szczerze, że nie bardzo wiem co u Was ale nie będę czekać z napisaniem aż nadrobię bo nie nadrobię... Mama moja poleciała wczoraj do domu-była miesiąc a kurcze tak zleciało, nawet sobie nie pogadałyśmy. No i wiecie jak to jest, nie mogłyśmy się ogarnąć mimo, że byłyśmy we dwie nie było czasu na nic A teraz tak pusto w domu bo jednak mama rabanu robiła i coś się działo![]() Teraz o Żulianie. Już chciałam pisać, że wiek 8-9 miesięcy jest super, no bo jest, dziecko się zrobiło takie fajne już, samo się bawi, dużo gada itd ale od dwóch dni nie poznaję jej!!! Nie twierdzę, że dziecko wymusza czy manipuluje ale ona zachowuje się okropnie Nie wiem jak to zmienić... Przy zasypianiu jak ją kładziemy(bo oczywiście nie chce leżeć tylko na zaspanych mdlejących nogach się wspina) drze się jak poparzona, płacze, no koszmar, nigdy tak nie było. Jak jej coś nie wychodzi to darcie. Z dziećmi jak się bawi to szarpie za włosy, wyrywa zabawki, w ogóle ma takie agresywne ruchy (i wiem, że to umyślnie bo potrafi też być delikatna jak sobie coś tam grzebie nitki czy paproszki). Wiem, że nic jej nie jest, tylko coś się z nią dzieje jakaś zmiana rozwojowa czy coś takiego ale to wygląda mniej więcej jak bunt dwulatka więc nie jest przyjemne... No i moje pytanie: czy z tym się coś robi? Czy trzeba to przeczekać? Jestem pewna, któraś z Was też przez to przechodziła ale niestety nie byłam na bieżąco![]() Cieszę się, że jestem z Wami znowu, mam tyle zagwostek, czuję, że dużo mnie ominęło....KTOŚ CHĘTNY DO STRESZCZENIA OSTATNIEGO MIESIĄCA??? Nawet bardzo ogólnie,poratujcie
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-11-12 o 11:07 |
|
|
|
#2684 |
|
Konto usunięte
|
Nie chwaliłam się wam
muffinki robiłam wczoraj, brakło mi papilotek
|
|
|
|
#2685 |
|
Konto usunięte
|
Meduzza, luzik, pamiętamy że gość był
![]() Debrah, ja też po prostu do kąpieli płyn i ręką myję. Ale szampon mam osobno, bo fajniejsze włoski są. |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeraża mnie chcieć jedzenia mojego dziecka. Nic przy nim nie mogę zjeść bo jest wyciąganie rączek i krzyk.
Przed chwilą zabrał mi szynkę z kanapki, która leżała na stole. W weekend wziął sobie i jadł bulke czosnkowa a z kostką po kurczaku schował się pod stolem
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() U nas nocka fajna. Pobudka o 23:20 na papu a potem dopiero o 5:00( i tu myślałam że koniec spania bo odłożyłam królewicza nie śpiącego. Mi już oczy się zamykały a ten zaczął coś sobie tłumaczyć i nawalać w szczebelki. W końcu padł ). Spał do 7:40 daaaaawno tak nie byłoTeraz właśnie siedzę i delektuje się kawą. Umyłam już podłogę. Zamiotłam. Zrobiłam ogień w kominku. No i przygotowałam już sobie wszystko na obiad,potem tylko wstawie na gaz i gotowe ![]() Idę poczytać co u was.
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tego co napisałaś...wiesz, nie pocieszę, ale to normalne ![]() Moja jest piszczydełkiem, jak chce coś to piszczy, zabierze jej się to - wiadomo, nie wszystko może w raczce mieć - piszczy i płacze potem, chce na ręce, staje przy nodze i krzyczy... tak ma być. Dzieć zaczyna dostrzegać że jest odrębny od mamy Ale nadal nie patrzę na to w kontekście manipulacji rodzicem, raczej dziecięce tupanie nózią, bo " ale ja chcęęęęęęę" ![]() Wiem, głowa boli jak szlag, mnie też
|
||
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kończymy dzisiaj 10 miesięcy
Jakoś mnien a sentymenty wzięło, szybko to zleciało, ale często nie było łatwo, więc cieszę się, że mam już takiego duzego i mądrego synka ![]() * Po tygodniu walki o (w miarę) samodzielne usypianie mamy idealną pierwszą drzemkę, mam nadzieję, ze tak już zostanie ) Z drugą ciągle walczymy z różnymi rezultatami i zobaczymy co i kiedy z tego wyjdzie ... * Usypianie na noc jest super / przed "nauką" też tak było ale mam wrażenie, ze pobudek jest troszkę mniej i ja wstaję zdecydowanie bardziej wyspana i w lepszym na stroju* A i pobudki mamy po 7.30 więc jest super w porównaniu z 6 ![]() * Jeśli chodzi o cały dzień to jednak jest męczący, wszyutsko jest suepr dopóki leże na macie i nic nie robię i jestem do dyspozycji Boryska ale jak chce zrobić cokolwiek to już tylko z Borysem na rękach bo inaczej jest czepianie się moich spodni i lament. Tak więc nie mam ani chwili dla siebie w ciągu dnia. Na spacerach też jest troszkę gorzej, bo częściej mu się nudzi, placze, cche zeby go z wózka wyciągnąć, mam nadzieję, że to tylko przejściowy etap. * No i pisałam już, że potyrafi ładnie bawić się kilkanaąście minut nawet, sam .. sam, pod warunkiem właśnie że ja jestem w zasięgu wzroku i obserwuję go a nie zajmuje się sobą.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-11-12 o 11:26 |
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam żadnych wieści. Pisałam do niej jakiś czas temu smsa, że jak już będzie na siłach- to żeby się odezwała. Czekam.
Mam nadzieję, że nic więcej złego się u nich nie dzieje. A co do mycia główki, to to źle jak się myje codziennie?
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka, juz miesiac minal???!!! O rany!
Moj babel na kota od dwoch dni strasznie agresywnie sie rzuca, masakra co on z nia biefna wyrabia No i jak mu sie zabierze zabawke czy cos sie nie spodoba to tak krzyczy ze uszy puchna nie wiem, gdzie on sie nauczyl tego heheMy nalewamy wody do brodzika, nalewam plynu BD, tworzy sie piana i tym myje babla. Wloski tez, jak uzywalam szamponiku to od razu sie ciemieniucha robila straszliwa. No mama teraz remont zaczyna w mieszkaniu, troche ja to stresuje... ale zachowuje sie tak juz od paru miesiecy, z tymze to tendencja rosnaca jest, teraz jest po prostu nie do wytrzymania..... Mama ma teraz 46lat, to myslicie, ze juz? Kurcze, ale babel dzisiaj marudny..... Wyje i wyje i wyje chyba zabki ![]() W ogole to on sie tak zmienil ostatnio, zawsze jak rano sie budzil, zaczynal dzien to szalal nam na lozku, stawal skakal po nas, raczkowal, od razu chcial sie bawic, a od trzech dni otwiera oczka, lezy, przytula sie do nas, takie to slodkie Aha, wczorajsza proba odstawienia nocnego od uu zakonczona porazka eh...Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, moja mama ma 44 lata i je też się chyba zaczęła
W sumie są kobiety, które zaraz po 30 mają menopauzę, więc wszystko jest możliwe.
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jak się kładłam spać, to akurat o Tobie myslałam, że się nie dozywasz i miałąm na drugi dzień napisać i zapomniałam ![]() a co do szarpania itd., to Filip też od jakiegoś czasu ma takie akcje, że potrafi TŻ albo moją mamę za ucho albo włosy targać, piszczy przy tym tak ze złości i sie cieszy, jak ktoś krzyknie z bólu ja go zaraz ochrzanię, jak mi tak robi, więc nie próbuje jużbuziaki dla Boryska Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
tak pisałyście o tym pełzaniu więc i ja podpatrzyłam dokładnie jak Kuba to robi i sama nie wiem... mój zawsze wyciąga lewą rączkę podtrzymuje się na niej i ciągnie wtedy resztę ciała... to chyba niedobrze
|
|
|
|
#2696 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722]co 2 dzień kąpię i zawsze główkę, myję szamponem babydream
a dziecię chodzi? jak tak, to 2cm zapasu to dużo, z reguły 1cm się bierze [/QUOTE]chodzi to dużo powiedziane , ale stoi i pare kroczków (ze2 ) od krzesełka do krzesełka zrobiCytat:
![]() w zasadzie to niewiele pamiętam Silver ścięła się na boba z grzywką - wczesniej zrobiła to Black (bez grzywki )Jedne dzieciaczki wsuwają juz parówki, a inne ledwo parę łyżeczek kaszki. Jedne już robią poważne kroki, a inne przechodzą etap pełzania i siadania. Illusion ma duzo pracy w pracy i się mało udziela. Ewik wizażuje po kryjomu, a Ellmi między papierzyskami. Meneq zwiedza piękne miejsca a Neti pielegnuje zagipsowanego tz. Amelka Debrah 'dostała' 3 zęby naraz (a może 4??), a inne dalej nie maja żadnego Grupa dziewczyn uskutecznia killery, skalpele i inne cuda. Do łask powrócił Zbuntowany Anioł (od którego zdecydowanie odcina się Black ) Parę dziewczyn uskutecznia naukę zasypiania. Wątkowo rozmyslamy o prezentach świateczno-mikołajowo-urodzinowych - na czele pchacz-jeździk. Kupowałysmy buty (nadal myślimy nad kupnem). Od dzisiaj wiemy jak myjemy główkę dzieciom i sikawkę dziewczynkom... i tak jakoś leci Może inna dopomoże![]() Cytat:
Ale moja tego zdecydowanie nie lubi.... albo mam zły patent na to![]() Cytat:
Tylko ona bunt na wozek przechodziła jakies 3 miesiace temu ... i tyle mniej wiecej trwa
|
|||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blogerko ucałuj Boryska z okazji skończenia 10 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- oooo nawet ja się przewinęłam w streszczeniu Tress
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
ja myję codziennie, nie wiem czemu to miałoby być źle?
|
|
|
|
#2700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43675722]Moja A. ma też takiego konia 5in1 - pchacz, bujak, jeździk itd. i siodelko się podnosi i schowek jest - do dzisiaj używany ;D http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html a jak chcesz taniej, ale fajne i jakość fajna to proszę: http://allegro.pl/smoby-jezdzik-mysz...690916529.html smoby ma naprawdę dobre rzeczy Super ten jeździk, już obczajam podobne ![]() u nas młoda pięknie potraf siedzieć, ale wczoraj w ferworze zabawy rąbnęla w bok (ja jej za plecami kladę cos miękkiego jeszcze, ona się nie opiera, ale w razie upadku) a w bok tak do czegoś się odwracala, ze ryp... Ja właśnie też asekuracyjnie kłade rogala za Małą, a że rogal duży to jeszcze boki trochę zabezpiecza ![]() menopauza? co 2 dzień kąpię i zawsze główkę, myję szamponem babydream a dziecię chodzi? jak tak, to 2cm zapasu to dużo, z reguły 1cm się bierze kuchnia ogolnie ok, ale nie opłaca się takiej tańszej ;/ mys my rok temu kupili i jakosć kiepska popatrz na te rzeczy; http://allegro.pl/quercetti-4195-moz...687066900.html http://allegro.pl/alex-kredki-do-kap...628471961.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-do...680507898.html http://allegro.pl/alex-zestaw-do-kap...668037383.html http://allegro.pl/instrumenty-do-kap...671971690.html Dzięki wielkie. Ta co wrzuciłam to trochę tak na pałę, pierwsza jaką znalałam w necie ja, ok. 36, a w trakcie choroby w uchu mi do 34 spada dla mnie 37 to już wysoka temp.nijak, bardzo dobrze jest kp bo dajesz przeciwciala dziecku ja się cieszę gdy A. choduje i ja też, bo dzięki temu D. się uchowala jeszcze - jak raz mi zachorowala to ja nie [/QUOTE]Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

na kolanach co prawda, ale szykuję sie do wstania

jak jestem chora i mam 37 to ledwo żyję. w życiu nie miałam temperatury wyższej jak 38

MA-SA-KRA. Jak nie chcecie mieć koszmarów nocnych to nie powiększajcie tej fotki 
ale cztery stówy wydać

Jakoś mnien a sentymenty wzięło, szybko to zleciało, ale często nie było łatwo, więc cieszę się, że mam już takiego duzego i mądrego synka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011