![]() |
#1 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
kolekcje kosmetyków do włosów kręconych naturalnie, po trwałej i wszelkich innych...
Jestem na odwyku zakupowym. Ilość wydanych przez mnie pieniędzy na kosmetyki do włosów przeraża mnie do tego stopnia, że - by nie myśleć o nowych - postanowiłam napisać o posiadanych już specyfikach.
Może chociaż ten wątek uchroni mnie od poszukiwania nowych odżywek, żeli, półproduktów itp.? ![]() Dodam, że nie zamieszczam linków, bo posty mają swoje ograniczenia ![]() oraz - najważniejsze - ograniczam się do produktów po zmianie pielęgnacji na kręciołkową ![]() ![]() Jeśli czujecie podobnie lub chcecie pochwalić się kolekcją, zapraszam do dyskusji ![]() Lista posiadanych produktów: 1.używanych: - szampony: Mypa aloesowa, Fitomed z mydlnicą - odżywki-myjadła: odżywka zdrojowa, Yung różowy, Yung z babasu, Hegron fioletowy, Potters balsam aloesowy - odżywki i maski do spłukiwania: Wax do słabych, Aktywna odżywka do włosów skłonnych do wypadania, Seboradin balsam regenerujący - odżywki bez spłukiwania: Joanna Naturia z lnem i rumiankiem, Joanna z apteczki babuni z miodem i proteinami mleka - produkty do stylizacji: żel lniany, żel różowy z Rossmanna, żel Delia super mocny - oleje: lniany, rycynowy, ze słodkich migdałów, ryżowy, herbaciany, oliwa z oliwek - dodatki mazidłowe: d-panthenol, keratyna hydrolizowana, jedwab hydrolizowany, NMF - ziółka hinduskie: amla, neem, eclipta (do uzupełnienia) - ulubieniec wielofunkcyjny: Jantar odżywka (w użyciu bez względu na miejsca, czas i pogodę ![]() 2. czekających na użycie: - odżywki i maski do spłukiwania: Mypa z masłem shea, Wax z avocado 3. czekających na wiosnę: - odżywki i maski do spłukiwania: Mypa z aloesem, Gloria maska - produkty do stylizacji: żel Paloma, balsam Nivea, żel przeźroczysty stopień 1 z Rossmana (duże pudełko) - dodatki spożywcze: miód, sok z aloesu 4. czekających na decyzję o wpływie na włosy: produkty spożywcze: mleczko kokosowe 5. czekających na zużycie we wcierkach: mgiełka Radical, mgiełka Jantar, woda brzozowa Lista produktów wypróbowanych z etykietą "seldom": - produkty do stylizacji: Joanna brylantyna w wosku Lista produktów wypróbowanych z etykietą "Never again" - szampony: Babydream - odżywki i maski do spłukiwania: Treatment Wax dla blondynek, Lorys z masłem shea - krem sutkowy Babydream Lista produktów z etykietą "YES, PLEASE" ![]() ![]() ![]() - odżywki do suchych lub zniszczonych Pat&Rub, - płyn do stylizacji z lawendą Pat&Rub - Kinky Curly Curling Custard - Phyto, Phyto 7, Krem nawilżający z wyciągiem z 7 ziół - Jantar, Jantar, Jantar
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-02-13 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kolekcje kosmetyków do włosów kręconych naturalnie, po trwałej i wszelkich inny
Ja się ograniczę do tego co aktualnie używam, bo co mam w zapasie nie powiem, uznacie mnie za wariatkę
![]() Szampony: - Ketoxin forte, przeciwłupiezowy z ketokonazolem - Hipp Odżywka do mycia: - Mrs Potters aloesowa Odżywki/maski: - Elseve cement ceramidy, odżywka - NaturVital, odżywka - Bielenda, maska algowa - Nivea curl, odżywka, wersja nowa Odżywki b/s, produkty do stylizacji: - Ziaja czarna rzepa, b/s - Joanna Naturia miód-cytryna - żel laniny - psikadło własnej produkcji (przepisy w receptariuszu), w tym Jantar, Paloma żel aloesowy Oleje: kokos, shea, rycyna, winogrono, lniany (krem sutkowy rossmanna), wiesiołek Mazidła: keratyna, pantenol, olejki eteryczne, liposomy wzmacniające, ceramidy, aloes, NMF, hydromanil, witamina E, olejowy ekstrakt z rozmarynu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kolekcje kosmetyków do włosów kręconych naturalnie, po trwałej i wszelkich inny
Wymienię tylko to, czego używam, na to co mi nie pasuje i się kurzy szkoda czasu
![]() ![]() Szampony: - Nivea intense repair (zużyty ![]() - Cien z ekstraktem z papai i brzoskwini (zużyty) - Fitomed - Szampon ziołowy do włosów suchych Odżywki do mycia: - YUNG biały wygładzający (z babassu) Odżywki/maski do spłukania: - Gloria (zużyta) - Bingo z proteinami kaszmiru i jedwabiu - Fructis bez silikonu (zużyta) - Yung Asia - intensywna kuracja 2-minutowa - Beauty Formulas - Honey Treatment Wax - L'biotica Wax Moc Natury do włosów słabych i wypadających Odżywki bez spłukiwania: - Mrs. Potter's aloesowa - Balsam miód i mleko z apteczki babuni (Joanna) Stylizacja: - Różowy żel Professional line - Nivea balsam flexible curls - Boots - essentials curl creme (dzięki Agison ![]() - żel lniany (i spory zapas nasion do jego produkcji ![]() Wcierki: - Jantar ![]() ![]() ![]() - Żel aloesowy Palomy (zużyty) Oleje: - kokos - jojoba - rycyna - masło shea - oliwa z oliwek - lanolina (krem sutkowy BD ![]() półprodukty: - keratyna - jedwab hydrolizowany - d-pantenol Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Obawiam się, że często będę musiała robić w tym wątku aktualizację ![]() Edytowane przez poison.iv Czas edycji: 2010-03-18 o 21:03 Powód: zakupy ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To i ja też
