Wody kolońskie damskie

Demeter Grass (U) edc 30ml

Twitter
    17 czerwca 2016 o 13:57
    Słodkie źdźbło
    Z niestrudzonym uporem będę kupowała zapachy Demeter w ciemno i żadna porażka (jak do tej pory!) nie odciągnie mnie od tego szalonego pomysłu. Tak, tak, znowu w ciemno i znowu nie za bardzo. Każdy ma w głowie odczucie danego zapachu, każdy inaczej zdefinuje zapachowo trawę. Grass Demeter nie jest moją definicją trawy, jednak sam zapach jest dosyć ciekawy. Zapach trawy, to dla mnie ten, unoszący się po skoszeniu trawnika, Grass Demeter to zapach słodkiego źdźbła trawy, które rozgryza się w zębach na letnich spacerach i które tryska na policzki zielonym, słodkim sokiem. Jeśli ktoś ma taką definicję trawy, to trafił w dziesiatkę. Trwałość demetrowa, raczej krótkotrwała. Radość z poznania nowego demetrowego dziwadełka - wielka!
    • Flakon
  • 1 lipca 2011 o 0:02
    blee!!!!
    Jako nastolatka zetknęłam się z pięknym zapachem o nazwie "grass". Kiedy go wąchałam mogłam myśleć tylko o zielonej, bujnej i soczystej trawie. Nie wiem jednak jakiej firmy ów zapach był, zapolowałam więc na grass demeter. Kiedy nadszedł oczekiwany flakonik, psiknęłam, powąchałam i poczułam się, jakbym zderzyła się ze ścianą. Co za smród! Jaka trawa? Jaka łąka? Jakie kwiaty polne? To zapach kostki toaletowej starego typu, takiej zawieszanej w plastikowym koszyczku koło spłuczki, pomieszany z zapachem pasty do butów i takiej pasty do podłóg z lat 80. Obleśny. Wstrętny. Zrobiłam kilka podejść i w dalszym ciągu czułam się, jakbym przesadziła z obecnością w publicznej, mocno zaniedbanej toalecie - na pewno z uwagi na ta nutę zapachową kostki toaletowej. Niech nikt nie kupuje w ciemno. Używam tego produktu od: Nie zużyłam opakowania 30 ml. Psiknęłam 3 razy. Oddałam. Ilość zużytych opakowań: NIgdy więcej.
  • 18 czerwca 2010 o 8:19
    bardzo zielony
    Lubię takie zielone, trawiaste zapachy. Grass wiernie oddaje zapach świeżo skoszonej trawy. Tak jak to w przypadku Demeter bywa- zapach nie rozwija się na skórze. Mimo wszystko polecam fanom naturalistycznych zapachów :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 18 lutego 2010 o 22:53
    Nie trawa...
    Zaskakujące, jak bardzo ten zapach jest i jednocześnie nie jest trawą. Dla mnie nie jest to trawa, tylko łąka. Z koniczyną, z polnymi kwiatami, z ostem, z młodą trawą - kompletna łąka, której zapachu nie umiałabym sobie nawet przypomnieć. A mimo tego przy pierwszym powąchaniu czy w przelotnym kontakcie kojarzy się tylko z trawą, czasami lekko przesuszoną, czasami świeżą i soczystą, skojarzenia na tyle niepodobne, że podejrzewam swój nos o poddawanie się autosugestii. Kupię ponownie, jeśli nadarzy się okazja. Zapach nie jest stworzony dla mnie, opakowanie nie jest piękne - ale całość, za samą karkołomność i rozmach udanego przedsięwzięcia odtworzenia zapachu trawy, zasługuje na maksimum gwiazdek. Zdania pewnie będą podzielone, ale wydaje mi się, że w Demeter nie chodzi o obiektywny zapach, ale o wrażenie, wspomnienie, skojarzenie... Wakacje na wsi, leżenie w trawie, karmienie królików, plecenie wianków, pakowanie świeżo skoszonej trawy do worków - wszystko jest zamknięte w tej prostej butelce. PS. Trwałość, choć nie jest dla mnie w tym wypadku żadnym elementem oceny, jest imponująca, bo ponad kilkugodzinna; na pewno lepsza, niż chwalonego w tym względzie Thunderstorm. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie własnego 4 oz
  • 15 maja 2009 o 0:30
    trawowa trawa
    Świeżo ścięta trawa. Ja uwielbiam zapach trawy spod kosiarki, demeter wiernie go odwzorowuje. Trwałość przyzwoita. Zapach zmienia się, po krótkim czasie wysładza, wg mnie pięknie, dla męża- nie do zniesienia. Gdyby nie on, na pewno kupiłabym całą flachę, bezskutecznie szukam bowiem zielonego zapachu, nie świeżakowatego, bez typowo bazowych utrwalaczy typu sandał. Trwałość przyzwoita- 3,4 h. Opakowanie- jest. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań:próbka