![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój facet "kocha" mnie tylko po alkoholu
Mam problem. Jesteśmy razem blisko 10 miesięcy. Niedawno podczas szczerej rozmowy wyznał mi, ze jeszcze nie jest w stanie okreslić swoich uczuć do mnie. Bardzo mnie to zabolało, ale staram się go zrozumieć. Nie da się nikogo do miłości zmusić.Zależy mi na nim, więc postanowiłam czekać- wciąż jesteśmy razem. Jednak dziwny jest dla mnie fakt, że zawsze kiedy wypije choć jedno piwo, staje się słodki i mówi jak bardzo mnie kocha! Kurcze, o co tu chodzi?! jak to jest z tymi wyznaniami po alkoholu? Czy wtedy rzeczywiście mówi się prawdę, której nie ma się odwagi wyznać będąc szczerym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet "kocha" mnie tylko po alkoholu
Wiesz co, w sumie nie wiem jak to jest z tymi wyznaniami po alkoholu, mój były np. mowil ze po alkoholu mówi prawde ale jak sie okazało wcale tak nie jest
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2009-07-29 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
W ogóle po alkoholu to ludzie różne bzdury wygadują i nie należy brać tego poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zapytaj jego samego jak to jest z tymi jego wyznaniami po alkoholu.
Ja bym mu chyba powiedziała: "Dlaczego robisz sobie ze mnie żarty?", jak by spytał o co mi chodzi, to powiedziałabym: "Kiedy wypiłeś powiedziałeś, że mnie kochasz, a ostatnio jak rozmawialiśmy powiedziałeś, że nie możesz określić swoich uczuć do mnie."
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Po alkoholu mówi się rożne rzeczy, najczęściej co ślina na język przyniesie
![]() ![]() Powiedzenie 'pijany prawdę ci powie' to niekoniecznie prawda. Swoją drogą, to pewnie coś do ciebie czuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() On jest bardzo skomplikowany. Przeżył dwa nieudane związki- jak mówi- kochał te dziewczyny, a one go zostawiły. Teraz bardzo uważa i boi się zranienia. Jednak swoim zachowaniem rani mnie. Męczy mnie taka huśtawka emocjonalna. Boję się zaangażować, bo nie wiem, czy on z dnia na dzień ode mnie nie odejdzie, bo stwierdzi, że jednak nie umie mnie pokochać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mój mężczyzna też robi się bardziej wylewny po alkoholu, tyle, że bez alkoholu też mówi, że kocha. Naprawdę nie wiem jak jest w Twoim przypadku...
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie jesteśmy jakoś szcególnie młodzi, blisko nam do 30. Mimo nie najkrótszego już stażu nigdy ze sobą nei spaliśmy. Przyznam, zę trochę mi to przeszkadza, ale On twierdzi, że "musi być pewien, ze mnie kocha".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja tez bylam w takich "związkach" konkretnie w dwóch . Bylam mloda, naiwna i wierzylam , ze jezeli mowi, że kocha to kocha, niewazne czy wypil wcześniej 5 piw czy nie, jeden z nich zrobil mi dziecko po pijaku,mozna sie spodziewać co bylo jak wytrzeźwiał. Najczesciej oni wlasnie chca zaciagnackobiete do lozka. Coż ja jestem zdania , ze trzeba dac sobie spokoj z takim "chlopcem" ale może w Twoim przypadku jest inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no własnie ja też zastanawiam się, czy nie tracę czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ty mu wyznawałaś miłość?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Prawie mnie zmusił do wyznania mu miłości! Bo takie rzeczy nie bardzo są w moim stylu, nie oczekiwałam od niego żadnych wyznań i deklaracji- sam zaczął. No i zrobiłam to- powiedziałam mu, że go kocham...W zamian usłyszałam: "Ja jeszcze nie jestem pewien uczuć do Ciebie, nie wiem co czuje". W celu dodania dramatyzmu sytuacji powiem, iż akcja ma miejsce na naszych pierwszych wspólnych wakacjach, noc, zasypiamy przytuleni do siebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie brałabym na poważnie takich wyznań.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No tak ,pewnie cos czuje , ale zastanow sie czy chcialabys byc w dluzszym zwiazku z takim facetem, za kazdym razem jak bedziesz chciala uslyszec ze Cie kocha ( o ile w koncu powie Ci to na trzezwo) bedziesz go upijac? Nie chcialabys uslyszeć z rana po przebudzeniu "Kocham Cie" ? O swoich uczuciach bedziecie rozmawiac tylko jak on wypije?? Niewiem, zastanow sie dobrze czy jest sens .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Hmm jakiś dziwny ten facet....
Troche mi wygląda na to , że bardzo chce żebyś Ty go kochała a on może sobie się zastanawiać.Z tym seksem też mi jakoś śmierdzi...starsznie skomplikowany gościu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A faceci po pijaku, coz większośc przystawia sie do dziewczyn, sa bardziej odważni, mówia miłe słówka itp. Nietrzeźwego nie mozna brać na poważnie, nie bez powodu maja zakaz prowadzenia pojazdów, przecież nie sa w stanie racjonalnie myśleć ![]() Nie jesteście juz najmłodsi, jeżeli chcesz to czekaj, aż będzie wiedział co czuje (hmm to znaczy czego nie czuje), albo szukaj faceta co potrafi sie połapać w swoich uczuciach. Tak czy inaczej, życzę powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
w ogóle poalkoholowych wyznan nie brałabym pod uwage
albo kocha albo nie po alkoholu to żadna odwaga
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Victor Hugo napisał "Le Vrai dans le vin" - prawda leży w winie ....
zawsze wydobędziesz z kogoś prawdę, pojąc go alkoholem... ![]() co nie zmienia faktu, że niektórzy w amoku bełkoczą ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
In vino veritas w pierwotnej wersji
"No fajnie, ale z tego co pisze autorka, to jej sytuacja ma sie do Twojej jak piesc do nosa ![]() ![]() Wcale nie, on tez mi mowił , że mnie kocha tylko po alkoholu a ja naiwna mu wierzylam ![]() Tu nie chodzi o dziecko bo ja sama jestem sobie winna , chociaż nie żałuje, chodzi o to , żeby sie dziewczyna zastanowiła czy chce trwać w takim związku, w który można w alkoholizm popaść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witajcie, to znów ja, autorka.
Z tym alkoholizmem to gruba przesada! On się nie upija cały czas. Taka sytuacja zdarzyła się 2 razy, po wspólnych imprezach ze znajomymi. I nie było to upojenie alkoholowe, raczej "radosne podchmielenie" ![]() Z drugiej strony, upewniliście mnie w przekonaniu, że nie warto w te dekaracje wierzyć. Na szczęście, ostatnio bardzo się do siebie zbliżyliśmy i czuję, że mu na mnie zalezey i jest szczery. Paradoksalnie, owo zbliżenie zawdzięczamy temu, że wznał mi "niemiłość". Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hmm... Ja sądzę, że on Cię kocha, ale boi się do tego przyznać. Dla faceta powiedzenie kobiecie na temat swoich uczuć musi być NAPRAWDĘ uzasadnione. Po pijaku traci rozsądek.
W sumie z moim aktualnym chłopakiem było podobnie. To znaczy... Nie mówił mi po pijaku, że mnie kocha, ale sugerował mi to. Gdy na trzeźwo go o to pytałam udzielał mi zdawkowych odpowiedzi i mówił, że to tylko słowa, że to, że tamto... Unikał takich wyznań. Ale dałam mu trochę czasu i teraz chodzi za mną i pyta czy to ja go kocham, jest czuły i gdy ja zadaję mu pytanie czy mnie kocha odpowiada, że bardzo. I to zupełnie na trzeźwo! ![]() Daj mu trochę czasu. A jeśli drażni Cię, że po alkoholu jest taki słodki porozmawiaj z nim o tym. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
daj mu czas
Edytowane przez szaumiau Czas edycji: 2009-08-02 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
odkurzam watek
![]() moj TŻ na codzien bywa czuly, przytulasny i zwraca się do mnie słodko, ale o wyznawaniu uczuc nie ma mowy... no może raz powiedział brakowało mi ciebie, dobrze mi z toba.. jestesmy z soba 9 miesiecy i to ja powiedziałam 1 raz kocham, akurat w emocjach i miedzy zdaniami ![]() te nasze "wyznanie milosci" było podczas klotni czy raczej dyskusji i wymiany zdan, bo dla mnie nie byla to klotnia jako tako.. a sytuacja była wymuszona i spowodowana ingerencja ex, nie doszlo by do tej rozmowy gdyby nie to. ale do czego zmierzam, ta sytuacja byla wyjatkowa i wymuszona, wiec przymykam na nia oko.. bo nie wiem czy jego slowa były do konca prawdziwe, sytuacja była dziwna ale to długa historia i nie wazne. nigdy wiecej nie mowilismy miedzy soba o uczuciach, nie bylo powaznej szczerej rozmowy, bo ja nie chce zaczynac zeby nie bylo ze ja znow cos wymuszam.. ze pierwsza itp. daje mu sygnaly ze go kocham, sentymentalny drobiazg z wyznaniem na wal;entynki, czule slowa itd. wiec on wie co ja czuje. a on na codzien procz jakis małych czulosci /przytulenie, głaskanie/czy milych do mnie zwrotow /skarbie, kochanie/, nic od siebie nie mowi, nie mowi ze teskni, ze rozmysla o mnie, ze kocha, ze mu sie podobam, ze jest szczesliwy.... nic. ale kiedy jest pod wplywem alkocholu, ale nie pijany do tego stopnia ze placze mu sie jezyk, ze sie zatacza, jest raczej jak to napisała wyzej kolezanka "radosne podchmielenie", wtedy zachowuje sie w miare normalnie, tyle ze jest lekko ospały, ale weselszy i bardziej chyba smielszy, tak mi sie wydaje ze to daje mu jakiejs odwagi, czy raczej powoduje brak barier ktore na codzien go krepuja, ale to tylko moje zdanie. do tego ze dzwoni do mnie kiedy wypił piwko i mowi do mnie milymi slowkami juz przywykłam, kazdy ma prawo sie napic i z usmiechem wtedy go slucham jak ze mna rozmawia, bo wiadomo wtedy kazdy czuje sie luzniej i latwiej mu rozmawiac po piwku ![]() ale 2 na 3 najwspanialsze okazania mi uczuc byly po % i to mnie lekko smuci, czy to ja jestem jakas nie teges ze mozna mi mowic uczucia tylko po pijaku, czy on ma z tym problem i latwiej mu gadac po % ? niestety najczesciej zdarza mu sie wypic w pracy, ma takich kolegow i mozliwosc, ze tak sie zdarza, pracuje z starszymi facetami a oni wiadomo wodeczka.... wiec zdarza sie ze spotykamy sie kiedy on jest po 2-3 kieliszkach, ale jak mowie nie widac tego po nim, pijany nie jest wtedy bo widzimy sie minimum 2 godziny po wypiciu. wlasnie w takim dniu raz uslyszalam kocham cie.... bylo to kilka dni po naszej "klotni" i sam to od siebie powiedzial, bylam zaskoczona wtedy, potem nieco smutna ze musial wtedy byc wstawiony.... ale ok zdarza sie. az tu kiedy znow podobna sytuacja, przyjezdza do mnie jak bylam chora z lekami, bo wiedzial juz! od 2 dni! ze brakuje mi lekow, juz myslalam ze z troski o mnie i z milosci...... ale banka prysnela.... bo powiedzial, znow mnie dzis chlopaki wodka czestowali.... a ja sobie pomyslalam "znow stac go na okazanie uczuc tylko po %" i na tym koniec..... od tamtych zdarzen minelo kilka miesiecy, na codzien jest czuly i przytulasny..... ale nie mowi o uczuciach, chyba ze ja wyciagne go na wodke, moze wtedy z nim pogadam /ironia moja hehe/ jak jest z Wami, macie podobne spostrzezenia?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moje spostrzeżenie jest takie, ze nigdy nie interesowali mnie faceci z pociągiem do alkoholu i pijący w pracy, bo "wiadomo". CO "wiadomo"? Pomijam,że o ile czymś normalnym jest wypicie, bo impreza, ale przychodzenie do dziewczyny "po wódce" jest ohydne, fuj, i ten smród przetrawionej wódy czy piwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
madama, dzieki za spostrzezenie, masz racje, ja tez uwazam ze to nie normalne pic w pracy... ale rozumiem to, moze to moj blad, ale rozumiem to ze TZ zdarzy sie wypic w pracy, moze jest tak dlatego, ze on bez obaw ze mna o tym rozmawia i nie kryje sie, mowi o tym w taki sposob jakby mu tez to przeszkadzalo, no ale gdyby tak bylo to by czesciej odmawial....
ale no wlasnie, dobrze mowisz.... nie powienien wtedy sie ze mna widziec, jestem glupia ze sama na to nie wpadłam.... nawet jak wczesniej sie umowilismy, chyba z szacunku do mnie powinien wtedy odwolac, albo nie pic... nastepnym razem jak tak sie zdarzy, powiem mu to i zaznacze ze nie zycze sobie tego. na razie nie widze problemu w jego piciu, bo nie robi mi tym krzywdy, nie jest moim mezem ani nie zachowuje sie jakos zle wobec mnie po %, to jego zycie i ma prawo sie napic, nie mam prawa mu zabraniac czy kazac nie pic.
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2011-03-26 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym może jest nieprzyzwyczajony do okazywania uczuć, wstydzi się/boi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.