|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
przyłanczam sie do twojego pytania strasznie poszly w gore z fisher price
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
po całym dnim na świeżym powietrzu czuję się mega zmęczona, napisze wam, że nawet się trochę opaliłam
ostatnio któraś pisała o jojo, właśnie je jem
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jojo bym zjadla a nie mam nic slodkiego w domu
|
|
#2704 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ilości miejsc w Irlandzkich domach - to mnie już nie dobijaj, ja swoje rzeczy tak upycham, ze czasmai mi łza w oku się kręci ![]() Cytat:
dobrze że wyjaśnienie pojawiło się tuż za nimCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zatem nie mogłaś dostać alergi po takim procesie praniaCytat:
a w najgorszym wypadku wrzuciła na jej oczach do kosza...toż to poniżej krytyki w ogóleCytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bluefox.pl/fisher-price-karuz...99-p-1428.html DZIEWCZYNY ODNOSNIE SLONCA siedzialam pare h na sloncu, czytalam m jak mama i pisalo, zeby juz w 8-9 mcu zrezygnowac z wiosennego slonca, bo podobno sie moga zrobic przebarwienia od slonca, ktore pozniej trudno bedzie zlikwidowac. Ja to olalam i siedzialam dalej, ale pisze co wyczytalam
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-17 o 19:47 |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do słońca i przebarwień też o tym słyszałam i czytałam. Z pewnością jest w tym sporo prawdy. Ale smaka robicie tą szarlotką! To moje ulubione ciasto, a mój K. nie lubi. Więc nie bardzo mogę zrobić bo będę musiała sama całą zjeść hehehe Za to robię naleśniki z serem na kolację. Już kilka dni za mną chodzą, ale tak mnie te porządki wymordowały, że ledwo stoję przy kuchence...
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
upiekłam. Nie jest to szarlotka a zwykłe ciasto z jabłkami ale JEST Wychodzimy do znajomych jednak pojedziemy autem, nie będę się męczyć Dobranoc mamusie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-17 o 20:04 |
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpasek nie używam, chociażby dlatego, że przez to że zewnętrzna warstwa wykonana jest z folii, całe krocze miałam spocone. Żadna podpaska nie była przewiewna. Dziecku chcę tego oszczędzić. Wkłady do pieluch wielorazowych wykonane są z mikrofibry, która doskonale chłonie wilgoć, a na zewnątrz pozostaje sucha. Wystarczy wziąć do ręki wkład pieluchy wielorazowej i sprawdzić. Proponuję zgłębić temat zanim zaczniesz używać argumentów o bombie bakteriologicznej, którą rzekomo ma być dziecięca kupa prana w pralce. Cytat:
![]() Cytat:
Świata nie zbawię, ale może przyczynię się do tego, że naszym wnukom będzie się żyło lepiej
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-03-17 o 20:30 |
|||
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie zjadłam 2 bułki (!) z tuńczykiem, pomidorem i jajkiem. Tym samym cała puszka tuńczyka we mnie
Limit do końca ciąży wykończony I oglądam X Factora, ale straszliwie mnie nudzi ta edycja, jurorzy miałcy, żadnych fajnych wykonawców, bleee |
|
|
|
#2712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obwód brzuszka AC mam 253 mm. Cytat:
Białe i jasne ubranka z tego co mi wiadomo można prać w 90 stopniach, więc jeśli nawet ktoś będzie chciał prać z wkładami (powtórzę, kupę zatrzymuje jednorazowy wkład z celulozy który się wyrzuca do sedesu), to nie widzę problemu. Ponadto dostępne obecnie w sprzedaży proszki do prania w zupełności wystarczają żeby bakterie się nie rozwijały. Ponadto jest antybakteryjny środek służący jako dodatek do prania pieluch, więc problemu nie widzę. Ale podejście każdego sceptyka pieluch wielorazowych jest, jak widzę, jednakowe, i wszystkie dyskusje kończą się jednakowo. Ja jestem przekonana, Ty nie. I co bym nie mówiła, to zawsze będziesz szukała kontrargumentów. Może to i dobrze, ale dyskusja, jak wiele innych, do niczego nie doprowadzi, bo będziemy się tylko wymieniały argumentami. Cytat:
![]() Cytat:
Masła sporo, ale ciasta dużooooooo ![]() Cytat:
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32984844] I oglądam X Factora, ale straszliwie mnie nudzi ta edycja, jurorzy miałcy, żadnych fajnych wykonawców, bleee[/QUOTE] mnie też już nudzą te programy chociaż rozśmieszył mnie kuba jak wskoczył ja tego kolesia, on jest nieprzewidywalny.
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Agata, jutro je zrobie
) kurde juz tyle plackow robilam a szarlotki nigdy )) Mam nadzieje, ze wyjdzie i nie ebdzie zakalca :Pdzieki za obwod glowki, juz sie balam ze moj ma jakas za duza ta glowe, jak zmierzylam centymetrem wydawalo mi sie, ze to juz maximum jakie przepcham ;] ja mam takie wymairki- tzn leon :P BPD-8.36 FL-6.09 AC-28.05 HC-30.38 I tyle
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-17 o 21:05 |
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
agatka661
nie pisałam chyba teraz o niebieskim, tydzień temu chyba coś rzeczywiście pisałam, bo myslałam, że ten Twój jest taki fioletowo-niebieski, ale na zywo to takie przyjemny fiolecik. Jest jeszcze turkus, ale jego, jako jedynego koloru nie było na stanie, więc nie wiem jak wygląda. My już zdecydowaliśmy się na grafit w kazdym razie. Co do cen to gondola+spacerówka jest w cenie 2148zł, czyli dokładnie tyle samo, co na allegro. Do tego bierzemy fotelik maxi cosi i bazę co łącznie kosztuje 1100zł. No ale czekamy aż ten nasz sprzedawca wystawi taki zestaw na allegro, bo powiedział, że będzie miał cały zestaw na 2999zł. |
|
|
|
#2717 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na moje nieprofesjonalne oko Co do obiadów to pocieszę, że mi po żadnej zupie nie wyszedł nieprawidłowy poziom cukru. Ale gotujemy teraz bez śmietany i wersję light ![]() a po teście z glukozą ile Ci wyszło, jeśli mogę zapytać i dopiero teraz masz dietę a wcześniej tylko zakaz słodyczy? na pewno z czasem będzie Ci coraz łatwiej, zobaczysz!Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32982458]Na mnie też się tak patrzą! Na szczęście w 99% to wygląda na pozytywną reakcję, ale nie ma osoby, która patrząc nie zwróciłabym uwagi na bębenek.[/QUOTE] na mnie też patrzą, ale wypinam dumnie brzuszek i chodzę jak paw ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieco większy od Henryczka Wyjdzie, wyjdzie Tylko trzymaj się tego co w przepisie napisałam.Możesz ew. dać trochę mniej cukru do kruszonki i posypać już po upieczeniu cukrem pudrem jeśli lubisz. No i jabłka trzeba słodzić i dokwaszać wg swojego smaku
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro zestawy 2 w 1 nie sa taniej ? moj sprzedawca chyba je ma za 1900 zl z tego co pamietam :Pedit- ja kupowalam u niego- http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-g...188342445.html pare zl taniej ale zawsze cos moze jakbys napisala ze chcesz tez fotelik daloby soie z nim dogadac i ponegocjowac cene ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Tak ogollnie moj synus jakos malo ruchliwy jest ostatnio.... dzis to juz woglole czuje go tak lekko jak motylka... ale moze dlagtego ze tz w robocie i nie slyszy mojego glosu, Zawsze jak maz wraca, rozmawiam z nim to maly sie rozbudza
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-17 o 21:17 |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że pogoda i na niego działa... Gorąco jest, to mu się ruszać nie chce. A i miejsca coraz mniej się robi w środku. Mój właściwie od początku nie kopie, tylko się przesuwa, jakbym sobie magnes przyłożyła do brzucha i tak wodzi od środka nogami i czym tam jeszcze może.
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
A mój sobie skacze po .... mojej tylnej części ciała
W ogóle jestem taka nieuważna, szłam i wlazłam na fotel... Trochę się wystraszyłam, choć nie uderzyłam się, tylko wlazłam brzuchem na oparcie, ale dziecko jest chyba chronione dokładnie... Mały skacze, zresztą uważam teraz na wszystkie skurcze i plamienia, mam nadzieję, że się nic nie stało. |
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten grafit takie trochę smutny, ale najbardziej uniwersalny, szkoda, że nie ma koloru rocky z zeszłej kolekcji :P Teraz dopiero dokładniej spojrzałam, że ten z linku Twojego to XA a my chcemy XQ. XQ z tego co widzę wszystkie są za 2148zł. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-17 o 21:42 |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebarwienia w ciąży i tak mogą się zrobić od hormonów
|
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po co osobny? a w zupie to już nie łaska?![]() Agata - no po prostu co kto woli Mnie jednorazowe podpaski służą, a moje dziecko nigdy nie miało odparzonej pupy. Temp. prania nie tyle zależy od koloru tylko od rodzaju materiału. Ja nie pominęłam informacji podanje przez Ciebie o wkładkach z celulozy, które zatrzymują kupkę, tylko że mamy wtedy do wyboru - albo nie używać tej wkładki i wtedy dziecko ma sucho na pupie, albo jej używamy i wtedy cała kupa jest na wkładce i przylega do skóry dziecka. Ale gdyby tak było, że kupa cała jest na wkładce, to po co w takim razie wkłady i dlaczego je prać po użyciu?? Dziewczyny na wątku wymieniały się doświadczeniami, że np. trzeba dodać do zużytych wkładów, które czekają na wypranie olejku herbacianego, żeby zabić zapach, bo inaczej śmierdzi kupą w łazience. No to chyba jednak ta kupa wsiąka we wkład. No ale jak napisałam wyżej, jak kto woli na szczęście jest wiele opcji, każdy może wybrać coś dla siebie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-17 o 22:23 |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... no to wszytko jasne Ja o xa,Ty xq )DOBRANOC )
|
|
#2726 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
Cytat:
Oj uwierz mi, że teraz to bym z największą przyjemnością butelkę białego wina się napiła Cytat:
) z brzuchem, ale ja się tym nie przejmuję, tylko w duszy się uśmiecham![]() Dziewczyny, bo przestałam jeść witaminy dla ciężarnych, a zauważyłam ostatnio, że skurcze w łydkach to już co ranek mnie łapią, do tego zaczynają mi bardzo szybką drętwieć dłonie. Czy oprócz witamin jecie żelazo, magnez, wapń itp. w tabletkach, bądź też innej postaci? Jeśli tak to podajcie mi nazwy tych sprawdzonych, bo chyba źle zrobiłam odstawiając te witaminy, a teraz maluch dopiero zaczyna sobie na mnie żerować tak konkretnie, więc przydałoby się troszkę sobie pomóc. |
||
|
|
|
#2727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu niby ospa w ciąży= tragedia?? Moja koleżanka właśnie teraz w ciąży przechodziła ospę i wszystko było ok, nikt jej nie straszył. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ubranka przebierz te, co Ci się podobają Ja ostatnio u szwagierki na właśnie wybrałam to, co mi się podobało a za resztę podziękowałam.Cytat:
Cytat:
Moja szwagierka rodziła w zeszłym roku na koniec czerwca i jej się zrobiły. Moja siostra rodziła w październiku i też jej się zrobiły... Mam nadzieję że mnie ominą... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32985895]\ W ogóle jestem taka nieuważna, szłam i wlazłam na fotel... Trochę się wystraszyłam, choć nie uderzyłam się, tylko wlazłam brzuchem na oparcie, ale dziecko jest chyba chronione dokładnie... Mały skacze, zresztą uważam teraz na wszystkie skurcze i plamienia, mam nadzieję, że się nic nie stało.[/QUOTE] Nic się nie stało Ja kiedyś w biedronce (w poprzedniej ciąży) pchałam koszyk i on zawadził o półki a szłam rozpędzona i nieźle walnął mi w brzuch i nic nie było Także spoko loko. Tak jak piszesz - dziecko jest chronione dokładnie i nie tak łatwo zrobić kuku: powłoki brzuszne, tłuszczyk, macica, wody płodowe... A ja dziś byłam w lumpki i za 6 zł dorwałam wyglądający jak nówka śpiworek do wózka oby pasował do mojego modelu ale normalnie byłam zdziwiona że trafiłam bo dziś przed ostatni dzień
|
|
|
#2728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór!
Dziś mało napisane nawet jak na sobotę... ale taka pogoda była, że nie ma co się dziwić. Ja nie wiem, skąd w tych górach jeszcze śnieg (może z armatek, w sumie nie pytałam ). W każdym razie Maks się wyszalał i był przeszczęśliwy. Taki mamy sportowy weekend, że jutro z kolei jedziemy do dużego parku wodnego A nastepną wizytę mam już we wt.Dziś moje porządki u Kaja wyglądają naprawdę spektakularnie Cytat:
![]() Już Ci tu dziewczyny doradziły co nieco, więc zostaje mi życzyć Ci powodzenia z dietą ![]() Cytat:
np. właśnie w spodenkach mnie to dziwi. Ja bym wolała, żeby całe ubranko było gładkie i miękkie. Szukałam śpioszków dla Kaja takich do szpitala do ubrania zaraz po porodzie i chciałam właśnie bez rozpinania w kroku, żeby takie najdelikatniejsze i przyjemne były i nie ma! Wiele sklepów zeszłam i ok, może ze 3 szt. znalazłam, ale nie za ładne...Cytat:
![]() Jak po pierwszym dniu z nowym tel? Cytat:
![]() O zdecydowanie! Mam nadzieję, że jakieś pół roku jeszcze! Przy Maksiu pierwsza @ przyszła równo 2 tyg. po podaniu mu pierwszego mm...Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że miałaś pomoc, bo za taką ilość samodzielnych porządków, to byś baciki zebrała ![]() Cytat:
Racja, dobrze, że Cię nie było!A tak mi się przypomniało... Jak twój mąż się miewa? Nie ma żadnych śladów po tym upadku? Haha, dobre ![]() Cytat:
A to u Was jakie temperatury? ![]() Cytat:
Ależ ja nie mówiłam, że to źle Tylko z ciekawości pytałam, czy tak dla żartu mówicie, czy chcecie to imię faktycznie... Bo nie napisałaś np. "damy na imię...", tylko "mówimy o nim..." ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Ale one, zdaje się, nie mają działania przeciwgorączkowego A o Paracetamolu to tak bardziej w kontekście gorączki była mowa...Oczywiście, że z niemowlęciem idzie się do lekarza z każdą gorączka, tyle że gorączka ma to do siebie, że najbardziej lubi występować w nocy lub w święta, więc zanim do lekarza dotrzemy, można dziecku ulżyć i podac mu paracetamol |
|||||||||
|
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-17 o 23:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

) chce juz zamowic w tym tyg jakas zeby miec wszystko z glowy
poza tym musze wrocic do pracy pozamykac rozne sprawy zanim odejde na dobre. jesli uda mi sie wyzebrac jeszcze 2 tyg zwolnienia przed odejsciem na macierzynski to bedzie to oznaczalo ze musze jeszcze pracowac 4 tyg. termin mam na 17 maj i w tej sytuacji odeszlabym z pracy 20 kwietnia. jesli nie dadza mi tych dowch tygodni zwolnienia to musze pracowac do 4 maja
zreszta jesli sledzisz ogloszenia uzywanych rzeczy to pewnie sama widzisz ile paczek z ubrankami ludzie oferuja, czesto z komentarzem ze wiekszosc zupelnie nowiutkich! do tego ja nie wiem gdzie ja to pozniej bede przechowywac
tzn. Maksiu pojechał z babcią na narty, tż przywiózł mi drabinkę, więc już do Was postaram się w dzień nie zaglądać
i ruszam buszować u Kaja
Bylam z mama wypozyczyc samochod bo jej jest w naprawie ( miala wypadek tydzien temu ).. No i podjechalismy do sklepu dzieciecego i ... babka wjechala w moj samochod
Normlnie jak nie urok to sracz....a 

? moj sprzedawca chyba je ma za 1900 zl z tego co pamietam :P

za udana wizyte i ze dzidzia zdrowa
Wiele sklepów zeszłam i ok, może ze 3 szt. znalazłam, ale nie za ładne...