Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 20:03   #2701
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
To nasz Adaś nie jest za duży ??
Pokrzywka tu masz z pierwszej strony skopiowane:
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)

Więc wychodzi na to że Twój Adaś jest dość duży ale bez przesady I pamiętaj że pomiary z USG nie są aż tak dokładne
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:03   #2702
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A mnie cos brzuch pobolewa, sama nie wiem czy to skurcze czy co, czy moze ze siedze ze "skreconym" brzuchem na bok. Ach brak slow
a może coś zjadłaś za dużo i jelita
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:03   #2703
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
No i teraz to mnie wyprowadzili z równowagi. Już się ubrałam, gotowa do wyjścia a oni mówią że im się nie chce nigdzie iść. No kurrrrrrrr*waaaaa!!! Nawet podmalowałam oko żeby wyglądać jak ludź. I co? ... Tak to jest liczyć na facetów. Oj ja im dam popalić teraz!!!
Taaak, teraz siedź z nimi i bąki im puszczaj za karę :brzyda l:
Stary 2012-09-10, 20:04   #2704
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Więc wychodzi na to że Twój Adaś jest dość duży ale bez przesady I pamiętaj że pomiary z USG nie są aż tak dokładne
właśnie zapomniałam dopisać
wystarczy że nóżki ma długie i tym samym kość udową i już może więcej ważyć
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:04   #2705
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Siedze od pol godz i mam chybab skurcze, juz sama nie wiem, ale zaczyna mi sie "niewygodnie" robic...
Ale to od pół godziny masz skurcze???
Stary 2012-09-10, 20:04   #2706
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
To wszystko jest przekombinowane - przepraszam, ale nie trzeba tasiemcow ogladac, jak sie Ciebie czyta Jak mu nie ufasz, to nie kombinuj i nie dramatyzuj, tylko daj sobie i chlopakowi spokoj, bo na tym wszystkim najbardziej ucierpi dzieciak i to najgorsza rzecz, jaka mozecie zrobic.
Wydawalo mi sie, ze dajecie sobie szanse - skoro tak oboje postanowiliscie, to starajcie sie stworzyc normalny dom, bez dramatow, sprobujcie sie 'dotrzec', ale z czysta kartka na dzien dobry - my tak zrobilismy. Jak nie dajecie rady - to nie ma sensu. Nie teraz - moze kiedys, jak Ty i On dojrzejecie.
Moze sprobuj byc bardziej wyrozumiala - ja doskonale wiem, jak to jest miec humory, przyczepiac sie o wszystko, robic z igly widly... Ale ten facet tez popie.prza, zeby Was utrzymac. Ma prawo np. byc zmeczony. Zajety. Ale przeciez jest, stara sie na swoj sposob - jak to nie wystarcza, to porozmawiajcie. Jak nie skutkuje i dalej widzisz problem - daj spokoj.
Tak zapieprza niby na nas, a większość kasy to rozwali sam na siebie i to na picie;/ zas pobral zaliczke i co 1000 zl przyniesie ? a wielce drzwi mial pokupowac. to ciekawe gdzie jeszcze zycie i pokupowanie rzeczy dla dziecka;/ A to ze jest zmeczony czy nie ma czasu ... no nie ma,bo jak pija po pracy to nie ma. Oni wszyscy tam tacy sami ;| zaden sie potem nie odzywa do swojej kobiety ,bo wielce zajeci sa .
ja nie mam sily jzu do niego;/ a on do mnie.
zreszta znajac niego to i tak sie nie wrobi z remontem do porodu i bd u mamy mieszkac. i tak to wszystko bedzie.
A najlepsze jest to zeon mysli ze jest wszystko super, i tak sie strasznie chwali jaka to on ma kobiete jak to mnienie kocha i w ogole.
a telefon oczywiscie nosi caly czas przy sobie ... w ogole nawet nie wierzchu go nie zostawia.

Piszecie ze mam skupic sie na dziecku. Wlasnie to robie,musze wiedziec gdzie mam dla niego urzadzac pokoik , czy bede meic za co je utrzymac ,czy bede meic kase zeby kupic ten glupi wozek ;/ itd

a ja nie mam siły juz mu w kolko gadac tego samego. A on juz chyba sluchac tez tego nie moze;
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:09
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:08   #2707
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

A co to jest bo nie czaje tego ??
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 20:09   #2708
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a może coś zjadłaś za dużo i jelita

Tai
to bardziej na dole przy mojej "brzoskwince"

Cytat:
Ale to od pół godziny masz skurcze???

