|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() U nas nocka ok spala od 20.50 do 6 i pzoniej do 8 ![]() ada- wspolczuje i zycze zeby sie nie potorzylo
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-27 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ' trzymamy kciuku żeby Idalka była dzielna na szczepieniu ![]() chyba czas się wynieść z przewijaka ![]() Cytat:
![]() no to poszalała ![]() Cytat:
![]() ja też nie wiem jak młodego w zlewie obmyć, raz chciałam spróbować ale nie umiałam go nawet pod kran podstawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie dawno posłodziłam po prostu jabłko ze słoiczka, to troszeczkę zjadła, i pluła ![]() ale daję jej soki, więc myślę, że jest ok w schemacie przeczytałam że powinno się robić z dobrej jakości masłem albo oliwą z oliwek jedzonka ![]()
![]() |
#2704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimo że przeżywałam ze starszym bardzo często takie bezdechy..( taki syndrom i reakcja na ból i strach ![]() a mały pierwszy raz mi to zrobił ![]() mimo że opanowuję się w chwili pomocy i próbuje róznych metod to i tak potem reaguję dreszczami i łzami jak już dojdzie do mnie że coś mogło się stac..asss lepiej nie gadac Cytat:
![]() ja przegapiła termin i dzis idę się umówic na szczepienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia ja myślę, że Olusia nie chciała ci dopiec ![]() po prostu tak jest, że jak ktoś nie odpowiada na innych, to z czasem inni zaczynają jego ignorować ![]() bo można usiąść raz na tydzień ale w swojej wypowiedzi nie tylko napisać co u niego, ale także pocytować i po odpowiadać na pytania innych, a można nawet codziennie pisać ale tylko o sobie ![]() a mysle, że duzo dziewczyn ma obsorbujące dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ja byłam przekonana, że to szczepienie mamy w środę, i wczoraj mnie coś pokusiło żeby się upewnić a tu zonk .. wtorek ![]()
![]() |
#2706 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas średnia noc, mały budził się dwa razy jeść - po 1 i o 4.30 i raz po smoka. Rano wstał już o 6.20. Nie wiem czy to skok, ale od paru nocy muszę dwa razy wstawać go karmić, nie podoba mi się to ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Wtajemniczenie
|
izabella no właśnie mnie podkusiło
żeby sprawdzic i utwierdzic sie w przekonaniu że mamy na 6 października a to było na 6 września ![]() ja nie wiem jak to się stało ![]() to dopiero przegapienie he he ![]() dziękuję dziewczyny za współczucie w kwestii bezdechu ![]() a i wiecie mój mały 21 skończył 5 misięcy.. no i wczoraj dałam mu pierwszy raz owocki bobowita (jabłko i bananka) strasznie chciałam już zobaczyc reakcje jego na coś nowego.. dziewczyny?!!! on uwielbiaaa ![]() wiem że nie można odrazu całego słoiczka dałam tylko pół .. ale on nie mógł przestac się oblizywac i zachwycac he he ![]() pięknie zjadał nie pluł i połykał ze stęknieciem aaahhr(coś takiego) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
kasiunia tak on mi sie budzi w nocy, to zawsze cyca chce. no tak tylko ze z tego wychodzi ze teraz wszystkie sa przeciwko mnie bo nie mam czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Wtajemniczenie
|
tajka
![]() albo gorzej będzie zwolennikiem tylko owoców he he a zupki i mieso będzie beee... mój starszy syn nie je mięsa od urodzenia he he brzydzi się ![]() od paru dni dopiero zauważyłam ze przez zęby próbuje schabowego..(dojrzewa chyba..organizm sam instynktownie woła mięcha) kawał byka przecież z niego(wczoraj mierzenie i kolejna kreska na ścianie w kuchni na wysokości 184cm ![]() bo tak ogólnie to tylko był czasami kurczak i to z grilla ![]() ach zbieram się zaraz i idę popłacic rachunki ![]() nazbierało się wszystkiego (razem 5tys z kawałkiem ![]() ![]() dobrze że raz na 4 miesiące tak płace ![]() ale mi szkoda tej kasy.. potrzymam sobie chociaz troche ![]() ch..olerne rachunki..zmora godnego zycia( z mediami itp) |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
a moj nie chce wogole deserkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tez marudzi, teraz chcialam dac banana z kaszka ale nie jadla to odlozylam na pozniej
![]() |
#2713 |
Rozeznanie
|
on banana samego zje. a ze sloiczkow nic, bo to klejace takie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nikt tu nie jest przeciwko nikomu gosia próbujemy tylko wytłumaczyc pewne fakty ![]() od sarkazmu się zaczęło.. napisałas ze "prunelle chociaż Ty jedna mi odpowiedziałas" olusia odpisała.. ze Ty też nie odpowiadasz nikomu to powinnas zrozumiec czasem ze ktos tak jak Ty nie miał akurat czasu żeby odpowiedziec Tobie..delikatniej pisząc ![]() napisałam zeby dac spokój kto i po co bo czułam że tak to odbierzesz.. nie denerwuj się wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, że mu owocki posmakowały, oby tylko nic mu się nie odmieniło, mój ze 3 tygodnie uwielbiał, a teraz nawet łyżeczki nie chce zjeść, usteczka ściśnięte albo płacz ![]() ![]() a takich rachunków współczuję, nieźle się nazbierało na raz ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
on normalnie je, i wtedy zasnie. smoczka nie uzywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
o u miejetnosciach sie wypowiadam, posilkach tez, tv praktycznie nie ogladam bo jak ja chce to maly tez chce ogladac a nie pozwalam mu bo jest za maly wiec nie mam czasu na telewizor. na zakupy chodze tyle co po chleb albo pampersy i to jak mam pieniadze bo poki co to ich nie bylo.. i na razie nie bedzie wiec licze grosz do grosza i kazdy wydatek musze bardz odobrze przemyslec zeby maly mial wszystko, dla siebie juz dawno nic nie kupilam ,i pewnie nie kupie dlugoooo do poki nie pojde do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wybaczcice,ale nie jestem narazie w stanie doczytać
![]() U nas szpital ![]() ![]() Tyle że zobaczyłam,ze jakieś znó niepotrzebne kłótnie ![]() Dziewczyny forum jest po to,aby się wspierać,radzić itd. ![]() Nie obrazać sie tu o jakieś kluby,węszyć spiski.Każdej z nas jest ono potrzebne,więc fajniej byłoby gdyby nie było niezdrowej atmosfery ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||||
Zakorzenienie
|
Ada32 o matko współćzuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no własnie ![]() ![]() Cytat:
albo : u nas nocka taka i taka. i tyle... nikt tu nie wymaga żeby ktoś epopeje pisał ale od czasu do czasu komuś odpowiedzieć też jest miło... Cytat:
![]() wow ile rachunków ![]() ![]() Cytat:
![]() także Gosia nie obrażaj się tylko zrozum że każda z nas ma dzieci niektóre po 2 nawet i mają czas żeby komuś np pogratulować ząbka czy skończonyc miesięcy albo po prostu coś doradzić ![]()
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
nie raz gratulowalam zabkow itp. eh dobra nie wazne dla mnie temat jest skonczony.. a teraz PRZEPRASZAM ALE MUSZE SIE ZAJAC MALYM...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucałuj go ![]() Cytat:
![]() Coralady bardzo ładnie to ujęła.
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
ada32 o ranyyy, ale zachowałaś zimną krew
pamiętam jak mi sis opowiadał, że jak jej syn herbatnikiem się zaczął dławić
#2724 | |||
Zadomowienie
|
My dziś noc tragedia
![]() ![]() Ostatnio zauważyłam, że lubi się tulić bo jak do tej pory to strasznie się odpychała jak chciałam się przytulić. No i dziś zrobiła mi malinkę na szyji, ciekawe jak się z tego wytłumaczę przed tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ego życzę dużo zdrówka ![]() Ada współczuję takiego przeżycia. Ja też płaczę po sytuacjach gdy Maja mi się krztusi a później nie może złapać oddechu. coralady no nie następne dzieciątko chore. Co się dzieje do jasnej ciasnej ! Dużo zdrówka dla Lileczki ![]() i proszę o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-09-27 o 10:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo ![]() co wam dała pediatra? ale pociesze cię że my jak miałyśmy taki mega katar to tak źle było z 2 dni a potem już z górki
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
izunia to noc rzeczywiście nieciekawa :/
hahhaa,malinkę masz?? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gosia nie denerwuj się, nie ma czym naprawdę, jaki spisek mogłybyśmy mieć przeciwko Tobie? Ale skoro uważasz, że tylko dwie osoby ci normalnie odpisują no to cóż ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zagłosowane oczywiście ![]() Chciałam małemu dać rozgniecionego widelcem banana i co? Szok, nie chciał zjeść ![]() ![]() teraz drzemie sobie, a już dziś raz spał 30 minut, ciekawe jak długo tym razem pośpi ![]() ![]() Aaa i mam pytanie: Od kiedy można dzieciakom podawać maliny?? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-27 o 10:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kasiuni_a fakt, że to są pobudki na 15-20 min ale jednak. Chyba już się przyzwyczaiłam i w miarę funkcjonuję. Fajnie, że Ci mały sam zasypia. Ja jak Maję włożę do łóżeczka to max 5 minut jest ciszy. A co do tego babana to może też musisz troszeczkę odczekać i podać ponownie, może wtedy polubi. A z malinami nie mam pojęcia ![]()
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
izunia
poczuj się jak za starych dobrych czasów,hahahah ![]() ![]()
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
hehe już zapomniałam jak to się robiło malinki odkurzaczem i wyciętym otworem z kartonika w kształcie ust, żeby koleżanki zazdrościły
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.