![]() Maski: Miałam: -Gloria, -Wax latte,Wax do suchych i zniszczonych, -Kompres Joanny z miodem i cyryną Mam: -Joanna z miodem i cytryną, -Mypa z masłem shea -Biowax do ciemnych -kuracja Glanz Alverde Odżywki bez spłukiwania: Miałam: -Ziaja, witamina Mam: -Mrs Potters ,odżywka aloesowa, -Ziaja, olej rycynowy, - Joanna Naturia, z lnem i cytryną Szampony: Miałam: -Mypa, aloesowy do farbowanych, -Mypa, aloesowy do suchych i zniszczonych -Young różowy, -Barwa, chmielowa, -Ziaja, jojoba, - Pollena Malwa "Czarna rzepa" Mam: -Barwa, z rzepą -Szampon do suchych i zniszczonych z Apteczki Babuni(nie używany b. dłuuugo) Oleje: Mam: -kokos, Bio futuro -rycyna, -winogrono, -ze słodkich migdałów Odżywki do spłukiwania: Mam: -Young różowy -Cien, aloesowa odżywka ( z Lidla) - Garnier, odżywka wzmacniająca (bez silikonów) -Garnier, odżywka z olejkiem awokado i masłem karite (shea) -Mrs Potters, balsam aloesowy - odżywka Glanz Repair Psikacze: Miałam: -Marion,Płyn do kręconych z keratyną -Glisskur, pomarańczowy Mam: -własnoręczne psikadła: Jantar,paloma,oleje... Stylizacja: Miałam: -żel paloma Aloe Vera, Mam: -żel lniany (KWC) -balsam nivea podkreślający skręt, -psikadło z woda+sok z aloesu+olej+... -żel różowy Ewelki, (nie używam) Inne: -Serum na końcówki z AB (nie używam) -Jantar -ocet jabłkowy, Develey Na co poluję: -olej jojoba - odżywka Nivea do kręconych ,stara wersja -kokos Evafitu -
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-06-14 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
teraz ja
![]() odżywki do mycia 1. yung różowy (w trakcie uzywania 2giej butelki) 2. Hegron ds i bs (ds juz sie skonczyl) 3. Yung babassu (juz sie skonczyl) 4. Mrs Potters aloes balsam (juz sie skonczyl) szampony (uzywane raz na jakis czas) 1. fitomed z mydlnicą do suchych i normalnych 2. Hegron, Vita-Med (uzylam na razie tylko 2 razy. bylam zachwycona.) odżywki d/s 1. Nivea, stare składy: a) do brązowych, b) do kręconych, c) elastyczność i blask 2. Joanna, Z apteczki babuni, skrzyp i pokrzywa, wzmacniająca 3. Fructis Volume Restructure 4. Mypa Aloe Vera (jeszcze nie wyprobowana) 5. Lidlowy Cien, Provitamin 6. Nivea beautiful age w piance - nowy nabytek 7. Joanna, z Apteczki Babuni, drożdze piwne i chmiel, normalizująca (nowy nabytek) 8. Fitomed, odzywka ekstraziołowa, nowa wersja odżywki d/s tylko na skalp 1. Seboradin Niger (stara formuła) 2. Petrole, chlorofil i nafta (wlasnie skonczylam sebo, od nastepnego mycia petrole) 3. mineralna odzywka Zdrojowa (raz na jakis czas, boje sie wysuszenia, dobrze doczyszcza skalp) maski 1. Beauty Formulas, Treatment Wax, Avocado Oil (fajny, ale najfajniejszy jak doleje do niego troszke oleju, bo w skladzie olej jest dopiero po zapachu) 2. L'biotica Wax, Moc natury, do przetłuszczających się (jeszcze nie testowany) 3. Lorys czosnkowy (tylko na dlugosc wlosów, mam wrazenie ze zostawia włosy szorstkie, ale musze uzyc jeszcze kilka razy) 4. Hegron, Salon hair mask (uzyta raz. ma silikony (lotny i dimethiconol, ale za polową składu) odżywki b/s 1. Joanna Naturia, len i rumianek (ulubieniec!) 2. Radical, serum witaminowo-ziołowe (tez niezly, na pewno kiedys jeszcze kupie. edit: nie kupie bo sklad zmienili :/) 3. Balsam z apteczki babuni, mleko miód (ujdzie, ale wole inne. latwo z nim przesadzic) 4. ziaja witamina (dimethicone w skladzie. po 3 uzyciach wlosy sie psują, ale potestuje jeszcze przy innej pogodzie) 5. Joanna Naturia, odżywka z makiem i bawełną(nowy nabytek) 6. Mrs. Potters, odżywka z ekstraktem z ginko stylizatory 1. żel lniany!!!! 2. Nivea curls pianka (od biedy, jak nie ma żelu może być) 3. Nivea curls balsam (za krótko stosowałam, żeby ocenić. czekam na pogodę z większą wilgotnością) 4. żel do loków avon (słabiutki, wodnisty. czeka go więcej testów) 5. L'oreal studio, Curl Power, krem (uwielbiałam i szukam w sklepach. niestety trudno dostepny) 6. Hegron, żel w sprayu, mega strong (jeszcze nie testowany, ale fajnie rozpyla) mgiełki: 1. Lilliputz, księżniczkowy 2. Loton, Provit, Rosa we włosach obie bez rewelacji. prawie jak woda, kiepskie psikacze. różne różności: wcierkowe: bazy: mgielka radical mgiełka jantar jantar odzywka suszony korzen lopianu żel paloma mazidłowe wynalazki pantenol niacynamid (skonczyl sie) proteiny hydrolizowane: owies, keratyna, jedwab cococin (skonczyl sie) ekstrakt z guarany eclipta jedwab proszek oleje - z orzecha włoskiego - kokosowy - jojoba - avocado (skonczyl sie ![]() - z nasion winogron - ze slodkich migdałów - z nagietka - rycynowy - masło karite - ryżowy
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-02-09 o 11:29 Powód: dodanie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zamieszczam na razie swoją OBECNĄ listę. ale niedługo planuję ją poszerzyć, więc zedytuję wtedy post.
1.używanych: - szampony: babbydream, ew. od biedy (kiedy dopadnie mnie łupież, bo źle spłuczę głowę przy myciu) head&shoulders. - odżywki do pierwszego O: Yung różowy, balsam aloesowy z Mrs. Potter's - odżywki i maski do spłukiwania (do drugiego O) : Kallos Latte, Romantic, Wax L'Biotica do włosów suchych i zniszczonych - odżywki bez spłukiwania: Joanna Naturia z lnem i rumiankiem - stylizacja: żel Paloma, spray Liliputz, żel lniany - oleje: kokosowy, rycynowy, jojoba, awokado, z pachnotki - dodatki mazidłowe: d-panthenol, kwas hialuronowy, mocznik, masło shea, wyciąg z aloesu, witamina B3, 2. czekających na kupno: - odżywka Jantar - Joanna, balsam z miodem i proteinami mleka
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-01-21 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Szampony: Babydream żel do mycia, Barwa ziołowa z czarną rzepą, Pollena-Malwa z czarną rzepą,
Odżywki do mycia: Yung z babassu, Hegron b/s, Isana z olejkiem arganowym, Gloria emulsja, Maski i Odżywki d/s: Wax L'biotica + aloes, Seboradin balsam regenerujący, Joanna ze skrzypem, Wax L'biotica + cynamon, Odżywki b/s: Joanna z Rumiankiem i lnem; Makiem i bawełną; Miodem i cytryną; Mlekiem i miodem; Do stylizacji: żel lniany, żel z Rossmana różowy, Nivea balsam do loków, Oleje: oliwa z oliwek, rycynowy, ze słodkich migdałów, Babydream oliwka
Edytowane przez FilaMila Czas edycji: 2011-05-03 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Do mycia:
-Szampon Babydream + szampon do oczyszczania raz w tygodniu rumiankowy(nie mam go przy sobie, później dopiszę nazwę) -Balsam Mrs. potter's z ekstraktem z arniki Maski: -Gloria. Odżywki b/s: -Ziaja z jojobą, -Joanna, z Apteczki babuni(mleko i miód) Odżywki d/s -Joanna, Z apteczki babuni, skrzyp i pokrzywa, wzmacniająca -Garnier Fructis bez silikonów Stylizacja: -Żel różowy z rossmana, -żel lniany. Inne: -woda pokrzywowa, -olej rycynowy Planowane do kupienia(zbankrutuję przez to forum ![]() -Jantar do wcierki, -Żel paloma -Wax l'biotica maska(jeszcze nie wiem, jaka.)
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Szampony:
- Hipp dla dzieci - Fitomed z mydlnicą do suchych - Zoxin - na problemy z łupieżem - Barwa tataro-chmielowa Odżywki do mycia: - Gloria emulsja - Hegron różowy Odżywki/maski do spłukania: - Gloria maska - Kallos Latte - Seboradin balsam regenerujący - Wax do słabych i wypadających Odżywki bez spłukiwania: - Joanna Naturia z lnem i rumiankiem - Joanna Naturia z makiem Do stylizacji: - Różowy żel z Rossmanna - Nivea balsam flexible curls - żel lniany - psikadło z jantara, hydrolatu, olejków, żelu aloesowego - Boots Curl Cream - pianka Wella Wcierki: - Jantar - Żel aloesowy z Gorvity - sok z aloesu Oleje: - kokosowy - jojoba - migdałowy - oliwa z oliwek - olej z pestek winogron Dodatki do maski d/s : - mocznik - panthenol - miód - olejki eteryczne : cytrynowy, grejfrutowy, eukaliptusowy, z zielonej herbaty - olejowy ekstrakt z rozmarynu - oleje ( jak wyżej) - mleczko migdałowe - keratyna - niacynamid - jedwab - hydromanil - żel hialuronowy Edytowane przez Eti_ Czas edycji: 2010-03-16 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
No to ja
![]() Do mycia: Pollena-Malwa, Gloria, Emulsja do włosów Maski: Pollena-Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych - używam po każdym myciu L'Biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych - raz w tygodniu używam Szampon na awarie: Oceanic Pharmaceutic, Ocerin Bio-Active, Szampon bio-aktywny głęboko myjący, z mocznikiem Stylizacja/odżywka bez spłukiwania: Nivea Hair Care, Flexible Curls (Balsam podkręcający loki) - używam, ale lekko usztywnia Do skalpu: Unicolor, Paloma, Aloe First Aid, Żel Aloe Vera (Aloesowa pierwsza pomoc) - nieużywany Barwa, Woda brzozowa (kończę i nie kupię więcej) ![]() Spray do włosów: Rossmann, Babydream, Lilliputz, Leichtkämm Spray (Spray ułatwiający rozczesywanie włosów) - ![]() ![]() Oleje: kokosowy - raz w tygodniu na noc Akcesoria: grzebień o szerokich zębach Cele do kupienia: Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy Szampon Babydream - drugie podejście Suszarka z dyfuzorem Uff.. to by było wszystko Cel mam jeden - ortodoksyjna curly girl - cel w 98% dokonany ![]() Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-02-13 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam kilka wątków i interesują mnie:
Mypa aloe vera (nie wiem gdzie ją dostać??) Goldwell move control Wella high hair jelly curl gel Loton ProVit rosa/keratyna w płynie żel różowy z Rossmana mgiełka Paloma aloe vera (nie wiem gdzie ją dostać??) Mrs Potters balsamy aloes, żeń-szeń Jantar spray suszarko-lokówka (Brush Activ czy BabyBliss?) Marion z keratyną Yung różowy Joanna naturia z lnem i rumiankiem ziaja plantica pszenica sunsilk pianka Lorys shea butter/aloes/milk matrix biolage krem nawilżający ew. nivea flexible curls no i żel lniany Zależy mi gł. na nawilżeniu i wygładzeniu włosów i na odpowiednim stylingu - by loczki były 'zbite' a nie puszyły się (dodam też, że nie bardzo lubię pianki i lakiery - wolę kremy. Do tej pory też jakoś specjalnie nie stylizowałam włosów, zwykle coś w nie wcierałam i ugniatałam loki). Mój typ to 3B. Doradzicie coś od siebie? Muszę jakoś ograniczyć tą listę ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Zgodne z zasadami Curly Girl:
(bez silikonów klik, bez polyquaternium klik) a) Odżywki do mycia włosów: Hegron - Creme Voeding - Odżywka bez spłukiwania (fioletowa) klik klik Hegron - Creme Spoeling - Odżywka do spłukiwania (różowa) klik klik Pollena-Malwa - Gloria, Emulsja do włosów klik klik klik Yung - Odżywka wygładzająca włosy klik b) Odżywki do spłukiwania: Fitomed - 'Rumianek i płatki słonecznika' - Odżywka ekstra ziołowa do włosów koloryzowanych (odcienie jasne) klik Fitomed - 'Zioła i biotyna' - Odżywka ekstra ziołowa do włosów tłustych i ze skłonnością do łupieżu klik klik Fitomed - 'Zioła i witaminy' - Odżywka ekstra ziołowa do włosów suchych i normalnych klik klik Garnier Fructis - Volume Restructure - Odżywka wzmacniająca klik Inter Fragrances - Petrole z chlorofilem - Balsam do włosów ciemnych, normalnych i zniszczonych klik klik Inter Fragrances - Seboradin - Balsam regenerujący klik klik Kallos - Serical - Crema al latte - Mleczna odzywka kremowa do włosów klik klik klik L'Biotica - Wax - Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych klik klik L'Biotica - Wax - Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania klik Medipharma Cosmetics - Doliva - Intensywna odżywka pielęgnacyjna do włosów z toskańską oliwą z oliwek klik klik Medipharma Cosmetics - Doliva - Odżywka Fiori di Sicilia- Ochrona UV, Figa & Kwiat pomarańczy ochrona UV (do włosów farbowanych) klik klik klik Medipharma Cosmetics - Doliva - Odżywka Limoni di Amalfi - Wzmocnienie, Cytryna & Kwiat migdałowca klik klik klik Nivea - Beautiful Age - Odżywka w piance do włosów cienkich i wymagających klik klik Nivea - Nivea Hair Care* - Flexible Curls - Odżywka 'Skręt fal i loków' (stare opakowanie)** klik , klik klik , klik klik , klik klik *także inne odżywki z tej serii (ale nie wszystkie!) **bez napisu 'NEW' na opakowaniu, dla porównania odżywka w nowym opakowaniu (z silikonami) Pollena-Malwa - Studio Gloria - Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych klik klik The Body Shop - Anita's Favourites - Banana Conditioner - Bananowa odżywka do włosów klik Treatment Wax - Avocado Oil (Głęboko odżywiający wosk do włosów z awokado) klik c) Odżywki bez spłukiwania: Joanna Naturia - Odżywka z lnem i rumiankiem do włosów zniszczonych, po trwałej ondulacji lub rozjaśnianiu klik klik Joanna Naturia - Odżywka z miodem i cytryną do włosów farbowanych, suchych i zniszczonych klik klik d) Produkty do wydobycia skrętu: Nivea - Flexible Curl (Balsam podkreślający loki)* klik klik *ma w składzie PVP, który wymaga co pewien czas zmycia szamponem e) Produkty do utrwalenia skrętu: Paloma - Żel Aloe Vera (Aloesowa pierwsza pomoc) klik Żel lniany (własnoręcznie robiony) klik klik f) Olejowanie: Dabur - Amla - Hair Oil (Olejek do włosów z wyciągiem z owoców amla) klik Dabur - Vatika - Hair Oil (Olejek kokosowy do włosów) klik klik klik Olej jojoba, np. klik Olej kokosowy, np. klik , klik Olej ze słodkich migdałów, np. klik g) Szampony bez SLS-u: Bubchen - Kinder Shampoo - Szampon dla dzieci z rumiankiem i lipą klik klik HiPP Babysanft - Shampoo - Szampon dla dzieci klik klik Nu Skin - Living - Pure Shampoo klik Rossmann - Babydream - Szampon dla dzieci klik klik Rossmann - Babydream - Kopf-bis-Fuss Waschgel (Uniwersalny żel do mycia) klik Sanosan - Szampon dla dzieci i niemowląt klik h) Szampony z SLS-em: Barwa - Barwa Naturalna - Szampon Agrest & Vitamin Complex LA do wszystkich rodzajów włosów klik Barwa - Barwa Naturalna - Szampon Jabłko Antonówka & Vitamin Complex LA klik Barwa - Barwa Naturalna - Szampon Len & Vitamin Complex LA klik Barwa - Barwa Naturalna - Szampon Żurawina & Vitamin Comlpex LA klik Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon Czarna rzepa do włosów osłabionych z tendencją do łupieżu klik Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon Pokrzywowy klik Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon Rumiankowy klik Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon Tataro-chmielowy klik klik Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon ze skrzypem polnym przeciw wypadaniu włosów klik Fitomed - Mydlnica Lekarska - Szampon ziołowy łagodny (włosy suche i normalne) klik klik Fitomed - Mydlnica Lekarska - Szampon ziołowy do włosów tłustych klik klik klik Joanna Naturia - Szampon z pokrzywą i zieloną herbatą klik Linki pochodzą ze stron: Kosmetyk Wszech Czasów Lista przeanalizowanych kosmetyków do włosów bez tajemnic Nivea Apteo.pl Vena-Vita Naturalne loki, loczki i fale i ich pielęgnacja cz. III Dbam o zdrowie Efavit Składy kosmetyków nieobecnych w KWC Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-01-31 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mam włosy kręcone, typ 3B.
Wypiszę tylko obecne i ew. te, do których wracam bo nie ma chyba sensu, żebym wymieniała wszystkie, zresztą i tak pewnie nie dałabym rady ![]() ![]() Szampony: kallos jajeczny (całkiem niezły) timotei z henną do włosów brązowych (całkiem dobry, ale mam wrażenie, że kiedyś był lepszy) hegron migdałowy (taki sobie) szampon z farby l'oreala do farbowanych l'biotica moc natury szampon intensywnie regenerujący (jakoś mnie do siebie nie przekonał) l'oreal matrix curl life zielony (bez rewelacji, spodziewałam się po nim więcej) zamierzam kupić/spróbować: Fitomed, Mydlnica Lekarska, Szampon ziołowy do włosów suchych i normalnych Yung różowyMrs Potters aloes, proteiny mleka odżywki: yung różowa (dopiero zaczynam z nią przygodę, ale chyba ją polubię) hegron migdałowy (taki sobie) jedwab (różnych firm) odżywka dwufazowa l'biotica wax treatment (jakoś mnie nie urzekła) gliss kury w sprayu (dla mnie dobre na 'syndrom dnia następnego' i chyba tylko po nich mogę czesać suche włosy) l'oreal matrix curl life zielony (bez rewelacji, spodziewałam się po nim więcej) radical (kiedyś uratowała mi rozdwajające się końcówki!) serum na zniszczone końcówki avon (nawet, nawet) zamierzam kupić/spróbować: Mrs Potters balsamy aloes, żeń-szeń Jantar Lorys shea butter/aloes/milk maski: radical do farbowanych (niezła) gloria (niezła) wax treatment z henną (dobra, ale nie na okrągło, włosy po niej są tak miękkie, że w moim przypadku po jakimś czasie wręcz robi się puch) kallos latte (całkiem niezła) Loton ProVit rosa/keratyna w płynie (jeszcze nie mam wyrobionego zdania o nich) zamierzam kupić/spróbować: Lorys shea butter/aloes/milk krem nawilżający matrix biolage styling: żel paloma aloes (chyba się z nim polubię) krem sunsilka (gł. do kręconych - obecnie nie mam, ale jak miałam do go sobie chwaliłam) guma joanny (nigdy więcej, totalna pomyłka!) brylantyna joanny (nie wiem, czy się do niej przekonam, ale jeszcze dam jej szansę) zamierzam kupić/spróbować: żel lniany goldwell move control żel różowy rossman matrix biolage krem nawilżający ew. nivea flexible curls za mazidłami i olejami nie przepadam ale: próbowałam olejku rycynowego dabur vatika olej kokosowy (może zrobię jeszcze do niego podejście?)
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
e tam, kto by się w odwyk bawił
![]() Szampony: - Accent do brązowych - Pollena Malwa aloesowy - Eva Czarna rzepa - Fitomed herbata i henna - Babydream Oleje: - kokosowy (700 g) - rycynowy - sezamowy - łopianowy - ryżowy (500 g) - z pestek winogron - oliwa z oliwek - jojoba - masło shea - Amla Dabur - ze słodkich migdałów - do masażu (baza: olej arachidowy, oliwa z oliwek, olej sojowy) Odżywki do spłukiwania: - Yung różowy - Yung z bobasów - Accent do brązowych - emulsja Gloria - Pani Potters balsam aloesowy - odżywka Cien z aloesem Odżywki bez spłukiwania: - Hegron - Pantene - Pani Potters aloesowa - Joanna z lnem i rumiankiem - Nivea Color Protection - Nivea Diamond Gloss Stylizacja: - balsam Nivea podkreślający skręt - żel Paloma - żel różowy z Rosmanna - żel Artiste mega strong (fioletowy) - Boots - Toni&Guy Twist-It Curl Balm - John Frieda Frizz Ease Dream Curl Styling Spray - Kinky-Curly Spiral Spiritz - żel Kadus Slalom coś tam Maski: - Wax l'Biotica do wlosów suchych i zniszczonych - Wax l'Biotica z orzechem brazylijskim (przyciemniający) - kuracja proteinowa Yung - kuracja czekoladowia Profi - Nivea Intensywna Regeneracja na noc (powiedzmy że to maska ![]() półprodukty: - mocznik - glicerol - glikol propylenowy w zapasie czekają: - Jantar – sztuk 2 - Paloma – sztuk 2 - emulsja Gloria – sztuk 1 mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-05-24 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Cóż kolekcja to to jest,ale raczej nie drogocenna...
Proszę więc o poradę co musi mnie opuścić na wieki,a z czym po prostu nie mam się za często spotykać... Odżywki do spłukiwania 1.Crema midollo PLACENTA Skład:Cetearyl Alcohol,Cetrimonium Choride,Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,Cyclomethico ne,Limonene,Dimethiconol, Benzyl Alcohol,Linalool,Amyl Cinnamal,Propylene Glycol,Citric Acid,Triticum Vulgare Sprout Extract,Bambusa Vulgaris Sap Extract,Methylchloroisoth iazolinone,Methylisothiaz olinone 2.Wella Repair Cream 30 second Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, prunus amygdalus dulcis oil, triticum vulgare germ oil, glycine, hydrolyzed sfeet almond protein, isopropyl alcohol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde,hydrolyzed sweet almond protein,parfum, dimethicone, triticum vulgare gluten,glycerin, glyoxylic acid, tocopherol, sodium benzoate, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, Cl 77891,benzyl salicylate,butylphenyl methylpropional,alpha-isomethyl ionone,hexyl cinnamal,1,2-hexanediol 3.Matrix curl.life defining system Skład: Water/Aqua, Cetearyl Alcohol, Potato Starch Modified, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Fragrance/Parfum, Cetyl Esters, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Methylparaben, Trideceth-12, Citric Acid, Hydroxypropyltrimonium, Hydroyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Chlorhexidine Dihydrochloride,Butylphen yl methyl-propional,methyl-2-octynoate 4.Inebrya ICE CREAM smoothing mask tofee Skład:aqua,cetearyl alcohol,cetrimonium chloride,cyclopentasiloxa ne,trimethylsilylamodimet hicone,gossypium oil,parfum,theobroma cacao butte,dimethiconol,benzyl alcohol,hexyl cinnamal,trideceth-10,citric acid,methylchloroisothiaz olinone,methyllisothiazol inone 5.Yung,Seidenglanz Spulung Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, glyceryl stearate SE, Propylene Glycol, Quaternium-87, Panthenol, Behentreminium Chloride, Isoprpyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Phenoxyethanol, Hydrolized Wheat Protein, Niacinamide, Parfum, Citric Acid, Cl 16185. 6.Yellow hydrate,intensive mask Skład:aqua,parrafinum liquidum,myristyl alcohol,cetearyl alcohol,glycerin,propylen e glycol,glyceryl stearate,dimethicone,cetr imonium chloride,hydroxypropyl guar,amodimethicone,parfu m,stearalkonium chloride,imidazolidinyl urea,polyquaternium-7,phenoxyethanol,guar hydroxypropyltrimonium chloride,trideceth-12,benzophenone-4,benzyl salicylate,butylphenyl methylpropional,methylpar aben,ethylparaben,citric acid,propylparaben,citron ellol,panthenol,aloe barbadensis gel,ficuscarica fruit,maltodextrin,xantha n gum 7.Matrix sleek.look smooth Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Amodimethicone, Lanolin, Fragrance, Cetyl Esters, Methylparaben, Cetrimonium Chloride, Trideceth-6,benzyl salicylate,prunus armeniaca,cernel oil,ethylhexyl methoxycinnamate, Chlorhexidine Dihydrochloride, Shea Butter Fruit, hexyl cinnamal,butylphenyl,meth ylpropional,2-oleamido-1,3-octadecanediols 8.Tigi catwalk curls rock Skład: Aqua (Water), Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate Se, Parfum (Fragrance), Quaternium-52, Stearyl Alcohol, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Bis (C13-15 Alkoxy) Pg-Amodimethicone, Glycerin, Acetamidopropyl Trimonium Chloride, Dimethicone, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Panthenol, Ppg-2 Myristyl Ether Propionate, Pentaerythrityl, Pentaerythrityl Tetracaprylate/Tetracaprate, Tetrasodium Edta, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool 9.Matrix biolage intensive strengthening masque Skład:aqua,cetearyl alcohol,elaeis guineensis,behentrimonium chloride,glycerin,methylp araben,stearamidopropyl dimethylamine,parfu,mangi fera indica,propylene glycol,citric acid,chlorhexidine dihydrochloride,limonene, paullinia cupana,2-oleamido-1,3-octadecanediol,bambusa vulgaris extract,sorbitol 10.Syoss 2- minutes intensive mask,color protect Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Dimethicone, Glycol Distearate, Quaternium-87, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, phenoxyethanol,Methylpara ben,Niacinamide, Polyquaternium-37, Hexylene Glycol, Propylene Glycol, Pafrum, panthenol,Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Lactic Acid, Hexyl Cinnamal, PPG-1 Trideceth-6, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Linalool, Citric Acid, Limonene (02.07.2009) 11.MiC Pferdemark treatment (podobno ze szpikiem końskim) skład:aqua,cetearyl alcohol,PEG-40 castor oil,Sodium cetearyl sulfate,helianthus annuus,spinal cord extract,tocopherol,ascorb yl palmitate,panthenol,citri c acid,cetrimonium chloride,isopropyl alcohol,parfum,dipropylen e glycol,benzyl alcohol,amyl cinnamal,limonene,linaloo l,phenoxyethanol,benzoic acid,dehydroacetic acid,BHA,potassium phosphate,disodium phosphate 12.MiC Nerzol treatment (podobno ze szpikiem norki) Skład:aqua,cetearyl alcohol,PEG-40 castor oil,Sodium cetearyl sulfate,mustela,panthenol ,cetrimonium chloride,isopropyl alcohol,parfum,phenoxyeth anol,benzoic acid,dehydroacetic acid,citric acid,BHA,potassium phosphate,disodium phosphate (różnica zdaje się 2 składników z poprzednikiem) 13.Gliss kur asia straight balsam anti-frizz efect Skład:aqua,cetearyl alcohol,behentrimonium chloride,glycol distearate,distearoylethy l hydroxyethylmonium methosulfate,dimethicone, dicaprylyl carbonate,isopropyl alcohol,phenoxyethanol,me thylparaben,polyquaterniu m-37,parfum,panthenol,propy lene glycol dicaprylate,glycerin,laur dimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein,lactic acid,propylene glycol,butylphenyl methylpropional,PPG-1 Trideceth-6,linalool,hexyl cinnamal,benzyl alcohol,hydrolyzed keratin,orchis mascula extract,bambusa vulgaris extract 14.Bielenda Bio Plantacja Algi,ekologiczna maska koralowa ....i własnie się zorientowalam,że nie ma składu na opakowaniu??? Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-02-14 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wyszukiwarka nie gryzie, a robisz offtop - to nie miejsce na to - patrz na analiza składów lub pielęgnacja naturlanych loków i fal. :czytaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
To nie OT - sama prosiłam o zamieszczenie posiadanych kosmetyków, by pomóc wizażance. Jeśli przeszkadza, przepraszamy.
Aby ni erobić do końca OT dodam, ze zaktualizowałam swój post kolekcyjny o przesunięcei kremu sutkowego Babydream do "never again" Powinnam jeszcze dodać olej kokosowy Efavitu do ulubionych. Czyni cuda, naprawdę.
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A krótką analizę kosmetyków polalavendovego zamieściłam w pielęgnacyjnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie sądzę,żeby to był błąd!W końcu to moja kolekcja,a że ze składami?No nie wiem czy to zaśmieca wątek,tylko komuś się może przydać. Co za różnica czy napiszę - odżywka x w różowym opakowaniu i zapachu zmienionym przez producenta 2 tygodnie temu itd...czy zamieszczę jej skład? Tym bardziej,że dziewczyny pomogły mi się rozeznać w nich już na wątku pielęgnacyjnym. Poza tym ton iście cerberski... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A zaktualizowałam swoją kolekcję - jestem w 98% ortodoksem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3036
moja kolekcja ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-22 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
no to przyszla na mnie pora
![]() Moja pomimo ciaglych zmian powiekszajaca sie kolekcja: szampony: byly: - joanna naturia mak&bawelna w uzyciu (uzywane roznie, 1-3 na tydzien w zaleznosci od potrzeb): - oczyszczajacy / Curls - yes to carrots - yes to tomatoes - Aussie Color Mate (w niedziele maz zabral mi go bo jego sie skonczyl i stwierdzil ze fajny wiec teraz go zuzywa) - thin to thick, extra volume shampoo, biotyn + panthenol / jason odzywki do mycia: w uzyciu: - daily fix / curl junkie - cleasing cream / curls - joanna b/s mak &bawelna - umberto giannini (zielona) - aussie color mate -hegron b/s i d/s (na wykonczeniu) maski: - kallos latte - hibiskus&banana deep fix / curl junkie - rehab /curl junkie - shea butter hair mask/ Crown Pride - wax do zniszczonych - wax do blond - yes to carrots - curl fix / curl junkie - osmo intensive mask - avocado butter pre-shampoo, hair treatment / burt's bees beda w piatek: - proteiny i ceraidy / crown pride - tucuma moisturizing mask / crown pride bedzie za tydzien - deep penetration reconstructor / joico k-pak (zgodnie ze skladem znalezionym na wizazu nie ma zadnych niebezpiecznych skladnikow) odzywki do splukiwania uzywane tez jako maski (nie wszystkie) byla - curl theory / curl junkie (super ale przestala byc dostepna na BC) w uzyciu - smoothing / curl junkie - yes to cucumber - yes to tomatoes - yes to carrots - aussie color mate - avocado / crown pride - africare cocount cream conditioner - cocount sublime / curls - tea conditioner / curls - thin to thick, extra volume conditioner, biotyn + panthenol / jason odzywki bez splukiwania: byly: - hemp jojoba balm / komaza care - kernel peach milk / darcy's botanicals - knot today / kinky curly w uzyciu: - beauticurls leave-in / curl junkie - joanna b/s miod&cytryna -joanna b/s len&rumianek - cream conditioning mist / crown pride - leave-in conditioner / darcy's botanicals - quenched curls moisturizer / curls stylizatory i odzywki w jednym: byly: - coffe-cocount creme original / curl junkie - curls in bottles / curl junkie w uzyciu - coffee-cocount creme lite / curl junkie - souffle cream / curls - milkshake / curls samodzielne stylizatory: byly - aloe fix gel / curl junkie - curl creme / boots w uzyciu - zel lniany - spiral spiritz / kinku curly - goddess glaze / curls - gel-les / curls - flirty curls scrunching jelly / umberto giannini - natural coils curling jelly / darcy's botanicals - madagaskar vanilla styling creme / darcy's botaniclas beda w piatek - curling custard / kinky curly - gellie gel / curl junkie Oprocz tego uzwane do masek: - miod - olej kokosowy, jojoba, slodkie migdaly - ocet jablkowy - oliva - eclipta - amla - wit. e oil - shea oil - organic shea butter whip / darcy's botanicals - organic cocount & aloe moisture pudding / darcy's botanicals (za rada syrenki stosuje jako serum na koncowki) - organic palm fruit & cherry kernel butter / darcy's botanicals (nakladam jak olej kokosowy na noc) skalp: w uzyciu: - kawiar elixir / curls do skalpu - scalp elixir, thin to thick, biotyn + folic acid / jason (od dzisiaj w uzyciu) generalnie to nie wszystko co przewinelo sie przez moja lazienke, ale na dzisiaj powiem - wiecej grzechow nie pamietam ![]() ![]() edit: dorzucam pare zdjec tego co aktualnie przebywa w lazience, na wannie 3 z 4 rogow zajete przez wlosowe kosmetyki plus poleczka przy lustrze, to cos metalowe w calosci jest wypelnione wlosowymi kosmetykami, reszta rzeczy kibluje w szafie w sypialni
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-24 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
1. wszystko
2. stylizacja 3. mycie 4. odzywki (najczesciej przed myciem) 5. maski (najczesciej po myciu) 6. półprodukty 7. oleje
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się wpiszę ze swoją kolekcją z której większości używam. 1)Pollena-Malwa 'Czarna rzepa' Szampony: 2)Pollena-Malwa, Szampon pokrzywowy 3)Rossmann, Babydream, Odżywki do mycia: 1) Dulgon, "Oliwka i proteiny pszeniczne' 2) Hegron, d/s 3) Mrs. Potter's, Balsam z ekstraktem z bursztynu i keratyną 4) Mrs. Potter's Balsam z ekstraktem z bursztynu i jedwabiem 5)Kallos, Serical, Crema al latte 6)Inecto, Moisture Miracle Conditioner 7) Scandic Plus, Water Mask 8) Isana z babassu x2 Odżywki do spłukiwania: 1)Garnier Naturalna Pielęgnacja, 'Awokado i masło karité' 2)Garnier Fructis, Volume Restructure, 3)Artiste, Odżywka intensywnie regenerująca 4)Artiste wzmacniająca 5)Cien Volume Maski: 1) L'Biotica maseczka do włosów suchych i zniszczonych 2) L'Biotica, Biovax Latte 3) Forte Sweden, Romantic, Maska do włosów z jedwabiem 4) Tesco Hair Benefits Smooth & Shine 5) Tesco Hair Benefits Colour Care 6) Tesco Hair Benefits Repair 7) Isana Haarkur Liquid Silk 8) Bingo maska proteiny kaszmiru i kolagen 9)Mypa Maska do włosów z masłem shea Oleje: kokosowy dabur amla oliwa z oliwek rycynowy Odżywki b/s: 1)Psikadło z keratyną z ZSK 2)Mrs. Potter's, 'Aloes' 3)Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący 4)Joanna, Naturia, Odżywka z lnem i rumiankiem 5)Joanna, Naturia, Odżywka z miodem i cytryną 6)Fitomed, Odżywka do włosów suchych i normalnych (stara wersja) 7) Mrs. Potter's Odżywka w spray'u z imbirem i jedwabiem 8) Ziaja, Plantica, Odżywka 'Czarna rzepa' (dimethicone wyżej w składzie) Stylizacja: 1)żel Rossmann ten zielony o pojemności 500 ml 2)żel Artiste wet look-skończony, jeżeli kupię to tylko wersję z mocniejszym utrwaleniem 3)guma Artiste 4)lakier Artiste 5)żel lniany ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-09 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
wcierki i tego typu rzeczy do skalpu
- woda brzozowa (zwykle używam jej przed myciem do skalpu ale już więcej nie kupię, umrę na jakiś wziewny rodzaj zatrucia alkoholowego) - Dabur, Vatika kokos z dodatkami (lubię, ładnie zmywa się odżywką) - Dabur, Amla (parafinowiec którego dawno nie ruszałam ale nie pamiętam, żeby mi szkodził) - Eflavit, olej kokosowy (póki co stoi na półeczce, czasami używam do twarzy do OCM, włosy kokosuję vatiką) szampony - Farmona, Herbal Care, Skrzyp polny (mało go zostało, w zasadzie nie używam, trochę boję się go nakładać bo chyba Eloe ![]() - Barwa ziołowa, szampon pokrzywowy(na kilka użyć, lubię) - Barwa ziołowa, szampon czarna rzepa (czeka na premierę, w sumie to teraz nie wiem dlaczego wzięłam ten z rzepą) odżywki i balsamy - Studio Gloria, maska (obecne myjadło, daje radę olejom) - Mrs. Potters, balsam: arnika, ginko, aloes (przyszłe myjadła, lubię od lat, wszystkie z dimethicone) - Isana, odżywka: połysk jedwabiu (różowa, z pq-87), wygładzająca z babassu (biała) (pierwsza to myjadło okazjonalne, druga jako odżywka ale chyba użyję ją jako stylizatora) - Dulgon, odżywka: oliwka&pszenica, awokado&mango (mało używane, pierwsza jako myjadło, druga d/s, przyjemne) - Artiste, odżywka intensywnie regenerująca (prawie się kończy a ja nie wiem, co o niej myśleć) - Cien, odżywka z prowitaminą (kilka razy użyłam, też nie wiem co o niej sądzić - Eva Natura, odżywka Len, kaszmir, proteiny pszenicy (też nic specjalnego nie robi raczej, mało używałam, ma w składzie coś strasznie długiego z -cone i jakiś paraben) - Schauma, balsam Większa objętość (nawet przyjemna, paraben pg-37 - Mypa, balsam karite (raz chyba użyłam, bez fajerwerków, q-27) - Garnier, odżywka awokado&karite (zaginiona w boju, zostawiona u babci ![]() maski - Kallos Frutta (ani zapach mnie nie powala ani efekty ale dobrze się miesza z innymi rzeczami, teraz zauważyłam że ma jakichś silikon) - Lorys Ceramidy (zapach zabija, p-7) - Lorys Nutraloe (całkiem przyjemny, p-7) różne rzeczy do ciapania, stylizacji etc - Mypa, ekspresowa odżywka b/s, psikadło (przepiękny zapach, pomaga przy stylizacji jak trzeba zmoczyć włosy, nie wiem, czy daje widocznie inne rezultaty od wlanej do atomizera wody) - Lilliputz, spray ułatwiający rozczesywanie, psikadło (mój prywatny koszmar, zapach śliczny, w sumie też miał służyć jak mypa tylko do moczenia ale atomizer beznadziejny, nie rozpyla tylko jak z sikawki, męczę się z nim) - Nivea, balsam podkreślający loki (przyjemny krem, mógłby być mocniejszy) - Lorys, krem do włosów kręconych (dla mnie niewiele różni się od FC, ma zapach kiwi, jest trochę gęstszy i minimalnie gorzej się rozprowadza ale efekty takie same, czasami wydaje mi się że Lorys wygrywa, i jest wydajniejszy, p-7 i dimethicone, jakieś parabeny) - Alter Medica, żel aloesowy (nie wiem, czy cokolwiek robił, połączyć go z żadną odżywką się nie dało, efekt jako stylizator dawał słaby, próbowałam używać do twarzy co po 4 dniach skończyło się dla niej masakrą ![]() - Artiste, żel z niebieską nakrętką (aktualnie gdzieś zakopany, ot taki sobie żel, porównywalny w sile z lnianym) - Joanna, żel spray (kolejny koszmar, nie da tego się używać na osobach żywych i posiadających powonienie, jest bardziej spirytusowe od spirytusu, drażniące brzydactwo, diabeł mnie podkusił bo chciałam zaoszczędzić czas przy stylizacji przed wyjściem) więcej grzechów nie pamiętam... a tak serio to jeszcze jest cały zestaw Tigi (szampon, odżywka d/s, odżywka b/s, kremożel stylizujący, pianka lekka, pianka mocna, serum) z czego dwóch pierwszych nie używam a reszta jest w fazie testów. aha, maski wzbogacam vatiką kokosową, miodem, sokiem z cytryny, chociaż nie zawsze w bliższych planach: - półprodukty, jakaś keratyna, jedwab, pantenol - plany bliższe niż dalsze ale poczekać muszą chwilę - joanna b/s, skończyła się a bez niej bida w dalekich planach mam: - yes to... (który mi się bardziej uwidzi w dniu kupna) - biowax (j.w.) - barwa tataro-chmielowa - mypa, odżwyka aloes - może powrócę do kallosa latte, póki co trochę mi się przejadł. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Lifthrasir
|
Przyszła kolej na mnie i moją naprawdę małą kolekcję
![]() Szampony: - Babydream - Mypa aloesowa Odżywki do mycia: - Isana z babassu Odżywki b/s: - Joanna Naturia, odżywka b/s z makiem i bawełną - Joanna Naturia, odżywka b/s z lnem i rumiankiem - Joanna Naturia, odżywka b/s z miodem i cytryną Maski i odżywki d/s: - Biowax do słabych i wypadających - L'Oreal, Elseve Total Repair 5 - Garnier avokado i karite - Yes To Carrots - Gloria Oleje: - kokosowy - ze słodkich migdałów - oliwa z oliwek Stylizatory: - żel lniany - zielony żel z Rossmanna - fioletowy żel Artiste Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2011-02-12 o 11:24 Powód: dodanie zdania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Szampony z SLSem:
1) Joanna z bursztynem 2) Joanna z pokrzywą* Szampony do codziennego mycia: 1) Babydream* 2) Hipp* Odżywki do mycia: 1) Hegron bez spłukiwania* 2) Yung z Babbassu* 3) Hegron do spłukiwania* 4) Mrs Potters z aloesem 5) Yung - Połysk jedwabiu Odżywki do spłukiwania: 1) Garnier z masłem karite* 2) Odżywka z aloesem Cien Med (do kupienia w Lidlu)* 3) Yung z Babassu* 4) Odżywka Artiste z keratyną 5) Wax L'biotica do włosów zniszczonych* 6) Balsam regenerujący Seboradin* 7)Petrole z chlorofilem 8) Garnier bez silikonów 9) Nivea do włosów kręconych (stara wersja) 10) Maska Gloria Oleje: 1) kokosowy (Efavit)* 2) nafta kosmetyczna (Anna)* 3) jojoba (Profarm) 4) ze słodkich migdałów (Profarm)* 5) słonecznikowy (ZSK) Odżywki bez spłukiwania: 1) Joanna z apteczki babuni z proteinami mlecznymi 2) Joanna z miodem i cytryną* 3) Joanna z lnem i rumiankiem* 4) Joanna z wrzosem 5) Joanna z pokrzywą 6) Ziaja z olejem rycynowym Stylizacja: 1) Żel lniany (własnoręcznie robiony)* 2) Rossmann - Yung (czarny) 3) Rossmann Styling Gel (ultra mocny - zielony) 4) Żel różowy z Rossmanna (nowa wersja) 5) Żel Mariza 6) Żel Palomy* 7) Balsam Nivea Flexible Care* 8) Żel różowy z Rossmanna (stara wersja) 9) Żel z Natury (Eurocosmetics) 10) Żel Artiste (zielona nakrętka) na różowo - produkty, które się skończyły i (jeszcze) nie uzupełniłam ich zapasu na niebiesko - produkty, które się skończyły (albo oddałam w dobre ręce ![]() * - produkty, które ponownie zakupiłam (produkty uszeregowane są w danej kategorii i danym "kolorze" malejąco - począwszy od tych, które lubię najbardziej) Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-06 o 16:44 Powód: Aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.