|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
myslę ze w ciągu tych dwóch lat te pińcet złotych jakoś da się rade ukulać ;d nawet dla zwykłego szaraka bez rodowodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Jak dla mnei to jest kwestia preferencji danej pary i tego jakie mają grono znajomych czy rodziny.
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2736 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie ma dzieci w Twojej rodzinie? ? juz o tym chyba dyskutowałaś z Lubą ![]() i wygląda na to ze masz całkiem inny pogląd na niektóre sprawy dzieci osób dla Ciebie bliskch Ci zwisają a mi np nie.ot róznica Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
jako przyszły psycholog kliniczny stwierdzam, że naprawdę piszesz dziwne rzeczy. Przede wszystkim brak instynktu macierzyńskiego nie jest żadną "głupotą", "fanaberią" czy "okresem dojrzewania, z którego się wyrasta". Nie każda kobieta ma "wbudowany" instynkt macierzyński tylko dlatego, że jest kobietą. Sama piszesz, że ludzie są różni. Stosuj więc tę zasadę. Jeśli ma się ochotę kogoś uderzyć a jednak nie "uzewnętrznia się tego" to nie jest powód ani dowód frustracji a jedynie umiejętność panowania nad sobą i zarządzania emocjami. Gdybym ja chciała bić każdego, kto mnie denerwuje to musiałabym wyrżnąć połowę ludzkości i 90% osób z mojego otoczenia. Tylko niedojrzali emocjonalnie ludzie nie potrafia zapanować nad wlasnymi emocjami i oddzielić obowiązków zawodowych od emocji. Akurat Małgorzata (Zakonna) to potrafi, więc nie rozumiem, dlaczego z profesjonalizmu czynisz jej zarzut. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Nieraz się tu ostro "przegadamy' ale co za dużo, to i krowa nie zeżre.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Okej, nie rozumiem z jakiej paki miałabym płacić za opiekunkę do dzieci na własnym weselu. Jak już było wcześniej napisane wesele to impreza dla dorosłych, jest alkohol, wulgarne przyśpiewki itd. Ja się na weselach nudzilam. Moim zdaniem nawet jakby ktoś z mojej bliskiej rodziny miał małego dida to nie powinien go ciągnąć na to wesele bo dzieciaki się tam nudzą, męczą, zaczynają marudzić i rozwalają imprezę bo się nudzą. A w dalszej rodzinie mam takie ziółka że nigdy w życiu nie wpuściłabym ich na swoje wesele ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Konto usunięte
|
Prawdziwe księżniczki mnie zabily.
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- I udawane tez. Co to za argument ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Bo u Winsdorow to sa dzieci to znaczy ze dzieci na weselu spoko. Ah. Rodzina krolewska wzorem do nasladowania. Ok. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Idźcie wyprowadzic swoje welsh corgi to moze ochloniecie monarchistki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Dziwia mnie troche tak czesto przytaczane pijackie przyspiewki :P naprawde u Was to sie tak praktykuje na weselach? U nas juz dawno sie z tym nie spotkalam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Konto usunięte
|
500zł na animatorke.
never. |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
nie bylam nigdy na weselu z takimi zabawami czy macankami :P to chyba od ludzi jednak zalezy jak impreza wyglada i czy jest dla dzieci przystosowana czy nezbyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Wredny kotecek
|
Ale może już zostawcie weselne tematy na tym watku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Konto usunięte
|
Właśnie.
Z weselami zapraszam na ślubne forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
To ja tak na temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
i https://www.youtube.com/watch?v=gJIN...has_verified=1 mamuska przylazła tez się potłuc.
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- https://www.facebook.com/74656306537...type=1&theater ah te kocie mamy,też mają nie małego fioła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Konto usunięte
|
Ale patolka w tym pierwszym filmiku
![]() ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
Tak w ogóle, pierwsze co mi się rzuciło w oczy to syf w łazience na 2 zdjęciu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Filmiki mi się nie wyświetlają ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-02-19 o 23:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Choć pomysł z kocim toilet training wcale nie taki głupi. Wiesz, jaka to by była oszczędność na żwirku? ![]() Ale abstrahując od WZM, OZM, KCM to serio, wydaje mi się, że dla dobra dzieci nie powinno się ich zabierać wszędzie tam, gdzie idą rodzice. I takim miejscem jest każde, gdzie leje się alkohol, jest hałas a w powietrzu latają niewybredne dowcipy lotów podłogowych.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Konto usunięte
|
Oj nie tylko dowcipy. W lipcu na poprawinach dostalam z koturna w glowe z taka siła, zeby to zająca ustrzelilo od pani, która zbytnio wir tańca porwał i jej spadł przy wymachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Konto usunięte
|
Ja nie mam nic przeciwko ludziom, którzy sobie na weselu dzieci życzą ani nic przeciwko ludziom, którzy sobie na weselu dzieci nie życzą.
Ale nie ogarniam, jak można nie rozumieć, że dla kogoś to wyjątkowy dzień. No chyba gdyby nie był wyjątkowy, to nie byłoby tej oprawy całej, sukienki itd. Że Ty tak nie miałaś - spoko, ale jednak większość ludzi tak ma i większość dziewczyn chce być w tym dniu najważniejsza i powinno się to uszanować. Przy czym dla mnie kwestia obecności dzieci w tym kontekście nie ma znaczenia, bo jak jest fajna, zgrana rodzinka to na pewno dzieci przeszkadzać nie będą - obie strony o to zadbają. A jak jest niefajna, niezagrana rodzinka, to wychodzą na tego typu imprezach różne kwasy, przykre sytuacje, potem obgadywanie przez najbliższe 5 lat itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu się zgodze,zawsze to oszczędnośc na żwirkach. i to https://www.facebook.com/bekazkociar...type=1&theater ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2015-02-20 o 01:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 500zł wydać na jakieś dzieciaki bez żadnego powodu ![]() ![]() umarłam ze śmiechu po prostu co za w ogóle patologia, żeby prowadzać/chcieć prowadzać małe dzieci na całonocne imprezy zakrapiane ogromną ilością alkoholu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;5033102 9]
![]() 500zł wydać na jakieś dzieciaki bez żadnego powodu ![]() ![]() umarłam ze śmiechu po prostu co za w ogóle patologia, żeby prowadzać/chcieć prowadzać małe dzieci na całonocne imprezy zakrapiane ogromną ilością alkoholu ![]() Z osobistych wspomnień: z konieczności oczywiście są zamazane czasem, ale pamiętam, że jako dziecko (i to już nie kilkulatek bo chodziłam już do szkoły) byłam na weselu.Na początku było fajnie- śliczna panna młoda-księżniczka, życzenia, rozmowy ale potem.... Pamiętam, ze byłam umęczona hałasem, chciałam po prostu spać a nie było gdzie, wszystko zaczynało mi się zlewać w jakąś kolorowo-hałaśliwą alternatywną rzeczywistość. Pamiętam też, że był tam taki miły starszy pan, który ze mną rozmawiał miło, opowiadał ciekawie o zwierzętach i lesie (chyba był leśnikiem) a gdy zaczęło się wesele ten sam pan (po jakimś czasie) poczerwieniał na twarzy (dziecku się nie wytłumaczy, jak działa alko) i coś spiewał a raczej darł się o jakichś rybkach w jeziorze. Zapamiętałam ten widok i nadal pamiętam, więc chyba musiał to być dla mnie szok. Na weselu były też inne dzieci ale po krótkim czasie wszyscy byliśmy umęczeni i nawet się nie bawiliśmy tylko nudziliśmy się straszliwie ze zmęczenia. Ktoś się też z kimś kłócił. Na szczęście mnie mama zabrała dość wcześnie do hotelu i nawet nie pamiętam tego, bo zasnęłam jak kamień w samochodzie na tylnym siedzeniu. Inne dzieciaki chyba zostały i nadal się męczyły. Następnego dnia za chińskiego boga nie chciałam iść na żadne poprawiny, więc Tato chyba został a Mama ze mną wróciła do domu. Nie byłam dzieckiem, które krzykiem stawia na swoim, ale wtedy normalnie się uparłam i Rodzice wybrali takie rozwiązanie. Więcej mnie po weselach i dłuższych imprezach rodzinnych (zwłaszcza tych zakrapianych) nie ciągali. A na wesela mam uczulenie do tej pory. Może ja jestem dziwna, ale uważam, ze pobyt na weselu naprawdę przekracza wytrzymałość dziecka i wystawia na ogromny szwank jego sposób postrzegania rzeczywistości. I nie ma się co dziwić, że latają, psocą, drą się, płaczą itp. To po prostu nie jest miejsce dla nich.
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po takiej traumie to juz nie dziwne, że wybrałaś psychologię. (Bez urazy - taki żart branżowy) A tak serio, to przecież ta dyskusja jest o niczym. Nie chcesz dzieci na weselu - nie zapraszasz. Nie chcesz iść bez dzieci na wesele - nie idziesz. Tylko potem nie ma co strzelać fochami, ze ktoś na moje wesele nie przyszedł. No nie przyszedł, bo widocznie miał inne priorytety. Ja swoje dziecko będę zabierała na wesela (jeśli bedzie zaproszona), bo to jest normalna sytuacja społeczna i zostanie opatrzona odpowiednim komentarzem jak każda inna sytuacja. Uważam, ze dzieci sie wychowuje doświadczając z nimi rożnych rzeczy i odpowiednio je tłumacząc. Dobrym pomysłem jest tez wynajęcie sobie pokoju, zeby dziecko w spokoju poszło spać. Wcale to nie filozofia żadna. Zreszta w mojej rodzinie dzieci na weselu to norma. Ale tez chyba z tego co czytam i te wesela wyglądają inaczej trochę.
![]() |
#2760 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I w efekcie mamy pat bo tak naprawdę nikt do końca nie czuje się komfortowo. I Państwo młodzi mogą mieć słuszny żal, że pierwszy pokazowy taniec, który przygotowali został koncertowo zepsuty i rozmontowany przez biegające dziec. I rodzice, do których para młoda ma żal, bo nie rozumieją albo nie chcą zrozumieć, że to nagranie mialo przedstawiać taniec pary mlodej a nie ich dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.