Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 18:40   #2671
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

moje dziecko zarazmnie wykończy

nie spało dzisaij ani 5 minut ... gdzie codziennie spi po 3,5 godziny .... od 17 jest masakra

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:47   #2672
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ale fajnie, a maly ile ma mcy?
milego spotkania
Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
super takie spotkanie to pewnie nie będziecie się mogły nagadać udanego popołudnia
5 miesiecy ponad

i ze spotkania nici kumpela latala dzis po urzedach i jeszcze na zaupach byli i maly juz zmeczony byl wiec spotkanie przelozone na jutro

a bardzo chcialabym zobaczyc jej szkraba juz
w ogole strasznie ubolewalam, ze nawet w ciazy jej nie widzialam bo jak wyjechala to bardzo rzadko przyjezdza
druga kumpela co jest w Anglii przyjezdza czesciej

cos mialam pisac ale zapomnialam hmmm
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 18:56   #2673
UnholyOne
Ola-Unhola

Była u mnie Bratowa, a właściwie jest cały czas tylko siedzi w samochodzie...
Wyszła ode mnie, patrzy a samochód ma oberwane lusterko i zryte drzwi kierowcy. Jakiś człowiek podszedł i dał nam spisane numery. Dostawczak OPEK (firma kurier.) wyjeżdżał od nas spod bloku tyłem, wjechał w jej samochód i uciekł...
Teraz czeka na policję, już 2 godz. Musi czekać w samochodzie. Na dworze leje, mała marudziła, ale usnęła w samochodzie na zapalonym silniku. Teraz przyjechali po nią Rodzice Bratowej i zabrali Małż do domu. Mój Brat zaraz też z pracy dojedzie.

No wiecie co, wpierdzielić się w samochód czyjś, rozwalić i uciec.

Mamy numer (facet nie był pewien ostatniej cyfry), ale ważne, że to jakaś firma. Znajdą kto tu było ok 16,30. Prywatny samochód bez pełnych nr byłby nie do odszukania...
Stary 2010-08-31, 19:01   #2674
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam rozstepy po ciazy na biodrach ale nie przeszkadzaja mi

jedyna rada dla nas- zajsc w ciaze

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a taki jak miałam, tylko na ostatnich zdjęciach już troche "sprany" był cykne fotke ale moze jutro, jak bede jakos lepiej sie prezentowała, bo dzisiaj z mejkapu niz juc nie zostało i chodze w dresach, opatulona w 3 bluzki i dalej mi zimno chyba sobie walne herbatke z sokiem malinowym. Wczoraj zrobiony, pyszny, wyszło mi chyba 14 butelek po soczkach takich.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

pw4 jakie masz maseczki do twarzy, jakichś oczyszczających używasz?
ja jutro idę do fryzjera na kolor

oczyszczającą mam z truskawki - Elizabeth Arden z kaolinem - bardzo fajna - kupiłam przez przypadek bo była w promocji

mam jeszcze rozświetlającą Clarins Flash Balm - taka osławiona to się szarpnęłam, ale jakoś bez szału
nawilżającą i uspokajającą Ziaja Pro - na początku szczypała w oczy i myślałam, ze do stóp tylko będę mogła używać, ale dałam jej drugą szansę i teraz bardzo ją lubię

mam jeszcze z Biochemii Urody ze spiruliną, ale kompletnie mi nie odpowiada - muszę po niej nałożyć tą uspokajającą bo inaczej tragedia

ogólnie ta seria Ziaja Pro mnie zaciekawiła - planuję zakup jeszcze jakiejś przeciwzmarszczkowej
i czytałam ostatnio o serii Ziaja Med - jakiś kremik na początek może kupię, jak skończę choć część tego co mam, bo się przeterminuje

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:02
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:16   #2675
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy to dobrze, ze ktos numery spisal
a swoja droga to kierowca bedzie mial przerabane bo raz, ze jak uciekl to jest domniemanie, ze mogl byc pod wplywem a dwa, jezeli ubezpieczalnia wyplaci bratowej pieniadze to on bedzie musial je ubezpieczalni zwrocic, dlatego, ze uciekl
Stary 2010-08-31, 19:24   #2676
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wyszła ode mnie, patrzy a samochód ma oberwane lusterko i zryte drzwi kierowcy. Jakiś człowiek podszedł i dał nam spisane numery. Dostawczak OPEK (firma kurier.) wyjeżdżał od nas spod bloku tyłem, wjechał w jej samochód i uciekł...
Teraz czeka na policję, już 2 godz. Musi czekać w samochodzie. Na dworze leje, mała marudziła, ale usnęła w samochodzie na zapalonym silniku. Teraz przyjechali po nią Rodzice Bratowej i zabrali Małż do domu. Mój Brat zaraz też z pracy dojedzie.

Mamy numer (facet nie był pewien ostatniej cyfry), ale ważne, że to jakaś firma. Znajdą kto tu było ok 16,30. Prywatny samochód bez pełnych nr byłby nie do odszukania...
no nieźle
jak zapamiętaliby markę i kolor i część numerów to można by było namierzyć samochód, ale nie wiem jak z udowodnieniem kto siedział za kierownicą

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-31, 19:36   #2677
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nawet nie mam jak zacytować
Nie wiem co się dzieje z Maćkiem, ale wszystko jest na NIE! Wisi na mnie cały dzień, nawet nie mam czasu na siusiu, nie mówiąc o bardziej skomplikowanych rzeczach A płacz jest non stop
Posiłki dla Cukierka robię w mega płaczu i z wiszącym u spodni dzieckiem. Każda zabawa też jest beee, wszystko jest nie tak. Spacery też stały się koszmarem, nie uda się Go wsadzić do wózka Kompa nawet nie włączam. To się wyżaliłam Ehh... Jeszcze od dzisiaj zaczynają mi się intensywne jazy. Codziennie 4 godziny i co najgorsze odechciało mi się, bo nie mam siły.
Magi wspolczuje Zwalam na zeby. Ania ostatnio tez tak miala, po kilku dniach juz mialam dosc, zostawilam Ja na podlodze i czytalam ksiazke (a raczej omiatalam wzrokiem 30 razy to samo zdanie, bo skupic sie nie moglam ). Ania po 10 minutach ucichla i poszla sie bawic. Oby szybko minelo to u Was.

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
mamy złobkowe, pocieszcie mnie jakos! jutro moje malenstwo idzie pierwszy raz a ja rycze
Muszko, wiem dobrze, co przezywasz. I najgorsze, ze w takich momentach malo rzeczy pomaga. Pamietaj tylko, ze ludzie pracujacy w zlobku maja doswiadczenie, wiedza, jak sie z takimi krasnalami zajmowac, dzieci najczesciej uwielbiaja zlobki- maja kolezanki, kolegow, duzo zabawek i wiele atrakcji. Poza tym, to juz nie jest male niemowle, tylko duze dziecko- jesli cos sie dzieje czy boli- komunikuje to glosno. Na pewno na poczatku bedzie Ci trudno, ja wylam za kazdym razem- ale teraz obie z Ania jestesmy zadowolone. Trzymam kciuki

Ide, bo moja plaszczka sie polozyla pod moim fotelem i ciagnie za nogawki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:48   #2678
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
A w jakim wieku dziecko dalas do zlobka-przedszkola?
Poszla dokladnie w swoje pierwsze urodzinki

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
chciałabym, żeby Mati też tak się cieszył jak będę go musiała zaprowadzić do żłobka na razie mam przyznany zasiłek na pół roku więc nie zamierzam wracać przed tym czasem, ale potem to nie ma zmiłuj trzeba będzie
Mam nadzieje ze Mati zaklimatyzuje sie jak moja Lenka. Wydaje mi sie ze im wczesniej poslemy nasze dzieciaczki tym lepiej

