|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Ja modlę się każdego wieczoru, żeby mała fajnie spała,ale i tak padam i tak... Cytat:
skad masz tyle siły? Ja w dzień jestem cierpliwa, rozmawiam do niej, patrzymy na siebie, karmimy się, w nocy do 3 tez, ale potem padam jak pies pluto ![]() Dzisiaj- dam rękę ściąć po 3 razie odkładaniu jej do lóżeczka, powiedziałam że nie daje rady i śpi z Nami... i byłam pewna że jej nie odkładałam. Wstaję, a jej obok mnie nie ma ![]() ![]() ![]() Potem znowu wstała do cyca i padłam razem z nią w łóżku naszym - śniło mi się że w końcu ktoś jej dał MM i spała jak suseł i dostałam deklarację, że do 25 lipca ona jest nakarmiona ( nie wiem czemu taka data) i nie musze wstawac w nocy ! Karmisz na żądanie ? Daj mi trochę siły ! Cytat:
Więcej informacji proszę ! Cytat:
jedzie teraz do De to pewnie pośpi za wszystkie czasy, boję się dni bez niego... boję sie że będe tak wykonczona ze zemdleje majac mala na rrekach.. tesciowa bedzie mi pomagac i siostra,ale to i tak nie to samo... Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech wracaja szybko do sił! i do NAS! Cytat:
![]() jakie są objawy ?! Cytat:
Albo już jest !? Cytat:
Ratuj mnie ! Podaj Twój sposób na to, aby mała spała w nocy dużej niż w dzień ?! Moja też myli dzień z noca ! w Nocy oczy jak 5 zł i wszystko ją ciekawi ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musi być dobrze, pamiętaj ! Ja mam pytania : 1.Któraś pisała o jakieś gulce koło uszka która coś wskazuje ?! Gdzie ta gulka ma być ?! i co ona wskazywał ?! 2.Jak przestawić mała żeby dłużej w nocy spała, a nie w dzień? 3. Skąd bierzecie siły?! Ja padam jak pies pluto ! 4.Czy ja dobrze robię ? Przewijam mała, zje i kładę ją do łóżeczka ? czy np. w dzień położyć ją gdzieś w inne miejsce np. fotelik? albo taki fotel ktory się dostosowuje do jej ciałka ? 5. Kiedy unormuje się jej dłuższe spadnie ? 6. Jaka to była firma związana z chustami ? mąż chce! A my dzisiaj mamy tydzień ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() natka a powiedz jak z ta wysypka co mialas pod koniec ciazy zeszla jak urodzilas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Nerolka powiedz mi jeszcze, bo normlanie nie daje mi to spokoju.
Che wyjsc z mała na dłuższy spacer, co mam zrobić jak ona będzie chciała jeść ?! A ja ja tylko z cycka karmie ?! Do butli swoje mleko odciągnąć ? tylko, że Ja np odciągne 60 ml -90ml wiecej nie idzie , a może idzie ale nie chce do konca ciagnać, a ona pije 60 ml a potem sobie jeszcze cycka nie raz 2 razy... i myślę że ok 100 ml sobie wypija. Nie umiem tego ogarnać ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-06 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
objawów żadnych, wszystko wyszlo na usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uu szycie to jest bolesne, mnie potraktowali jeszcze jodyną ![]() Nerolka mała śpi z Tobą!? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Nie no za dużo mam pytań ![]() Jeszcze raz : Nerolka 1.Mała śpi z Tobą?! 2.Ja chce iść z nią na spacer to jak, najeść ją i iść kiedy śpi? co zrobić jak się obudzi na spacerze ?! 3.Kiedy zacznie dłużej spać a mniej jeść ?!żeby te spacer się wydłużyły? Boję się że jeżeli z czasem pójdę w miasto to ona zacznie płakać bo chce jeść, a Ja co z cycem wyskocze? Jak odciągam teraz to 60-90 mml, myślę że ona spokojnie tyle wypija - wiecej nie umiem,albo i nie chce odciagnac bo nie chce aby bylo pusto.. Nie raz siediz na cycu 15 min zrobi kupke i potem znowu 15 min siedzi i nie raz zasnie a nie raz poobserwuje ale potem znowu chce jesc albo pic. Chyba wszystko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za wszystkie słowa wsparcia
![]() dziubek79 musimy być dzielne dla naszych kurdupelków <przytul> |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
zaneta a co za problem dac cycka na spacerze?
jak się krepujesz to znajdz jakąś ustronną ławkę i mozesz mała spokojnie nakarmić ![]() co do zmęczenia to pocieszę Cię że....... PRZYZWYCZAISZ SIĘ ![]() ja przy Filipie wyglądałam jak zombie ale nie spię w nocy już od 1,5roku i organizm już chyba się przyzwyczaił i krótkie drzemki go regenerują ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Youyou no właśnie nie umiem sobie tak o cyca wystawić... może się przełamię.Jakoś teraz nie wyobrażam sobie iść ona płacze na Rynku a Ja wyciągam cyca i ją karmie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Carmela, dziubku trzymam kciuki, żeby wszytsko było ok z maluchami. a na pewno bedzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
BAN stały
|
Żanetko:
Iza spi ze mna dla mojej wygody i mojego fioła(śmierć łóżeczkowa). Przed spacerem przewiń,ubierz,nakarm-to już aktywnosć dla dziecka,wiec sie zmęczy i dłuzej powinna spać na spacerku. Jak zgłodnieje a Ty nie masz zahamowań-nakarm w ustronnym miejscu. Butli nie trzeba. Mam siły bo wiem,ze muszę je mieć.Nikt mi nie pmaga a w domu jeszcze 3 chłopaków,z których dwóch koszmarnie broi. W nocy świeci nam sie lampka i nie mówię do Izy,bez słów karmie,przewinę jak trzeba. W dzień normalne krzyki dzieci,odkurzanie,trzaska nie garami. Ona wie kiedy dzień i noc. Rytuały-wieczorna kąpiel,ubieranie,witamink i,karmienie,łóżeczko bez słowa tylko szeptanie ciiii. W dzień Izuś leży gdzie widzę,ze ma ochotę:raz kojec,huśtawka,łóżko,łóże czko. Jaka Ona jest słodko papuśna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
No to macie wątkową parkę
![]()
#2684 |
BAN stały
|
Piękne zdjęcie
![]() Cudnie leżą i oboje prawe rączki w górze a lewe w dole i nie mogę sie nadziwić jak patrzą w inną stronę,jakby każda z Was zagadywała po bokach a ktoś na środku zrobił zdjęcie. Suer! Kochane Kruszynki ![]() Macie całuski od Karolinee wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzień będę do niej mówić, uśmiechać itd. a w nocy ciszaaa jak makiem zasiał. Światełko lekkie też mam włączone,ale jak włączę większe do przewijania to momentalnie oczy jak 5 zł i kieruje wzrok na cienie np. na suficie.( Ja zauważyłam, że jak ją nie wykąpiemy np. wczoraj bo byli goście i nie chciałam aby się gapili i obserwowali, to wychodzi z rytmu) Zastanawiam się nad huśtawką... Włączę jej jeszcze na dobranoc karuzelę,co ?! Właśnie witaminki ![]() dostałam witaminę D w Szpitalu, ale one mają takie ampułki ![]() że myślałam, że mała się zadławi bo od razu za ssanie się brała! Jakie są dobre i wygodne ?! Od poniedziałku mam brać wit K i D ! ![]() Jaka Ja jestem zazdrosna o mała !!!! nie wiedziałam ,że będzie ze mną aż tak źle ! Na rękach może ją nosić najlepiej tylko MĄŻ, choć jest tylko i tak noszona dla odbicia, dobrze ?! ze tylko wtedy ?! Agni82 Ja mam milion pytań, miałam je zapisywać, ale zwyczajnie nie pamiętam o tym.. Wiecie, że forum powoduję, że się podnoszę na duchu ![]() wiem, że to co się ze mną dzieje to jednak normalne, a nie inne. Ufff jak JA WAS UWIELBIAM ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Zmalowana ![]() Czy mata edukacyjna już będzie się sprawdzała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Ale słodka fota
![]() ![]() zaneta na spacerze nie musisz cycka wywalać przecież, znajdź ustronną ławkę jełśi nie chcesz żeby się na Ciebie gapili, i zawsze możesz nakryć się jakąś pieluszką, albo są takie specjalne osłonki do karmienia żeby zasłonić pierś. Co do dnia i nocy to podpisuję się pod tym co pisała Nerolka - u nas w dzień są bardzo duże hałasy - nie da się inaczej -Filip biega, piszczy, rzuca zabawkami itp ![]() ![]() W nocy tylko świeci się lampka tak że jest taki półmrok; na razie mała śpi z nami - tez dla mojej wygody - czasem pierwszy sen ma w swoim łóżeczku (jak nie usnę z nią przy cycku ![]() ![]() Filip też z nami spał na początku a potem wyeksportowaliśmy go do swojego bez problemów - choć teraz między 3 a 5 ten też do nas przychodzi i się do mnie przytula więc śpimy nad ranem we czwórkę ![]()
#2687 |
Zakorzenienie
|
Karolinee gratulacje!
![]() Zmalowana i Brunetka idealna parka, super macie dzieciaczki ![]()
#2688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Wtajemniczenie
|
GRATULUJĘ MAMUSIĄ ROZPAKOWANYM
![]() ![]() ![]() witam Natalka dopiero usnęła tak marudzi mi do południa a później jest w miarę ok zaraz idę do rodziców mąż z córka pojechali na działkę do teściowej ![]() trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące mam pytanie - kupowałyście pieluszki tetrowe na allegro?? chodzi mi o gatunkowo lepsze i grubsze nie takie prześwitujace jest wiele ofert ale na zdjęciu nie wiadomo czy grubsza czy taka sobie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Yoyyou oo widzisz nie wiedziałam o osłonkach
![]() Witaminki to mówimy o wit D i K - dla mam karmiących piersią, nie ?! Boże a Ja się stresuje takimi rzeczami bo wydawało mi się, że jest źle mieć małą w łózeczku itd ale wiecie co? SRAM te reguły ! wypinam się na nie ![]() ![]() CO do dnia u Nas też normalnie wszystko funkcjonuje nikt nie chodzi na paluszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą zwariowac mozna od tych książek trzeba sie kierować intuicją a nie co ktos napisał w książce bo każde dziecko jest inne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzieci lubieją wiedziec co je czeka. U nas nie ma zmian np. w przewijaniu,jedzeniu,zaws ze ta sama kolejność. Ja mam lampkę z Ikei takiego kwiatka i on całą noc się świeci,wiec Ty zamontuj sobie światło,którego nie będziesz musiała w nocy zwiększać. Odradzam noszenie do odbicia a jedynie siedzenie do odbicia bo jak nauczycie chodzić,to co zrobicie jak będzie płakać? W nocy cisza jedynie głaśnij po główce,szepc siii.I na tym koniec.Inaczej sie rozbudzi. Huśtawka super sprawa ![]() Karuzela na noc niekoniecznie,lepiej wieczorkiem przy zasypianiu.W nocy żadnych bodzców. Bynajmniej u nas przy każdym z 4 dzieci. Mam nadzieje,ze otworzyłaś kapsułkę z witamina? Spytaj w aptece czy są w kroplach jeszcze.Kiedyś były i to znacznie tańsze niż te w kapsułkach. A to,ze jestes zazdrosna,to nic złego. Przejdzie jak juz będziesz miała dosć. I sama poprosisz by ktoś odpowiedział na kolejne z pytań typu: cemu,cio to,a dlacego. Mata jeszcze za wcześnie. Iza od niedawna dopiero lekko się interesuje ale to na 10 min.,po czym zasypia w spokoju,nie na macie ,nie tam gdzie coś się dzieje,rusza,dzwoni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Mój już 20 minut siedzi w leżaczku i przygląda się na ten pałąk
![]() ![]() Mam problem, od wczoraj mi połowę jedzenia zwraca na raty. Co się dzieje ?
#2694 |
Zadomowienie
|
Carmela i Dziubek, trzymam kciuki i myślę o waszych maluchach. Wyobrażam sobie wasze zmartwienie, bo mnie wykańcza zwykła wysypka, a co dopiero wasze problemy... Wierzę, że dzieciaczki z waszą pomocą sobie poradzą i będą się zdrowo rozwijać.
U nas jakby lekko lepiej (żebym nie zapeszyła), wygląda na to, że troszkę lepiej dziś ze spaniem. Natomiast wysypka coraz gorsza. Przepraszam, że jak tak w kółko o tym, ale tylko tak choć trochę się rozładowuję. Zastanawiam się, skoro wysypka się pogarsza, to albo to jest uczulenie na coś innego co jem, albo może na MM? Już rozmyślam nad zmianą... Zdaje się, że z tych bez recepty to jest np Bebiko HA dla alergików. My jedziemy na zwykłym bebiku. Żanetko, my na spacer zawsze zabieramy butelkę do torby. Do tej pory raz się przydała. Mimo, że na spacery chodzimy w okolicy domu, to jednak jak mała zgłodnieje, to nie ma wyproś, trzeba ją nakarmić natychmiast. |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
Nerolka taka masz lampkę??
http://allegro.pl/ikea-lampka-smila-...736980553.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby nowe mleko pomogło. Madziara MEGA GRATULACJE ![]() ![]() tyle postów zaznaczyłam i tylko 2 zacytowalo. Karolinee masażyk pomógł ![]() Beatka Julka bardzo do męża podobna ![]() Cookie i jak z małą, sytuacja opanowana? U nas nie jest kolorowo, u małej w moczu nieliczne bakterie, nieliczne szczawiany wapnia i nieliczne leukocyty. Tylko w łeb sobie strzelić. Czekamy na posiew, i do lekarza. Boshe tak się martwię. W nocy super mi spała, 5 godzin, przestraszona wstawałam czy oddycha, a potem jeszcze 2 h. Teraz od rana dopiero usnęła. Mam doła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
ja małej nie chce ani butli ani smoczka wprowadzać a jak jestesmy na spacerze i zglodnieje to daje jej cyca starsza córkę tez wychowałam bez butli i smoczka
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Też mam z tej serii lampkę, ale księżyc
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.