|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
powodzeniqa i napisz mi na priv co mam wpisac naq listę bo pozno wroce ze szkoly;(
|
#2912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Cytat:
Najlepiej powiedz, że zastanawiasz sie nad porodem w domu i stąd pytasz o pępowinę, bo z reguły lekarze na usg tego nie sprawdzają ![]() a jak zaczniesz wypytywac "bez powodu" to potrafia fuknąc, że pępowina owinięta, czy krótka nie jest wskazaniem do cc Chociaż powinno sie np wiedzieć o owiniętej pępowinie- bo wtedy nie wolno rodzic na leżąco ( na leżąco ucisk ciężaru dziecka na pępowine powoduje blokade przepływu krwi w niej, do tego uciska zyłe główną, stąd spadki tętna i w konsekwencji cc... ) .
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-16 o 09:56 |
||
|
|
|
#2913 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() deneb śliczny brzusio witaj kwiatecek, nie przejmuj się ruchami maleństwa bo ani się obejrzysz a je poczujesz ![]() Cytat:
aga ciesz się że wszystko w porządku Cytat:
iza mi też się vektor podoba ale wkurzają mnie te małe kółeczka z przodu, buziaki dla małej Idalii kolba na pewno będziemy trzymać, zdaj relacje jak wrócisz ![]() laseczka już kciukam
|
|||
|
|
|
#2914 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
remontujecieCytat:
![]() Cytat:
![]() za oknem tak ciemno, że TŻ by się do pracy spóźnił, bo budzik wyłączył nieprzytomny zerwał się w samą porę, a ja postanowiłam popracować - w łóżku. Nie chce mi się do stołu wstawać (biurko to ja miałam tam, gdzie pokój dziecka będzie, więc już się odzwyczajam )
|
|||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
oo a ja zaczynam 25 tc....
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do staników, to widziałam ostatnio w mothercare takie fajne dwupaki dla karmiących, bardzo ładne pastelowe kolorki, nawet całkiem niedrogie jak na tą firme, no bo cena za dwie sztuki, a jakość bardzo dobra, nie pamiętam po ile, ale nie były przecenione. Kupie sobie jak jeszcze będą. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- no, ja zaczęłam wczoraj szybko czas leci, prawda
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie czasami tez w nocy boli kregoslup, chyba jak za dlugo na jednym boku spie, wtedy brzuch chyba ciagnie i w zasadzie nie kregoslup ale plecy mnie bola :/ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
deneb kilka osób mi poleciła i pani w sklepie też mimo że akurat zestaw Avent był droższy od TT
i naczytałam się dobrych opinii, ale też się wahałam no najwyzej zakup sie nie uda ![]() niutka ale ten czas leci nie wiem czy śmiać się czy płakać jeszcze ok 15 tyg do końca...
|
#2919 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joker masz podobny gust do meni tez pokupowalam podne ciuszki dla mojego synusia, a w czym pierzesz ciuszki i w jakeij temp? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iza a ty masz na imie Idalia????? bo pogubilam sie kto wytulil twoja corke ja wczoraj wydalam 100 na cisuzki z lumpka i oficjelne moge sie przynzac jestem anonimowym zakupoholikiem ciuszkow dizeciecych a co do ciuszkow z lumpka to ja mam taki dylemat czy wystarczy im pranie w 40 stopniach?? jak pierzecei swoje zdobycze?? milego dizonka |
||||||||
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Witam znlazlam to forum ostatnio i od razu sie zarejestrowalam Spodziewam sie coreczki Emilki termin porodu 11.03.2011
i niecierpliwie czekam kopana coraz mocniej Pozdrowionka
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mam wyprane , razem z naszymi w zwyjlklym proszku w 40 stopniach
pozniej zrobie to w dzidziusiowym a na koncu wyprasuje ![]()
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Widze u Was bardzo milo na watku i mnie podbudowalyscie, bede tu czasem zagladac
mozesz mnie Montii dopisac do listy , ewelina tp 27.04
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj cieszę się, cieszę
... Niby na żadnym usg nie było powodów do obaw, ale jednak po każdym badaniu coś spada z serca, że nic złego się nie dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
witaj, Kwiatecek
Jadę dziś z moim TŻ na zakupy, w końcu ma wenę, może kupimy mu buty i zimową kurtkę. Liczę też, że pooglądamy jakieś dzidziusiowe rzeczy. Póki co, mamy tylko cały worek pieluch tetrowych wujek TŻta załatwił, bo w pracy używają do czegośtam....a no to mój, 18 tygodniowy brzuchol:
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
maleńki
słodki ja widze jak z dnia na dzien rośnie.. a jak leże to mam taka smieszną kulkę i widzę dzie dokladnie lezy Fabian..czy po lewej czy po prawej ![]() ![]()
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
wiesz ja tez dlugo nie czulam ruchow tak na serio to dopiero 21 tc a tez bylam na maxa zeschizowana ;/
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jeszcze za wcześnie na takie "widoki", nawet ruchów jeszcze nie poczułam... a tak bym chciała
|
|
|
|
|
#2929 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam,
poranna kawa i wizaż, codzienny rytuał Cytat:
Cytat:
no i połączenie różu z fioletem, którego szukałam a teraz jak piszecie, ze gondolka jest mała, to tym bardziej mnie zainteresował, ja szukam małe wózka i lekkiego, bo my z mężem niscy i drobni jesteśmy i jak byśmy wyglądali pchając wózek wyższy od nas ma próbkę tego jak jadę z Nikosiem wózkiem, ma Boldera, który wg mnie jest ładny, ale duży i ciężki a moja druga siostra miała dla małej wózek z tej firmy, mała ma już prawie 4 lata, ![]() ostatnio przywiozła ten wózek do moich rodziców, żeby mama mogła z Nikosiem wychodzić jak ją odwiedzi, i muszę wam powiedzieć, że jest prawie w idealnym stanie nic się nie popsuło, nie pękło itp. Cytat:
dziękuję Cytat:
wydaje mi się, że te firmy wszystkie mają podobne jakościowa butelki TT, Avent, Dr Brown mi się w TT spodobał ich kształt także moja siostra kupiła Brown, bo ponoć najbardziej antykolkowe, a mały ma kolki ![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie ja bym chciała miec takie 100% zaufanie do gin, że przyłoży wszelkich starań, żeby wykryć wszelkie rzeczy, które bardzo odbiegają od normy, np. dziecko 6kg, czy jak teraz usłyszałam super krótką pępowinę, i dużo innych rzeczy, o których ja jako lekarz nie mam pojęcia i nie chce mieć, bo nie o to wg mnie chodzi w tym wszystkim i generalnie wybrałam gin, któremu ufam, ale jak się siedzi w necie, na wizażu, i czyta różne historie to normalne, że człowiekowi zaczyna pracować wyobraźnia jak by mi lekarz tak fuknął, to bym mu powiedziała, że jak będę chciała mieć cc to sobie za nie zapłacę, a nie będę wad u mojego dziecka wyszukiwać ![]() w szpitalu w moim mieście rodzi się tylko na leżąco, w ogóle cały poród się jest tylko i wyłącznie na leżąco Cytat:
i czekam na relację Cytat:
a mnie się nawet podobają, ale ciekawe jak się będą spisywać, ciekawe czy można je wymienić na pompowane tak jak w QuinnyCytat:
mam koleżankę Idalię, której wczoraj złożyłam sms-em życzenia a ona odpisała, że mam małą też uściskać bo ma imieniny
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
iza ja się właśnie zastanawiam nad startowym TT czy może kupić osobno 2x 150 ml i 2x 260 ml niebieskie..... eh głupota bo wychodzi drożej ale strasznie podoba mi się ta niebieska buteleczka,oj baby baby
a vectora musisz sobie zobaczyć na żywo mnie się bardzo podoba, z tej firmy też kupuje wózek ale gtx no i on cięższy i masywniejszy i mam kilka znajomych które mają właśnie espiro i on taki leciutki jak dla lalki lekko jedną ręką się go prowadzi i purple śliczny
|
#2931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !!!Cytat:
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
AGUŚ słodkie to prawda?
wczoraj cały wieczór puszczałam mu muzyczkę., później opowiadałam,że zaraz idziemy spać ![]()
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
No to jestem
![]() Dzięki Dziewczynki za kciuki, na Wasze wsparcie to zawsze można liczyć. No więc tak: strach ma wielkie oczy. Miła pani doktor na wstępie mi powiedziała, że to formalność. Zerknęła na kartę ciąży, ksero dokumentacji i wypisy ze szpitala, napisała, że ciąża wysokiego ryzyka, że po poronieniu, że zagraża poród przedwczesny ze wzg. na łożysko i tam parę jeszcze innych spraw. I na końcu powiedziała, że zrobi adnotację, żeby mnie już do końca ciąży na komisję nie wzywali, a jeśli urzędnicy się pomylą, to mam zadzwonić i się na nią powołać. Cudna kobieta ![]() Koniec stresów na dziś mam nadzieję ![]() Olusiaa brzuszek masz bardzo zgrabny i śliczny!! Laseczka trzymam mocno kciuki, będzie pięknie!! A ja wracam do pieczenia ciasta, bo mój mężczyzna ma dziś urodzinki i robię mu niespodziankę (żeby tylko krem się udał)! |
|
|
|
#2935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jutro moze pojade tam na jerozolimskie zobacze czy tam tez odhudze portfel a wstawi zdjeica jak popiore skarby i bede miala chwiel na aparat, bo naraize to mam dylemat z tym praniem , znalazlam nawet taki srodek dezynfekujacy ale on dizla w praniu od 65 stopni w gore wiec nei moge prac bo ubranka moga sie skurczyc... i wez tu badz madrym |
|||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu wg mnie to starczy
na dodatek wyprasuj, bo samo pranie nie zabije bakterii np pranie w 4o stopniach ja wyprasuje i tyle
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam ci się, że ja planuję oprócz zestawy kupić sobie różową butelkę bo oczywiście mnie urzekała ![]() ale nie pomyślałam, żeby 4 różowe ![]() muszę to przemyśleć ![]() tak pamiętam, że gtx chcesz kupić, pytałaś może czy na ich ramę pasuje fotelik Maxi Cosi?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa, jeśli jeszcze któraś z Was chce książkę "Uśnij wreszcie" na maila to ślijcie adresy. Wydaje mi się, że napisana rewelacyjnie - oby tylko pomogła naszym dzieciom w spokojnym zasypianiu
|
|
|
|
#2939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nieraz jak leżę to widzę jak się tak wygina śmiesznie - delikatnie jeszcze ale już widać raz to są konkretne kopnięcia i to i rękami i nogami i głową bo z każdej strony brzucha hehe a raz takie wyginanie widzę jak mi się brzuch raz z jednej raz z drugiej strony podnosi fajnie a kopniaki to już czuję w ciągu dnia, w nocy co się budzę, rano...a najaktywniejsze jest wieczorem tak od 17 do 21. śmiejemy się z tżtem kiedy to dziecko śpi???![]() jeju no ja dziś skończyłam 20... połowa jeszcze ale i tak leci masakrycznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ładny malusi ![]() Cytat:
no dokładnie ja też mam takie zdanie aż się wydarłam na mojego tżta kiedyś bo kumpel chce nazwać kiedyś tam syna bazyl no i mój się zaczął śmiać i powiedział że głupie imię, ale ja mówię mu że to ich dziecko będzie i mogą nazwać jak chcą (inna sprawa że narzeczonej tego kolegi też się strasznie nie podoba to imię hehe) w sumie tak sobie myślę że jednak są granice rozsądku no bo jak tu nie parsknąć śmiechem jak ci ktoś mówi że jego dziecko żyraf się będzie nazywało. co innego właśnie normalne imiona o których tu piszemy (mam nadzieję że żadna się nie obrazi za tego żyrafa jakby co) bo ta naprawdę Franek, Idalia i te wszystkie inne nad którymi rodzice i znajomi tak boleją strasznie są pięknymi imionami a nie jakimiś śmiesznymi.
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
A to moj brzuchol 17 tydz.( 16, 4 dni) dosc malutki jeszcze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Wiecie jak się wkurzyłam...Koleżanka z pracy urodziła synka na początku miesiąca. Napisała mi tylko że podczas porodu tętno malutkiego spadło więc zrobili w końcu cc. A wczoraj dowiedziałam się szczegółów. Mały miał tak krótką pępowinę że nie było szans na naturalny poród ale nikt jej o tym nie był łaskaw powiedzieć
Męczyła się do pełnego rozwarcia a dopiero przy cięciu się zorientowali. A przecież robiła co wizytę usg u swojej ginki plus połówkowe u genialnego Guzika, który przecież wszystko sprawdza. I nikt nic jej nie powiedział a przecież pępowinę widać

jeszcze ok 15 tyg do końca...
zycze miłej nocki - ja tez uciekam juz spac