|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Witajcie
wiec jak już wiecie Julian jest z nami urodzony 22.12.12 o godz 16,10 niestety przez cc ale to opisze wam pużniej Jesteśmy w domu od wczoraj bardzo długo nas trzymali niestety biurokracja NFZ miał duze znaczenie Juluś jest cudowny zakochałam się od pierwszego wejrzenia ![]()
#2912 | |
Zadomowienie
|
Przerwę zrobiłam sobie w ogarnianiu, jednak jak dłużej się pokręcę po domu to kiepsko zaczynam się czuć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2913 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki. Gratuluję udanych wizyt!
Ja jeszcze w dwupaku, zostały nam 4 dni. Czuję się dobrze i nie wydaje mi się żeby wcześniej się miało coś dziać. Młodemu chyba dobrze u mamusi. Wczoraj byliśmy nawet w Castoramie i nie zmęczyło mnie to łażenie. Kupiłam nawilżacze powietrza takie wieszane na grzejnikach. A dzisiaj to i nawet seksik był ![]() Podsumowując moją ciążę: I trymestr - dużo spałam, bolały mnie bardzo piersi, poza tym żadnych dolegliwości, ani razy nie miałam mdłości ani nie wymiotowałam II trymestr - rewelacja, pracowałam do końca października III trymestr - na początku super, ostatni miesiąc to już inna bajka, drętwienie dłoni, ból w pachwinach, 5 razy w ciągu nocy chodzę siku a w ciągu dnia to nawet nie liczę ile, synek napiera mi bardzo na pęcherz. No ale to wszystko jest do przeżycia. Wiele z Was miało dużo gorzej, leżały nawet w szpitalu. Rozstępów nie mam. Ostatnio kazałam się obejrzeć mężowi i też powiedział że nie mam. No chyba że kłamał żeby mnie nie denerwować ![]() Gratulacje. Julian śliczny! A pytałam o mikę jakoś wczoraj czy przedwczoraj...czułam że coś się święci. Z tego co teraz widzę to pierwsze zdjęcia jej mąż w środę wstawił więc pewnie tak jak u Basi świąteczny prezent mieli. Basiu super że jesteście w domu i wszystko w porządku u Was. Pstryczku, dobrze że w końcu Was wypuścili a Ty biedulko trzymaj się. Dasz radę! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam i dam Ci znać ![]() Dodałam dwa zdjęcia do klubu na jednym mam okropną mine ale tak mnie smieszy ono i jednocześnie mamo ale wstyd ![]() EDIT, dzwoniłam zaptałam ale powiedział że od 8mcy już go nie produkują ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-29 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie się zakochałyśmy ![]() W każdym Maluszku po kolei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj leniwy dzień. Nic nie robię odpoczywam i lekam nospę. Mąż miał do pracy iść ale dzisiaj niestety znów dopadł go ból i leży od rana na podłodze ;(.
Powiem, że rano miałam jeszcze spiety brzuszek, chyba po wczorajszych atrakcjach teraz jest duuużo lepiej. Gratuluję wizyt ! Majeczka słodka!
#2917 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() evel, super, ze juz jestescie w domu ![]() Wrocilam z Rossa ![]() Dzieki znizce -20% zaplacilam rowno o 10zl mniej ![]() ![]() Kurcze, cos mi sie stalo z kompem ![]() Wczoraj pojawily sie roznokolorowe kropki (niebieskie, czerwone, zolte, biale), doslownie na calym ekranie, w roznych odstepach. Black, moze orientujesz sie - to cos z karta graficzna? ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Jesli chodzi o mnie to: I trymestr - duzo spania+czeste wizyty w toalecie II trymestr - rewelacja III trymestr - rewelacja, ale przede mna jeszcze ostatni, podobno najgorszy miesiac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja podsumowując: I trymestr - plamienia, ciągle leżenie, codzienne wymioty, bóle pachwin i brzucha, ciągle tylko siku i siku, duuużo snu II trymestr - najlepszy, bez mdłości, pierwsze ruchy maleństwa ![]() III trymestr - bóle w pachwinach, rwa kulszowa w nocy, problemy ze spaniem, z wstawanie, i chodzeniem po nocy, zgaga, ogólnie beznadziejny
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-12-29 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Wtajemniczenie
|
#2920 |
Rozeznanie
|
Idę robić obiad dopiero. Wcześniej zapchałam się czekoladą i pieczywem
![]() ![]()
#2921 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno. Widziałam że dyskutowałyście o terminie cc. To chyba zależy od lekarza. Wy piszecie że 2 tygodnie przed terminem u Was robią. A u mnie inaczej. Termin z miesiączki mam na 01.01, termin z usg mam około tydzień później (z pierwszego usg 7 styczeń, z usg w 12 tc 9 styczeń). Termin cc mam wyznaczony na 02.01, więc o jeden dzień później niż termin z om i około tygodnia wcześniej niż termin z usg. Lekarz powiedział że zwykle robią tydzień przed terminem z om ale że mi zależało żeby w styczniu, terminy z usg późniejsze a na wizycie 24.12 łożysko nadal II stopnia to zadecydował o terminie styczniowym.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-29 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Wrrrr dieta.... To słowo wywołuje u mnie dreszcze.... Ja będę musiała swoją zmienić o 180' bo brzydko jem
![]() ![]() ![]() Widzę, że nowa zabawa, może i ja podsumuję, chociaż do terminu jeszcze miesiąc: I trymestr-b.dobre samopoczucie, oprócz lekkich zawrotów głowy nic się nie zmieniło II trymestr-kilka razy atak rwy kulszowej i skurcze łydek nocne, ale nie narzekałam, nie było źle III trymestr-do wszelkich bóli się przyzwyczaiłam, wiadomo człowiek trochę ociężały ale ogólnie jest super- nie spodziewałam się, że tak będę śmigać ![]() No ALE jeszcze kilka tygodni więc easy easy ![]() Co mogę powiedzieć o ciąży? Tak jak mi mówiła Mama-ciąża to nie choroba i co było dla mnie ważne nie przeszkodziła mi na studiach ![]() ![]() ![]() e-vel Maja wygląda na naprawdę dużą dzidzię! Też mi się wydaję, że będzie po Karince ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Już się w podsumowania bawimy?
![]() Hm ![]() U mnie I trymestr - rewelacja w sumie. Żadnych mdłości, przykrych dolegliwości, jedynie częstsze fruwanie na siku. II - podobnie, ale ustały wizyty w toalecie z częstotliwością reklam na polsacie ![]() III - do 8 miesiąca super. Od 8 niestety się zwaliły rozstępy na brzuchu, udach, niesamowita męczliwość, puchnięcie i ZGAGA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
![]() Mika gratulacje! ![]() Evel malutka piękna ![]()
#2925 | ||
Zakorzenienie
|
Fridę, podkłady i wkłady poporodowe kupiłam na allegro u sprzedawcy: stanisław167 Wszystko OK
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
no to i ja opowiem o trymestrach mych
![]() I - spanie, ból piersi i wymioty przez jakieś półtora miesiąca niezależnie od pory, no może za wyjątkiem nocy, wtedy był spokój. Aha, no i amniopunkcja i echo serca malutkiej - ale wszystko zakończone cudnie ![]() II - w sumie fajnie, gdyby nie podejrzenie skracającej się szyjki i czegoś w nerkach przez co wylądowałam w szpitalu III - trwa, ale prócz bólu pleców po dłuższym chodzeniu i częstym sikaniu to nic...aaaaaaa no i cukrzyca ciążowa, ale to nic takiego
#2927 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ubranek, to zależy od dziecka. Myślę, że lepiej mieć zapas. Ja często przebierałam Krzysia w szpitalu, ze względu na to, że na początku wymiotował resztkami wód płodowych, albo ulewało mu się po jedzeniu. Kilka razy też się zesikał lub zesrał zanim jeszcze zdążyłam ubrać pieluchę. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Dziewczyny, a opis porodu to normalnie w poście napisać??? czy mamy jakieś specjalne miejsce na opisy porodów, pytam bo mogło mnie coś ominąć.
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Napisz normalnie w poście a później nawijka umieści na początku odnośnik.
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj tak, ja juz tylko marze, zeby urodzic ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Raczkowanie
|
Witam się prawie z wieczora. Dzisiaj cały dzień przymulona chodzę, masakraaa. Zasnąć w nocy nie mogłam, tylko się kręciłam. Ten czas teraz dłuży się jak guma w majtach...
Cytat:
Jak na razie te porody u nas dosyć szybko przebiegają. Aż człowiek nadziei nabiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na "chłopski rozum" wydaje mi się, że trzeba ograniczyć intensywne przyprawianie i nie jeść smażonego, czy wzdymającego jedzenia. Tak to normalnie wszystkiego po trochu ![]()
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
hej
Gratuluję kolejnej mamusi ![]() ![]() ![]() od wczoraj tylko was poczytuje, bo nadal jestem zasmarkana i od tego aż mnie brzuch boli, widziałam że pisałyście o zapisie KTG, u mnie wygląda to tak że są trzy zapisy u góry tętno dziecka niżej są takie kreski rejestrujące ruchy dziecka, a trzeci to zapis skurczy jak są to są górki a jak nie to prosta linia a co do podsumowania ciąży to I i II trymestr było oki bez mdłości tylko trochę śpiąca byłam i strasznie szybko minęły ![]() ![]()
#2934 |
Zadomowienie
|
Na boku, na boku!!! Podczas USG na plecach w szpitalu prawie zeszłam tak mi się słabo zrobiło, zimny pot i czarno przed oczami, w końcu powiedziałam, że mi słabo to dokończyli na boku. Lekarz tłumaczył, że to jakiś tam odruch ciężarnych, że nie mogą na plecach. KTG za to od razu na brzuchu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
moja mała znów się mało rusza
![]()
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby się udało znaleźć! Widzę, że czas podsumowań? I trymestr: ogólnie super, tylko trochę porannych mdłości i zmęczenia, ale nic poza tym. II trymestr: zaczęły się bóle i ciągnięcia, ale poza tym cały super, bo przeszły mdłości i senność, wróciłam do życia. III trymestr: zaczęły się schody. Bóle w pachwinach, bóle żeber, problemy ze snem, itp ogólnie dość mało przyjemnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no ja do porodu tez wole szpitalna a co do bodow z krotkim to wydaje mi sie ze same z dlugim wystarcza ja jak corke rodzilam we wrzesniu to z dlugim ubieralam co dopiero w lutym czy styczniu, ewentualnie jedne z krotkim spakuje na wszelki wypadek ![]() a jak sie okaze ze sa potrzebne to maz doniesie o ile znajdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja to kazde wejscie na forum rozpoczynam Twoja pieknie prowadzona pierwsza strona ![]() No i moje podsumowanie : I - duze mdlosci, wyczulony wech, bole brzucha i leki na podtrzymanie, ogolnie kiepskie samopoczucie II - bez zadnych zastrzezen ![]() III - zgaga, skurcze nog ale takie uciazliwe ze szok, klucie w brzuchu, bezsennosc, czeste siku, ,ogolnie juz mam dosc wszytskiego i czekam na koniec ![]()
![]() |
#2939 |
Wtajemniczenie
|
Ja, tak jak Hope mam pytanie do dziewczyn które już urodziły i karmią. Jak się odżywiacie?
#2940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.