|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
A teraz odmiennie- DREDY:D
Cały czas padaja pytania co do koloru, doboru fryzury, pomocy przy figlarnych włosach, a prawie nikt nie wspomina o dredach. Tak wiem, ze nie wszystkim się takowe podobają, a wręcz u niektórych budzą odraze, obrzydzenie, ale warto załozyć o nich watek...bo one mają styl, swój charakter, swa ideę, pogląd na świat...Chciałabym, aby wizazanki posiadające piękne dredy napisały tutaj posta, opowiedziały swoją historię z nimi związana...fotki mile widziane. Pozdrawiam dredziarzy
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A teraz odmiennie- DREDY:D
Miałam dredy, gdy byłam nastolatka.
Dla mnie ta fryzura cos wyraza, jest zwiazana z ideologia, a nie, "taka sobie fryzurka dla kazdego", czym niestety, stała sie teraz... Dredy sa bardzo fajne, ale wberw pozorom trzeba o nie bardzo dbac- "dokręcać" odrosty, w zimie przez kilka godzin suszyc po myciu głowy, bo mocno wchłaniaja wode. No i niezmiennie budzą kontrowersje na ulicy Kiedys na wsi staruszki nie wpuściły mnie do PKSu, i krzyczay za mna "szatan!"
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.dready.pl/dready.html |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Albertyna dziękuję za wpis...a na tamtej streonce nigdy nie byłam, ale dredy są bardzo ładne, szczególnie podobają mi się te ostatnie- czarne
w to na pewno należy włozyc duzo pracy i cierpliwości. Miałam robić sobie w tym roku, ale obcięłam włosy, teraz mam do ramion...więc znowu zapuszczam, lecz trochę się boję
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
oj tak dready sa sliczne, ale nie zawsze.
niektorym kompletnie niestety nie pasuja, a maja bo to modne ;/ ja kocham reggae i chetnie zrobilabym sobie dready ale no mloda jestem i to jak wyglada musi sie choc troche podobac mojej mamie ![]() widzialam kiedys sliczne dlugie [za ramiona] blond, ceniutkie dreadziki, slicznie wygladala, bosssko po prostu, az chcialoby sie zrobic cos takiego ((; |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tym,że są osoby, którym to nie pasuje
Do tego potrzebny jest odpowiedni styl ubrania- od razu widac na ulicy osobę, która dredy zrobiła tylko ze wzgledu na mode, lub za namową kogoś. Nigdy nie miałam dredów, oczywiście wcale mi nie przeszkadza jak ktoś je ma są osoby, u których bardzo mi się podobają. Ale niestety są osoby, które mają naprawdę zaniedbane, i to nie wygląda dobrze Być moze stąd rózne wyzwiska pod ich adresem Pozdrawiam
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
ja posiadałam dready przez pare ładnych latek ale niestety nadszedl dzien w którym trzeba było sie z nimi pożegnac
troche przezyly woodstoków i roznych innych festiwali słyszałam o nich mile rzeczy jak i nasłuchałam sie troche niecenuralnych słów pod swoim adresem jak ktos ich nie miał to nie wie jak trzeba je kochac zeby z nimi wytrzymac wklejam moje dredziki tak wygladaly tuz przed obcięciem.... nadal je mam w szafce hehehe jakos nie moge sie z nimi rozstac
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Ty na to co zrobiłaś?! ![]() Ja bym się z nimi biła
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe... ja też bym się biła
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Szatan z dredami
dobre
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie dredow, wzbudzaja we mnie odraze
wg mnie to cholernie niehigieniczne, gromadza sie w nich brudy, smierdza, powoduja lupiez (nie wiem, czy to regula, ale cos takiego zaobserwowalam) i na pewno nie dodaja uroku ale to oczywiscie tylko moja opinia i nie bede krytykowac/wysmiewac/gnebic nikogo za to, ze ma dredy
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Isis bardzo ładnie Ci w dredach, ale wierzę, że bez dredów też.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
dredy są przepiekneee
bardzo,bardzo,bardzo mi sie podobaja i nie sądzę,żę dredy to siedlisko brudu i kurzu oczywiście z całą pewnością są osoby,które robia je sobie tylko po to żeby mieć problem mycia włosów z głowy heh niestety i z takim podejsciem sie spotkałam. ale ja uważam,żenalęzy oddzielić te osoby od tych,którzy robią sobie dredy i dbają o nie,poświęcając im wiele,wiele czasu pozdrawiam wszystkie dread-look
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam tyLko 4 dready.. powod prosty.. przyszŁa do mnie koLezanka by mi zrobić dready.. i tak jakos wyszŁo, że mamuśka wparowaŁa.. no i są tyLko 4. Brata namowiłam na dready i świetnie wygLada [;. Z reszta zauwazyŁam, że stała sie moda na dready o__O, wiekszasc z osob posiadajace dready nie ma pojecia co one oznaczają, mają ją bo są moden i wsio.. :P Dready jak dLa mnie są ważne.. z reszta jak caŁa kuLtura Rasta [; a co do tego Satana, to samo byŁo z moim bratem T___T', często starsze panie tak reaguja o___O
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
jejuś co za brednie, jakie siedlisko kurzu i brudu?
przeciez o nie trzeba dbac bardzeij niz o zwykle wlosy! sa sliczne! reggae i rasta rulez ![]() ![]() ja sobie je zrobie, chociaz ze mamuska sie nie zgadza ![]() albo chociaz jednego ![]()
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Isis przepiękne te dredy
|
|
#17 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A tak w ogóle to jak się robi dredy? Zawsze mnie to ciekawiło
Mi się też podobają takie warkoczyki na całej głowie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę nikogo urażać, ale ciężko mi zrozumieć, dlaczego tak wam się podobają te... STRĄKI... to naprawdę niekorzystnie wygląda, zwłaszcza u dziewczyny (bo czasem u chłopaków takie krótsze są ok, ale nie takie długaśne). Hmm dready to takie włochate pałki zwisające i może nie są brudne czy zakurzone, to mimo wszystko wyglądają na zanieczyszczone... tak jakby same się tak zrobiły z braku higieny :-/ takie jest moje odczucie.
A właściwie to o co chodzi z tą ideologią całą, bo nie całkiem rozumiem po co to się robi. |
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Moze calej ideologii rasta nie bede przytaczac i tłumaczyc bo to sprawa na dłuzsza mete ale moge powiedziec w skrocie co znacza dready
dready oznaczały strach i groze. Rasta nosili je po to by straszyc wyglądem ludzi Babilonu W pewnym sensie sybolizowały i nadal symbolizuja grzywe lwa ktory znajduje sie w herbie Etiopii ps. dzieki Vivian kochałam je z calego serducha przy scinaniu płakałam jak male dziecko eh....
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Isis kochana nie dziwię Ci się wcale
Miłej nocki
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam,ze cięzko ci zrozumiec dlaczego ludzie noszą dredy bo nie obracałas się nigdy w tych kręgach
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
hm. ja chce sobie w najblizszym zcasie zrobic jednego dlugiego dreada bo kocham rasta. na cala glowe nie mam odwagi bo mam wlosy do ramion i boje sie w mojej malej miescowosci byloby to czyms dla nich dziwnym [hm. wlansie to i tak uwazaja mnie juz za dziwna :P]...
jak myslicie, zrobic sobie tego jednego dreada? ;> |
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
hm.. u mnie w miescie robienie jednego dreada staŁo się bardzo komercyjne ;/, jak widze dziewczyny sŁuchające na codzien techna aLbo hip hopu z jednym aLbo co gorsza z wieksza iloscia dreadow to mnie sciska....
aLe jezeLi czujesz, ze dLa Ciebie ma to wieLka wartosc to pewnie, zrob
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
u mnie wlasciqie, jest tylko male grono sluchajace reggae i nie widzialam jeszcze nikogo z jednym dreadem [zreszta z wiekszoscia tez ni procz chlopaka kuzynki ale jest z innego miasta] takze byc moze w wakacje sobie zrobie...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Widziałam kiedys dziewczyne z dwoma dreadami z przodu jak zwiazala wlosy tylko dready bylo widac opadajace na twarz fajne wrazenie
wiec jak masz ochote na dreada chocby jednego to nie zastanawiaj sie wszystko zalezy od twojej wyobrazni gdzie co i jak ps. wasze zdrowie dziewczyny zapijam Leszkiem a moze która sie wybiera na woodstock w te wakacje ?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
oj tamm myslalam o woodstocku na powaznie, ale sadze ze nic z tego - rodzice sie nie zgoidza, a wole sie chyba nie narazac im. No i jedzie trojka moich znajomych beze mne
![]()
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
chciałabym, aLe rodzice nie pozwaLają, przynajmniej mam oficjalną zgodę na BieLawę i Ostrode, wiec jest dobrze [;
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
W Ostrodzie byłam juz 2 razy i stwierdzam calym moich serduchem ze ten festiwal nie ma duszy :/ za ta kase mozna przezyc kilka naprawde wspanialych niezapomnianych dni gdziekolwiek indziej
chociaz ta sa tylko moje odczucia wynudzilam sie niemilosiernie na tym festiwalu hehe ale kazdy moze inaczej to odbierac wiec prosze sie nie sugerowac moim zdaniem tylko samemu to przezyc wiec buziaki przesylam spadam jeszcze w notatkach posiedziec bo jeszcze tydzien sesji zostal eh....
|
|
|
|
|
#29 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
DREADY_każde.. są piękne.
Długie, krótkie... jasne, ciemne.. byle czyste i w 'miare' zadbane. DREADY_kocham <3. Choć sama bym nie zaryzykowała to kocham u NIEGO ;* Ekhm.. ktoś powyżej napisał; cyt.'dready sa wg. mnie odrażające'. Normalnie ..skreślać kogoś, bo ma taką czy inna fryzurę? ;/ Inaczej wygląda? to juz jest 'BE'?! Tia.. O_o. A tymczasem Jego zdjęcie dla Was. http://i42.photobucket.com/albums/e3...roc/bartol.jpg Ps. 'KOLEŻANKO' .. co tu jest odrażające? miłych snów kochane_. pa. |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
a ja ćwiczę capoeira i śmiejemy się z dziewczynami, że w naszej grupie bardziej oryginalnie jest nie mieć dredów niż je mieć
![]() i tak nawiasem mówiąc - ostatnio mój kolega za dredy dostał gazem po oczach
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

w to na pewno należy włozyc duzo pracy i cierpliwości. Miałam robić sobie w tym roku, ale obcięłam włosy, teraz mam do ramion...więc znowu zapuszczam, lecz trochę się boję
Być moze stąd rózne wyzwiska pod ich adresem

56...54...53...52...51...50 

oczywiście z całą pewnością są osoby,które robia je sobie tylko po to żeby mieć problem mycia włosów z głowy heh niestety i z takim podejsciem sie spotkałam. ale ja uważam,żenalęzy oddzielić te osoby od tych,którzy robią sobie dredy i dbają o nie,poświęcając im wiele,wiele czasu