Wody kolońskie damskie

Jo Malone Blackberry & Bay Cologne EDC

Jo Malone BlackBerry & Bay Cologne Spray (oryginalnych nally without BOX) 30 ML/1oz  damskie Parfum 0690251026098
Jo Malone Blackberry&Bay

• 22 marca 2025 o 13:38
    Wiosenna piękność
    Mam ogromną słabość do zapachów Jo Malone. Mają w sobie coś takiego,że koniecznie chce się je mieć. Wydaje mi się,że wynika to z kompozycji zapachowych, które brzmią często bardzo naturalnie i są niezwykle łatwe i przyjemne w noszeniu. Bardzo podoba mi się koncepcja minimalistycznych flakonów. Są wykonane z grubego szkła, które jest przezroczyste. Przód flakonu zdobi beżowa etykieta z nazwą marki oraz zapachu. Całość jest zwieńczona srebrną zatyczką. Nie można nie wspomnieć o samym opakowaniu, które jest piękne. Jest to bardzo dobrej jakości karton, który ozdobiony jest dodatkowo wstążką. Takie pakowanie jest idealne na prezent. Opakowanie różni się w zależności od tego czy zostanie kupione stacjonarnie czy w sklepie internetowym. Stacjonarnie w Douglasie otrzymamy tekturowe opakowanie bez dodatkowej grafiki lecz cały czas utrzymane w eleganckim tonie. Zamawiajac zapach online na stronie Douglasa otrzymamy opakowanie z motywem przewodnim zapachu czyli w tym przypadku jerzyny. Pani stacjonarnie dodatkowo zapakowała zapach w prezentową torbę, która była wyłożona zapachowym papierem i aż szkoda mi było to odpakowywać tak pięknie prezentowała się całość. Jeżeli chodzi o sam zapach to jest bardzo optymistyczny, radosny i łatwy w noszeniu. Otwiera się owocowym uderzeniem, które jest niezwykle przyjemne dla nosa. Nie jest to słodki ulepek lecz czuć tutaj kwaskowatość owoców. Po chwili do głosu dochodzą kwiaty a całość jest przełamana liściem laurowym. Liść laurowy nie wprowadza przyprawowego klimatu tylko dodaje zaskakującego orzeźwienia. Całość pięknie wybrzmiewa na skórze i nie jest podobna do żadnego innego zapachu poznanego przeze mnie do tej pory. Warto podkreślić,że jest to woda kolońska dlatego trwałość nie będzie powalająca.
    Zalety:
    • Zapach brzmi bardzo naturalnie i jest łatwy w noszeniu
    • dodano ciekawy składnik, którym jest liść laurowy
    • zapach niepowtarzalny i bardzo optymistyczny
  • 23 stycznia 2025 o 12:14
    Lubię zapachy Jo Malone
    Chciałam inny zapach wody Jo Malone Ornage Blussom, jednak przez błąd na stronie otrzymałam ten zapach. I ze mną został. Zapach oryginalny jak większość zapachów Jo Malone. Świeży ale też dosyć słodki. Ludzie pytają nie czym pachnę to zaleta :) ale moim zdaniem szybko zapach ulatuje i ma małą projekcję. Po kilku godzinach czuję blisko ciała lub na ubraniu. Flakon klasyczny minimalizm, mi się podoba. Cena jest za wysoka .
  • 5 czerwca 2024 o 14:24
    Kocham kocham kocham
    Zawsze miałam problemy z perfumami. Przetestowałam niezliczoną ilość flakonów i mogę policzyć na palcach jednej ręki te, które mogę spokojnie używać. Niestety od większości perfum boli mnie od razu głowa oraz mam mdłości, niejednokrotnie muszę zmyć to co przed chwilą psiknęłam, aby móc funkcjonować w ciągu dnia. Perfumy Jo Malone przyciągnęły mnie wyglądem, eleganckim acz skromnym. Pierwszy raz do butiku Jo Malone weszłam parę lat temu na lotnisku w Genewie. To, co zrobiło na mnie wrażenie, to brak typowego dla perfumerii słodkiego zapachu. Tutaj było wręcz przeciwnie, zapachy były lekkie, orzeźwiające, inne; całkowicie inne niż znamy z każdej perfumerii. Kupiłam 30ml buteleczkę i poleciałam do domu. Buteleczka bardzo minimalistyczna, elegancka. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy użyłam ich pierwszy raz. Błogie uczucie, cudny zapach, który po paru minutach przestałam czuć, a jednak każdy cały dzień mnie pytał czym ja tak pachnę. Zapach jest, hmm, inny, świeży. Na poczatku czujesz liść laurowy wymieszany z grejpfrutem i lekką nutą jeżyny, bardzo delikatnie przełamuje się nuta kwiatowa, ale nic słodkiego. Moim zdaniem jest to idealny zapach na wiosnę i lato. I to był strzał w dziesiątkę. Teraz kupuje już tylko buteleczki 100ml. Cena jest wysoka, ale ja uważam że warto. W Polsce stacjonarnie dostępne w drogeriach Douglas, poza tym w internecie i na większych lotniskach. Kocham kocham kocham.
    Zalety:
    • niepowtarzalny zapach
    • możliwośc mieszania zapachów Jo Malone
    Wady:
    • cena nie jest dla mnie wadą
    W strefie wolnocłowej
  • 9 grudnia 2023 o 14:25
    cudowne, lekkie, zielone
    Cała marka Jo Malone jest moim odkryciem, a ten zapach chyba najbardziej ulubionym na ciepłe dni. Jest rześki, ale z charakterem. Dla mnie bardzo zielony, słabo wyczuwam jeżynę. Trwałość okej, kilka godzin. Największą zaletą jest to, że zapachy Jo Malone są niepodobne do niczego innego, unikalne majstersztyki. Polecam każdemu, kto ma przesyt cukru, wanilii w zapachach.
    Zalety:
    • kompozycja, flakon
    Wady:
    • cena, dostępność
    vandyck
    8 marca 2020 o 10:54
    Letni poranek
    Ten zapach pasuje do śniadania w ogródku, pikniku, świeżego ciepłego letniego poranka, zwiewnej sukienki, beztroskiego weekendu. Na wczesne jesienne ciepłe i słoneczne dni jako wspomnienie lata. Jest to jeden z moich pierwszych zapachów Jo Malone. Najchętniej łączę go z Nectarine Blossom & Honey tej samej marki, przedłuża to trwałość zapachu, i sprawia, że zapach jest nie o bardziej ‚skomplikowany’. Jednak nie wracam do niego często i raczej nie kupię ponownie. Wody kolońskie Jo Malone pachną tak samo przez cały dzień, a ja lubię dynamiczne zapachy.
    Zalety:
    • Przyjemny owocowy zapach
    • Trwałość jest ok - około 6 godzin
    Wady:
    • Brak projekcji na mojej skórze