Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 09:41   #2911
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

powodzeniqa i napisz mi na priv co mam wpisac naq listę bo pozno wroce ze szkoly;(

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:52   #2912
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Zbieram się powoli na tą komisję do ZUS-u - niby wszystko ok, nie powinnam się przejmować, a jednak lekkiego stresa mam (po prostu nie lubię tego typu zgrupowań, a poza tym nie wiem co mnie tam czeka). Trzymajcie kciuki proszę! Zdam relację po powrocie.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Wiecie jak się wkurzyłam...Koleżanka z pracy urodziła synka na początku miesiąca. Napisała mi tylko że podczas porodu tętno malutkiego spadło więc zrobili w końcu cc. A wczoraj dowiedziałam się szczegółów. Mały miał tak krótką pępowinę że nie było szans na naturalny poród ale nikt jej o tym nie był łaskaw powiedzieć Męczyła się do pełnego rozwarcia a dopiero przy cięciu się zorientowali. A przecież robiła co wizytę usg u swojej ginki plus połówkowe u genialnego Guzika, który przecież wszystko sprawdza. I nikt nic jej nie powiedział a przecież pępowinę widać Z tego wszystkiego zestresowałam się, ja też nie wiem jakiej długości pępowinę mam bo w życiu o to nie pytałam. A tu powinno się wszystkiego dociekać

Najlepiej powiedz, że zastanawiasz sie nad porodem w domu i stąd pytasz o pępowinę, bo z reguły lekarze na usg tego nie sprawdzają
a jak zaczniesz wypytywac "bez powodu" to potrafia fuknąc, że pępowina owinięta, czy krótka nie jest wskazaniem do cc
Chociaż powinno sie np wiedzieć o owiniętej pępowinie- bo wtedy nie wolno rodzic na leżąco ( na leżąco ucisk ciężaru dziecka na pępowine powoduje blokade przepływu krwi w niej, do tego uciska zyłe główną, stąd spadki tętna i w konsekwencji cc... ) .
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-16 o 09:56
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:53   #2913
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Mamuśki mam pytanie, czy któraś z Was zamawiała może jakieś biustonosze ciążowe na allegro? Czy mogłybyście mi polecić coś fajnego?
Od początku ciąży miałam spokój z piersiami, nie rosły bo i tak są duże rozmiar E, a teraz coś drgnęło i nagle zaczęły moje staniki być za małe i muszę sobie coś koniecznie kupić a nie chce w sklepach przepłacać.
lustereczko jak masz gdzieś blisko tesco to jedź bo są staniki przecenione o 30%, a promocja chyba tylko do jutra, ja tam stanika bym nie kupowała przez allegro bo wiadomo jedne leżą lepiej a drugie gorzej no ale jak kto woli

deneb śliczny brzusio

witaj kwiatecek, nie przejmuj się ruchami maleństwa bo ani się obejrzysz a je poczujesz

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja czuję teraz już cały dzień, najbardziej oczywiście wieczorem, rano, w nocy jak się obudzę i w dzień często raz po raz

a swoją drogą, dziecko jak kopie to nogami czy rączkami też?
nie śmiejcie się
dziś rano zastanawiałam się nad tym samym, nawet się zastanawiałam czy mi z główki nie strzela

aga ciesz się że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
pójdę w przyszłym tyg

a ja nie wiem co się ze mną dzieje
sypiam po 4-5 h w nocy
w ogole nie jestem zmęczona i mam poklady energii
montii nic tylko się cieszyć ja ostatnio znowu nie do życia jestem i tylko bym spała

iza mi też się vektor podoba ale wkurzają mnie te małe kółeczka z przodu, buziaki dla małej Idalii

kolba na pewno będziemy trzymać, zdaj relacje jak wrócisz

laseczka
już kciukam
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:59   #2914
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Hej laseczki witam Was w środku nocy Widzę, że się martwicie tym wzrokiem, byłam u okulistki bo mam wadę -4 i myślałam, że to wskazanie do cesarki, to mi przy okazji powiedziała, że w ciąży wzrok się przeważnie pogarsza, ale po porodzie wraca do normy.
Gratuluję kolejnym ciężarówkom poznania płci
u mnie remont w domu więc nie mam czasu pisać, ale podczytuję Was ostro
Z zakupami u mnie tak, że mam dwa kartony nie wiem czy to dużo czy mało, wózek nie wybrany dalej...

Dobrze, ja spadam sprzątać podlogę, bo łóżko wyniesione, śpimy na materacu, biwak na 102! Dobranoc!
o rany, jakbym jeszcze remont w domu miała mieć, to chyba bym osiwiała, jak to dobrze, że właściwie tylko pokój brzdąca nas czeka remontujecie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim Mamusiom!!!
Chyba prawdziwa jesień się zbliża, bo za oknem coraz gorzej niestety.

Zbieram się powoli na tą komisję do ZUS-u - niby wszystko ok, nie powinnam się przejmować, a jednak lekkiego stresa mam (po prostu nie lubię tego typu zgrupowań, a poza tym nie wiem co mnie tam czeka). Trzymajcie kciuki proszę! Zdam relację po powrocie.
powodzenia, nie daj się!

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
trzymajcie kciuki bo dziś idę na to usg może wreszcie poznam płeć
odezwę się jak wrócę .
trzymam

za oknem tak ciemno, że TŻ by się do pracy spóźnił, bo budzik wyłączył nieprzytomny zerwał się w samą porę, a ja postanowiłam popracować - w łóżku. Nie chce mi się do stołu wstawać (biurko to ja miałam tam, gdzie pokój dziecka będzie, więc już się odzwyczajam)

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:59   #2915
Montii
Zakorzenienie

oo a ja zaczynam 25 tc....

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 10:00   #2916
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
lustereczko jak masz gdzieś blisko tesco to jedź bo są staniki przecenione o 30%, a promocja chyba tylko do jutra, ja tam stanika bym nie kupowała przez allegro bo wiadomo jedne leżą lepiej a drugie gorzej no ale jak kto woli

dziś rano zastanawiałam się nad tym samym, nawet się zastanawiałam czy mi z główki nie strzela
dziecko rusza sie całym sobą

Co do staników, to widziałam ostatnio w mothercare takie fajne dwupaki dla karmiących, bardzo ładne pastelowe kolorki, nawet całkiem niedrogie jak na tą firme, no bo cena za dwie sztuki, a jakość bardzo dobra, nie pamiętam po ile, ale nie były przecenione. Kupie sobie jak jeszcze będą.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

no, ja zaczęłam wczoraj
szybko czas leci, prawda
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:01   #2917
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
a ja znowu nie śpię
przejrzałam allegro i zdecydowalam się na butelki TT
ja sobie tez myslalam o TT ale w sklepie jednym Pani mi powiedziala,ze jednak Avent lepsze, a dlaczego jednak TT wybralas? bo ja to sie waham jeszcze

Cytat:
fuck..codziennie rano budze sie z bolem kregoslupa... zwariuje
mnie czasami tez w nocy boli kregoslup, chyba jak za dlugo na jednym boku spie, wtedy brzuch chyba ciagnie i w zasadzie nie kregoslup ale plecy mnie bola :/
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:04   #2918
Montii
Zakorzenienie

deneb kilka osób mi poleciła i pani w sklepie też mimo że akurat zestaw Avent był droższy od TT i naczytałam się dobrych opinii, ale też się wahałam w końcu padło na butle TT... no i znajoma bardzo sobie chwali a ja bede musiala karmić cyc-butla-cyc butla.. i mówi ,że maluch nie ma problemu z tym, od razu bierze butelke...a poziej cycka no najwyzej zakup sie nie uda

niutka ale ten czas leci nie wiem czy śmiać się czy płakać jeszcze ok 15 tyg do końca...

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 10:10   #2919
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
W sumie nie tak łatwo zmienić kobietę po macierzyńskim, jesli sie obawiasz zmien sobie wymiar czasu pracy np. na 3/4 wtedy jestes chyba przez rok chroniona trzeba by sprawdzic w przepisach dokladnie. ??
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
co do ochrony przed zwolnienie to faktycznie, wystarczy obnizyc wymiar etatu chocby 0 1/10 i jest się chronionym przez rok czasu ( nie obejmuje to jednak zwolnień grupowych-jak dobrze kojarze)
ja tez planuje obnizyc i jeszcze godzinke na karmienie i o 14 mykac do domku, bo do tej pory to trzaskałam tyle nagodzin ze głowa peka, a przy malenstwie nie mam zamiaru, tymbardziej ze nic dobrego to mi nie przyniosło...... zycze miłej nocki - ja tez uciekam juz spac
a kiedy trzeba zglosic i komu ze hce sie zminijszyc wymiar goidnz na te 3/4??

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Laseczki jestem skonana. Spodni nie kupilam, bo nic nie bylo. W ogole jakies dziwne te rozm, bo dopiero od 42-44 zaczynalam mierzyc. Reszta nawet przez uda mi nie chciala przejsc, a normalne spodnie mam 36-38. No i jednak nie zdecydowalam sie na wydanie 150 na spodnie w, ktorych pochodze 3-4 miechy, bo wole kupic tansze i nie bedzie mi szkoda jak sie rozpadna czy cos. Chcialam wrzucic fotki, bo juz wszystko obcykane, ale za dlugo by to trwalo, a ja marze o wyrku, bo bylismy jeszcze u znajomych i juz mnie plecy bola ostro. Tak wiec obiecuje jutro z samego rana powklejac
no ja tez kupilam L a nosze S/M 2 pary za 107zl ale u chinczykow bo nie mam zamiaru wydac wiecej

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
No ja na Twoim miejscu to już bym wzięła zwolnienie skoro jeździsz pociągiem. Ja jeżdżę samochodem, ale też zamierzam już od stycznia iść na zwolnienie do końca, bo boję się tych śniegów i wypadków.
co do przekręcania to nic mi nie mów, normalnie muszę się zturlać z łóżka, żeby wstać, a żeby się przekręcić, to prawie muszę na siedząco zmieniać pozycje
wpadłam do takiego nowego malutkiego lumpka i kupiłam 3 pary spodenek, bluzę i małe buciki takie mięciutkie i wiecie co? wszystko dla chlopca, a przecież ja nie znam jeszcze płci
Mój tż się ze mnie śmial i mama też, powiedziała, że to chyba podświadomość
Ego mam zamiar jak spdan sniegi sie o zwolnenie upomniec albo od nowego roku bo to juz bedzie zaawansowana ciaza, co do ruszania sie to wlasnie keipkso mi to wszytko wychdozi z tym bruzchem.. z tymi zakupami lumpkowymi to moze naprawde kobieta podsiwadomoei czuje co pod sercem nosi...

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
I nastepne
Joker masz podobny gust do meni tez pokupowalam podne ciuszki dla mojego synusia, a w czym pierzesz ciuszki i w jakeij temp?

Cytat:
aguś nie przewaznie musisz czekac godzine w przychodni wiec wez sobie jakas gazetke;p ja mam skierowanie na 75 gram glukozy wiec mam pomiar po 2h .... zdechne z głodu
ja tez mam 75 ciekawe dlaczego

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja się czaję na przeceny w tesco tam na dziecięcym mają dobre jakościowo ciuszki w fajnych motywach, a już na przecenie to naprawdę warto kupować
co do misiowego kombinezonu, który i według mnie jest obowiązkowy to widziałam ostatni kapitalny w 5.10.15 tylko, że małżonkowi kompletnie nie przypadł do gustu kolor (ciemny granat) więc może czas na polowanie na alle ...
a orientujesz sie kiedy sie psodizewac mozna takich przcen - po nowym roku czy trzeba sprawdzac na bierzaco?

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
kochanie jestem po połówkowym !!!!
Badanie było extra pierwszy rzut na dzidziusia a tam co - siusiaczek będziemy mieli syna. grzeczny dzidziuś posłuchał mamusi i od razu ujawnił swoją płeć mimo tego że słodko spał !!! jednak intuicja na początku mnie nie myliła. po pierwszym badaniu prenatalnym mówiłam że to będzie chłopak. potem moja mama mnie zmyliła bo co mnie widziała to mówiła że będzie dziewczynka - jednak bardzo się ucieszyła jak usłyszała że będzie wnuczuś
dzidziuś rozwija się wręcz perfekcyjnie jak to określiła Pani doktor. Waży 378 gram i mierzy prawie 17 cm od główki do pupci. Wszystkie narządy działają sprawie i w ogóle jestem taka szczęśliwa że mogłabym góry przenosić .
GRATULUJEMY

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No i jestem gin zbadał, z szyjką nic się nie dzieje, ciśnienie w normie, waga rośnie prawidłowo (już 56 kg ) i co najważniejsze synek też elegancko Pokazywał dziś siurka cały czas, doktor się śmiał, że ma tysiąc % pewności, że będzie chłopak i nogi też ma ponoć jak badyle długie, dlatego gin się nie dziwił, że ostatnio takie bolesne kopniaki sprzedaje
GRATULUJEMY

Iza a ty masz na imie Idalia????? bo pogubilam sie kto wytulil twoja corke

ja wczoraj wydalam 100 na cisuzki z lumpka i oficjelne moge sie przynzac jestem anonimowym zakupoholikiem ciuszkow dizeciecych
a co do ciuszkow z lumpka to ja mam taki dylemat czy wystarczy im pranie w 40 stopniach?? jak pierzecei swoje zdobycze??

milego dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:14   #2920
Ewelqa1985
Zadomowienie

Witam znlazlam to forum ostatnio i od razu sie zarejestrowalam Spodziewam sie coreczki Emilki termin porodu 11.03.2011 i niecierpliwie czekam kopana coraz mocniej Pozdrowionka
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:15   #2921
Montii
Zakorzenienie

ja juz mam wyprane , razem z naszymi w zwyjlklym proszku w 40 stopniach
pozniej zrobie to w dzidziusiowym
a na koncu wyprasuje

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 10:16   #2922
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Widze u Was bardzo milo na watku i mnie podbudowalyscie, bede tu czasem zagladac mozesz mnie Montii dopisac do listy , ewelina tp 27.04
Stary 2010-11-16, 10:23   #2923
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
aga ciesz się że wszystko w porządku
Oj cieszę się, cieszę ... Niby na żadnym usg nie było powodów do obaw, ale jednak po każdym badaniu coś spada z serca, że nic złego się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

a orientujesz sie kiedy sie psodizewac mozna takich przcen - po nowym roku czy trzeba sprawdzac na bierzaco?
Trzeba sprawdzać co jakiś czas, ja może dziś się wybiorę więc dam znać

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Witam znlazlam to forum ostatnio i od razu sie zarejestrowalam Spodziewam sie coreczki Emilki termin porodu 11.03.2011 i niecierpliwie czekam kopana coraz mocniej Pozdrowionka
Witamy !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:24   #2924
Olusiaa_
Zakorzenienie

witaj, Kwiatecek

Jadę dziś z moim TŻ na zakupy, w końcu ma wenę, może kupimy mu buty i zimową kurtkę. Liczę też, że pooglądamy jakieś dzidziusiowe rzeczy. Póki co, mamy tylko cały worek pieluch tetrowych wujek TŻta załatwił, bo w pracy używają do czegośtam....

Cytat:
Olusiaa, aleś się roztyła
a no to mój, 18 tygodniowy brzuchol:
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:26   #2925
Montii
Zakorzenienie

maleńki słodki
ja widze jak z dnia na dzien rośnie.. a jak leże to mam taka smieszną kulkę i widzę dzie dokladnie lezy Fabian..czy po lewej czy po prawej

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 10:32   #2926
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
witaj, Kwiatecek

Jadę dziś z moim TŻ na zakupy, w końcu ma wenę, może kupimy mu buty i zimową kurtkę. Liczę też, że pooglądamy jakieś dzidziusiowe rzeczy. Póki co, mamy tylko cały worek pieluch tetrowych wujek TŻta załatwił, bo w pracy używają do czegośtam....

zgrabniutki brzuszek
Stary 2010-11-16, 10:41   #2927
Ewelqa1985
Zadomowienie

wiesz ja tez dlugo nie czulam ruchow tak na serio to dopiero 21 tc a tez bylam na maxa zeschizowana ;/
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:43   #2928
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
ja widze jak z dnia na dzien rośnie.. a jak leże to mam taka smieszną kulkę i widzę dzie dokladnie lezy Fabian..czy po lewej czy po prawej
dawno nie dawałaś fotki
u mnie jeszcze za wcześnie na takie "widoki", nawet ruchów jeszcze nie poczułam... a tak bym chciała
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:46   #2929
iizabelaa
Zakorzenienie

witam,

poranna kawa i wizaż, codzienny rytuał

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
izabela - widziałaś ten wózek na żywo? Mi się w sklepie nie spodobał. Jest mały jak dla lalki. Niski i malutki i ma małą gondolkę.
Cytat:
a mi się wlaśnie strasznie podobał ten vector
ale był mi za mały... ;/
bo jestem wysoka, a tż ma 188 cm
jakbysmy byli niżsi to moze bym sie skusila bo byl lekki i zgrabny
ale mego kolosa dlugo bym nie powozila haha
na żywo widziałam jedynie spacerówkę i bardzo mi się spodobała bo zgrabny jest bardzo,
no i połączenie różu z fioletem, którego szukałam
a teraz jak piszecie, ze gondolka jest mała, to tym bardziej mnie zainteresował,

ja szukam małe wózka i lekkiego, bo my z mężem niscy i drobni jesteśmy i jak byśmy wyglądali pchając wózek wyższy od nas

ma próbkę tego jak jadę z Nikosiem wózkiem, ma Boldera, który wg mnie jest ładny,
ale duży i ciężki

a moja druga siostra miała dla małej wózek z tej firmy, mała ma już prawie 4 lata,
ostatnio przywiozła ten wózek do moich rodziców, żeby mama mogła z Nikosiem wychodzić jak ją odwiedzi,
i muszę wam powiedzieć, że jest prawie w idealnym stanie
nic się nie popsuło, nie pękło itp.

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja w ogóle, nie rozumiem tego że naszym bliskim coś nie pasuje. Gdzie nie powiem imię Franek w rodzinie najczęściej wywołuje konsternacje i kończy się słowami nie róbcie tego dziecku.

Idalia jest pięknę Izabela pamiętaj
A ja tez tego nie rozumiem, bo jak ktoś mówi, ze da tak na imię dziecku, to chyba jest jasne, że jemu się to imię bardzooo podoba, i nie ma co komentować, bo się tylko przykrość sprawi.

dziękuję

Cytat:
a ja znowu nie śpię
przejrzałam allegro i zdecydowalam się na butelki TT
ja też wybrałam TT, kupię zestaw startowy,
wydaje mi się, że te firmy wszystkie mają podobne jakościowa butelki TT, Avent, Dr Brown

mi się w TT spodobał ich kształt także

moja siostra kupiła Brown, bo ponoć najbardziej antykolkowe,
a mały ma kolki

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no 6 kilowe to zgadzam sie, że powinien lekarz rozpoznać, że takie duże ,
Poza tym zalezy czy usg było robione w ostatniej chwili, czy np. na 3 tygodnie przed, bo dziecko mogło zdążyc przybrać

Dziewczyny kochane, ale nie schizujcie tak

przypadki dzieci ponadnormatywnych sa naprawde rzadkie i głównie spowodowane tą cukrzyca ciążową i raczej w związku z tym wykrywane, bo kiedy ta cukrzyca jest wykryta w badaniach, to potem obserwują dziecko pod względem jego wagi

dużo częstszym problemem jest niska waga urodzeniowa
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
Najlepiej powiedz, że zastanawiasz sie nad porodem w domu i stąd pytasz o pępowinę, bo z reguły lekarze na usg tego nie sprawdzają
a jak zaczniesz wypytywac "bez powodu" to potrafia fuknąc, że pępowina owinięta, czy krótka nie jest wskazaniem do cc
Chociaż powinno sie np wiedzieć o owiniętej pępowinie- bo wtedy nie wolno rodzic na leżąco ( na leżąco ucisk ciężaru dziecka na pępowine powoduje blokade przepływu krwi w niej, do tego uciska zyłe główną, stąd spadki tętna i w konsekwencji cc... ) .

no właśnie ja bym chciała miec takie 100% zaufanie do gin, że przyłoży wszelkich starań, żeby wykryć wszelkie rzeczy, które bardzo odbiegają od normy,
np. dziecko 6kg, czy jak teraz usłyszałam super krótką pępowinę,
i dużo innych rzeczy, o których ja jako lekarz nie mam pojęcia i nie chce mieć, bo nie o to wg mnie chodzi w tym wszystkim
i generalnie wybrałam gin, któremu ufam, ale jak się siedzi w necie, na wizażu, i czyta różne historie to normalne, że człowiekowi zaczyna pracować wyobraźnia

jak by mi lekarz tak fuknął, to bym mu powiedziała, że jak będę chciała mieć cc to sobie za nie zapłacę,
a nie będę wad u mojego dziecka wyszukiwać

w szpitalu w moim mieście rodzi się tylko na leżąco, w ogóle cały poród się jest tylko i wyłącznie na leżąco

Cytat:

Zbieram się powoli na tą komisję do ZUS-u - niby wszystko ok, nie

Iza dla Twojej Idalki moc życzeń - zapukaj tam do Niej i pozdrów od cioć!!!! Pierwsze imieniny naszych Dzieciaczków zaliczone - ale fajnie
i czekam na relację

Cytat:
Iizabelaa, pogłaskaj ode mnie Idalkę

Cytat:
l
iza mi też się vektor podoba ale wkurzają mnie te małe kółeczka z przodu, buziaki dla małej Idalii

a mnie się nawet podobają, ale ciekawe jak się będą spisywać,
ciekawe czy można je wymienić na pompowane tak jak w Quinny

Cytat:
Iza a ty masz na imie Idalia????? bo pogubilam sie kto wytulil twoja corke
ja mam Iza na imię,
mam koleżankę Idalię, której wczoraj złożyłam sms-em życzenia
a ona odpisała, że mam małą też uściskać bo ma imieniny
Stary 2010-11-16, 10:48   #2930
Montii
Zakorzenienie

iza ja się właśnie zastanawiam nad startowym TT czy może kupić osobno 2x 150 ml i 2x 260 ml niebieskie..... eh głupota bo wychodzi drożej ale strasznie podoba mi się ta niebieska buteleczka,oj baby baby
a vectora musisz sobie zobaczyć na żywo mnie się bardzo podoba, z tej firmy też kupuje wózek ale gtx no i on cięższy i masywniejszy
i mam kilka znajomych które mają właśnie espiro i on taki leciutki jak dla lalki lekko jedną ręką się go prowadzi i purple śliczny

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 10:48   #2931
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj wydalam 100 na cisuzki z lumpka i oficjelne moge sie przynzac jestem anonimowym zakupoholikiem ciuszkow dizeciecych
a co do ciuszkow z lumpka to ja mam taki dylemat czy wystarczy im pranie w 40 stopniach?? jak pierzecei swoje zdobycze??

milego dizonka
haha, no to ja na razie do lumpków się nie wybieram, trzeba czekać na nową dostawę pochwalisz się zdobyczami?

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Widze u Was bardzo milo na watku i mnie podbudowalyscie, bede tu czasem zagladac mozesz mnie Montii dopisac do listy , ewelina tp 27.04
ja też mam termin na koniec kwietnia

Cytat:
witamy

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:52   #2932
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
witaj, Kwiatecek

Zgrabniuchny !!!

Cytat:
maleńki słodki
Mój czasem jak się obrazi to tylko patrzę a tu odwraca się pupskiem i koniec, tylko jedna twarda kulka

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:54   #2933
Montii
Zakorzenienie

AGUŚ słodkie to prawda?
wczoraj cały wieczór puszczałam mu muzyczkę., później opowiadałam,że zaraz idziemy spać eh

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 10:56   #2934
kolba
Raczkowanie

No to jestem
Dzięki Dziewczynki za kciuki, na Wasze wsparcie to zawsze można liczyć. No więc tak: strach ma wielkie oczy. Miła pani doktor na wstępie mi powiedziała, że to formalność. Zerknęła na kartę ciąży, ksero dokumentacji i wypisy ze szpitala, napisała, że ciąża wysokiego ryzyka, że po poronieniu, że zagraża poród przedwczesny ze wzg. na łożysko i tam parę jeszcze innych spraw. I na końcu powiedziała, że zrobi adnotację, żeby mnie już do końca ciąży na komisję nie wzywali, a jeśli urzędnicy się pomylą, to mam zadzwonić i się na nią powołać. Cudna kobieta
Koniec stresów na dziś mam nadzieję

Olusiaa brzuszek masz bardzo zgrabny i śliczny!!
Laseczka trzymam mocno kciuki, będzie pięknie!!

A ja wracam do pieczenia ciasta, bo mój mężczyzna ma dziś urodzinki i robię mu niespodziankę (żeby tylko krem się udał)!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:59   #2935
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
ja juz mam wyprane , razem z naszymi w zwyjlklym proszku w 40 stopniach
pozniej zrobie to w dzidziusiowym
a na koncu wyprasuje
hm no wlasnie zaczleam lapac akcje czy to wystarczy dla zabicia ew bakteri po porzednim uzytkowniku, a na kazdym ciuszku 40 stopni pranie wiec boej sie w wyzszej temp ale zastanawia mnei czy to wystarczy...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja mam Iza na imię,
mam koleżankę Idalię, której wczoraj złożyłam sms-em życzenia
a ona odpisała, że mam małą też uściskać bo ma imieniny
aaa to teraz lapie ;p no to pzryjm dla coric pierwsze zyczenia imieninowe ;p

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
haha, no to ja na razie do lumpków się nie wybieram, trzeba czekać na nową dostawę pochwalisz się zdobyczami?
przegrzeebalam wszytko w tej szmizjerce, a obok na tyc wieszakach tez zrobilam spustosznie az dziw ze tylko 100 wydalam ale jeszcze dodajac do tego wczorajsza paczke z allegor z 2 spodniami , lbuzeczka, pajacem i czapeczka to jzu wychodzi 117zl ;p
jutro moze pojade tam na jerozolimskie zobacze czy tam tez odhudze portfel
a wstawi zdjeica jak popiore skarby i bede miala chwiel na aparat, bo naraize to mam dylemat z tym praniem ,
znalazlam nawet taki srodek dezynfekujacy ale on dizla w praniu od 65 stopni w gore wiec nei moge prac bo ubranka moga sie skurczyc... i wez tu badz madrym
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:00   #2936
Montii
Zakorzenienie

kasiu wg mnie to starczy
na dodatek wyprasuj, bo samo pranie nie zabije bakterii np pranie w 4o stopniach ja wyprasuje i tyle

[LEFT]
Stary 2010-11-16, 11:01   #2937
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iza ja się właśnie zastanawiam nad startowym TT czy może kupić osobno 2x 150 ml i 2x 260 ml niebieskie..... eh głupota bo wychodzi drożej ale strasznie podoba mi się ta niebieska buteleczka,oj baby baby
a vectora musisz sobie zobaczyć na żywo mnie się bardzo podoba, z tej firmy też kupuje wózek ale gtx no i on cięższy i masywniejszy
i mam kilka znajomych które mają właśnie espiro i on taki leciutki jak dla lalki lekko jedną ręką się go prowadzi i purple śliczny

przyznam ci się, że ja planuję oprócz zestawy kupić sobie różową butelkę bo oczywiście mnie urzekała
ale nie pomyślałam, żeby 4 różowe
muszę to przemyśleć

tak pamiętam, że gtx chcesz kupić,
pytałaś może czy na ich ramę pasuje fotelik Maxi Cosi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 11:03   #2938
kolba
Raczkowanie

Aaaa, jeśli jeszcze któraś z Was chce książkę "Uśnij wreszcie" na maila to ślijcie adresy. Wydaje mi się, że napisana rewelacyjnie - oby tylko pomogła naszym dzieciom w spokojnym zasypianiu
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:05   #2939
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
trzymajcie kciuki bo dziś idę na to usg może wreszcie poznam płeć
odezwę się jak wrócę .
trzymamy trzymamy żeby się maluch nie wstydził pokazać

Cytat:

ja nieraz jak leżę to widzę jak się tak wygina śmiesznie - delikatnie jeszcze ale już widać raz to są konkretne kopnięcia i to i rękami i nogami i głową bo z każdej strony brzucha hehe a raz takie wyginanie widzę jak mi się brzuch raz z jednej raz z drugiej strony podnosi fajnie a kopniaki to już czuję w ciągu dnia, w nocy co się budzę, rano...a najaktywniejsze jest wieczorem tak od 17 do 21. śmiejemy się z tżtem kiedy to dziecko śpi???

Cytat:

jeju no ja dziś skończyłam 20... połowa jeszcze ale i tak leci masakrycznie

Cytat:
deneb kilka osób mi poleciła i pani w sklepie też mimo że akurat zestaw Avent był droższy od TT i naczytałam się dobrych opinii, ale też się wahałam w końcu padło na butle TT... no i znajoma bardzo sobie chwali a ja bede musiala karmić cyc-butla-cyc butla.. i mówi ,że maluch nie ma problemu z tym, od razu bierze butelke...a poziej cycka no najwyzej zakup sie nie uda

niutka ale ten czas leci nie wiem czy śmiać się czy płakać jeszcze ok 15 tyg do końca...

Cytat:
Ego mam zamiar jak spdan sniegi sie o zwolnenie upomniec albo od nowego roku bo to juz bedzie zaawansowana ciaza, co do ruszania sie to wlasnie keipkso mi to wszytko wychdozi z tym bruzchem.. z tymi zakupami lumpkowymi to moze naprawde kobieta podsiwadomoei czuje co pod sercem nosi...
mówisz? bo ja na allegro cały czas aukcje dla chłopaka oglądam

Cytat:
witam piękne imię u nas jak będzie córcia też będzie Emilia lub Łucja

Cytat:

ale ładny malusi

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
A ja tez tego nie rozumiem, bo jak ktoś mówi, ze da tak na imię dziecku, to chyba jest jasne, że jemu się to imię bardzooo podoba, i nie ma co komentować, bo się tylko przykrość sprawi.

no dokładnie ja też mam takie zdanie aż się wydarłam na mojego tżta kiedyś bo kumpel chce nazwać kiedyś tam syna bazyl no i mój się zaczął śmiać i powiedział że głupie imię, ale ja mówię mu że to ich dziecko będzie i mogą nazwać jak chcą (inna sprawa że narzeczonej tego kolegi też się strasznie nie podoba to imię hehe) w sumie tak sobie myślę że jednak są granice rozsądku no bo jak tu nie parsknąć śmiechem jak ci ktoś mówi że jego dziecko żyraf się będzie nazywało. co innego właśnie normalne imiona o których tu piszemy (mam nadzieję że żadna się nie obrazi za tego żyrafa jakby co) bo ta naprawdę Franek, Idalia i te wszystkie inne nad którymi rodzice i znajomi tak boleją strasznie są pięknymi imionami a nie jakimiś śmiesznymi.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:06   #2940
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

A to moj brzuchol 17 tydz.( 16, 4 dni) dosc malutki jeszcze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości