|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Hej Mamcie!
Przepraszam, ze tak malo sie teraz udzielam, ale korzystam, ze dziewczynek nie ma i robie ubranko dla Antosia na chrzest, wiec korzystam z czasu kiedy spi. Was nadrabiam, jak karmie, ale wtedy rece mam zajete, zeby pisac. Ogolnie u nas ok, maly spi, wydluza mu sie juz czas aktywnosci... Brumku, a jakbys sciagala w nocy? Nie wiem jak Ty, ale w nocy ja mam strasznie nabrzmiale piersi, bo maly je mniej i rzadziej i jak mi to przeszkadza, to po karmieniu sciagam do pusta z tej piersi, z ktorej jadl + z tej drugiej nieruszanej przez niego. Do nastepnego karmienia spokojnie sie produkuje mleczko. Zreszta to jest tak, ze dziecko ssac wysyla sygnal, ze mleko potrzebne i ono leci, mimo, ze nam sie wydaje, ze nie ma co. Inaczej jest z laktatorem - on wyssa tylko to co aktualnie jest w piersiach i nic ponad to. Cytat:
Zanetko wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
#2672 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
uwielbiam całe zamieszanie z wiazane z wykonczeniem domku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
są bardzo wygodne dzis baleriny mnie tak obtarły że jutro ubieram easy tony ![]() Madziulka Dobrze że z mężem już leopiej Żanetka najlepsze życzeniaHeloł Kochane ale miałam nadrabiania po 2 dniach nieobecności ![]() wczoraj mielismy z mężem 2 rocznice ślubu wiec byłam pochłonieta przygotowaniem kolacji niespodzianki a że ostatnio organizacyjnie jestem kiepska to i duuuzo czasu potrzebowałam ![]() mój milky sie budzi wiec pewne zerkne póżniej
|
|
#2673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 2 m-ce ![]() ZANETKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOJEGO ŚWIĘTA, STO LAT!! To super! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki.Cytat:
Mój też czasami się przebudzi i mówi dziwne rzeczy np. ostatnio chciał mnie zaangażować w kopanie dołów pod słupy ![]() Cytat:
).Później już będzie Ci łatwiej zbierać, bo dziecko je w różnych odstępach czasu i ja np. odciągam po godzinie 16 bo wtedy Domek ma dłuższą przerwę pomiędzy karmieniami i wtedy ściągam 180ml z obu i zamrażam, za godzinę karmię normlanie z piersi i wtedy już mleczko jest świeże naprodukowane i Domek ma co jeść ![]() Zresztą dziecko zawsze wyssie mleczko, pomimo że laktator już nic nie ściąga ![]() Mój mąż też na początku notorycznie zapominał, teraz już jest spokój
|
||||||
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane nocka była SUUUUPER !!!! ale padł po pół godzinie i spał do 5![]() JA CHCĘ TAK CODZIENNIE ![]() za 2 miesiąc ![]() Cytat:
Żanetka sto lat, spełnienia marzeń a ja dziś mega zajeta hehe i cały dzień poza domem, teraz już w domu ale mały dopiero w zasadzie od 20 minut spi po całym dniu buszowania i po może 1,5h snu w dzień w sumie , no bo po co spać
|
||
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetko wszystkiego najlepszego!
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
a moja panna po wczorajszym dniu śpiocha coś dziś sobie urządziła dzień bez spania - prawie - spała może godzinkę w sumie koło południa i tyle - i teraz coś od kąpieli o 17,30 usnąć nie może - wierci się bąki puszcza, a mamusia by się wreszcie poszła kapać
oby to było kosztem nocki - to jej wybaczę to niespanie w dzień
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy i też serdecznie gratulujemy
:roza : . Dziwne, ale jakoś nie czuję ze to już dwa miechy minęły, a z drugiej strony wydaje mi się, jakby Ida była z nami od zawsze. Ja z odwiedzinami u koleżanki czekałam, aż jej córka skończy magiczne 6 tygodni, nie chciałam się pakować z zarazkami do małego dziecka. |
|
|
|
#2678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, dobrze że z mężem w porządku!
Cytat:
piątka, wiec nie jest źle, nie widać ![]() Cytat:
![]() Najlepszy sposób na początek to system 7-7-5-5-3-3, działa Teraz czasami mniej mi to zajmuje, ściągam tylko parę minut, więc i ilość różna - czasem 50 ml, czasem 120.możesz łączyć mleczko z około 10-12 godzin, nie więcej. Laktator za każdym razem myję, wyparzam jak mi się przypomni ![]() pytaj śmiało ![]() Cytat:
Też dasz radę NIe jest łatwo patrzeć jak własne dziecko potwornie płacze, ale przeżyjesz, trzymam kciuki![]() Cytat:
bioderka bardzo ładne więc płacz był mniejszy, bardziej dla zasady i szybko przeszło, usg też dzielnie zniósł, choć bez wrzasku się nie obeszło jak ktoś (czyt. mama) chciał mu wolność ograniczyć przez przytrzymanie kolan
|
|
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielny facet !!
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my mieliśmy wczoraj 2
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa Brumku jeszcze miałam napisać:
Ja nie wyparzam za każdym razem, myję normalnie po każdym użyciu, a do sterylizatora wrzucam mniej więcj co 3-4 dni ![]() A mleczko łączę z 10h. Zbieram i dolewam A teściowie faktycznie zachowują się jak dzieciuchy Widać co Twoja mama to teściowa zaraz musi nadrobić... śmiesznie![]() Cytat:
dzielny Adaś ![]() Nasz też się awanturował jak mu mamuśka ograniczyła wolność ![]() Cytat:
Jak na początku mały spał ze mną a potem odkładałam go do łóżeczka to budziłam się z poduszką przystawioną do piersi, bo myślałam, że to Dominik, a on sobie smacznie spał w łóżeczku, mąż miał ze mnie ubaw co nie miara... ![]() My wróciliśmy z wieczornego spacerku żeby się nam lepiej spało ![]() Dzisiaj pierwsza kąpiel w tummy tub, ciekawe czy Domkowi się będzie podobało ![]() Dzisiaj Domcio skończył 9 tygodni ![]() Teraz moi mężczyźni leżą sobie na kanapie i gaworzą a mamuśka odpoczywa
|
||
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku kochany więc życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu i jeszcze wiele takich
AgaG koniecznie pokaże efekt końcowy ubranka ![]() Ja też ostatnio jem jem jem i jem Na dniach muszę iść zrobić mocz i morfologię, bo ostatnio mam często zawroty głowy, momentami okropnie mi słabo i duszn, parę razy nawet upadłam (dobrze, że bez małego na rękach). Mąż mnie goni do lekarza
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za poważny wiek!Cytat:
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też miewam zawroty głowy i słabo sie czuję, zrobiłam wyniki i wszystko w normie
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, znowu was czytam jak po lebkach. Ostatnio ciagle padam na pysk, chyba musze wyniki porobic.
I pytanie do was, co zrobic aby Szymek kapiel polubil?? Normalnie od tygodnia kapiele staly sie koszmarem/
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. mówiłam do niego, informowałam że będziemy sie kąpać ![]() 2.może pieluszka pod plecki i poope na dno wanienki jeśli nie dajesz 3.wyczytałam i stosuję: przy wkładaniu malucha do wanienki najpierw zanurzamy stópki potem poopę a na koniec plecki podobno zanurzenie dziecka od razu plecami porównuje się do uderzenia się plecami o taflę wody przez dorosłego 4.kąpiel=zabawa polewamy małego po brzuszku, przesuwam go tak żeby "pływał" przód -tył,chlapiemy nóżkami i rączkami no i cały czas do niego mówimy i się smiejemy ![]() 5.ciepła woda, ciepły pokój AMEN |
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Siedziałam na IP 5 godzin, bo ciągle przychodziły dziewczyny ze skurczami
![]() W autobusie doczytałam w karcie - te wszystkie wymiary z usg podane : " .... co odpowiada 38t1d" aaaa i jeszcze 2stopień dojrzałości łożyska Ześwirowałam. Pomóżcie mi realnie ocenić sytuację, bo właśnie pomyślałam że miesiąc później w ciążę zaszłam Oficjalnie OM 26 listopada Potem 24 grudnia plamienie na tyle obfite, że uznałam je za skąpą @ 27 stycznia bhcg+usg / wg usg 8t3d - tylko chyba na podstawie podanej przeze mnie listopadowej daty. Czy to możliwe, że zaszłam w ciążę po tym czymś (@) z 24 grudnia? Czy można na tym etapie pierwszych tygodni pomylić się o 3/4tyg - i na tym pierwszym usg zamiast w 9 byłam w 5 tc? Później, na każdym usg widać było 2-3 tyg różnicy TC w stosunku do OM. No i teraz ten 38tc i łożysko i perspektywa wywoływania a może się pomyliłam.Co ja mam robić, czy ześwirowałam? |
|
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Telik najlepszego z okazji 2 rocznicy! Jeśli kąpiesz go na głodnego, to może nakarm go trochę przed kąpielą a po niech doje? Może przygaś troszkę światło, dogrzej pokój czy łazienkę (tak tylko myślę co może mu się nie podobać). No i cieplejsza woda i wsadzanie w pieluszce jak już pisała Crazy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co DOŁA MAM
spytałam się mojej najbliższej koleżanki takieej koleżanki z którą się codziennie spotykamy na spacerach znamy się już troche i dobrze dogadujemy mówimy sobie rzeczy których nie powiedziałybyśmy innym i spytałam jej czy by nie została chrzestna Natalki i wiecie co powiedziała musi się zastanawić później zadzwoniłam do niej żeby powiedziała tak lub nie i byłam pewna że powie tak i wiecie co powiedziała nie bo jej siostra rodzi w listopadzie i pewnie bedzie u siostry chrzestna a po drugie że to później zobowiązujące to jej powiedziała że mi nie chcodzi o prezenty chce zeby mi dziecko do chrztu zaprowadziła nic wiecej ale i tak powiedziała nie i dodała mam nadzieje że to nie popsuje naszych relacji,,, zaskoczyła mnie bardzo i przykrość zrobił bo byłyśmy blisko ze sobą teraz to czuje mega żal i złość aż łzy mi się do oczu cisną i nic na to nie poradze jestem sentymentalna i BOLI mnie to |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tak to kochana spokojnie poczekaj aż dzidzia będzie gotowa na przywitanie tego świata |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam ostatnio czasu na wiz Wczoraj Agu pierwszy raz jechała pociągiem. Była ze mną w szkole. W chuście. Coraz rzadziej wychodze z wózkiem, coraz częściej w chuście. Agatka rozgląda się na prawo i lewo. Nie tak jak w wózku. No i wolne ręce, nie musze liczyc, ze ktos mi pomoze z wozkiem ![]() Dzisiaj tez bylysmy z Agatka u kolezanki - busikiem ![]() Tak wiec podrozujemy Zanetko wszytskiego najlepszego Teliczku wiele milosci przez kolejne lata |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chciałaś ją bo zależało Ci na niej konkretnie czy nie masz nikogo w rodzinie odpowiedniego ??
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Wydaje mi się, że na wczesnym etapie ciąży nie jest możliwe pomylenie się o 3-4 tygodnie, bo na logikę w 5 tygodniu ciężko stwierdzić ciążę, bo jest tylko pęcherzyk a w 9 tygodniu już widać płód i bije serce. Tu chyba nie idzie się pomylić. Nawet jakby któraś z nas patrzyła na zdjęcie. 2. Na późniejszym etapie ciąży możliwe jest, żeby dziecko było o 2-3 tygodnie mniejsze, bo rodzą się dzieci ważące po 4 kilo, jak i te po 2700 (jedne i drugie zdrowe i donoszone). Rodzice są różnej budowy, wagi, wzrostu. Tak myślę. Moja pod koniec ciąży długo była o 2 tygodnie większa i dwa tygodnie przed terminem urodziła się z wagą 3440 a dla odmiany syn był tydzień przenoszony i urodzony z wagą 3340. Reasumując były między nimi 3 tygodnie różnicy a waga taka sama. Jedne dzieci rosną szybciej i szybciej są gotowe do wyjścia a inne dłużej siedzą w brzuchu. Ale tak mi się tylko wydaje ![]() Agaduś przykre, bo podobno dziecku się nie odmawia. Najwidoczniej to nie jest aż tak dobra koleżanka jak myślisz
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-09-13 o 21:38 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
my też lejemy cieplejszą wodę - u nas norma to 40-41st. I Zuzankę wsadzamy nóżkami i rączkami do dołu, wtedy najpierw oswaja je z wodą a dopiero potem wsadzamy resztę.
madziulka - cieszę się, że z mężem ok! niech uważa na siebie. |
|
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co mnie podkusiło żeby ja prosić już teraz napewno nie bedzie tak jak kiedy s wiem że to wada ale jestem pamietliwa i może kiedyś z czase bedzie lepiej miedzy nami ale moze sie powtarzam ale boli mnie to jak cholera! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Takie plany, ale ciężko coś nam znaleźć fajną działkę...
najlepsze życzenia

a jak Krystianek sie uśmiechnie to juz wogole
za 2 m-ce
i pytam: Ale jak to jak?
leży na macie i guga sobie beztrosko do wiszących dyndających zabawek - chyba lece sniadanie zrobić sobie bo zgłodniałam z rana 

oby to było kosztem nocki - to jej wybaczę to niespanie w dzień 

Sama muszę iść bo tżta nie ma.
Też dasz radę