![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wzrost u faceta
Spotykałybyście się z facetem niższym od Was? Nie mówię że niższy o głowę, ale gdzieś ze 3 cm? Ja sama jak na kobietę jestem dość wysoka, i nigdy nie przyszło mi do głowy umawiać się z niższym, ale ostatnio poznałam chłopaka który właśnie odpowiada opisowi wyżej... Jest całkiem przystojny, inteligentny, stara się ale czuje się tak jakoś....dziwnie. Nie wiem może przesadzam, wyoblrzymiam ale też nie chcę stracić fajnego chłopaka tylko dlatego ze jest niższy... Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzrost u faceta
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Podobno wygląd nie ma znaczenia
![]() ![]()
![]() |
#4 |
po drugiej stronie szafy
|
Myślę, że stała użytkowniczka powinna bez problemu korzystać z wyszukiwarki. Problem stary jak świat, poruszany miliony razy.
Poczytaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=170093 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=275016 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=384498 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654134 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665168
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja bym sie nie spotkała z takim chociaż sama mam 175 cm i jestem wyższa od wielu panów, ale jeżeli pasuje ci to próbuj, ale myślę że z czasem będzie Ci to coraz bardziej przeszkadzac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dla przykładu powiem Ci, że moi rodzice mają znajomych, gdzie pani jest wyższa od swojego męża i to o dobre kilkanaście cm, a żyją razem od wieeelu lat, mają dwóch dorosłych synów i widać, że są szczęśliwi... więc co? ![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Miałam podobną sytuacje jak Ty tylko on był ode mnie niższy troszkę więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mój mąż jest ode mnie niższy o jakieś 2 cm i owszem, czasem chcialabym zeby był wyzszy, ale ma tyle innych atutów na plus, że prawie mi to nie przeszkadza. Jak go poznałam to pomyslalam sobie, ze 2 cm to głupi powod, żeby nie dać mu szansy, bo oprócz tego bardzo mi się podoba. Tym bardziej, ze co z tego, że facet bedzie wyższy, a debil do kwadratu...
W codziennym życiu nie wzrost jest najważniejszy, tylko zrozumienie, wsparcie, szacunek i miłość. Może właśnie ten facet jest Ci pisany, a Ty przez głupie stereotypy i trzy centymetry stracisz coś fajnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma co przekonywać, że niższy facet jest w porządku, bo jak im obojgu to będzie przeszkadzało to co zrobią? Trzeba kierować się tym co się samemu uważa i swoją samooceną. Chyba, że jak Ci tutaj napiszemy wszystkie, że niski jest cool to z nim będziesz, a jak nie to go rzucisz? ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-01-05 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A mnie się wydaje, że z niższym od siebie facetem czułabym się jakoś tak dziwnie, żeby nie powiedzieć źle, po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Przy niższym facecie nie czuję się kobieco. Niżsi mężczyźni są dla mnie aseksualni, nie czułabym sie przy takim komfortowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja mam podobne problemy, dla mnie kobieta zaczyna się od 175 cm, a sam mam trochę ponad 180 cm. Najpiękniejsza dziewczyna jaką znam ma 182 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-01-05 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie facet musi byc mojego wzrostu przynajmniej lub wyzszy.zle czuje sie w obecnosci nizszego mezczyzny, a sama nie jestem jakas wielka bo 170 wiec nie trudno znalesc wyzszego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała być z facetem niższym/mojego wzrostu bo zwyczajnie nie ma opcji żeby był dla mnie atrakcyjny ( no chyba że to by był Al Pacino
![]() Ja mam 170 wzrostu i przed TŻ spotykałam facetów mniej więcej mojego wzrostu, więc nie wiem czy miałam pecha czy co.. W każdym razie to jest Twoja sprawa, autorko, jeżeli dobrze się z nim czujesz i jest dla Ciebie atrakcyjny to nie przejmuj się opiniami innych.
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego na tym polega moje nieszczęście, że wyższe i tak wolą wyższych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Mam takie same zdanie. Chociaż jak miałam 17 lat to bardzo podobał mi się chłopak niży o ok. 5-6cm. Niestety bardzo mi to przeszkadzało i poprostu dałam sobie spokój. Pewnie teraz miało by to dla mnie mniejsze znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E tam, mój TŻ ma 173 cm i jest perfecto ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-01-05 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Kiedy umówiłam się z facetem mojego wzrostu (ok 162 cm) i bardzo dziwnie się z nim czułam. (jednak nie chodziło tylko o wzrost).
Poza tym jednym, żaden nie miał mniej niż 175 (tak na oko). Mam podobnie-dla mnie tez faceci niżsi są aseksualni. Z tym, że ja jestem mała, wiec trudno o niższego ![]()
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2014-01-05 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Faceci mają mniejsze skłonności do komplikowania sobie życia. Gdybym był z jakąś atrakcyjną dziewczyną co ma 183 cm to byłbym głupi szukając takich problemów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mój tż jest niższy, nie przeszkadza mi to, nie czuje sie mniej kobieca przez to. Jak mam ochotę to zakładam też buty na obcasie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też z takiego założenia wychodzę, dlatego lepiej mi idzie dogadywanie się z nimi ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Problem z d*
Na miejscu tego faceta to sam bym zrezygnował, bo reprezentujesz poziom facetów, którzy oceniają kobiety przez pryzmat tego czy np. są deskami czy nie są. On swojego wzrostu nie zmieni, jest fajny, inteligentny, podoba Ci się, ale ... czepiasz się o 3 cm. Mogliby jakiś film o tym nakręcić. Już nawet tytuł mam: "3cm do szczęścia" ... Ogólnie, problem dobry dla psychiatry ![]() I podobno to faceci są przedmiotowi... No ale jak będą szli ulicą to nikt nie zauważy, że debil. Natomiast różnicę wzrostu od razu widać - będą ich wytykać palcami ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2014-01-05 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem czemu ktoś ma być z kimś kto mu nie do końca fizycznie odpowiada, tym bardziej że jest to początek znajomości. ![]() Dla mnie wygląd jest na równi ważny z charakterem i co z tego że facet jest inteligentny itd. skoro jest ode mnie niższy nawet te kilka cm i już przestaje być dla mnie atrakcyjny.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kurde. Nie.
Po prostu nie spodobałby mi się pod tym względem od samego początku, nawet bym tak na niego nie patrzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
ja mam 175, mój chłopak ok 180, jak ubiorę szpilki, wiadomo, jestem lekko wyższa
![]() zawsze miałam kompleksy z powodu wzrostu, ale jemu mój wzrost bardzo się podoba ![]() ostatnio na sylwestrze w Krakowie widziałam z 5 par gdzie dziewczyna była z ok 10-15 cm wyższa plus jeszcze miała wysokie szpilki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Flawless
|
Nie rozumiem tego typu pytań. Przecież to Ty poznałaś niższego chłopaka i Ty musisz wiedzieć czy Ci to przeszkadza. Jedna wizażanka napisze, że to żaden problem, inna, że taki mężczyzna jest dla niej nieatrakcyjny. Będziesz zliczać głosy i na ich podstawie zdecydujesz czy kontynuować tę znajomość?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.