Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 12:38   #2701
xal
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Axella ty przynajmniej z chrztem stawiasz sprawę jasno. Mam koleżankę co do kościoła to wcale, kolędy nie, generalnie twierdzi, że jest osobą niewierzącą, ale obydwoje dzieci zaraz chrzciła ...
Tylko tak się zastanawiam po co, bo przecież jak nie wierzy, mąż też to kto cokolwiek temu dziecku przekaże?
Ale ona taka zawsze "dziwna" ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:45   #2702
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Hej, pozdrawiam was ze szpitalaa, dostałam zapalenia nerki, z leosiem wszystko w porzadku.
Mam nadzieje ze w poniedziałek mnie wypuszcza, Buziaki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:46   #2703
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, pozdrawiam was ze szpitalaa, dostałam zapalenia nerki, z leosiem wszystko w porzadku.
Trzymaj się tam

Stary 2012-12-29, 12:50   #2704
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale do rogala takie imię pasuje.
Teofil - Pedofil, Bez obrazy dla Nikogo kto chce dać tak dziecku na imię, bądź ma tak na imię

Ale przecież na religię może chodzić
Ale zapewne ochrzcimy dziecko bo oboje jesteśmy katolikami, ale fakt niepraktykującymi. Dużo spraw wyjdzie w praniu.
no dla mnie trochę głupio,jakby na religię chodziło,a bez chrztu..tym bardziej,że do kościoła chodzić nie będę,samego nie puszczę i to było by głupie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Axella ty przynajmniej z chrztem stawiasz sprawę jasno. Mam koleżankę co do kościoła to wcale, kolędy nie, generalnie twierdzi, że jest osobą niewierzącą, ale obydwoje dzieci zaraz chrzciła ...
Tylko tak się zastanawiam po co, bo przecież jak nie wierzy, mąż też to kto cokolwiek temu dziecku przekaże?

takich najwięcej jest..
ochrzczą "bo trzeba"
a do kościoła nie pójdą,w wierze nie wychowają a w święta na pasterkę to lecąąą aż się kurzy..

u mnie święta sa bo są, nic świętego raczej nie ma, choć i tak dziwnie że są w ogóle..
Ale "wielką uroczystą kolację" mamy też z okazji sylwestra, urodzin, imienin czy tak o, bo mamy ochotę-i wtedy np w środku lata gotujemi milion papu i jest miło i ładnie/wystawnie

wracając do chrzczenia bejb-nie chcę,religię też wolę mu odpuścić, dopiero jak zacznie myśleć swoim móżdźkiem a nie tym co mama/tata/pani w szkole/koledzy zacznę mu wprowadzać RÓŻNE religie-jako ciekawostkę, a to co wybierze-będę wspierać

póki co to teoria,tak chcę,ale zobaczymy czy się uda

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
o jezu nerki
trzym się i bądź silna!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:51   #2705
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Cześć
Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłej soboty
Zaraz kończę pakowanie i niedługo wyruszamy, odezwę się jeszcze z trasy albo wieczorem, pa
udanego wyjazdu i dobrej zabawy

Cytat:
Napisane przez Ag_nes
a ja już mam taki prima a prilisowy żart dla moich bliskich, powiemy że chcrzcić nie zamierzamy i przechodzimy na buddyzm
muszę też coś fajnego wymyślić bo to by ich nie ruszyło

anka trzymaj się dzielnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:53   #2706
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
A ja stanę w obronie koleżanki. Bo zachowuje sie jak połowa katolików w Polsce. Ale trzeba miec odwage aby odciąć dziecko od kościoła, bo jak wytłumaczysz 7 latkowi, gdy dzieci robią mikołajki czy dostaję fure prezentów na komunię, że to mu się nie należy? Ciężko też z tolerancją w rodzinach. Ile dzieci idących do I komuni przeżywa to duchowo ? przeżywają prezenty, kasę i taka trochę jest nasza wiara. Mi osobiscie KK w wierze nie pomoga, bo chociaż wierzę to patrząc na to co się dzieje ręce opadają.

Aaaaaaa bo jeszcze Wam nie pisałam , czemu moje pierwsze dziecko było chore ? w szpitalu duchowny mi wytłumaczył, że to dlatego że ślubu kościelnego nie miałam. mafia
Stary 2012-12-29, 12:56   #2707
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no dla mnie trochę głupio,jakby na religię chodziło,a bez chrztu..tym bardziej,że do kościoła chodzić nie będę,samego nie puszczę i to było by głupie

takich najwięcej jest..
ochrzczą "bo trzeba"
a do kościoła nie pójdą,w wierze nie wychowają a w święta na pasterkę to lecąąą aż się kurzy..

u mnie święta sa bo są, nic świętego raczej nie ma, choć i tak dziwnie że są w ogóle..
Ale "wielką uroczystą kolację" mamy też z okazji sylwestra, urodzin, imienin czy tak o, bo mamy ochotę-i wtedy np w środku lata gotujemi milion papu i jest miło i ładnie/wystawnie

wracając do chrzczenia bejb-nie chcę,religię też wolę mu odpuścić, dopiero jak zacznie myśleć swoim móżdźkiem a nie tym co mama/tata/pani w szkole/koledzy zacznę mu wprowadzać RÓŻNE religie-jako ciekawostkę, a to co wybierze-będę wspierać

póki co to teoria,tak chcę,ale zobaczymy czy się uda

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

o jezu nerki
trzym się i bądź silna!!!
Religa nie jest tylko dla katolików
Ja miałam religię w LO i w klasie jechowego, protestanta i ateistę bo rodzice ateiści a chodzili na religię, dlatego, że była prowadzona tak jak powinna czyli o różnych możliwościach wiary bądź jej braku.
Budziły się protesty, że to nie religia a teologia, no ale dla jechowego jego wiara jest jego religią.
Ale generalnie jest tak, że jak jest religia to tylko dla katolików.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:57   #2708
humpback
Zakorzenienie

chcemy wychodzić na zakupy a tu się okazało że w żadnej torebce nie ma mojego portfela. przekopałam kieszenie w płaszczu, ponownie torebki które dzień wcześniej nosiłam i nic. w akcie desperacji sprawdziłam nawet lodówkę czy jak wczoraj wkładałam pasztet po zakupach, nie włożyłam razem z portfelem mąż już chciał dzwonić blokować karty, ja już czarna rozpacz że tam było wszystko: i dokumenty moje, i do auta, i karta płatnicza (bo pieniędzy raczej nie).. dopiero za 3 razem przy ponownym wywaleniu wszystkiego z torebki, okazało się że portfel utknął gdzieś na dnie, i zlał się z dnem głupia i ślepa

idę się zająć obiadem
Stary 2012-12-29, 12:58   #2709
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A ja stanę w obronie koleżanki. Bo zachowuje sie jak połowa katolików w Polsce. Ale trzeba miec odwage aby odciąć dziecko od kościoła, bo jak wytłumaczysz 7 latkowi, gdy dzieci robią mikołajki czy dostaję fure prezentów na komunię, że to mu się nie należy? Ciężko też z tolerancją w rodzinach. Ile dzieci idących do I komuni przeżywa to duchowo ? przeżywają prezenty, kasę i taka trochę jest nasza wiara. Mi osobiscie KK w wierze nie pomoga, bo chociaż wierzę to patrząc na to co się dzieje ręce opadają.

Aaaaaaa bo jeszcze Wam nie pisałam , czemu moje pierwsze dziecko było chore ? w szpitalu duchowny mi wytłumaczył, że to dlatego że ślubu kościelnego nie miałam. mafia
To co piszesz o tym duchownych jest straszne, ale moja babcia też to przezyła.
Zginęła jej córka, która miała 19 lat. W pierwszą koledę po śmierci, przyszedł ksiądz i pyta co i jak, to babcia mówi, że straciła dziecko, a on a do kościoła chodzicie? A babcia, że JUŻ nie, a on na to, to dlatego Bóg Wam zabrał córkę. Dziadek autentycznie złapał go za wszarz i wyrzucił. Przez 5 lat nie przyjmowali księdza.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-29, 12:58   #2710
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzym się i zdrowiej

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:59   #2711
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

byliśmy wczoraj na prawie połówkowym. Prawie bo to 19 tydzień a mała jeszcze mniejsza, na 18 i 2 dni wyszła z wymiarów.

Mała dalej jest dziewczynką i to się już nie zmieni. Wszystko jest OK poza jednym szczegółem- mała ma niedomykalność zastawki trójdzielnej. Mam zrobic dziecku Echo serca w 30 tygodniu, może zastawka się już domknie sama a jak nie to zobaczymy. Pani dr kazała nam się narazie nie martwić. (chociaż mój pierwszy syn miał wadę serca i niełatwo mi sie niemartwić).

Pozatym spędziłam wczoraj 12 h w pracy i dostałam takich bóli brzucha że myślałam że stracę przytomność. To były chyba skręty kiszek albo nie wiem co.. poleżałam, zżarłam 3 nospy i jakoś przeszło. Chyba stres tak na mnie wpływa

a ja już mam taki prima a prilisowy żart dla moich bliskich, powiemy że chcrzcić nie zamierzamy i przechodzimy na buddyzm

ja też domkowa i szukam pomysłów jak chałupe utrzymać bo to jakiś koszmar

wbijaj do mnie na wynajem, samej z mężem nie stać mnie na utrzymanie chałupy a i ktoś się przyda do pomocy, koszenia, grabienia itd

ja ponad 200 wpakowałam w dom, od stanu surowego (!) ( taki przepisali mi rodzice). Mąż wszystko robił sam, oszczędzaliśmy jak mogliśmy a dalej nie wszystko gotowe i to nie koniec wydatków Jak żyć Panie Premierze
Gratuluję udanej wizyty! A tą niedomykającą się zastawką to się naprawdę nie przemuj bo to nic groźnego..Mase ludzi to ma i nawet o tym nie wie a żyją i mają się dobrze
U mnie na wątku staraczkowym też dziewczyna jest w ciąży ale już 28 tydzień i też na połówkowym wyszło,że zastawka się nie domyka, ale pojechała do kliniki która się tym specjalizuje i tam ją uspokoili.
Buzial!
Cytat:
Hej ! mam nadzieję,że szybko wyjdziesz do domku

Cytat:

Szczena mi opadła!
WIesz może wtedy sytuacja była nie odpowiednia,ale wybuchłabym temu księdzu śmiechem prosto w twarz! Przecież to jakaś paranoja!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 12:59   #2712
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

no właśnie to najgorsze-jak dziecku powiedzieć,że ono jedyne czegoś tam nie przeżyje.. ale i z tym sobie poradzę "ehem"

za tekst o ślubie bym zabiła..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-29, 13:01   #2713
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja naprawdę lubię i cenię KK, ale takich duchownych to bym jeżeli nie rozstrzelała od razu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Zginęła jej córka, która miała 19 lat. W pierwszą koledę po śmierci, przyszedł ksiądz i pyta co i jak, to babcia mówi, że straciła dziecko, a on a do kościoła chodzicie? A babcia, że JUŻ nie, a on na to, to dlatego Bóg Wam zabrał córkę. Dziadek autentycznie złapał go za wszarz i wyrzucił. Przez 5 lat nie przyjmowali księdza.
Stary 2012-12-29, 13:02   #2714
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Ja miałam religię w LO i w klasie jechowego, protestanta i ateistę bo rodzice ateiści a chodzili na religię, dlatego, że była prowadzona tak jak powinna czyli o różnych możliwościach wiary bądź jej braku.
Budziły się protesty, że to nie religia a teologia, no ale dla jechowego jego wiara jest jego religią.
UUU to w moim LO na religii ksiądz zaszczepiał w nas nienawiść do wszelkich sekst w tym czołowo wyróżniał świadków Jehowy Ale wtedy nagrywanie tel komórkowym nie było możliwe, i programy typu interwencja nie były tak popularne
Stary 2012-12-29, 13:03   #2715
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
takich najwięcej jest..
ochrzczą "bo trzeba"
Cytat:

Wiecie, ja tam rozumiem takie podejścia, ale jak byłysmy razem na kursie to ona nawet wyśmiewała tych co do kościoła w niedzielę chodzą i się szczyciła tym, że ona nie. I to jest takie obłudne.

Agnes przypomina mi to (bez obrazy) takie wiejskie zaściankowe poglądy ...
Tylko te wszystkie dzieciaki księży z "dupami na boku" to zdrowe jakoś, a ślubu nie ma i nie będzie.

Stary 2012-12-29, 13:06   #2716
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
UUU to w moim LO na religii ksiądz zaszczepiał w nas nienawiść do wszelkich sekst w tym czołowo wyróżniał świadków Jehowy Ale wtedy nagrywanie tel komórkowym nie było możliwe, i programy typu interwencja nie były tak popularne
U nas prowadził religię ksiądz jezuita i nigdy nikogo nie forsował za to jaką ma wiarę. Z wykształcenia lekarz, ale bez praktyki no i teolog. Fantastyczny człowiek. Jeden z dwóch trzech księży jakich znam, którzy nie minęli się z powołaniem.
Mam nadzieję, że dane Mi będzie by on udzielał nam ślubu, choć od 3 lat jest w Kirgistanie.

I jak by taki ksiądz prowadził religię jak u Ciebie to bym nie chodziła. U nas w LO na sczzęście była możliwość chodzenia bądź nie na religię.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-29 o 13:07
Stary 2012-12-29, 13:08   #2717
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wiecie, ja tam rozumiem takie podejścia, ale jak byłysmy razem na kursie to ona nawet wyśmiewała tych co do kościoła w niedzielę chodzą i się szczyciła tym, że ona nie. I to jest takie obłudne.

Agnes przypomina mi to (bez obrazy) takie wiejskie zaściankowe poglądy ...
Tylko te wszystkie dzieciaki księży z "dupami na boku" to zdrowe jakoś, a ślubu nie ma i nie będzie.

o jezusie
jak ja nie ogarniam ludzi negujących czyjeś poglądy

zamarzyło mi się jakieś greckie papu
albo ogolnie papryka/feta/oliwki..

idę na zakupy
pora stać nad garami a potem jeść

miłego!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-29, 13:09   #2718
xal
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w LO było w klasie 2 czy 3 chłopaków z innych wiar i wszyscy chodzili z nami na religię. Ksiądz nie miał nic przeciwko, a oni się nie nudzili. Czasami nawet ich podpytywał ksiądz, żeby nam powiedzieli jak to u nich jest. Ale ten ksiądz to był taki z prawdziwego zdarzenia. Jak koleżanka wpadła z kolegą z klasy i wzięli cywilny to proboszcz postanowił, że obniży jej (jemu nie) oceny. Podobno chciał na "3", no ale jak to wygląda na świadectwie maturalnym i ksiądz się wstawił i dostała "4". Jemu nic nie obniżali.
A z księdzem była dyskusja "dlaczego jej obniżacie, bo wpadła? Przecież nie ona jedyna z 4 klas uprawia poza małżeński seks, tylko, że ona posłuchała Was i nie uzywała środków anty i widać efekt" no i ksiądz się przyznał, że ta 4 to po jego interwencji, bo się postawił.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
chcemy wychodzić na zakupy a tu się okazało że w żadnej torebce nie ma mojego portfela. przekopałam kieszenie w płaszczu, ponownie torebki które dzień wcześniej nosiłam i nic. w akcie desperacji sprawdziłam nawet lodówkę czy jak wczoraj wkładałam pasztet po zakupach, nie włożyłam razem z portfelem mąż już chciał dzwonić blokować karty, ja już czarna rozpacz że tam było wszystko: i dokumenty moje, i do auta, i karta płatnicza (bo pieniędzy raczej nie).. dopiero za 3 razem przy ponownym wywaleniu wszystkiego z torebki, okazało się że portfel utknął gdzieś na dnie, i zlał się z dnem głupia i ślepa

Stary 2012-12-29, 13:10   #2719
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
oj, biedna ... trzymajcie się i szybkiego powrotu do domu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:14   #2720
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w LO było w klasie 2 czy 3 chłopaków z innych wiar i wszyscy chodzili z nami na religię. Ksiądz nie miał nic przeciwko, a oni się nie nudzili. Czasami nawet ich podpytywał ksiądz, żeby nam powiedzieli jak to u nich jest. Ale ten ksiądz to był taki z prawdziwego zdarzenia. Jak koleżanka wpadła z kolegą z klasy i wzięli cywilny to proboszcz postanowił, że obniży jej (jemu nie) oceny. Podobno chciał na "3", no ale jak to wygląda na świadectwie maturalnym i ksiądz się wstawił i dostała "4". Jemu nic nie obniżali.
A z księdzem była dyskusja "dlaczego jej obniżacie, bo wpadła? Przecież nie ona jedyna z 4 klas uprawia poza małżeński seks, tylko, że ona posłuchała Was i nie uzywała środków anty i widać efekt" no i ksiądz się przyznał, że ta 4 to po jego interwencji, bo się postawił.

No i to jest dla mnie ksiądz jako człowiek, a nie zawód...
Bo mam wrażenie, że dla większości to są po prostu zawody.

Do rodziców przychodzi Ksiądz na kolęde i zawsze mówi "w końcu sobie zapalę"
I pali papierosy z moimi rodzicami
Rozumiem, że to człowiek, ale z nałogami ;>

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Idę stąd, bo cały dzień przeleżę na tym wizażu. Do wieczora!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-29, 13:30   #2721
Kinga_20
Zakorzenienie

O widzę dziewczyny, że rozmowa o wierze i jej praktykowaniu i po co ludzie robią coś w co nie wierzą, mam najlepszą historyjkę na świecie Mamy znajomych co stwierdzili, że wezmą ślub kościelny, wszystko pięknie ładnie tylko, że młoda do kościoła nie chodzi, a młody nie był bierzmowany i jest ateistą, ale na szybko przyjął bierzmowanie, wyklepał na pamięć wszystkie odpowiedzi dla księdza, a czym się kierowali? Stwierdził, że jak kobieta raz w życiu nie założy sukni ślubnej to będzie spaczona psychicznie, więc wyszło na to, że cała ta szopka po to żeby młoda mogła się pokazać w sukni

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:35   #2722
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O widzę dziewczyny, że rozmowa o wierze i jej praktykowaniu i po co ludzie robią coś w co nie wierzą, mam najlepszą historyjkę na świecie Mamy znajomych co stwierdzili, że wezmą ślub kościelny, wszystko pięknie ładnie tylko, że młoda do kościoła nie chodzi, a młody nie był bierzmowany i jest ateistą, ale na szybko przyjął bierzmowanie, wyklepał na pamięć wszystkie odpowiedzi dla księdza, a czym się kierowali? Stwierdził, że jak kobieta raz w życiu nie założy sukni ślubnej to będzie spaczona psychicznie, więc wyszło na to, że cała ta szopka po to żeby młoda mogła się pokazać w sukni
Jakby nie mogła takiej sukni do cywilnego założyć

ostatnio też na wizażu "spotkałam" dziewczynę ślub kościelny bo mimo, że nie wierzy to: ma prawo (bo się w kościoła jeszcze nie wypisała), kościół mają ładniejszy niż urząd ogólnie szopkę sobie zrobili, żeby było pięknie więc poszła z niemal gołymi cycami bo skoro nie wierzy to nie będzie się przejmowała, że w kościele nie wypada świecić nagością

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:36   #2723
adunia89
Zadomowienie

Cytat:

Mój TŻ powiedział jednemu z księży, że straciliśmy nasze pierwsze dziecko, a ten stwierdził to samo - może to nauczka/lekcja od Boga, za to, że żyjemy w grzechu. Cieszę sie, że mnie przy tym nie było, bo zrobiłabym niezłą aferę...
A jeśli chodzi o zastawkę to nasza Mała też to ma, ale ponoć nie ma się czym przejmować. Albo się domknie, a jak nie to i tak nic się nie dzieje - ja mam 3 znajome które to mają i dowiedziały się o tym przypadkowo. W ogóle nie wpływa to na ich życie/kondycję/zdrowie. Ja się dowiem za 2 tygodnie czy się cokolwiek domknęło.

Jenny, jak możesz to dopisz nam połówkowe na 12.01 do listy, będę bardzo wdzięczna

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:47   #2724
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
No to najpierw złe:
- od środy mam zatrucie pokarmowe, wczoraj to już w ogóle masakra była, gorączka 38, mdłości i mega biegunka.

No i najważniejsze będzie córcia
Zdrowia i za córcię

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witaj w klubie zdychajacych poswiatecznie...u mnie tez jakas grypa zoladkowa albo swiateczne przezarcie ;P ja meczylam sie wczoraj, tz wczoraj i dzisiaj nadal...koszmar!
Tobie też zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My mamy sporą kuchnię nawet ale co z tego jak łazienka mikro właściwie nawet nie ma miejsca na wanienkę będziemy kąpać w sypialni
My łazienkę mamy nawet znośną na wielkość ale i tak będziemy kąpać w sypialni bo w łazience cholerne halogeny mamy i nie chcę żeby mi dziecko oślepło

Cytat:
Czapa urocza
A czemu piszesz Młodego ? Czyżbyś miała przeczucia na chłopczyka ?
Też już mnie znajoma pytała o to. Poprzednim razem czułam, że córeczka będzie a teraz jakoś jak myślę o dziecku to wydaje mi się, że będzie chłopczyk Chociaż wczoraj jak pojechaliśmy do supermarketu i były wyprzedaże ciuszków dziecięcych to kupiłam kilka rzeczy dla dziewczynki i dla chłopca Żal było nie brać bo śmiesznie tanie były

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oby niee, poki co na no-spie
w klubie dalam brzusio i tu dam
Jej... ale pokaźny brzuszek

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z wizyty.

Cociaż jak jechaliśmy do domu to kilka razy dźgnięcie poczułam, to już kolejny raz w ciągu tego tygodnia takie uczucie, więc śmiem twierdzić, ze to dzieciaczek
Za wizytę i kopniaczki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Melduje sie ze szpitala stwierdzili, ze musza mnie zostawic, zeby kontrolowac te skurcze o zapodac kroplowki rozkurczowe... Wcale mi sie to nie usmiecha ale co zrobic. Zrobili USG, z malenstwem wszystko ok i lekarz podal plec. Powiedzial, ze na 100% bedzie.... Uwaga, uwaga.....

PANIENECZKA!
Dobrze, że jesteś pod kontrolą za przemianę córeczkową

Cytat:
ja chcę nauczyć dziecia pić wodę, mam nadzieję, że się uda...
Ja wychodzę z założenia, że jak dziecko wcześniej nie będzie miało porównania to da radę. Tak samo w przypadku nieszczęsnych Danonków jest- mnie aż ciarki po plecach przechodzą jak u znajomych słyszę zapłakane, zasmarkane dziecko drące się, że "Ja chcę Danonka" ... Ja nie chcę paść swojego dziecka Danonkami więc Młode nawet ich nie spróbuje- o, taka ze mnie wredna matka

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a wiadomo lepsze takie oryginalne a nie jakaś chińszczyzna..
Ja się nie do końca zgodzę z tym Większość rzeczy właśnie z Chin pochodzi i niektóre są bardzo fajne jakościowo- dlatego czasem wolę kupić "chińszczyznę" szczególnie, że takie bobasy bardzo szybko z ubrań wyrastają.

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:48   #2725
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
To ubranka, które już mamy Jak myślicie wystarczy na początek ??
Czy czegoś brakuje ? Bo się nie znam
za wyprawkę. Wy to już praktycznie gotowi jesteście- jeszcze łóżeczko i wózek i możesz rodzić śmiało

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Imiona brane pod uwage to Sofia i Layla. Wiem, ze dziwne jak na polskie warunki, ale ciezko cos znalezc neutralnego jezykowo, zeby nam sie podobalo... Moj maz jest zarkochany w Layli i pewnie latwo nie odpusci.
Dla mnie te imiona wcale nie są dziwne szczególnie, że tata nie jest Polakiem Dziwne to dla mnie jest połączenie "zagranicznego" imienia z polskim nazwiskiem- np. Cassandra Dziopa (niedawno się natknęłam na takie połączenie ) albo Brajan Kozioł Ale co kto lubi

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hmmm. kochana zaopatrzenie powiem przyzwoite..al;e...
Fajnie opisałaś wyprawkę dla Malucha

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja może i dałabym imię po babci lub dziadku, ale akurat mi się nie podoba Wilhelm, Tadeusz, Zygmunt, Genowefa, Danuta, Apolonia, Helena. Po rodzicach raczej już bym nie dała, chyba że na drugie, ale nie planujemy dawać drugiego imienia dziecku
Ja może nie dałabym dziecku na imię Apolonia (po mojej prababci, która z opowieści moich rodziców cudowną kobietą była) - ale Pola (bo tak na prababcię mówili) to czemu nie

Cytat:
A jakoś tak mnie naszło na rosołek.
Jak przeczytałam o tym rosołku to też mi się zachciało i zaraz wysłałam do męża smsa żeby marchewki kupił Ale po chwili mi się przypomniało, że Potomek żadnych płynnych potraw nie toleruje A kij- będzie gotowana marchewka do drugiego dania

Cytat:
J
Mi to się w pełnię głupoty nie śnią, ale za to mam problemy z zaśnięciem i spaniem. Masakra! Chodzę jak zombie.
Ja od kiedy jestem w ciąży cały czas mam problemy ze spaniem - czy to pełnia czy nie

Cytat:
A mi nie szkoda, oni cierpią nas a my cierpimy te wszystkie hormony i stres o maluszka.

Stary 2012-12-29, 13:49   #2726
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Ale mój D. wczoraj przegiął. Cały tydzień mówiłam o wizycie! Wizyta na 18, 17:30 najpóźniej musimy wyjeżdżać a on o 17 zrobił sobie kawę i włączył grę...
17:20 idę do rpzedpokoju, zakłądam buty i kurtkę, a on do mnie "wychodzisz gdzieś?"
Odburknęłam 2 razy i zorientował się gdzie idę to w biegu się ubierał
To mój w drugą stronę z kolei- jęknę, chrząknę a on już biegnie i pyta "Ale to aż tak boli? Nie jest niebezpieczne dla Ciebie/Dziecka. Może pojedziemy do szpitala. Zadzwonić do położnej"? Początkowo to było nawet miłe, że tak się przejmuje ale teraz to mnie normalnie wkurza... I siebie nakręca i powoli mnie wciąga w ten głupi wir zamartwiania się

W ogóle zastanawiam się czy na lato będzie potrzeba dużo śpiochów, chyba, że na wieczorne spacerki. Ja jeszcze tylko lekkie bodziaki dokupię i wszystko mamy[/QUOTE]

Za wyprawkę

Cytat:
---
Cześć
Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłej soboty
Zaraz kończę pakowanie i niedługo wyruszamy, odezwę się jeszcze z trasy albo wieczorem, pa
Szerokiej drogi- uważajcie na siebie
A bodziak- ogrodniczki wymiata

Cytat:
Hej

byliśmy wczoraj na prawie połówkowym. Prawie bo to 19 tydzień a mała jeszcze mniejsza, na 18 i 2 dni wyszła z wymiarów.

Mała dalej jest dziewczynką i to się już nie zmieni. Wszystko jest OK poza jednym szczegółem- mała ma niedomykalność zastawki trójdzielnej. Mam zrobic dziecku Echo serca w 30 tygodniu, może zastawka się już domknie sama a jak nie to zobaczymy. Pani dr kazała nam się narazie nie martwić. (chociaż mój pierwszy syn miał wadę serca i niełatwo mi sie niemartwić).
za Maleństwo. Łatwo mówić żebyś się nie martwiła...

Cytat:
Ale do rogala takie imię pasuje.
Teofil - Pedofil, Bez obrazy dla Nikogo kto chce dać tak dziecku na imię, bądź ma tak na imię
mnie też się tak kojarzy...

Cytat:
Współczuję- nerki to koszmar. Zdrowia

Cytat:
szkoda słów.
Ale są księża i księża- szkoda, że tych "ludzkich" jest zdecydowanie mniej...

Ufff... nadrobiłam

Stary 2012-12-29, 13:50   #2727
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że jak dziecko wcześniej nie będzie miało porównania to da radę. Tak samo w przypadku nieszczęsnych Danonków jest- mnie aż ciarki po plecach przechodzą jak u znajomych słyszę zapłakane, zasmarkane dziecko drące się, że "Ja chcę Danonka" ... Ja nie chcę paść swojego dziecka Danonkami więc Młode nawet ich nie spróbuje- o, taka ze mnie wredna matka
noo te danonki to masakra

ja chcę podawać małemu i soczki i wodę ale głównie wodę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 13:51   #2728
cloche
Zakorzenienie

Agnes, jak color pisała, nie ma stresu. serduszko się jeszcze rozwija, a nawet jak się nie domknie - ja z tym żyję i nawet sport wyczynowo uprawiałam.

Cytat:
Rampers: http://image.ceneo.pl/data/products/...-niebieski.jpg

Pajace: http://img1.cokupicstatic.pl/c_big9056664.jpg

No ja też myślę, że ogarnę zakładanie bodziaków albo będę szukała z klipsami z boku żeby było szerzej... ale przed kaftanikami mam zamiar się bronić... zobaczymy czy po porodzie nie wyślę małża na zakupy

Pajace chciałabym takie na całej długości zapinane z przodu zwłaszcza do spania
hmm... to pewnie wyjdzie w praniu, co wygodniejsze
kaftaniki to cholerstwo niepotrzebne. za minutę takie coś dzieciak ma tylko wkoło szyji...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w tym co na co dzień tylko wiadomo, po kąpieli zmiana na świeże
albo jak się obsra tak, że bokami wyleci
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiesz, moja babcia ostatnio mi wyskoczyła z tekstem, że muszę odłożyć jeden nowy komplet ciuszków, na wizyty u lekarza specjalnie, żeby było widać, że zadbane ... ja zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się śmiać, a babcia się obraziła, że tak się robi, że lekarze muszą widzieć że dziecko ma czyste ... no ja nie wiem, może ja dziwna jestem że nawet jak kupuje używane ciuszki to zadbane i mam zamiar je prać często
ło matko te to mają myślenie... a w domu to co, dziecko obsrane i w marchewkowe plamy łazi?
Cytat:
trzymaj się niech ci te nereczki podreparują!
Cytat:
to jakiś debilizm i zacofanie... jak ja nienawidzę takich baranów. zero taktu i zrozumienia. zero wsparcia kościół i wiara mają być przecież wsparciem!!! i wiem, że jest wiele księży, którzy potrafią. no ale wsioki wszędzie się trafią...
Cytat:
TEGO księdza to bym już nigdy nie wpuściła
ja się dziwię, że moi teście chodzą we wsi do kościoła do tego barana. on z kolei herezje takie prawi i obraża kogoś z rodziny na każdej kolędzie. szowinista, nazista, pijok i hazard... ja bym go nie wpuściła wcale. pogoniła miotłą. będzie jutro kolęda, ja z mężem się zmywamy, bo tej jego spasionej mordy nie mam zamiaru oglądać. siądzie taki na dwóch krzesłach i będzie mi wmawiał, że ja gorsza jestem, bo jak w niemczech pójdę do kościoła, to "ojcze nasz" w języku wroga odmawiam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:56   #2729
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
noo te danonki to masakra

ja chcę podawać małemu i soczki i wodę ale głównie wodę
Dla smaku do tej wody to mogę kilka kropli cytryny wcisnąć i 2 listki mięty dorzucić Ewentualnie kilka przekrojonych na pół truskawek wrzucić i potem woda ma taki fajny, posmak owocowy- jak się chce to się da

Stary 2012-12-29, 14:05   #2730
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Do rodziców przychodzi Ksiądz na kolęde i zawsze mówi "w końcu sobie zapalę"
I pali papierosy z moimi rodzicami
Rozumiem, że to człowiek, ale z nałogami ;>
no to jak ksiądz przychodzi do moich rodziców (jeszcze zależy który), ale zawsze padła propozycja czy się czegoś nie napije, i atmosfera się rozluźniała

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
Mamy znajomych co stwierdzili, że wezmą ślub kościelny, wszystko pięknie ładnie tylko, że młoda do kościoła nie chodzi, a młody nie był bierzmowany i jest ateistą, ale na szybko przyjął bierzmowanie, wyklepał na pamięć wszystkie odpowiedzi dla księdza, a czym się kierowali? Stwierdził, że jak kobieta raz w życiu nie założy sukni ślubnej to będzie spaczona psychicznie, więc wyszło na to, że cała ta szopka po to żeby młoda mogła się pokazać w sukni
a nie mogła sobie założyć sukni ślubnej na cywilny?

Cytat:
Napisane przez adunia89
Mój TŻ powiedział jednemu z księży, że straciliśmy nasze pierwsze dziecko, a ten stwierdził to samo - może to nauczka/lekcja od Boga, za to, że żyjemy w grzechu. Cieszę sie, że mnie przy tym nie było, bo zrobiłabym niezłą aferę...
dlaczego księża propagują obraz Pana Boga-Mściciela zamiast Miłosiernego? normalnie nie ogarniam tego

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Cassandra Dziopa

Cytat:
Napisane przez cloche
będzie mi wmawiał, że ja gorsza jestem, bo jak w niemczech pójdę do kościoła, to "ojcze nasz" w języku wroga odmawiam
masakra

ja zaraz mykam do kolegi na kolędę ze śliwóweczką. przyjdzie jeden ze znajomych ojców i będziemy się śmiać i plotkować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości