|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
2 rano i 2 wieczorem, tak mi moja gin.powiedziała, chociaż na opakowaniu jest,że 2x1
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Bylam w sklepie i jedna pani przepuscila mnie do kasy-szok
![]() na obiad dzisiaj gulasz indyczy a do tego makaron pelonoziarnisty kupilam sobie arbuza , ale to razem z corka zjemy bo inaczej sama bym caly zjadla ![]() dzwonili z tego sklepu ze jutro kurier odbierze ta nieszczesna umywalke musze w koncu sie wziac za to prasowanie pieluch i poscieli bo narazie tylko ciuszki uprasowane mam ![]()
#2913 |
Rozeznanie
|
Brzydka pogoda zimno idealny moment zeby wyjsc z domu do sh i do romana ;P jakby bylo cieplo to w zyciu bym nie wyszla bo bym sie udusila po 50 m ;p ide moze cos fajnego upoluje
![]() powodzenia na wizytach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Powiem Wam że moje wicie gniazda się chyba skończyło... tak mi się nic nie chce że szok, od kiedy wróciłam ze szpitala to najchętniej nic bym nie robiła, nawet gotować mi się nie chce, nie wspominając o sprzątaniu i wszystkich pierdółkach które chciałam zrobić własnoręcznie dla małej... Normalnie zepsuli mnie tam... mam nadzieję że to chwilowe.
Dzisiaj jesteśmy zapisani na warsztaty Bezpieczny Maluch, będą gratisy i konkursy z nagrodami... i co... i oczywiście wcale mi się nie chce iść ![]()
#2916 |
Rozeznanie
|
Od dzisiaj w sieci Rossmann kupując pieluchy Pampers Premium Care otrzymacie Państwo chusteczki Pampers dwupack gratis. Chusteczki należy samemu wziąć z półki.
Uwaga! ze względu na fakt, że akcja jest do wyczerpania zapasów, NIE JEST opisana w naszym zestawieniu na www.mlekoipieluszki.pl Od dzisiaj w sieci Rossmann kupując pieluchy Pampers Premium Care otrzymacie Państwo chusteczki Pampers dwupack gratis. Chusteczki należy samemu wziąć z półki. Uwaga! ze względu na fakt, że akcja jest do wyczerpania zapasów, NIE JEST opisana w naszym zestawieniu na www.mlekoipieluszki.pl
#2917 |
Rozeznanie
|
roman to rossman
![]()
#2918 |
Rozeznanie
|
to jest chyba ta paka 72 szt? 69.9 ?/72
![]() ![]()
#2919 |
Rozeznanie
|
Od jutra ogrom promocji w sieci Tesco m.in na:
Pampers Active Baby, Pampers Premium Care, Pieluszki Tesco Loves Baby, Mleko Nan, Mleko Bebiko, Mleko Nestle Junior, Mleko Enfamil. jeszcze takie cos wiem ;P
#2920 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko na tej aukcji ktorawkleilam towyglada jak wata ... Tzn ja czytajac kulki tez bym sobie wyobrazila kulki cospodobne jak czasami w maskotkach, tylko ze miekkie... No a to wyglada faktycznie jak wata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis z rana buszowalam z TZ w sklepie, pojechalismy do carrefoura po deske viledy do prasowania, za69,99zl to chyba dobra cena? Bylismy przed 9, a deske ostatnia wzielismy,uwielboam takie promocje, dadza dwie sztuki i po sprawie... :-/ inni nie kupia :-/
Co do sh! To ja je uwielbiam! Wczoraj bylo u mnie -50% od ceny metkowej i zaszalalam, bo kupilam TZ dwie koszule ESPRITA i kurtke przejsciowke z H&M za calosc dalam 29zl ![]() A co do pogody za oknem - siapi,ale dosc cieplo,choc ponuro! Idealna pogoda dla mnie bo juz dusilam sie jak byli cieplej,teraz o wiele lepiej sie czuje. A ze kaloszki naszykowane, to moze padac ![]() Widze,ze kolejne TC! super! Gratuluje oczywiscie! I czekam na info po wizytach,bo sporo ich dzisiaj chyba! My jutro ( o 15). Sloneczko, Ty chyba jutro z nami wizytujesz?
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
przerażacie mnie.... ja nawet jeszcze nie uprane mam
![]() dzis mi się nic nie chce, ale zeby zagluszyc wyrzuty sumienia wrzucilam do pralki 2 kombinezony z normlanym proszkiem, bo jeszcze ich nie prałam a to używki.... no i tyle... no, ale ja mam termin na koniec listopada....... pomijając nasze rozważania, że pierwsza urodzi ta, po której się nie spodziewamy, albo że ostatni będą pierwszymi...... tfu tfu tfu tfu....... o torbie do szpitala nie wspomnę.... jadę do pracy z L4 i ciachem a potem po Jaśka trochę, aż stresa złapałam, tak długo w pracy nie byłam...... to ciasto o chyba na odwagę ![]() ![]() paaaaa kciuki za wizyty
#2925 |
Rozeznanie
|
Udało mi się zasnąć coś przed 5 a już o 8się obudziłam... dzwoniłam do dentysty i moj ma urlop i może mnie przyjać jakiś inny ale na zasadzie, że ide do niego i siedzę i czekam jak się wyrobi miedzy pacjentami to mnie weźmie a jak nie to nie..
kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ja też dowiedziałam się wczoraj, że głowa jest nisko no i niby gin mi powiedziała do zobaczenia za dwa tygodnie ale czy się spotkamy to nie wiadomo...wogule ona ma mnie w dupie totalnie tyle czasu byłam hospitalizowana i widzę, że jej to zwisa wszystko bo jak się coś dzieje to i tak mnie zawsze do szpitala wysyłała i szpital mi robił badania krwi, moczu i wszystkie usg a wizyty u niej to miałam raz po receptę potem jak miałam mieć to byłam w szpitalu potem znow i się nie widziałyśmy przeszło 2 miesiące.
Mili z nami ![]() ![]() Edytowane przez eclariss Czas edycji: 2014-10-01 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Tak ja jutro na 15:30. Ciekawe co jutro usłyszymy...
#2927 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poznałam jedną babke, która rodziła 20 lat temu - wody jej odeszły w 7 miesiący i jeszcze 4 tyg udało im sie przetrzymać ją w szpitalu do porodu! dzieciak zdrowy (już dorosły) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() raz byliśmy w dużym markecie, jedna osoba przed nami - spoko poczekamy w kolejce, żaden problem. a tu podchodzi babeczka z obsługi i mówi że zablokowała dla nas kase samoobsługową i zaprasza od razu do tej kasy - nie będzie trzeba czekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- z tym wypełnieniem - moja siostra miała dwie poduchy - jedna z taką watą a druga z wyraźnie wyczuwalnymi kuleczkami - ale nie wiem jak się to tworzywo ze środka naywało
![]() |
#2928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lola - 37 tydz ![]() ![]() Ja byłam rano na badaniach... gin kazał glukoze powtórzyć ... więc zrobiłam jeszcze raz, plus jeszcze raz toxo, morf i mocz....i teraz taka śpiąca jestem że szok ![]() ![]() Idę was nadrabiać ![]()
![]() |
#2929 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie z IP wróciłam.. ale tym razem w sprawie męża... miał wypadek w pracy.. w skrócie palca mu zszyli.. a na wypisie ze szpitala napisali "utrata palca" i mam go teraz najbliższe 12 dni w domu ![]() taka ciekawostka.. lekarz wbił mu igłę.. a on mówi, że strasznie boli to znieczulenie... a to nie znieczulenie był..tylko na żywca szwy założyli.. zobaczyłam krew...szwy... i stwierdziłam, że ja tu na pewno nie będę rodzić.. jadę na Poznań.. normalnie rzeźnia.. Cytat:
i ciekawostka..w okresie połogu.. kanałowe jest BEZPŁATNE ![]() Cytat:
![]() ![]() nie da rady... przeżyjemy to... o bólu szybko sie zapomina... sama myślałam, żeby w ogóle mnie całą uśpili.. ![]() ja nie przespałam nocy...ze 2 komary mi wleciały... tak bardzo nie chciałam, żeby mnie ucięły.. że pod kołdrą się dusiłam.. do tego synek dyskotekę sobie w brzuchu zrobił.. i chyba kankana ćwiczył... do tego bóli @ dostałam... jutro robię szarlotkę... idę do mężula się położyć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jenyy na żywca?? ![]() ![]() ![]() znieczulenie u dentysty możemy dostać ![]() ![]()
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W szpitalu gdzie ja będę rodzić tzn. planuje, jest dostępne ZZO, ale położna na SR nie mydliła oczu i powiedziała wprost, że jest jeden anestezjolog na dyżurze i on ogarnia cesarski i rodzące. Więc jak jest na cesarce to nici z ZZO, a jak już znieczula to tylko dwie dziewczyny równolegle, bo więcej nie jest w stanie. A sal do rodzenia w tym szpitalu z 7 jest. ![]() ![]()
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
Pozdrawiam, happywoman Edytowane przez happywoman Czas edycji: 2014-10-01 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn miał zakladane skarpetki zamiast niedrapek, bo rękawiczki zaraz ściągał a drapal się po buzi straszliwie
![]() Ja miałam prasowac, ale wróciłam z TZ z miasta, jego lekarza i leki zalatwialismy i padam, muszę polezeć trochę.
#2935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2936 | ||||||
Raczkowanie
|
Jejku, jak wy daleko z tymi tygodniami ciąży. U mnie dopiero 31. Czuję się jak na końcu peletonu. Pewnie będzie tak, że wszystkie będziecie już po porodach, a ja wciąż będę w dwupaku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A oksytocyna na wcześniejszy poród to nie działa czasem dopiero jakoś w 9 miesiącu (nie mówię o ciążach zagrożonych, ze skracającą szyjką itp.)? A może to chodzi o seks? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To mnie uświadomiło, że z moim ginem w ogóle nie poruszałam kwestii porodu, znieczulenia itp. Nie wiem jakie ma podejście, nic. Chyba na kolejnej wizycie będę musiała w końcu o tym pogadać. Pati - WItaj ![]() ![]() Sweet - leż i pachnij, jeszcze się narobisz ![]() Cytat:
Poza tym chyba lepiej podleczyć zęba w 8 m-cu niż w 9, żeby nie robić na fotelu dentystycznym akcji porodowej ![]() Tylko z wyrzynającą 8 to i tak nie za wiele chyba da się zrobić? Gdyby był stan zapalny to podają po prostu antybiotyk. Mnie też 8 się wyrzyna. Nie miała kurna kiedy. Zaczęła rosnąć mi w 2 miesiącu ciąży. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
begie13 wiedziałam, że córeczka ale na 80%... bo ostatnie prawie 3 miesiace córcia uparcie układała się plecami do świata... z resztą wczoraj to samo było (nici z 4d)... teraz już nie ma wątpliwości.
po wczorajszej informacji polecielismy dzisiaj do hurtowni i dokupiliśmy resztę brakujących rzeczy. pozostał mi tylko laktator, termometr, monitor oddechu... ale to na allegro, bo jest znacznie taniej. jaki laktator polecacie? pewnie już gdzieś ten temat był poruszany.... ale tyle tych stron, że pewnie nie znajdę. P.S. TŻ chodzi od wczoraj z wielkim rogalem na buzi i śmieje się jak głupi do sera.... "już niedługo, już niedługo!".... z rana przed wyjściem pyta: "a dzisiaj jakie możesz mieć rozwarcie?" ![]()
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Pisalam wlasnie ze znajoma na fb , jest w 34tc i jej maly nadal posladkowo ulozony, za 2 tygodnie idziemy razem na wizyte bo ona przyjezdza do pl (nie chce rodzic w holandii) i zostaje juz do konca
#2939 |
Zadomowienie
|
aleska - nie tylko ty na końcu
![]() ![]() ![]() Olya- ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o laktatory ale ogólnie polecane są firmy avent ![]()
#2940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu zabrałam się za farbowanie moich przebarwionych śpiochów i działa. Część jest zielona, fioletowa, różowa i żółta. Fajnie to wygląda. Myślę o nowym wózku używce. Chyba sobie Quinny Zapp'a zakupię. Taki różowy mi się zachciało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.