|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. VI
Biega :P
Ja po Wingsach zrobiłam tydzień przerwy, a od przedwczoraj jadę z planem na 5k. Bieganie na wyścigi wolę dłuższe, a spokojniejsze, niż szybko w trupa na krótkich dystansach. Za to treningi zdecydowanie krótkie, na których się więcej dzieje. Za kilka lat będę biegać maratony z treningów na dychę ![]()
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Raczkowanie
|
Też dalej biegam
![]() U mnie chwilowo bardzo mocno przyspieszył postęp, więc dłuższych przerw w bieganiu nie robię, mam nadzieję, że tak zostanie jak najdłużej ![]() ![]() W końcu mam już też legimi i dorwałam książkę "Urodzeni biegacze", baardzo się wciągnęłam i fajnie się uzupełnia z "Jedz i biegaj" bo za nią się zabrałam później. Powolutku mi też już kiełkuje myśl, że a może jakieś zawody w przyszłym roku (szczególnie jak tak was podczytuję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2613 |
Zadomowienie
|
O, proszę, a obstawiałam, że odpadłaś
![]() ![]()
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
Ja po Szczawnicy mam jakiś uraz do biegania, każdy trening kończy się bólem żołądka
![]() ![]() Za tydzień mam bieg na piątke, nie mam pojęcia jak go przeżyje. Chyba zastosuje sobie restrykcyjna dietę lekkostrawna, moze to doprowadzi mój żołądek do porządku. Także biegania u mnie bardzo mało ostatnio. Ratuje się basenem, rowerem, siłownią i jogą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2615 |
Winter is coming
|
Nimma super, że biegasz! a w zawodach to radzę zacząć startować jak najszybciej, jak będziesz w stanie dychę zrobić. Najgorsze zawody są lepsze niż najlepszy trening, tak powiadają i ja uważam, że coś w tym jest
![]() ![]() ![]() Teraz kilka dni trenowałam na pomorskich górkach, ale fajnie było ![]() carmen_20 czasem warto zmienić aktywność i zatęsknić za bieganiem. Ważne, że się ruszasz. Ciekawe skąd te problemy, ja miewam takie sporadycznie, ale wiem od czego - od nadmiaru żarcia ![]() violino też wolę dłużej na zawodach, od 15 km w górę ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2022-05-23 o 08:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2616 |
Zadomowienie
|
Ja miałam ostatnio problemy żołądkowo/żółciowe cholera wie w sumie jakie, nikt nie wiedział co mi jest 😉 w każdym razie lekarz już dawno mi kazał luzować dietę, myślę że to efekty właśnie tego luzowania 😉
Przyszla mi dziś kamizelka Salomona ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2617 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Więc dzięki za przekonanie mnie, pewnie bym odwlekała wytyczenie sobie jakiegokolwiek pierwszego biegu w nieskończoność ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2618 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2022-06-10 o 21:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2619 |
Winter is coming
|
W Grodzisku wynik słaby 1:45:04. Początek leciałam z zapasem, ale słońce mnie zabiło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Słońce mnie też zabija jak biegam, zwykle staram się ustawić na wcześnie rano albo wieczór jak już zachodzi, wiem, ze powinnam się przyzwyczajać i biegać też normalnie w dzień ale jakoś nie mogę się przełamać do tego i unikam jak mogę ![]() I ja w sumie stwierdziłam ostatnio, że już wiem czemu tak się nastawiałam na przyszły rok z zawodami wcześniej - zaczyna we mnie kiełkować strach, że przecież nie będę jeszcze jakoś mega długo biegać wtedy, jeszcze nawet nie jestem na tym etapie, że robię tą 10 a to na początku listopada, no boję się, że będę na tych zawodach ostatnia i poza ekscytacją już mnie stres zaczyna zjadać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nawet jeśli będziesz ostatnia - to co? ![]() ![]()
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". Edytowane przez violino Czas edycji: 2022-06-19 o 13:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2622 |
Zadomowienie
|
Ojj mnie też upał zabija, musze więcej trenować w takich warunkach bo wyszłam w niedzielę pierwszy raz w takiej temperaturze i ledwo człapałam
![]() Melduję się po urlopie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.