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Ja mysle ze polowa sukcesu jesli idzie o zlobek to pozytywne nastawienie rodzicow. Druga oczywiscie to sam zlobek.
Ja bylam pozytywnie nastawiona ale balam sie przeokrutnie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:50   #2679
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nawet nie mam jak zacytować
Nie wiem co się dzieje z Maćkiem, ale wszystko jest na NIE! Wisi na mnie cały dzień, nawet nie mam czasu na siusiu, nie mówiąc o bardziej skomplikowanych rzeczach A płacz jest non stop
Posiłki dla Cukierka robię w mega płaczu i z wiszącym u spodni dzieckiem. Każda zabawa też jest beee, wszystko jest nie tak. Spacery też stały się koszmarem, nie uda się Go wsadzić do wózka Kompa nawet nie włączam. To się wyżaliłam Ehh... Jeszcze od dzisiaj zaczynają mi się intensywne jazy. Codziennie 4 godziny i co najgorsze odechciało mi się, bo nie mam siły.
Magi może Maciulka naprawdę coś boli? Dużo siły życzę
Ucałuj małego łobuziaka od Zuzki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
To moze kup te granulowane z Bobovity lub Hippa i rob na cieplo.
A z lipa bym uwazala, ma dzialanie napotne, moczopedne, takze nie powinna byc spożywana codziennie i w duzych ilościach szczególnie przez dzieci.
Unholy już wkleiła linki do herbatek, wolę te bez cukru.
Lipy nie zamierzam codziennie dawać.

Cytat:
mamy złobkowe, pocieszcie mnie jakos! jutro moje malenstwo idzie pierwszy raz a ja rycze

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Gorgulku:
AMV Mildenberger ma napisane, ale jak wpisuje w google to tylko szosowe wyskakują.
Zrobię fotkę i wstawie.Daj mi chwilkę

Rozejrzę się i może coś znajdę. Fajny ten Twój Mogę wiedzieć ile kosztował?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
To moze ja sprobuje
Moje malenstwo uwielbia przedszkole (tutaj nie ma zlobkow) Jak tylko weszlysmy pierwszego dnia od razu poleciala do dzieci i miala mnie w glebokim powazaniu Wychodzila z placzem i tak jest do dzisiaj. Nawet wczoraj jak po nia pojechalam akurat siedziala z innymi dziecmi przy stole i jadla sobie owoce, mowie do niej chodz jedziemy do domku a ona: "nie nie nie" i kiwa mi glowa na boki. Mowie chodz pojedziemy "brym brym" a ona "brym brym nie nie nie" Wzielam ja na rece a ona w placz Nie wiedzialam gdzie oczy podziac Jeszcze pomysla ze jej w domu zle
No ale podsumowujac balam sie tak jak ty i 3 razy z placzem podchodzilam do wyslania podania. Teraz za to uwazam ze to najlepsza decyzja jaka moglam podjac bo widze jaka jest tam szczesliwa wsrod dzieci i jak sie cieszy kiedy tam wchodzimy Mam nadzieje ze u ciebie bedzie tak samo Tego ci zycze i za to trzymam kciuki

Pisz co u Was

Unholy całe szczęście, że ktoś te numery spisał, niech teraz odpowiada za to
Udało się namierzyć? Wiesz już coś?

Byliśmy u kardiologa, wyczekaliśmy się bo przyjechaliśmy za wcześnie. Mała była już znudzona, śpiąca i marudna. Dr zrobiła usg i wszystko jest ok Dziękuję kochane za kciuki

Miłego wieczoru

Ja zmykam. Małż kupił piwko i zamówił pizzę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:06   #2680
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
cóż - trzeba to przeżyć inaczej się nie da
na pocieszenie dodam, ze moje dziecko teraz biegnie i się przytula do Pań i mi macha na pożegnanie
trochę mi smutno było, ze przytula się do nich (są tylko 3 Panie), ale cieszę się, ze je lubi i dobrze się czuje - wiem że nikt mu tam nie robi krzywdy

to jest najważniejsze
musisz obserwować swoje dziecko, zeby zauważyć czy jest właściwie pielęgnowane i czy dobrze się czuje w żłobku

Cytat:
ja to zwykle używam zwykłej glinki zielonej w proszku.

z nawilżających, to żadna mnie nie zachwyciła jak do tej pory, po każdej miałam wrażenie, że mnie twarz swędzi i jakoś tak dziwnie ciepło i wydawało mi się, że zaraz dostane uczulenia i zawsze zmywałam przed czasem
z pielęgnacją trudno jest - ja mam całe mnóstwo pozaczynanych kremów, balsamów i maseczek i rzadko się zdarza, ze jestem w pełni zadowolona

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Byliśmy u kardiologa, wyczekaliśmy się bo przyjechaliśmy za wcześnie. Mała była już znudzona, śpiąca i marudna. Dr zrobiła usg i wszystko jest ok Dziękuję kochane za kciuki

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-31, 20:09   #2681
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Pisz co u Was

Miłego wieczoru

W sumie to nic ciekawego Lenka chodzi do przedszkola na jakies 5 godzinek. Maz w domu, najpierw wycieli mi migdalki i mial 2 tyg zwolnienia a teraz siedzi na tacierzynskim 10tyg Zaczal od poniedzialku Chyba zowu wybierzemy sie do Pl Czas jakos leci.

Wyprawialismy corci urodzinki i pierwsze po co siegnela to byl kiliszek a pozniej po ksiazke "seks przewodnik"
Nie wiem co to wrozy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

Miłego wieczoru

Super

Piwko i pizza Ja sobie moge pomarzyc bo moj maz nie jada takich rzeczy a ja bardzo lubie Pociesze sie cola

Stary 2010-08-31, 21:40   #2682
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Piwko i pizza Ja sobie moge pomarzyc bo moj maz nie jada takich rzeczy a ja bardzo lubie Pociesze sie cola
a czemu nie jada? dieta?

p4w ja tez ostatnio czytałam o ziaji pro i nawet szukałam tej maseczki nawilżającej ale w żadnym sklepie narazie na nią nie natrafiłam.
nie znam tych maseczek których używasz, z reguły sięgam po tańsze
a glinek nie używasz? nie lubisz czy ci nie pasują?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:45   #2683
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu nie jada? dieta?
Nie nie dieta, po prostu nie przepada za takim jedzeniem Spagetti tez nie jada a ja uwielbiam w zwiazku z czym rzadko jem takie rarytaski bo muslalabym gotowac dwa obiady Dobrze ze corcia jest "pomidorowa" jak ja Bedziemy objadac sie razem

Stary 2010-08-31, 21:45   #2684
muszka66
Rozeznanie

dziewczyny dziekuje wam za slowa otuchy. to dla mnie bardzo wazne! wiem, ze tam sa odpowiednie osoby, z4e beda dzieci a ona ja uwielbia. pomimo, ze podjelam decyzje juz w grudniu, mialam czas na oswojenie to jest mi ciezko. wieczorem ryczalam jak nie wiem. majgorsze, ze lzy pociekly mi przy malej. a ona co zrobila?podeszla i sie przytulila. myslalam, ze serce mi peknie. bedzie ciezko, ale dam rade!!
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:53   #2685
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
....
Nie umiem tego oddzielić... U mnie jak cos nie gra to automatycznie nie występuje ochota na sex. Zresztą małż chyba tez tak ma. Dlatego ja nie wiem, co to znaczy godzić się przez sex.
Ja tez tak mam. A malzowi nic nie przeszkadza........... i przez to sa scysje kolejne ...........

Cytat:
Sprzatam a w przerwie wrzucam kilka fotem z działki
fajnyc masz chłopaków a Antos ma juz taka madra buzie
Cytat:
ja tam się spierać nie będę, bo nie zależy mi by wyszło na moje, ale coś mi się wydaję że jeśli L tak ma, siostrzeniec, siostrzenica i miała tak samo moja najmłodsza siorka to coś za dużo tych przypadków

Od zawsze podkreślałam że jestem rutyniarą jeśli chodzi o córkę i mz to tego zasługa. (odpuściłam jakieś wyjścia, wszędzie szybciej się zbierałam po pora na kąpiel, spanie, nie umawiałam się gdzieś jak wiedziałam że nie zdążę, mając gości wszystko szło swoim rytmem-kąpiel itp.Plusem jest to że mają męża w domu już o 19mogę wyjść )

Zapewne, gdybym pozwoliła jej na drzemkę ok 15 to też bym bujała się z nią do 21, to też nie pozwalam,utrudniam, nawet kosztem "miałczącego" dzieciaka i takiego któremu trzeba poświęcić w tym czasie 100% siebie.

A zakładając że L będzie spać, to kąpiel będzie tak i tak o 19 i wio do wyra i zakaz wyłażenia I po prostu tak będzie, bo mam to tak samo zaplanowane jak to, gdy byłam w ciąży i pisałam wam że będę ją ze sobą zabierać tu i tam i też mi życzyłyście tego ale nie dowierzałyście
Nie wiem czy kojarzycie co mam na myśli.

Podsumowując będę mieć 2małych dzieci z małą różnicą wieku i nie wyobrażam sobie inaczej jak razem kąpiel i spać.
a ja nie chciałabym zeby moja mysza tak wczesniej chodzila spac, wracam z prqacy niewczesniej niz o 16tej, małz nieraz o 20/21, oboje chcemy z nia troche pobyc

ty jestes rutyniara ale u nas tez wszelkie czynnosci sa od samego poczatku o stałych porach
jezeli dzie jedziemy to rowniez organizuje to tak zeby zachowac pory drzemek i jedzenia

apropo jeszcze tego wczesnego chodzenia spac przez L - nie masz problemów z jej spaniem jak np masz gosci? halas jej nie budzi?
Zuzia ma strasznie wyczulony sluch (z umyciem naczyn mialabym problem), u nas by to nie przeszło a tak jak usypia pozniej to w domu jest juz cicho
Stary 2010-08-31, 21:57   #2686
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj maly jak juz zasnie to spi snem kamiennym i nic mu nie przeszkadza

i co? nie polozylam go dzis na drzemke popoludniowa majac nadzieje, ze wczesniej zasnie i pupka - zasnal przed chwila czy ja kiedys bede miec wieczor dla siebie? o tej porze to juz nic mi sie nie chce

ale jestem zadowolona, ze udalo mi sie Eryka wczesniej polozyc, myslalam, ze bedzie ciezko mu sie przestawic po wakacjach bo potrafil o 24 chodzic spac - po prostu mial labe i mogl siedziec dopoki nie padnie i zazwyczaj zasypial na bajkach poznym wieczorem
a dzis kazalam mu isc spac i o 21 juz kimal, szok

wiecie co? nie mam telewizji TZ nie zaplacic 3 rachunkow i wylaczyli boszzz jak cicho i beznadziejnie w domu
Stary 2010-08-31, 21:58   #2687
katarzynka00
Zakorzenienie

Gorgulku moja bryka kosztowała 350zł

No i super że serduszko zdrowe i silne jak dzwon
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:04   #2688
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a ja nie chciałabym zeby moja mysza tak wczesniej chodzila spac, wracam z prqacy niewczesniej niz o 16tej, małz nieraz o 20/21, oboje chcemy z nia troche pobyc

ty jestes rutyniara ale u nas tez wszelkie czynnosci sa od samego poczatku o stałych porach
jezeli dzie jedziemy to rowniez organizuje to tak zeby zachowac pory drzemek i jedzenia

apropo jeszcze tego wczesnego chodzenia spac przez L - nie masz problemów z jej spaniem jak np masz gosci? halas jej nie budzi?
Zuzia ma strasznie wyczulony sluch (z umyciem naczyn mialabym problem), u nas by to nie przeszło a tak jak usypia pozniej to w domu jest juz cicho
Moja corcia tez chodzi wczesnie spac. Kapiemy ja o 19tej, mleczko i spac takze najpozniej 19.30 juz spi Z tym ze ja ja do tego nie zmuszam ani nie przymuszam, po prostu jest o tej porze senna

Jak idziemy z nia na imprezke to hula dluzej bo sa inne dzieci (okolo 22giej) ale na drugi dzien usypia tradycyjnie po 19tej. Nie przeszkadza jej nawet to ze spi u kogos
Mylse ze wszystko zalezy od charakteru dziecka

Stary 2010-08-31, 22:08   #2689
katarzynka00
Zakorzenienie

Mayaho, jak juz zasnie to nie ma bata...Nic ja nie obudzi, mimo ze bywa czasem glosno bo nasze "m" nie za duze i graniczy z kuchnia gdzie toczy sie zycie,rozmowy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:22   #2690
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja tylko na moment, bo muszę jeszcze na jutro się przygotować.
Bratowa z Bratem niedawno pojechali. Policja była, przekażą wszystko naszej policji i ta będzie prowadzić dochodzenie.
Mam nadzieję, ze znajdą tego palanta. My też szukamy na włąśną rękę. Sąsiad ma sprawdzić u siebie w pracy dane, bo chyba ten sam kurier do niego przyjeżdża.

Co do masek, ja ostatnio jadę na saszetkach i bardzo mi podpasowały:

Perfecta - Miód i migdały
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...rec-425531.htm
Perfecta z gruszką do oczyszczania
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-termalna.html
Bielenda Minerały
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...zka-blotna.htm

Wszystkie sa rewelacyjne
Ta pierwszą po 15 min. wklepuję na noc jako krem (to co pozostało). Super natłuszcza i odżywia. Kosztuje chyba 1,55 a saszetka starczy na3 razy.
Ta druga na 2 razy, trzecia 1 sasz. na raz.

Iwonko, cieszę się, ze po wizycie ok.

No to lecę, dobrej nocki

Edit:
No i ja wstrętna...
Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich małych mężczyzn

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:24
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:25   #2691
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mayaho, jak juz zasnie to nie ma bata...Nic ja nie obudzi, mimo ze bywa czasem glosno bo nasze "m" nie za duze i graniczy z kuchnia gdzie toczy sie zycie,rozmowy.
no to zazdroszcze,
niewiem na co zwalic, czy na te sterydy w szpitalu (lekarze/pielegniarki mowili ze dziecko czasem jest nadpobudliwe, ma problemy ze snem, jest niespokojne, ale ona w sumie taka nie jest tylko to wyczulone ucho......
a moze po prostu jakos talent muzykalny w niej drzemie ...... ale sobie wytłumaczyłam
Stary 2010-08-31, 22:27   #2692
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Heloooł
wpadlam sie przywitać bo musze uciekac bo tż wzywa na male co nie co

wrzucilam fociaki do albumu z 12 i aktualne ZAPRASZAMY

A jak juz wam tak dobrze idą metamorfozy to moze mi tez pomożecie ????

buziaki spadam ;*
Stary 2010-08-31, 22:29   #2693
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy, musze wypróbowac te maseczki. Miałam kiedys jakieś takie saszetkowe z perfecty tylko inne. Z Dermiki tez lubie, ale one chyba z 5 zł kosztuje saszetka. Ale fajne są. zapomniałam o nich całkiem musze kupic jak bede miała okazję.

Ide spać, dobranoc!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:29   #2694
Cassandra 23
Zakorzenienie

Zajrzałam jeszcze na chwilke ale juz uciekam sapac. Polozyłam małego o 20.30 i usnał po 2 minutach. Takze ma mocny sen, nic go nie obudzi.

Dziewczyny ja chyba umre, normalnie łysieje. Włosy mi lecą jeszcze gorzej niz po porodzie
Juz nawet boje sie czesac a juz nie wspomne o myciu.
Moze mam jakas chorobe skory? Juz sama nie wiem.
Potrzebuje dobrego szamponu i tabletek. Jutro kupie pokrzywe i skrzyp - musze ratowac moje kudełki

p4w a gdzie kupiłas Zjaje pro? Pewnie w aptece? Lubie kosmetyki z Zjaja wiec poszukam tej maseczki uspokajajacej i moze jakiejs oczyszczającej
Ja czesto kupuje te maseczki w saszetkach, wystarcza na 2-3 uzycia.

Dobrej nocki życzę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:40   #2695
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaa jeszcze tez planuję coś z Ziaji Pro kupic
A ostatnio kupiłam serie Ziaja Spa i np. krem przeciw zmarszczkom jest super. Inne tez
No ale to seria 30+, także nie dla kazdej z Was, a raczej dla mniejszości

marica, zdjęcia super

Wojtusiu
, wypróbuj

Cass, mi też włosy leca znowu, ale to dlatego, że przekroczyły pewną długość. Tak mam, wystarczy, że odrosną z bombki i zaczynają wypadać
A koleżanka uzywała takich ampułek Seboradin:
http://edumed.com.pl/Kosmetyki-k94/K...-ml-p1545.html
i podobno są rewelacyjne. Cała seria podobno super (szampon, maska...)

Ziaja Pro:
http://allegro.pl/listing.php/search...ring=ziaja+pro
To jest dla zakładów kosm., więc w drogeriach tego nie ma.

Fajna strona Ziaji:
http://www.ziaja-sklep-warszawa.pl/

Dobranoc

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:43
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:42   #2696
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie jada? dieta?

p4w ja tez ostatnio czytałam o ziaji pro i nawet szukałam tej maseczki nawilżającej ale w żadnym sklepie narazie na nią nie natrafiłam.
nie znam tych maseczek których używasz, z reguły sięgam po tańsze
a glinek nie używasz? nie lubisz czy ci nie pasują?
jakoś nie miałam dostępu i się nimi nie zainteresowałam
a je trzeba przygotowywać czy są od razu gotowe do użycia?

Cytat:

Co do masek, ja ostatnio jadę na saszetkach i bardzo mi podpasowały:

Perfecta - Miód i migdały
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...rec-425531.htm
Perfecta z gruszką do oczyszczania
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-termalna.html
Bielenda Minerały
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...zka-blotna.htm

Wszystkie sa rewelacyjne
Ta pierwszą po 15 min. wklepuję na noc jako krem (to co pozostało). Super natłuszcza i odżywia. Kosztuje chyba 1,55 a saszetka starczy na3 razy.
Ta druga na 2 razy, trzecia 1 sasz. na raz.
kupiłam kiedyś kilka saszetek Perfecty i niestety nie za bardzo mi służyły - nie pamiętam już o co chodziło, ale kiedyś się skusiłam na kilka rodzajów w rossmanie i żałowałam

miałam kiedyś maseczkę z minerałami morza martwego i była świetna - kupiłam ją w aptece, ale potem już nie mogłam nigdzie takiej dostać - może tą spróbuję
chociaż ja nie lubię saszetek

Cytat:
Dziewczyny ja chyba umre, normalnie łysieje. Włosy mi lecą jeszcze gorzej niz po porodzie
Potrzebuje dobrego szamponu i tabletek. Jutro kupie pokrzywe i skrzyp - musze ratowac moje kudełki

p4w a gdzie kupiłas Zjaje pro? Pewnie w aptece? Lubie kosmetyki z Zjaja wiec poszukam tej maseczki uspokajajacej i moze jakiejs oczyszczającej
Ja czesto kupuje te maseczki w saszetkach, wystarcza na 2-3 uzycia.

Dobrej nocki życzę
kup sobie jakieś suplementy diety - ja kiedyś też miałam taki problem, próbowałam wielu witamin i pomógł mi dopiero Vitapil - przed końcem pierwszego opakowania zobaczyłam różnicę

wszystko z Ziaji Pro kupowałam na allegro

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-31, 22:46   #2697
Sweet_21
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam podziękować za życzenia urodzinowe dla Bartusia

Cass, niedawno czytałam o wodzie brzozowej na wypadające włosy, do kupienia w sklepie za kilka zł.Płuka się nią włosy po umyciu. Możesz też pić pokrzywę, łykać tabletki ze skrzypu polnego.Wiele jest tabletek tego typu, ja łykałam chyba z belissy na włosy i paznokcie-włosy troszkę przestały mi wypadać.
A stosowałaś maskę z Waxa?
Olej kokosowy też jest podobno świetny-nawliża, odżywia i wspomaga odbudowę włosa.Mam zamiar właśnie go kupić.Ma on szerokie zastosowanie od kuchni do kosmetyczki

Mam trochę jeszcze do nadrobienia.Napiszę tylko, że zęby nadal nie wyszły...
Za to ma po obu stronach na dole spuchnięte dziąsła, niby na 4? ale na dole ma tylko 1...możliwe to, że po jedynkach od razu 4?

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-08-31 o 22:49
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:53   #2698
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dziewczyny chyba oszaleje, od rana pada i ani na minute nie przestało Kuba nie był na dworku i strasznie marudzi

Jeszcze @ dostałam...

A propo maseczek, jakie polecacie?

Ja ostatnio kupiłam świetne masło do ciała z Bielendy, "miód do ciała".
W Rossmanie była cena na do widzenia, przecenione z 25 na 15zł. Jest wspaniałe, skora juz po pierwszym uzyciu miękka jak aksamit
my tez na dworze nie bylysmy bo non stop lalo a mala tylko pokazywala na okno i mowila ze chce papa, no to pojechalismy z malzem do tesciowej i cala happy byla ze pojedzie bum bum

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
moje dziecko zarazmnie wykończy

nie spało dzisaij ani 5 minut ... gdzie codziennie spi po 3,5 godziny .... od 17 jest masakra
wogole nie spal?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
5 miesiecy ponad

i ze spotkania nici kumpela latala dzis po urzedach i jeszcze na zaupach byli i maly juz zmeczony byl wiec spotkanie przelozone na jutro

a bardzo chcialabym zobaczyc jej szkraba juz
w ogole strasznie ubolewalam, ze nawet w ciazy jej nie widzialam bo jak wyjechala to bardzo rzadko przyjezdza
druga kumpela co jest w Anglii przyjezdza czesciej

cos mialam pisac ale zapomnialam hmmm
no ale nie ma tego zlego , jutro sie spotkacie

Cytat:

no masakra jakas........mial gosciu tupet zeby walnac w auto i uciec

Cytat:

super ze serduszko zdrowe

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

wiecie co? nie mam telewizji TZ nie zaplacic 3 rachunkow i wylaczyli boszzz jak cicho i beznadziejnie w domu
ups

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Heloooł
wpadlam sie przywitać bo musze uciekac bo tż wzywa na male co nie co

wrzucilam fociaki do albumu z 12 i aktualne ZAPRASZAMY

A jak juz wam tak dobrze idą metamorfozy to moze mi tez pomożecie ????

buziaki spadam ;*
ide zobaczyc fociaki
pomozemy
Cytat:
Zajrzałam jeszcze na chwilke ale juz uciekam sapac. Polozyłam małego o 20.30 i usnał po 2 minutach. Takze ma mocny sen, nic go nie obudzi.

Cass moze sprobuj obciac troche ,wlosy wtedy odzywiaja
a pozatym polecam Wax, skrzypovite, i zero kosmetykow do stylizacji chociaz przez jakis czas i zobaczysz czy beda mniej wypadac, szampon kup jakis przeciw wypadaniu ale apteczny -seboradin
dodatkowo kup zestaw witamin np. centrum bo w takim zestawie sa tez mikroelementy

podejrzewam ze twoje wypadanie ma zwiazek z dieta -moja kolezanka tez tak miala

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:58   #2699
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Cass moze sprobuj obciac troche ,wlosy wtedy odzywiaja
a pozatym polecam Wax, skrzypovite, i zero kosmetykow do stylizacji chociaz przez jakis czas i zobaczysz czy beda mniej wypadac, szampon kup jakis przeciw wypadaniu ale apteczny -seboradin
dodatkowo kup zestaw witamin np. centrum bo w takim zestawie sa tez mikroelementy

podejrzewam ze twoje wypadanie ma zwiazek z dieta -moja kolezanka tez tak miala

Też tak myślę
Podobno Dermena jest też dobra, ale plącze włosy.Także konieczna odżywka.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:04   #2700
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Aaa jeszcze tez planuję coś z Ziaji Pro kupic
A ostatnio kupiłam serie Ziaja Spa i np. krem przeciw zmarszczkom jest super. Inne tez
No ale to seria 30+, także nie dla kazdej z Was, a raczej dla mniejszości

marica, zdjęcia super
Olu to ze na kremie pisze dla jakiego wieku tak naprawde nie ma znaczenia, kazdy krem trzeba dostosowac do potrzeb skory a tu z reguly te potrzeby nie sa zbieżne z wiekiem, krem nie rozleniwia skory ale zbyt silny kosmetyk ktorego skora jeszcze nie wymaga moze uczulic i stad te wytyczne dot. wieku na opakowaniu

ja mialam juz wiele kosmetykow ktore sa dla pan po 40-ce bo widzialam czego potrzebuje moja skora, obecnie z takich "starszych" mam krem pod oczy wlasnie Ziaji serii anno doro i swietnie wygladza zmarszczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości