|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
sorry za mały OT...
do BLACK CAT - dzięki za wszystkie miłe słowa,rady i komentarze - jesteś bardzo ładna ..bez podtekstów![]() a teraz moje U
możecie ocenić? od lutego szykuję się na R |
|
|
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
U Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiemII: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
lekkie R (w praktyce bardziej U):
1. kromka orkiszowego (98kcal)+łyżka oliwy z o.(82) + 100g serka wiejskiego lekkiego(81); jogurt nat 180g(109)+płatki owsiane <4łyżki> (148)+otręby owsiano-pszenne Sante z dodatkiem żurawiny <4łyżki>(84)+zarodki pszenne<3łyżki>(96) + rodzynki<1garść>(83)+ 5suszonych śliwek(95)+ 3suszone morele(84)+ 5suszonych daktyli(70)+ 2łyżki suszonej żurawiny(76) kalorie liczyłam na podstawie danych ze strony www.ilewazy.pl podsumowując: samo sniadanie miało 1106 kcal ![]() 2. zupa-krem z brokułów (spora porcja) 3. duszony filet z kurczaka po irańsku 4. jogo nat 90g; gotowane jajko teoretycznie miało być R a wyszło takie solidne U co mam zmienić żeby mój jadłospis nadawał się na R? bo na tym raczej nie chudnę |
|
|
|
#2944 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smacznie, zdrowo i na temat![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
U /starałam sie dzisiaj
/mama pozwolila mi nie isc dzisiaj do szkoly ![]() ![]() Isn (10.30) - 3 lichi, ciabatta na pol: -z marg. , almette i polowa pomidora, no to posypalam troche suszonej bazylii-z marg., serkiem Choco z Danone'a IIsn (12.00) - 2 mandarynki, fantasia 'salatka owocowa' z garscia fitelli pomaranczowejz czek., 2 kostki Ritten Sport karm.-orzech. lazenie ok.godz. O (14.30) /w mc donaldzie/ - torilla, duza kawa z mlekiem i 1 saszetka cukru, salatka z sosem 1000 wysp spacer dwugodzinny, godz. ang. dod. IIO (19.00) - pieczone 2 filety (1 z dorsza, 1 z lososia) z kawalkami pieczonej marchewki, miska kiszonej kapusty z oliwa z oliwek, 3 ziemniakiD (19.30) - 3 jezyki wisniowe z alko. skakanka na rozgrzewke ok.10min., potem rozciaganie K (22.00?) - hmm... wiejski? z przyprawami?? w miedzyczasie: pol litra muszynianki, 2 herbaty zielone, woda z sokiem malinowym i plastrem cyt. lepiej dzisiaj??
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Moje U--->P
Iśn: owsianka: szkl mleka 2%, 5 lyzek owsianych, rodzynki, orzechy, kawa z mlekiem i miodem, kilka sliwek IIśn: activia truskawkowa 125g z waflem(duzym), kawa inka z mlekiem i miodem niedlugo po tym Ob: omlet z 2 jaj z mlekiem, warzywa na patelnie + kurczak i troche keczupu Pod: kawalek ciasta jablkowego z budyniem, jablko, serek homo waniliowy 150g, kawa z mlekiem i miodem Kol: salatka: brokuly, groszek, por, pomidor, sos salatkowy, lyzka oliwy z oliwek, bulka biala, herbata truskawkowa znowu z miodem ![]() I jak?? |
|
|
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba mnie nawet do niej przekonałaś kiedyś jedna z Wizażanek mi zasugerowała że powinnam obciąć węgle ale niestety nie mogę tego zrobić ze względów zdrowotnych (niedawno mi wyszło że mam niedobór glukozy) - dlatego muszę jeść słodkie. i tak staram się to upchnąć w śniadaniu i wybierać tylko te rzeczy które są jednocześnie zdrowe i słodkie a nie pochłaniać jakieś batoniki itp
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Konto usunięte
|
po dluzszej nieobecnosci moje UUU
prosze o ocenkę1.5 sliwek suszonych(mam kuracje antywzdeciowa:P)przez cala noc leżakujących w wodzie 2 garsci nesquikow,1 owsianych,2.5corn flakesow(z ARO-bardzo prosty sklad), z wkrojonym banankiem i 2jabluszkami i zalane cieplym mlekiem sojowym YUMMMMMII 2.jabluszko, pieczona w kombiwarze kajzerka z jajkiem na twardo,keczupem,rzodkiewk a,czerwona salata. 2 kawalki cieplej szarlotki 3.8pieczonych w kombiwarze pierogow z kapusta i grzybami 4.serek homo Ostrowia z gasrtka ziemnych, odrobina laskowych i zurawiny i 1wloskim, kawalek sernika na zimno , marchewka 5.4 sliwki suszone kromka chleba slonecznikowego z plasterkiem sopockiej i do etgo salatka z jajka,czerwonej kapusty,brokula,papryki,r zodkiewki i ogorka posypane pieprzem cayenne,tymiankiem i bazylia) Obficie
|
|
|
|
#2949 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, że R bywa "niepewne", metabolizm można spowolnić, a szkoda psuć to do czego już doszłaś![]() poza tym jadlo wg mnie bombowe! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
jakie robię błędy???? oprócz braku owoców?
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lisnov przeniosłam Twoje dwa ostatnie posty na KZ. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16817202
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
ja bym nie podciągała chyba ![]() Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składnikowo nie mam zastrzeżeń, zdrowo, smacznie, OK ![]() No ale kalorycznie i ilościowo - za mało. Cytat:
Tak trzymaj ![]() Cytat:
![]() Super
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak ładnie Was proszę ![]()
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli do orzechów powinnam dodać białko...jakie np.?Serek wiejski odpada chyba że nauczę się go jeść bez wymiotowania spróbowałabym,ale musiałabym dodać baaaardzo dużo dodatków,które zmieniłyby smak...na podwieczorek to nie bardzo...Czemu kukurydza nie jest polecana?Wysoki IG? |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje P ( przeziębiłam i nie mam siły gotować;/) Śniadanie: Owsianka (8 łyzek owsianych, 2 szklanki mleka 3.2%,garść suszonej żurawiny, garść suszonych bananów, banan rozdziabany, miód, kakao puchatek posypane wiorkami z gorzkiej czeklady) - pyszna! duzy kubek herbaty z miodem i cytryna + princessa carmelove 2 śniadanie; grahamka duza z maslem, tunczykiem wsw, ketchupem,pomidorem,ogork iem kiszonym i cebulka pozniej jablko,gruszka i kawa z mlekiem Obiad; kilka ziemniakow pieczonych w skorce z maslem, miseczka twarozku tlustego ze smietana, cebula i pieprzem szklanka multiwitaminy deser; duuuuzo sliwek w czekoladzie, 2 serduszka ciastka cynamonowe duze Podwieczorek; 4 nalesnki z serem z biedrony polane jogo z cukrem waniliowym i cynamonem, cappucino szarlotkowe x2 banan Kolacja; buła ziarnista pol z maslem, zoltym serem, szynka kurczakowa jakas i papryka pol z maslem i do tego salatka z makreli (makrela, ogorek kisz.,cebulka, jajo,majonez i przyprawy)- spora miseczka,ale pyszna byla teraz; kubek duzy mleka z miodem i maslem i zjem jeszcze jakies orzechy,bo dzis nie bylo
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Chcialabym przejsc na redukcje, mam pytanko czy takie sniadanie na redukcji wystarcza, czy za duzo, np. bulka razowa (jem osobno dwie polowki), z roznymi warzywami jak salata, pomodor, rzodkiewka, ogorek, szczypiorek, czerwona papryka i do tego po kilka plasterkow chudej wedliny z indyka czy kurczaka(plasterek 4 kcal, 0,1g t) ostatnio zaczelam wiecej dawac i na kazdej polowce po 4-5 plasterkow czy np jajecznica z 3 jajek, albo dwoch + bialko ze szczypiorkiem ta sama wedlina pomidor wkrojony do jaj. albo na bulce razowej z salata, czasami smaze piers z kurczaka pokrojona w kostke podsmazona na teflonie bez zadnego tluszczu i do tego dodaje 2 jajka. Dodam, ze zawsze przed sniadaniem cwicze na orbitreku a wlasciwie teraz dodatkowo przed orbim callanetics. Czy na obiad wystarczyloby zjesc wegle, miesko i warzywa (jak na parze czy moge dodac troszke masla?) Na P juz same bialko z warzywami i jakies orzeszki Na K wiejski, wedlinki kilka plasterkow i szczypiorek Jem co 3 godz 4 posilki, jem pozno sniadanie (cwiczenia przed) Bardzo prosze o sprawdzenie mojego "menu" i z gory bardzo dziekuje Pozdrawiam malagwiazda3 |
|
|
|
#2958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ilościowo OK, poza tym smacznie, a jednocześnie zdrowo Tak trzymaj
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do śniadania to widzę, że plan masz fajny ![]() Powodzenia
Edytowane przez stupify Czas edycji: 2010-01-29 o 21:13 |
|
|
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
do kika171 - az sprawdzilam, ile kcal ma tortilla. ma ich 635, wiec to chyba nie malo.
ja juz naprawde nie wiem, co robic by bylo dobrze :sciana: serio sie staralam, ale najwidoczniej na marne... a szkoda. az mi wszystko do gardla podchodzi tak sie najadlam...juz nie wiem co robic.. stracilam checi, by tutaj wklejac to, co zjadlam. zawsze zle. dziwne bo jak ktos inny by to wkleil to pewnie mialby w komentarzach 'ladnie'... o! wpadlam na genialny pomysl. bede pisac np. nie 'plaster pomidora' tylko 'pomidor', 'ziemniaki' zamiast '3 ziemniaki' - nikt nie zgadnei ile tego w rzeczywistosci bylo. wspanialy plan ![]() czekam na zjechanie mnie za tego posta
Edytowane przez Twisted94 Czas edycji: 2010-01-29 o 21:20 |
|
|
|
#2961 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-30 o 00:45 |
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/P
śn: 2 łyżki ringów miodowych, 2 łyżki pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrąb, łyżeczka rodzynek, bakalie, migdały ok. 5 sztuk, miód 1/2 łyżeczki, 200 ml mleka 0,5 %. (strasznie słodkie było)/ za mało mi się tu wydaje kcal. Ile tu może być kcal i ile powinnam ich jesć na śniadanie???2śn: jabłko, drożdżówka z awiteksu z serem i cukrem pudrem(pyycha) 25 minut ćwiczeń ob: 2 chochelki barszczu białego ( żurku) z jajkiem na twardo i warzywami gotowanymi (nie przepadam za nim) 2 danie; 2 gałki ziemniaków, 2 paluszki rybne na parze (odgrzane bo już są usmażone), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. ćwiczenia 20 minut pod: activia czereśniowa, łyżeczk otrębów, rodzynki, jabłko kol: 2 kromki chleba (1 słonecznikowa, 1 żytnia -obie kwadratowe) posmarowane margaryną/ masłem, 1 z wędliną drobiową, 2 z serem żółtym, kilka plasterków wędliny, warzywa, herbata z cukrem po: banan/lub/ mandarynka/ orzechy/pomarańcz/ coś innego P.S. Nie mam @ a nie mogę powstrzymać się od ćwiczeń. ![]() I jak??? Ocenicie??? Plis |
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj uwierz, ćwiczenia nie przyspieszą pojawienia się @... |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spać chodzę różnie ..czasem 22 a czasem po północy.. dziś jest ta druga opcja dlatego twaróg tak późno
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i trochę ruchu jednak by się przydało
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R.
1.Puszka sardynek w pomidorach(120g), kromka razowca,korniszon. 2Owsianka 250ml. mleka 2% 5 łyżek płatków. Przekąski pół paczki chrupek kukurydzianych 4 kiwi duża marchewka. 3.Stek wołowy (spory) z teflonu duszony na wodzie,pół paczki szpinaku ok 15 rurek razowych lubelli-makaron. 4Kefir (400ml)druga połowa chrupek kukurydzianych. 5Twaróg chudy pół opakowania taki z lidla ma chyba 130g czyli ok.70g z łyżeczką miodu. Na koniec wpadły dwie mandarynki. No i chyba przekroczyłam 1200kalori
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
Kolejne podejście do R:
I. Owsianka z pięciu łyżek płatków, twarogu, pomarańczy i cynamonu. bieganie - 40 minut II. Kromka chleba razowego z wedliną, sałatą i ogórkiem kiszonym, jabłko, kawa z mlekiem. III. Pół woreczka kasz jęczmiennej, ryba duszona z brokułami, jakaś surówka. IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i włoskimi. V. jajecznica z dwóch jaj na teflonie z cebulką i pomidorem, dwa ogórki kiszone. |
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja zamieniła bym podwieczorek z kolacją.
|
|
#2969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
?Poza tym wiem, że te otręby granulowane to cukier z wiórami, ale nie wiem jak traktować tłuszcz pochodzący z nich
|
|
|
#2970 |
|
BAN stały
|
dzisiejsze R
sn-trzy duże, grube i ciezkie kromki chleba 'pełnego ziarna' 1 z pekinska, awocado (1/3 sredniego), kiszonym ogórkiem i szczypiorkiem, 2 z pekinska, białym póltłustym serem, rzodkiewką i kiełkami lucerny, 3 z pekińska, serkiem wiejkim lekkim, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem +jabłko 1h spaceru z psem (dosyć szybki, po śniegu) 2 sn-jedna kromka tego samego chleba z serkiem wiejskim, rukolą, rzodkiewką, ogórkiem zwykłym i pomidorem+jabłko ob-gotowane brokuły (sporo) salatka z pekińskiej, marchewki surowej, sałaty lodowej, pomidora, koperku, rzodkiewki,kiełków lucerny i 2 jajek+ jogurt nat 180 g (sos) pod-serek wiejski z garścią migdałów+kilka surowych marchewek kol-chudy twaróg 100g powie mi ktos mądry jak to wyglada? Chce przejsc na te dobra i polecana przez wizaz redukcje, gdyz ostatnio chudne wedłóg wagi, ale robie sie strasznie obwisła i taka rozlazła i czuje, ze jest mnie więcej. Moze to dlatego, ze jem za mało tego białka (tak, wyrak chyba mial racje). Nie licze zadnych zapotrzebowan ani kalorii, jem co 3 h i staram sie zeby to były poprostu ok rzeczy i mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2010-01-30 o 14:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

..bez podtekstów

/
, almette i polowa pomidora, no to posypalam troche suszonej bazylii
chyba mnie nawet do niej przekonałaś

Ślub