Wazelina do ust

e-ZikoApteka.pl

Olkaf
    4 maja 2025 o 17:03
    Ziaja Wazelina Biała – Must-have w każdej kosmetyczce
    Biała wazelina od Ziaja to absolutny klasyk w mojej pielęgnacji! Używam jej głównie do nawilżenia suchych miejsc na skórze, jak łokcie, kolana czy usta. Doskonale chroni skórę przed wiatrem i mrozem, a także świetnie sprawdza się w pielęgnacji suchej skóry wokół paznokci.
    Zalety:
    • Mega nawilża i regeneruje bardzo suchą skórę.
    • Stosunkowo lekka konsystencja w porównaniu do innych wazelin.
    • Bardzo uniwersalna – idealna na usta, suchą skórę czy zniszczoną skórę wokół paznokci.
    • Niedroga i łatwo dostępna w każdej drogerii.
    Wady:
    • Może pozostawiać tłusty film na skórze, więc nie jest najlepsza do codziennego stosowania na całe ciało.
    • Nie wchłania się w pełni, więc trzeba ją aplikować raczej na noc.
  • 29 kwietnia 2025 o 0:51
    Klasyk kosmetyczny
    Ten produkt to klasyka, dobry do wszystkiego – takie opinie o nim słyszałam i to mnie zachęciło do wypróbowania. Jednak dosyć szybko zorientowałam się, że nie jest to kosmetyka dla mnie. I nie jest to winą samego produktu, tylko moich preferencji. Podzielę się swoimi przemyśleniami, ale one nie podważają zalet i zasadności istnienia wazeliny. Głównym moim zamysłem było stosowanie tego produktu na usta, jednak brak zapachu po pewnym czasie sprawił, że coraz mniej chętnie po niego sięgałam na rzecz balsamów czy masek z przyjemnym aromatem. Rodzaj opakowania, czyli słoiczek dodatkowo sprawił, że nie mogłam wrzucić go do torebki czy plecaka jako „awaryjnego balsamu”, nie jest to też najbardziej higieniczna opcja. Produkt ten co do zasady nie nawilża, on raczej chroni przed wysuszaniem, więc nie mogłam go używać jako krem do twarzy czy do rąk z tego powodu, ale też dlatego że jest dosyć tłusty i potrzebuje więcej czasu na wchłonięcie. Jeszcze nie odkryłam jakiegoś cudownego zastosowania u mnie dla wazeliny, może kiedyś to się zmieni, ale na razie wybieram inne produkty.
    • Konsystencja
    • Dostępność
    • Długa data ważności
    Wady:
    • Mało higieniczna aplikacja z opakowania
    • Wolno się wchłania
    • Brak zapachu
  • 25 kwietnia 2025 o 22:56
    Klasyk, który zawsze działa :)
    Wazelina Ziaja to mój sprawdzony ratunek na suchą skórę :) niezastąpiona zwłaszcza zimą, ale nie tylko. Świetnie natłuszcza, chroni i regeneruje nawet bardzo przesuszony naskórek. Używam jej na usta, dłonie, łokcie, a nawet jako zabezpieczenie skóry przed mrozem. Prosty skład, dobra cena i skuteczność – nic więcej nie trzeba. Warto mieć ten słoiczek zawsze pod ręką :)
    Zalety:
    • wydajność,
    • dobrze natłuszcza
    • koi skórę
    Wady:
    • brak zapachu :(
  • 20 kwietnia 2025 o 0:52
    Super
    Wazelina super nawilża usta i pielęgnuje, chroni przed przesuszeniem , nie pękają usta, opakowanie jest małe , do torebki idealne , jest wydajna bardzo, nie jest droga tak samo. Ma super zapach i działanie . Polecam
  • 18 kwietnia 2025 o 14:03
    must-have
    Bardzo lubię mieć nawilżone usta. Przetestowałam wiele wazelin i ta jest naprawdę dobra. Nie lubię jak kosmetyki zostawiają lepką warstwę na ustach- z czym nie mam problemu przy korzystaniu z tej wazeliny. Świetnie nawilża, wygładza usta. Używam jej nie tylko na usta, ale czasami też na suche skórki. Myślę, że każdy zna tą wazelinę i słusznie. Cenę również ma bardzo dobrą. Zużyłam już trzy opakowania. Na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza usta
    • regeneruje
    • nadaje się nie tylko na usta