|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja też zmykam do spania
![]() Kapukat, Timii - Happy St. Patrick's Day
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, 9tą wypislismy z wlascicielem (mlody-29lat) na pozegnanie mieszkania,a 10ta czeka na narodziny syna- ta mnie ominie
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
nam tak samo wodki duzo zostalo po weselu to tez sie jakos rozeszla ze zostalo tylko 7 butelek 0,5 heheh na chrzciny
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja niestety nie piorę ubranek dziecięcych na 60 stopni, bo na większości metek jest do 40. Wydaje mi się, że inne jest że tak powiem "stężenie" kupy na rękach, gdzie wytrze się dzieku pupę chusteczkami i na rękach właściwie nic nie zostaje, bo przecież nie wyciera się pupy gołą ręką, tylko chusteczką, a inaczej, jak wkłąda się kilkanaście czy kilkadziesiąt kup do pralki , bo te kupy noworodka/niemowlęcia całe wsiąkają w pieluchę. I szczerze mówiąc osobiście wolałabym mieć przewiewną podpaskę bez ceraty, która utrzymuje pupę w suchości - tak jak dziecko ma pampersy (jak już mówiłam, nigdy nie kupiłabym dziecku pampersa z ceratą), niż mokry ręcznik nasączony kupą. Nie wiem dlaczego w przewiewnym pampersie miałaby być bardziej gorąco niż mokrym materiale,który bezpośrednio przylega do pupy. Pampers wchłania kupę do środka, jak podpaska krew, a na pieluszce wielorazowej wszystko zostaje na materiale i bezpośrednio drażni pupę. Jak mówiłam, moje dziecko nigdy nie miało odparzonej pupy. Osobiście nie znam też żadnej kobiety, która by używała ręcznika czy szmatki w czasie okresu zamiast jednorazowej podpaski...zastanawia mnie to, dlaczego jak ktoś, kto sam używa jednorazowych podpasek, żeby mieć sucho, chce dziecku kłaść na pupę kawałek materiału, który nie wchłania tak, jak pampers, więc jest zawsze bardziej mokry i wydaje mi się, że to chyba niezbyt przyjemne mieć na pupie taki mokry kompres - w dokładnie takiej samej temperaturze, jak suchy pampers - 36,6 stopni od ciała... a jeżeli chodzi o polio- nie wypowiadam się na ten temat, bo nie mam pełnych informacji, ale nie słyszałam nigdy o wybuchu epidemii polio spowodowanej przez pampersy, zwłaszcza że szczepionka należy do obowiązkowych, każdy jest zaszczepiony, więc nawet gdyby jakiekolwiek ryzyko było, to i tak nikt by nie zachorował. Ciekawa dyskusja swoją drogą nam się wywiązała
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-16 o 22:09 |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
W sumie dzięki Wam przeczytałam ciekawą dyskusję o pieluszkach, do tego jeszcze padło tu wiele za i przeciw które warto rozważyć
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
co do pojemnika sangenic patrzyłam też na inne na all ale ceny za drogie i na te worki czy co to tam też drogie
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak jeszcze zastanawiam się, że jakoś nikt nie przejmuje się podpaskami rozkładającymi się tak samo długo jak pampersy. W szpitalu wkłady poporodowe kazali nam wrzucac osobno, do specjalnego kubła jako odpady medyczne do spalenia. W domu podpaski wyrzucamy do śmieci i nie przejmujemy się, że to krew. A swoją drogą - czy naprawdę dziecko przez kilka lat życia produkuje więcej pampersów niż my przez kilkadziesiąt lat miesiączkowania??? I dlaczego jak my wolimy suchutkie, jednorazowe podpaski, utrzymujące krew z dala od skóry chcemy wpychac dziecko w mokry materiał? A same to sobie wybieramy takie jak najbardziej komfortowe podpaski - żeby dobrze wchłaniały, nie przeciekały, żeby nam było sucho i przewiewnie. No co jak co, ale tak mi się wydaje, że chyba żaden materiał, jak się go zamoczy, nie będzie bardziej suchy na wierzchu od pampersa...
