Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 12:09   #2881
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Kurcze robicie te słoiki i robicie...wszystkie macie takie swojskie te owoce i warzywka? czy kupujecie? Takich z warzywniaka jakoś bym się bała, w sklepach eko można dostać? sorry ale nigdy nie byłam w takim sklepie
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:10   #2882
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wiecie jak moja bratowa wprowadza gluten? daje biszkopty słodkie rozmoczone w wodzie
szalona kobieta a przyprawy wprowadzi dając dziecku chipsy ?
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:14   #2883
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny moja koleżanka ma własny zakład fryzjerki. Zatrudnia 1 pracownika. Czy należy jej się macierzyński? i czy musi wtedy zamykać zakład? jak to jest? bo ktoś jej powiedział że nic jej się nie należy
wydaje mi się że należy jej się macierzyński tak samo jak np. chorobowe. ale jak to wygląda dokładnie to nie powiem niestety

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
szalona kobieta a przyprawy wprowadzi dając dziecku chipsy ?
to jest pomysł bosh nawet jeszcze nie myślałam o przyprawach...tak jak mówiłam moja do 18stki na cycu będzie
Stary 2013-09-26, 12:19   #2884
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

w Super-Pharmie 26-29.09 promocja -30% na akcesoria dziecięce !!!
dziewczyny a niewydaje wam się ze w super pharmie ceny sa wygurowane??
przykład : była promocja na artykuły nivea do kąpieli w tym samym czasie w superpharmie i tesco, i porównałam ceny takiego samego płynu o takiej samej pojemności i w tesco cena regularna niższa niż promocyjna w super pharmie (w superpharmie cena regularna coś koło 19 zł, a w tesco regularna 15 zł)............już kilka razy zwróciłam an to uwage porównując ceny......ciekawe jak teraz bedzie z tymi promocjami???

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
r. Pierwsze, pogodzić się z rzeczywistością. Drugie, pogodzić się z rzeczywistością. Pozostaje jeszcze trzecie, najbardziej kompromisowe rozwiązanie: pogodzić się z rzeczywistością.[/U][/B]

cóż, najwyżej wybierzemy się do ortodonty
na szczęście ssie coraz rzadziej
to wam dobrze moja dopiero nauczyła sie ssać kciuka internsywnie nawet śpi w nocy z palcem w buzi i wstaje i jej wyjmuje a zaczeła go ssać inetnsywnie jak druga jedynka zaczełą wychodzic ....a co bedzie dalej jak tu tyle zebów bedzie szło
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:19   #2885
deb
Zakorzenienie

Oglądałam właśnie kombinezony i ktoś napisał: Kombinezon bez śladów eksploatacji
Stary 2013-09-26, 12:20   #2886
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak masz takie to pewnie, że lepiej, ja innych nie miałam myślę, że 2-3 dni w lodówce a resztę ja mogę zjeśc zawsze:P nie wiem gdzie można takie małe w ogóle kupić? bo te co mam to kupowałam w obi przydałyby mi się małe bo chce jeszcze jabłka i gruszki robić
ja myślałam, żeby użyć właśnie po koncentratach bo tak, żeby kupić to też nie widziałam
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kurcze robicie te słoiki i robicie...wszystkie macie takie swojskie te owoce i warzywka? czy kupujecie? Takich z warzywniaka jakoś bym się bała, w sklepach eko można dostać? sorry ale nigdy nie byłam w takim sklepie
Ja jeszcze nie robiłam ale kupię w sklepie normalnie... w eko sklepach to podejrzewam w większości tylko cena będzie eko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:20   #2887
vil84
Wtajemniczenie

Dziewczyny, pomóżcie .... pisałam Wam że mama dostała wypowiedzenie. z terminem do 21.09. w czwartek 19.09 zaniosła l4 na dwa tygodnie. wczoraj dostała świadectwo pracy na którym jest uwzględnione dwa dni l4. to chyba coś nie halo, prawda? jak ma l4 nie powinna w ogóle na razie dostać świadectwa pracy, a już te dwa dni to nie wiadomo skąd ... powinni poczekać aż jej się skończy zwolnienie lekarskie i wtedy wystawić do tego dnia chyba. czy potem już automatycznie przechodzi pod zus z końcem umowy? jak to jest? bo nie umiemy się doszukać.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:22   #2888
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny a niewydaje wam się ze w super pharmie ceny sa wygurowane??
przykład : była promocja na artykuły nivea do kąpieli w tym samym czasie w superpharmie i tesco, i porównałam ceny takiego samego płynu o takiej samej pojemności i w tesco cena regularna niższa niż promocyjna w super pharmie (w superpharmie cena regularna coś koło 19 zł, a w tesco regularna 15 zł)............już kilka razy zwróciłam an to uwage porównując ceny......ciekawe jak teraz bedzie z tymi promocjami???

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

to wam dobrze moja dopiero nauczyła sie ssać kciuka internsywnie nawet śpi w nocy z palcem w buzi i wstaje i jej wyjmuje a zaczeła go ssać inetnsywnie jak druga jedynka zaczełą wychodzic ....a co bedzie dalej jak tu tyle zebów bedzie szło
w superpharmie żadko bywam i ogólnie ja nabieram się wszędzie na słowo "promocja"

Moja kciuka poznała już jak miała 2 tygodnie...tyle że nie zawsze udało jej się nim do buzi trafić

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny, pomóżcie .... pisałam Wam że mama dostała wypowiedzenie. z terminem do 21.09. w czwartek 19.09 zaniosła l4 na dwa tygodnie. wczoraj dostała świadectwo pracy na którym jest uwzględnione dwa dni l4. to chyba coś nie halo, prawda? jak ma l4 nie powinna w ogóle na razie dostać świadectwa pracy, a już te dwa dni to nie wiadomo skąd ... powinni poczekać aż jej się skończy zwolnienie lekarskie i wtedy wystawić do tego dnia chyba. czy potem już automatycznie przechodzi pod zus z końcem umowy? jak to jest? bo nie umiemy się doszukać.
na świadectwie pracy jest ok. Reszte L4 wypłaci jej zus - zakład pracy wysyła L4 do zusu razem z jakimś tam świstkiem na którego podstawie zus wylicza jej zasiłek chorobowy za pozostałe dni.
Stary 2013-09-26, 12:24   #2889
vujka
Raczkowanie

Cytat:
nie mógł Ci przepisać czegoś przy czym można karmić?
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
daj znac jak tam morfologia, a pediatra cos podejrzewa? neli baaardzo poca się rece i stopki. musze dopytać czy to tak może być.

nie odstawiaj od piersi! u nas to były 4 dni, a naprawdę ciężko jest powrocic do stanu sprzed. cyce mniej produkują, mala stala się bardziej wygodna...szukaj innego dentysty. na pewno musi się dac inaczej to rozwiazac.
Podobno nie ma antybiotyku który działałby na zęba i mogłabym brać przy karmieniu w ciąży zaczełam leczenie kanałowe, ale n ie mogli mi zrobić zdjęcia więc tylko zabezpieczyli mi zęba i teraz się okazało, że niedokładnie mi go wyczyścili i infekcja poszła głębiej. Mam wziąć antybiotyk i będą mi go leczyć pod mikroskopem za 1200zł Drugie wyjście jest takie, że mi go usuną, ale to 6 dolna jest

Cytat:

a nie chcesz przyjechać do Ligoty do Deb i do mnie?
szkoda że nie ma już bezpośredniego autobusu .... qrde, jakoś by trzeba to zorganizować, Deb zna Giszowiec, ja Katowic poza Ligotą i centrum wcale. napisz na pw jakie autobusy do Ciebie jadą z dworca. tego podziemnego

Cytat:
Hej! ja całe życie mieszkałam na Giszowcu! Teraz na Ligocie - i 12 nam bezpośrednią zlikwidowali i nie mam jak do Ciebie przyjechać[COLOR="Silver"]
Ja za to nie znam Ligoty a 292 czasem na ligote nie jeździ?

Mój wrzaskun przechodzi sam siebie, od rana nie dał się odłożyć - ciągle tylko na rękach... i chyba złapaliśmy katar...
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 12:24   #2890
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam, żeby użyć właśnie po koncentratach bo tak, żeby kupić to też nie widziałam

Ja jeszcze nie robiłam ale kupię w sklepie normalnie... w eko sklepach to podejrzewam w większości tylko cena będzie eko
Hmm jak oglądałam jakiś tam program o rozszerzaniu diety to radzili albo kupować z pewnego źródła albo dawać słoiczki. To już sama nie wiem Marud wstał
Stary 2013-09-26, 12:37   #2891
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

na świadectwie pracy jest ok. Reszte L4 wypłaci jej zus - zakład pracy wysyła L4 do zusu razem z jakimś tam świstkiem na którego podstawie zus wylicza jej zasiłek chorobowy za pozostałe dni.
dzięki

Stary 2013-09-26, 12:38   #2892
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Podobno nie ma antybiotyku który działałby na zęba i mogłabym brać przy karmieniu w ciąży zaczełam leczenie kanałowe, ale n ie mogli mi zrobić zdjęcia więc tylko zabezpieczyli mi zęba i teraz się okazało, że niedokładnie mi go wyczyścili i infekcja poszła głębiej. Mam wziąć antybiotyk i będą mi go leczyć pod mikroskopem za 1200zł Drugie wyjście jest takie, że mi go usuną, ale to 6 dolna jest

Ja za to nie znam Ligoty a 292 czasem na ligote nie jeździ?

Mój wrzaskun przechodzi sam siebie, od rana nie dał się odłożyć - ciągle tylko na rękach... i chyba złapaliśmy katar...
Współczuje przebojów z zębem...

292 jeździ do Piotrowic a to kawałek. Zobaczymy co Vil wymyśli - ja mam rodziców na giszowcu więc zawsze jeszcze po drodze mogę ich odwiedzić
Stary 2013-09-26, 13:05   #2893
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...

co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie

ja to chyba mam zlotego meza nieraz syf na chacie hhehe bo maly marudnynprzez pare dni a nastepnyh pare mi sie nie chcialo i co maz przychodzi buziak zje cos na szybkoni i pyta sie ja mam odkurzyc czy ty chxesz? A ja ze ja hee zawsze to bez dziecka chwila ... i moei zawsze ze on wie ze zadna praca nie zmeczy tak jak zajmowanie sie dzieckiem

m. Zawsze jak zostanie z tatusiem to pokazuje swoje gorsze strony hehe drze sie zanosi i dzieki temu tatus docenia mamusie hehhe

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja temat kup zignorowałam, raz są rzadsze raz śluzowate, ale małego brzuch nie boli, kupa co drugi dzień, wyniki idealne więc daję tylko dicoflor i się nie martwię

młody niestety je co 2h a czasem częściej

wiesz co ja robiłam normalnie gotowałam z odrobinką wody jak jabłka i odrobinką curku, blendiwałam i pasteryzowałam

mąż chyba dawno kopa w tyłek nie dostał ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem ja myślę, że tatuś powinien zostać z małym popołudniu a najlepiej na całą sobotę i niech wtedy posprząta i ugotuje
u nas jets jasne, że ja mam dyżur codziennie do 17 a popołudnia i weekendy bawi małż

moj nieraz sam mnie wysyla zebym gzies poszla sie odstresowac

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

moj wtaje codziennie prawie o tej samej godzinie, je o tej samej godzinie drzemkibtez mniej wiecej sa codziennie o tej samej porze i wieczorem kapiel i butle i papap o tej samej godzinie

Cytat:
Oglądałam właśnie kombinezony i ktoś napisał: Kombinezon bez śladów eksploatacji
Hehehhe

Nie wiem czy pisalam wam co wzoraj w szpitalu mialam na izbie przyjec jak pisalam to napisze drugi raz hehe
A wiec dalam skierowanie , w rejestracii dwie panie przezytalybi zaczely pesel wklepywac w kompa i pytanie "dziexko uderzone w brzuch przez doroslego?" Ja ze nie ze przez dzidcko one dziwny wzrok na mnie i dalej pytania ale jak to sie stalo ? Ja ze zostal uderzony piescia w brzuch i teraz brzuszek go boli od kilku dni one dalej na mnie i pytanie a ile dziecko ma a ja ze 7 lat a one a my tu mamy ze niecaly rok ja look na skietowanie a tam pesel MIchala:banghead: czerwona jak burak sie zrobilam i mowie ze tonpesel mojego 5 mc synka a one usmiech juz i do mnie.ze mam sie nie dziwic ich reakcji bo wie pani co sie teraz.dzieje codziennie jakis maluszek pobity albo pociety wiec ze.mnie juz zeszlo i mowie ze rozumiem no i juz smiesznie bylo ...; ) a po usg moja pefiatra zadzwonila jak DAwid i jak jej powiedzialam ze sie pomylila w peselu i ze patrzylin na mnie podejrzliwie to przepraszala hehe

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wladnie ogarnelam chate zrobilam dwa prania , starlam kurze , poscielilam lozko , pomylam podlogi , zawiozlam D. Do szkoly
Boszeee ja to wszytko zrobilam hehe nieraz wizyta tesciowej potragi dzialac cuda hehhehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:08   #2894
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakąś dobrą i nie kosztującą 200zł szczoteczkę elektryczną?? Po ciązy moje zęby wołają o pomoc. Do dentysty jestem umówiona ale termin miał dopiero na grudzień ( prywatnie) i pomyślałam, że od szczoteczki zacznę.
Te podstawowe oral-b są całkiem spoko różnią się końcówkami (wybielająca, sensitive i zwykła chyba). Mamy taką i mąż używa, ale dla mnie nawet sensitive zbyt mocno podrażnia szyjki.

Cytat:
dziewczyny, nie wiem czym sobie zasluzylam na takie idealne dziecko. wyc mi się chce przez to moje male cudo mamusia chora, wiec Nela bardzo się wczula...pisałam już, ze spalysmy do 11:30. później była z babcia na dwóch długich spacerach, na jeden na chwile wyszłam z nimi. wrocilam do domu, obiad, później wrocil tz - babcia poszla odwiedzić sasiadke, która tez jest po operacji, a nasza trojka w miedzy czasie zasnela (kolo 17:30) pospaliśmy do 19:30! no to szybka kapiel, trochę wyglupow i dzisiaj wyjątkowo później, ale od 21 Nelusia spi kurcze ona chyba naprawdę rozumie, ze matke rozwalcował czołg i potrzebuje rekonwalescencji no chyba, ze ja tez cos zbiera...
Diabli, mój maluszek też zawsze jest grzeczny jak aniołek, jak ja się źle czuję albo jestem chora! Aż się zaczęłam zastanawiać, czy podczas choroby mleko nie ma jakiegoś składnika uspokajającego dziecko

Cytat:
rozumiem... a właśnie wyczytałam, że mam aż 3 wyjścia

Jednym wystarcza pierś, inni muszą się wspomagać smoczkiem, lub kawałkiem szmatki znajdującej się w zasięgu ręki, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie życia bez kciuka w ustach. Jeśli jesteście rodzicami tych ostatnich, macie zasadniczo dwa wyjścia. Pierwsze, pogodzić się z rzeczywistością. Drugie, pogodzić się z rzeczywistością. Pozostaje jeszcze trzecie, najbardziej kompromisowe rozwiązanie: pogodzić się z rzeczywistością.
teraz to chyba ani smoczek, ani kciuk nie zaszkodzi ważne, żeby później się zgrabnie pozbyć ssania...
znam dziewczynkę, której rodzice zamiast smoczka dawali taką szmatkę-przytulankę przed zaśnięciem - dziecko zaczęło ssać uszy tej zabawki i teraz inaczej nie zaśnie a ma 2 latka teraz na każdy dzień tygodnia jest osobny pluszak, bo niestety pranie + wyparzenie trwa trochę dłużej niż wyparzenie smoczka

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Siedziałam dziś z termoforem na cycu, nie wiem, czy mi się znowu na coś nie zbiera.
I jak się czujesz dziś? Udało Ci się opanować sytuację? Mam nadzieję, że dobrze

Dzięki za odpowiedź o tych antybiotykach. Czyli miałaś dwa razy ten sam i było ok. Ja już zgłupiałam po tym, jak mnie nastraszył.

Jeżeli chcesz iść szybko do gina w razie czego to polecam uderzać prosto na IP na oddział ginekologiczny (tam przyjmują bez skierowania). Ja byłam raz na pogotowiu z zapaleniem i tam właśnie mnie wysłali, a drugi raz już bezpośrednio tam. Zawsze to szansa na usg na gorąco, jak się trafi na dobry humor lekarza...

A masz jakiś plan co do wcześniejszego rozszerzania diety? Albo wprowadzenia glutenu już? Ja dopiero w przyszłym tygodniu idę do lekarza, to wtedy popytam. Wymyśliłam sobie, że jak trochę dietę rozszerzę to piersi będą mniej obciążone i może to pomoże?

Cytat:
a fotka gdzie?
a może po każdym karmieniu pobaw się jeszcze laktatorem. później chlodne okłady. przed snem goracy prysznic i sio do lozka. sama nie wiem. moja mama chyba miała ten ropien o którym piszesz. opowiadala, ze chodzila na rzesach, piers jej nacieli, a ropa jak trysla to lekarz był caaaaly brudny. podobno koszmarny bol, ale jeśli się tego nie natnie to piers może sama peknac. kurcze tak mi Was szkoda cycatych. ciagle mysle jak te kanaliki można jeszcze udroznic. wiadomo, ze maly ssak robi to najlepiej...nie ma takich ocieplaczy na cyce? taki cieplutki stanik hehe.
laktatora tak się boję, że nawet kropelki nie ściągnę
haha chętnie bym taki stanik-ocieplacz kupiła na razie noszę pieluchę w staniku
współczuję Twojej mamie przeżyć brrrr wyobrażam sobie jak to musiało boleć
Cytat:
a w temacie kupy - matkooo!!! dziecko mi się odetkało! po 3 dniach (a wlasciwie pieciu) mloda zrobila kupala...ale takiego jak jeszcze nigdy. tata wymiekl i tylko komentowal podajac kolejne chusteczki (dziecko gdzie ty to zmiescilas? teraz to ja się nie dziwie, ze wazylas pol kilograma więcej itd.)
chce być w 100% szczera, wiec musze to napisac: wspolczuje dzieciakom, które pija mm i maja zastoje kupkowe. jeśli ich jelitka tez tak magazynują jak Nelki to naprawdę jest mi ich zal. na cycu kupa co drugie karmienie, lekko, gładko, wodnisto a po tym mleczku to jakas masakra. pampers jeszcze nigdy nie był tak pelny. nie wiem gdzie i jak ona to pomiescila. 100 razy bardziej wolimy kilka kup dziennie
hehe no to ulżyło Nelci

Cytat:
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...
Karolina, nie daj się! Jasne, że możesz się starać jak najwięcej w domu zrobić, żebyście mieli trochę czasu dla siebie jak mąż wróci, ale fochy z jego strony są nie fair. Mój nigdy nie robił mi wyrzutów, a mistrzynią ogarniania domu to nie jestem :P W sobotę sprzątamy razem, a codziennie po pracy mąż kąpie małego i razem się nim zajmujemy. Z dużym naciskiem na to "razem".

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Podobno nie ma antybiotyku który działałby na zęba i mogłabym brać przy karmieniu
A jesteś pewna że nie można karmić przy nim? Jak chcesz to podeślij nazwę to Ci sprawdzę w wiarygodnym źródle. Czasem ktoś może z ostrożności odradzić karmienie... Współczuję.
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:09   #2895
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jak oglądałam jakiś tam program o rozszerzaniu diety to radzili albo kupować z pewnego źródła albo dawać słoiczki. To już sama nie wiem Marud wstał
wiem, że tak mówią

Banka to nieźle ale dobrze, że czujne są

Stary 2013-09-26, 13:21   #2896
klarites
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja to chyba mam zlotego meza nieraz syf na chacie hhehe bo maly marudnynprzez pare dni a nastepnyh pare mi sie nie chcialo i co maz przychodzi buziak zje cos na szybkoni i pyta sie ja mam odkurzyc czy ty chxesz? A ja ze ja hee zawsze to bez dziecka chwila ... i moei zawsze ze on wie ze zadna praca nie zmeczy tak jak zajmowanie sie dzieckiem

m. Zawsze jak zostanie z tatusiem to pokazuje swoje gorsze strony hehe drze sie zanosi i dzieki temu tatus docenia mamusie hehhe

Nie wiem czy pisalam wam co wzoraj w szpitalu mialam na izbie przyjec jak pisalam to napisze drugi raz hehe
A wiec dalam skierowanie , w rejestracii dwie panie przezytalybi zaczely pesel wklepywac w kompa i pytanie "dziexko uderzone w brzuch przez doroslego?" Ja ze nie ze przez dzidcko one dziwny wzrok na mnie i dalej pytania ale jak to sie stalo ? Ja ze zostal uderzony piescia w brzuch i teraz brzuszek go boli od kilku dni one dalej na mnie i pytanie a ile dziecko ma a ja ze 7 lat a one a my tu mamy ze niecaly rok ja look na skietowanie a tam pesel MIchala:banghead: czerwona jak burak sie zrobilam i mowie ze tonpesel mojego 5 mc synka a one usmiech juz i do mnie.ze mam sie nie dziwic ich reakcji bo wie pani co sie teraz.dzieje codziennie jakis maluszek pobity albo pociety wiec ze.mnie juz zeszlo i mowie ze rozumiem no i juz smiesznie bylo ...; ) a po usg moja pefiatra zadzwonila jak DAwid i jak jej powiedzialam ze sie pomylila w peselu i ze patrzylin na mnie podejrzliwie to przepraszala hehe
dla męża
grzeczny synek, wie jak u mamusi zapunktować

w szpitalu faktycznie mogłaś się dziwnie poczuć, dobrze, że się wyjaśniło
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:41   #2897
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Axella a czemu sie musisz klocic z M. o kase? Wczorajsza rozprawa nie uregulowala tej kwestii? Mowilas, ze wszystko udalo sie zalatwic za jednym posiedzeniem, wiec juz nie kumam
Kasa to nie z nim..

Cytat:
a wstawisz fotke jaka konkretnie? bo widze rozne kolory etykiet, słoiczki, tubki, kropelki...

6-7zl obiadek/deserek, ale duzy słoiczek. hipp chyba cenowo podobnie wypada (zerkam na all, bo nie patrzyłam na ceny tych dużych sloikow). wiadomo, ze będą trochę droższe, bo ktoś je musi sprowadzić...no i przesylka. ale mysle, ze warto trochę poszaleć i kupic to czego inne firmy nie maja

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

ja tez myslalam, ze bez śpiworka się obejdzie...kombinezon, kocyk i już. wozki maja fajne te nakładki na nozki. http://dzieciecawyspa.pl/zdj_big/tak..._move06_02.jpg
Justi/Vil, nie macie takiej?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

hehe slodki. fotke Wiktorkowej zabki chceeee

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

poważnie?! wpadnij w pierwsza lepsza grupe przedszkolna...zobaczysz co dzieci potrafią robic z palcami
w maluchach kciuk/pieluszka/kocyk/rękaw/pluszak to norma...

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

uff, bo myslalam, ze tylko ja trafiam na takie dzieci podczas praktyk w szkole zawstydzone pierwszaki staly i ssaly kciuki...a to już siedmiolatki. w przedszkolu tez troszkę miałam okazje popracować i bylam w szoku, ze rękaw może sluzyc jako uspokajacz, chusteczka do nosa, gumka itd.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

madrze gadasz! polonistyczno-logopedycznie tez się z Toba zgadzam

ooo to swietujemy razem my to chyba lubimy tak isc leb w leb u mnie to co prawda 2 cykl, ale ten opóźniony tydzień.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

dzięki. a maz się nie zna mieszkanie zawsze można z kims zamienic na większe

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

ale bez kupala? dobrze, ze te pampki sa taaakie chłonne. bo moglabys mieć niezbyt mila niespodzianke hehe.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

dopiero po 3 mies. uznaja Ci rabat durne to to. nawet gdybys miała w tym miesiącu milion zakupow. oni chcą min. 6 w 3 miesiące...i rozliczają tylko co 3 miechy.

u nas to jest jakies inne, bo jako tako nie ma stalej grupy. pojawiają się te same dzieci, ale często sa inne. rodzice chyba zapisują się na pojedyncze lekcje i rozne wolne akurat godziny. zresztą instruktorzy z każdym dzieckiem pracują indywidualnie. podchodzą i patrza jakie cwiczenie wykonujesz ( zawsze zaczynasz od tych ostatnich) pytaja, które to zajecia, ile dziecko ma, czy nad czyms szczególnie chce się popracować. nasi znajomi nie byli 2 tyg. temu, bo mieli chrzciny i sa jedna lekcje za nami. robili teraz to co my ostatnio, a nam pokazali już kolejne ćwiczenia. nie wiem co będzie po 10tych zajęciach, ale pewnie plan maja rozpisany na dluzej ale zerkałam na ich strone i oni maja dluuuga kontynuacje, bo maja sporo grup:
-od 3 mies.
-wiek poniemowlecy
-2latki
-3latki
-4latki
-5-6latki - bez udziału rodzicow w wodzie

u szymka w grupie jest trojka dzieci. i kazde ma inny poziom. dziewczynka boi się wody, on jest pośrodku, chlopiec sam nurkuje i szaleje. gość tak im prowadzi zajecia, ze kazde ma swój tryb nauki.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

hehe w sumie...taniej wyszlaby klatka ale jak sobie pomysle o tych wszystkich pułapkach, które na mloda czyhają to chyba chce taki kojec

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

hmm dlaczego walczysz? skoro sad przyznal to Ci się naleza. nie placi, jest fundusz i niech sobie będzie dłużnikiem...po co Ty się kobieto z nim użerasz? nie potrafi mieć jaj i być odpowiedzialny za corke to go olej.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

nadrobiłam dobranoc. rano kolejne podejście do ciuszków...musi się udac. bylebym się podniosla z lozka, później już będzie gładko. lumpek czeka miłego czwartku zycze i cooooraz bliżej weekendu

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

http://www.biedronka.pl/ksiazki/ksia...icow_i_dzieci/ od 3 października pewnie tracy Was skusi
ja mogę polecić te książeczki obrazki dla maluchow. w rossmanie kupiłam "uwaga to niebezpieczne" "dzień malucha" i "dobre wychowanie" - fajne sa

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

http://www.biedronka.pl/rozrywka/filmy/juz_wkrotce/
Ogolnie sad uregulowal kase, ok. Ale teraz jeat szantaz..
Ze jak nie bede nim w dobryxh ukladach to sad i zabierze Zu..

No to co robic?

Boszzzzzz, dajcie mi sil bo sama juz nie dam rady..

Poza tym z od 21spala do 10

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:50   #2898
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

292 jeździ do Piotrowic a to kawałek. Zobaczymy co Vil wymyśli - ja mam rodziców na giszowcu więc zawsze jeszcze po drodze mogę ich odwiedzić
aaaaaaa !!!!
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?...y&nr_linii=292
jedzie
tzn ode mnie, Deb ma spacerek do mnie najpierw

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ogolnie sad uregulowal kase, ok. Ale teraz jeat szantaz..
Ze jak nie bede nim w dobryxh ukladach to sad i zabierze Zu..

No to co robic?

Boszzzzzz, dajcie mi sil bo sama juz nie dam rady..
nie zabierze, NIE MA TAKIEJ OPCJI !!!!!

Stary 2013-09-26, 13:52   #2899
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Axella on nie ma szans aby odebrać Ci Zuzię

moje dziecko poszło spać, ułożyłam go na brzuszku, może to nie będzie szybka piłka

Stary 2013-09-26, 13:53   #2900
deb
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaa !!!!
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?...y&nr_linii=292
jedzie
tzn ode mnie, Deb ma spacerek do mnie najpierw

nie zabierze, NIE MA TAKIEJ OPCJI !!!!!
o kurka super, zawsze lepszy spacerek niż przesiadka
Stary 2013-09-26, 13:54   #2901
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?

Mamy kąpiel o tej samej porze, karmienie na noc, usypianie (choć to akurat będzie trzeba zmienić). W dzień zależy, o której mała wstanie, jak długo będzie spała, ale mniej więcej wiem, kiedy powinna drzemać

Cytat:

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
I jak się czujesz dziś? Udało Ci się opanować sytuację? Mam nadzieję, że dobrze

Dzięki za odpowiedź o tych antybiotykach. Czyli miałaś dwa razy ten sam i było ok. Ja już zgłupiałam po tym, jak mnie nastraszył.

Jeżeli chcesz iść szybko do gina w razie czego to polecam uderzać prosto na IP na oddział ginekologiczny (tam przyjmują bez skierowania). Ja byłam raz na pogotowiu z zapaleniem i tam właśnie mnie wysłali, a drugi raz już bezpośrednio tam. Zawsze to szansa na usg na gorąco, jak się trafi na dobry humor lekarza...

A masz jakiś plan co do wcześniejszego rozszerzania diety? Albo wprowadzenia glutenu już? Ja dopiero w przyszłym tygodniu idę do lekarza, to wtedy popytam. Wymyśliłam sobie, że jak trochę dietę rozszerzę to piersi będą mniej obciążone i może to pomoże?
Dziś w miarę, może się nic nie przyplącze

Masz rację z tą IP, ale jakoś zawsze mam opory i wolę wylądować u rodzinnego, przynajmniej blisko mam

Dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu, co najwyżej może wezmę się za gluten, ale jakoś nie mogę się zebrać do dokładniejszej lektury na ten temat i tak odwlekam temat

Daj znać, jak czegoś się dowiesz od lekarza

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Axella, nikt Ci Zu nie zabierze, bo jesteś dla niej najlepszą mamą, jaką może mieć!

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:09   #2902
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Axella nie daj mu sie szantazowac? Ty mu wierzysz w takie gadki?!

Ale piszesz enigmatycznie. To z kim sie musisz wyklocac o kase? Napisalas, ze z M. Wiec wydalo mi sie oczywiste,ze z ojcem Zu... Nic nie rozumiem...

Moje dziecko od rana taka przylepa, ze masakra... nie moge jej nawet na moment odlozyc. Wciaz jestem w pizamie ale musze nas zebrac i na space chociaz wyjsc...Niech juz bedzie weekend Codziennie w tym tyg TZ wychodzi zaraz po tym jak mala sie obudzi a wraca jak juz spi. Wiec calymi dniami z nia siedze a wieczor spedzem w lozku.bo spi ssac... Ech, mam jakis kryzys.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:11   #2903
Magiusa
Zakorzenienie

Dobra, nie nadrobie całości, bo moje dziecko też pospalo aż 30 minut.

Cytat:

co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie
Już Ci na prv napisałam . Mam książkę " Jak wychować szczęśliwe dziecko" i tam jest o takim traktowaniu rozdział, a pisał to mężczyzna. Podaj maila, wyślę Ci i przeczytasz to TŻ'towi.
Jak mojemu przeczytałam, to jakkolwiek nie miałam wcześniej wielkich problemów to i tak widzę zmianę po tych słowach.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:17   #2904
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Już Ci na prv napisałam . Mam książkę " Jak wychować szczęśliwe dziecko" i tam jest o takim traktowaniu rozdział, a pisał to mężczyzna. Podaj maila, wyślę Ci i przeczytasz to TŻ'towi.
Jak mojemu przeczytałam, to jakkolwiek nie miałam wcześniej wielkich problemów to i tak widzę zmianę po tych słowach.
to ja też proszę o zacytowanie tych słów bo moj tż też uważa ze on pracuje po 12 godzin a ja przeciez tylko siedze z dzieckiem

a tak w ogole to od wczoraj mam chustę i się nosimy maly zadowolona ale nie wiem jak dlugo moge go tak nosić ? bo teraz spedzil w tej pozycji 2 godziny i juz nie chcial ile wy nosicie w chuscie najdluzej dzieciaczki ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:22   #2905
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

AXELA a niby na jakiej podstawie Cię szantażuje??? Masz się czego obawiać?? Chyba nie więc olej jego gadke.
Niby czemu miałby Ci zabrać Zu???
Co pójdzie do sądu i co?

To nie ma sensu. Zu ma mame,krzywda jej sie nie dzieje więc spokojnie!!!
Sąd nie da mu małej tylko dlatego bo jemu się tak podoba.

Zresztą z tego co piszesz do masz normalne kontakty z M. Więc o kij mu chodzi???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:27   #2906
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej
mieliśmy gości dziś, tata chrzestny przyjechał i kupił świetną koszulę i spodnie małemu
w końcu wyprosiłam o nowe szafy do sypialni i teraz mam roboty pełno by wszystko poukladać ale teraz mam chwilowy przestój bo maluch akurat tak śpi

banka - mój to akurat przy tż jest mega grzeczny, wczoraj przez te 4 godz nie chwyicił butli, był głodny ale nie płakał ani zbytnio nie marudził, pewnie jak ja bym była to by ryczał w niebogłosy o cyca

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:37   #2907
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Eh... Wyszłam z Małym z domu, doszłam do garażu, wyjęłam wózek, wsadziłam Małego, zamknęłam garaż, odeszłam 5 m i... i otworzyłam garaż, wyjełam Kubę, schowałam wózek, zamknęłam garaż i wio do domu... Zaczęło lać
Kuba został z tatą, ja skoczyłam do sklepu po artykuły na muffinki i co... I ci.pa ze mnie- kupiłam to co miałam w domu, a nie kupiłam mąki, której nie mam

Axella- zabierze Ci córkę, bo co... bo nie wiem... ćpasz, pijesz, bijesz Zuzię, śpisz pod mostem z Małą... bez przesady. Masz swoją firmę, masz dochody, masz gdzie z Nią mieszkać, więc całe g.ówno może Ci zrobić. Nie daj się kobieto zastraszyć.
A dobre stosunki to nie znaczy, że masz Mu Zuzię dawać na tydzień. Dobre stosunki to znaczy, że może widywać córkę kiedy chce (o ile sąd nie ustalił inaczej), że może ewentualnie iść na spacer, że odbierzesz od Niego telefon, że nie będziecie się wyzywali i lali...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:40   #2908
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się obraziłam ... ale dzielnie Młody się godzinę bawił, a potem sprzątaliśmy i układaliśmy jego ciuszki
mój też się bawił godzinę na macie rano a teraz robię muffinki które podesłałyścien i mały leżał w krzesełku i mi kibicował marudził więc go zaniosłam pod karuzelkę do łóżeczka i padł ze swoją szmatką

Cytat:
mam pewne źródło ale nie szaleje za bardzo, zrobiłam brzoskwinki od babci mam malinki i jabłka, będę jeszcze robić więcej jabłek i gruszki

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

super jest ta książka Hump pożyczyć Ci? bo skończyłam
Stary 2013-09-26, 14:44   #2909
becik_4
Zadomowienie

axella nie masz sie czym martwic w naszym kraju takim matką jak ty nie odbiera sie dzieci i nie daje ojcom prawo jest po twojej stronie i to zawsze matka ma dziecko chyba ze jest w totalnej patologii a nie ze od czesu do czasu wypijesz sobie piwko czy zapalisz fajke glowa do gory i nie daj sie zastraszyc jak chce sprawy to niech ja zaklada i tak sad ci przyzna opieke naz Z a wtedy on zbaczy ze nie ma juz czym wojowac oczywiscie praw mu nie odbierze pewnie ustali dni odwiedzin itp ale dziecko na pewno zostanie z toba
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:49   #2910
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej
mieliśmy gości dziś, tata chrzestny przyjechał i kupił świetną koszulę i spodnie małemu
w końcu wyprosiłam o nowe szafy do sypialni i teraz mam roboty pełno by wszystko poukladać ale teraz mam chwilowy przestój bo maluch akurat tak śpi

banka - mój to akurat przy tż jest mega grzeczny, wczoraj przez te 4 godz nie chwyicił butli, był głodny ale nie płakał ani zbytnio nie marudził, pewnie jak ja bym była to by ryczał w niebogłosy o cyca
Heee moj wie jak pomagac mamusi hii

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
dla męża
grzeczny synek, wie jak u mamusi zapunktować

w szpitalu faktycznie mogłaś się dziwnie poczuć, dobrze, że się wyjaśniło

hehhe a no wie wie moj wielkoludek maly hehe
A w szpitalu dobrze ze nie wzielam m. Ze soba jeszcze by mi wyjasnic nie dali heh tylko popolicje zadzwonilinhehe

Cytat:
wiem, że tak mówią

Banka to nieźle ale dobrze, że czujne są

Tak jest

M. Ma.drzemke juz prawie 2 godzinna hiii
Zaraz dostanie kalafiora ze sloiczka hehe a coo niech sobie poprobuje chlopak hehe i szykuje sienpo D. A po 16 tesciowka :banghead:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości