Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 12:46   #2731
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiecie co ten JĘZYK tak wciąga, że zaraz ją skończę i chyba zacznę na nową ją czytać,bo mój mąż powiedział abym jeszcze raz podkreślała fajne rzeczy.Przeczytałam mu ostatnio tekst o tym,czy sciągać jakieś rzeczy z niskiej półki czy nie to był zachwycony podejściem Tracy
Wciąga, wciąga, ja staram się codziennie 1 rozdział przeczytać, a wracac będę na pewno!!! Już notatki robię

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Aż się zdenerwowałam jak to sobie przypomniałam Wtedy już byłam blisko, żeby zostawić sobie tą żółtą, żeby nie robić sobie klopotu, ale że miałam jeszcze czas, a to było na wybraną okazję to chciałam, żeby mi wymieniła, bo zapłaciłam ponad 200zł, więc chciałam mieć taką jaką sobie wymarzyłam. No, a jak już usłyszałam przez tel, że ona specjalnie taką wysłała, bo jej się nie sprzedawała, to już wiedziałam, że nie popuszczę.
Nie denerwuj się, w tej sytuacji też bym nie przepuściła babsztylowi!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Oooo no to super ja testowałam ostatniego listopada, w 3 t.c. bylismy wtedy na dłuższy weekend na ostatki i też trochę paliłam, trochę wina się wypiło.... no ale nie wiedziałam o dzidzi...
Ja testowałam 28.11 i potem 30.11 dla pewności bo pierwsza była lekko różowa (mała od poczatku wstydliwa była )! Ależ było zaskoczenie i radocha! Miło powspominać

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
U mnie dzis lomięska na obiad
Co na ten obiad?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09128.jpg (17,6 KB, 19 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:49   #2732
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wróciłam. Truskawki po 16 zł :/ Arbuzy po 6,5 zł :/ Więc sobie odpuściłam. Poczekam cierpliwie.

Natka kłóciłabym się przecież to umowa wiążąca i powinno być takie jak zamawiane !

moniczka2123 lomieską? a co to ?;> A co do butelek to powiem Ci, że też się w sklepie zastanawiałam nad zestawem. Jest jedno ale te butelki są zwykłe. Antykolkowe mają w środku rurkę. Dlatego ja zainwestowałam póki co w jedną z Tommee Tippy małą z tą rurką
LOMIĘSKA to takie utarte ziemniaki z maka i pokroszone pychotka
W niektorych rejonach mówi sie na to fusiel albo psitocha

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:51   #2733
wodaqua
Zadomowienie

Miałam psiapsiółkę z lubelskiego, ale o takich cudakach nie słyszałam!
Stary 2011-05-20, 12:52   #2734
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie to myślę, że to znaczenia nie ma, ponieważ zazwyczaj koło łóżeczka jest jakaś komoda a po za tym na dłuższa cześć zawsze jest dostawiana do ściany.Chyba że łóżeczko stoi na środku pokoju...
A nawet Ja np na szczebelki daje ochraniacze, aby kiedy dziecko będzie ruszać rączkami nie wsadzała je między szczebelki
No a moim zdaniem ma znaczenie. Bo ta strona gdzie są nóżki nie będzie przy ścianie, tylko na pokój odwrócona. I przez nią dziecko może mieć lub nie mieć widoku. I owszem, w przypadku noworodka r=to bez znaczenia, ale jak dzieciak ma rok czy nawet 8 miesięcy, to jest chyba ciekawy świata itak sobie myślę że wtedy mu milej jak może popatrzeć dookoła. Już sam się przekręca i spojrzy to tu to tam...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się!
Kurier przywiózł dwie paczki z allegro. Każda od innego sprzedawcy:
W pierwszej zamiast koloru prześcieradła ecri przysłali żółty.
A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą!
Natka - najpierw napisz albo zadzwoń - będzie szybciej. Odeślesz im na ICH koszt i jak mają to powinni przesłać dobre kolorki

Cytat:
Natka napisz do allegrowicza,a pewnie Ci powie, że masz odesłać itd. co się nie opłaca, bo co wystawisz neutralny komentarz?
Dlaczego się nie opłaca? Przecież to na ich koszt by szło!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, Twój brzunio taki zgrabny i niewielki, że wierzę, że nie jest Ci ciężko, ale jak się stoi w warzywniaku bez klimy, czy w jakiejkolwiek innej kolejce to masakra, ja się boję, że zemdleję i wtedy to dopiero się narobi.

Piszecie o butelkach, a skoro mam nadzieję karmić piersią, to czy będę potrzebowała butelki do wody czy jakiejś herbatki. Daje się takie rzeczy takim maluszkom w ogóle?
Ja też Ci wierzę

A do 6 miesiąca, jak dziecko karmisz piersią, to się niczym już nie dopaja. Żadnymi wodami ani herbatkami! WIęc butelek nie trzeba
Stary 2011-05-20, 12:56   #2735
wodaqua
Zadomowienie

To spoko, na wszeli wielki kupię więc 1 butelkę spokój
Stary 2011-05-20, 12:56   #2736
lisek230
Przyczajenie

Co do zakupów na allegro i wszelkich "niespodzianek" z zamówionym towarem, to mi w tyg. przyszła pościel dla malutkiej, która miała być ecru właśnie, a ten kolorek to tak bardziej w żółty wpada. Może dla sprzedawcy jest to ecru ale powinien dopisac w opisie, że kolor różni się od tradycyjnego ecru. Ogólnie to aż tak to nie razi przynajmniej w moim przypadku więc bez echa pozostawiłam ten zakup, ale można sie czasami przejechać.
lisek230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 12:57   #2737
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja z lubelskiego i pierwsze słysze

Brumek a mi wszyscy mówią, że się przepaja dziecko wodą. Ale nawet jak piersią karmisz to zakładam, że trzeba odciągać i butelka wtedy przydatna.

A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-20 o 12:58
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 12:59   #2738
zanka205
Zakorzenienie

Brumek powiem Ci, że dla mnie to bez znaczenia jakie łóżeczko
mój synek w łóżeczku tylko spał, całe dnie spędzał na leżaczku, podłodze
nigdy nie wkładałam go do łóżeczka w dzień gdy chciałam coś zrobić czy coś
więc łózeczko było tylko do spania i jak spał to nie "poznawał" świata z tej perspektywy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:05   #2739
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie i ich brzusie Podczytuje Was od samego poczatku, a od dwóch części wątków nie ominęłam nawet jednego posta Codziennie zaglądam tu i patrzę co tam u Was i trzymam kciuki za Wasze maleństwa, ale dotąd nie odważyłam się do Was dołączyć. Wstydzioch jestem Dziś zobaczyłam, że mimo że jesteście już tak zżyte to miło przyjęłyście dwie nowe mamusie, więc i ja zdecydowałam się napisać
Jestem teraz w 30-tym tygodniu, termin porodu mam na ostatni dzień lipca i mam 26 lat, no i najważniejsze czekam na pierwszego maluszka - synka Mateusza Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego dzionka
Witamy nową mamusie!
Ile nowych mamuś mamy od wczoraj
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:12   #2740
lisek230
Przyczajenie

Cytat:
Ja z lubelskiego i pierwsze słysze

Brumek a mi wszyscy mówią, że się przepaja dziecko wodą. Ale nawet jak piersią karmisz to zakładam, że trzeba odciągać i butelka wtedy przydatna.

A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?

Ja mam w planie wrpwadzić Łatwy Plan sąsiadka to praktykowała i jak najbardziej się sprawdzał, wiec czemu nie spróbować. Ostatnio tż mówiłam, żeby poczytał by wiedział co robie i dlaczego tak a nie inaczej, ale uznał, że będzie się wszystkiego ode mnie uczył
lisek230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:14   #2741
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na pieniadze z zusu... i kupie chyba ten zestaw... co myslicie??

http://allegro.pl/zestaw-startowy-do...602331750.html
Właśnie tez się nad nim zastanawiałam, nad identycznym, ale nic nie wiem o nim więcej, bo tez czekam na wypłatę męża.

Cytat:

Marina Paulinka już wyszła z inkubatora a kuzynka z tego co wiem dochodziła do siebie po CC. Na dzień dzisiejszy czekam na wiadomość od niej osobiście, choć wiem że to nie jest teraz w jej głowie ,ale czekam.
Tak się zastanawiałam co Ty studiujesz że ma rosyjski?!
za miesiąc ! O matko jak to leci!!
Kochana ten mój rosyjski pasuje do mojej specjalności jak kwiatek do kozucha- pedagogika specjalna opiekuńczo-wychowawcza.
No ale zrobili nam te lektoraty i cóz, nie ma wyjścia trzeba chodzić.
Pracę zaliczeniową na pt za tydzień pisałam na translatorze polsko-rosyjskim i az się ja boję przeczytać, bo nie wiem,czy dobrze przetlumaczył mój tekst
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 13:14   #2742
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Wróciłam już od lekarza. Pierwszy raz tyle czekałam, aż mnie przyjmie
Oczywiście dostałam zwolnienie do wagi się nie przyczepił jedyne co mnie wkurzyło zakazał "bzyku bzyk" Zbytnie nie powiedział czemu, ale oznajmił, że ze wglądu na moją nadwagę i 31 tydzień, kazał się wstrzymać Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca

Witam nowe mamusie Każda jest tu miło przyjmowana, ale "warunkiem" jest udzielanie się na forum bo my uwielbiamy czytać

Uparowałam się dzisiaj w busie

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-20 o 13:16
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:17   #2743
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Oczywiście dostałam zwolnienie do wagi się nie przyczepił jedyne co mnie wkurzyło zakazał "bzyku bzyk" Zbytnie nie powiedział czemu, ale oznajmił, że ze wglądu na moją nadwagę i 31 tydzień, kazał się wstrzymać Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca

Witam nowe mamusie Każda jest tu miło przyjmowana, ale "warunkiem" jest udzielanie się na forum bo my uwielbiamy czytać
uuu to niefajnie z tym bzyku bzyk
ja w poniedziałek idę na wizytę i zobaczymy co z moją szyjką, z Filipem na tym etapie miałam już pessar i nie mogłam z mężem już się kochać
a na usg było widać, że mała jak Filip na nietoperza i dość mocno napiera główką na szyjkę
już się boję, że znowu mnie pessar czeka ehh

Stary 2011-05-20, 13:18   #2744
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
BZDURA! Nie wierz w to.
Tu możesz sobie poczytać:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...3,3786288.html
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,1327.html
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...a,157_958.html

Oczywiście chodzi o dzieci karmione piersią!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Brumek powiem Ci, że dla mnie to bez znaczenia jakie łóżeczko
mój synek w łóżeczku tylko spał, całe dnie spędzał na leżaczku, podłodze
nigdy nie wkładałam go do łóżeczka w dzień gdy chciałam coś zrobić czy coś
więc łózeczko było tylko do spania i jak spał to nie "poznawał" świata z tej perspektywy
dzięki
Stary 2011-05-20, 13:18   #2745
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Marina a co za praca z rosyjskiego. Na jaki temat? Ja uwielbiam rosyjski. Uczyłam się go od 11roku życia.
Stary 2011-05-20, 13:19   #2746
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki sestaw, przy poczatkowym karmieniu piersia, moze i faktycznie duzo butelek, ale na pozniej tez przeciez moga byc.

Cytat:
Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca
na koniec czerwca a dlaczego twierdzi ze pojdzie wszystko szybciej???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:20   #2747
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
O wow!!! W sumie to fajnie A co waga ma do bzykanka?
Stary 2011-05-20, 13:22   #2748
Zmalowana
Zakorzenienie

brumek dziękuje

Laski mam dziwne pytanie ;> Jak objawia się siara ? Bo ja zauważyłam na brodawkach ostatnio takie grudki zaschnięte jak się myje, a w dzień takie lekko żółtawe. Umieram ?

Stary 2011-05-20, 13:23   #2749
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
J
na koniec czerwca a dlaczego twierdzi ze pojdzie wszystko szybciej???
Przez moją wagę stwierdził, że kobiety z nadwagą szybciej rodzą. Nie wiem jaka w tym prawda, ale jak on liczył to będzie już wtedy 37 tydzień więc mogę rodzić

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O wow!!! W sumie to fajnie A co waga ma do bzykanka?
Nie, nie waga nie dotyczy bzykania a z resztą nie wiem o co mu chodziło, może źle to ujęłam
Stary 2011-05-20, 13:25   #2750
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie waga nie dotyczy bzykania a z resztą nie wiem o co mu chodziło, może źle to ujęłam
Aha, tylko że waga + bzykanie mogą razem przyspieszyć poród tak?

A wiecie że ja mam taki chytry plan, że tak od 38 tyg zacząć ostro ćwiczyć z mężem Żeby szybciej urodzić
Stary 2011-05-20, 13:27   #2751
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aha, tylko że waga + bzykanie mogą razem przyspieszyć poród tak?
O właśnie dobrze ujęte zapewne o to mu chodziło, tylko ja jakaś głupia jestem i wysłowić się nie mogę Powiedzmy, że to wina tego upału
Stary 2011-05-20, 13:27   #2752
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
brumek dziękuje

Laski mam dziwne pytanie ;> Jak objawia się siara ? Bo ja zauważyłam na brodawkach ostatnio takie grudki zaschnięte jak się myje, a w dzień takie lekko żółtawe. Umieram ?
hehe ja nie wiem bo mi nic nie zasycha hehe, ale normalnie mam plamy na koszulce, jak nacisnę lekko brodawkę to normalnie wypływa raz ma kolor żółty, raz bardziej biały a czasem przeźroczysty i się klei

Stary 2011-05-20, 13:30   #2753
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Marina a co za praca z rosyjskiego. Na jaki temat? Ja uwielbiam rosyjski. Uczyłam się go od 11roku życia.
Bella naprawdę? Oj to szacun, ja dopiero z tym językiem spotkałam się na studiach...
A temat mam taki-Jesteś przewodnikiem u masz oprowadzić grupę turystów po jakimś mieście (miasto do wyboru) i zapoznaj z zabytkami, najciekawszymi miejscami...

Dla mnie to naprawdę gehenna. Poskładałam coś po polsku i rzuciłam na słownik. Ale czy mi to dobrze przetłumaczyło

Jak Lenka i Liliannka kochana?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 13:34   #2754
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oj tam, ja też i piwko wypiłam, i winko, a czasem whisky nawet(oczywiście w normalnych ilościach) zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem, no skąd mogłam wiedzieć
Moja znajoma (matka dwójki dzieci... ) jest teraz w ciazy - termin na koniec wrzesnia, pali jak lokomotywa bo stwierdziła ze to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dziecko...... szczena mi opadła....
Cytat:
Ano niegroźne , ale już taką zwartą grupę tworzyłyście. Mam wrażenie, że nawet wyróżniałyście się na tle mamuś z innych miesięcy. Tak jakbyście się znały sporo wcześniej.
Ooo jak milo
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziubek dziękuję, szukałam na googlach i mi cos malo wyskoczyło

Wkurzyłam się!
Kurier przywiózł dwie paczki z allegro. Każda od innego sprzedawcy:
W pierwszej zamiast koloru prześcieradła ecri przysłali żółty.
A w drugiej zamiast ręcznika niebieskiego kremowy i zamiast myjki niebieskiej żółtą!

A napisałam w mailu jak byk kolory które mnie interesują!
zadzwon i zapytaj grzecznie czy masz odesłac na ich koszt i czekac na przysłanie tych, których chcialas, czy zachowac na pamiatke pomyłkowe a wlasciwe ci przysla ja tak zrobiłam i gosciu stwierdził, ze taniej mu wyjdzie jak sobie zostawie niz oplacac przesylke
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja testowałam 28.11 i potem 30.11 dla pewności bo pierwsza była lekko różowa (mała od poczatku wstydliwa była )! Ależ było zaskoczenie i radocha! Miło powspominać
mój test tez lezy w szufladzie
Cytat:
LOMIĘSKA to takie utarte ziemniaki z maka i pokroszone pychotka
W niektorych rejonach mówi sie na to fusiel albo psitocha
i jak to sie robi?

Cytat:
Cześć mamuśki

Uparowałam się dzisiaj w busie
najwazniejsze ze wszystko ok!! ooo no to mamy kolejna czerwcowa mamusie!!

Zmalowana
chcesz burze? bo znowu sie zaczyna....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:40   #2755
Zmalowana
Zakorzenienie

agulaaabar dawaj ! Przyjmę ją na klatę

Zanka no jak nacisnęłam teraz to kropelunia malutka przezroczysta raczej własnie gęstsza taka.

brunetka
urodzisz przede mną

Stary 2011-05-20, 13:42   #2756
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

Zanka no jak nacisnęłam teraz to kropelunia malutka przezroczysta raczej własnie gęstsza taka.

brunetka
urodzisz przede mną
nie musisz się martwić, wszystko ok
mnie ostatnio tak cycki bolą że szok, zwłaszcza na wieczór po całym dniu w staniku
porażka

Stary 2011-05-20, 13:44   #2757
Zmalowana
Zakorzenienie

Dla mnie zdjęcie stanika to jak wyzwolenie się z kajdan więc Cię rozumiem

Na wywołanie uśmiechu:
"W brzuchu ciężarnej kobiety rozmawiają ze sobą bliźniaki. Pierwszy zapytał drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to, co będzie potem.
- Głupoty opowiadasz. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią....
- To przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! Mamy za słabe nóżki! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina. I ona wystarcza w zupełności!
- Nie wiem... Ale zobaczymy mamę, a ona będzie się o nas troszczyć...
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy, w niej poruszamy się i jesteśmy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, jak bije jej serce, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja myślę, że prawdziwe życie zaczyna się później…"

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-20 o 13:47
Stary 2011-05-20, 13:47   #2758
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Burza? Kocham burze. Moja mama mówi, że odkąd pamięta to już jako dziecko na burze cieszyłam się jak na nową zabawkę. Ale w tym roku mnie jak dotąd omijają
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:47   #2759
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

brunetka
urodzisz przede mną
Tylko jak Ci ją wysłać

A u mnie żadnej siary ni widu ni słychu...
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
nie musisz się martwić, wszystko ok
mnie ostatnio tak cycki bolą że szok, zwłaszcza na wieczór po całym dniu w staniku
porażka
Cycki też mnie nie bolą, czy w staniku czy bez, jak sobie przypomne na początku ciąży jak bolały.... jakby je ktoś na żywca nożem odcinał

Cytat:
Dla mnie zdjęcie stanika to jak wyzwolenie się z kajdan więc Cię rozumiem
A mi to nie różnica czy w staniku czy bez

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:48   #2760
zanka205
Zakorzenienie

Zmalowana ale w dzień wyjść z domu nie umiałabym bez, mam wrażenie, że piersi leżą na brzuchu haha
czekam aż schudnę to mi ten biust trochę zmaleje, no i jak uda się karmić piersią to jak laktacja się jakoś unormuje, bo wiem, że po porodzie to będę jak Sabrina na golasa, ma...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości