Metamorfoza - prezent dla żony - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 09:48   #1
CrustyCamel
Przyczajenie

Metamorfoza - prezent dla żony

Szanowne Panie,

to mój pierwszy post na tym forum (choć wcześniej szukając prezentów dla żony już tu zaglądałem ;-) ) dlatego witam wszystkie Panie serdecznie. Nie przedstawiam się z imienia, na wypadek ewentualnej dekonspiracji przez żonę

Wymyśliłem, że mojej ukochanej sprawię na gwiazdkę bon na metamorfozę (nie wiem, czy to tak się nazywa). Chodzi mi o całodzienną konsultację z wizażystką (?), która doradzi w sprawach kompleksowej (zmiany) fryzury, makijażu, doboru kosmetyków, etc. Co do ubioru/garderoby to może mniej mnie to intersuje, ale jeśli jest częścią pakietu, to może być.

Szukam czegoś w dużym mieście, pewnie najłatwiej w Warszawie, ale mógłby też być Poznań, Wrocław, Lublin, Kraków, Łódź... jesteśmy mobilni.

Chciałbym bardzo prosić o poradę gdzie są dobre centra/wizażystki i konkretne namiary.
Próbowałem skontaktować się już z dwoma (Akademia Metamorfoz, p. Świecka) ale bez skutku zero odpowiedzi czy kontaktu telefonicznego.

Pomóżcie proszę, bo dla faceta to naprawdę trudny temat
Z góry dzieki.
Pozdrawiam
CrustyCamel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:08   #2
nynka_1987
Zadomowienie

Dot.: Metamorfoza - prezent dla żony

A wiesz, czy żona będzie zadowolona z takiego prezentu? Bo może być tak, że się obrazi
Stary 2014-12-01, 11:15   #3
CrustyCamel
Przyczajenie

Nie wiem, czy będzie zadowolona, ale raczej na pewno się nie obrazi. Wie, że podoba mi się jej obecny wygląd (bo jej o tym mówię ;-) ), ale jako dobry mąż wsłuchuję się w 'sygnały' - czasami wspominała, że by coś zmieniła w swojej fryzurze, ale brakowało zawsze jakiegoś dobrego fryzjera/stylisty, który zaproponowałby taką zmianę dobraną do jej typu urody w komplecie z jakimś makijażem, etc.
Poza tym jest prawdziwą kobietą, więc nie sądzę, by nie było jej miło w salonie fryzjerskim/studiu urody

Wydaje mi się to być oryginalnym prezentem - kupować kolejny raz perfumy czy biżuterię trąci nudą i brakiem pomysłu...

Właśnie rozmawiałem z miła panią ze studia Extravaganza z Wawy. Ale w międzyczasie też znalazłem 2 studia w Poznaniu, które wyglądają profesjonalnie. Będzie trudno wybrać pewnie jak przyjdzie co do czego, ale o to będę martwić sie później.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

PS.

Wy Kobiety to jednak skomplikowane bestie jesteście Facet się stara, a tu może zostać zbesztany za ewentualną sugestię (że wygląd żony/dziewczyny mu się nie podoba), o której nawet nie pomyślał (my jesteśmy prości - zero komunikatów podprogowych ;-) ).

Ale dzięki za ostrzeżenie
Stary 2014-12-01, 12:13   #4
angelisaz
Przyczajenie

Ja bym była w siódmym niebie jakby mój mąż sprawił mi tak prezent Oczywiście to zależy od osoby , każdy może to przyjąc inaczej
angelisaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:59   #5
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CrustyCamel Pokaż wiadomość
Wy Kobiety to jednak skomplikowane bestie jesteście Facet się stara, a tu może zostać zbesztany za ewentualną sugestię (że wygląd żony/dziewczyny mu się nie podoba), o której nawet nie pomyślał (my jesteśmy prości - zero komunikatów podprogowych ;-) ).
Powiem Ci, że coś w tym jest ale to, że jesteście prości nigdy nie zrozumiem

Osobiście nie wiem czy bym chciała być obdarowana takim prezentem, szybciej wolałabym np. jakiś wspólny wypad do spa.

