|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
An, 4cm w butach to za duża różnica
Skoro tak lubisz tego kolegę, to czemu go nie zapraszasz? ![]() Pysia, ja robiłam ostatnio cukinię nadziewaną mięsem mielonym + ser żółty i to zapiekane w piekarniku, pyszne bylo. No a jak nie jesteście na diecie, to ciasto francuskie z nadzieniem, jak An pisała Ja robiłam zawsze z sosem pomidorowym, pieczarkami, szynką i serem. Ysia, CUDNIE! |
|
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Dziewczyny, nie wiem czy była już rozmowa na ten temat, ale w jakich kolorach robicie/chcecie makijaż oczu? Ja byłam na dwóch próbnych "pierwsze oko" miałam w kolorach beżu i przydymionego fioletu a drugie beż i brązowo-szary, lepiej czułam się w tym drugim ubarwieniu bo taki delikatniejszy i stonowany, ale dużo osób mówiło że lepiej wyglądałam w pierwszym (w którym też się czułam dobrze, ale był nieco bardziej odważny - a ja skromne dziewcze). Nie wiem jakie sa teraz trendy, może coś podpowiecie?
edit: jestem brunetką o mam ciemne oczy i ciemne brwi, cera taka oliwkowa, suknia biała, bukiet biało-różowy. Edytowane przez S1lc1a Czas edycji: 2014-05-09 o 08:47 |
|
|
|
#2703 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W małym gronie też da się dobrze bawić ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Śliczne I masz prześliczny uśmiech Zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Szkoda, że mi nie pasują
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
czekooczekolada
garutuję i zazdraszczam
|
#2705 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a już chciałam zamawiać z etsów.. :PCytat:
a najgorsze jest to, że odmawiają osoby, na których obecności najbardziej mi zależało i akurat ich odmów w ogóle się nie spodziewałam.. ale w sumie jest to okres wakacyjny, dużo osób miało dużo wcześniej w planach wyjazdy itp.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie taki świezy ładny w szarościach pewnie
|
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i to chodzio to ze tobliscy zanjomi, bardzo. jestesmy w takim gronie przyjaciol ze tylko nasze wesele to naprzelomie 3 lat to jakies BIG wydarzenie. a najgorsze ze jak wrocilismy do domu przytsojniak mowi do mnie ze jak wyszedl z tym kolega na fajka to sie przyznal ze pamietal o weselu ale ona sie uparła. no i go przepraszal i chcial mu wicsnac kase rekompenstae,aleprzytsojn iak jej nie wzial. jestesm mi tak przykro ze az jestem zła, bo nic ich/jej nie usprawiedliwia,na takie wakacje lataja sobie 2 razy w roku! ciagle wpsominacie o tym Poltra czy cos,juzprzeczytalam co to jest. Jestem z mazowieckiego i w zyciu o czyms takim nie slyszlalam,nawet jak bylam w katowicach na weselu, w poznaniu i lodzi. ta impreza dlugo trwa?jest cos dojedzenia? to chyba bzędny wydatek?
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
ysia slicznie wygladaliscie
ty piekna, maz przystojnyiliy sliczne buty Ja bede miala jednak baliriny na zmiane. Wiem, ze sie na pewno przydadza, bo nie chadzam w obcasach ale moze ku mojemu zdziwieniu przetrwam w nich dlugo![]() S1lc1a moj makijaz bedzie ciemny oko bedzie w odcieniach brazu, z dodatkiem czarnej kreski na gorze i bede robic rzesy dodatkowo. Ale ja tak lubie. enzunio udanej zabawy Atomoowka to juz jutro Jeszcze nawet nie mialam czasu pokazac TZowi obraczek musze sie zebrac i zamowic. Oczywiscie o ile przytaknie na model.Dzis w planach kupno sukienki dla malej. Buty juz ma, opaske na glowe ma i moze jeszcze jakis sweterek albo bolerko. Musze siasc i zliczyc liczbe gosci dzis. Doszedl nam jeszcze jeden znajomy, tak spontanicznie, chociz mam mieszane uczucia, bo on to jak typowy wujek (wiekowo rowniez) co to upije sie i bedzie do tanca kazda prosil i zabawial w swoj typowy sposob bedzie z nim na pewno wesolo ale z drugiej strony, nie wiem czy chce taka osobe, jeszcze przemysle a czas mam do jutra bo nas odwiedzi. A u nas i tak bedzie tylko grono najblizszych, bez cioc, wujkow , kuzynostwa itp. wiec moze? Dziewczyny dzieciate jak przewidujecie swoje wesela z dziecmi? Zupelnie nie wiem jak wyjdzie, myslalam ze na sali to i tak bedzie sie z kims ciagle bawila, z reszta beda inne dzieci a pozniej jak ktos z najblizszych bedzie jechal spac (po cichu licze na mame TZta bo ona dlugo nie nasiedzi) to by zabrala mala ze soba do snu. A moze macie inne podpowiedzi?
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rossnet.pl/promocje?utm_s...%209.05.2014#;
Long 4 lashes jest w promocji od dziś
|
|
|
|
#2710 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tu wyjaśniłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2699 |
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale a się już w sumie przyzwyczaiłam, jechałam z gorączką do rodziny, bo byliśmy umówieni na danie zaproszeń, a okazało się, że jeden z braci ciotecznych pojechał sobie do rodziny żony. Mimo, że zapewniał mnie, żebyśmy przyjeżdżali bo będą na 100%.Sorry, taki mamy klimat :P ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Nie słyszałam o nim ![]() Chociaż, w czym ma częstować Tż wódką, skoro wszystko wytłuką :P Żart oczywiście :P
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zakupowo...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
bardorja
ja od lipca bede mieszkala u rodziców, czyli ok 1,5 miesiaca bez wspólnego mieszkania ni i bez seksu chcemy chociaż namiastkę tego mieć, no i żeby w noc poślubną a raczej poranek było nieziemsko po takiej przerwie
|
#2714 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() To jest tak, że pracuję tam od sierpnia. I w biurze zawsze są 2 osoby, w tym szef. Do tego jest jeszcze jedna dziewczyna, która jest tak jakby v-ce szefową i była też moją szefową przy jednym projekcie. I jeszcze czwarty kolega. I z tymi 4 osobami współpracowałam najwięcej, zawsze jak mieliśmy spotkania firmowe, to oni byli na każdym z nich, mają/mieli stabilną pozycję w firmie (teraz 2 z nich zaczęło pracować na etat w innej firmie, a tutaj dorywczo, ale to trwa dopiero od kilku tygodni). Do tego są jeszcze 2 osoby pracujące tylko przy dużych eventach, dorywczo. Chłopak, który był tak na 50% spotkań, a do tego jeszcze dziewczyna, która była tylko na kilku plus podczas bezpośrednich eventów. No i postanowiłam zaprosić tylko ten nasz firmowy "trzon" w postaci 4 osób, a tych "dorywczych" dwóch osób nie zapraszać. Problem polega na tym, że tego kolegę lubię i często mi pomagał, ale prywatnie za dużo o sobie nie wiemy, a tą drugą dziewczynę lubię, ale jednak widziałyśmy się tylko kilka razy w życiu no i takie mam mieszane uczucia... dlatego żeby nie było, że zaprosiłam wszystkich poza tą dziewczyną postanowiłam zaprosić tylko tych najnajbliższych współpracowników, z którymi miałam najwięcej do czynienia. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-05-09 o 09:59 |
|
|
|
|
#2715 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Aleeeeee... mama Tżta (jest z Mazur) myślała, że tłucze się pełne flaszki Znam ten ból
|
|
|
|
|
#2716 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam też dość problematyczne stopy i przez ostatnie lata w ogóle nie mogłam na siebie dostać butów, bo mam długiego palucha i wystający do góry pazur, więc w grę wchodzą tylko buty chociaż z minimalnym czubem, tudzież trójkątnym zakończeniem, a jak sama wiesz ostatnio były same okrągłe ![]() ![]() ja pier... ![]() Cytat:
Cytat:
super, że udało się załatwić zastępczych gości, że nie odebrali tego źle, że są zapchaj dziurą, sądzę, że najlepiej jest podejść do sprawy jasno i wyraźnie, niektórzy zdają sobie sprawę z jakimi kosztami wiąże się wesele, wiedzą, że nie da się wszystkich zaprosić Cytat:
Cytat:
w pierwszej chwili, na tych czarnych zobaczyłam tylko te lakierowane paski, pomyślałam sobie, "wariatka chce iśc do ślubu w sandałach" dopiero po chwili dostrzegłam, że one takie matowe są ![]() już widzę, że dziewczyny posypały przepisami ja jak nie mam pomysłu co by podać to zawsze wyciągam ciasto francuskie, co byś do niego nie wsadziła to jest pycha ![]() Cytat:
![]() wróciłam dzisiaj do żywych, po 2 dniach antybiotyku już tak nie chyrcham, nos mi się w miarę odetkał, póki co jeszcze mam głos jak menel, ale będzie dobrze
|
|
#2717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jakis czas na zmiane ktos zagladal do malej,ale spala do ranamoj maluch tez bedzie w moim apartamencie sam spał (ja go tylko ululam),bedziemy do niego zagldac, a w razie co mamusie elektroniczna bedzie miec ktoras z babc. Cytat:
tradycja satez poprawiny,a ja poprawin nie chce, bo wole nastepnego dnia wyruszyc wpdoroz nie wiedzialam o wielu tradycjach innych regionow, ciekawa jestemjakie jeszczepanuja obyczaje
|
|
#2718 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to to!!! ![]() PS. Tobie zmieniły się już emotki? ja mam ciągle z Bożego Narodzenia... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2719 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na ślubie w Górach był cały proces ubierania pana młodego przez pannę młodą. U nas jest tak, że bramy są po ślubie. Gdzies na filmikach widziałam, że potrafią być też przed ceremonią (czasami nawet takie śmieszne, przebierane, u nas wystarczy sznurek ). No i gdzies jeszcze są wykupiny, pan młody chyba za flaszkę czy za kasę (nie pamiętam) musi wykupić swoją narzeczoną zanim wejdzie do domu ![]() U nas jeszcze obowiązkowo musi być potrawka z kurczaka z białym sosem i rodzynkami po rosole a przed obiadem albo razem z obiadem Oby ![]() Już widzę to przerażenie w oczach facetów na widok rozbryzgującej się wódki |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Lemon ja zawsze kupuje na mintishop.pl lub ekobieca.pl mam wzór demi wispies black. Pierwszą parę mam od roku i jeszcze daje rade
Cytat:
dziewczynytak piszecie o tych odmowach z podowu wyjazdów... ja mam taką sytuacje w rodzicinie - moja jedyna kuzynka jest 7 lat starsza ode mnie. Ma faceta od 2 lat i jak poszła informacja, ze ja sie zareczyłam, to oni też szybko sie zareczyli (nie wnikam czy przypadek, czy nie, nie o to chodzi...) i nie było słychać o żadnej dacie ślubu... ktoś puścił plotkę, ze wczerwcu organizują wesele (czyli przede mną). W grudniu zarezerwowalismy sobie wyjazd do grecji od 5 września, a w lutym okazało się, ze ona ślubuje 6 września ) i odpuszczamy to wesele... starsznie mi wstyd i głupio, no ale naprawde nie wiedziałam w grudniu o jej terminie ślubu. W sumie to była jedna wielka tajemnica, która wyszła przypadkiem, gdyby nie pewna osoba do dzis pewnie bysmy nie wiedzieli o tym terminie....
|
|
#2721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
enzunio
u mnie jest korona choć nie powiem, że jest to dość męczące dla Państwa Młodych, najpierw pletą korone z iglaków, potem zdobią wejście do domu, brame itp. a później siedzą i piją. Dodatkowo w próg Państwa Młodych wbija się tyle gwoździ ile mają lat i nastepnie muszą to wyciągnąć, ilu nie wyciągną tyle flasek muszą postawić, oczywiście osobno Pan Młody i Panna Młoda
|
#2723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gratulacje! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A btw skąd jesteś Enzunio ?
|
|
#2725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy na relację Jestem z kujawsko-pomorskiego i tam mamy tzw. butelki. Polega to dokładnie na tym samym co polter Cytat:
Eh to jest dziwna kobieta, ale wierzę że zrobiła tak, bo chciała dobrze. Co do płacenia za wesele to nawet połowy kosztów swoich gości nie pokrywa, ale trochę się dołożyła i powiedziała że za te dwie dziewczyny zapłaci - przynajmniej tyle
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Enzunio u nas bramy są przed ceremonią, jest też wkładanie kasy do buta i wykupiny, ale tego nie spotyka się już wszędzie
![]() A ta potrawka to takie kolejne danie, czy jak?? ![]() Cytat:
![]() Co do tej kuzynki.... kurczę przykra sprawa, ale skoro oni robią z tego tajemnicę to przecież nie mogłaś o tym wiedzieć... Zapraszałaś ją już? Jeśli nie, to ja bym podczas zapraszania wspomniała że lecicie w podróż na początku września, ciekawe czy wtedy powiedzą.
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w szoku
http://fakty.interia.pl/swietokrzysk...ka,nId,1422620 |
|
|
|
#2728 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż mówił, że pewnie przy mojej sukni blado wyjdzie i będzie go można pomylić z gościem weselnym (ma szary garnitur, miętowy krawat..), a ja mam "pokazową" suknię (oczywiście nie widział jej) ![]() Sama nie wiem, czy suknia pasuje do dosyć luźnego stylu wesela, ale co tam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chcę coś takiego: http://www.dreamwedding.com.pl/wp-co...012/11/ma6.jpg Ja muszę mieć fryzurę zakrywającą uszy i taką, żeby włosy trochę opadały mi na twarz - po prostu tak czuję się najlepiej ![]() Cytat:
Dziewczyny, które mają buty z LaBody - zamawiałyście je przez internet, czy w salonie? Bo tam chyba nie ma sprzedaży klientom indywidualnym, jak to jest?
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na bloga wrzuciłam parę
![]() iliy masz moje buty! Ja byłam z nich bardzo zadowolona
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Opiumalfa;46328347]Ja sie zastanawiam nad mlecznym, koralowym i czerwonym.
Hej, podczytuje ukradiem, bo tez slubuje 2014. 23.08.2014. Bede miala odkryte buty i bede miala na 100 czerwony minicure/pedicure ![]() pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

, pojutrze mój panieński, nawet połowy dziewczyn nie będzie, ale nie przejmuję się tym 

i zazdraszczam

rekompenstae,aleprzytsojn iak jej nie wzial. 

Ja bede miala jednak baliriny na zmiane. Wiem, ze sie na pewno przydadza, bo nie chadzam w obcasach ale moze ku mojemu zdziwieniu przetrwam w nich dlugo
musze sie zebrac i zamowic. Oczywiscie o ile przytaknie na model.

Zmiana kodu

) Na ławkach podoba mi się coś jak w załączniku, ale nie wiem, która opcja jest ładniejsza
Pierwsza, może jest zbyt skromna? Chciałabym jeszcze zrobić wieniec na drzwi wejściowe do kościoła, ale nie wiem czy będę umiała