Ma_Majka
tak od pol godz mnie pobolewa i tak dziwnie mi cialo drzy tzn tak jakby Ci mrowi przechodzily.

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:12   #2709
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Przyszłam się tylko zameldowac.
Dziś od rana latałam ze ścierami na górze, remont powoli się kończy, tylko to sprzątanie cholerne zostało.
Na szczęście teściowa mi sporo pomogła, później TŻ jak wrócił z pracy, ale i tak kręgosłup mnie boli okropnie, a na oczy ledwo patrzę

Bartuś chyba sie cieszy, że w końcu rodzice będą mogli na spokojnie przygotować jego kącik, bo się dziś tak słodko wierci i wypina

Jutro planuję wyprać ubranka wszystkie i moje rzeczy do szpitala, i pomału będę pakowac torbę, bo wszystko się może zdarzyć. Choć mam nadzieję, że Bartoszek będzie grzecznie siedział w brzuszku jeszcze co najmniej 7 tygodni

A i po paru dniach milczenia, ta firma od łóżeczka napisała, że wymienią nam łóżeczko- prawdopodobnie w środę przyjadą

Zmykam się położyć do łóżka.
Dobranoc

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:13
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:12   #2710
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to jest bo nie czaje tego ??

Pokrzywka
centyle to takie "srednie" wielkosci dziecka na dany tydz czy pozniej w danym wieku.
Dzieci okolo 25- to drobniaczki, 50-centyl to taka przybrana norma jakie dziecko powinno byc, 75- dziecko lekko powyzej normy, 90 centy to dziecko duze.
Choc o plodach czesto nie mowi sie w centylach gdyz od 26 tyg kazde dziecko inaczej rosnie, jedno mnie drugie wiecej.
Centyle raczej wyznacza sie jak juz sie dziecko urodzi.

Madzius dobranoc kochana

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:14
Stary 2012-09-10, 20:13   #2711
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Tak zapieprza niby na nas, a większość kasy to rozwali sam na siebie i to na picie;/ zas pobral zaliczke i co 1000 zl przyniesie ? a wielce drzwi mial pokupowac. to ciekawe gdzie jeszcze zycie i pokupowanie rzeczy dla dziecka;/ A to ze jest zmeczony czy nie ma czasu ... no nie ma,bo jak pija po pracy to nie ma. Oni wszyscy tam tacy sami ;| zaden sie potem nie odzywa do swojej kobiety ,bo wielce zajeci sa .
ja nie mam sily jzu do niego;/ a on do mnie.
zreszta znajac niego to i tak sie nie wrobi z remontem do porodu i bd u mamy mieszkac. i tak to wszystko bedzie.
A najlepsze jest to zeon mysli ze jest wszystko super, i tak sie strasznie chwali jaka to on ma kobiete jak to mnienie kocha i w ogole.
a telefon oczywiscie nosi caly czas przy sobie ... w ogole nawet nie wierzchu go nie zostawia.

Piszecie ze mam skupic sie na dziecku. Wlasnie to robie,musze wiedziec gdzie mam dla niego urzadzac pokoik , czy bede meic za co je utrzymac ,czy bede meic kase zeby kupic ten glupi wozek ;/ itd
Dla mnie to czarna magia, taki facet. Tu przedstawiasz czysta patologie. Jesli faktycznie tak jest, to jest bardzo zle i szkoda mi juz w tej chwili dziecka. Po co Ci te nerwy? Doskonale sobie poradzisz - mamy musza byc dzielne. Nie jestes sama. Sa alimenty, wsparcie rodzicow, dodatki na dziecko, becikowe - kase zawsze sie jakos skoluje, tu chodzi o spokoj Twoj i dzieciatka. Facet moze kiedys zmadrzeje. A jak nie - jego strata.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 20:18   #2712
ausente
Zadomowienie

ja znikam na pare dni .
musze przemyslec wszystko
pa.
trzymam kciuki za wizyty iza to zeby wam sie ukladalo.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:20   #2713
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja znikam na pare dni .
musze przemyslec wszystko
pa.
trzymam kciuki za wizyty iza to zeby wam sie ukladalo.

Auste
uwazaj na siebie kochana

Ok ja lece kochane, dobranoc do jutra

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:26
Stary 2012-09-10, 20:26   #2714
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Pokrzywka
centyle to takie "srednie" wielkosci dziecka na dany tydz czy pozniej w danym wieku.
Dzieci okolo 25- to drobniaczki, 50-centyl to taka przybrana norma jakie dziecko powinno byc, 75- dziecko lekko powyzej normy, 90 centy to dziecko duze.
Choc o plodach czesto nie mowi sie w centylach gdyz od 26 tyg kazde dziecko inaczej rosnie, jedno mnie drugie wiecej.
Centyle raczej wyznacza sie jak juz sie dziecko urodzi.

Madzius dobranoc kochana
Dziękuje za wyjaśnienie, mnie tam cieszy ze Adaś rośnie 4 tyg temu miał 475 g teraz 1 kg
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 20:30   #2715
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że każda matka przechodzi coś podobnego. A przynajmniej czuję, że mimo iż walczyliśmy o Nikodema i kocham go ogromnie, to u mnie właśnie tak będzie. Zamiast sielanki będzie zmęczenie, frustracja, że on płacze, a ja kompletnie nie wiem o co mu chodzi, że jest ode mnie w 100% zależny i nie mam chwili, żeby zająć się czymkolwiek innym...Tyle, że tak jak mówię: mam wrażenie, że wszystkie takie chwile przeżyjemy, że to naturalne. A to, że nie wypada o tym mówić, to wina tylko i wyłącznie mediów z uśmiechniętymi, wypoczętymi mamusiami, których dzieci wypełniają pieluszki zapachem fiołka
zgadzam sie w 100%
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Na chwilę się wyłączyłam, bo przyszedł kurier z zabawkami dla małej, pokazywałam już kiedyś linka z allegro, i przyniósł m.in. konika fisher price (błękitnego), ale cudo na niektórych zabawkach lamaze jest info że prać nie można ale ja sobie nie wyobrażam nie prać co radzicie, wrzucić do pralki na pranie ręczne czy w 30 stopniach po prostu? Bo nie wiem co robić

Poza tym rozwiesiłam pranie, i zaróżowiło i zabieliło mi się na balkonie a kolejna pralka chodzi.

Moja mała też główką w dół więc nad pępkiem i w okolicach czuję ruchy, po bokach wypinanie, rzadko kiedy cokolwiek czuję niżej.

Ja na obiad ziemniaczki, jajo sadzone i mizeria bo mi się nie chce wymyślać
Moja kolezanka co tydzien pierze dziecku zabawki, to mi na paranoje wyglada,ale raz na jakis czas sie pewnie trzeba,a uzywane to koniecznie.
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
pamiętam Twojego linka - aż się zainteresowałam - u nas widzę na ebayu głównie takie skarpetki i opaski na nadgarstki - kolorowe i z różnymi zwierzakami.. ja chciałabym takie rzeczy w przyszłości kupić, ale nie wiem od kiedy coś takiego się używa.. jakie 'atrakcje' dla maluszka na start? w ciągu dnia jakaś mata chyba do leżenia? czy dziecko cały czas się w łóżeczku trzyma.. nie śmiejcie się - ja się nie znam
mam cos takiego z uzywek,wrzuce do pralki i na pewno dam malej do przytulania,ale chyba nie odrazu,bo taki maluszek to sie raczej nie interesuje zabawkami.
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Heeej!

Oszalałyście - przez weekend 30 stron??
Nie dałam rady wejść w weekend, więc dopiero teraz melduję się po piątkowej wizycie. Wszystko ok, lekarz bardzo w porządku, niepotrzebnie się martwiłam Z szyjką wszystko dobrze, serduszko bije. Usg nie miałam, ale mam pojutrze To już to co się je robi w okolicach 30 tygodnia. Trochę zaczynam się denerwować, tak dawno nie miałam usg...

Idę Was trochę poczytać, ale od razu mówię, że pobieżnie Mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!
za wizyte i za usg
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane.

Na wstępie chciałabym Wam bardzo gorąco podziękować za życzenia kocham Was

Po 2, nie mam jak wejść na neta bo gdzies mi się zgubił zasilacz do laptopa, a jesteśmy już u babci. Teraz jestem na chwilę u rodziców więc na chwilkę weszłam tylko żeby się zameldować że żyję

A po 3, niestety fenoterol nie pomaga i w środę idę do lekarza. Jak będę wiedziała coś więcej to dam Wam znać

No i pochwalę się, wczoraj nie tylko skończyłam 20 lat, ale i zaczęliśmy z Kubusiem 30 tydzień!!! No i dostałam na urodziny od wujka mojego męża piękny wisiorek... Trochę mi się głupio zrobiło jak mi go dał (był pierwszą osobą która mi złożyła życzenia - minutę po północy, spaliśmy u niego) no ale trzeba przyznać że wisiorek przepiękny. Jak już się ogarnę u babci to wrzucę Wam fotkę

A teraz zmykam dalej leżeć. Przeziębienie odpuszcza - piję gorącą szałwię z miodem i (!) pieprzem. I jestem jak nowo narodzona

Buziaki, kocham Was bardzo
za 30 tc, dobrze,ze choroba mija,a na skurcze musisz uwazac skoro lek nie pomaga, moze dadza Ci cos innego
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ostatnim razem mi przynajmniej tańsze dał, bo zapłaciłam 40 zł za 20 tabletek dopochwowych a wcześniej miałam Pimafucin- 35 zł za 6 szt ale prztnajmniej się łatwiej wkładało...
skad ja to znam, 4x globulki bralam+dwa do smarowania+probiotyki prawie 300zl poszlo,a i tak najbardziej mi po kefirze przeszlo

ale mi dzien przez palce uciekl
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:43   #2716
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ausente nei obraź sie, ale ja ten wasz zwiaek czarno widze...wg mnie to i tak w koncu upadnie...bo się tak siłujecie..nie umeicie się dogadac...przemysl sobie wszytsko i mysl o dzidzi bo facetow mozna miec wielu ale dziecko bedzie polegac na Tobie jednej
nie ma co latac za facetem jak on sam nie wie czego chce.Moze sie w koncu ogarnie.a jak nie to nie on jeden na swiecie.wiem ze to brzmi brutalnie ale swoje juz w zyciu przeszlam i naprawde facet musi starac się, latac i traktowac Cie jak nalezy. oczywiscie idzie to w dwie strony.jak sie dwie strony nie dogadują to to cienkie szanse .no ale kazdy robi jak uwaza, ja juz stara jestem to se tak gadam i tak zrobisz jak bedziesz chciala

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

co do infekcji to ja mam ciagle jakąs od 5tyg ciązy, teraz tez mnie piecze po stosunku , wiec mysle ze znowu coś mam nie licze ile juz wydalam na leki od marca...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:48   #2717
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Tai
to bardziej na dole przy mojej "brzoskwince"

Ma_Majka
tak od pol godz mnie pobolewa i tak dziwnie mi cialo drzy tzn tak jakby Ci mrowi przechodzily.
Dziwne

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Peperonik śliczne zdjęcia Rośnie brzusio, rośnie
Stary 2012-09-10, 20:57   #2718
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Kurde a kto mi zrobi zdjęcia w 26 tyg jak TŻ nie ma ;(

Oglądacie perfekcyjną Panią Domu 2 ? Niedługo leci na TVN
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 21:01   #2719
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam telewizorawiec nic nie oglądam jestem cała dla Was
wczoraj ogladalam film Ted -nawet fajny, co prawda tżowi podobal się bardziej, ale zły nie byl więc mozna obejrzec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 21:02   #2720
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Landi zemścij się Nie drażni się kobiety w ciąży!

Czy któraś stosowała Aspargin? Bo mi go dzisiaj prócz No-spy przepisała, tylko teraz tak... no-spa jak coś dolega, a ten aspargin to kurde nie wiem, czy codziennie brać, czy też jak by mnie bolało itp
Ja teraz stosuje aspargin, bo łapią mnie skurcze łydek, do 3 razy dziennie.

Dziewczyny mam pytanie, od 2-3 dni boli mnie kość łonowa, w ogóle biodra, nogi. Zauważyłam że najlepsza pozycja to leżenie na boku, lewym. Tak sobie myślę że to dlatego że maluszek już sporo waży no i jak siedzę albo chodzę to po prostu naciska. Czy sie mylę? Czy może któraś tak miała? Nospa na to pomoże?
Stary 2012-09-10, 21:08   #2721
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja nie mam telewizorawiec nic nie oglądam jestem cała dla Was
wczoraj ogladalam film Ted -nawet fajny, co prawda tżowi podobal się bardziej, ale zły nie byl więc mozna obejrzec
Chciałam iść na to z TŻ do kina
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 21:08   #2722
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

My już po wizycie Adaś rośnie waży już 1 kg i co dobre przekręcił się główką na dół

Wyniki badań mam ok, z moją szyjką też wszystko ok jedyne co to mam jakieś bakterie tam na dole bo mnie od kilku dni już tak piekło i bolało doktor przepisał mi maść i jakieś globulki mam nadzieję ze się polepszy po tym.

Dzięki za wszystkie kciukasy Kochane Jesteście
Cieszę się, że wszystko ok

Jeszcze cytowałam, ale wylogowało mnie i straciłam większość :/

U mnie też przeboje remontowe, nie wiem jak to będzie, czy się wyrobimy, itp. Ale staram się tym nie denerwować co by porodu nie przyspieszyć, bo wtedy to na pewno nie zdążymy
Stary 2012-09-10, 21:13   #2723
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Ale mam dziś parcie jak wstaje, normalnie mam uczucie jakby mały chciał wyskoczyć.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 21:14   #2724
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Sama sobie zrób

Oglądam Lekarzy teraz, a później rzucę okiem na Perfekcyjną
Stary 2012-09-10, 21:18   #2725
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sobie zrób

Oglądam Lekarzy teraz, a później rzucę okiem na Perfekcyjną

Ja również oglądam lekarzy

Lecę teraz obejrzeć Perfekcyjną Panią domu
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2012-09-10 o 21:27
Stary 2012-09-10, 21:29   #2726
emylka86
Zakorzenienie

lecę spać kochane, z rana dam wam te zdjęcia. dziś mąż mi zajął komputer i nie chce mi się już bawić ze zdjęciami...

do jutra
Pokrzywka brawa za wizytę!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:30   #2727
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość
teraz pozostała Matylda, chyba że przez 2 miesiące coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Dziś zaczynamy 30tc i oprócz silnych bólów pleców i zgagi, jest w porządku aaaa i do tego jeszcze dochodzi mega leń
za 30tc, Matylda fajne imie, kolezanka ma córkę i mówimy Matysia na nią, jest swietna, ma niecale 3 lata i pyta: mamusiu kiedy mi urosna cycochy
Cytat:
Odebrałam wyniki i wygląda na to że wszystko ok
"Terapia" żelazowa przynosi efekty, hemoglobinę mam już 11,40 (a miałam 10,0), mocz, o dziwo, ok, no i cukier, na czczo 80.42, po 2 godzinach 84,13 więc super To się gin ucieszy Bo już sam ostatnio przyznał że cukier musi być dobry, bo jak na jedną ciążę to by było za dużo

gratulacje
Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
A propos szkoły rodzenia, dzisiaj zadzwoniłam do szpitala żeby sie zapisać, popytać co i jak ale niestety mam dzwonić po 14 bo wtedy jest położna która się tym zajmuje.

U was zajęcia trwają po 2-3 godziny????? Dajecie dziewczyny radę, bo dla mnie to troche długo? Jak to u was wygląda, ile razy w tygodniu chodzicie?
2x w tyg po 1,5h i tez mamy te fotele z kulkami co dziewczyny pisaly,wiec mozna sie rozlozyc, gorzej wstac
Cytat:
A tak wogole wczoraj zaczelam 31 tydz a co najgorsze normalnie cierpie na bezsennosc od 4 dni spie po 2-3 dziennie brak slow, juz sama nie wiem co mam robic.
A wczoraj tak mi cierply nogi ze nie moglam minuty ustac normalnie musialam sie czegos trzymac bo bym sie przewrocila. Lezalam caly dzien i normalnie czulam jak mala mi cisnie "tam na dole" i mialam takie wrazenia jakbym miala zaraz popuscic, normalnie sie wystraszylam ze zaraz mi wody puszcza.
A i przyszly mi wyniki krwi i mam za wysoka hemoglobine, a reszta oki
za 31tc

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kochana pokazuje gabi z ta szmatka z misisem i przy opkazjii wygrzebalam z konikiem
ona jest taka piekna uwielbiam ogladac zdjecia Gabi
Cytat:
tez mam takie dwie szmacianki tak naprawde nie wiedzialam do czego one sa
wlasnie przyjechala kuzynka tz i dostalam dwa rożki(jeden juz mam wiec nei wiem ), karuzele do lozeczka (szkoda ze w sobote zakupilam na allegro, no ale nic, ta ma odpinane zabaweczki weic bedą jako maskotki), worek ciuchowkolejny ....ja nei wiem jak nasz mały to wynosi no ale nic-te sa tylko na rozmiary 0-3 ...problem sie pojawi jak maly urosnie do 68 bo tych juz mam duuuzo mniej)

dostalam tez nowy przewijak i wanienke
super, tyle prezentow pokaz cos, przewijak na łóżeczko?
Cytat:
Hejka

My już po wizycie Adaś rośnie waży już 1 kg i co dobre przekręcił się główką na dół

Wyniki badań mam ok, z moją szyjką też wszystko ok jedyne co to mam jakieś bakterie tam na dole bo mnie od kilku dni już tak piekło i bolało doktor przepisał mi maść i jakieś globulki mam nadzieję ze się polepszy po tym.

Dzięki za wszystkie kciukasy Kochane Jesteście
za wizyte i koniecznie probiotyki do antybiotykow bierz,albo po kuracji cos na odnowienie flory bakteryjnej
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
justys : cmok:

ku.... mac ta sluzba zdrowia szoooook wlasnie zaglebilsymy sie z mama w temat coooo ma dziadziu bo nikt do konca nas nie poinformuje i coooo jak dozyje roku to bedzie jakis cuuuuuddddd noooo masakra jednym slowem a on taaki pogodny kochany ale nic nikt mu nic nie bedzie mowil i jakos bedzie nie ma co go zalamywac

Cytat:
ausente nei obraź sie, ale ja ten wasz zwiaek czarno widze...wg mnie to i tak w koncu upadnie...bo się tak siłujecie..nie umeicie się dogadac...przemysl sobie wszytsko i mysl o dzidzi bo facetow mozna miec wielu ale dziecko bedzie polegac na Tobie jednej
nie ma co latac za facetem jak on sam nie wie czego chce.Moze sie w koncu ogarnie.a jak nie to nie on jeden na swiecie.wiem ze to brzmi brutalnie ale swoje juz w zyciu przeszlam i naprawde facet musi starac się, latac i traktowac Cie jak nalezy. oczywiscie idzie to w dwie strony.jak sie dwie strony nie dogadują to to cienkie szanse .no ale kazdy robi jak uwaza, ja juz stara jestem to se tak gadam i tak zrobisz jak bedziesz chciala

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

co do infekcji to ja mam ciagle jakąs od 5tyg ciązy, teraz tez mnie piecze po stosunku , wiec mysle ze znowu coś mam nie licze ile juz wydalam na leki od marca...
mi tez sie niestety po stosunku odnowila (z miesiac temu) i czytalam,ze tz tez powinien kuracje przejsc, wiec teraz sie boimy i chyba gumki zaczniemy uzywac narazie, tylko glupio mi w ciazy prezerwatywy kupic powie ktos,ze sie spoznilam,bo to trzeba przed a nie po
swoja droga polecam kefir moj tz to juz sie ze mnie smieje z tego kefiru,ale na prawde mi pomogl, na noc sie mylam, troche do srodka i spac bez splukiwania, niektorzy polecaja tampon umoczyc i zaaplikowac do spania,ale sie nie odwazylam

Cytat:
Cytat:
Peperonik śliczne zdjęcia Rośnie brzusio, rośnie
dzieki, oj rosnie jak na drozdzach

kupilam przewijak i torbe na wozek na allegro - tesciowa zasponsorowala

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-09-10 o 21:34

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 21:34   #2728
DeKajka
Zakorzenienie

My dopiero wrocilismy z zakupow .. smecilismy sie po sklepie prawie 2 godziny .. nie moglismy sie ogarnac ..

Ale kupilam sobie fasole i jutro moja ukochana fasolowka

nie bardzo mam co pisac .. tylko wielkie buziaki dla Ausente .. oby Ci sie wszystko ulozylo ..

Dobranoc

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:46   #2729
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam dziś parcie jak wstaje, normalnie mam uczucie jakby mały chciał wyskoczyć.
tez tak czasem mam

a to nei wiedzialam ze ten Ted w kinie leci

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
za 30tc, Matylda fajne imie, kolezanka ma córkę i mówimy Matysia na nią, jest swietna, ma niecale 3 lata i pyta: mamusiu kiedy mi urosna cycochy

gratulacje

2x w tyg po 1,5h i tez mamy te fotele z kulkami co dziewczyny pisaly,wiec mozna sie rozlozyc, gorzej wstac

za 31tc

ona jest taka piekna uwielbiam ogladac zdjecia Gabi

super, tyle prezentow pokaz cos, przewijak na łóżeczko?

za wizyte i koniecznie probiotyki do antybiotykow bierz,albo po kuracji cos na odnowienie flory bakteryjnej

mi tez sie niestety po stosunku odnowila (z miesiac temu) i czytalam,ze tz tez powinien kuracje przejsc, wiec teraz sie boimy i chyba gumki zaczniemy uzywac narazie, tylko glupio mi w ciazy prezerwatywy kupic powie ktos,ze sie spoznilam,bo to trzeba przed a nie po
swoja droga polecam kefir moj tz to juz sie ze mnie smieje z tego kefiru,ale na prawde mi pomogl, na noc sie mylam, troche do srodka i spac bez splukiwania, niektorzy polecaja tampon umoczyc i zaaplikowac do spania,ale sie nie odwazylam

dzieki, oj rosnie jak na drozdzach

kupilam przewijak i torbe na wozek na allegro - tesciowa zasponsorowala
hm a to gumki cos pomoga??bo ja mam w szafce 2 paczki pelne meilismy uzywac ale jakos tak nam nei wyszlo w lutym i powstał TYmcio tż sie smieje ze jest zapas na czas po porodzie

kefiru nei probowalam kurcze moze naprawde zaczne to stosowac

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
My dopiero wrocilismy z zakupow .. smecilismy sie po sklepie prawie 2 godziny .. nie moglismy sie ogarnac ..

Ale kupilam sobie fasole i jutro moja ukochana fasolowka

nie bardzo mam co pisac .. tylko wielkie buziaki dla Ausente .. oby Ci sie wszystko ulozylo ..

Dobranoc
tez kupilam fasolę
Stary 2012-09-10, 21:58   #2730
peperonik
Zadomowienie

Anielko gumki pomoga,zeby bylo bardziej higienicznie i zebysmy sie nie zarazaly,jesli to u tz-ta sa bakterie czy grzyby,ktore przy naszej oslabionej odpornosci nas atakuja,a moze tak byc, bo nawet poleca sie kuracje lecznicze przeprowadzac na obu osobach w parze
Mam nadzieje,ze nic nie pokrecilam,ale tak czytalam.

Piszecie o filmie "Ted" ogladalam w weekend i bardzo mi sie podobal.

Niteczko dziekuje podwojnie,raz ,ze dalas mi nadzieje,ze to normalne,ze mi sie mozg kurczy i ze to odwracalne, bo juz sie balam,ze mnie szybciej demencja dopadla,a po drugie,ze dzieki temu,ze napisalas,ze ci w aptece lekow nie chcieli sprzedac to 10 minut przed zamknieciem apteki polecialam kupic dla tz-ta szampon leczniczy,bo mnie prosil,a ja oczywiscie zapomnialam,przez ten moj maly mozg. Uratowalas mnie przed pogadanka,jak to mnie nie mozna o cos poprosic,bo zaraz zapominam,a dzwonil do mnie ze dwa razy i przypominal.
Wiecie co wogole to sie wkurzylam,bo tz sie lupiezem u fryzjera zarazil. Kurde ciekawe czy oni o czyms takim jak dezynfekcja i sterylizacja slyszeli w tym salonie. Pani w aptece powiedziala,ze zawsze po fryzjerze powinno sie profilaktycznie umyc glowe w szamponie leczniczym,zeby uniknac roznych zakazen i od dzis tak bedziemy robic,bo jak widac, roznie bywa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości