Wzrost u faceta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 15:31   #1
Weronka9292
Raczkowanie

Wzrost u faceta

Spotykałybyście się z facetem niższym od Was? Nie mówię że niższy o głowę, ale gdzieś ze 3 cm? Ja sama jak na kobietę jestem dość wysoka, i nigdy nie przyszło mi do głowy umawiać się z niższym, ale ostatnio poznałam chłopaka który właśnie odpowiada opisowi wyżej... Jest całkiem przystojny, inteligentny, stara się ale czuje się tak jakoś....dziwnie. Nie wiem może przesadzam, wyoblrzymiam ale też nie chcę stracić fajnego chłopaka tylko dlatego ze jest niższy... Jak myślicie?
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 15:33   #2
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Wzrost u faceta

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Spotykałybyście się z facetem niższym od Was? Nie mówię że niższy o głowę, ale gdzieś ze 3 cm? Ja sama jak na kobietę jestem dość wysoka, i nigdy nie przyszło mi do głowy umawiać się z niższym, ale ostatnio poznałam chłopaka który właśnie odpowiada opisowi wyżej... Jest całkiem przystojny, inteligentny, stara się ale czuje się tak jakoś....dziwnie. Nie wiem może przesadzam, wyoblrzymiam ale też nie chcę stracić fajnego chłopaka tylko dlatego ze jest niższy... Jak myślicie?
Miałam takie same odczucia, gdy spotkałam się ze swoim Tż. Nie jest wysoki, bo ma 174 cm i jak ubiorę szpilki to jestesmy na równi albo czasami wyższa (zależy od obcasa ). Na początku czułam się dziwni, wydawało mi się, że to dziwne wygląda, ale z czasem mi przeszło. Jeśli facet jest ok i cię urzekł, to może warto dać temu szansę? Zwłaszcza, że to tylko 3 cm.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 15:34   #3
oh audrey
Rozeznanie

Podobno wygląd nie ma znaczenia Zresztą, spójrz na niektóre gwiazdy z Hollywood - wielu facetów jest niższych od swoich partnerek i to o więcej niż te 3 cm
Stary 2014-01-05, 15:38   #4
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jak myślicie?
Myślę, że stała użytkowniczka powinna bez problemu korzystać z wyszukiwarki. Problem stary jak świat, poruszany miliony razy.

Poczytaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=170093

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=275016

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=384498

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654134

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665168
Stary 2014-01-05, 15:49   #5
kamila892
Raczkowanie

ja bym sie nie spotkała z takim chociaż sama mam 175 cm i jestem wyższa od wielu panów, ale jeżeli pasuje ci to próbuj, ale myślę że z czasem będzie Ci to coraz bardziej przeszkadzac
kamila892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 15:50   #6
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh audrey Pokaż wiadomość
Podobno wygląd nie ma znaczenia
Taa....jasne

Jeśli chłopak Ci się podoba i chcesz z nim być, to bądź. Ale jeśli czujesz, że Ci to przeszkadza, to chyba nie ma sensu się zmuszać, nawet jeśli 100 innych Wizażanek myśli inaczej.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 16:24   #7
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłopak nie jest niższy ode mnie, ale jak ubiorę obcasy to jestem w stanie go przewyższyć. Nie przejmuję się tym
A dla przykładu powiem Ci, że moi rodzice mają znajomych, gdzie pani jest wyższa od swojego męża i to o dobre kilkanaście cm, a żyją razem od wieeelu lat, mają dwóch dorosłych synów i widać, że są szczęśliwi... więc co?
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 16:24   #8
Deshavi
Przyczajenie

Miałam podobną sytuacje jak Ty tylko on był ode mnie niższy troszkę więcej 3 cm to wbrew pozorom nie taka duża różnica a i zdrowia zaoszczędzisz jak nie będziesz chodziła w szpilkach
Deshavi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 16:28   #9
martu_la
Rozeznanie

Mój mąż jest ode mnie niższy o jakieś 2 cm i owszem, czasem chcialabym zeby był wyzszy, ale ma tyle innych atutów na plus, że prawie mi to nie przeszkadza. Jak go poznałam to pomyslalam sobie, ze 2 cm to głupi powod, żeby nie dać mu szansy, bo oprócz tego bardzo mi się podoba. Tym bardziej, ze co z tego, że facet bedzie wyższy, a debil do kwadratu...

W codziennym życiu nie wzrost jest najważniejszy, tylko zrozumienie, wsparcie, szacunek i miłość. Może właśnie ten facet jest Ci pisany, a Ty przez głupie stereotypy i trzy centymetry stracisz coś fajnego.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:17   #10
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deshavi Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuacje jak Ty tylko on był ode mnie niższy troszkę więcej 3 cm to wbrew pozorom nie taka duża różnica a i zdrowia zaoszczędzisz jak nie będziesz chodziła w szpilkach
Dokładnie Mój facet jest niższy o 7 cm i jest ok. Możliwe, że gdybym była niska to by mi przeszkadzało, bo wtedy musiałby być karłem, ale ma 173 cm wzrostu i dla mnie to jest właśnie akurat, nie chciałabym mieć wysokiego faceta i dlatego takiego nie mam Nie ubolewam nad szpilkami, bo tak czy siak ich nie noszę.
Nie ma co przekonywać, że niższy facet jest w porządku, bo jak im obojgu to będzie przeszkadzało to co zrobią? Trzeba kierować się tym co się samemu uważa i swoją samooceną. Chyba, że jak Ci tutaj napiszemy wszystkie, że niski jest cool to z nim będziesz, a jak nie to go rzucisz?

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-01-05 o 18:18
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:30   #11
emmmwuuu
Raczkowanie

A mnie się wydaje, że z niższym od siebie facetem czułabym się jakoś tak dziwnie, żeby nie powiedzieć źle, po prostu.
emmmwuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:57   #12
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Przy niższym facecie nie czuję się kobieco. Niżsi mężczyźni są dla mnie aseksualni, nie czułabym sie przy takim komfortowo.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:59   #13
Imperialista
BAN stały

Ja mam podobne problemy, dla mnie kobieta zaczyna się od 175 cm, a sam mam trochę ponad 180 cm. Najpiękniejsza dziewczyna jaką znam ma 182 cm.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:04   #14
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ja mam podobne problemy, dla mnie kobieta zaczyna się od 175 cm, a sam mam trochę ponad 180 cm. Najpiękniejsza dziewczyna jaką znam ma 182 cm.
Gdybyś napisał 180 cm, a nie 182 to podejrzewałabym Cię o bycie moim TŻ-tem

Czas edycji: 2014-01-05 o 19:08
Stary 2014-01-05, 19:06   #15
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
:brzyda l:

dla mnie facet musi byc mojego wzrostu przynajmniej lub wyzszy.zle czuje sie w obecnosci nizszego mezczyzny, a sama nie jestem jakas wielka bo 170 wiec nie trudno znalesc wyzszego.
Stary 2014-01-05, 19:14   #16
_Desolation
Zakorzenienie

Ja bym nie chciała być z facetem niższym/mojego wzrostu bo zwyczajnie nie ma opcji żeby był dla mnie atrakcyjny ( no chyba że to by był Al Pacino ) Więc nie chodzi tu zupełnie o opinię innych ludzi, a tylko moją. Dla mnie idealny facet to od 185 w górę, TŻ ma 191 i jest idealnie.
Ja mam 170 wzrostu i przed TŻ spotykałam facetów mniej więcej mojego wzrostu, więc nie wiem czy miałam pecha czy co..
W każdym razie to jest Twoja sprawa, autorko, jeżeli dobrze się z nim czujesz i jest dla Ciebie atrakcyjny to nie przejmuj się opiniami innych.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:20   #17
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Gdybyś napisał 180 cm, a nie 182 to podejrzewałabym Cię o bycie moim TŻ-tem
Dużo facetów lubi wysokie dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
:brzyda l:

dla mnie facet musi byc mojego wzrostu przynajmniej lub wyzszy.zle czuje sie w obecnosci nizszego mezczyzny, a sama nie jestem jakas wielka bo 170 wiec nie trudno znalesc wyzszego.
Dlatego na tym polega moje nieszczęście, że wyższe i tak wolą wyższych.
Stary 2014-01-05, 19:24   #18
suzeta
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Przy niższym facecie nie czuję się kobieco. Niżsi mężczyźni są dla mnie aseksualni, nie czułabym sie przy takim komfortowo.
Mam takie same zdanie. Chociaż jak miałam 17 lat to bardzo podobał mi się chłopak niży o ok. 5-6cm. Niestety bardzo mi to przeszkadzało i poprostu dałam sobie spokój. Pewnie teraz miało by to dla mnie mniejsze znaczenie.
suzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:25   #19
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo facetów lubi wysokie dziewczyny.

Dlatego na tym polega moje nieszczęście, że wyższe i tak wolą wyższych.
Mężczyźni mają chyba mniejsze problemy ze swoją samooceną w obecności wyższej kobiety niż kobiety w obecności niższego mężczyzny Tak zauważyłam, choć nie jest to oczywiście regułą. Sama bardzo dobrze czuję się wśród niższych mężczyzn, kobieco, pewnie, itp., a znam takich, co się boją kobiety wyższej o centymetr, bo już nie są facetami i brak im jaj.

E tam, mój TŻ ma 173 cm i jest perfecto

Czas edycji: 2014-01-05 o 19:27
Stary 2014-01-05, 19:25   #20
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Kiedy umówiłam się z facetem mojego wzrostu (ok 162 cm) i bardzo dziwnie się z nim czułam. (jednak nie chodziło tylko o wzrost).
Poza tym jednym, żaden nie miał mniej niż 175 (tak na oko). Mam podobnie-dla mnie tez faceci niżsi są aseksualni. Z tym, że ja jestem mała, wiec trudno o niższego

Edytowane przez GhostInTheFog
Czas edycji: 2014-01-05 o 19:27
GhostInTheFog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:32   #21
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GhostInTheFog Pokaż wiadomość
Kiedy umówiłam się z facetem mojego wzrostu (ok 162 cm) i bardzo dziwnie się z nim czułam. (jednak nie chodziło tylko o wzrost).
Poza tym jednym, żaden nie miał mniej niż 175 (tak na oko). Mam podobnie-dla mnie tez faceci niżsi są aseksualni. Z tym, że ja jestem mała, wiec trudno o niższego
Właśnie, to trochę inne sytuacja jest kiedy kobieta jest niziutka i ma mieć niższego. Sama sobie takiego niziołka nie wyobrażam, w życiu!
Stary 2014-01-05, 19:48   #22
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suzeta Pokaż wiadomość
Mam takie same zdanie. Chociaż jak miałam 17 lat to bardzo podobał mi się chłopak niży o ok. 5-6cm. Niestety bardzo mi to przeszkadzało i poprostu dałam sobie spokój. Pewnie teraz miało by to dla mnie mniejsze znaczenie.
Nie rozumiem jednej rzeczy - podoba mi się, ale jest niższy i mam z tym problem. Czyli facet się Tobie nie podobał.

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mężczyźni mają chyba mniejsze problemy ze swoją samooceną w obecności wyższej kobiety niż kobiety w obecności niższego mężczyzny
Faceci mają mniejsze skłonności do komplikowania sobie życia. Gdybym był z jakąś atrakcyjną dziewczyną co ma 183 cm to byłbym głupi szukając takich problemów.
Stary 2014-01-05, 20:01   #23
Miluchova
Zadomowienie

Mój tż jest niższy, nie przeszkadza mi to, nie czuje sie mniej kobieca przez to. Jak mam ochotę to zakładam też buty na obcasie ważne, żebyś mogła być sobą, jeśli wzrost chłopaka ma Cię jakoś ograniczyc i masz sie czuć przez to niekomfortowo, to nie ma sensu się zastanawiać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miluchova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 20:04   #24
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem jednej rzeczy - podoba mi się, ale jest niższy i mam z tym problem. Czyli facet się Tobie nie podobał.

Faceci mają mniejsze skłonności do komplikowania sobie życia. Gdybym był z jakąś atrakcyjną dziewczyną co ma 183 cm to byłbym głupi szukając takich problemów.
Dokładnie.

Też z takiego założenia wychodzę, dlatego lepiej mi idzie dogadywanie się z nimi
Stary 2014-01-05, 20:22   #25
Gregorius_
BAN stały

Problem z d*

Na miejscu tego faceta to sam bym zrezygnował, bo reprezentujesz poziom facetów, którzy oceniają kobiety przez pryzmat tego czy np. są deskami czy nie są. On swojego wzrostu nie zmieni, jest fajny, inteligentny, podoba Ci się, ale ... czepiasz się o 3 cm.

Mogliby jakiś film o tym nakręcić. Już nawet tytuł mam: "3cm do szczęścia" ...

Ogólnie, problem dobry dla psychiatry bo pokazuje jak bardzo niektóre osoby są uzależnione od aprobaty otoczenia, jak bardzo potrzebują społecznej akceptacji...

I podobno to faceci są przedmiotowi...

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
co z tego, że facet bedzie wyższy, a debil do kwadratu...
No ale jak będą szli ulicą to nikt nie zauważy, że debil. Natomiast różnicę wzrostu od razu widać - będą ich wytykać palcami [to sarkazm jakby ktoś nie zaczaił]

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2014-01-05 o 20:37
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 20:45   #26
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Problem z d*

Na miejscu tego faceta to sam bym zrezygnował, bo reprezentujesz poziom facetów, którzy oceniają kobiety przez pryzmat tego czy np. są deskami czy nie są. On swojego wzrostu nie zmieni, jest fajny, inteligentny, podoba Ci się, ale ... czepiasz się o 3 cm.

Mogliby jakiś film o tym nakręcić. Już nawet tytuł mam: "3cm do szczęścia" ...

Ogólnie, problem dobry dla psychiatry bo pokazuje jak bardzo niektóre osoby są uzależnione od aprobaty otoczenia, jak bardzo potrzebują społecznej akceptacji...

I podobno to faceci są przedmiotowi...

No ale jak będą szli ulicą to nikt nie zauważy, że debil. Natomiast różnicę wzrostu od razu widać - będą ich wytykać palcami [to sarkazm jakby ktoś nie zaczaił]
Wyczuwam kompleks.

Nie rozumiem czemu ktoś ma być z kimś kto mu nie do końca fizycznie odpowiada, tym bardziej że jest to początek znajomości.

Dla mnie wygląd jest na równi ważny z charakterem i co z tego że facet jest inteligentny itd. skoro jest ode mnie niższy nawet te kilka cm i już przestaje być dla mnie atrakcyjny.
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 21:00   #27
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
Wyczuwam kompleks.

Nie rozumiem czemu ktoś ma być z kimś kto mu nie do końca fizycznie odpowiada, tym bardziej że jest to początek znajomości.

Dla mnie wygląd jest na równi ważny z charakterem i co z tego że facet jest inteligentny itd. skoro jest ode mnie niższy nawet te kilka cm i już przestaje być dla mnie atrakcyjny.
Nie musi być, ale powód jest dość płytki (nie mówię, że to źle, każdy ma swoje widzi-mi-się i warto się go trzymać jeśli to uszczęśliwia) i nie trzeba go z uśmiechem przyjmować Ok, nie jest według Ciebie atrakcyjny, spoko, dlatego za takimi pewnie się nie rozglądasz i dramatów nie robisz. Ale autorka się rozglądnęła, spodobał jej się, tylko te nieszczęsne, nieakceptowalne społecznie 3 cm.
Stary 2014-01-05, 21:19   #28
chwast
Zakorzenienie

Kurde. Nie.
Po prostu nie spodobałby mi się pod tym względem od samego początku, nawet bym tak na niego nie patrzyła.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 21:38   #29
malinowa355
Przyczajenie

ja mam 175, mój chłopak ok 180, jak ubiorę szpilki, wiadomo, jestem lekko wyższa
zawsze miałam kompleksy z powodu wzrostu, ale jemu mój wzrost bardzo się podoba
ostatnio na sylwestrze w Krakowie widziałam z 5 par gdzie dziewczyna była z ok 10-15 cm wyższa plus jeszcze miała wysokie szpilki
malinowa355 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 21:48   #30
Phoce
Flawless

Nie rozumiem tego typu pytań. Przecież to Ty poznałaś niższego chłopaka i Ty musisz wiedzieć czy Ci to przeszkadza. Jedna wizażanka napisze, że to żaden problem, inna, że taki mężczyzna jest dla niej nieatrakcyjny. Będziesz zliczać głosy i na ich podstawie zdecydujesz czy kontynuować tę znajomość?
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości