Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 08:41   #2701
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

An, 4cm w butach to za duża różnica
Skoro tak lubisz tego kolegę, to czemu go nie zapraszasz?

Pysia, ja robiłam ostatnio cukinię nadziewaną mięsem mielonym + ser żółty i to zapiekane w piekarniku, pyszne bylo.

No a jak nie jesteście na diecie, to ciasto francuskie z nadzieniem, jak An pisała
Ja robiłam zawsze z sosem pomidorowym, pieczarkami, szynką i serem.

Ysia, CUDNIE!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:45   #2702
S1lc1a
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dziewczyny, nie wiem czy była już rozmowa na ten temat, ale w jakich kolorach robicie/chcecie makijaż oczu? Ja byłam na dwóch próbnych "pierwsze oko" miałam w kolorach beżu i przydymionego fioletu a drugie beż i brązowo-szary, lepiej czułam się w tym drugim ubarwieniu bo taki delikatniejszy i stonowany, ale dużo osób mówiło że lepiej wyglądałam w pierwszym (w którym też się czułam dobrze, ale był nieco bardziej odważny - a ja skromne dziewcze). Nie wiem jakie sa teraz trendy, może coś podpowiecie?
edit: jestem brunetką o mam ciemne oczy i ciemne brwi, cera taka oliwkowa, suknia biała, bukiet biało-różowy.

Edytowane przez S1lc1a
Czas edycji: 2014-05-09 o 08:47
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:49   #2703
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przeleciałam was na szybko , pojutrze mój panieński, nawet połowy dziewczyn nie będzie, ale nie przejmuję się tym
Nie ma czym się przejmować
W małym gronie też da się dobrze bawić

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Zamowilam tez prezent slubny dla TZ, niebieskiego ipoda z grawerem, bedzie zadowolony
Ale fajny pomysł

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się
O ja Śliczne
I masz prześliczny uśmiech Zazdroszczę

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Śliczne fryzury
Szkoda, że mi nie pasują
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:59   #2704
Robusta
Wtajemniczenie

czekooczekolada
garutuję i zazdraszczam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:04   #2705
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
nie chce cię martwić, ale zapewniam cię ze są to te same kolczyki moje na etsy kosztowały 90 zł plus przesyłka a na ebay kupiłam za 43 zł z przesylką
a wiem, że są takie same bo nawet zdjecia takie same były na aukcji i sąsiadka je zamówiła na etsy, proównowałysmy - to samo
ale ciesze się, ze już ją masz! tyle sie naczekałaś
a mogłabyś podać linka do tych kolczyków z ebaya? skoro jest taka różnica to grzech nie skorzystać a już chciałam zamawiać z etsów.. :P

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ale i tak nie jest źle, na 210 proszonych osób na razie mamy pewnych około 180-185.
kochana, zazdroszczę.. u mnie na 227 osób (206 os. dorosłych, 21 dzieci) potwierdziło tylko 136 osób i 11 dzieci.. a zostało tylko parę osób, które jeszcze nie potwierdziły.. także jak dobrze pójdzie to będzie ok 150 osób na weselu.. a najgorsze jest to, że odmawiają osoby, na których obecności najbardziej mi zależało i akurat ich odmów w ogóle się nie spodziewałam.. ale w sumie jest to okres wakacyjny, dużo osób miało dużo wcześniej w planach wyjazdy itp.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
producentem butów jest Szydłowski, można je dostać w sklepach z butami skórzanymi. Na tej stronie: http://jszydlowski.com.pl/siec_sprzedazy można znaleźć ich firmowe sklepy. Buty są bardzo wygodne, mam kilka par od tego producenta.
dziękuję
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:05   #2706
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy była już rozmowa na ten temat, ale w jakich kolorach robicie/chcecie makijaż oczu? .
a takie delikatnu makijaz chce, bardziej podkreslic rzesy niz oko ogolnie taki świezy ładny w szarościach pewnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:09   #2707
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka może być maksymalna różnica między butami ślubnymi, a tymi na przebranie? jakieś 3-4cm to już za dużo, czy jeszcze ujdzie?[/B]
2cm,wiecej tojuz za duzo. i nie chodzi nawet o szuraniesuknia poziemi, tylko o to,ze mozesz siepotknac onia, lub nadepnac.. mozeorłanie wywiniesz ale dyskomfort bedzie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Byliśmy też dzisiaj zaprosić moją kuzynkę na ślub i zonk, kupili sobie wczasy w Egipcie na ten czas. Trochę mi przykro bo wiedziała że latem wychodzę za mąż i w sumie nie myślałam że akurat ona odpadnie.
my mielismy to samo, tylko ze my inf w lipcu zeszlegoroku naszych 'przyjaciol' i mowili dobrze ze w koniec sierpnia bo na poaczatku wrzesnia chca do egiptu, ale stwierdzili ze nasze przyjecie jest najwazniejsze chocby sie srało i paliło beda na weselu. a teraz bylismy z zaproszeniem, oni sienie odzywaja nic ze beda. wiec pytam tojak bawimy sie 30-ego? a ona do mnie: bo wiesz my zapomnielismy o waszym weselu i wykupilismy sobie wycieczke, ale nie martw sie odbijemy sobie w ktorys piatek w klubie albo sobote.. ..
i to chodzio to ze tobliscy zanjomi, bardzo. jestesmy w takim gronie przyjaciol ze tylko nasze wesele to naprzelomie 3 lat to jakies BIG wydarzenie.
a najgorsze ze jak wrocilismy do domu przytsojniak mowi do mnie ze jak wyszedl z tym kolega na fajka to sie przyznal ze pamietal o weselu ale ona sie uparła. no i go przepraszal i chcial mu wicsnac kase rekompenstae,aleprzytsojn iak jej nie wzial.
jestesm mi tak przykro ze az jestem zła, bo nic ich/jej nie usprawiedliwia,na takie wakacje lataja sobie 2 razy w roku!

ciagle wpsominacie o tym Poltra czy cos,juzprzeczytalam co to jest. Jestem z mazowieckiego i w zyciu o czyms takim nie slyszlalam,nawet jak bylam w katowicach na weselu, w poznaniu i lodzi. ta impreza dlugo trwa?jest cos dojedzenia? to chyba bzędny wydatek?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:33   #2708
mama_2010
Raczkowanie

ysia slicznie wygladaliscie ty piekna, maz przystojny
iliy sliczne buty mniej wiecej jak moje, tylko moje nude. i te nogi fajne sa takie buty, ktore mozna bedzie jeszcze pozniej zalozyc a nie na jeden raz Ja bede miala jednak baliriny na zmiane. Wiem, ze sie na pewno przydadza, bo nie chadzam w obcasach ale moze ku mojemu zdziwieniu przetrwam w nich dlugo
S1lc1a moj makijaz bedzie ciemny mam ciemne wlosy, ciemne oczy, lubie ciemniejszy puder, bronzer itp oko bedzie w odcieniach brazu, z dodatkiem czarnej kreski na gorze i bede robic rzesy dodatkowo. Ale ja tak lubie.
enzunio udanej zabawy
Atomoowka to juz jutro

Jeszcze nawet nie mialam czasu pokazac TZowi obraczek musze sie zebrac i zamowic. Oczywiscie o ile przytaknie na model.
Dzis w planach kupno sukienki dla malej. Buty juz ma, opaske na glowe ma i moze jeszcze jakis sweterek albo bolerko.

Musze siasc i zliczyc liczbe gosci dzis. Doszedl nam jeszcze jeden znajomy, tak spontanicznie, chociz mam mieszane uczucia, bo on to jak typowy wujek (wiekowo rowniez) co to upije sie i bedzie do tanca kazda prosil i zabawial w swoj typowy sposob bedzie z nim na pewno wesolo ale z drugiej strony, nie wiem czy chce taka osobe, jeszcze przemysle a czas mam do jutra bo nas odwiedzi. A u nas i tak bedzie tylko grono najblizszych, bez cioc, wujkow , kuzynostwa itp. wiec moze?

Dziewczyny dzieciate jak przewidujecie swoje wesela z dziecmi? Zupelnie nie wiem jak wyjdzie, myslalam ze na sali to i tak bedzie sie z kims ciagle bawila, z reszta beda inne dzieci a pozniej jak ktos z najblizszych bedzie jechal spac (po cichu licze na mame TZta bo ona dlugo nie nasiedzi) to by zabrala mala ze soba do snu. A moze macie inne podpowiedzi?
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:33   #2709
misia880
Zakorzenienie

http://www.rossnet.pl/promocje?utm_s...%209.05.2014#;

Long 4 lashes jest w promocji od dziś

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:37   #2710
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

ciagle wpsominacie o tym Poltra czy cos,juzprzeczytalam co to jest. Jestem z mazowieckiego i w zyciu o czyms takim nie slyszlalam,nawet jak bylam w katowicach na weselu, w poznaniu i lodzi. ta impreza dlugo trwa?jest cos dojedzenia? to chyba bzędny wydatek?
Zbędny to może i jest, ale u Ciebie w regionie, u mnie nie da się nie mieć tego, bo to tradycja. Nie zrobisz to ludzie i tak przyjdą bo na to się nikogo nie zaprasza

Tu wyjaśniłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2699
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:44   #2711
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
my mielismy to samo, tylko ze my inf w lipcu zeszlegoroku naszych 'przyjaciol' i mowili dobrze ze w koniec sierpnia bo na poaczatku wrzesnia chca do egiptu, ale stwierdzili ze nasze przyjecie jest najwazniejsze chocby sie srało i paliło beda na weselu. a teraz bylismy z zaproszeniem, oni sienie odzywaja nic ze beda. wiec pytam tojak bawimy sie 30-ego? a ona do mnie: bo wiesz my zapomnielismy o waszym weselu i wykupilismy sobie wycieczke, ale nie martw sie odbijemy sobie w ktorys piatek w klubie albo sobote.. ..
Przykre ale a się już w sumie przyzwyczaiłam, jechałam z gorączką do rodziny, bo byliśmy umówieni na danie zaproszeń, a okazało się, że jeden z braci ciotecznych pojechał sobie do rodziny żony. Mimo, że zapewniał mnie, żebyśmy przyjeżdżali bo będą na 100%.
Sorry, taki mamy klimat :P

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Zbędny to może i jest, ale u Ciebie w regionie, u mnie nie da się nie mieć tego, bo to tradycja. Nie zrobisz to ludzie i tak przyjdą bo na to się nikogo nie zaprasza

Tu wyjaśniłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2699
Fajny zwyczaj Nie słyszałam o nim
Chociaż, w czym ma częstować Tż wódką, skoro wszystko wytłuką :P
Żart oczywiście :P
Stary 2014-05-09, 09:50   #2712
Linaewen
Zakorzenienie

Zakupowo...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:54   #2713
karolinuuusia
Zakorzenienie

bardorja

ja od lipca bede mieszkala u rodziców, czyli ok 1,5 miesiaca bez wspólnego mieszkania ni i bez seksu chcemy chociaż namiastkę tego mieć, no i żeby w noc poślubną a raczej poranek było nieziemsko po takiej przerwie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:58   #2714
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć u nas

3 miesiące do ślubu

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, 4cm w butach to za duża różnica
Skoro tak lubisz tego kolegę, to czemu go nie zapraszasz?
Bo to skomplikowane
To jest tak, że pracuję tam od sierpnia. I w biurze zawsze są 2 osoby, w tym szef. Do tego jest jeszcze jedna dziewczyna, która jest tak jakby v-ce szefową i była też moją szefową przy jednym projekcie. I jeszcze czwarty kolega. I z tymi 4 osobami współpracowałam najwięcej, zawsze jak mieliśmy spotkania firmowe, to oni byli na każdym z nich, mają/mieli stabilną pozycję w firmie (teraz 2 z nich zaczęło pracować na etat w innej firmie, a tutaj dorywczo, ale to trwa dopiero od kilku tygodni).
Do tego są jeszcze 2 osoby pracujące tylko przy dużych eventach, dorywczo. Chłopak, który był tak na 50% spotkań, a do tego jeszcze dziewczyna, która była tylko na kilku plus podczas bezpośrednich eventów. No i postanowiłam zaprosić tylko ten nasz firmowy "trzon" w postaci 4 osób, a tych "dorywczych" dwóch osób nie zapraszać. Problem polega na tym, że tego kolegę lubię i często mi pomagał, ale prywatnie za dużo o sobie nie wiemy, a tą drugą dziewczynę lubię, ale jednak widziałyśmy się tylko kilka razy w życiu no i takie mam mieszane uczucia... dlatego żeby nie było, że zaprosiłam wszystkich poza tą dziewczyną postanowiłam zaprosić tylko tych najnajbliższych współpracowników, z którymi miałam najwięcej do czynienia.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-05-09 o 09:59
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:58   #2715
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Fajny zwyczaj Nie słyszałam o nim
Chociaż, w czym ma częstować Tż wódką, skoro wszystko wytłuką :P
Żart oczywiście :P
Na szczęście tylko przyniesione puste butle tłuką Aleeeeee... mama Tżta (jest z Mazur) myślała, że tłucze się pełne flaszki

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

Zakupowo...
Znam ten ból
Stary 2014-05-09, 10:01   #2716
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
No ja pierd*** !!! Przyszły buty na wymianę, pół rozmiaru mniejsze i są za małe !!!
no to oni coś muszą mieć z rozmiarówką, skoro zamawiałaś z neta to nie mierzyłaś stopy? czy to już gotowe buty?
ja mam też dość problematyczne stopy i przez ostatnie lata w ogóle nie mogłam na siebie dostać butów, bo mam długiego palucha i wystający do góry pazur, więc w grę wchodzą tylko buty chociaż z minimalnym czubem, tudzież trójkątnym zakończeniem, a jak sama wiesz ostatnio były same okrągłe na szczęście nastały piękne czasy ponownie dla moich stópek
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
100 DNI DO ŚLUBU!

ja za 11 dni
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
A teraz z innej beczki. Nasi goście potrafią dać w kość
ja pier... czasami zastanawiam się czy ludzie maja mózgi, przecież wiadomo, że to nie jest impreza w domu, gdzie tylko dostawisz krzesło i gra gitara a teściową masz udaną, mam nadzieję tylko, że ona dokłada Wam do wesela, bo jakby to było w moim przypadku, gdzie my sami płacimy za wszystko, to pogoniłabym od razu

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ostatnio u moich znajomych, którzy brali ślub w zeszłym roku, wyszła wtopa. Jest to para, która ponad wszystko ceni prywatność, mało o swoim ślubie mówili, nie zamieścili żadnych zdjęć na fb. Okazało się, że fotograf bez ich wiedzy i zgody zamieścił ich ślubny reportaż na jednej z najbardziej popularnych stron z inspiracjami. Ok, zdjęcia piękne, wyglądali cudnie, ale taki numer ze strony foto? Upewnijcie się jak wygląda to z Waszymi fotografami, żeby nie było nieprzyjemnych sytuacji.
możliwe, że mieli zapis w umowie, nasz foto też pytał czy będzie mógł nasze zdjęcia wrzucić na swoją stronę i teraz pewna nie jestem, bo nie mam kajetu ślubnego ze sobą, ale mamy to zapisane w umowie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Choć dla mnie nie był dobry, bo zaczęłam go od łez

Co do gości, tak otwarcie powiedziałam, że przed chwilą ktoś Nam odmówił, miejsca opłacone więc będzie Nam miło jak przyjdą z Nami się pobawić. Uważam,że lepiej powiedzieć prawdę, bo przecież i tak nikt na 3 dni przed ślubem by nie uwierzył, że chciałaś ich od początku zaprosić tylko czasu nie było nie?
piękny ten bukiecik kolor jest świetny, ja to bym już nic tam nie dawała

super, że udało się załatwić zastępczych gości, że nie odebrali tego źle, że są zapchaj dziurą, sądzę, że najlepiej jest podejść do sprawy jasno i wyraźnie, niektórzy zdają sobie sprawę z jakimi kosztami wiąże się wesele, wiedzą, że nie da się wszystkich zaprosić
Cytat:
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
hahaha jak płacenie zaiksu
Cytat:
[/COLOR]buty ślubne wybrałam te:

myślicie że ok?
w pierwszej chwili, na tych czarnych zobaczyłam tylko te lakierowane paski, pomyślałam sobie, "wariatka chce iśc do ślubu w sandałach" dopiero po chwili dostrzegłam, że one takie matowe są bardzo ładne i dobrze, że zrezygnowałaś z tych "sandałowych" pasków
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Off top
już widzę, że dziewczyny posypały przepisami ja jak nie mam pomysłu co by podać to zawsze wyciągam ciasto francuskie, co byś do niego nie wsadziła to jest pycha
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A zaproszeń w końcu nie dałam, bo tak, jak pisałam, był jeden "nadprogramowy" kolega, którego b. lubię, ale jednak na wesele nie proszę I teraz mam zagwozdkę, czy jednak go nie prosić, ech...
widzę, że masz ten sam problem co ja, ja bym chciała zaprosić wszystkich znajomych, nie robić żadnej selekcji, ale się nie da, i tak w rodzince będzie gadanie, że nikogo nie zapraszam poza mamą, rodzeństwem i chrzestnymi, ale poza nimi moją rodziną najbliższą są moi przyjaciele, jakby przeprowadzić test wiedzy, to moje kuzynki nawet by nie wiedziały jak TŻ ma na imię

wróciłam dzisiaj do żywych, po 2 dniach antybiotyku już tak nie chyrcham, nos mi się w miarę odetkał, póki co jeszcze mam głos jak menel, ale będzie dobrze
Stary 2014-05-09, 10:03   #2717
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieciate jak przewidujecie swoje wesela z dziecmi? Zupelnie nie wiem jak wyjdzie, myslalam ze na sali to i tak bedzie sie z kims ciagle bawila, z reszta beda inne dzieci a pozniej jak ktos z najblizszych bedzie jechal spac (po cichu licze na mame TZta bo ona dlugo nie nasiedzi) to by zabrala mala ze soba do snu. A moze macie inne podpowiedzi?
moj synek na weselu bedzie mial 10miesiecy, wiec nie bardzo mogeci cospodpowiedziec. natomaist kolezanka na swoim weselu miala 3 letnia corke, wesele w hgotelu wiec mieli swoj apartament, ok 23 mala byla senna to wziela kumeple za reke i polozyla sie do lozka a ona miala jej tylko w tle pusici kolysanki.mala padla w ciagu 10minut a panna mloda z powortoem ruszyla na aprkiet co jakis czas na zmiane ktos zagladal do malej,ale spala do rana
moj maluch tez bedzie w moim apartamencie sam spał (ja go tylko ululam),bedziemy do niego zagldac, a w razie co mamusie elektroniczna bedzie miec ktoras z babc.

Cytat:
zbędny niezbędny,jak tradycja to tradycja.
tradycja satez poprawiny,a ja poprawin nie chce, bo wole nastepnego dnia wyruszyc wpdoroz
nie wiedzialam o wielu tradycjach innych regionow, ciekawa jestemjakie jeszczepanuja obyczaje

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:05   #2718
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Bajecznie! Szczególnie zauroczyło mnie zdjęcie jak wychodzicie z Urzędu

Cytat:
dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !
O to to!!!
PS. Tobie zmieniły się już emotki? ja mam ciągle z Bożego Narodzenia...

Cytat:
A ja się stresuję, bo nie wiem co moje dziewczyny przygotowały na jutro, a leje jak z cebra u nas, no pogoda pod psem
Na bank będzie impreza na sto fajerek! Zwłaszcza Twoim stroju

Cytat:
Na szczęście tylko przyniesione puste butle tłuką Aleeeeee... mama Tżta (jest z Mazur) myślała, że tłucze się pełne flaszki
Faceci by pozabijali za tłuczenie pełnych butelek

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:22   #2719
enzunio
BAN stały

Cytat:

zbędny niezbędny,jak tradycja to tradycja.
tradycja satez poprawiny,a ja poprawin nie chce, bo wole nastepnego dnia wyruszyc wpdoroz
nie wiedzialam o wielu tradycjach innych regionow, ciekawa jestemjakie jeszczepanuja obyczaje
Na Śląsku (chyba) jest korona, jakies roznoszenie kołoczy/kołaczy? W niektórych regionach są starości zamiast świadków albo obok świadków. W Białymstoku widziałam, że do buta panny młodej wkłada się stówkę Na ślubie w Górach był cały proces ubierania pana młodego przez pannę młodą. U nas jest tak, że bramy są po ślubie. Gdzies na filmikach widziałam, że potrafią być też przed ceremonią (czasami nawet takie śmieszne, przebierane, u nas wystarczy sznurek). No i gdzies jeszcze są wykupiny, pan młody chyba za flaszkę czy za kasę (nie pamiętam) musi wykupić swoją narzeczoną zanim wejdzie do domu

U nas jeszcze obowiązkowo musi być potrawka z kurczaka z białym sosem i rodzynkami po rosole a przed obiadem albo razem z obiadem

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Na bank będzie impreza na sto fajerek! Zwłaszcza Twoim stroju
Oby

Już widzę to przerażenie w oczach facetów na widok rozbryzgującej się wódki
Stary 2014-05-09, 10:31   #2720
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Lemon ja zawsze kupuje na mintishop.pl lub ekobieca.pl mam wzór demi wispies black. Pierwszą parę mam od roku i jeszcze daje rade

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a mogłabyś podać linka do tych kolczyków z ebaya? skoro jest taka różnica to grzech nie skorzystać a już chciałam zamawiać z etsów.. :P
High Quality Bridal Floral Drop Dangle Earring Rhinestone Crystal Clear Zircon wpisz w wyszukiwarke na ebay

dziewczynytak piszecie o tych odmowach z podowu wyjazdów...
ja mam taką sytuacje w rodzicinie - moja jedyna kuzynka jest 7 lat starsza ode mnie. Ma faceta od 2 lat i jak poszła informacja, ze ja sie zareczyłam, to oni też szybko sie zareczyli (nie wnikam czy przypadek, czy nie, nie o to chodzi...) i nie było słychać o żadnej dacie ślubu... ktoś puścił plotkę, ze wczerwcu organizują wesele (czyli przede mną). W grudniu zarezerwowalismy sobie wyjazd do grecji od 5 września, a w lutym okazało się, ze ona ślubuje 6 września pytaliśmy sie w biurze podrózy o przesuniecie terminy - 400 zł od osoby więcej na tydzien wczesniej, to jest dla dwoch osob 800 zł plus 600 zł do koperty - 1400? przedyskutowalismy to i nie stać nas na zmiane terminu (takie same warunki tylko wylot tydzien wczesniej i aż 800 zł róznicy) i odpuszczamy to wesele... starsznie mi wstyd i głupio, no ale naprawde nie wiedziałam w grudniu o jej terminie ślubu. W sumie to była jedna wielka tajemnica, która wyszła przypadkiem, gdyby nie pewna osoba do dzis pewnie bysmy nie wiedzieli o tym terminie....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:40   #2721
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Ale by marnotrawstwo było :P
Stary 2014-05-09, 10:40   #2722
Robusta
Wtajemniczenie

enzunio
u mnie jest korona choć nie powiem, że jest to dość męczące dla Państwa Młodych, najpierw pletą korone z iglaków, potem zdobią wejście do domu, brame itp. a później siedzą i piją. Dodatkowo w próg Państwa Młodych wbija się tyle gwoździ ile mają lat i nastepnie muszą to wyciągnąć, ilu nie wyciągną tyle flasek muszą postawić, oczywiście osobno Pan Młody i Panna Młoda

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:43   #2723
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
a Wy? jestescie tradycjonalistkami? czy na luzie?
logiczne też,że wiekszosc z was (jak nie wszytskie ) ktora mieszka ze soba, wspolzyje z narzeczonym, wstrzymujecie sie miesiac przed, tydzien przed, dzien przed? czy latam wam to koło ... zachowujecie czystość do ślubu czy jakos specjalnie sięnie bronicie przed seksem ?
My nie mieszkamy ze sobą przed ślubem także problem odpada. Ja ubieram się u siebie, Tż u siebie. A co z seksem.. hmm chciałam żeby między 1 spowiedzią a ślubem był "post" ale... chyba nie damy rady

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
zamówiliśmy obrączki
gratulacje!

Cytat:
dziewczyny z 16.08

Zmiana kodu

99 D D Ś !

Cytat:
cześć u nas

3 miesiące do ślubu
[/SIZE]
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:43   #2724
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
U nas jest tak, że bramy są po ślubie. Gdzies na filmikach widziałam, że potrafią być też przed ceremonią (czasami nawet takie śmieszne, przebierane, u nas wystarczy sznurek).
Jeśli chodzi o te bramy co ludzie robią by dostać wódkę, to z tego co wiem na Mazowszu robi się je jak Państwo Młodzi jadą z kościoła na salę

A btw skąd jesteś Enzunio ?
Stary 2014-05-09, 10:56   #2725
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się stresuję, bo nie wiem co moje dziewczyny przygotowały na jutro, a leje jak z cebra u nas, no pogoda pod psem

Cytat:
Super zabawy życzę. W klubie można się bawić nawet jak pada Czekamy na relację

Jestem z kujawsko-pomorskiego i tam mamy tzw. butelki. Polega to dokładnie na tym samym co polter

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

ja pier... czasami zastanawiam się czy ludzie maja mózgi, przecież wiadomo, że to nie jest impreza w domu, gdzie tylko dostawisz krzesło i gra gitara a teściową masz udaną, mam nadzieję tylko, że ona dokłada Wam do wesela, bo jakby to było w moim przypadku, gdzie my sami płacimy za wszystko, to pogoniłabym od razu
Z moją teściową rozmawiałam już na ten temat dwa razy. Ten wujek po prostu do niej przyszedł (mimo że powinien zwrócić się do nas, nie do niej - ale my mieszkamy 160 km od niego...). Wymusił na niej decyzję, a ona nie wiedziała że lista gości jest już zamknięta i się zgodziła. Potem dzwoniła do nas z informacją... Moim zdaniem to wujek i z żoną/chrzestną zachowali się najgorzej bo wiedząc że zapraszamy tylko ich, zabierają swoje wnuczki - żeby nie było te dziewczynki mają rodziców ale czemu oni nie mogą z nimi zostać w Anglii to nie mam pojęcia...

Eh to jest dziwna kobieta, ale wierzę że zrobiła tak, bo chciała dobrze. Co do płacenia za wesele to nawet połowy kosztów swoich gości nie pokrywa, ale trochę się dołożyła i powiedziała że za te dwie dziewczyny zapłaci - przynajmniej tyle

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:59   #2726
Lemon_Drop
Zadomowienie

Enzunio u nas bramy są przed ceremonią, jest też wkładanie kasy do buta i wykupiny, ale tego nie spotyka się już wszędzie
A ta potrawka to takie kolejne danie, czy jak??

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Lemon ja zawsze kupuje na mintishop.pl lub ekobieca.pl mam wzór demi wispies black. Pierwszą parę mam od roku i jeszcze daje rade
Dziękuję! Zaraz zamówię

Co do tej kuzynki.... kurczę przykra sprawa, ale skoro oni robią z tego tajemnicę to przecież nie mogłaś o tym wiedzieć... Zapraszałaś ją już? Jeśli nie, to ja bym podczas zapraszania wspomniała że lecicie w podróż na początku września, ciekawe czy wtedy powiedzą.
Stary 2014-05-09, 11:03   #2727
anka1897
Wtajemniczenie

Jestem w szoku
http://fakty.interia.pl/swietokrzysk...ka,nId,1422620

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:05   #2728
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Extra! Na każdym zdjęciu jesteś uśmiechnięta, też bym tak chciała

Cytat:
Nr. 2 sama mam w inspiracjach, jest piękna.
Twoja suknia jest cudna, uwielbiam takie powiedzmy oryginalne.
Dziękuję
Tż mówił, że pewnie przy mojej sukni blado wyjdzie i będzie go można pomylić z gościem weselnym (ma szary garnitur, miętowy krawat..), a ja mam "pokazową" suknię (oczywiście nie widział jej)
Sama nie wiem, czy suknia pasuje do dosyć luźnego stylu wesela, ale co tam!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ciekawe skąd skarbówka by wiedziała, ile dostanę w kopertach

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Byłam u księdza w sprawie dekoracji Jak do tej pory, żadnego ślubu nie przybyło, więc ksiądz, tak jak ja i dziewczyna, która ma ślub też 2go sierpnia, zaakceptował pomysł gipsówki
Ołtarz przystroi sam, ale drogę do ołtarza pozostawia nam. Powiedział, że jest już za stary i nie bawi się w takie rzeczy Możemy zrobić ją w piątek wieczorem, więc odpowiada jak najbardziej Będą bukiety z gipsówki, przewiązane wstążką w kolorze pudrowym, bądź brudnego różu - przy ławkach. Na ołtarzu będzie kompozycja księdza. Krzesła dla Młodych i świadków będą w białych pokrowcach, a na nich będzie także wstążka i bukiet z gipsówki i róży angielskiej, też w odcieniu różu (dziękuje Lg_ago za pomysł ) Na ławkach podoba mi się coś jak w załączniku, ale nie wiem, która opcja jest ładniejsza Pierwsza, może jest zbyt skromna? Chciałabym jeszcze zrobić wieniec na drzwi wejściowe do kościoła, ale nie wiem czy będę umiała Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że wszytko wypaliło
Pierwsza lepsza! Sama myślałam nad przystrojeniem ław w gipsówki, fajnie wyglądają w połączeniu z drewnianymi ławami!

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Panna Izabela - fryzura 3 lub 4 z załącznika Udałabym się na próbną fryzurę i z nią poszła dobrać toczek Tak by mi było najłatwiej, bo nie potrafię sobie go wyobrazić przy takiej fryzurze Tak jak pisały dziewczyny, bardziej pasuje tu drobna spinka, bądź kwiat
Kwiatu absolutnie nie chcę tylko na próbną fryzurę musiałabym mieć już toczek czy opaskę kupioną, a jak się okaże że nie pasuje, to co z tym zakupem zrobię?...

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy była już rozmowa na ten temat, ale w jakich kolorach robicie/chcecie makijaż oczu? Ja byłam na dwóch próbnych "pierwsze oko" miałam w kolorach beżu i przydymionego fioletu a drugie beż i brązowo-szary
ja bym była chyba za beżem i brązowo szarym, ale musiałabym to zobaczyć
Ja chcę coś takiego:
http://www.dreamwedding.com.pl/wp-co...012/11/ma6.jpg

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Śliczne fryzury
Szkoda, że mi nie pasują
Ja muszę mieć fryzurę zakrywającą uszy i taką, żeby włosy trochę opadały mi na twarz - po prostu tak czuję się najlepiej

Cytat:
i to chodzio to ze tobliscy zanjomi, bardzo. jestesmy w takim gronie przyjaciol ze tylko nasze wesele to naprzelomie 3 lat to jakies BIG wydarzenie.
a najgorsze ze jak wrocilismy do domu przytsojniak mowi do mnie ze jak wyszedl z tym kolega na fajka to sie przyznal ze pamietal o weselu ale ona sie uparła. no i go przepraszal i chcial mu wicsnac kase rekompenstae,aleprzytsojn iak jej nie wzial.
jestesm mi tak przykro ze az jestem zła, bo nic ich/jej nie usprawiedliwia,na takie wakacje lataja sobie 2 razy w roku!
Ja bym się na nich mega obraziła, co to za przyjaciele ?!

Dziewczyny, które mają buty z LaBody - zamawiałyście je przez internet, czy w salonie? Bo tam chyba nie ma sprzedaży klientom indywidualnym, jak to jest?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:05   #2729
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ysia gdzie znajdziemy resztę?
U mnie na bloga wrzuciłam parę

iliy masz moje buty! Ja byłam z nich bardzo zadowolona

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:14   #2730
jumapili
Raczkowanie

[QUOTE=Opiumalfa;46328347]Ja sie zastanawiam nad mlecznym, koralowym i czerwonym.

Hej,

podczytuje ukradiem, bo tez slubuje 2014. 23.08.2014.

Bede miala odkryte buty i bede miala na 100 czerwony minicure/pedicure

pozdrawiam
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości