Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 18:33   #2941
Magdalena0603
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

sorry za mały OT...
do BLACK CAT
- dzięki za wszystkie miłe słowa,rady i komentarze
- jesteś bardzo ładna..bez podtekstów

a teraz moje U
  • grahamka z twarogiem półtłustym,pomidorkiem,sa łatą,sporo cebuli i soli...., 2 parówki na ciepło z musztardą
  • jajko na twardo,mega duży kawałek makreli wędzonej,kakao
  • jogurt naturalny z wkrojonym pomidorkiem,snickers
  • mega kanapka(kupna) ze schabem,pomidorem,sosami, mnóstwo czosnku,koperku,trochę surówki jakiejś..niezidentyfikowa nej
  • kubas konkretny pomidorówki z ryżem(zabielanej śmietaną,niestety) + gulasz (karkówka,chili,pomidory, czosnek i inne ostre przyprawy) + łyżka lub dwie kaszy gryczanej
  • pałka kurczaka na zimno,2 piwka
  • homo + garść laskowych

możecie ocenić?
od lutego szykuję się na R..za dużo mi przybyło przez te cholerne mrozy....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:40   #2942
mpati86
Zadomowienie

U
Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiem
II: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem
O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy
P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem
K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:42   #2943
Cherokee Rose
Raczkowanie

lekkie R (w praktyce bardziej U):

1
. kromka orkiszowego (98kcal)+łyżka oliwy z o.(82) + 100g serka wiejskiego lekkiego(81);

jogurt nat 180g(109)+płatki owsiane <4łyżki> (148)+otręby owsiano-pszenne Sante z dodatkiem żurawiny <4łyżki>(84)+zarodki pszenne<3łyżki>(96) + rodzynki<1garść>(83)+ 5suszonych śliwek(95)+ 3suszone morele(84)+ 5suszonych daktyli(70)+ 2łyżki suszonej żurawiny(76)

kalorie liczyłam na podstawie danych ze strony www.ilewazy.pl
podsumowując: samo sniadanie miało 1106 kcal i nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy

2. zupa-krem z brokułów (spora porcja)

3. duszony filet z kurczaka po irańsku, surówka z marchewki z jogo nat i pikantnymi przyprawami

4. jogo nat 90g; gotowane jajko

teoretycznie miało być R a wyszło takie solidne U

co mam zmienić żeby mój jadłospis nadawał się na R? bo na tym raczej nie chudnę

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:59   #2944
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość

a teraz moje U
  • grahamka z twarogiem półtłustym,pomidorkiem,sa łatą,sporo cebuli i soli...., 2 parówki na ciepło z musztardą
  • jajko na twardo,mega duży kawałek makreli wędzonej,kakao
  • jogurt naturalny z wkrojonym pomidorkiem,snickers
  • mega kanapka(kupna) ze schabem,pomidorem,sosami, mnóstwo czosnku,koperku,trochę surówki jakiejś..niezidentyfikowa nej
  • kubas konkretny pomidorówki z ryżem(zabielanej śmietaną,niestety) + gulasz (karkówka,chili,pomidory, czosnek i inne ostre przyprawy) + łyżka lub dwie kaszy gryczanej
  • pałka kurczaka na zimno,2 piwka
  • homo + garść laskowych
możecie ocenić?
Mimo, że nie potrafię tutaj rozróżnić, co jest śniadaniem, co obiadem, a co podwieczorkiem, bardzo mi się podoba Smacznie, zdrowo i na temat

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U

Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiem
II: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem
O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy
P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem
K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem
i jak?
Może być, chociaż kalorycznie wydaje się tego mało. Warzywka są, NNKT również, więc OK
Cytat:
Napisane przez Cherokee Rose Pokaż wiadomość
lekkie R (w praktyce bardziej U):

1. kromka orkiszowego (98kcal)+łyżka oliwy z o.(82) + 100g serka wiejskiego lekkiego(81);

jogurt nat 180g(109)+płatki owsiane <4łyżki> (148)+otręby owsiano-pszenne Sante z dodatkiem żurawiny <4łyżki>(84)+zarodki pszenne<3łyżki>(96) + rodzynki<1garść>(83)+ 5suszonych śliwek(95)+ 3suszone morele(84)+ 5suszonych daktyli(70)+ 2łyżki suszonej żurawiny(76)

kalorie liczyłam na podstawie danych ze strony www.ilewazy.pl
podsumowując: samo sniadanie miało 1106 kcal i nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy

2. zupa-krem z brokułów (spora porcja)

3. duszony filet z kurczaka po irańsku, surówka z marchewki z jogo nat i pikantnymi przyprawami

4. jogo nat 90g; gotowane jajko

teoretycznie miało być R a wyszło takie solidne U

co mam zmienić żeby mój jadłospis nadawał się na R? bo na tym raczej nie chudnę
To na pewno nie jest "solidne U". Przez to śniadanie obcięłaś kalorie w reszcie dnia. Bo pozostałe 3 posiłki są skromniutkie. I wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś właśnie na tym chudła - rano na maxa rozkręcasz sobie metabolizm, więc nie ma on problemu ze spaleniem skromnych porcji, które jesz w daleszej części dnia
Stary 2010-01-29, 19:04   #2945
Twisted94
Rozeznanie

U /starałam sie dzisiaj /
mama pozwolila mi nie isc dzisiaj do szkoly
Isn (10.30) - 3 lichi, ciabatta na pol:
-z marg., almette i polowa pomidora, no to posypalam troche suszonej bazylii
-z marg., serkiem Choco z Danone'a
IIsn (12.00) - 2 mandarynki, fantasia 'salatka owocowa' z garscia fitelli pomaranczowejz czek., 2 kostki Ritten Sport karm.-orzech.
lazenie ok.godz.
O (14.30) /w mc donaldzie/ - torilla, duza kawa z mlekiem i 1 saszetka cukru, salatka z sosem 1000 wysp
spacer dwugodzinny, godz. ang. dod.
IIO (19.00) - pieczone 2 filety (1 z dorsza, 1 z lososia) z kawalkami pieczonej marchewki, miska kiszonej kapusty z oliwa z oliwek, 3 ziemniaki
D (19.30) - 3 jezyki wisniowe z alko., 2lichi
skakanka na rozgrzewke ok.10min., potem rozciaganie
K (22.00?) - hmm... wiejski? z przyprawami??

w miedzyczasie: pol litra muszynianki, 2 herbaty zielone, woda z sokiem malinowym i plastrem cyt.

lepiej dzisiaj??

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:08   #2946
kokos1990
Raczkowanie

Moje U--->P

Iśn: owsianka: szkl mleka 2%, 5 lyzek owsianych, rodzynki, orzechy, kawa z mlekiem i miodem, kilka sliwek

IIśn: activia truskawkowa 125g z waflem(duzym), kawa inka z mlekiem i miodem
niedlugo po tym

Ob: omlet z 2 jaj z mlekiem, warzywa na patelnie + kurczak i troche keczupu

Pod: kawalek ciasta jablkowego z budyniem, jablko, serek homo waniliowy 150g, kawa z mlekiem i miodem

Kol: salatka: brokuly, groszek, por, pomidor, sos salatkowy, lyzka oliwy z oliwek, bulka biala, herbata truskawkowa znowu z miodem

I jak??
kokos1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:08   #2947
Cherokee Rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
To na pewno nie jest "solidne U". Przez to śniadanie obcięłaś kalorie w reszcie dnia. Bo pozostałe 3 posiłki są skromniutkie. I wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś właśnie na tym chudła - rano na maxa rozkręcasz sobie metabolizm, więc nie ma on problemu ze spaleniem skromnych porcji, które jesz w daleszej części dnia
Twoja teoria jest bardzo logiczna chyba mnie nawet do niej przekonałaś
kiedyś jedna z Wizażanek mi zasugerowała że powinnam obciąć węgle ale niestety nie mogę tego zrobić ze względów zdrowotnych (niedawno mi wyszło że mam niedobór glukozy) - dlatego muszę jeść słodkie. i tak staram się to upchnąć w śniadaniu i wybierać tylko te rzeczy które są jednocześnie zdrowe i słodkie a nie pochłaniać jakieś batoniki itp

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:10   #2948
201703061224
Konto usunięte

po dluzszej nieobecnosci moje UUU prosze o ocenkę

1.5 sliwek suszonych(mam kuracje antywzdeciowa:P)przez cala noc leżakujących w wodzie
2 garsci nesquikow,1 owsianych,2.5corn flakesow(z ARO-bardzo prosty sklad), z wkrojonym banankiem i 2jabluszkami i zalane cieplym mlekiem sojowym YUMMMMMII

2.jabluszko, pieczona w kombiwarze kajzerka z jajkiem na twardo,keczupem,rzodkiewk a,czerwona salata. 2 kawalki cieplej szarlotki

3.8pieczonych w kombiwarze pierogow z kapusta i grzybami

4.serek homo Ostrowia z gasrtka ziemnych, odrobina laskowych i zurawiny i 1wloskim, kawalek sernika na zimno , marchewka

5.4 sliwki suszone
kromka chleba slonecznikowego z plasterkiem sopockiej i do etgo salatka z jajka,czerwonej kapusty,brokula,papryki,r zodkiewki i ogorka posypane pieprzem cayenne,tymiankiem i bazylia)

Obficie
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:31   #2949
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
U;

I: placuszki owsiane z orzechami włoskimi i czekoladą,
kawa z mlekiem, jabłko jeśli sporo to ok, ale zamiast kawki mleczko/kakao/jogo
II: serek wiejski z powidłami śliwkowymi, pomarańcz mało...jakaś kanapka mogła wpaść
III: ryż biały, pulpeciki z sosem koperkowym, gotowany szpinak mhm fajnie
VI: 2 puszyste naleśniki z: nutellą i plasterkami banana, serkiem homo i jabłkami na szarlotkę mnaimmmmciu, ale aż się kakao prosi do kompletu
40 min treningu
V: micha twarogu śmietankowego z solą, kromka razowca z masłem jakieś warzywka/wędlinka? i może 2 te kromeczki?
dziś mało warzywek, małe 2 śn, a reszta jw
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
sorry za mały OT...
do BLACK CAT
- dzięki za wszystkie miłe słowa,rady i komentarze
- jesteś bardzo ładna..bez podtekstów

a teraz moje U
  • grahamka z twarogiem półtłustym,pomidorkiem,sa łatą,sporo cebuli i soli...., 2 parówki na ciepło z musztardą smakowite śniadanko
  • jajko na twardo,mega duży kawałek makreli wędzonej,kakao nietypowo=makrela-kakao, ale b.ładnie, wszystko jest
  • jogurt naturalny z wkrojonym pomidorkiem,snickers ok
  • mega kanapka(kupna) ze schabem,pomidorem,sosami, mnóstwo czosnku,koperku,trochę surówki jakiejś..niezidentyfikowa nej u mnie niezidentyfikowany zawsze jest sos
  • kubas konkretny pomidorówki z ryżem(zabielanej śmietaną,niestety) + gulasz (karkówka,chili,pomidory, czosnek i inne ostre przyprawy) + łyżka lub dwie kaszy gryczanej pysznie!
  • pałka kurczaka na zimno,2 piwka hehe, od czasu do czasu
  • homo + garść laskowych fajnie, że nnkt są
możecie ocenić?
ejjj Madzia a może przyjdzie wiosna i jak samo przyszło tak samo zniknie hmm? wiesz, że R bywa "niepewne", metabolizm można spowolnić, a szkoda psuć to do czego już doszłaś
poza tym jadlo wg mnie bombowe!

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
U

Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiem mhm ładnie, ale mleczko może zamiast kawy, kawa to zUo
II: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem znowu kawwaaa, jakaś kanapka?
O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy ok
P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem ok
K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem ok
i jak?
ogólnie ok, ale bywało więcej

Cytat:
Napisane przez Twisted94 Pokaż wiadomość
U /starałam sie dzisiaj /
mama pozwolila mi nie isc dzisiaj do szkoly
Isn (10.30) - 3 lichi, ciabatta na pol:
-z marg., almette i polowa pomidora, no to posypalam troche suszonej bazylii
-z marg., serkiem Choco z Danone'a jakiś owoc świeży? wędlinka/ser?
IIsn (12.00) - 2 mandarynki, fantasia 'salatka owocowa' z garscia fitelli pomaranczowejz czek., 2 kostki Ritten Sport karm.-orzech. jakaś kanapka się tutaj prosi
lazenie ok.godz.
O (14.30) /w mc donaldzie/ - torilla, duza kawa z mlekiem i 1 saszetka cukru, salatka z sosem 1000 wysp tortilla zbut kcal nie jest...
spacer dwugodzinny, godz. ang. dod.
IIO (19.00) - pieczone 2 filety (1 z dorsza, 1 z lososia) z kawalkami pieczonej marchewki, miska kiszonej kapusty z oliwa z oliwek, 3 ziemniaki tutaj ok
D (19.30) - 3 jezyki wisniowe z alko., 2lichi mhm
skakanka na rozgrzewke ok.10min., potem rozciaganie
K (22.00?) - hmm... wiejski? z przyprawami?? z czymś jeszcze może?

w miedzyczasie: pol litra muszynianki, 2 herbaty zielone, woda z sokiem malinowym i plastrem cyt.

lepiej dzisiaj??
tak "se" o...

Cytat:
Napisane przez kokos1990 Pokaż wiadomość
Moje U--->P

Iśn: owsianka: szkl mleka 2%, 5 lyzek owsianych, rodzynki, orzechy, kawa z mlekiem i miodem, kilka sliwek jeśli sporo dodatków to ok, ale na P koniecznie jakaś buła/kanapka

IIśn: activia truskawkowa 125g z waflem(duzym), kawa inka z mlekiem i miodem ehhh, mało!
niedlugo po tym

Ob: omlet z 2 jaj z mlekiem, warzywa na patelnie + kurczak i troche keczupu marnie, yo mogłoby być po jakiejś solidnej zupce

Pod: kawalek ciasta jablkowego z budyniem, jablko, serek homo waniliowy 150g, kawa z mlekiem i miodem ciasto na deser, a reszta to malutko, moze jakieś migdały/orzechy podjadaj?

Kol: salatka: brokuly, groszek, por, pomidor, sos salatkowy, lyzka oliwy z oliwek, bulka biala, herbata truskawkowa znowu z miodem fajnie, że używasz miodu, ale bułka sama? bez masła, wędlinki?

I jak??
jw, do P daleko, U przeciętne

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:36   #2950
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. godz. 8.15: kanapka (jasne pieczywo) z szynką,pomidorkiem,ogórki em,cebulką,szczypiorkiem +1/2 kabanosa
  2. godz. 10: wiejski 150g ze szczypiorkiem + 2 kostki czekolady
  3. godz.13: 2 małe paluszki rybne(z mikrofali),200g surówki wiosennej,porcja frytek z keczupem i sosem czosnkowym
  4. godz. 19(planuję): jajko na miękko,kanapka razowca z szynką,pomidorem
w międzyczasie garść orzeszków z papryką + piwko

jakie robię błędy???? oprócz braku owoców?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:42   #2951
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Lisnov przeniosłam Twoje dwa ostatnie posty na KZ. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16817202

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Podczepiam się pod wątek, bo mam żywieniowe pytanie. Czy można granulowane otręby podciągnąć pod NNKT? W 100 gramach mają koło 9 gramów tłuszczu, w czym nasycony to tylko jakiś gram. Z drugiej strony to takie przetworzone i w ogóle... Proszę, nie lekceważcie mojego pytania!
hmmm a z czego te nnkt miałyby pochodzić?
ja bym nie podciągała chyba

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
U;

I: placuszki owsiane z orzechami włoskimi i czekoladą,
kawa z mlekiem, jabłko
II: serek wiejski z powidłami śliwkowymi, pomarańcz
III: ryż biały, pulpeciki z sosem koperkowym, gotowany szpinak
VI: 2 puszyste naleśniki z: nutellą i plasterkami banana, serkiem homo i jabłkami na szarlotkę
40 min treningu
V: micha twarogu śmietankowego z solą, kromka razowca z masłem
wszystko okej? niewiele

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:42   #2952
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Lisnov przeniosłam Twoje dwa ostatnie posty na KZ. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16817202
Eee... ok, juz siedze cicho. Moj problem. Nie chce do zadnego cholernego KZ.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:44   #2953
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje U--->P

Iśn: owsianka: szkl mleka 2%, 5 lyzek owsianych, rodzynki, orzechy, kawa z mlekiem i miodem, kilka sliwek

niedlugo po tym

Pod: kawalek ciasta jablkowego z budyniem, jablko, serek homo waniliowy 150g, kawa z mlekiem i miodem

Kol: salatka: brokuly, groszek, por, pomidor, sos salatkowy, lyzka oliwy z oliwek, bulka biala, herbata truskawkowa znowu z miodem

I jak??
Ledwo U, P to na pewno nie jest.
Składnikowo nie mam zastrzeżeń, zdrowo, smacznie, OK
No ale kalorycznie i ilościowo - za mało.

Cytat:
Napisane przez Cherokee Rose Pokaż wiadomość
Twoja teoria jest bardzo logiczna chyba mnie nawet do niej przekonałaś
kiedyś jedna z Wizażanek mi zasugerowała że powinnam obciąć węgle ale niestety nie mogę tego zrobić ze względów zdrowotnych (niedawno mi wyszło że mam niedobór glukozy) - dlatego muszę jeść słodkie. i tak staram się to upchnąć w śniadaniu i wybierać tylko te rzeczy które są jednocześnie zdrowe i słodkie a nie pochłaniać jakieś batoniki itp
I bardzo dobrze robisz Tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez matysia153 Pokaż wiadomość
po dluzszej nieobecnosci moje UUU prosze o ocenkę

1.5 sliwek suszonych(mam kuracje antywzdeciowa:P)przez cala noc leżakujących w wodzie
2 garsci nesquikow,1 owsianych,2.5corn flakesow(z ARO-bardzo prosty sklad), z wkrojonym banankiem i 2jabluszkami i zalane cieplym mlekiem sojowym YUMMMMMII

2.jabluszko, pieczona w kombiwarze kajzerka z jajkiem na twardo,keczupem,rzodkiewk a,czerwona salata. 2 kawalki cieplej szarlotki

3.8pieczonych w kombiwarze pierogow z kapusta i grzybami

4.serek homo Ostrowia z gasrtka ziemnych, odrobina laskowych i zurawiny i 1wloskim, kawalek sernika na zimno , marchewka

5.4 sliwki suszone
kromka chleba slonecznikowego z plasterkiem sopockiej i do etgo salatka z jajka,czerwonej kapusty,brokula,papryki,r zodkiewki i ogorka posypane pieprzem cayenne,tymiankiem i bazylia)

Obficie
Jej aż mi ślinka pociekła od Twojego jadłospisu
Super
Stary 2010-01-29, 19:45   #2954
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Cytat:
Napisane przez GabrysiaBrycha Pokaż wiadomość
R

1. (8:30) duża owsianka (taka prawdziwa, gotowana) 2 szkl. mleka + 8 łyżek mieszanki płatków (owsiane, żytnie, pszenne, orkiszowe) + orzechy ziemne, włoskie + 2 jabłka starte + rodzynki+ cynamon, kawa

mandarynki x 2

2. (12:00) jajko sadzone + dużo warzyw na parze z oliwą z o.(brokuł, kalafior,marchew, por) polane jogurtem nat

3.(16:00) owsianka taka jak rano (połowa porcji) +2 naleśniki z twarogiem

mandarynki x 3, kiwi x 1
orzechy pistacje, nerkowce, ziemne (po 5 sztuk)

4. (20:00) omlet (2 białka+ 1 żółtko + 1 łyżka mąki kukurydzianej +przyprawy) z sosem (pół puszki pom + łyż. przecieru pom + przyprawy)

5. (22:30)
50 g twarogu z ogórkiem konserwowym

czy to aby nie za dużo jak na redukcję? zaznaczę może jeszcze że nie ćwiczę kompletnie nic (jeszcze ) a mój tryb życia jest siedzący.. typowo siedzący

proszę o ocenę

pozdrawiam

tak ładnie Was proszę

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:45   #2955
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
gotowałaś łyżkę kaszy gryczanej ?

Poza tym ładnie ALE przed skakanką nie powinnaś jesć tłuszczy- ser pleśniowy. Po raczej lepsze źródło białka niż kotlet sojowy.
i w IV posiłku nie ma białka. Ale widać ze generalne założenia znasz.
Aha i generalnie kukurydza nie jest polecana na R, ale nie można popadać w paranoję.
Tak,co w tym dziwnego
Czyli do orzechów powinnam dodać białko...jakie np.?Serek wiejski odpada chyba że nauczę się go jeść bez wymiotowania spróbowałabym,ale musiałabym dodać baaaardzo dużo dodatków,które zmieniłyby smak...na podwieczorek to nie bardzo...
Czemu kukurydza nie jest polecana?Wysoki IG?
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:45   #2956
powered
Raczkowanie

Cytat:
Moje U--->P

niedlugo po tym

I jak??
nie wydaje mi sie zeby wyszlo z tego P.

Moje P ( przeziębiłam i nie mam siły gotować;/)
Śniadanie:
Owsianka (8 łyzek owsianych, 2 szklanki mleka 3.2%,garść suszonej żurawiny, garść suszonych bananów, banan rozdziabany, miód, kakao puchatek posypane wiorkami z gorzkiej czeklady) - pyszna!
duzy kubek herbaty z miodem i cytryna + princessa carmelove
2 śniadanie;
grahamka duza z maslem, tunczykiem wsw, ketchupem,pomidorem,ogork iem kiszonym i cebulka
pozniej jablko,gruszka i kawa z mlekiem
Obiad;
kilka ziemniakow pieczonych w skorce z maslem, miseczka twarozku tlustego ze smietana, cebula i pieprzem
szklanka multiwitaminy
deser; duuuuzo sliwek w czekoladzie, 2 serduszka ciastka cynamonowe duze
Podwieczorek;
4 nalesnki z serem z biedrony polane jogo z cukrem waniliowym i cynamonem, cappucino szarlotkowe x2
banan
Kolacja;
buła ziarnista pol z maslem, zoltym serem, szynka kurczakowa jakas i papryka
pol z maslem i do tego salatka z makreli (makrela, ogorek kisz.,cebulka, jajo,majonez i przyprawy)- spora miseczka,ale pyszna byla

teraz; kubek duzy mleka z miodem i maslem
i zjem jeszcze jakies orzechy,bo dzis nie bylo
Stary 2010-01-29, 20:02   #2957
malagwiazda3
Raczkowanie

Witam wszystkich
Chcialabym przejsc na redukcje, mam pytanko czy takie sniadanie na redukcji wystarcza, czy za duzo, np.
bulka razowa (jem osobno dwie polowki), z roznymi warzywami jak salata, pomodor, rzodkiewka, ogorek, szczypiorek, czerwona papryka i do tego po kilka plasterkow chudej wedliny z indyka czy kurczaka(plasterek 4 kcal, 0,1g t) ostatnio zaczelam wiecej dawac i na kazdej polowce po 4-5 plasterkow czy np
jajecznica z 3 jajek, albo dwoch + bialko ze szczypiorkiem ta sama wedlina pomidor wkrojony do jaj. albo na bulce razowej z salata, czasami smaze piers z kurczaka pokrojona w kostke podsmazona na teflonie bez zadnego tluszczu i do tego dodaje 2 jajka.
Dodam, ze zawsze przed sniadaniem cwicze na orbitreku a wlasciwie teraz dodatkowo przed orbim callanetics.
Czy na obiad wystarczyloby zjesc wegle, miesko i warzywa (jak na parze czy moge dodac troszke masla?)
Na P juz same bialko z warzywami i jakies orzeszki
Na K wiejski, wedlinki kilka plasterkow i szczypiorek
Jem co 3 godz 4 posilki, jem pozno sniadanie (cwiczenia przed)
Bardzo prosze o sprawdzenie mojego "menu" i z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam malagwiazda3
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:06   #2958
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ładnie Was proszę
R

1. (8:30) duża owsianka (taka prawdziwa, gotowana) 2 szkl. mleka + 8 łyżek mieszanki płatków (owsiane, żytnie, pszenne, orkiszowe) + orzechy ziemne, włoskie + 2 jabłka starte + rodzynki+ cynamon, kawa
Jak na R to bardzo duże śniadanie... poza tym brak białka

mandarynki x 2

2. (12:00) jajko sadzone + dużo warzyw na parze z oliwą z o.(brokuł, kalafior,marchew, por) polane jogurtem nat
Tutaj ładnie, OK

3.(16:00) owsianka taka jak rano (połowa porcji) +2 naleśniki z twarogiem
Ta owsianka niepotrzebna, zamiast niej jakieś warzywka może?

mandarynki x 3, kiwi x 1
orzechy pistacje, nerkowce, ziemne (po 5 sztuk)

4. (20:00) omlet (2 białka+ 1 żółtko + 1 łyżka mąki kukurydzianej +przyprawy) z sosem (pół puszki pom + łyż. przecieru pom + przyprawy)
OK, ale przydałoby się warzywko

5. (22:30)
50 g twarogu z ogórkiem konserwowym
O której chodzisz spać? Na redukcji ostatni posiłek 2-3 godziny przed snem

czy to aby nie za dużo jak na redukcję? zaznaczę może jeszcze że nie ćwiczę kompletnie nic (jeszcze ) a mój tryb życia jest siedzący.. typowo siedzący
Nie wiem ile jadłaś wcześniej... Mi się wydaje dużo jak na redukcję, ale możliwe, że wcześniej jadłaś więcej i masz tak rozkręcony metabolizm, że schudniesz na takiej ilości

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
nie wydaje mi sie zeby wyszlo z tego P.

Moje P ( przeziębiłam i nie mam siły gotować;/)
Śniadanie:
Owsianka (8 łyzek owsianych, 2 szklanki mleka 3.2%,garść suszonej żurawiny, garść suszonych bananów, banan rozdziabany, miód, kakao puchatek posypane wiorkami z gorzkiej czeklady) - pyszna!
mmmm ale mi smaka narobiłaś
duzy kubek herbaty z miodem i cytryna + princessa carmelove
2 śniadanie;
grahamka duza z maslem, tunczykiem wsw, ketchupem,pomidorem,ogork iem kiszonym i cebulka
pozniej jablko,gruszka i kawa z mlekiem
Ładnie
Obiad;
kilka ziemniakow pieczonych w skorce z maslem, miseczka twarozku tlustego ze smietana, cebula i pieprzem
U mnie dziś podobny obiadek mniam
szklanka multiwitaminy
deser; duuuuzo sliwek w czekoladzie, 2 serduszka ciastka cynamonowe duze
Podwieczorek;
4 nalesnki z serem z biedrony polane jogo z cukrem waniliowym i cynamonem, cappucino szarlotkowe x2
banan
mmm Znowu pysznie
Kolacja;
buła ziarnista pol z maslem, zoltym serem, szynka kurczakowa jakas i papryka
pol z maslem i do tego salatka z makreli (makrela, ogorek kisz.,cebulka, jajo,majonez i przyprawy)- spora miseczka,ale pyszna byla
Bardzo ładnie

teraz; kubek duzy mleka z miodem i maslem
i zjem jeszcze jakies orzechy,bo dzis nie bylo
Bardzo mi się podoba Twój jadłospis na P Ilościowo OK, poza tym smacznie, a jednocześnie zdrowo Tak trzymaj
Stary 2010-01-29, 20:11   #2959
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagwiazda3 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Chcialabym przejsc na redukcje, mam pytanko czy takie sniadanie na redukcji wystarcza, czy za duzo, np.
bulka razowa (jem osobno dwie polowki), z roznymi warzywami jak salata, pomodor, rzodkiewka, ogorek, szczypiorek, czerwona papryka i do tego po kilka plasterkow chudej wedliny z indyka czy kurczaka(plasterek 4 kcal, 0,1g t) ostatnio zaczelam wiecej dawac i na kazdej polowce po 4-5 plasterkow czy np
jajecznica z 3 jajek, albo dwoch + bialko ze szczypiorkiem ta sama wedlina pomidor wkrojony do jaj. albo na bulce razowej z salata, czasami smaze piers z kurczaka pokrojona w kostke podsmazona na teflonie bez zadnego tluszczu i do tego dodaje 2 jajka.
Dodam, ze zawsze przed sniadaniem cwicze na orbitreku a wlasciwie teraz dodatkowo przed orbim callanetics.
Czy na obiad wystarczyloby zjesc wegle, miesko i warzywa (jak na parze czy moge dodac troszke masla?)
Na P juz same bialko z warzywami i jakies orzeszki
Na K wiejski, wedlinki kilka plasterkow i szczypiorek
Jem co 3 godz 4 posilki, jem pozno sniadanie (cwiczenia przed)
Bardzo prosze o sprawdzenie mojego "menu" i z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam malagwiazda3
Wg mnie to powinnaś najpierw coś zjeść, a potem ćwiczyć. Śniadanie staramy się zjeść do godziny po wstaniu z łóżka, potem jeśli nie zjemy spowalniamy metabolizm Co do śniadania to widzę, że plan masz fajny Warzywka lepiej na parze, a potem skropić oliwą z oliwek czy olejem lnianym/sezamowym (nnkt) P i K idealne Powodzenia

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2010-01-29 o 20:13
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:16   #2960
Twisted94
Rozeznanie

do kika171 - az sprawdzilam, ile kcal ma tortilla. ma ich 635, wiec to chyba nie malo.

ja juz naprawde nie wiem, co robic by bylo dobrze :sciana:
serio sie staralam, ale najwidoczniej na marne... a szkoda. az mi wszystko do gardla podchodzi tak sie najadlam...
juz nie wiem co robic..
stracilam checi, by tutaj wklejac to, co zjadlam. zawsze zle.
dziwne bo jak ktos inny by to wkleil to pewnie mialby w komentarzach 'ladnie'...
o! wpadlam na genialny pomysl. bede pisac np. nie 'plaster pomidora' tylko 'pomidor', 'ziemniaki' zamiast '3 ziemniaki' - nikt nie zgadnei ile tego w rzeczywistosci bylo. wspanialy plan

czekam na zjechanie mnie za tego posta

Świeżynka

Edytowane przez Twisted94
Czas edycji: 2010-01-29 o 20:20
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:22   #2961
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Moje U--->P

niedlugo po tym

I jak??
tak trudno zamiast wafla zjesc buleczke jakas z ziarnami i maslem?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-01-29 o 23:45
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 20:53   #2962
kasia220112
Raczkowanie

Dzisiejsze U/P
śn: 2 łyżki ringów miodowych, 2 łyżki pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrąb, łyżeczka rodzynek, bakalie, migdały ok. 5 sztuk, miód 1/2 łyżeczki, 200 ml mleka 0,5 %. (strasznie słodkie było)/ za mało mi się tu wydaje kcal. Ile tu może być kcal i ile powinnam ich jesć na śniadanie???
2śn: jabłko, drożdżówka z awiteksu z serem i cukrem pudrem(pyycha)
25 minut ćwiczeń
ob: 2 chochelki barszczu białego ( żurku) z jajkiem na twardo i warzywami gotowanymi (nie przepadam za nim) 2 danie; 2 gałki ziemniaków, 2 paluszki rybne na parze (odgrzane bo już są usmażone), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem.
ćwiczenia 20 minut
pod: activia czereśniowa, łyżeczk otrębów, rodzynki, jabłko
kol: 2 kromki chleba (1 słonecznikowa, 1 żytnia -obie kwadratowe) posmarowane margaryną/ masłem, 1 z wędliną drobiową, 2 z serem żółtym, kilka plasterków wędliny, warzywa, herbata z cukrem
po: banan/lub/ mandarynka/ orzechy/pomarańcz/ coś innego

P.S. Nie mam @ a nie mogę powstrzymać się od ćwiczeń.
I jak??? Ocenicie??? Plis
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:02   #2963
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P
śn: 2 łyżki ringów miodowych, 2 łyżki pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrąb, łyżeczka rodzynek, bakalie, migdały ok. 5 sztuk, miód 1/2 łyżeczki, 200 ml mleka 0,5 %. (strasznie słodkie było)/ za mało mi się tu wydaje kcal. Ile tu może być kcal i ile powinnam ich jesć na śniadanie???
2śn: jabłko, drożdżówka z awiteksu z serem i cukrem pudrem(pyycha)
25 minut ćwiczeń
ob: 2 chochelki barszczu białego ( żurku) z jajkiem na twardo i warzywami gotowanymi (nie przepadam za nim) 2 danie; 2 gałki ziemniaków, 2 paluszki rybne na parze (odgrzane bo już są usmażone), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem.
ćwiczenia 20 minut
pod: activia czereśniowa, łyżeczk otrębów, rodzynki, jabłko
kol: 2 kromki chleba (1 słonecznikowa, 1 żytnia -obie kwadratowe) posmarowane margaryną/ masłem, 1 z wędliną drobiową, 2 z serem żółtym, kilka plasterków wędliny, warzywa, herbata z cukrem
po: banan/lub/ mandarynka/ orzechy/pomarańcz/ coś innego

P.S. Nie mam @ a nie mogę powstrzymać się od ćwiczeń.
I jak??? Ocenicie??? Plis
A to nie takie samo jadło jak wczoraj wkleiłaś?
Ojjj uwierz, ćwiczenia nie przyspieszą pojawienia się @...
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:45   #2964
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Nie wiem ile jadłaś wcześniej... Mi się wydaje dużo jak na redukcję, ale możliwe, że wcześniej jadłaś więcej i masz tak rozkręcony metabolizm, że schudniesz na takiej ilości
ajć... no właśnie nie za bardzo chudnę.. czyli co obciąć? śniadanie?
spać chodzę różnie ..czasem 22 a czasem po północy.. dziś jest ta druga opcja dlatego twaróg tak późno

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:57   #2965
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
ajć... no właśnie nie za bardzo chudnę.. czyli co obciąć? śniadanie?
spać chodzę różnie ..czasem 22 a czasem po północy.. dziś jest ta druga opcja dlatego twaróg tak późno
Kolacje białkową spokojnie możesz jeść na godzinę przed snem, więc jak dla mnie kolacja jest wporządku. Ciąć kalorie hmmm trochę bym wywaliła z śniadania bo naprawdę wychodzi Ci ogromne ( zamiast dwóch jabłek jedno duże wogle wyrzuciłabym rodzynki) i jak dla mnie jesz za dużo owoców a za mało warzyw. Przydałby Ci się trochę porządniejszy obiad jak na mój gust jakieś węgle złożone ale nie znowu z płatków owsianych do tego jakieś chude mięsko i warzywa No i trochę ruchu jednak by się przydało
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 22:34   #2966
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Moje R.
1.Puszka sardynek w pomidorach(120g), kromka razowca,korniszon.
2Owsianka 250ml. mleka 2% 5 łyżek płatków.
Przekąski pół paczki chrupek kukurydzianych 4 kiwi duża marchewka.
3.Stek wołowy (spory) z teflonu duszony na wodzie,pół paczki szpinaku ok 15 rurek razowych lubelli-makaron.
4Kefir (400ml)druga połowa chrupek kukurydzianych.
5Twaróg chudy pół opakowania taki z lidla ma chyba 130g czyli ok.70g z łyżeczką miodu.
Na koniec wpadły dwie mandarynki.
No i chyba przekroczyłam 1200kalori
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 22:58   #2967
Liletka
Raczkowanie

Kolejne podejście do R:

I. Owsianka z pięciu łyżek płatków, twarogu, pomarańczy i cynamonu.
bieganie - 40 minut
II. Kromka chleba razowego z wedliną, sałatą i ogórkiem kiszonym, jabłko, kawa z mlekiem.
III. Pół woreczka kasz jęczmiennej, ryba duszona z brokułami, jakaś surówka.
IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i włoskimi.
V. jajecznica z dwóch jaj na teflonie z cebulką i pomidorem, dwa ogórki kiszone.
Liletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 23:24   #2968
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez Liletka Pokaż wiadomość
Kolejne podejście do R:

I. Owsianka z pięciu łyżek płatków, twarogu, pomarańczy i cynamonu.
bieganie - 40 minut
II. Kromka chleba razowego z wedliną, sałatą i ogórkiem kiszonym, jabłko, kawa z mlekiem.
III. Pół woreczka kasz jęczmiennej, ryba duszona z brokułami, jakaś surówka.
IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i włoskimi.
V. jajecznica z dwóch jaj na teflonie z cebulką i pomidorem, dwa ogórki kiszone.
Fajnie a ja zamieniła bym podwieczorek z kolacją.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 23:50   #2969
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Podczepiam się pod wątek, bo mam żywieniowe pytanie. Czy można granulowane otręby podciągnąć pod NNKT? W 100 gramach mają koło 9 gramów tłuszczu, w czym nasycony to tylko jakiś gram. Z drugiej strony to takie przetworzone i w ogóle... Proszę, nie lekceważcie mojego pytania!
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
hmmm a z czego te nnkt miałyby pochodzić?
ja bym nie podciągała chyba
Nie wiem właśnie, zastanawia mnie to szczerze mówiąc. Bo są produkty - właśnie np. otręby, soja - które mają tłuszcz i to tyle co łosoś, a nasycone stanowią znaczną mniejszość. Więc o co biega?
Poza tym wiem, że te otręby granulowane to cukier z wiórami, ale nie wiem jak traktować tłuszcz pochodzący z nich

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 08:18   #2970
kakaukowa
BAN stały

dzisiejsze R

sn-trzy duże, grube i ciezkie kromki chleba 'pełnego ziarna' 1 z pekinska, awocado (1/3 sredniego), kiszonym ogórkiem i szczypiorkiem, 2 z pekinska, białym póltłustym serem, rzodkiewką i kiełkami lucerny, 3 z pekińska, serkiem wiejkim lekkim, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem +jabłko
1h spaceru z psem (dosyć szybki, po śniegu)
2 sn-jedna kromka tego samego chleba z serkiem wiejskim, rukolą, rzodkiewką, ogórkiem zwykłym i pomidorem+jabłko
ob-gotowane brokuły (sporo) salatka z pekińskiej, marchewki surowej, sałaty lodowej, pomidora, koperku, rzodkiewki,kiełków lucerny i 2 jajek+ jogurt nat 180 g (sos)
pod-serek wiejski z garścią migdałów+kilka surowych marchewek
kol-chudy twaróg 100g

powie mi ktos mądry jak to wyglada?

Chce przejsc na te dobra i polecana przez wizaz redukcje, gdyz ostatnio chudne wedłóg wagi, ale robie sie strasznie obwisła i taka rozlazła i czuje, ze jest mnie więcej. Moze to dlatego, ze jem za mało tego białka (tak, wyrak chyba mial racje). Nie licze zadnych zapotrzebowan ani kalorii, jem co 3 h i staram sie zeby to były poprostu ok rzeczy i mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie.

Edytowane przez kakaukowa
Czas edycji: 2010-01-30 o 13:15
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości