|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Próbowaliśmy z mężem 2h przed meczem wejść na strefe ale od pół godziny nie wpuszczali
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze...to ja w ogóle
Powiem szczerze tak śledze wasze wypowiedzi i tak: 1. Ja nie zamieszkałabym ani z teściami ani z rodzicami bo bym albo ![]() po 2. Dedra i inne, które w najbliższym czasie będą testować trzymam kciuki 3. Do tych co czekają na owulację bądź może ją miały przesyłam pozytywne fluidy oby po 4. Komu jest potrzebna kasza w nocy? ![]() Mój maż w pracy na nocce, ja siedzę sobie z pieskiem. Dziś znów byłam w mrowisku czytajcie parku pełnym dzieci i tak sobie dumałam jak będę wyglądała z wózkiem achhh Lekarz powiedział mi jak byłam u niego, że nie mam nic czytać na necie, że nie mam badać owulacji (robić testów) bo oszlaleje... Chciałabym w końcu spełnić nasze marzenia...kiedy to nastąpi??? |
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
To JA!!!! JA, Ja
Nie wstydzę się i powiem Wam, że mam 36 na karku,
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
a czego masz się wsydzić??? piękny wiek
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Odpowie ktoś ?
przepraszam, ze tak się wciskam, ale nie mam się kogo poradzić.
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałaś okres czyli nie jesteś w ciąży, poza tym 2 dni przed okresem kobieta jest niepłodna |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- A tak a propo schiz i wkręcania to Wam powiem co ja mam. W sumie okres był i sobie poszedł a ja mam ciążowe objawy. Mam zgagę , lekko mnie mdli i boli mnie macica jakieś skurcze, ciągnięcia??? Nie wiem co tam się wyprawia. O spaniu to już nie wspomnę, bo moge spać choćby i na stojąco. Tak wyglądają schizy kobiety zaraz po @. Czyli faktycznie wszystko można sobie wmówić .Ładny mecz Szwecja- Anglia. piękny. Obyśmy i my jutro wygrali z Czechami ![]() Dobranoc laseczki moje. Pa i miłych snów.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma się nawet czego wstydzić.. ja tak jak inne dziewczyny nie odczuwam kompletnie różnicy wieku na tym forum
![]() Dedra- jak Twoje testowanie??? Witam z rana ![]() Ja już niestety działam w pracy.. byle do 14,a później weekend
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo i melduję, że test wykonany. Wynik - negatywny...
![]() Widać moje bóle to cały czas na @, albo jakaś torbiel się wytworzyła. Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-06-16 o 08:57 |
|
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ale zbieg okoliczności. Ja też 10
![]() Cytat:
Ale wiesz jak jest... w tych miejscach gdzie kobiety często ze sobą przebywają, zazwyczaj po pewnm czasie miesiączki tak się przestawiają, że wszystkie dostają w jednym momencie Może my też... taka więź internetowa![]() A ja Wam powiem, że wczoraj po meczach przysnęlo mi się na filmie przed telewizorem. Potem jeszcze kojarzę jak Tż mnie próbował obudzić, żebym poszła się myć i spać... ale chyba nieskutecznie, bo obudziłam się dziś o 7.30 w tym samym miejscu, w "opakowaniu" Więc jak poszłam pod prysznic, to już stwierdziłam że bez sensu się kłaść, i tak was sobie czytam od rańca. Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć, bo w pracy był sajgon, za to dziś lekturkę miałamA tak w ogóle - zapowiada się pkięny dzień, słoneczko cudnie świeci A jak jeszcze nasi wygrają, to już w ogóle cud malina
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-16 o 09:08 |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś pierwszą osoba jaką znam, która urodził się w ten sam dzień co ja, dzień i rok ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- ja okresu nie mam, jeszcze. mam 19 dzień cyklu |
|
|
|
|
#2892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i dzień dobry
![]() Ide dziś do siostry na urodziny a taka jestem chora że ledwo żyje, chyba mam angine.. Żebym tylko dzieciaczków nie zaraziła Cytat:
Cytat:
Kazdy ma swój czas jak widać na forum ![]() dodaj jeszcze 5 punkt żeby moja pierwsza @ przyszła jak najwcześniej ![]() Twój lekarz ma racje, nie ma to jak zajść na luzie, tylko po roku to raczej już chyba nie możliwe... Ja na Twoim miejscu jednak zaczełabym badać tempke, bo moze poprostu nie trwafiasz a tak będziesz pewna czy miałaś owulacje. Jesli moge zapytać to co ile tak mniej wiecej sie przytulacie? Bo jak codziennie to może lepiej spróbować co 2 dni, a jak co 2 to spróbować codziennie? Ja na Twoim miejscu zaczełabym już kombinować, chociaż jak najbardziej jestem za staraniami na luzie bez zadnych obserwacji ![]() Cytat:
Dlatego nie dziwne że jesteś najstarsza, bo starasz się drugi raz ![]() Cytat:
![]() Przestań z tymi torbielami bo one nie daja takich objawów ![]() Ja miałam i dopuki nie była na USG nie mialam o nich pojecia Najwyzej moze Cie pokłuć w jajniku i tyle, ale napewno nie daje uczucia jak na @!
|
||||
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ojjj tak pogoda dziś piękna
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym się do Was się przyłączyć, od 4 miesiecy staramy sie o dzidziusia ale niestety bez rezultatu na razie... rok temu poroniłam i teraz boję się że już się nie uda.
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Obyście miały rację, ale już się nastawiłam na niepowodzenie w tym cyklu. A jeśli się jednak uda to będę skakała z radości
![]() Monicca1989 witaj w naszym skromnym gronie i trzymamy kciuki za powodzenie. |
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy,witamy
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Lunao przytulamy się z mężem tak jak chcemy zazwyczaj do drugi dzień... Nie można trakotować meża jak buhaja rozpłodowego bo to nie pomoże. Ja dziś mam 12 dc wczoraj bolał mnie tak brzuch jak na @ a to dopiero był 11 dc...i jeszcze maż na nocce
Kto wygra dziś mecz>? POLSKA |
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę, najgorsze jest to czekanie na @, mi jak się spóźniła po odstawieniu tabletek anty to ciągle mialam nadzieje,że może jednak się udało... i chyba co drugi dzień robiłam test ;D więc straciłam sporo kasy na te testy, za to teraz ostatnio jak zamawiałam testy owu, to 3 ciążowe były gratis no i oczywiscie wszystkie 3 zrobiłam przed terminem @...więc teraz stwierdziłam że testy kupię dopiero kilka dni przed terminem @ żeby mnie nie kusilo bo idzie sfiksować
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 22 dc
![]() Cytat:
Cytat:
W jajnikach ja mam wszystko, i kłucia, i pulsujące bóle, i czasem ciągnięcia ... A i ja nie mam uczucia jak na @ ... Dedra Ty miałaś/masz?
|
|
#2901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja im wiecej czytam tym mam wieksze wątpliwości zeby sie starać po 1@
a tak bardzo chce..Raz jestem pewna, a zaraz poczytam ze wszyscy zalecają tak i siak i już chce czekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co drugi dzień to i tak nie da się nie trafić ![]() Macie cierpliwość, ja po roku już bym pewnie ładnie kombinowała ![]() a może luteina? Bo czasami poprostu owulacji nie ma i trzeba ją uaktywnić ![]() a i mam nadzieje ze to było pytanie retoryczne, oczywiście że POLSKA!!! Cytat:
![]() To są normalne testy tylko bez plastikowej otoczki ![]() Teraz w szafie mam 15 bo jak juz zamawiałam to więcej, ale narazie niestety wykorzystałam tylko jeden zeby zobaczyc czy po # hcg spadło.. reszta czeka na lepsze czasy ![]() Cytat:
![]() Mnie napadły mysli ze juz nie ma odwrotu, ze juz nie bedzie tak samo, ze bede uwiazana.. i co z tego ze to nasze marzenie jak jestesmy ludzmi i watpliwosci są naturalne Nie musisz sie przygotowywac do zobaczenia 2 II bo to i tak bedzie szok i tak ![]() Z dnia na dzień bedziesz sie oswajać z myslą ze masz "coś ![]() Chyba kazdy ma taki szok bo to jest decyzja na zawsze i starania to nic..ale jak juz sa 2 II to nie ma odwrotu.. Niestety u mnie okazało sie ze nie na całe zycie ale nigdy nie zapomne tego uczucia Cytat:
Czasami moze bardziej boleć/kłuć jajnik ale tak moze byc tez bez torbieli. Mnie dawnej bardzo mocno kuło i jakoś torbieli nie miałam, a teraz nie kuło i miałam.. Jak sie odmienia ukłucie? Chyba kuło?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-16 o 10:54 |
|||||
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Ja już sama nie wiem co ja mam, zgłupiałam. Ciągną mnie jajniki, pobolewa podbrzusze i krzyż. Niby jak @, ale ręki sobie uciąć nie dam. Czekam na @ w każdym bądź razie. Jak nie przyjdzie w przeciągu tygodnia to się zacznę martwić.
|
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]Ja robiłam codziennie, bo kupiłam 20 testow po 1 zł na allegro ![]() To są normalne testy tylko bez plastikowej otoczki ![]() Teraz w szafie mam 15 bo jak juz zamawiałam to więcej, ale narazie niestety wykorzystałam tylko jeden zeby zobaczyc czy po # hcg spadło.. reszta czeka na lepsze czasy [/QUOTE]Ja miałam te same testy i takie same zamierzam zamówić ale jeszcze nie wiem ile sztuk
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-16 o 11:07 |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też już zabezpieczona od zeszłego cyklu w pakiecik allegrowych testów. I owulacyjnych i ciążowych ![]() A my dziś mieliśmy na meczyk jechać do znajomych, ale zadzwonili do nas, że dostali zaproszenie na grilla, a my razem z nimi, więc śmigamy na kibicowanie poprzedzone grillowaniem
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-16 o 11:46 |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie właśnie popijam winko
![]() Kobitki wiecie co to za lek acard? Teraz to sie dopiero naczytałam... To taki lek na rozrzedzenie krwi (bez recepty), czesto sie go zaleca w ciazy po #, szczegolnie obumarłej czyli takiej jak ja. Czasami nawet juz podczas starań, ponieważ ciaza czesto obumiera z powodu jakis tam mikro cos tam i wogole niedokrwienia.. I teraz juz wiem czemu mnie to spotkało ![]() Już na samym początku ciąży wyszły mi żyły na nogach wszedzie i cały czas narzekałam na to że krew mi sie zatrzymała i aż bolało jak siadałam czy kładłam noge na noge. Naprawde codziennie mowilam TZtowi że nie moge wytrzymać bo sie czuje jakby mi miały żyły pęknąć. Myślalam że to moze jakis bzdurny objaw ale teraz wiem że pewnie zwolniło mi krążenie i mój dzidziuś nie miał szans.. Pod zadnym wzgledem sie nie obwiniam, nie mogłam tego wiedzieć, ale teraz nie wyobrazam sobie nie brać tego leku skoro moze mi az tak pomoc. Jednak nie chce robić tego na własną ręke, ale jak powiem ginowi to pewnie wybije mi z głowy starania i ciąże wiec co mam zrobic? A i tak lek sie stosuje tez na odbudowe endometrium tak jak to winko ktore musze pic ![]() Mokka miłego grillowania
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też! Ja też!
Widać faktycznie cykle zaczynają się nam wszystkim synchronizować
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli mogę zapytac kiedy masz owulację??
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie @ pomału dobiegam końca.. na całe szczęście!
![]() Nic dziewczynki za 30 min kończę pracę i uciekam do domu,później na strefę lub na miasto oglądać meczyk więc dziś już nie pojawię. Miłego dnia Wam życzę i 3mać kciuki za biało-czerwonych obowiązkowo!
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
ja idę na 14 do pracy, kończę o 20, więc jeszcze się załapię na mecz
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dodam,ze moja szwagierka poronila na poczatku 3 miesiaca i miala zabieg,a mimo to mogli sie starac dosc szybko i zrobili to w pierwszym mozliwym "momencie" i udalo sie im za pierwszym podejsciem.dzis maja 4.5 letnia coreczke i cala druga ciaza przebiegla bez zadnych komplikacji. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

Może,może.. ale ja tak szybkim przelotem przeleciałam przez Rynek

jak będę wyglądała z wózkiem achhh 
przepraszam, ze tak się wciskam, ale nie mam się kogo poradzić.

A jak jeszcze nasi wygrają, to już w ogóle cud malina