|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrapowe, tkane i inne kombinacje biżuteryjne
Kolejne:
1. Kolczyki z drobniutkimi oponkami turmalinu i dyndającymi łańcuszkami Podobaja mi się te łańcuszki wychodzące z chmury turmalinów.2. Znowu bransoleta z ozdobnym zapięciem. Wrappowane zapięcie stanowi główną ozdobę, sposób zapięcia trochę kombinowany, ale mam nadzieję, że zda egzamin i nie będzie kłopotliwy lub nie będzie się rozpinać. Muszę wymyślić jakieś sposoby komponowania ozdobnego zapięcia z gotowymi zamknięciami, federingami itp. Wszystkie kamyki to karneol.
Moja biżuteria aktualnie: + wire wrapping itp. + "nowa era" Stare dzieje: + debiut + gliniaki Edytowane przez ggagatka Czas edycji: 2010-12-09 o 20:56 |
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze został jeden naszyjnik. Tym razem nie wrappowany, a lutowany. Nawkurzałam się przy nim. Miał być kolczykami... drugi element niedokończony leży i czeka na pomysł wykorzystania, a z jednego elementu powstał naszyjnik. W tamtych chwilach, gdy męczyłam się z lutowaniem tego naszyjnika doszłam do wniosku, że wolałabym go zrobić w technice wire-wrappingu i byłoby o wiele łatwiej i szybciej ;P Ale to pewnie tylko przez trudności z lutowaniem takie wnioski, a na prawdę to lutowanie nie jest takie trudne, tylko muszę się jeszcze troszkę pouczyć i kupić w końcu skamolex.
Pierwsze zdjęcie to przód wisiora, drugie tył. Oprócz srebra występują labradoryty.
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Przy bransolecie padłam, jest absolutnie niesamowita
No i kolczyki z kwarcem turmalinowym są cudowne
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko tu jest niesamowicie piękne
szczególnie pierwsze kolczyki z pierwszego wrzutu, no i ostatni wisior z labradorytemBędę próbować skusić Cię na jakąś wymiankę
|
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam tę formę - wisior jest obłędny
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
generalnie bransoleta rzadzi
![]() przy wisiorze natomiast bije poklony umiejetnosci lutowania - ja mam problem ze skleceniem jednej ramki na kwiatek wiec szalenie zazdroszcze tej umiejetnosci
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Tralalala, a ja widziałam wszystkie te cudeńka na żywo
Niestety Ggagatka pilnowała swoich skarbów i nic mi się nie udało potajemnie wynieść w torebce Dodam tylko, że byłam zdumiona, że na żywo biżuteria Agatki jest duuuużo bardziej misterna niż na zdjęciach i na prawdę budzi zachwyt... oj budzi...
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ to wszystko piękne! Bransoletka cudna, ale zachwycił mnie wisior - jest taki delikatny i misterny
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie cudeńka! Labradorytkowy naszyjnik naj! Piękne dzieła
A ja tu tak dawno nie zaglądałam,że muszę nadrobić zaległości
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie oba wrzuty świetne, szczególnie bransoleta i wisiorek
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
bransa
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
kolczyki, bransoleka i wisiorek są poprostu bosko-cudowne
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
A nie nudno Ci tak czytać same achy i ochy!!!
A co mi tam- to ja powiem: o mamusiu jakie cuda aaaacchchchchchch
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
wszystko , absolutnie wszystko jest niezwykle zachwycające, piękne i oryginalne
super rozwiaząnie moim zdaniem pierwsze kolczyki , cudnie wyszły ![]() i Ty piszesz o korepetycjach , że potrzebujesz chyba normalnie sobie żartujesz zdecydowanie to ty możesz udzielać korepetycji |
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Ale piękności!! zwłaszcza wisior z labradorytem i kolczyki z turmalinami - cudne!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Bransa - zapięcie powala
![]() ![]() klask i:
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba się powtórzę
ale uwielbiam, po prostu uwielbiam Twój wątek. Z ostatnich wrzutów (surprise, surprise!) zachwyciło mnie WSZYSTKO, co pokazałaś. O takim naszyjniku marzyłam dla Mamy. Próbowałam przylutować jakiś czas temu wiele elementów na raz ale... skończyło się zniszczeniem drutu Bransoletka (choć nie mój kolor) jest absolutnie boska. Cała reszta jak dla mnie zapierająca dech w piersiach |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Cuda nie wiem co lepsze taki bogaty ten wrzut, ale bransoletka powala!
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
same cudeńka! Zachwycające wykorzystanie siateczki w naszyjniku i kolczykach z poprzedniej strony - jest taka równiutka i misterna!!! a ostatnia bransoletka jest cudowna. Fantastyczny projekt i genialne wykonanie! Doceniam też umiejętności lutowania, ale to wiadomo nie od dziś!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
Przepiękne, zarówno wrapowanie jak i lutowanie. No i fantastyczne projekty.
|
|
#1011 |
|
www.dulcedo.pl
|
Piękne prace jak zwykle
|
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiałam te prace w jednej galerii, nick inny, a styl jakby znajomy
![]() Jak zwykle piekne i dopracowane w każdym szczególe prace, bransoletka z karneoloami bezkonkurencyjna |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Te kolczyki są boskie! Bransoletka też śliczna
Wisior lutowany - chcialabym tak umieć...Ggagatko, koniecznie skamolex, zwykła cegła szamotowa to nie to samo? |
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Piękne wrzuty
Najbardziej mnie urzekły kolczyki z kwarcem i drugie - z turmalinami, no i wisior lutowany - cudo!
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Twoje lutowane prace. Są zwiewne i bardzo przyjemne
Pomimo trudności o których piszesz, z przyjemnością je oglądam
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
te pierwsze kolczyki sa prześliczne, nie wiem skąd te wątpliwości
bransoletka mnie powaliła na kolana, jest cudowna! strasznie tez podobaja mi sie kolczyki z jadeitem i plecionymi kołami, maja w sobie coś takiego... ze chciałoby sie je mieć |
|
|
|
|
#1017 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Maqda, tolinka83, Uniqalna_Art, lookrecya, loquacee, E_W, M0N1K4, Aillil, dagus_gd, ak_pinki, 101Milka, kasia_kati, Vestis, Kejcik87, sunnyskies, Kathinna, lunamin, agave, lubomirka, ewasko, naila, fire82, heurek, falling in love - dziękuję Wam wszystkim, że do mnie zaglądacie i mogę liczyć na Wasze opinie.
Cytat:
choć musze nadmienić, że w tej chwili jestem obłożona wymiankami kilkoma, więc raczej w jakimś późniejszym okresie.Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() QUOTE=101Milka;23675573]A nie nudno Ci tak czytać same achy i ochy!!! A co mi tam- to ja powiem: o mamusiu jakie cuda aaaacchchchchchch [/QUOTE]Hehe, no mógłby ktoś mi dowalić z grubej rury prosto z mostu Na szczęście na niektórych można liczyć w tym względzie i na spotkaniu krakowskim dowiedziałam się co można by poprawić czy wygładzić ;PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę poćwiczyć lutowanie, żeby choć troszkę zbliżyć się do umiejętności niektórych i nie denerwować się przy nim tak bardzo
|
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
Ggagatko, wrappki jak zwykle misterne i pieknie wykonane, ale zachwycił mnie lutowany wisior z labradorytem. Jest cuuuudny!!!!
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Ta ostatnia bransoleta bardzo mi przypadła do gustu
Zapięcie jest super.
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
W tym ostatnim wisiorku mi by się o wiele bardziej podobał ten skręcony drucik sklepany na profil kwadratowy wtedy wychodzi fajny wzór, tylko czy wtedy ramka mogła by mieć profil okrągły?
Dobrze, ze nie wrapka :PP ile można to oglądać xD, poza tym nie nudzi się wam ciągle tylko druta kręcić? ![]() Btw czym lutowałaś? Pasta, drut? Z butli czy może czymś mniejszym? Jak się lutuje kilka razy a nie da się tego zrobić w jednym podejściu to się lutuje kilkoma lutami od najtwardszego po najmiększy. Albo można pasto wszystko obłożyć i grzać równomiernie.
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2010-12-26 o 00:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Podobaja mi się te łańcuszki wychodzące z chmury turmalinów.

No i kolczyki z kwarcem turmalinowym są cudowne
szczególnie pierwsze kolczyki z pierwszego wrzutu, no i ostatni wisior z labradorytem
Niestety Ggagatka pilnowała swoich skarbów i nic mi się nie udało potajemnie wynieść w torebce 

klask i:
jestem również