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2014-12-01 o 18:01
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 09:16   #6
CrustyCamel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość

Osobiście nie wiem czy bym chciała być obdarowana takim prezentem, szybciej wolałabym np. jakiś wspólny wypad do spa.
Fajnie, że myślisz o czymś dla Was dwojga (spa). Ale tak się składa, że własnie wspólne SPA zaliczamy przed świętami, także muszę coś innego z listy dodać.

Jak na razie jest nieźle. Po paru dniach ciszy odezwały się do mnie 2 salony z Wawy: Akademia Metamorfoz i Extravaganza. Jutro powinienem mieć wyceny, a potem tylko mały pryszcz - wybór (aha...) i po wszystkim

Dzięki za zainteresowanie dotychczas.
Jakby któraś z Pań wiedziała coś o jednym albo drugim salonie byłbym wdzięczny. Wiadomo, w necie można wiele opinii wyszperać, ale nigdy nie wiadomo kto je pisze, a tutaj raczej się znacie i jest większe zaufanie.

pozdrawiam.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

Nika, tu nie trzeba nic rozumieć - naprawdę! To trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, a życie staje się prostsze
Stary 2014-12-02, 12:01   #7
BettyNails
Raczkowanie

Polecam Fabrykę Kobiecości prawdziwe metamorfozy i szereg specjalistów
BettyNails jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 13:44   #8
CrustyCamel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BettyNails Pokaż wiadomość
Polecam Fabrykę Kobiecości prawdziwe metamorfozy i szereg specjalistów
Betty, dzięki - zapytanie już wysłane
To we Wrocławiu, prawda?
Stary 2014-12-02, 13:55   #9
whoyoulove
Raczkowanie

.
whoyoulove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 13:57   #10
BettyNails
Raczkowanie

Cytat:
Betty, dzięki - zapytanie już wysłane
To we Wrocławiu, prawda?
tak naprawde warto, dziewczyny są cudowne
BettyNails jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 15:12   #11
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:

dokładnie, ja to samo..
generalnie staram się dbać o siebie na codzień, wiadomo że dla siebie ale też w dużej mierze żeby jak najbardziej podobać sie Tż, wiec gdyby wyskoczył mi z prezentem "metamorfoza" to byłoby mi zwyczajnie przykro..
Midnight___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 15:19   #12
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Fajnie, że myślisz o czymś dla Was dwojga (spa). Ale tak się składa, że własnie wspólne SPA zaliczamy przed świętami, także muszę coś innego z listy dodać.

Nika, tu nie trzeba nic rozumieć - naprawdę! To trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, a życie staje się prostsze
To może zamiast spa - jakaś wycieczka ?

Niby podejście okej, ale to i tak trudne

Cytat:
Napisane przez Midnight___ Pokaż wiadomość
dokładnie, ja to samo..
generalnie staram się dbać o siebie na codzień, wiadomo że dla siebie ale też w dużej mierze żeby jak najbardziej podobać sie Tż, wiec gdyby wyskoczył mi z prezentem "metamorfoza" to byłoby mi zwyczajnie przykro..
Gdyby ktoś mi zaproponował metamorfozę wyglądu mogłabym to odebrać jako coś co oznacza, że dostatecznie o siebie nie dbam

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2014-12-02 o 15:20
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 16:22   #13
CrustyCamel
Przyczajenie

Cytat:
dokładnie, ja to samo..

Hmmm, kurcze widzę, że to niełatwy temat...
Cóż, albo będzie klapa, albo hit
Może kwestia jest w nazewnictwie? - jakbym nazwał to 'wizyta w profesjonalnym studiu wizażu' to byłoby łatwiejsze/przyjemniejsze w odbiorze?

Zasiałyście trochę niepokoju we mnie, musze się zastanowić, ale mimo wszystko jestem przekonany, że moja Żonka źle tego nie odbierze - wie, że podoba mi się jej obecny wygląd. Ja to traktuję na zasadzie jakiejś przygody, odrobiny szelństwa... Kurcze może źle kombinuję, ale wydawało mi się, że to fajny prezent może być... Coś oryginalnego, a nie sztampa w stylu 'oooo, jaki ładny wisiorek...' (i wisiorek do szuflady, bo podobny do 10 innych które już ma).

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
To może zamiast spa - jakaś wycieczka ?

Niby podejście okej, ale to i tak trudne

Gdyby ktoś mi zaproponował metamorfozę wyglądu mogłabym to odebrać jako coś co oznacza, że dostatecznie o siebie nie dbam
Ja absolutnie nie chcę niczego sugerować, ale jak się z kimś jest, ta druga osoba zapewnia, że Cię kocha, że jej się podobasz, etc. to czy taki prezent można w szczerym związku zrozumieć opacznie? Mnie jako facetowi się wydaje/wydawało, że nie, ale widać, że to nie takie proste.

Pozdrawiam i niezmiennie dzięki za porady.
Stary 2014-12-02, 17:51   #14
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm, kurcze widzę, że to niełatwy temat...
Cóż, albo będzie klapa, albo hit
Może kwestia jest w nazewnictwie? - jakbym nazwał to 'wizyta w profesjonalnym studiu wizażu' to byłoby łatwiejsze/przyjemniejsze w odbiorze?

Zasiałyście trochę niepokoju we mnie, musze się zastanowić, ale mimo wszystko jestem przekonany, że moja Żonka źle tego nie odbierze - wie, że podoba mi się jej obecny wygląd. Ja to traktuję na zasadzie jakiejś przygody, odrobiny szelństwa... Kurcze może źle kombinuję, ale wydawało mi się, że to fajny prezent może być... Coś oryginalnego, a nie sztampa w stylu 'oooo, jaki ładny wisiorek...' (i wisiorek do szuflady, bo podobny do 10 innych które już ma).

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja absolutnie nie chcę niczego sugerować, ale jak się z kimś jest, ta druga osoba zapewnia, że Cię kocha, że jej się podobasz, etc. to czy taki prezent można w szczerym związku zrozumieć opacznie? Mnie jako facetowi się wydaje/wydawało, że nie, ale widać, że to nie takie proste.

Pozdrawiam i niezmiennie dzięki za porady.
A jesteś pewien że ona chce cokolwiek zmieniać?
Bo gdybym ja dostała taki prezent to pomijając że zrobiłoby mi się przykro (odebrałabym to jako że coś we mnie sie nie podoba/zaniedbuje się) to nawet bym tam nie pojechała. A gdyby już to tylko żeby nie robić przykrości Tż, ale chciałabym to jak najszybciej "odklepać" i wracać, nie chce nic zmieniać ani w stylu, ani w wyglądzie ani w makijażu, wiec dawane tam rady jedynie by mnie irytowały a całe to wyjście do którego bym się zmusiła psuło humor.
Także przemyśl to jeszcze lepiej kilka razy albo dyskretnie ją podpytaj...
Stary 2014-12-02, 18:09   #15
CrustyCamel
Przyczajenie

Podcinacie mi skrzydła!
Ale dzięki za szczerość. Idę się przespać z tematem.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
A jesteś pewien że ona chce cokolwiek zmieniać?
(...)
albo dyskretnie ją podpytaj...
Nie mam pewności, że chce coś zmieniać. Ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem.
Czytałem tez o babkach, które tez nie chciały, a potem się przekonały i im sie podobało.

Co do dyskretnego podpytania to nici - ona ma szósty zmysł i bestia zaraz zwietrzy podstęp

Edytowane przez CrustyCamel
Czas edycji: 2014-12-02 o 18:05
Stary 2014-12-02, 18:33   #16
Midnight___
Rozeznanie

gorzej jak coś zmieni na siłę żeby Ci nie robić przykrości i będzie się z tą zmianą potem męczyła i źle czuła...
lepiej się z tym prześpij .
Stary 2014-12-03, 09:16   #17
201711281030
Konto usunięte

Ja bym się cieszyła, jakbym otrzymała taki prezent.
Chyba każda kobieta marzy o idealnej fryzurze, makijażu i ubiorze.
Wiadomo, że np. fryzura jest ładna i się nam podoba, ale zawsze może być lepiej. Jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy!
Głowa do góry! Jeśli mówisz, że Twoja żona wspominała, że chętnie by coś zmieniła...
Nie zabijajcie kreatywności w mężczyznach
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 10:27   #18
CrustyCamel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Ja bym się cieszyła, jakbym otrzymała taki prezent.
Chyba każda kobieta marzy o idealnej fryzurze, makijażu i ubiorze.
Wiadomo, że np. fryzura jest ładna i się nam podoba, ale zawsze może być lepiej. Jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy!
Głowa do góry! Jeśli mówisz, że Twoja żona wspominała, że chętnie by coś zmieniła...
Nie zabijajcie kreatywności w mężczyznach

Dzięki za wsparcie

Jest decyzja: realizuję plan.
Teraz musze tylko dokonać jakiegoś wyboru, zawęzić go.
Jedną ofertę mam z rozłożeniem całości na 2 dni (ale to podobno i tak maraton). Drugą w jeden dzień. Z jednej strony na spokojnie (2 dni) może być lepiej, bez pośpiechu, z drugiej strony nie wiem, czy żonce będzie chciało się 2 dni poświęcić na to (tym bardziej, że wspólne zakupy też są w ramach usługi) i czy w związku z tym, nie lepiej wybrać opcji 1-dniowej.
Ech, same dylematy... Ale czego się nie robi

Pozdrawiam wszystkie Panie!
Stary 2014-12-03, 10:30   #19
eSowa
Raczkowanie

Ja bym się ucieszyła z takiego prezentu i w ogóle bym tego nie odebrała jako niezadowolenie partnera z mojego wyglądu. Jakby dał bon na fryzjera, to by znaczyło, że mu się nie podoba fryzura? o.O
Po prostu chce sprawić przyjemność i sprezentować coś, co jest dość drogie, a jak wiadomo, dla każdej z Pań bardzo przyjemne Myślę, że nawet nie ma co rozmyślać, czy chce coś zmieniać w sobie. Ja jestem z siebie zadowolona, ze swojego wyglądu i ubioru, ale jakby mi ktoś sprezentował wizytę u stylisty, to chętnie bym z tego skorzystała. Zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć, zmienić jakieś drobnostki, dzięki czemu będzie się wyglądać szykowniej, ale na pewno nie odebrałabym tego jako sugestię, że coś jest w moim wyglądzie nie tak. Dziewczyny, trochę pozytywnej samooceny i otwartości na nowe rzeczy Dla mnie super pomysł.

Cytat:
Dzięki za wsparcie

Jest decyzja: realizuję plan.
Teraz musze tylko dokonać jakiegoś wyboru, zawęzić go.
Jedną ofertę mam z rozłożeniem całości na 2 dni (ale to podobno i tak maraton). Drugą w jeden dzień. Z jednej strony na spokojnie (2 dni) może być lepiej, bez pośpiechu, z drugiej strony nie wiem, czy żonce będzie chciało się 2 dni poświęcić na to (tym bardziej, że wspólne zakupy też są w ramach usługi) i czy w związku z tym, nie lepiej wybrać opcji 1-dniowej.
Ech, same dylematy... Ale czego się nie robi

Pozdrawiam wszystkie Panie!

Zależy, co jest w takim zestawie zagwarantowane. Jeden dzień na wywiad, konsultacje, nowe propozycje i zakupy? To chyba męczące

Edytowane przez eSowa
Czas edycji: 2014-12-03 o 10:34
eSowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 11:33   #20
CrustyCamel
Przyczajenie

Opcję dwudniową chyba wykluczę, bo to we Wrocławiu - możliwe, ale mniej po drodze niż Wawa. W Wawie jeden pełny dzień łatwiej wykroić, a i zakupy na koniec dnia kilka godzin winny wystarczyć.
Wybór jest zatem między Extravaganza Wy-Spa http://www.extravaganza-wyspa-urody.pl/metamorfozy.html a Akademią Metamorfoz http://www.akademiametamorfoz.pl/met...listka-nowosc/

Obie firmy wydają się profesjonalne, z tym że Extravaganza jest też nastawiona na szerszą kosmetykę, ale fryzjerstwo wydaje mi się mniej wyeksponowane. Akademia Metamorfoz jakoś bardziej podkreśla zmianę fryzury (może to tylko wrażenie?).

Podwpowiedzi? Ktokolwiek? ;-)
Stary 2014-12-03, 11:49   #21
201711281030
Konto usunięte

Nie znam ani jednej ani drugiej, ale moim zdaniem Akademia Metamorfoz wygląda na bardziej profesjonalną i ma ciekawszą ofertę
Stary 2014-12-04, 09:10   #22
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Nie znam ani jednej ani drugiej, ale moim zdaniem Akademia Metamorfoz wygląda na bardziej profesjonalną i ma ciekawszą ofertę
popieram
Stary 2014-12-04, 10:25   #23
CrustyCamel
Przyczajenie

A więc zaklepane: Akademia Metamorfoz.

Serdeczne dzięki wszystkim Wam za porady, a także te krytyczne głosy. Fajne z Was babeczki

Pozdrawiam serdecznie.
Stary 2014-12-04, 10:30   #24
201711281030
Konto usunięte

Ależ nie ma za co

Mógłby mój TŻ mieć takie pomysły, jak Ty. Chyba mu podpowiem
Stary 2014-12-04, 14:23   #25
88agnik
Rozeznanie

Akademia metamorfoz
Pomysl na prezent udany jesli tylko zona ma troche dystansu do siebie i nie zaklada, ze caly swiat jest przeciwko niej. Widzialam kilka metamorfoz i zawsze wychodzily rewelacyjnie a piejne kobiety stawalu sie jeszcze piekniejsze.
Samemu ciezko jest dokonac zmiany-przyzwyczajenie- potrzeba kogos kto oceni swiezym spojzeniem.
Stary 2014-12-05, 10:06   #26
Iniusia78
Raczkowanie

Też myślę, że to świetny pomysł na prezent
Iniusia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 12:41   #27
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Świetny pomysł i myślę, że jeśli partnerka wie, że jej się podobasz i prezent faktycznie ma być dla niej, to jest to super pomysł! Gratulacje dla Twojej inwencji!
Stary 2014-12-08, 11:25   #28
CrustyCamel
Przyczajenie

Dzięki wszystkim za ciepłe słowa zachęty.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotek90 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Twojej inwencji!
No trochę mi zajęło wykombinowanie tego. Wiedziałem, że nic materialnego nie załatwi sprawy, więc musiałem coś wynaleźć

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Ależ nie ma za co

Mógłby mój TŻ mieć takie pomysły, jak Ty. Chyba mu podpowiem
Nie ma sprawy - na razie odstępuję od pobierania opłat za prawa autorskie do pomysłu ;-)
Ale jak już dostaniesz tą metamorfozę, to się pochwal jak wyszło!

pozdrawiam
Stary 2014-12-17, 16:33   #29
tysiunia88
Raczkowanie

Również popieram
tysiunia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 22:42   #30
issunka_html
Raczkowanie

GG do issunka_html

Tak sobie to czytam, czytam i mam nieodparte wrażenie, że CrustyCamel jest tak naprawdę Panią (styl pisania bardziej pasuje mi do kobiety), a w dodatku specjalistką od marketingu szeptanego...ale może to tylko wrażenie.

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości