|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() ![]() Montii możesz dopisać na liście przy mnie że będzie Ksawery ![]() ![]() U nas też różnie reagują na imię, moim rodzicom się podoba, teściom nie bardzo a wśród znajomych to też różnie. Ale w końcu to nasz syn a nie ich więc się za bardzo tym nie przejmuje ![]() ![]() Ja też przeglądam allegro, ostatnio udało mi się upolować 16 szt body za 16 zł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Agaaga89 trzymamy kciuki
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- lustereczko dziękuję ![]() ![]() caralady gratuluję ruchów ![]() ja się dziś też dowiedziałam że mam łożysko na przedniej ścianie. Ale w sumie lekarka powiedziała że to przecież w niczym nie przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Nika, trzymam kciuki
![]() Agaaga, kciukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do aukcji na 0-3-6 to wydaje mi się że wszystko zależy od tego ile jest ciuszków bo jak dużo to czasami nawet płacąc te 200 zł masz ciuszki po 4 czy 5 zł a to chyba nie dużo wychodzi a za jednym zamachem masz całą wyprawkę, ale radziłabym ci pooglądać bo czasami nawet za 100 idzie wylicytować boskie ciuszki ![]() u mnie na szczęście wszyscy cieszą się z córy bo inaczej bym ich spałowała ![]() ![]() blackrose ja do leginsów preferuje albo skarpetki stopki albo takie skarpetki rajtuzowe ale grubsze tity kochana ty się oszczędzaj i dbaj o siebie bo nam do końca ciąży przeleżysz, cieszę się że już ci lepiej ![]() co do próbki z loveli to ja zamawiałam i nie przyszła jeszcze ale za to dostałam dwie próbki w paczce na połówkowym ![]() eirene a nie możesz gdzieś indziej wyrwać tego zęba jak cie boli ![]() ![]() mam to samo miałam iść na początku listopada i tak przekładam i przekładam ![]() megi gratuluje chłopczyka ![]() gosik kochana ty też się nie nadwyrężaj, zawsze jak czytam o plamieniach to mam dreszcze na całym ciele, laska dbaj o siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przez ciebie zaplułam monitor zupą, tż mnie zabije ![]() aga ja już trzymam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
hej
![]() a ja właśnie posprzątałam - zrobiłam porządek w komodzie i całe 2 szufladki dla dzidziusia ![]() ![]() a teraz wzięłam się za obiadek bo te porządki tak mnie pochłonęły że o obiedzie zapomniałam ![]() nie wiem czy kiedyś robiłyście -pomysł na -zapiekaną karkówkę z ziemniaczkami i cebulką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() mnie np.moja teściowa zaczyna wkurzać, bo byliśmy oglądac wózki no i sie pyta to tamto....i doszlo do nosidelka, to my mowimy, że tez kupujemy, to ona a po co, przeciez gdzies u jej córki lezy takie i kurz zbiera....albo czy upatrzylismy juz łózeczko-to mówimy ze wstepnie tak, ale jeszzce nie kupilismy, to znowu zeby wziąć od jej córeczki,bo strata pieniędzy kupowanie łózeczka (no tak w koszyku małą położe i tez będzie fajowo ![]() ja nie wiem czy to ja sie taka w ciąży upierdliwa zrobiłam, czy na prawde niektórzy tak na mnie działają jak płachta na byka....... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój teściu ma już wnuka i wnuczkę, więc powinien być zadowolony, a tu jakieś aluzje co do naszej córci ![]() ehhh oni też na mnie działają jak płachta na byka... stoi u nich w domu kołyska, taki stary obdarty rumpiel ze średniowiecza i mówie czemu jej nie oddadza tam komus bo to pozyczona a juz te wnuczki w niej nie lezą, to tesciowa mowi ze czeka na nasze dziecko, ja powiedzialam ze w zyciu nie poloze mojego dziecka w czyms takim i nie zycze sobie zeby oni za moim plecami kiedys to robili, to tylko odburknela - jeszcze zobaczymy ![]() głupia!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zadomowienie
|
Megi2015 dopiero w czwartek w tym Bytomiu- jadę z tym moim polipem i przy okazji chcę, żeby lekarz sprawdził co z moja fasolką. Nie robiłam tych pierwszych prenatalnych, bo po prostu je przegapiłam tzn. nie wiedziałam myślałam, że robi się je dopiero między 18 - 22 tyg. Schizy mam straszne...szczególnie wieczorem...chyba jestem przewrażliwiona
![]()
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie którzy ludzie mnie rozwalają, wyobrażam sobie jak cię to zdenerwowało moja teściowa jest dla mnie super miła, jeszcze przed ślubem miałam z nią taką jazdę, że masakra, ale ja jestem wredna i się nie dałam i kiedy ona się zorientowała, że przez to mogła synka już nigdy nie zobaczyć to obrót o 180 stopni, i teraz nic nie komentuje, w nic się nie wtrąca, i jest bardzo miła ![]() ![]() poza tym rzadko się widujemy
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-15 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() megi, gratuluję syneczka! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
megi2015
gratuluję! i po cichu zazdroszczę, też bym chciała synka... ![]() agaaga89 śliczny brzusio ![]() Robiłam dzisiaj domowe kebaby w plackach z tortilli, mniam... się objadłam. poza tym czekam niecierpliwie na ruchy maleństwa i chyba coś waga ruszyła- 1 kg do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Coraz bardziej przekonuje sie do wózka Espiro Vector Air
![]() http://www.90n.pl/sklep/product/p/12...tor,4,air.html kolor Purple ![]() chociaż ciągle się zastanawiam czy za tą cenę można mieć coś dobrego jakościowo ![]() Wiem że kilka z was już zdecydowało się na wózek z Baby Design, Espiro. Czy do tych wózkachów pasuję nosidełko firmy Maxi Cosi?? Orientuje się ktoś
#2864 |
Zadomowienie
|
Wiatam, jestem Ewelina termin mam 27.o4.2011, jestem na watku u mam majowo czerwcowych, postanowilam tu do Was zajrzec, mam nadzieje nikt sie nie pogniewa. Widze tu jeszcze wiecej mam
![]() pozdrawiam wszystkie mamy i brzuszki;*
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Rozeznanie
|
Mamuśki mam pytanie, czy któraś z Was zamawiała może jakieś biustonosze ciążowe na allegro? Czy mogłybyście mi polecić coś fajnego?
Od początku ciąży miałam spokój z piersiami, nie rosły bo i tak są duże rozmiar E, a teraz coś drgnęło i nagle zaczęły moje staniki być za małe i muszę sobie coś koniecznie kupić a nie chce w sklepach przepłacać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak, że w ogóle nie chcę słuchac i sie sugerowac tymi prognozami na ostatnich usg. Teraz dzidzia jest duża i to pozwala mi "wrózyć", ze nie będzie chucherkiem, ale to sie okaże, bo na to wpływ ma wiele czynników ![]() Cytat:
zrób coś z tym zębem, bo takie bolące, nieleczone zęby w ciąży sa niebezpieczne dla ciebie i dla maluszka ja w ogóle nie chodze państwowo do stomatologów, tylko prywatnie, bo chcę miec dobrą jakość usług i materiałów wyrwanie zęba kosztuje max 200 zł, ze znieczuleniem oczywiście, nie wiem, co ta lekarka ci taką cene strzeliła, chyba chce skorzystac na twojej sytuacji, zajrzyj do netu, wybierz kilka prywatnych przychodzni stomatologicznych zadzwoń i zapytaj ile biora za ekstrakcje zęba, wyrwanie jest z reguły najtańszym zabiegiem, juz czyszczenie zębów jest droższe i zrób to jak najszybciej
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-15 o 16:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o wagę to chyba głównie chodzi o obwód brzuszka, u mojej siostry pomylił się o 0,2kg, a u szwagierki, która urodziła we wtorek o 0,3kg ponoć zawsze mówi, że to co mu wychodzi to jest +- 0,5kg i nadal twierdzę, że jeśli by nie zauważył że dziecko waży prawie 6kg, to wg mnie były to kompletny brak kompetencji, ale każdy może uważać coś innego
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-15 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem wiem dziewczyny muszę go wyrwać nawet gin mi powiedział że ten ząb może być niebezpieczny już mam namiary na stomatologa-chirurga który bierze max 200zł właśnie tak jak mówisz niutka. tamta to nie wiem masakra jakaś ale powiem ci że siostra u nich wyrywała na kasę właśnie i super zadowolona. nic nie płaciła bo mają umowę a gabinet wypasiony taki że masakra - no a jak się limity kończą to wykorzystują... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2871 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zadomowienie
|
Ale macie produkcję
![]() Nie było mnie parę dni i teraz ledwo co nadrabiam ![]() ja już jestem w 25 tygodniu ![]() ![]() pokażę Wam mój brzusio ![]() ![]() (he he sorki za negliż ale prowadzę dokumentację dla rodzinki i tak widać lepiej ![]() nakupowałam z Mamą pełno fajnych ciuszków dla małego i w zasadzie to już więcej nie kupuję - tylko body takie fajnie 7paki widziałam na allegro to dokupię ![]() a i Mordka - polecam bardzo ten nowy sklep smykoland - baaaardzo duzy wybor i ceny fajne ![]() Edytowane przez deneb3 Czas edycji: 2010-11-15 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za cieple przyjecie
![]() Ja sie czuje nawet ok tylko dopadaja mnie ciagle chorobska to pecherz to prziebienia;( Zastanawiam sie czemu jeszcze nie czuje ruchow, a to 17 tydzien, licze, ze mi cos podpowiecie na ten temat, moze po prostu nie umiem odroznic, a wiec mnie to martwi. A Wy dziewczyny jestescie troche do przodu z ciaza.
#2874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
Ty masz juz piekny brzuszek
![]()
#2878 |
Zakorzenienie
|
kwiatecek ja pierwszego kopniaka poczułam dokładnie 16tc4d
ale to było tak delikatne,że szok, mogłam to np przespać ;-) a następne były dopiero ok 19... a od 22 są już regularne i codziennie ![]() ![]()
#2879 |
Zadomowienie
|
ja czuję teraz już cały dzień, najbardziej oczywiście wieczorem, rano, w nocy jak się obudzę i w dzień często raz po raz
![]() a swoją drogą, dziecko jak kopie to nogami czy rączkami też? ![]() nie śmiejcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zadomowienie
|
Myslam, ze jak raz sie cos po ruszy to sie szybko zacznie robic intensywne.. Dziekuje pocieszylycie mnie, bede juz spokojniejsza.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.