Szczerze mówiąc, to gdybym już naprawdę musiała zdecydować, a miałabym do wyboru - wielorazowe podpaski dla siebie albo wielorazowe pieluchy dla dziecka, to prędzej bym sama używała wielorazowych podpasek, niż pieluch dla dziecka. Bo jednak pranie krwi, która jest jałowa, zanim zacznie się rozkładać, a pranie bomby bakteriologicznej w postaci kilkunastu czy kilkudziesięciu kup, to moim zdaniem kolosalna różnica. Ale to oczywiście tylko moje zdanie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-16 o 22:53 |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... spojrzenie naprawdę ciekawe, do tego jak świetnie zobrazowane. Wydaje mi się, że to już tak naturalne, z tymi podpaskami, że nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy - ot po prostu, używamy wyrzucamy i żyjemy dalej....
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mądre słowapoza tym to nie tyczy się tylko podpasek choć ktoś może się wytłumaczyć że używa inne rzeczy eko że dba o środowisko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2622 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam znowu późnym wieczorem
Jakoś tak Was od kilku dni ciągle wieczorami gonię, w dzień bez przerwy gdzieś mnie nosi. Dziś już na szczęście samopoczucie całkiem w porządku miałam (begie, dzięki Chciałam delikatnie zaznaczyć, że minęłyśmy połowę wątku i można myśleć nad nowymi tytułami!Dziewczyny, piszecie, że 10 ruchów na godzinę to dużo... Ale same nieraz też wspominacie, że "akurat dzięcie szaleje mocno w brzuchu"... To w takiej porze dnia, gdy dziecko jest aktywniejsze nie byłoby tych 10 ruchów...? Jak Kajko się rozrusza, to mam tak np. kopniak, 10 s, 3 kopniaki, 1 min, kopniak, 0,5 min, kopniak, 2 min, 2 kopniaki... To tak z kosmosu te liczby teraz napisałam, ale tak to pi razy oko wygląda, jak np. tż przychodzi i czeka na kopniaki, to wtedy bardziej zwracam uwagę. Teraz przynaję, że nie liczę Kajowi ruchów, bo jest bardzo aktywny, podobnie jak Maksiu. Maksowi liczyłam i na 10 ruchów to chyba nie musiałam nigdy dłużej niż 10-15 min czekać...Uwielbiam Wasze sny!!! ![]() ewus, ania, stokroteczka, dzięki za opisy! Ależ się dzisiaj uśmiałam czytając wątek ![]() Mi też zdarzyło się we snach nakryć męża na zdradzie lub zdradzić go (z kimś znanym mi lub też całkiem zmyślonym) i też nie wiem, skąd to się bierze Wg mnie jakoś na jawie nie poświęcam takim myślom w ogóle uwagi...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32955746]Ale ładnie wyglądasz na tym zdjęciu, taka uśmiechnięta... Też bym chciała tak się uśmiechać w trakcie porodu Daje to nadzieję [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taki miałam zamiar, żeby Wam pozytywnie poród przedstawić! Potem już trochę mniej się uśmiechałam ![]() moniczka, wczoraj pisałam w dwóch postach: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32954752 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post32954941 [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32955746]Co do pieca - właśnie wiem, że tak ludzie żyli.. Ale na szczęście mogłam to zmienić, zanim dzidzia się pojawiła na świecie, zresztą to był mój "warunek" posiadania dziecka - musi być ogrzewanie i remont pokoiku, wtedy możemy zacząć się starać. Ja z tych mało romantycznych chyba [/QUOTE]To ja trochę romantyczna jestem. Oczywiście, to palenie w piecu było uciążliwe, ale coś w tym lubiłam, zwłaszcza rozpalanie - tak jakbym sobie codziennie ognisko paliła Jak wracaliśmy z tż z pracy i padało hasło "kto myje naczynia a kto rozpala w piecu?", to ja zwykle wybierałam piec!Cytat:
Ja też polecam SNC! Dla niemowląt to w sumie nie wiem, co tam jest, dla siebie też nie kupuję, ale dla Maksa nieraz coś taniutkiego a niezłego jakościowo znalazłam! Z podobnych sklepów od kilku miesięcy mam u siebie w mieście osławione Pepco i szczerze mówiąc rozczarowało mnie... Wybór marny, jakość wydaje się kiepska (w zasadzie nic nie kupiłam z ubrań, więc ciężko stwierdzić), a ceny... porażka! W Smyku na przecenach taniej kupuję! Freya się odezwała, ale faktycznie co z Dasti? 3 dni ani słowa nie napisała... Ej dziewczyny, nie znikać tak! Napisała może któraś do Dasti? Teraz już za późno, ale może jutro napiszę...I gdzie się dziś anulka, przodowniczka wątku podziała? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tam na usg??? |
||||||
|
|
|
#2623 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewentualnie jakieś dolne części garderoby by się jeszcze przydały. Choć to lato będzie na ten czas dla naszych maluszków, więc też nie za wiele...Cytat:
![]() Różne są zalecenia, mniej więcej od 26-30 tc. Cytat:
![]() Cytat:
A potem do mnie dotarło, że może właśnie dzieki szczepionce była to "tylko" mocniejsza infekcja gardła, a nie nic poważniejszego...Warto rozglądać się za różnymi programi szczepień, pytać w przychodniach. Nam się udało na taki załapać i Maksiu ma zrobiony komplet tych dodatkowych szczepień za darmo. Ale nawet jak czegoś takiego nie znajdę, to pasa zacisnę, żeby Kaja też zaszczepić. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uff... Odpisałam na wszystko co chciałam, nie mogę poskromić gadulstwa Dobrze, że weekend idzie, dacie trochę odpocząć
|
||||||||||
|
|
|
#2624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym musze wrocic do pracy pozamykac rozne sprawy zanim odejde na dobre. jesli uda mi sie wyzebrac jeszcze 2 tyg zwolnienia przed odejsciem na macierzynski to bedzie to oznaczalo ze musze jeszcze pracowac 4 tyg. termin mam na 17 maj i w tej sytuacji odeszlabym z pracy 20 kwietnia. jesli nie dadza mi tych dowch tygodni zwolnienia to musze pracowac do 4 maja jesli chodzi o ubranka to faktycznie masz racje. ja juz teraz sie stukam w glowe jak moglam tyle tego nakupic.... jakos nie kontrolowalam tych zakupow, do tego wszystko jest pakowane po kilka sztuk wiec latwo przesadzic. kupowalam raczej z przecen no ale w sumie to i tak troche na te ubranka stracilam a moglam kase przeznaczyc na cos pozytecznego... teraz jak kolezanka mi daje to tez nie umiem nie wziasc bo ona w innym przypadku zamierza wrzucic je do smieci! ja tak nie potrafie i wydaje mi sie ze moga nam sie przydac wiec biore . z drugiej strony mam 1 mala komode na ciuszki dla malej i ciezko bedzie utrzymac w niej porzadek jak ja tak zawalimy tymi ubrankami. pozniej nic w niej nie bede mogla znalesc a tego nie cierpie...moi znajomi mowia ze niektorych rzeczy nie ubrali dziecku ani raz wiec po co bylo to kupowac?? zreszta jesli sledzisz ogloszenia uzywanych rzeczy to pewnie sama widzisz ile paczek z ubrankami ludzie oferuja, czesto z komentarzem ze wiekszosc zupelnie nowiutkich! do tego ja nie wiem gdzie ja to pozniej bede przechowywac - wiesz jak tutaj sa urzadzone domy, zero przestrzeni do przechowywania rzeczy. no i tak wkolko ![]() wiec nie powtarzajcie moich bledow mamuski - z glowa idzcie na zakupy! Cytat:
rinco - dzieki w tym kraju to nie jest normalne, trzeba miec konkretny powod zeby nie pic
|
||
|
|
|
#2625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Timii - sliczne ubranka
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze na pepkowe moze nie wezmie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale sa tez dni gdzie jest spokojniejszy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie lubisz włoskiego? ;>
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja jeszcze ani grama ciuszka nie kupiłam dla dziecka... w sumie nie mam nic, ale zawsze można iść i kupić. Nie muszę mieć od razu całego wachlarza rozmiarów ubranek w domu, poza tym, póki co nie mam gdzie ich trzymać nawet.
Co do tego przesadnego eko... dla mnie osobiście to jest niemożliwe. Jak już wcześniej zauważyłyście, same kupujemy podpaski, podkłady i inne takie, byleby były jak najlepiej chłonne i było nam komfortowo, co już nie jest eko. A dodajmy do tego chociażby uwielbienie wielu ludzi dla gadżetów elektronicznych, które też się będą rozkładać miliardy lat, to już w ogóle mija się z ideą eko. Trzeba byłoby zaszyć się w głuszy, w chatce, mieć swój ogródek i zwierzęta hodowlane, zero telewizji i innych takich . Ja staram się ograniczać np. ilość zużywanych foliówek i z M. oddajemy butelki do recyklingu, no i kupujemy tak żywność, żeby ja zjeść i niczego nie wyrzucać.
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie denerwuje to całe zamieszanie z eko mamą. Dla mnie kwestia ekologii w przypadku pieluszek nie jest istotna jeśli ktoś używa innych rzeczy, które się rozkładają przez milion lat. dobrze napisała MonikaFaustyna, trzeba byłoby nie korzystać z komputera, z telefonu, z tv, bo to wszystko strasznie długo się rozkłada. Podobnie zgadzam się z Kotkiem, każda z nas patrzy żeby rzeczy, których używamy były najlepsze, najbardziej chłonne, na ekologię nikt nie patrzy. A używanie pieluszek wielorazowych jednocześnie nie patrząc na inne rzeczy, świata nie zbawi. Wygody dla dziecka też w tym nie widzę póki co. Jadę zaraz do łodzi oblukać x-landera xq, bo już są na stanie. Nerka mi przeszła, ale mam takie 2 diody na twarzy, że nawet to słońce za oknem nie poprawia mi humoru. Nie zejdą mi przez tydzień na pewno. |
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jeśli chodzi o chłonięcie wiele osób twierdzi, że chłoną tak samo dobrze (albo i lepiej -w zależności od wkładu) jak pampy. A z odparzeniami miałam na myśli to, że jest to problem dość powszechny przy pampresach (w końcu po to są te kremy na odparzenia). Oczywiście nie twierdzę że każde niecko pieluchowane jednorazówkami ma odparzenia, po prostu to zdarza się często. Co do podpach - są też wielorazowe. Ja osobiście, właśnie z tych względów o których piszesz, podpasek nie znoszę. Jest mi sztucznie i nieprzyjemnie. Słyszałam też (i zastanawiam się nad sotosowaniem, jak już przyjdzie czas ) nad "kieliszkiem na okres" wykonanym ze specjalnego sylikonu, który wkłada się jak tampon.Tak jak wspomniałam, aspekt ekologiczny ma dla mnie znaczenie, ale nie jest najistotniejszy I każdy robi, tak jak chce. Ja póki co jestem teoretykiem, więc nie bardzo mam podstawy do dyskusji.
|
||
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale po to jest ta różnorodność na rynku, żeby każdemu było komfortowo .
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zastanawiałam się kiedyś mocno nad tym kubeczkiem menstruacyjnym, ale doszłam do wniosku, że w praktyce to nie wchodzi w rachubę. W domu jeszcze, ale wyjście w miejsca publiczne to porażka w naszej rzeczywistości, gdzie często nawet mydła w toalecie brakuje, o ciepłej wodzie nie wspominając... Poza tym nie wybrażam sobie tego opróżniania... Że jak...? Wchodzę do publicznej toalety, zamykam się w kabinie, wyciągam to ustrojstwo i wtedy co?! Wychodzę na zewnątrz kabiny, myję to w umywalce przy innych kobietach, w majty mi w międzyczasie kapie, potem wracam do kabiny i zakładam z powrotem? No porażka Poza tym dzień dobry! ![]() Ja dziś "pozbyłam się" dziecka tzn. Maksiu pojechał z babcią na narty, tż przywiózł mi drabinkę, więc już do Was postaram się w dzień nie zaglądać i ruszam buszować u Kaja |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Mąż mi zrobił niespodziankę i idziemy na wystawę zwierząt rasowych... A propos ruchów dziecka. Pytałam gina, czy na tym etapie ciąży mniejsza aktywność dziecka powinna mnie martwić, powiedział, że nie. Że dopiero później będę bardziej czuła. Uspokoiłam się troszkę. Wczoraj mały sobie trochę poszalał. Cieszę się, bo lubię jak się rusza. Po jedzonku się taki żwawy zrobił, najpierw po rybce, a później wsunęłam kilka czekoladek z wiśniami.
|
|
|
|
#2633 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry bardzo!!!
![]() Słoneczko już świeci i termometr pokazuje dosyć wysoką temperaturę Dzisiaj znowu czeka mnie intensywny dzień Wczoraj może z godzinkę leżałam w ciągu dnia (nie licząc poranka) i jak wróciłam o 23 godzinie do domu, to myślałam, że mi łydki pękną- taka byłam cała napuchnięta Pierścionków ściągnąć nie mogłam z palców Ale brzuszek nawet w porządku Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że się bardzo nie potłukłaś, ale obserwuj się uważnie. Czasami przy takim niewinnym upadku może się stać coś np. z łożyskiem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dosyć często zdradzam swojego P w snach i nawet mam z tego tytułu orgazm (taki prawdziwny ). Najgorsze jest to, że równie często mój P mnie zdradza w moich snach Wtedy budzę się upłakana i już nie jest tak fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
- nie pisałam nic o kupie na rękach, ale na ciele dziecka, którego nie odkażasz, a dotykasz, - nie wiem jakie Ty masz doświadczenia, ale kup nie wsadza się do pralki ,- pokaż mi pampersa bez "ceratki"? Wszystkie, które widziałam są z "ceratką", ale może nie widziałam ich wystarczająco dużo .Można by tak dyskutować bez końca, ale to chyba nie ma większego sensu. Ty masz inne podejście do tematu, ja i kilka innych dziewczyn mamy inne podejście. Dopiero zagłębiam się w temat pieluszek wielorazowych więc nie mam pełnej wiedzy, ale jeśli Ty chcesz używać podobnych argumentów jak wyżej, to radzę, żebyś może ciut poczytała na ten temat?? Jeśli chodzi o podpaski, to kolejny temat rzeka. Chcesz udowodnić, że jednak nie dbamy tak o środowisko, jak deklarujemy...tylko po co? To podejście w stylu: sąsiad nie zbiera kup po psie, to ja też nie będę itp. Wg mnie nie trzeba być w 100% eko, żeby w jakiś sposób przyczyniać się do ratowania naszej planety. Ja i mój P małymi kroczkami staramy się eliminować rzeczy, które wiele nas przecież nie kosztują, a znacząco przykładają się do ochrony środowiska i nie tylko. Nie twierdzę, że osoby nie używające pieluszek jednorazowych są kilerami dla świata, bo może w innej dziedzinie spełniają swój społeczny "obowiązek" ![]() A może zamiast podpasek, przy następnej miesiączce, zakładać pampersa dla dorosłych? Wtedy zrozumiemy jaka jest różnica i co czuje dziecko Lecę coś działać. Tacca, pomożesz? ![]() Czy kaktusy się przesadza do jakiejś specjalnej ziemi? Dracena lubi dużo ziemi, czy raczej nie przesadzać z wielkością doniczki? |
||||||
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie... Baaardzo dawno mnie tu nie było. Nawet usunięto mnie z listy :P Nie dziwię się :P
Niestety, stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową i jakoś nie mogę się z tym odnaleźć. Może któraś z Was ma też tę przypadłość? Ostatnio leżałam kilka dni w szpitalu ze względu na właśnie diagnostykę cukrzycy. Przebadali mnie od góry do dołu. Mam dietę, staram się jej przestrzegać jak mogę, ale cukier mi skacze. Właściwie od wczoraj mierzę się glukometrem i już się podłamuję, bo nie wiem co jest nie tak...
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na dzień dzisiejszy jedyny plus z wielorazowych pieluszek widze taki,że napewno dziecko szybciej z nich wyrasta niż z pampersów,bo zwyczajnie jest mu niewygodnie ;] Tak jak kiedyś było z tetrowymi.---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
nie stresuj się, niestety żadna mama nie ma wpływu za bardzo na to, czy dopadnie ją cukrzyca ciążowa,czy nie. Nie wiem jak u Ciebie,ale u nas już nie stosuje się samej diety w cukrzycy ciężarnych, od razu dokłada się insulinę. podejrzewam,że jak będzie tak skakał cukier,to u ciebie też będzie włączona
|
||
|
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza pediatra pracuje na OIOMie. Powiedziała mi tylko, jak się pytałam o szczepienia przy Michałku, że radzi, żeby jak kogoś nie stać, to suchy chleb kupować przez miesiąc, ale dziecko zaszczepić na wszystko. Powikłania i komplikacje są straszne podobno, wymagają ciężkiego leczenia szpitalnego, czasem dzieci są potem niepełnosprawne, a tych zakażeń własnie pneumokokowych itd. jest coraz więcej ale bez problemu można ich uniknąć - wystarczy tylko wcześniej pomyśleć Wojtusia też zaszczepimy na wszystko, co możliwe.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-17 o 10:33 |
|
|
|
|
#2637 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że kupię coś, wrzucę w torbie na dno szafy (bo na razie nie mam gdzie trzymać) i zapominam. Potem idę do sklepu (zazwyczaj lumpka, gdzie ciuszki dla takich maluchów, zresztą bardzo dobrej jakości i niezniszczone są po średnio powiedzmy 3 zł/szt.) i kupuję kolejną partię. Jak przychodzę do domu i wyciągam to, co już mam, żeby dorzucić te nowe rzeczy to się nagle okazuje, że już podobne ciuchy kupiłam wcześniej No i teraz mam mnóstwo ubranek 0-3 miesiące. Chyba będę Młodego po każdej kupce ubierać w coś innego, żeby mógł we wszystkim pochodzić ![]() A propos ciuchów: nie mam żadnych śpiochów i chyba już nie będę kupować. Mam kilka pajacyków, a body, kaftaniki czy koszulki będę ubierać ze spodenkami, takimi raczej wygodnymi, dresowymi. Co prawda one nie mają rozpięcia w kroku, ale są naciągliwe, więc chyba nie będzie problemu z ich zakładaniem? Jak myślicie? Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie liczę mu tych ruchów, bo po prostu jak usiądę i np. coś jem albo siedzę przy kompie to on wtedy non stop się rusza Chyba po 5 min wyrobiłby normę
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
martwiłam się co u Ciebie najważniejsze byś była pod opieką diabetologa i gina oni wiedzą co trzeba robić
|
|
#2639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie działam metodą prób i błędów i sprawdzam o czym cukier skacze... Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

mądre słowa
i można myśleć nad nowymi tytułami!
Ale same nieraz też wspominacie, że "akurat dzięcie szaleje mocno w brzuchu"... To w takiej porze dnia, gdy dziecko jest aktywniejsze nie byłoby tych 10 ruchów...? Jak Kajko się rozrusza, to mam tak np. kopniak, 10 s, 3 kopniaki, 1 min, kopniak, 0,5 min, kopniak, 2 min, 2 kopniaki... To tak z kosmosu te liczby teraz napisałam, ale tak to pi razy oko wygląda, jak np. tż przychodzi i czeka na kopniaki, to wtedy bardziej zwracam uwagę. Teraz przynaję, że nie liczę Kajowi ruchów, bo jest bardzo aktywny, podobnie jak Maksiu. Maksowi liczyłam i na 10 ruchów to chyba nie musiałam nigdy dłużej niż 10-15 min czekać...
Wg mnie jakoś na jawie nie poświęcam takim myślom w ogóle uwagi...
[/QUOTE]
Napisała może któraś do Dasti? Teraz już za późno, ale może jutro napiszę...

poza tym musze wrocic do pracy pozamykac rozne sprawy zanim odejde na dobre. jesli uda mi sie wyzebrac jeszcze 2 tyg zwolnienia przed odejsciem na macierzynski to bedzie to oznaczalo ze musze jeszcze pracowac 4 tyg. termin mam na 17 maj i w tej sytuacji odeszlabym z pracy 20 kwietnia. jesli nie dadza mi tych dowch tygodni zwolnienia to musze pracowac do 4 maja 
wlasnie dzwnil moj maz, ze jego siostra przyjechala do rodzicow i bardzo chcialaby zebysmy przyjechali 
oczywiście byłam przekonana, ze to wyjęłam, nawet pamiętałam jak wieszałam na grzejnikach.
nie stresuj się, niestety żadna mama nie ma wpływu za bardzo na to, czy dopadnie ją cukrzyca ciążowa,czy nie. Nie wiem jak u Ciebie,ale u nas już nie stosuje się samej diety w cukrzycy ciężarnych, od razu dokłada się insulinę. podejrzewam,że jak będzie tak skakał cukier,to u ciebie też będzie włączona 
No i teraz mam mnóstwo ubranek 0-3 miesiące. Chyba będę Młodego po każdej kupce ubierać w coś innego, żeby mógł we wszystkim pochodzić