|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie słodziaki Cytat:
dla dzielnej Amelkia lekarka Cytat:
Cytat:
![]() ja ide jutro na odrosty i moze troche podetne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ani minuty ... nie zasnął i już - nawet w huśtawce ![]() o 20 już odleciał, jak nigdy ... ciekawe o której wstanie ![]() Mógłby tak o 7, bo na 8 mamy wizytę u neurologa /kontrolnie/ ... prosimy o kciuki ![]() a tak wogóle to ma doła ... zgadnijcie przez kogo ![]() idę spać ... dobranoc |
||||||||
|
|
|
#2702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Zapraszam do mnie ![]() Cytat:
Rozejrzę się za takim albo podobnym ![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie się cieszę, że to usg wyszło dobrze Idę lulu bo zmęczona jestem. Zjedliśmy pizzę, popiliśmy piwka i obejrzeliśmy film, czas na sen
|
||||
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malz? ![]() Cytat:
![]() ide sie myc.....
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() należy się małżowi.To musiałabym to sama zrobić ![]() Idę w końcu Dobrej
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz sama nie musisz -masz nas
dobranoc
|
#2706 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czekoooo
a mnie Marci zarazil chorubskiem juz sie nafaszerowalam lekaminormalnie mam stresa przed jutrem
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idz wygrzej sie pod kolderka toz wiadomo wielki dzien ale dla Eryka,a ty sie stresujesz??bedzie dobrze
|
|
#2708 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no wlasnie on sie nie stresuje a ja tak
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
prawdziwa mamusia
![]() jeśli chodzi o kremy to absolutnie zgadzam się z czekoladką - ja mam wiecznie problem z tym, że już kilka chwil po p[osmarowaniu czuję ściągniętą skóre i dopiero jak zaczęłam używać serum dla kobiet po 40 albo 50 na noc to moja skóra czuje się komfortowo zmykam bo na 8 jadę do lekarza i na badania - mam wrażenie, ze moja prolaktyna znów wzrosła pod wpływem moich ostatnich dylematów i jadę to sprawdzić mozecie trzymać kciuki, ale i tak wiem jaki wynik będzie ![]() do później
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Za neurologa i badanie p4w
![]() Cass ja jak mocno dbałam o włosy to nakładałam waxa,rycyne z jajem, olej kokosowy na noc,odżywki bez spłukiwania i ze spłukiwaniem,łykałam drożdże w tabletkach i piłam pokrzywę będą na diecie i max 5włosów mi wypadło przy myciu,a teraz ohoooo hoooo nawet nie licze.W trakcie mycia głowy wychodzę spod prysznica żeby do kibelka wyrzucić kuleczkę włosów, ale dla mnie to już nieistotny problem.Ostatnie 3tyg mam dłuższe włosy. Dyskusja trwa o kremach, a ja nie stosuję prawie nic. Jeśli robię sobie make to kremuję się na 20min przed. Na co dzień raczej nic nie używam.Ew. jak czuję sciągniętą skóre,lub mroźną zimą i nie inwestuję w nic powyżej 30zł. Tu wyznaję zasadę że najlepsze minimum. Nie mam absolutnie żadnych kłopotów z cerą, to może dlatego po nie nie sięgam. Za gówniare tony tego ładowałam a babcia grzmiała że jej pokolenie to tylko krem bambino czy nivea używały i zero zmarszczek.I wzięłam sobie to do serce Dopijam kawkę i szykuję się do dentysty. Na dodatek zginęła mi książeczka ubezp. i nie wiem gdzie jej szukać ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- No i jeszcze coś, u nas jakieś pojedyńcze kichnięcia i w nocy trochę jej furczało w nosku.A ja już jej rajtuzki zakładam,i adidasy na spacer i czapka obowiązkowo.Bodziak pod spód żeby plecy nie były gołe i kurtka cieplejsza, i pierzynkę do łóżka wsadziłam i o tyłek to roztrzasnąć. Mało tego...obudziła się z 7razy z płaczem i kilka razy musiałam do niej wejść,bo płakała przez sen, to na śpiocha żelem jej zrobiłam tą 4'kę i spała dalej Od północy już bez pobudki do 6:30 pociągnęła. p4w wiem że mogłabym to sprawdzić , ale ty masz to w 1 paluszku czy tak idą ząbki 1,2,4?Jeszcze chwila i odejdę od butelki i bidonów. Znaczy mleko z butelki będzie pić dla mojej wygody, a picie w ciągu całego dnia z kubeczka- tu też dla mojej wygody
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-09-01 o 07:30 |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem 3 i 5 po dłuższej przerwie ok roku ale jak widać po naszych dzieciaczkach różnie z tym bywa, więc nie spinałabym się z tym jakoś mocno
|
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się cieszę ![]() Cytat:
![]() Chyba ten ktoś chce łomot? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I tez się zgadzam co do kremów i ich przeznaczenia względem wieku. Ja z kolei, chociaz juz 32 na karku , mam cerę jak nastolatka tzn. problemową, przetłuszcającą się. W ciązy i jak karmiłam było super, a teraz znowu wszystko wróciło do normy. Jedenym plusem jest to, że mam bardzo mało zmarszczek i jak patrzę na moją mamę to się podbudowuję , ale z kolei mam przebarwienia okrutne i myślę coraz intensywniej nad cosmelanem...Cytat:
![]() Oby nic się nie przyplątało ![]() Unholy niezła historia z tym samochodem Obyście znaleźli drania jak najszybciej.Dzień dobry ![]() Chłodno, ale słonecznie, czyli może być ![]() Przyszły wczoraj moje botki, jestem w nich po prostu zakochana Oczywiście nie omieszkałam ubrać ich dzisiaj do pracy ![]()
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczytalam sie troche bardzo dobrych opini na Kwc o Neostracie, zelu na przebarwienia i jestem w trakcie uzywania Nie wiem czy to zludzenie ale jakby troche mniej widoczne te moje plamiska Powiem co i jak po skonczeniu tubki, ale poczytaj sobie na KwcO cosmelanie tez kiedys czytalam i albo efekt byl super albo wrecz odwrotnie, bylo jeszcze gorzej i tego sie wlasnie boje.
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zużyłam całej tubki, ale prawie. Dla mnie używanie tego klejącego świństwa było nie lada wyczynem, a ponieważ efekty nie zadowalały mnie zupełnie, to sobie odpuściłam Leży chyba jeszcze w lodówce.No wiem, że po cosmelanie plamy czasami wracają, ale podobno ma też super działanie odmładzające Poza tym chciałabym chociaz przez chwilę nie wyglądac jak łaciata krowa Najgorzej jest "w gościach"-nie pokazuję się nikomu oprócz małża i mamy bez podkładu . Bidulka jak się na mnie napatrzy od małego to jeszcze pomyśli, że to norma
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-01 o 09:15 |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smierdzial twoj? Ja nie mam problemu z uzywaniem go. Wydaje mi sie ze widze poprawe, oprocz czola Tez jestem laciata![]() Kusisz cosmelanem
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komfort używania Neostraty był dla mnie naprawdę wątpliwy, czułam się po nałożeniu, jakbym jakimś klejem sie posmarowała, świeciło sie toto i miałam wrażenie, że skóra w ogóle pod tym nie oddycha. ![]() Ale by było fajnie zrobić razem, byśmy się dzieliły obserwacjami itd ![]() Tylko ciężko jakiś sensowny termin będzie znaleźć, bo dwa tygodnie to poodobno wyjęte z życiorysu , a nie mogę sobie powolić na siedzenie w domu tyle czasu![]() No latem jest lipa. Czasem zdarza mi się bezkrostny okres na twarzy i fajnie by było wyjść ot tak po prostu bez niczego na twarzy, ale w moim przypadku to niemożliwe Ja nawet jak w domu siedze i sprzątam to nakładam podkład i korektor, bo nie mogę na siebie patrzeć ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Dziewczyny co jest z Wami?? Odzywać się ![]() Nuuuuudzi mi się
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-01 o 09:30 |
|
|
|
|
#2719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() i jak sie dzis czujesz? mam nadzieje ze nie dalas sie chorobie bo mamy chyba tak maja ![]() Cytat:
![]() za dobre wynikiCytat:
moja mama ma tlusta o tez zadnych kremow nie uzywa, a skore ma w dobrej kondycji, zero zmarszczek........ja za to mam sucha a taka skora bardziej podatna na zmarchy ja tez zakladam malej rajtuzki, czapke, ciepla kurtke , zreszta sama wczoraj wyciagnelam kurtke jesienna i chcialo mi sie ryczec ze cieplo juz nie bedzie ![]() Cytat:
bo ja juz walcze pare lat z takimi wlasnie teraz mam tylko na czole troche i na kosciach policzkowych, zaczynam kuracje Glyco-Akiedys zuzylam cala tubke i bardzo mi pomogl tez myslalam o cosmelanie Cytat:
teraz uzywam pharmaceris Albucin maxima-czekam na efekty
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Jak nie urok to ... malaria.
My powtarzalismy abdabia moczu bo w poprzednim leukocyty przekroczyly norme - w powtorzonym badaniu wyszlo ich teraz jeszcze wiecej. I znowu kurs do lekarza. Norma jest 1-5, w poprzednim wyszlo 6-8, a w ostatnim 8-10 i skupiska. W dodatku ciezar wlasciwy jest ponizej normy. Na domiar zlego tesciowa sie rozchorowala. Czyli chorujemy juz wszyscy, a dzieckiem zajmuje sie teraz maz. Jeczy mi przez telefon zebym sie z pracy zwolnila i zebym to ja poszla do lekarza z mala. Ale raczej nie uda mi sie zwolnic. A teraz z innej beczki mam pytanie:ktos tu pytal o eliner, dolaczam sie do pytania ale potrzebuje taki ze sztywna koncowka. No i jeszcze jakis tusz do rzes (uzywalam maybalin ale sie zepsul) moglybyscie doradzic i jakis krem przeciwszmarszczkowy. Duzo sie zebralo co?
|
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Ja jak zwykle wpadam jak po ogień. Pracy dużo, pogoda senna nic sie nie chce robić ![]() Bardzo się cieszę, że wizyty lekarskie wypadły pomyślnie i Wasze dzieciaczki są zdrowe. Angy widzę, że mamy podobny problem z cerą Ja również nie mogę na siebie patrzeć i bez podkładu nigdzie się nie ruszam Jedynie w ciąży cera mi się wygładziła było naprawdę super. Już miałam cichą nadzieję, że tak już pozostanie- jednak niestety problem wrócił...A co do naszego domku to powiem Wam, że u nas wszystkie formalności tyle trwają. Najpierw wystąpienie o warunki zabudowy na które czeka się trzy miesiące następnie pozwolenie na budowę następne trzy miesiące (w naszym przypadku 5 ) Niestety trafiliśmy na urzędasa starej daty, który wszystkiego się czepiał ciągle mu czegoś brakowało a to podpisu a to oświadczeń sąsiadów i tak schodziło. Na szczęście ten problem już za nami. Cieszę się bardzo z tej budowy a za razem strasznie boję... Rodzice obiecali nam, że postawią nam stan surowy a resztę mamy wykończyć sami. Bez kredytu się nie obejdzie. Może jakoś sobie poradzimy i za parę lat uda nam się tam zamieszkać. Cieszę się że projekt Wam się podoba. Kochane jesteście Miłego dnia kochane. Będę Was podczytywała w wolnej chwili, może uda mi się coś skrobnąć. AAA zapomniałam. Mam pytanie do mamuś sierpniowych. Czy wsze dzieci maja jeszcze ciemiączko??? Bo moja Maja ma. Martwię się bo nie wiem czy już dawno nie powinno się zarosnąć. I jeszcze jedno pytanie czy Wasze dzieci też są takimi niejadkami??? Moja mała tak słabo je że to jest po prostu szok. Jak mam ją karmić to ja po prostu dostaję cholery. Jedzenie potrafi trzymać w buzi nawet 5 min. Zjedzenie 150ml kaszy zajmuje nam czasem 40 min
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeko to ma być propozycja?
Żeby życie miało smaczek - raz dziewczynka, raz chłopaczek Cytat:
![]() Cytat:
Też to mi powtarzała babcia ![]() Oby na kichnięciach się skończyło ![]() ![]() Dzień dobry. Ledwo na oczy patrzę Poszłam spać o północy a mała obudziła się o 6 rano. Zastanawiam się czy nadal kłaść Ją spać o 19 ale z jednej strony mi to na rękę. Wieczorem ma więcej czasu dla siebie a i w ciągu dnia w "lepszych" godzinach mi śpi. Teraz będzie szybciej robiło się ciemno i jak obudzi się z drzemki o 15, zanim zje obiad to na dworze będzie ciemno.Ratuję się kawą ale średnio działa na mnie. Wczoraj u nas było dość ładnie, rano słoneczko, później chmur naszło ale nic nie padało, nawet kropelka. Dziś szaro, buro i ponuro. Ja chcę jeszcze lato Miłego ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Wyciągnęłam dziś z szafy Zuzi futerko z zimy (taką kurteczkę na cieplejsze zimowe dni miała) i jeszcze na Nią dobre, super i płaszczyk z wiosny też dobry
|
||
|
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() Od wtorku mam internet ,ale tak jakoś nie po drodze mi do niego było trochę młyn u mnie,a mianowicie: Damian jest chory na zapalenie gardła,strasznie kaszle,niby lekarz kazał mu iść na rozpoczęcie roku szkolnego,mąż wziął sobie wolne,żeby pójść(pojechać ) z nim do kościoła i do szkoły a już jutro mąż wyjeżdża na dwa tygodnie w delegację,więc zostanę z tym wszystkim sama na dodatek Bartosz dzisiaj coś marudka .Raczej nie nadrobię tego,co przez ten czas,kiedy mnie nie było naskrobałyście,ale mam nadzieję,że u każdej z Was wszystko w porządkuWojtusia dziekuję za wszystkie sms-ki od Ciebie Również wielkie dzieki wszystkim mamusiom które się o mnie martwiły Ściskam Was wszystkie razem i każdą z osobnaW miarę możliwości i wolnego czasu,będę zaglądać Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-09-01 o 10:13 |
|
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Współczuje choróbska ![]() Polecam tusz telescopic z loreala, świetnie wydłuża i podkręca rzęsy.Jak na moje rzadkie rzęsy spisuje się doskonale. W ogóle bardzo lubię wszystkie tusze z silikonową szczoteczką.Z maybelline jest taki zielony i czerwony, używałam zielonego i też byłam zadowolona. Eyelinerów prawie nie używam, mam zwykły z essence, tylko wg mnie daje zbyt sztuczny efekt.Tylko kresek to nie za bardzo umiem robić.Tzn zrobie, po jakiś 40 min męki ![]() Cytat:
![]() Bartek ma jeszcze ciemiączko I nie jest niejadkiem, ale ma już swoje smaki i dni kiedy nie weźmie wszystkiego do ust. U nas piękna słoneczna pogoda, obiadek mam gotowy także zaraz uciekamy na spacerek. A co do zębów, to się właśnie zastanawiam (wiem, że każdy dzieciaczek ma różnie), czy Bartek będzie miał 1 na dole i zaraz 4 Bo na to wygląda, dziąsła spuchnięte jak banie..Miłego dnia
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo zdrowka zycze Cytat:
ale z jedzeniem nie ma problemu-apetyt ma tylko pokazuje swoje smaki......najchetniej to by jadla z szyneczka tylko![]() obiadki zje wszystkie Cytat:
czyli znowu zaoszczedzisz ja musialam kupic bo za maly byl.......a na zime tez musze kupic ![]() Cytat:
![]() chlodniej sie zrobily to dzieciaczki choruja ![]() swoja droga teksnilysmy Cytat:
fakt ze kazdemu maluszkowi zeby ida w innej kolejnosci wiec calkiem mozliwe ze beda 4
|
|
#2727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martynka o 4.30 urządziła mi pobudkę ![]() Właśnie wałęsam się po all żeby małej coś pokupić - wyrasta powoli ze wszystkiego a grubszych rzeczy ma za mało... Pada u nas i pada - pranie mi nie schnie więc brakło mi pajaców do spania - Martynka spała w bodziaku z długim i rajstopach Cytat:
Z jedzeniem akurat u nas problemu nie ma żadnego ![]() Cześć zdrzemnęłam się trochę jeszcze z małą bo nieprzytomna od rana chodzę, w domu zimno, leje i w ogóle ble ![]() goegulku super że po badaniach wszystko w porządku sylko, slepafuriA zdrówka, zdrówka, zdrówka
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-09-01 o 10:54 |
|||
|
|
|
#2728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glyco-A podrażania ponoć naczynka W sumie mam tylko na nosie, mogłabym go omijać... Może jeszcze tego spróbuję...? Ogólnie jestem na etapie zniechęcenia do wszelkich kremów na przebarwienia, bo z tego co czytałam i wiem sama po sobie to większość to strata pieniędzy![]() Cytat:
Ja używam z Oriflame. Tusze to Max Factor (Masterpiece, 2000Calorie). Zawsze są niezawodne. Co do kremu nie poradzę, nie mam swojego typu. Cytat:
Ostatnio z jedzeniem coś fisiujemy. Chlebek sie znudził, jeden kęs zje, dwa następne wypluje... Ehhh... I takie kombinacje ostatnio. Potrafi zjeść obiad ok. 12-13 i do wieczora tylko trochę jogurciku albo jakis owoc. A wczoraj to nawet wieczorem mleka nie chciała ![]() Cytat:
Zdróweczka dla Damianka Cytat:
|
|
#2729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś już Zdrówka dla Damiana. Cytat:
![]() Najśmieszniejsze, że futerko jest 3-6 mscy Cytat:
Ślepafuria i ja życzę zdrówka Svi dla Ciebie również |
|||
|
|
|
#2730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Drugi dzien z kolei pada ![]() Nawet na chwile nie przestaje, juz mam dosc Chciałam jechac na zakupy, musze w koncu kupic jakis łaszek na wesele i kilka drobiazgow. Chyba nie mam wyjscia i musze jechac w deszcz. Nie lubie trzymac parasolki spacerujac po sklepach ale coz...Tez tak mysle, ze to przez ciagle diety Cytat:
Mam przeczycie, ze zniszcza mi cere ale pewnie jestem w błędzie. Kciuki zaciesniete Cytat:
A co do kremow to ja nigdy nie byłam systematyczna. Zdarza mi sie zapomniec o kremie na noc. Bo ja juz wyczyszcze buzke, posmaruje tonikiem to zanim sie wysuszy to ja juz wychodze z łazienki ![]() Takze nie mam problemow z cera chociaz ostatnio zauwazyłam wiecej rozszerzonych porow i buzia bardziej sie błyszczy. Moja babcia dokladnie to samo mowi: najlepszy krem bambino i mydełko bambino ![]() Cytat:
![]() Teraz co chwile by ruszał buzia ![]() Cytat:
Cytat:
Duzo zdrowka dla Damianka a Tobie zycze duzo siły
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

pjde do pana doktora on bardziej chetny na wydawanie skierowan... tu brak slow.
A płacz jest non stop
Ehh... Jeszcze od dzisiaj zaczynają mi się intensywne jazy. Codziennie 4 godziny i co najgorsze odechciało mi się, bo nie mam siły.

... nie zasnął i już - nawet w huśtawce 

Ja sobie moge pomarzyc bo moj maz nie jada takich rzeczy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Poszłam spać o północy a mała obudziła się o 6 rano. Zastanawiam się czy nadal kłaść Ją spać o 19 ale z jednej strony mi to na rękę. Wieczorem ma więcej czasu dla siebie a i w ciągu dnia w "lepszych" godzinach mi śpi. Teraz będzie szybciej robiło się ciemno i jak obudzi się z drzemki o 15, zanim zje obiad to na dworze będzie ciemno.
Mam przeczycie, ze zniszcza mi cere