Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 10:04   #2911
mgds
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Mgds a ile tego magnezu łykasz?
2 rano i 2 wieczorem, tak mi moja gin.powiedziała, chociaż na opakowaniu jest,że 2x1

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Ja chodzę za każdym razem na nfz i za każdym razem bda mnie dopochwowo jak i przez brzuch. Mówi wymiary, ogląda bardzo szczegółowo serce i każdy narząd - zazwyczaj w gabinecie siedzę ok 45 minut.
A chodzicie z mężami/partnerami? Bo ja za każdym razem, może dlatego gin się tak stara (:

Wyprawkę mam już skompletowaną – nasz Kubuś to będzie chyba mały marynarz;p bo wszystko w takich kolorkach i stylu. Wózek kupili moi rodzice – TAKO MARINE – 3 w 1 więc na razie nie muszę się o nic martwić. Łożeczko przyszło wczoraj, też biało – niebieskie – generalnie całą sypialnię mamy tak urządzoną. W ubiegły weekend moja przyjaciółka malowała nam rysunek na ścianie – wrzucam się pochwalić!
To, że każda z nas powinna wygrać w totka to się zgadzam w 100%. Wszystko tyle kosztuje. Ja dużo ciuchów kupiłam w ciucholandzie, część dostałam od znajomych, a część wyprawki kupiłam, a np. przyszłe prababcie oddały mi pieniążki i to już mają jako prezent dla małego – tak dorobiliśmy się pięknej pościeli, karuzelki, śpiworka do wózka i ciepłego sweterka (:
Fajny rysunek i super wózek, uwielbiam styl marynarski

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:19   #2912
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Bylam w sklepie i jedna pani przepuscila mnie do kasy-szok
na obiad dzisiaj gulasz indyczy a do tego makaron pelonoziarnisty
kupilam sobie arbuza , ale to razem z corka zjemy bo inaczej sama bym caly zjadla

dzwonili z tego sklepu ze jutro kurier odbierze ta nieszczesna umywalke

musze w koncu sie wziac za to prasowanie pieluch i poscieli bo narazie tylko ciuszki uprasowane mam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:20   #2913
szybkawolna
Rozeznanie

Brzydka pogoda zimno idealny moment zeby wyjsc z domu do sh i do romana ;P jakby bylo cieplo to w zyciu bym nie wyszla bo bym sie udusila po 50 m ;p ide moze cos fajnego upoluje
powodzenia na wizytach
Stary 2014-10-01, 10:21   #2914
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Brzydka pogoda zimno idealny moment zeby wyjsc z domu do sh i do romana ;P jakby bylo cieplo to w zyciu bym nie wyszla bo bym sie udusila po 50 m ;p ide moze cos fajnego upoluje
powodzenia na wizytach
co to, a może kto to roman ? :P
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:22   #2915
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Powiem Wam że moje wicie gniazda się chyba skończyło... tak mi się nic nie chce że szok, od kiedy wróciłam ze szpitala to najchętniej nic bym nie robiła, nawet gotować mi się nie chce, nie wspominając o sprzątaniu i wszystkich pierdółkach które chciałam zrobić własnoręcznie dla małej... Normalnie zepsuli mnie tam... mam nadzieję że to chwilowe.

Dzisiaj jesteśmy zapisani na warsztaty Bezpieczny Maluch, będą gratisy i konkursy z nagrodami... i co... i oczywiście wcale mi się nie chce iść
Stary 2014-10-01, 10:22   #2916
szybkawolna
Rozeznanie

Od dzisiaj w sieci Rossmann kupując pieluchy Pampers Premium Care otrzymacie Państwo chusteczki Pampers dwupack gratis. Chusteczki należy samemu wziąć z półki.
Uwaga! ze względu na fakt, że akcja jest do wyczerpania zapasów, NIE JEST opisana w naszym zestawieniu na www.mlekoipieluszki.pl
Od dzisiaj w sieci Rossmann kupując pieluchy Pampers Premium Care otrzymacie Państwo chusteczki Pampers dwupack gratis. Chusteczki należy samemu wziąć z półki.

Uwaga! ze względu na fakt, że akcja jest do wyczerpania zapasów, NIE JEST opisana w naszym zestawieniu na www.mlekoipieluszki.pl
Stary 2014-10-01, 10:24   #2917
szybkawolna
Rozeznanie

roman to rossman
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10712998_710633285691330_4938212486648860910_n.jpg (11,7 KB, 21 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 10:26   #2918
szybkawolna
Rozeznanie

to jest chyba ta paka 72 szt? 69.9 ?/72 + dwupak chusteczkow ;p oplaca sie czy co :P
Stary 2014-10-01, 10:32   #2919
szybkawolna
Rozeznanie

Od jutra ogrom promocji w sieci Tesco m.in na:
Pampers Active Baby, Pampers Premium Care, Pieluszki Tesco Loves Baby, Mleko Nan, Mleko Bebiko, Mleko Nestle Junior, Mleko Enfamil.

jeszcze takie cos wiem ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1958310_710627742358551_6156781483284698101_n.jpg (79,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-10-01, 10:36   #2920
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
to jest chyba ta paka 72 szt? 69.9 ?/72 + dwupak chusteczkow ;p oplaca sie czy co :P
Hmm no nie wiem, ja kupowalam mala paczke 33szt. Za 21,99 minus 10% czyli jakies 19 zl za paczke.....kupowalam w rosmanie jak byla promocja 10% na wszystko
Stary 2014-10-01, 10:39   #2921
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
hmm być może to się tak nazywa... wpisałam z ciekawości w all... "kulki silikonowe" i wyświetla się m.in. coś takiego http://allegro.pl/wypelnienie-kulki-...622563615.html
To raczej nie jest to... Macając to chyba powinno sie czuc chyba jakieś kulki a tu taka właśnie jakby wata.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 10:43   #2922
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
To raczej nie jest to... Macając to chyba powinno sie czuc chyba jakieś kulki a tu taka właśnie jakby wata.

Tylko na tej aukcji ktorawkleilam towyglada jak wata ... Tzn ja czytajac kulki tez bym sobie wyobrazila kulki cospodobne jak czasami w maskotkach, tylko ze miekkie... No a to wyglada faktycznie jak wata
Stary 2014-10-01, 10:56   #2923
martha330
Zakorzenienie

A ja dzis z rana buszowalam z TZ w sklepie, pojechalismy do carrefoura po deske viledy do prasowania, za69,99zl to chyba dobra cena? Bylismy przed 9, a deske ostatnia wzielismy,uwielboam takie promocje, dadza dwie sztuki i po sprawie... :-/ inni nie kupia :-/

Co do sh! To ja je uwielbiam! Wczoraj bylo u mnie -50% od ceny metkowej i zaszalalam, bo kupilam TZ dwie koszule ESPRITA i kurtke przejsciowke z H&M za calosc dalam 29zl w ogole gdyby nie sh to bym polowy ciuszkow dla Hani nie miala! Takze jestem bardzo zadowolona!

A co do pogody za oknem - siapi,ale dosc cieplo,choc ponuro! Idealna pogoda dla mnie bo juz dusilam sie jak byli cieplej,teraz o wiele lepiej sie czuje. A ze kaloszki naszykowane, to moze padac

Widze,ze kolejne TC! super! Gratuluje oczywiscie! I czekam na info po wizytach,bo sporo ich dzisiaj chyba! My jutro ( o 15).
Sloneczko, Ty chyba jutro z nami wizytujesz?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:59   #2924
ela_86
Wtajemniczenie

przerażacie mnie.... ja nawet jeszcze nie uprane mam
dzis mi się nic nie chce, ale zeby zagluszyc wyrzuty sumienia wrzucilam do pralki 2 kombinezony z normlanym proszkiem, bo jeszcze ich nie prałam a to używki....
no i tyle...

no, ale ja mam termin na koniec listopada....... pomijając nasze rozważania, że pierwsza urodzi ta, po której się nie spodziewamy, albo że ostatni będą pierwszymi...... tfu tfu tfu tfu.......

o torbie do szpitala nie wspomnę....

jadę do pracy z L4 i ciachem a potem po Jaśka
trochę, aż stresa złapałam, tak długo w pracy nie byłam......
to ciasto o chyba na odwagę

paaaaa

kciuki za wizyty
Stary 2014-10-01, 11:01   #2925
eclariss
Rozeznanie

Udało mi się zasnąć coś przed 5 a już o 8się obudziłam... dzwoniłam do dentysty i moj ma urlop i może mnie przyjać jakiś inny ale na zasadzie, że ide do niego i siedzę i czekam jak się wyrobi miedzy pacjentami to mnie weźmie a jak nie to nie..

kciuki za dzisiejsze wizyty

ja też dowiedziałam się wczoraj, że głowa jest nisko no i niby gin mi powiedziała do zobaczenia za dwa tygodnie ale czy się spotkamy to nie wiadomo...wogule ona ma mnie w dupie totalnie tyle czasu byłam hospitalizowana i widzę, że jej to zwisa wszystko bo jak się coś dzieje to i tak mnie zawsze do szpitala wysyłała i szpital mi robił badania krwi, moczu i wszystkie usg a wizyty u niej to miałam raz po receptę potem jak miałam mieć to byłam w szpitalu potem znow i się nie widziałyśmy przeszło 2 miesiące.

Edytowane przez eclariss
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:06
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:03   #2926
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

Widze,ze kolejne TC! super! Gratuluje oczywiscie! I czekam na info po wizytach,bo sporo ich dzisiaj chyba! My jutro ( o 15).
Sloneczko, Ty chyba jutro z nami wizytujesz?
Tak ja jutro na 15:30. Ciekawe co jutro usłyszymy...

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:10   #2927
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Ja pisalam uwielbiam ja! daj znac jak Tobie smakowala ja do majonezu dodaje troche jogurtu naturalnego, zeby lzejsza byla, ale nie trzeba
Zrobiłam na śniadanko - ale bez papryki bo taka juz uleżana była - na wszelki wypadek zrobie ją na ciepło. pyszna była a na obiad zrobie wersje na ciepło - z tą papryką hehe zobaczymy co wyjdzie zrobie sos pomidorowy z pomidorów z puszki, papryki i dodam ananas, szynke, kukurydze i zapieke z serem.

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
ja tez nie spie :/

wogule zaczął mnie ząb bolec ostatnio i myślę pewnie mała dziurka.. i raz przy jedzeniu mi wypaadło jakby kawałek zeba własnie tego bolącego ale żemam krzywe z tyłu to nie moglam dopatrzyć się tej siódemki...terazspac nie moge bo taki bol okrutny..latarka i akcja przed lustrem..musiałam łyżka odsłonić policzek i nieźle moj ząb jest cała czarną dziurą od strony policzka.. m myślałam,że dentyste zostawię już sobiee na potem.
oj jak w nocy boli to już kiepsko :-( idź do dentysty jak najszybciej - może jeszcze się uratuje przed kanałówką

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 37 tc
chciałabym być na Twoim miejscu (ale z popranymi i poprasowanymi ciuchami w szafie bo narazie jeszcze troche musze porobić))

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Cześć
ALe miałam sen, podkreślam sen, śniło mi się, że urodziłam Lilkę, miała 2950g, to było takie realistyczne, że jak się obudziłam, to byłam trochę rozczarowana, że jednak jeszcze w brzuchu dzieć.

Słyszałam, że z rozwarciem można dlugo chodzić, ja mam na jeden palec od poprzedniej wizyty i ginka jakoś nie panikowała, stwierdziła tylko fakt. Nic nie mówiła, że mam się pakować i trwać w gotowości, tylko spokojnie, oszczędzać się. Za dwa tygodnie zobaczymy, ale też włąśnie wyczuła palcami, że główka jest bardzo nisko.
To dzisiaj noc dziwnych snów mi się śniło że pojechaliśmy do szpitala na poród, jechałam niby na wózku ale jakimś dziwnym, bardziej do wózka transportowego, takiego ze sklepów budowlanych podobny niż do inwalidzkiego no i nie mogliśmy znaleźć sali porodowej i tak krążyliśmy po korytarzach. w końcu znaleźllsmy jakiś pokój - który był przechodnim z sali operacyjnej gdzie były cc i personel łaził koło mojego łóżka z zakrwawionymi rękawiczkami. a ja się zastanawiałam co ja tu robie - przecież to 33/34tyg -za wcześnie a ja nie mam skurczy nawet. i lekarz przyszedł i powiedział że to na wszelki wypadek, że w szpitalu mi weźmie ten gbs i jak by było rozwarcie to od razu urodze a jak nie to do domu a potem przyszli stażyści (moi znajomi) i cały czas siedzieli u mnie w pokoju i zjedli moją kolacje szpitalną (suchy chleb z dwoma parówkami haha ) i byłam strasznie zła na nich

Poznałam jedną babke, która rodziła 20 lat temu - wody jej odeszły w 7 miesiący i jeszcze 4 tyg udało im sie przetrzymać ją w szpitalu do porodu! dzieciak zdrowy (już dorosły)

Cytat:
No mnie tez gin powiedziała, ze sie lubią zrosty robić, przy kolejnej ciazy, zdarza sie ze zarodek wchodzi w zrost i ciaza jest do usunięcia, ze problemy z jelitami sie zdarzają (to akurat ma moja koleżanka), ze kręgosłup boli, ze juz drugi poród w bliskim czase to kolejne cc a nie daj Boże jeszcze operacja to juz 3 itd...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Póki Cię tam jeszcze niem aż niech sobie wstawi weneckie lustro juz sobie wyobrażam jak sie będzie wtedy stresowała, na bank popracuje wtedy
Znajoma miała dwie cesarki - jedną po drugiej a przy trzeciej ciąży, przy porodzie jej macica pękła - ledwo ją odratowali. więc cc to nie takie nic, więc jak nie trzeba to się nie pcham. no chyba że by były nawet podejrzenia że coś nie tak to niech mnie tną od razu.

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Moja tak samo mówiła

Serio?!

Interes życia, ja ostatnio, jak widać, przepłaciłam- za 15zł tylko jedną parę legginsów kupiłam (i to na wagę) ehh

I co z tym okiem? Wróciło na swoje miejsce?

Jak zobaczyłam kombinezon, to mi się przypomniało, że miałam Was zapytać- skoro rodzimy w listopadzie, może być chłodno, czy będziecie zakładały dziecku na wyjście rękawiczki? buciki? Mam kombinezonik taki, ze stópki mogą wystawać i nie wiem czy wystarcza grube skarpetki czy jeszcze buciki? I rękawiczki, żeby w rączki nie zmarzło? Widziałam takie mini-mini ostatnio po 1,99 w Pepco
też mam kombinezonik "z nóżkami" nie wiem jak z rączkami - jakby coś wystawało to będę zakładać skarpetke - myśle że na takiej małej łapce będzie się lepiej trzymała niż rękawiczki

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Ja chodzę za każdym razem na nfz i za każdym razem bda mnie dopochwowo jak i przez brzuch. Mówi wymiary, ogląda bardzo szczegółowo serce i każdy narząd - zazwyczaj w gabinecie siedzę ok 45 minut.
A chodzicie z mężami/partnerami? Bo ja za każdym razem, może dlatego gin się tak stara (:

:
Ja też zawsze z mężem wchodze - w końcu też rodzic i chciał zawsze zobaczyć, co się dzieje. raz jak czekaliśmy to zauważył że żaden facet nie wchodzi z ciężarną to trochę zwątpił czy to dobrze że się tak do gabinetu ładuje. ale skoro on chce, ja też, lekarzowi to wszystko jedno (aby spróbował być przeciwko!! )

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Bylam w sklepie i jedna pani przepuscila mnie do kasy-szok
na obiad dzisiaj gulasz indyczy a do tego makaron pelonoziarnisty
kupilam sobie arbuza , ale to razem z corka zjemy bo inaczej sama bym caly zjadla

dzwonili z tego sklepu ze jutro kurier odbierze ta nieszczesna umywalke

musze w koncu sie wziac za to prasowanie pieluch i poscieli bo narazie tylko ciuszki uprasowane mam
miłe takie gesty
raz byliśmy w dużym markecie, jedna osoba przed nami - spoko poczekamy w kolejce, żaden problem. a tu podchodzi babeczka z obsługi i mówi że zablokowała dla nas kase samoobsługową i zaprasza od razu do tej kasy - nie będzie trzeba czekać byliśmy w szoku

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

z tym wypełnieniem - moja siostra miała dwie poduchy - jedna z taką watą a druga z wyraźnie wyczuwalnymi kuleczkami - ale nie wiem jak się to tworzywo ze środka naywało

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:32   #2928
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Udało mi się zasnąć coś przed 5 a już o 8się obudziłam... dzwoniłam do dentysty i moj ma urlop i może mnie przyjać jakiś inny ale na zasadzie, że ide do niego i siedzę i czekam jak się wyrobi miedzy pacjentami to mnie weźmie a jak nie to nie..

kciuki za dzisiejsze wizyty
.
Trochę do doopy... powinien Cię przyjąć bez kolejki, bo nie dość że z bólem zęba to w ciąży może Cię jednak przyjmie bez kolejki ??

Lola - 37 tydz dopiero październik ale to zleciałoo...

Ja byłam rano na badaniach... gin kazał glukoze powtórzyć ... więc zrobiłam jeszcze raz, plus jeszcze raz toxo, morf i mocz....i teraz taka śpiąca jestem że szok wpadłam do sh, znalazłam koszule do porodu, bluzke do spania bo teraz podkradam TŻ koszulki do spania

Idę was nadrabiać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:42   #2929
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Anetka, apropo historii z laktatorem: czyzby
Uczen przerosl mistrza?
Cytat:
Hahahaha ten Twój ukochany jest na prawdę niemożliwy!
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Anetka oplulam ekran czytajac o Twoim tztecie... musial sie czuc rozczarowany jak go wyprowadzilas z bledu
mój TŻ sam w sobie jest mistrzem kocham go nad życie
ja właśnie z IP wróciłam.. ale tym razem w sprawie męża... miał wypadek w pracy.. w skrócie palca mu zszyli.. a na wypisie ze szpitala napisali "utrata palca" i mam go teraz najbliższe 12 dni w domu

taka ciekawostka.. lekarz wbił mu igłę.. a on mówi, że strasznie boli to znieczulenie... a to nie znieczulenie był..tylko na żywca szwy założyli..
zobaczyłam krew...szwy... i stwierdziłam, że ja tu na pewno nie będę rodzić.. jadę na Poznań.. normalnie rzeźnia..

Cytat:
Z zębem to szybko do stomatologa, lepiej zrobić ząbki teraz, gdy jeszcze mamy czas, bo po porodzie to może być ciężko. Moja dentystka powiedziała, żebym do kontroli przyszła po porodzie, jak już będę mogła wychodzić z d
omu
byłam na wizycie u dentysty w 5 mc ..i było okey.. teraz 8 ząb mądrości mi wyrasta... ale za chiny ludowe nie pójdę do dentysty...bo teraz nam zneiczulenia nie mogą podać..
i ciekawostka..w okresie połogu.. kanałowe jest BEZPŁATNE

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj rozmawiac z anestezjologiem w szpitalu w ktorym chyba bede rodzic (jak dojade) to znajoma mojej bratowej wiec rozmowa byla tez towarzyska i niby nic nowego sie nie dowiedzialam ale przynajmniej usystematyzowala moje informacje i jestem spokojniejsza..
Po pierwsze mowila, zeby nie nastawiac sie na 100% na zzo bo potem sa kobiety tak nastawione i jak sie okazuje, ze nie da sie do wpadaja w histerie...
dobrze, że to opisałaś...bo ja z tych c by w histerie wpadła..jakby mi odmówili ZZO.. a teraz to na spokojnie przemyślę:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
mam ochotę uciec przed tym porodem
nie da rady... przeżyjemy to... o bólu szybko sie zapomina...
sama myślałam, żeby w ogóle mnie całą uśpili..

ja nie przespałam nocy...ze 2 komary mi wleciały... tak bardzo nie chciałam, żeby mnie ucięły.. że pod kołdrą się dusiłam..

do tego synek dyskotekę sobie w brzuchu zrobił.. i chyba kankana ćwiczył...

do tego bóli @ dostałam...

jutro robię szarlotkę... idę do mężula się położyć
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 11:47   #2930
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
mój TŻ sam w sobie jest mistrzem kocham go nad życie
ja właśnie z IP wróciłam.. ale tym razem w sprawie męża... miał wypadek w pracy.. w skrócie palca mu zszyli.. a na wypisie ze szpitala napisali "utrata palca" i mam go teraz najbliższe 12 dni w domu

taka ciekawostka.. lekarz wbił mu igłę.. a on mówi, że strasznie boli to znieczulenie... a to nie znieczulenie był..tylko na żywca szwy założyli..
zobaczyłam krew...szwy... i stwierdziłam, że ja tu na pewno nie będę rodzić.. jadę na Poznań.. normalnie rzeźnia..

byłam na wizycie u dentysty w 5 mc ..i było okey.. teraz 8 ząb mądrości mi wyrasta... ale za chiny ludowe nie pójdę do dentysty...bo teraz nam zneiczulenia nie mogą podać..

dobrze, że to opisałaś...bo ja z tych c by w histerie wpadła..jakby mi odmówili ZZO.. a teraz to na spokojnie przemyślę:brzyda l:

nie da rady... przeżyjemy to... o bólu szybko sie zapomina...
sama myślałam, żeby w ogóle mnie całą uśpili..

ja nie przespałam nocy...ze 2 komary mi wleciały... tak bardzo nie chciałam, żeby mnie ucięły.. że pod kołdrą się dusiłam..

do tego synek dyskotekę sobie w brzuchu zrobił.. i chyba kankana ćwiczył...

do tego bóli @ dostałam...

jutro robię szarlotkę... idę do mężula się położyć

Jenyy na żywca?? masakra to śmigaj do Poznania

znieczulenie u dentysty możemy dostać tylko odpowiednie. w ciąży kanałówka też jest na nfz tylko że zdjęcia nie można za bardzo zrobic i i w tym jest kłopot

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-10-01, 11:54   #2931
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

Zdrowia dla Łukasza!

W szpitalu gdzie ja będę rodzić tzn. planuje, jest dostępne ZZO, ale położna na SR nie mydliła oczu i powiedziała wprost, że jest jeden anestezjolog na dyżurze i on ogarnia cesarski i rodzące. Więc jak jest na cesarce to nici z ZZO, a jak już znieczula to tylko dwie dziewczyny równolegle, bo więcej nie jest w stanie. A sal do rodzenia w tym szpitalu z 7 jest. Trzeba się dogadać, która bardziej potrzebuje. Więc generalnie ZZO jest, ale radź se babo sama. ))

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:56   #2932
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Zdrowia dla Łukasza!

W szpitalu gdzie ja będę rodzić tzn. planuje, jest dostępne ZZO, ale położna na SR nie mydliła oczu i powiedziała wprost, że jest jeden anestezjolog na dyżurze i on ogarnia cesarski i rodzące. Więc jak jest na cesarce to nici z ZZO, a jak już znieczula to tylko dwie dziewczyny równolegle, bo więcej nie jest w stanie. A sal do rodzenia w tym szpitalu z 7 jest. Trzeba się dogadać, która bardziej potrzebuje. Więc generalnie ZZO jest, ale radź se babo sama. ))
o którym szpitalu mówisz?

Stary 2014-10-01, 11:58   #2933
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
o którym szpitalu mówisz?
O Żelaznej w Warszawie.

happywoman

Edytowane przez happywoman
Czas edycji: 2014-10-01 o 12:00
happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 12:03   #2934
Indra83
Wtajemniczenie

Mój syn miał zakladane skarpetki zamiast niedrapek, bo rękawiczki zaraz ściągał a drapal się po buzi straszliwie

Ja miałam prasowac, ale wróciłam z TZ z miasta, jego lekarza i leki zalatwialismy i padam, muszę polezeć trochę.
Stary 2014-10-01, 12:08   #2935
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, ten wózeczek co wczoraj wrzucałam foto to ten adamex ale nie wzięliśmy go tylko Jedo Fyna Memo o taki ło

z fotelikiem to zastanawiam się usilnie na maxi cosi cabriofix bo jest cenowo przystępny i w sumie te opinie/testy ma dobre jest normalnie przypinany na pasy albo na isofixa. Recaro jest pod isofixa ale będziemy kupować auto raczej z bazą, ale pewności nie mam więc raczej Recaro odpada, kusi mnie jeszcze ten cybex aton 3 ale jest 2 stówki droższy i się zastanawiam. Mój małż nagle się zrobił wielce oszczędny więc on jest za cabriofixem ja znowu wolałabym bezpieczniejszy dla naszej kruszynki fotelik. Chociaz maxi cosi nie jest złą firmą więc się waham.
Kupowaliście gdzieś stacjonarnie ?? śliczny
Cytat:
Ja wczoraj pojechałam do sh z myślą o kupieniu sobie jakiegoś sweterka czy bluzki, takiej na teraz i weszłam na część "na wagę"....rany ile tam było cudeniek, chyba z 10 rzeczy wzięłam do przymierzalni, a i mężowi co nieco wybrałam, więc przyjechał....

pochwalę się, że za 36 zł kupiłam sobie 2 sweterki, 1 bluzkę, kurtkę pikowaną taką jesienną przejściówkę, mężowi 2 koszule i 1 sweterek rozpinany i to oto cudeńko dla naszej kruszynki

z kombinezonika jestem mega dumna, bo wygląda jak nówka, a wyszedł może 5-6 zł jest fajny grubiutki, milutki....zakochałam się w nim

odkąd otworzyli nam ten ogromny sklep niedaleko jestem mega fanką sh szok !
fajowe zakupy za fajną cene!! U mnie sa drogie sh ..ale też czasem coś fajnego wyhaczę pokazuj wszystko ! ja lubie takie łupy oglądać
Cytat:
A lwowskie, wczoraj rozmawialm z koleżanka, rodziła 8 miesięcy temu w szpitalu w Chorzowie... Od odejścia wód poród trwał 23h, dali jej zzo ale za dużo i akcja zatrzymała sie na 2h , przy porodzie nie miała pełnego rozwarcia mimo podania leków i nie zrobili jej cesarki, oczywiście ja rozcięli w związku z niepełnym rozwarciem i dziecko urodziło sie z sinymi raczkami i nożkami bo poród trwał za długo
Przy niepełnym rozwarcia chyba sie nie rodzi nie? Powinni jej cc zrobic No nie?
Oczywiście ten szpital w Chorzowie potocznie zwany jest umieralnią ale jej mama tam jest pielęgniarka i ona tam chciała
Skandal !! 23 h .... niech się cieszą że nic poważnego się nie stało. Mi się wydawało że od odejścia wód bezpieczna granica to 12 h i raczej starają się nie przekraczać tej granicy zresztą położna na SR też mi tak mówiła..

Stary 2014-10-01, 12:14   #2936
aleska
Raczkowanie

Jejku, jak wy daleko z tymi tygodniami ciąży. U mnie dopiero 31. Czuję się jak na końcu peletonu. Pewnie będzie tak, że wszystkie będziecie już po porodach, a ja wciąż będę w dwupaku

Cytat:

mój JEDYNY I SKUTECZNY sposób na to by nie mieć lęku przedporodowego to...

kompletnie nie myśleć o porodzie..o ból porodowym... bo to jest tak... i tak nast to już nie ominie... NIE MA ODWROTU... a udowodnione jest że stres nie sprzyja porodom...
Czyli represja (wyparcie) Hehe, mam podobne podejście, po prostu o tym nie myślę.

Cytat:
pamiętacie jak Wam pisałam, że mąż za dużo się bawił....
nazwę to.. "swoimi ulubionymi zabaweczkami" i laktacje mi pobudził... ??

pamiętacie jak mówiłyście, ze mam mu zabronić dotykania "jego zabaweczek" ...

pamiętacie jak Wam pisałam, że sam z siebie kupił mi laktator Aventu, który właśnie dziś przyszedł...

TO WSZYSTKO BYŁ CIĄG PRZYCZYNOWO-SKUTKOWY.

Więc mój Tż sobie w swojej makówce wymyślił, że skoro zabraniam mu sie bawić "jego zabaweczkami" bo pierwszy pokarm to siara i jest dla dziecka etc..to stwierdził, że kupi mi laktator.. i będziemy odciągać dla dziecka siare.. zamrozimy....a on będzie mógł się bawić dalej...: hahaha: no kocham go nad życie teraz został uświadomiony, o oxytocynie i zagrożeniu przedwczesnym porodem.... ciekawe jak to obejdzie mój myśliwy
Mistrz
A oksytocyna na wcześniejszy poród to nie działa czasem dopiero jakoś w 9 miesiącu (nie mówię o ciążach zagrożonych, ze skracającą szyjką itp.)? A może to chodzi o seks?

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Oj nie sposob Was nadrobic nie wchodze tak czesto,bo ciagle cos mi wypada i dopiero po calym dniu wchodze na wizaz! Ale lubie czytac, co macie do powiedzenia.
Też nie nadążam z pisaniem i skupiam sie głównie na czytaniu

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

dziewczyny plisssss przypomnijcie mi jaki magnez bierzecie? MagneB6 u mnie się nie sprawdziło i potrzebuje cos innego co się szybko wchłania[
Ja Aspargin (magnez i potas) 3x dziennie po 2 tabletki. Gin mi tak zalecił.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Kostka, gazem to i tatuś może się zaciągnąć, jak się zestresuje Moja ginka jest za zzo, bo twierdzi, że przez jego brak jest więcej cesarek, kobiety nie wytrzymują często długiego porodu, bólu, są wycieńczone, zaczynają panikować i nie słuchają wtedy poleceń położnej, przez co poród jeszcze bardziej sie wydłuża. Wtedy często lekarz podejmuje decyzję o cc, z obawy o dziecko.
Podoba mi się podejście twojej ginki.
To mnie uświadomiło, że z moim ginem w ogóle nie poruszałam kwestii porodu, znieczulenia itp. Nie wiem jakie ma podejście, nic. Chyba na kolejnej wizycie będę musiała w końcu o tym pogadać.

Pati - WItaj Śliczne to łóżeczko.

Sweet - leż i pachnij, jeszcze się narobisz

Cytat:
Znieczulenie, jak najbardziej można. Tylko w I trymestrze trzeba ostrożnie. W III to chyba wyrywania tylko nie zalecają.
Poza tym chyba lepiej podleczyć zęba w 8 m-cu niż w 9, żeby nie robić na fotelu dentystycznym akcji porodowej
Tylko z wyrzynającą 8 to i tak nie za wiele chyba da się zrobić? Gdyby był stan zapalny to podają po prostu antybiotyk.
Mnie też 8 się wyrzyna. Nie miała kurna kiedy. Zaczęła rosnąć mi w 2 miesiącu ciąży.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 12:33   #2937
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

begie13 wiedziałam, że córeczka ale na 80%... bo ostatnie prawie 3 miesiace córcia uparcie układała się plecami do świata... z resztą wczoraj to samo było (nici z 4d)... teraz już nie ma wątpliwości.

po wczorajszej informacji polecielismy dzisiaj do hurtowni i dokupiliśmy resztę brakujących rzeczy. pozostał mi tylko laktator, termometr, monitor oddechu... ale to na allegro, bo jest znacznie taniej.

jaki laktator polecacie? pewnie już gdzieś ten temat był poruszany.... ale tyle tych stron, że pewnie nie znajdę.

P.S. TŻ chodzi od wczoraj z wielkim rogalem na buzi i śmieje się jak głupi do sera.... "już niedługo, już niedługo!"....
z rana przed wyjściem pyta: "a dzisiaj jakie możesz mieć rozwarcie?":brzy dal:

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 12:36   #2938
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Pisalam wlasnie ze znajoma na fb , jest w 34tc i jej maly nadal posladkowo ulozony, za 2 tygodnie idziemy razem na wizyte bo ona przyjezdza do pl (nie chce rodzic w holandii) i zostaje juz do konca

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 12:48   #2939
Keithlyn
Zadomowienie

aleska - nie tylko ty na końcu i tak nasza kolejka znając życie mocno się zaburzy Już czuję te ekscytacje na wątku naszymi nowo narodzonymi dzieciaczkami

Olya
- ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o laktatory ale ogólnie polecane są firmy avent ręczne tańsze..

Stary 2014-10-01, 12:54   #2940
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj pojechałam do sh z myślą o kupieniu sobie jakiegoś sweterka czy bluzki, takiej na teraz i weszłam na część "na wagę"....rany ile tam było cudeniek, chyba z 10 rzeczy wzięłam do przymierzalni, a i mężowi co nieco wybrałam, więc przyjechał....

pochwalę się, że za 36 zł kupiłam sobie 2 sweterki, 1 bluzkę, kurtkę pikowaną taką jesienną przejściówkę, mężowi 2 koszule i 1 sweterek rozpinany i to oto cudeńko dla naszej kruszynki

z kombinezonika jestem mega dumna, bo wygląda jak nówka, a wyszedł może 5-6 zł jest fajny grubiutki, milutki....zakochałam się w nim

odkąd otworzyli nam ten ogromny sklep niedaleko jestem mega fanką sh szok !
Gdzie ten sh może też bym się wybrała?

W końcu zabrałam się za farbowanie moich przebarwionych śpiochów i działa. Część jest zielona, fioletowa, różowa i żółta.
Fajnie to wygląda.

Myślę o nowym wózku używce. Chyba sobie Quinny Zapp'a zakupię. Taki różowy mi się zachciało...
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości