|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Kurcze robicie te słoiki i robicie...wszystkie macie takie swojskie te owoce i warzywka? czy kupujecie? Takich z warzywniaka jakoś bym się bała, w sklepach eko można dostać
? sorry ale nigdy nie byłam w takim sklepie
|
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- to jest pomysł bosh nawet jeszcze nie myślałam o przyprawach...tak jak mówiłam moja do 18stki na cycu będzie
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a niewydaje wam się ze w super pharmie ceny sa wygurowane??
przykład : była promocja na artykuły nivea do kąpieli w tym samym czasie w superpharmie i tesco, i porównałam ceny takiego samego płynu o takiej samej pojemności i w tesco cena regularna niższa niż promocyjna w super pharmie (w superpharmie cena regularna coś koło 19 zł, a w tesco regularna 15 zł)............już kilka razy zwróciłam an to uwage porównując ceny......ciekawe jak teraz bedzie z tymi promocjami??? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
moja dopiero nauczyła sie ssać kciuka internsywnie nawet śpi w nocy z palcem w buzi i wstaje i jej wyjmuje
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam właśnie kombinezony i ktoś napisał: Kombinezon bez śladów eksploatacji
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak, żeby kupić to też nie widziałam Cytat:
|
||
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pomóżcie .... pisałam Wam że mama dostała wypowiedzenie. z terminem do 21.09. w czwartek 19.09 zaniosła l4 na dwa tygodnie. wczoraj dostała świadectwo pracy na którym jest uwzględnione dwa dni l4. to chyba coś nie halo, prawda? jak ma l4 nie powinna w ogóle na razie dostać świadectwa pracy, a już te dwa dni to nie wiadomo skąd ... powinni poczekać aż jej się skończy zwolnienie lekarskie i wtedy wystawić do tego dnia chyba. czy potem już automatycznie przechodzi pod zus z końcem umowy? jak to jest? bo nie umiemy się doszukać.
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kciuka poznała już jak miała 2 tygodnie...tyle że nie zawsze udało jej się nim do buzi trafić ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2889 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a 292 czasem na ligote nie jeździ? Mój wrzaskun przechodzi sam siebie, od rana nie dał się odłożyć - ciągle tylko na rękach... i chyba złapaliśmy katar...
|
|||
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marud wstał
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
292 jeździ do Piotrowic a to kawałek. Zobaczymy co Vil wymyśli - ja mam rodziców na giszowcu więc zawsze jeszcze po drodze mogę ich odwiedzić
|
|
|
|
|
#2893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ja to chyba mam zlotego meza nieraz syf na chacie hhehe bo maly marudnynprzez pare dni a nastepnyh pare mi sie nie chcialo i co maz przychodzi buziak zje cos na szybkoni i pyta sie ja mam odkurzyc czy ty chxesz? A ja ze ja hee zawsze to bez dziecka chwila ... i moei zawsze ze on wie ze zadna praca nie zmeczy tak jak zajmowanie sie dzieckiem ![]() m. Zawsze jak zostanie z tatusiem to pokazuje swoje gorsze strony hehe drze sie zanosi i dzieki temu tatus docenia mamusie hehhe Cytat:
moj nieraz sam mnie wysyla zebym gzies poszla sie odstresowac ![]() Cytat:
moj wtaje codziennie prawie o tej samej godzinie, je o tej samej godzinie drzemkibtez mniej wiecej sa codziennie o tej samej porze i wieczorem kapiel i butle i papap o tej samej godzinie Cytat:
Nie wiem czy pisalam wam co wzoraj w szpitalu mialam na izbie przyjec jak pisalam to napisze drugi raz hehe A wiec dalam skierowanie , w rejestracii dwie panie przezytalybi zaczely pesel wklepywac w kompa i pytanie "dziexko uderzone w brzuch przez doroslego?" Ja ze nie ze przez dzidcko one dziwny wzrok na mnie i dalej pytania ale jak to sie stalo ? Ja ze zostal uderzony piescia w brzuch i teraz brzuszek go boli od kilku dni one dalej na mnie i pytanie a ile dziecko ma a ja ze 7 lat a one a my tu mamy ze niecaly rok ja look na skietowanie a tam pesel MIchala:banghead: czerwona jak burak sie zrobilam i mowie ze tonpesel mojego 5 mc synka a one usmiech juz i do mnie.ze mam sie nie dziwic ich reakcji bo wie pani co sie teraz.dzieje codziennie jakis maluszek pobity albo pociety wiec ze.mnie juz zeszlo i mowie ze rozumiem no i juz smiesznie bylo ...; ) a po usg moja pefiatra zadzwonila jak DAwid i jak jej powiedzialam ze sie pomylila w peselu i ze patrzylin na mnie podejrzliwie to przepraszala hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Wladnie ogarnelam chate zrobilam dwa prania , starlam kurze , poscielilam lozko , pomylam podlogi , zawiozlam D. Do szkoly ![]() Boszeee ja to wszytko zrobilam hehe nieraz wizyta tesciowej potragi dzialac cuda hehheheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2894 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
różnią się końcówkami (wybielająca, sensitive i zwykła chyba). Mamy taką i mąż używa, ale dla mnie nawet sensitive zbyt mocno podrażnia szyjki.Cytat:
![]() Cytat:
ważne, żeby później się zgrabnie pozbyć ssania...znam dziewczynkę, której rodzice zamiast smoczka dawali taką szmatkę-przytulankę przed zaśnięciem - dziecko zaczęło ssać uszy tej zabawki i teraz inaczej nie zaśnie a ma 2 latka teraz na każdy dzień tygodnia jest osobny pluszak, bo niestety pranie + wyparzenie trwa trochę dłużej niż wyparzenie smoczka Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź o tych antybiotykach. Czyli miałaś dwa razy ten sam i było ok. Ja już zgłupiałam po tym, jak mnie nastraszył. Jeżeli chcesz iść szybko do gina w razie czego to polecam uderzać prosto na IP na oddział ginekologiczny (tam przyjmują bez skierowania). Ja byłam raz na pogotowiu z zapaleniem i tam właśnie mnie wysłali, a drugi raz już bezpośrednio tam. Zawsze to szansa na usg na gorąco, jak się trafi na dobry humor lekarza... A masz jakiś plan co do wcześniejszego rozszerzania diety? Albo wprowadzenia glutenu już? Ja dopiero w przyszłym tygodniu idę do lekarza, to wtedy popytam. Wymyśliłam sobie, że jak trochę dietę rozszerzę to piersi będą mniej obciążone i może to pomoże? Cytat:
![]() haha chętnie bym taki stanik-ocieplacz kupiła na razie noszę pieluchę w staniku współczuję Twojej mamie przeżyć brrrr wyobrażam sobie jak to musiało boleć Cytat:
![]() Cytat:
A jesteś pewna że nie można karmić przy nim? Jak chcesz to podeślij nazwę to Ci sprawdzę w wiarygodnym źródle. Czasem ktoś może z ostrożności odradzić karmienie... Współczuję. |
|||||||
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banka to nieźle
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
dla mężagrzeczny synek, wie jak u mamusi zapunktować ![]() w szpitalu faktycznie mogłaś się dziwnie poczuć, dobrze, że się wyjaśniło |
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Ze jak nie bede nim w dobryxh ukladach to sad i zabierze Zu.. No to co robic? ![]() Boszzzzzz, dajcie mi sil bo sama juz nie dam rady.. Poza tym z od 21spala do 10 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?...y&nr_linii=292 jedzie tzn ode mnie, Deb ma spacerek do mnie najpierw nie zabierze, NIE MA TAKIEJ OPCJI !!!!! |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Axella on nie ma szans aby odebrać Ci Zuzię
moje dziecko poszło spać, ułożyłam go na brzuszku, może to nie będzie szybka piłka
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz rację z tą IP, ale jakoś zawsze mam opory i wolę wylądować u rodzinnego, przynajmniej blisko mam ![]() Dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu, co najwyżej może wezmę się za gluten, ale jakoś nie mogę się zebrać do dokładniejszej lektury na ten temat i tak odwlekam temat ![]() Daj znać, jak czegoś się dowiesz od lekarza ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Axella, nikt Ci Zu nie zabierze, bo jesteś dla niej najlepszą mamą, jaką może mieć!
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Axella nie daj mu sie szantazowac? Ty mu wierzysz w takie gadki?!
Ale piszesz enigmatycznie. To z kim sie musisz wyklocac o kase? Napisalas, ze z M. Wiec wydalo mi sie oczywiste,ze z ojcem Zu... Nic nie rozumiem... Moje dziecko od rana taka przylepa, ze masakra... nie moge jej nawet na moment odlozyc. Wciaz jestem w pizamie ale musze nas zebrac i na space chociaz wyjsc...Niech juz bedzie weekend Codziennie w tym tyg TZ wychodzi zaraz po tym jak mala sie obudzi a wraca jak juz spi. Wiec calymi dniami z nia siedze a wieczor spedzem w lozku.bo spi ssac... Ech, mam jakis kryzys.
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nie nadrobie całości, bo moje dziecko też pospalo aż 30 minut.
Cytat:
Jak mojemu przeczytałam, to jakkolwiek nie miałam wcześniej wielkich problemów to i tak widzę zmianę po tych słowach.
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogole to od wczoraj mam chustę i się nosimy maly zadowolona ale nie wiem jak dlugo moge go tak nosić ? bo teraz spedzil w tej pozycji 2 godziny i juz nie chcial ile wy nosicie w chuscie najdluzej dzieciaczki ?
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
AXELA a niby na jakiej podstawie Cię szantażuje??? Masz się czego obawiać?? Chyba nie więc olej jego gadke.
Niby czemu miałby Ci zabrać Zu??? Co pójdzie do sądu i co? To nie ma sensu. Zu ma mame,krzywda jej sie nie dzieje więc spokojnie!!! Sąd nie da mu małej tylko dlatego bo jemu się tak podoba. Zresztą z tego co piszesz do masz normalne kontakty z M. Więc o kij mu chodzi??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() mieliśmy gości dziś, tata chrzestny przyjechał i kupił świetną koszulę i spodnie małemu w końcu wyprosiłam o nowe szafy do sypialni i teraz mam roboty pełno by wszystko poukladać ale teraz mam chwilowy przestój bo maluch akurat tak śpi ![]() banka - mój to akurat przy tż jest mega grzeczny, wczoraj przez te 4 godz nie chwyicił butli, był głodny ale nie płakał ani zbytnio nie marudził, pewnie jak ja bym była to by ryczał w niebogłosy o cyca
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh... Wyszłam z Małym z domu, doszłam do garażu, wyjęłam wózek, wsadziłam Małego, zamknęłam garaż, odeszłam 5 m i... i otworzyłam garaż, wyjełam Kubę, schowałam wózek, zamknęłam garaż i wio do domu... Zaczęło lać
![]() Kuba został z tatą, ja skoczyłam do sklepu po artykuły na muffinki i co... I ci.pa ze mnie- kupiłam to co miałam w domu, a nie kupiłam mąki, której nie mam ![]() Axella- zabierze Ci córkę, bo co... bo nie wiem... ćpasz, pijesz, bijesz Zuzię, śpisz pod mostem z Małą... bez przesady. Masz swoją firmę, masz dochody, masz gdzie z Nią mieszkać, więc całe g.ówno może Ci zrobić. Nie daj się kobieto zastraszyć. A dobre stosunki to nie znaczy, że masz Mu Zuzię dawać na tydzień. Dobre stosunki to znaczy, że może widywać córkę kiedy chce (o ile sąd nie ustalił inaczej), że może ewentualnie iść na spacer, że odbierzesz od Niego telefon, że nie będziecie się wyzywali i lali...
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudził więc go zaniosłam pod karuzelkę do łóżeczka i padł ze swoją szmatką![]() Cytat:
Cytat:
Hump pożyczyć Ci? bo skończyłam
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
axella nie masz sie czym martwic w naszym kraju takim matką jak ty nie odbiera sie dzieci i nie daje ojcom prawo jest po twojej stronie i to zawsze matka ma dziecko chyba ze jest w totalnej patologii a nie ze od czesu do czasu wypijesz sobie piwko czy zapalisz fajke glowa do gory i nie daj sie zastraszyc jak chce sprawy to niech ja zaklada i tak sad ci przyzna opieke naz Z a wtedy on zbaczy ze nie ma juz czym wojowac oczywiscie praw mu nie odbierze pewnie ustali dni odwiedzin itp ale dziecko na pewno zostanie z toba
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
hehhe a no wie wie moj wielkoludek maly hehe A w szpitalu dobrze ze nie wzielam m. Ze soba jeszcze by mi wyjasnic nie dali heh tylko popolicje zadzwonilinhehe Tak jest M. Ma.drzemke juz prawie 2 godzinna hiii Zaraz dostanie kalafiora ze sloiczka hehe a coo niech sobie poprobuje chlopak hehe i szykuje sienpo D. A po 16 tesciowka :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

? sorry ale nigdy nie byłam w takim sklepie

a przyprawy wprowadzi dając dziecku chipsy ?
nawet śpi w nocy z palcem w buzi i wstaje i jej wyjmuje
myślę, że 2-3 dni w lodówce a resztę ja mogę zjeśc zawsze:P nie wiem gdzie można takie małe w ogóle kupić? bo te co mam to kupowałam w obi
bo tak, żeby kupić to też nie widziałam 

ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem

Codziennie w tym tyg TZ wychodzi zaraz po tym jak mala sie obudzi a wraca jak juz spi. Wiec calymi dniami z nia siedze a wieczor spedzem w lozku.bo spi ssac... Ech, mam jakis kryzys.
07.07.2012