|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
![]() Ostatnio jak byłam mierzona to 177cm, a teraz się zmierzyłam i urosłam 1,5cm (?!) Fajnie ![]() Ja sobie kupuję raz na jakiś czas 1l, niekiedy 2l, ale nigdy dłużej niż 2 dni to u mnie nie wytrzyma. Z tym, że nie pije jej często. Cytat:
![]() Z otrębów możesz robić bułeczki, chleby, ciasta, owsiankę, do jogurtu też możesz dodać. Na sucho to takie bez smaku raczej ![]() Właściwie to można pod dowolną postacią, byle jeść codziennie te 2-3 łyżki i najlepiej w jednym posiłku ![]() Cytat:
za 69 ![]() Badania to podstawa, powinno się je zrobić przed dietą i powtarzać w trakcie, żeby sprawdzić jak na Ciebie dukanie działa. O nerkach było już dużo i wg mnie, jeśli ktoś się stosuje do wszystkich zasad to będzie okej. Mi się np wyniki badań w trakcie diety poprawiły i powtórzyć je muszę dopiero w październiku-a ostatnio robiłam w maju ![]() Cytat:
![]() A wg jednego z wywiadów z Doktorkiem możemy używać też skrobi ziemniaczanej. Po wczorajszej/dzisiejszej imprezie jestem strasznie śpiąca. Spałam może z 3 godziny, a jak wróciłam do domu to tylko śniadanko zjadłam i pojechałam do Fashion na zakupy ![]() Muszę się Wam pochwalić ![]() W najgorszym okresie mojego wyglądu nosiłam spodnie w rozmiarze 50, a góra 44/46 albo L i więcej. A dzisiaj mierzyłam krótkie spodnie 44 i były na mnie dobre (!) (nie kupiłam bo mam za grube uda do nich), a bluzki kupiłam 42 i M ![]() Widziałam też świetne spódnice, ale do rozmiaru 42 były tylko, więc nawet nie mierzyłam, bo byłam pewna, że się nie wcisnę w nie. Ale mama sobie jedna z nich kupiła, 42 właśnie. I jest na mnie dobra (!) ![]() ![]() Mama się śmieje, że teraz zaoszczędzimy na ubraniach, bo będziemy sobie razem kupować ![]() Musiaaałam Wam to napisać ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-07-10 o 16:45 |
||||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
annmarry
teraz mam juz tylko parahybane ( ktora nawiala) i chilijskiego... calkiem niedawno mi umarl murin- z posiadania tego bylam dumna;D no i standardowo mialam tez kilka zwyklych brahypelm ![]() a Twoj brat co ma?? a moze chcialby moje? bo ja wlasnie chce oddac swoje....i kilka pustych terra tez mam... Kacha nie wiesz co kupic? w sklepach Maizena to po prostu Maizena ![]() Magda_lena superowe uczucie, kiedy Twoj stary rozmiar wydaje sie byc taki wielki i taki..."juz nie Twoj"...!
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze znajomymi jak tam jeździmy, to raczej nie na te większe plaże, tylko na takie małe, w lesie My zawsze na rowerach, bo to niedaleko, więc możemy jeździć bardziej wgłąb i przynajmniej sami jesteśmy ![]() Ale teraz nie mam za bardzo z kim jeździć, bo albo pracują (a ja się bezczelnie lenie ) albo kontuzjowani, więc zostaje mi basen ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Bardzo superowe ![]() Teraz przynajmniej mogę kupować ubrania w normalnych sklepach ![]() Własnie, gdzie się podziewa d6 ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#2944 |
|
Przyczajenie
|
możecie powiedzieć mi ile łyżeczek słodzika w proszku można dziennie spożywać w II fazie? ;-)
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyjątkiem jest ksylitol, który w większych ilościach może mieć działanie przeczyszczające, tyle że chyba nie doszliśmy jeszcze do tego co oznaczają te 'większe ilości'
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszukaj jakichś na bazie cyklaminianu sodu. Jak dla mnie one najbardziej przypominają zwykly cukier
|
|
|
|
|
#2947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale cieszy cyfra, nie?I tez mam problem z oponką. Wyczytałam świetne opinie o hula hop, ale takim z kulkami. Chyba sobie to kupię. Cytat:
Ale jak jest naprawdę??? |
||
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
roux666: brat ma Parahybany, pewnie chętnie by wziął wszystko, ale nie sądzę, aby rodzice byli zadowoleni
![]() bo jak na razie jest od nich uzależniony w pełni ![]() Katkasiek: 69 jest magiczne a hulahop w zeszłym roku kręciłam, nawet pokusilam sie o to z kuleczkami, ale tylko brzuch obilam, a spektakularnego zaniku sadełka nie zauważyłam... po miesiącu hula znalazło sie w kącie i od tamtego czasu do niego nie wrócilam...
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
Mogę do Was dołączyć?
czytam ten wątek już od dłuższego czasu, ale dopiero dziś postanowiłam rozpoczać dietkę. Jedno podejście do Dukana już zaliczyłam udało mi się ładnie schudnać z 64 do 55, no ale oczywiście stres maturalny i mnóstwo innych spraw i zawaliłam III fazę, potem przyszła faza obżarstwa spowodowanego spadkiem nastroju i ogromem wolnego czasu. I tak dziś moja ukochana waga wskazała 64kg;( czyli powróciłam do punktu wyjścia. Także test zrobiony od nowa, książeczki przeczytane i jutro pierwszy dzień. |
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
Mam do was pytanie, czy wy też biegacie co pół godziny siku, zaczyna mi się to powoli nudzić.
![]() Te słońce mnie w końcu wykończy!!! Poszczęściło mi się i załapałam się na "uczulenie na słońce", no i siedzę i się drapię nawet filtr +50 nie pomógł!![]() I jeszcze jedno pytanie Kiedy położę wagę na panelach podaje 87,5kg a kiedy postawię ją na dywanie to 90. Też tak macie czy to mnie się waga popsuła?! (Mam taką zwykła z igłą)
Edytowane przez Kacha199 Czas edycji: 2011-07-10 o 19:12 |
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
oj tak. i teraz jeszcze jak jest tak gorąco to automatycznie pije dużo więcej więc siku non stop, no ale pocieszam sie ze lepiej to niz jakby się miała woda zatrzymywac w organizmie;p głupie ale pocieszające
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi-w różnych miejscach może ważyć różnie, dlatego najlepiej jej nie ruszać i ważyć się zawsze w tym samym miejscu, chociaż u Ciebie to jest b,duża różnica. A wagę masz ze wskazówką czy elektryczną ?
|
|
|
|
#2953 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wagi... nie mam zielonego pojęcia. Może ustaw w jednym miejscu i nie ruszaj? |
|||
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Katkasiek: mi by z 10 starczyło
![]() Angelus122: Witamy, witamy
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
to moje drugie podejście i boję się, że waga będzie spadać dużo wolniej;( a zapuściłam się strasznie. dziś jak tak spojrzałam w lustro próbując dopiąć spodnie które miesiąc temu były za duże zrobiło mi się przykro, ze tyle trudu zmarnowałam tak łatwo... no ale, cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...
|
|
|
|
#2956 | |
|
Rozeznanie
|
No z 10 też będę zadowolona. Zresztą każdy stracony cm z oponki to powód do dumy
![]() Ale jeszcze 15 rakuje do ideału(a dodam, że ideał odbiega od 60cm daleko, daleko )Cytat:
![]() A tak BTW ile masz cm, że chcesz dojść do 48kg? |
|
|
|
|
#2957 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam z działeczki... było gorąco i dusznoo... nie opalałam się ale pogawędziłam troszeczkę ... i przywiozłam sobie swoje ogóreczki., kalarepkę i fasolkę szparagową ... a jutro mam PW więc będę świętować ![]() mex dziękuje wczoraj miałam zły dzień... dziś jest już lepiej .... ruszył zastój o 0,1 kg ale zawsze coś....na pewno u Ciebie też się zmniejszy pupcia.... ja pamiętam jak ja miałam 90 cm w biodrach ( taka fajna mała pupka) a teraz szkoda gadać...---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- u mnie też ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
ja dziś miałam w planach opalanie .... ale słoneczko się schowało .... ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- gratulacje każdy kilogram mniej cieszy ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() bardzo się cieszę że się Ty cieszysz hehe ja ostatnio też zakupiłam jeansy i wzięłam rozmiar 28 byłam święcie przekonana że nie wejdę.... że się spodnie zatrzymają na udach ... a tu niespodzianka ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() zapraszamy do naszego grona ![]() 48 marzenie hmmm przy wzroście 168 cm bym wyglądała na wychudzoną .... tak myślę....
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do Was
![]() jestem z siebie dumna bo caly dzien bylam u rodziców i jak to u mamy pyszne placki karczus zapiekany z zółtym serem a ja grzecznie dukałam... witam nowa dukanke ![]() Madzia super!! jakos mi sie nie chce wierzyc ze Ty nosisz takie rozmiary przeciez Ty taka chudzinka juz jestes p.s teraz juz wiem ze napewno blisko mnie mieszkasz roux jak tam pająk w terrarium juz siedzi? ![]() ania fajnie ze weszłas w 28 ja jeszcze nigdy sie do takich nie zmiesciłam ale teraz wchodze do 29 wiec blisko jestem ![]() Uiekam spac slonca do jutra i kolorowych senków
Nie jestem chamska po prostu nie lubię być sztucznie miła... ![]() Edytowane przez Legionistka23 Czas edycji: 2011-07-10 o 22:09 |
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpij dobrze ... kolorowego ... już tak późno ... ja też idę spać
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
jestem dość niska bo mam zaledwie 163cm. 48 kg to marzenie, ale zadowolę się już 53kg
choć niestety to długa droga przede mną;(
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() No, trochę nadrabiania miałam ![]() mex i angelus122 witam ![]() Legionistka23 i Pandzia_2010 to do grona małych kawalerów jeszcze i mój synek nalezy... za parę dni skończy 14 miesięcy ![]() roux666 i jak sprowadzenie do domku pająka?? ania230 i jak sie ma kotka? magda_lena40 zdjęć nie widziałam, ale wierzę dziewczynom, że wyglądasz świetnie ![]() Fenris opuchlizna już zeszła?? U mnie weekend minął pracowicie... moja mama ma nogę w gipsie, więc musiałam robić u mamy za gospodynię Mąż w pracy oby dwa dni, więc ja siedziałam u mamy Nie mam tam neta...Coś wolno mi idzie gubienie... i w ogóle po dniach z warzywkami zawsze mam wzrost o 0,1- o,2 kg No ale teraz proteinki, więc mam nadzieję, że cos ruszy...
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-07-11 o 08:10 |
|
|
|
#2962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja mam nocki w pracy i przytyłam przez to prawie 2 kg
|
|
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bryyyyyyyyyyyyyyy
![]() Cytat:
to week mialas ciezki Cytat:
a czemu jestes 2kg na plusie były grzeszki ?
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie żadnych grzeszków
Ale organizm chyba oszalał, skoro śpię w dzień, a pracuję (i jem) w nocy
|
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
![]() macie racje z tym 48kg. fakt to mało, tylko to jest waga, z która czułam się najlepiej. Jesli nie uda mi się jej osiągnąć, to nic złego się nie stanie. w sumie ważniejsze niż waga jest wygląd. dlatego myślę, że gdy waga pokaże np 55 i uznam, że jest już ok, to oczywiście na tym poprzestanę. No i nadszedł ten pierwszy dzień. Na razie pije sobie wodę, bo dopiero co się obudziłam i zaraz planuje śniadanko: otrębianke z mlekiem
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
![]() jeszcze jednej dzień @i będe się ważyla... a nóż coś mi ubylo ![]() dzisiaj okropnie zle mi sie spalo... jestem nie do życia... wlaśnie piję kawkę i jem jogurcik na śniadanko.... dzisiaj PW w domciu zrobie sobie pierś grilowana i fasolkę szparagowa( możemy?) ![]() jest tak duszno że nie ma czym oddychać i czuję się do ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- [QUOTE=yolanda9;28062453] ania230 i jak sie ma kotka? QUOTE] cześć ![]() dziękuje za pamięć... dzisiaj Lola jest u wterynarza na zabiegu ( będę jej usuwać macicę) i pewnie tydzień potrwa leczenie... ale najważniejsze żeby moja kotka przeżyla operację i się po niej obudziala... bardzo proszę trzymajcie kciuki dzisiaj albo jutro będzie odbierana ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho Proteinki!
Dzieki za zainteresowanie... Sytuacja z pajakiem dalej nierozwiázana....ta cholera nie chce wrocic do terrarium, podoba jej sie w pojemniku na jedzenie.... Wypada já teraz ugotowac...ponoc mieso pajakow ma duzo bialka...
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć Legionistka
jak mija dzionek ??? jakieś plany są?? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam sobie buty na zime
czarne ... pierwsze na zdjeciu
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Od wczoraj moge sie pochwalic dumnym tytulem licencjata
ile masz wzrostu 

i mi Madzia nie dała...
a kurde jakos dla mnie to nie wieczór panienski juz wolałbym posiedziec w jakims klubie...przeciez taki wieczór jest raz w zyciu....
oo wiem gdzie ten zalew jest tam jest slicznie
Czy wszystkie słodziki mają taki gorzki posmak? Ja mam jakieś niemieckiej firmy.
co zrobić, żeby pozbyć sie 'oponki' na brzuchu? macie jakieś sprawdzone ćwiczenia, kremy, balsamy, masaże, cokolwiek? bo waga leci ale głównie z cycków :P niedługo nic mi nie zostanie
to samo uda... Robiłam A6W ale na czas @ przerwałam, bo bym chyba umarła, we wt jade dalej z A6W! ale to i tak nie dużo daje... 

Poszczęściło mi się i załapałam się na "uczulenie na słońce", no i siedzę i się drapię nawet filtr +50 nie pomógł!

wczoraj miałam zły dzień... dziś jest już lepiej .... ruszył zastój o 0,1 kg ale zawsze coś....
szkoda gadać...