|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie jestem juz 18 dni po porodzie, a boli mnie tam w środku tzn. w pipce jakby tam jakaś kość potłuczona była. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :/ Boli najbardziej podczas siusiania. Zaczynam się bać, że to może coś poważnego !!!!! Może powinnam iść do lekarza ?????? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-06 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||||
Zakorzenienie
|
słodziak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zanetko, u nas mały ostatnie kilka nocy spi ładnie, po kąpaniu do 2,30, szybko znow zasypia i koło 6 się budzi. Kąpiemy, karmię i układam spać, ale już wszystko po cichu, koło łózeczka tylko lampka nocna się świeci, trzymam do odbicia i odkładam, nawet zasypia w łóżeczku sam ![]() ![]() Ad. 3 - pierwsze kilka dni też się nad tym zastanawiałam, ale teraz już sama nie wiem skąd mam siły ale jednak mam ![]() Ad. chust, ja mam od znajomej Polekont, nosi się fajnie, przymierzam się do kupna jakiejś dobrej. Zajrzyj tu: http://www.chusty.info/forum/forum.php Cytat:
![]() śliczności ![]() Ok, zmykam się szykować na wesele wreszcie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() W połowie lipca pisałam do was prosząc o radę (bodajże IX część) Odszedł mi wtedy czop - miałyście rację, termin miałam na 18 lipca ale niestety musiała być cesarka.. Dopiero niedawno doszłam do siebie Urodziłam cudownego synka i chciałam się wam pochwalić ![]() Mały Aleksander, 3000g i 52 cm ![]() Dziękuję wam ![]()
#2705 |
Zakorzenienie
|
sms od Agulaaabar
Hej ![]() ![]() ![]()
#2706 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziubku dlaczego byłaś z małym u neurologa, coś Cię zaniepokoiło? Musiałam przegapić jak czytałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała śpi z nami, budzi się 2 razy -je z piersi na leżąco, przewijam i śpimy do 8-9 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuba wstaje codziennie pierwszy i przychodzi do nas. Na szczęście jeszcze jakiś czas na łóżku zajmuje się sobą i my dosypiamy trochę. Gratulacje dla nowych mam!
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Laski wpadłam na pomysł !
![]() Co powiecie na to, żeby każda zrobiła swojemu Dzieciaczkowi zdjęcie w pozycji leżącej i zrobimy z tego jedno wielkie zdjęcie panoramiczne. Dzieciaczki byłyby w kolejności jak się rodziły ![]()
#2708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie mogę siedzieć ![]() A karmisz na żądanie, tak? Lampkę chyba zakupię. Mam niby taka pod łóżkiem,ale chyba zainwestują w jakąś inna. Tak, tak kapsułkę otworzyłam i mała od razu chciała ją ssać, że zatrzymała ją w ustach ![]() Muszę je zmienić bo boję się, że się udławi ! Czyli no rytuał wieczorem : kąpanie, przebieranie + przewijanie, nakarmienie + witaminka, odbicie, mówienie Ciii i głaszczenie po główce, tak ? W dzień : przewijanie, karmienie, odbicie i rozmawianie ?! Zastanawiam się jeszcze, bo np teraz jestem wstanie jeszcze kontrolować kiedy się wybudza itd. więc jak to widzę to przewijam, nakarmiam bo zaraz chce cyca i odbijam i nie raz zasypia nie raz chce poobserwować. Ale nie raz nie wiem czy nie zostawić jej aż zacznie płakać ? ![]() chyba głupie pytanie, co ? Używasz smoczka ?! Cytat:
Nie wiem co Ci doradzić bo karmię naturalnie ![]() Cytat:
ale powiem Ci że boję się tych kapsułek takie małe ![]() Cytat:
![]() Mąż chce chustę Ja huśtawkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Carmela córeczka mojej koleżanki też miała kamienie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak czytam o Waszych problemach z alergiami to zaczynam sie bać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
BAN stały
|
Co do chust to my mamy Hoppediz.
Jaki słodki Aleksander ![]() Agulaa witamy w domku. Ogarniajcie sie i pisz nam tu wszystko ![]() Brunetko mozes zyjka jeszcze nie wróciła do swojego rozmiaru? Jest jeszcze czas.Ale jak mówisz,ze przy siusianiu,to zrób może badanie moczu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego nasze dzieci tak cierpią, dlaczego ![]() ![]() zadzwoniłam jeszcze raz do labka z zapytaniem kiedy wynik posiewu, i powiedzieli ze bakterie są liczne bo zaczyna rosnąć ![]() ![]() ![]() A tydzien temu był czysty mocz w szpitalu ![]() Siedze i wyje, czy to mozliwe ze przez tydzien tak sie zmieniło, zastanawiam sie nad powtórzeniem, moze przez ten woreczek wynik jest zakłamany ![]() Boje sie, dziewczyny pomóżcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Urocze dzieciaki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dziś zaczynamy 39 tydzień ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-06 o 12:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc nieprzespana, ale bez histerii ![]() Przyjechała 'teściowa'!!!!! ![]() ![]() Martwi mnie tylko to, że M. jest coraz bardziej wrogo i negatywnie nastawiony do dziecka przez te nieprzespane noce. Staram się go hamować, ale jest coraz gorzej.. Tą histerie to chyba te proszki powodowały, bo odstawiłam i został tylko problem zagazowania brzuszka..a w ogóle wiecie co?ja przeczztalam sklad tych prochow i jeden skladnik jest pochodna opium z grupy morfin a drugi to silny srodek uspokajajacy ![]() Mam do Was jeszcze pytanie.. moje dziecko od porodu codziennie budzi sie o godzinie 1.40 i zasypia pozniej dopiero 0 4.40..bite 3 godziny i to noc w noc, niezaleznie o ktorej zje i zostanie wieczorem poozona.. czy to normalne? jak moge ja przestawic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Podczytuję jeszcze jednym okiem
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam już, jeszcze smyka przebrać i nakarmić, ja już prawie gotowa ![]() Do jutra!
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Co jest nie moge załadawać załacznika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
BAN stały
|
Żanetko,tak,karmie na żądanie.
I tak jak napisałaś z rytuałem ![]() Nie bój się kapsułek-ja nie daję ich Izie nawet do possania tylko szybko wyciskam i ładuje smoczka by nie wyciekło. Czasem daję smoczka jak widzę,ze ma odruch ssania,który nie pozwala zasnać bo jak pluje cycem i się pręży,to ma być cos co nie leci do buzi i nie trzeba połykać ![]() Teraz np. zasnęła ale dała znać,ze nie chce juz pałąka z zabawkami bo ją wkurza i chce smoka i pieluszkę pod bródkę.I spokój.Bez tarmoszenia,bujana,noszen ia.Sama samiusieńka w łóżeczku. Chce-ma. I mam spokój na kolejne 2 godziny ![]() Aniu udanej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Karolinee-w końcu się doczekałaś
![]() Patrzę na pierwszą stronę, a tam kto następny w kolejce?-JA z mamuś sierpniowych ![]() ![]() Byłam rano z mężem po warzywka na działce, -potem posprzątałam pranie, uprałam parę rzeczy ręcznie, poprasowałam, podlewanie kwiatów( storczyki jeszcze się pluskają ![]() ![]() Hormony mi buzują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic uciekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
Udało sie ale z lapka Tża
![]() Oto mój Krystianek fotka jeszcze ze szpitala przed naświetlaniem i z pierwszego spacerka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Nie, ponieważ u nas dzieci zdrowe są tylko we wtorki, a do tej pory nie było jeszcze tak źle, żebym na gwałt musiała iść - nie chce jej czymś zarazić na dzieciach chorych, ale jak tak dalej pójdzie to czuję że polecę od razu w poniedziałek. Szkoda, że dziś sobota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
U nas tez dzieci zdrowe tylko wt, sr czw. ale poszłam wczoraj iwyciagnęłam numerek normalnie do dzieci chorych i powiedziałam pielegniarce,zeby poprosiła lekarza, zeby przeszedł do dzieci zdrowych. Nie było problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() jaka urocza parka ![]() Cytat:
![]() kochana, oby to nic poważnego było - trzymam kciuki kochana i nie zamartwiaj się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje kochana - ![]() Cytat:
a skład tych proszków mnie powalił... co Ci lekarze przepisują maleństwom... co to za lek? jak się nazywa? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
BAN stały
|
Zmalowana pomysł znakomity!!!!
Beatko a jaki masz smoczek? Ja mam Avent i Mam Baby i ten drugi jest mniejszy,delikatniejszy i Iza ssie. A moze Julcia z tych dzieci,które krztuszą sie smoczkiem? Mój Szymon absolutnie nigdy nie miał smoczka jak próbowałam,to odruch wymiotny,krztuszenie,dław ienie ale za to od pierwszego dnia po urodzeniu ssał kciuka i tak do 4 lat. Ma nieco zdeformowanego palca,palec był wiecznie czerwony,paznokieć pofalowany. Dlatego przy Krystku i Izie od razu zakupiłam smoki i dawałam. Wolę to niż zwiędłą skórkę na paluszku. Potem jest duzy kłopot i trwa długo oduczanie. Vaniliowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trafiło Ci się piękne dziecko ![]() Dziewczyny, wie któraś co się dzieje z Iwoną??? Dawno jej tu nie było, a miała termin jakoś w pierwszej połowie sierpnia...
![]() |
#2724 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórz badania, będą bezcenne dla Ciebie ![]() i spokojna będziesz. Dostaniesz wyniki skonsultujesz je z lekarzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już prawie koniec ![]() jak czop ?! Cytat:
I też ok 1 w nocy nie raz mam tak, że karmie - odbija się, nie raz zroku kupke przewije znowu chce jesc, odbije i znowu chce... Padam jak pies pluto, ale ciesze sie jak zrobi ladnie kupke ! Cytat:
mąż jej przetrzyma, ale i tak wypluwa. Ja go daję w "ostateczności" ![]() Miałam jeszcze coś pytać i zapomniałam ![]() Aa budzisz na kąpanie czy czekać, aż sama wstanie ?! Cytat:
![]() Cytat:
Te czekanie jest męczące,co ?! Próbuje sobie wyobrazić jak to przeżywasz ![]() Trzeba raczej czekać,co ?! Moja mała jest dosyć aktywna, oczy takie wielkie i ciekawi ją kto podchodzi i widzę że patrzy na firanki makarony ![]() Idę szukać na allegro lampki i huśtawki ![]() Zamówiłam już literki nad łóżeczko ! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Mam dość tego pieprzonego bachora.
#2726 |
Zadomowienie
|
Karolineee GRATULACJE SERDECZNE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Co się dzieje ?!
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Moja mała pojadła, odbiło się i leży sobie. I teraz właśnie dostała czkawki ? Co zrobić? Nie raz przechodzi po kilku minutach, ale chce wiedzieć na przyszłośc co i jak. Wiem, że można dać cyca, ale jak śpi ?! to co ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Od wczoraj nie chce spać od rana do teraz.
A ja nawet nie mam czasu żeby zjeść śniadanie. Spod prysznica musiałam wyjść po 5 minutach bo się zaczął drzeć gnojek. Jestem zmęczona. A nie mam faceta który się zajmie chociaż na 2 h nim.
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo ona jest z tych bezsmoczkowych i tyle i kazdy smok bedzie blee.. co sie stało kochana? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Siedzi jeszcze i wcale mi do niego nie tęskno
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.