|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Sto lat dla Żanetki!
![]() Agadus to przykre... wiesz, ja byłabym zaszczycona gdyby ktoś poprosił mnie na chrzestną, nie ważne czy miałabym być chrzestną jednego czy dwójki dzieci, albo i więcej nie odmawia się moim zdaniem
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
no ale dziewczyny powioedzcie szczerze potrafiłybyście później z taka kolezanka gadać szczerze o swoich tajemnicach dzieciach ??
teraz jedyne co to moge z nia o pogodzie pogadac boshe jaka ja jestem naiwna ile razy jeszcze w doope dostane bo to juz nie pierwszy raz zawiodłam sie na kims (kolezanka0 |
|
|
|
#2703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak sciagniecie z tej, z ktorej wlasnie dziecko jadło, a potem z tej drugiej, to z tej drugiej troche, czy do konca? I potem którą pierś dawać na kolejne karmienie? Cytat:
![]() Cytat:
I jak kąpiel? Podobało się? O matko, co za epidemia wśród matek karmiących
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-09-13 o 22:23 |
|||||||
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może przemyśli sprawę ?? może zmieni zdanie ?? a może jednaj spróbuj z nią pogadać czemu taka decyzja
|
||
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie
![]() mysle ze ten rozmiar bedzie dla mnie za mały...chyba Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. wcześniej nie miała pretekstu żeby wpadać, teraz ma i chętnie korzysta. Chociaż na razie dała sobie spokój, bo ostatnio jak zadzwoniła, że za minutkę będzie to mąż brutalnie jej powiedział, żeby nie przychodziła. Aż mi się jej szkoda zrobiło trochę, ale naprawdę chcieliśmy pobyć sami, poza tym mały zasnął akurat po całym marudnym dniu itp. Cytat:
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki....
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas małą kąpie tż, ja w tym czasie przygotowuję ręcznik, ubranko, przybory itp i pilnuje Filipa
![]() W sypialni mamy przyciemnione światło, świecą się tylko dwie lampki, woda jest cieplutka, mała jest przykryta tetrą, a tż do niej szepcze i mówi przyciszonym głosem. czasem jest płacz po wyjęciu z wanny ale po okręceniu ręcznikiem przykrywam ją kocykiem żeby się szybko zagrzała. Jak ją ubieram to cały czas do niej gadam, ale staram się jak najszybciej ją oporządzić ![]() Cytat:
bycie chrzestnym zobowiązuje i pewnie ona uważa to za spory obowiązek któremu nie mogłaby sprostać, więc postąpiła wobec Ciebie uczciwie. Skoro dla Ciebie chrzestna to tylko osoba która do chrztu zaprowadzi i nic więcej to poproś kogoś innego a do koleżanki nie miej żalu
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
My szczepiliśmy Infarix Hexa - Glaxo
|
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
masz racje dziubku i brumku ja też tak czuje i ta osoba strasznie mnie skrzywdziła emocjonalnie i na razie nie chce jej widziec i jeszcze mówi że ma nadzieje że to nic niedzy nami nie zmieni tylko ja nie potrafie
a nie zgodziła sie bo jej siostra rodzi w listopadnie i pewnie bedzie u niej chrzestna a to juz zobowiazujace a mi by to kolo doopy latalo dla mnie najwazniejsze zeby dziecko mi ochrzsciła normalnie jestem w SZOKU bo nie spodziewalam sie tego po niej ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- sama nie wiem youyou własnie moim problemem jest to ze mam taki a nie inny charakter i batrdzo mi przykro bo to w sumie nie była zwykla kolezanaka tylko bliska a jak Wy byscie postapiła jakbyście były na moim miejscu?? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- youyou chodzilo mi tez o to ze nie oczekuje zadnych prezentow i zobowiazan bo dla mnie kasa i prezenty nie sa wazne |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybralam 5w1 i pneumokoki. Pneumo zelecili nam lekarze ze wzgledu na wcześniactwo i problemy z układem moczowym, ciagle chodzimy po lekarzach, badania w szpitalu, wiec takie zabezpieczenie.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
agadus ja pewnie zareagowałabym tak ja Ty, jestem bardzo wrażliwa i miałabym do niej wielki żal, pewnie nie zerwałabym kontaktów ale już nie mówiłabym o jakiś bardzo intymny rzeczach, o których wcześniej mówiłam
Beatko daj znać jak dojdą kropelki, żebym się nie martwiła
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Kto mi zabrał mojego Krzykacza i podrzucił tego spokojnego brzdąca?
![]() O 5 rano wstała, zjadła, zasnęła o 6. Wstała o 9, zjadła, poszłyśmy do lekarza, wróciłyśmy. O 11 zjadła, pobawiłyśmy się godzinke, POSZŁA SPAĆ i wstała o 15!Zjadła, podrzemała 30 minut, pobawiłyśmy się do 18. Zjadła, od razu zasnęła i dosłownie siłą zwlokłam ją o 20:30 na kąpiel! o 21 zjadła, pobrykała 10 minut i.. poszła spać! ![]() Od porodu nie przespała tyle czasu! Aż ją co chwile budziłam, czy żyje! No aż dziwnie! CAŁY DZIEŃ BEZ KRZYKU! tylko raz o 15 krzyczała, bo była wściekle głodna Aż się boje, co w nocy może wyrabiać, żeby przespany dzień sobie odbić idę więc spać jak mam okazje. Dobranoc
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agadus to przykre...
![]() Cytat:
Wtedy obojętnie, którą pierś podasz pierwszą przy następnym karmieniu A do kąpieli nie doszło, bo Domek dalej śpi Jak zawsze budził się ok 21 tak dzisiaj cisza, więc chyba odpuszczamy dzisiaj kąpiel A szkoda bo strasznie byłam ciekawa ja zareaguje na nowy "mebel" .Cytat:
![]() Brido ja myślę, że raczej nie ma mowy o pomyłce, bo 5 a 9 tydzień to wieeelka różnica w USG... |
||
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że Was nie nadrobię ale jakoś tak.....
![]() Powiedzcie mi proszę jakie są sposoby na zatrzymanie laktacji? tak calkowicie...? Doła mam
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymek wyjada z dwóch czy tylko z jednej? Jeśli z dwóch (u mnie tak było) to trudniej, a jeśli z jednej to z tej pełnej odciągnij poprostu więcej. Tu trzeba niestety cierpliwości, bo to nie takie proste na początku jakby sie wydawało, ja też się denerwowałam
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
bella my tez 2
![]() wiec brałyśmy ślub w tym samym dniu ![]() Cytat:
masz rację żeby zrobic badania Mam nadzieje że to nic poważnego, trzymam kciuki na pewno jest Ci przykro cieżko mi zrozumiec jak można dziecku odmówić ale z drugiej strony, to może lepiej że sie nie zgodziła może warto poszukać kogoś kto doceni to że go wybrałaś Brida wydaje mi sie że takiej pomyłki nie powinno być, natomiast wiek dziecka na usg może sie różnić od rzeczywistego, u mnie z rozmiarów Jasia na Usg zawsze wychodziło ok 7 dni mniej niż miał także trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie brumku tez zamierzam zacząć sciągac bo tez zdobyłam woreczki, ale nie mam pojecia czy mam na tyle pokarmu ![]() u mnie najwiecej mleka w nocy, może wtedy warto wypróbować ach i pytanie po odmrozeniu takiego pokarmu, należy je podgrzać?, jesli tak to do jakiej temp.?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też leci w dół.. Jeszcze z 15kg i będę szczęśliwa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bioderka bardzo ładne więc płacz był mniejszy, bardziej dla zasady i szybko przeszło, usg też dzielnie zniósł, choć bez wrzasku się nie obeszło jak ktoś (czyt. mama) chciał mu wolność ograniczyć przez przytrzymanie kolan [/QUOTE] za bioderka.![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
ide spać mamusie głowa mnie tylko rozbolala
aha byłam dzisiaj z Nati u lekarza i obyło sie bez antybiotykow a wieczorem mała miała 37,7 i dalem jej juz pół czopeczka i kropelki do noska bo charczała teraz sobie u mnie na łóżku spi nie klade jej dzisiaj do łóżeczka bo boje sie oki trzymajcie się i DZIEKUJE za słowa pocieszenia zawsze można na Was polegać |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zatrzymania to zależy ile masz pokarmu. Dziewczyny pisały że nic nie robiły i sam pokarm zanikł ale u mnie np było go bardzo dużo i połozna powiedziała że sama sobie nie poradzę i dostałam tabletki brumergon i przez 10 dni chodziłam owinięta bandażem elastycznym plus jak było mega źle odciągałam ręcznie do momentu poczucia ulgi. Tabletek zjadłam 2 opakowania. |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam! A miałam kilkanaście stron.
Żanetka wszystkiego co najlepsze, zadowolenia z życia i żeby Emilie zdrowo Ci rosła. U nas coraz lepiej, Radek już nie wisi na cyckach całymi dniami..Wczoraj i dzisiaj ładnie co 2-2,5godz jadł. Na spacerki długie chodzimy, w nocy ładnie śpi Tfu,tfu,tfu ![]() Walczymy z potówkami... Zauważyłam, że ma też na głowie. I na uszkach, na dole na tych opuszkach miał krosteczki i one mu ropieją..nie wiem co to jest ![]() Żaneta Ty kiedyś dodawałaś zdjęcie Emilie jak miała takie krostki na głowie... Co to wtedy było? Boję się tej skazy białkowej.. Radek też ma na usteczkach ssawki. Dziewczyny ON się już świadomie uśmiecha a ma 5tygodni i 3dni, czy to możliwe? Uśmiecha się głównie rano i troszkę gaworzy Moje dziecko śpi już 2godz po kąpieli a mamusia zamiast odpoczywać wisi na wizazu ![]() Idę spać, dobrej nocy mamusie i dzidziusie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Ewidentnie świruję, martwi mnie ta rozbieżność terminów. |
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem załamana.... Lila szuka piersi, bo widać że jej nie chodzi o głód tylko o to tulenie się do piersi..... ale nie chce jej narażać... jutro skonsultuje to jeszcze z gin, ale ona mi raczej nic nie pomoże bo to nie pediatra... mam strasznego doła.........
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlaśnie zauważyłam że nie jest to takie hop siup Ten laktator na początku jak sie przysysa to mnie trochę boli, potem leci ledwo po kropelce, a w końcu nic nie leci, choć mleko w piersi mam, bo jak ściskam ręką to leci A na dodatek mi się po prostu nie chce posiedzieć dłużej i nad tym popracować, bo po 4 minutach mam dość i odkładam to cholerstwo, żeby sobie milej spędzić czas ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zdążyłam pokochać karmienia tak jak Ty |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pomyśl o tym, że kiedyś możesz mieć atak jak będziesz z nią sama. Bierzesz leki i odstawiasz ją dla JEJ BEZPIECZEŃSTWA I ZDROWIA.
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wymiary nie są w 100% miarodajne, zależy jak sie lekarzowi kliknie, jak sie dziecko ustawi. Agulku wiemjak Ci przykro To dla Waszego bezpieczeństwa, maluszek nie będzie miał Ci tego za złe Nie ma nic wspanialszego niz bycie matką. Patrzenie kazdego dnia jak ten mały człowieczek się czegoś uczy. Nie ma nic wspanialszego niz mówienie rano "Dzień dobry Agatko" i wzamian dostawać szczery, bezebny usmiech. My czytamy książeczki. Agata to uwielbia. Nie wiem, czy rozumie, ale cieszy sie wtedy i słucha z zainteresowaniem. Czytamy krótkie wierszyki Brzechwy itp. Ja polecam właśnie wiersze - rymowane, melodyjne - dziecko nie rozumie słów, ale wsłuchuje się w melodie języka, słucha jak się akcentuje słowa - a wiersze Brzechwy, Tuwima są pisane starannym językiem, są też na tyle krótkie, że dziecko się nie znudzi. Łatwiej dziecku będzie mówić jak się dobrze osłucha. Najlepiej na początku wybrać kilka wierszyków i czytać je w kółko. Dzieci lubią powtarzalność. Poza tym dziecko nauczy się kojarzyć czytanie z rozrywką, nie z przymusem. Czytanie tez zbliza, jestesmy wtedy bliko siebie, skupieni itd. Ale tak to jest jak się ma mamę polonistke Całą liste lektur ma juz opracowaną ![]() W niedziele najczęściej Pszczółka ląduje u nas w łóżku i tata jej czyta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

i szybko przeszło, usg też dzielnie zniósł, choć bez wrzasku się nie obeszło jak ktoś (czyt. mama) chciał mu wolność ograniczyć przez przytrzymanie kolan
zębole
ale ja teraz nie jestem na biezaco i mamm braki

.
Zakończone: 2

Też dasz radę