|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odżywka na elektryzujące się włosy
Mam problem z elektryzującymi się włosami. Używam jedwabiu, ale nie pomaga. Może ktoś też miał taki problem i może mi polecić dobrą odżywkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odżywka na elektryzujące się włosy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prawie każda odżywka zmniejsza elektryzowanie, jeśli zawiera składniki takie jak np Cetrimonium Chloride albo Behentrimonium Chloride. Jedwab ich nie zawiera, przynajmniej żaden mi znany. Tylko że to może nie wystarczyć, jeśli nosisz swetry i czapki z włókien typu akryl. Zimą warto je prać ze sporą ilością płynu do płukania i pryskać płynem z antystatykami. I zainwestować w coś innego do czesania niż plastikowy grzebień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
O to, to!
Mi długie lata nic nie pomagało na elektryzowanie. Dopiero jak zainwestowałam w drewnianą szczotkę (chodzi o drewniane kolce, nie rączkę) to przeszło. Jak ręką odjął.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja używam drewnianej szczotki i normalnych odżywek do spłukiwania.
Mam niestety ten sam problem. Włosy tak się strasznie elektryzują, że zawsze muszę je mieć związane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nawilżanie, nawilżanie, nawilżanie...
![]() Garnier Awokado i Karite, może coś bez spłukiwania. Gdy jestem poza domem i włosy elektryzują się np. od czapki czy szalika, to pomaga NIEWIELKA ilość kremu do rąk nałożonej na dłonie i delikatne przeczesanie włosów palcami ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek, bo znalazłam świetną odżywkę, po której nie elektryzują mi się włosy:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...udowujaca.html Są mocno wygładzone i nawet lekko wyprostowane, ale może obciążyć, więc przy rzadkich i cienkich włosach raczej się nie sprawdzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.