|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
cześć mamuśki
![]() Moja Blanka już od środy jest w domku <jupi> ))) Od poniedziałku już była zdrowa, ale chcieli ją do czwartku potrzymać, ale w środę właśnie przenieśli ją na sale,gdzie leżała z 7 innych dzieci (wcześniej tylko ona i wcześniaczek w inkubatorze) i gdzie się kręci mnóstwo rodziców. No i jak zobaczylam kartkę na drzwiach oddziału żeby z powodu epidemii grypy ograniczyć odwiedziny do niezbędnego minimum to ją wypisałam na własne żądanie, wolę po tym zapaleniu płuc nie ryzykować, a sama z tż na grype się szczepiliśmy. Jutro wkleje zdjęcie, bo mam na innym kompie i już nie chce mi się przenosić. Malutka jest absolutnie cudowna Tylko oczywiście problem z karmieniem jest oooogromny - w szpitalu przez 2tyg karmiona była butelką, więc z cyca bezpośrednio w ogole nie umie jeść i od razu wpada w histerię. Przez kapturek jako tako, je z dwóch piersi po czym po godzinie jest znowu głodna u już bardzo wychowawczo dojada butelką Mamusie rozpakowane (albo nierozpakowane ale zorientowane w temacie ) - co można z tym zrobić? Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się ciągłe odciąganie pokarmu...
|
|
|
|
#3152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzysz jeszcze cukier? Cytat:
Cytat:
Ela witaj w domu. I wstawiaj foty maleństwa!
|
|||
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Co do Świąt, to nie zależy, kiedy nasza Księżniczka zdecyduje się przyjść na świat. Jeśli 1-2 tygodnie przed Świętami, to pewnie pojedziemy (5 min autem) z małą do teściów na Wigilię (będą tylko oni, 2 siostry tż-ta i my z niunią), jeśli jednak urodzi się przed samymi Świętami, to nigdzie się nie wybieramy. Robić też nic nie zamierzam, także pewnie teściowa coś nam podrzuci do jedzenia
Co do reszty Świąt, to na pewno nie będziemy robić objazdu po rodzinie - za duże ryzyko jakiegoś choróbska. Obawiam się tylko, że cudowna rodzinka tż-ta wpadnie na pomysł, żeby nas nawiedzić Już dziś tłumaczę tż-towi, że będzie musiał grzecznie prosić chętnych, żeby dali nam trochę ochłonąć po porodzie (szczególnie jak urodzę kilka dni przed), no ale jak się uprą i zapukają do drzwi, to będziemy zmuszeni im otworzyć Co do jedzenia to najbardziej mi żal pierogów z kapustą i grzybami , bo je uwielbiam i czekam na nie cały rok, no ale cóż... czego się nie robi dla dobrego samopoczucia niuni ![]() Dobra, zmykam na gimnastykę, bo się spóźnię
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja też oglądałam program o tej śmierci łóżeczkowej i jak przystało na panikarę zaczełam się bać o mojego maluszka. Zastanawiam się nad nianią z detektorem oddechu ale koszt takie cacka to 500zł. Chcieliśmy kupić samą nianie a teraz to już sama nie wiem. Sama niania kosztuje 300. A ty Malinko kupiłaś sam detektor czy też z nianią?? Możesz napisać jakiej firmy i ile kosztował. Cytat:
Cytat:
:confused : Bo jak ty tu o wadach kręgosłupa piszesz że dzieci musza mieć odpowiednią pozycje. A on jak mi leży na ramieniu to mu ta główka czasem tak na bok poleci :confused : Cytat:
![]() A ja ostatnio wypiłam pare herbat z miodem i cytryną I bądź tu człowieku mądry.A i co do Waszej dyskusji na temat jedzenia to powiem Wam jedno. Że jak Wasz mały będzie się prężył, marudził albo co gorsza będzie miał kolkę to będziecie w stanie na samych kurczakach, jogurtach i chlebie żyć i nawet nie pomyślicie o jakimś próbowaniu wigilijnych potraw Mnie już też dobijało to jedzienie non stop tego samego. Ale uwierzcie jak tylko coś dzieje się z dzidzią to można z wszystkiego zrezygnować |
|||
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem jak będzie na Wigilię, pewnie zostaniemy we trójkę. Za jedzonkiem jakoś nie ubolewam, nigdy mi nie pasował ten cały zestaw z kapustą i grzybami
Domi oczywiście rozumiem
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc mamusie ja nadal u swojej mamusi,tz byl wczoraj w domu ale musial jechac i ciesze sie ze jestem u mamy bo na weekend nie wroci wiec znowu bym siedziala sama Podczytam wieczorkiem bo teraz piekna pogoda wiec szykuje sie na spacer z młodym
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam
Ja tylko was podczytuje,niemam ochoty siedzieć przed kompem.Bli mnie biodro prawe i ten bok prawy.Dziś byłam na ściągnięciu szwów nic niebolało a ja się tak bałam .Mały niespał calutką noc dał popalić na, dziś.Mam nadzieję że dziś go trochę w dzień przetrzymam i w nocy będzie spał sobie.Jak narazie to marudzi w łóżeczku sobie.Muszę uciekać bo mały coś zaczyna płakać a nie marudzić.Jak coś to wieczorem zajrze do was buziaki
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
A i bym zapomniała.
Mój Wiki ma dziś miesiąc
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to super wieści to teraz czekamy na fotki
|
||
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ja też się czuje jak 1 trymestrze mdłości zgaga okropność ![]() dziewczyny czy macie takie kłucia w dole ? ja mam coś takiego jakby szpilką mnie ktoś kłuł
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
już m-c? rety ale czas leci - sto lat sto lat
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak, tylko nie pamietam czy to byl 21,22 czy 23
Cytat:
a wiem jacy ludzie sa i maja genialne pomysły...Cytat:
![]() kota nawet nie otwieralam ale z pieskami z tylu go wyczailam
|
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a potem musimy jechać do teściowej- dla mnie jest to bezsensu i nieraz moja mama zapraszała rodziców Tż do nas żeby zrobić jedną wspólną wigilię ale ona musi robić u siebie... Kateja mam monitor z nianią Angelcare- kupiłam go na allegro- jest używany ale z roczną gwarancją i zapłaciłam z wysyłką 430zł. Jestem bardzo zadowolona. Narazie niana średnio mi jest potrzebna bo mam małe mieszkanie ale na pewno przyda sie jak zacznie sie sezon grilowy i siedzenie na ogrodzie bo nie bede musiała biegać co chwile na góre sprawdzić czy mały nie płacze ![]() olalicious07bardzo sie ciesze że jesteście juz w domku ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nadia a mnie twoje zdjęcie kota bardzo wzruszyło bo miałam takiego czarnego kotka z którym musiałam sie pożegnać w styczniu
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie!
jestem po wizycie KTG serduszko małej bije ładnie, ruchy okazałe a skurczy brak... w poczekalni miałam bardzo fajną sytuacje, czekam na badanie, obok mnie dziewczyna w ciaży z 2 letnią córeczką, mała podchodzi do mnie i bez niczego w najlepsze przytula sie do mojego brzuszka i głaszcze go. Mówię do niej , a do kogo ty sie tam przytulasz ? a ona na to: Do dzidzi no słoooooodycz! p.s. Ola ciesze się że malutka masz już w domku! Kropka, mam nadzieje ze to zwykle przeziębienie! |
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Nadia Twoja kotka jest prześliczna
Wygląda jak siostra bliźniaczka mojego zwierza ![]() Psiaczki też świetne Ja również specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie mojego kota Alejandro Juan Antonio Tofik Trojga Imion Murzyn.... A w zasadzie to Kić ![]() Tylko nie za bardzo go widać, jak zechce zapozować to zrobie bardziej reprezentatywne fotki. domi nie patrz na to zdjęcie! ![]() Ola bardzo się cieszę, że jesteście juz wszyscy w domku
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-11-20 o 11:39 |
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jeny ze takie grzeczne dzieci jeszcze istnienja ![]() ratunku ![]() Cytat:
![]() Olacious ![]() A ja...powycieralam kurze, umylam podlogi, popastowalam panele, umylam naczynia, zrobilam mizerie i jest blysk (Tz mi kupil mopa plaskiego i super sie nim wyciera i pastuje podlogi- tak dokladnie i nie musze sie schylac). A wczesniej zrobilam pranie no i nic mnie nie boli...ja naprawde sie cofie...mm tylko mdlosci jak na poczatku ciazy![]() Jeszcze tylko 10 dni i 1 grudzien no i leze znow
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-20 o 12:35 |
||
|
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny za gratulacje!!!
no i nadal mam 10 stron do nadrobienia a tak na bieżąco: olalicious- super że Blanka już w domku!!! konspi - za wizytę STO LAT STO LAT!!!! ![]() Cytat:
Załączam zdjęcie mojej Olki A poród wyglądał tak: byliśmy u znajomych w sobotę, wróciliśmy ok 23 do domu, wykąpałam się, położyliśmy się spać i brzuch zaczął mi sie spinać, ale przecież to normalne , więc próbuję spać dalej. Aż tu nagle tak mi spięło brzuch,że poczułam takie PYK,(była już godzina 24:05) i se myślę, chyba mi pękł pęcherz,więc wstaję z łóżka i idę do wc i po drodze zaczynają się lać ze mnie wody trochę ich było, no więc siedzę sobie na kibelku i mówię do TZa, że rodzimy. I się zastanawiam co tu robić (skurczy na razie brak), jechać do szpitala czy jeszcze nie zadzwoniłam do koleżanki, która pracuje w szpitalu i i mówię jej o co chodzi, a ona mi radzi wziąć prysznic itp itd, ale w trakcie rozmowy zaczynają się skurcze, co 3-4 min, więc decyzja jedziemy do szpitala! TZ zamówił TAXI (wypił 2 piwka u znajomych , bo przecież nic się nie zapowiadało na poród), i tak już w taxi skurcze nabrały tempa, że biedny taksówkarz jechał na czerwonych światłach ![]() Jak dojechaliśmy miałam już rozwarcie na 6 cm, więc szybko zawieźli mnie na porodówkę, a tu juz akcja jak z filmu, co badanie to rozwarcie większe o kolejne cm, aż lekarze i położne byli w szoku i nie wierzyli w to co się dzieje i uwijali się koło mnie jak mróweczki Najbardziej nieprzyjemne było nacięcie i zszywanie krocza, ale do przeżycia także się nie stresujcie ![]() Położne się ze mnie śmiały jak zapowiedziałam, że w takim razie widzimy się za 3 lata, bo jestem gotowa rodzić też i drugie dziecko ![]() I tak właśnie to wyglądało. ale się rozpisałam... Olka się budzi, idę włączyć mleczarnię, a potem jak mi pozwoli to dokończę czytanie buziaki Mamuśki
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poród-MARZENIE kobieto jak Ty to zrobilas? strasznie szybko poszlo i faktycznie jak w filmie az sie chce rpodzic po takim opisie![]() a Oleczka sloda |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
No to super Oby u wszystkich Mamuś które jeszcze w dwupaku też poszło tak gładko... Ola śliczniutka ![]() A ja się dzisiaj trochę wkurzyłam bo miałam iść do gin ale się okazało że ona dzisiaj nie przyjmuje bo pojechała na jakąś konferencję czy coś... No i trochę niefajnie bo akurat do dzisiaj mam zwolnienie a w związku z tym że jej nie ma będę musiała jakoś kombinować... Dzisiaj już nic nie załatwię więc pewnie pójdę w poniedziałek do ośrodka zdrowia i może mnie tam kto przyjmie ![]() Mam też dobrą wiadomość: odebrałam dzisiaj wynik kontrolnego wymazu z szyjki macicy i jest git Znaczy się klebsiella pneumonae zdechła po kuracji antybiotykowej i nic nowego na szczęście też się tam nie pojawiło Uff... Trochę mi ulżyło...
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Elu, córeczka przesłodka takie cudowne maleństwo
Eh, każda z nas tak by chciała No właśnie myślę, że powinnam wprowadzić zaraz na piwko dla M, bo nas taksówka może kosztować majątek Domi, od razu Spam przecież nie załączamy zdjęć sąsiadki Sexy, śliczna Twoja kicia, malutka pewnie jeszcze? A imienia to już nawet nie powtórzę Moja się wabi mniej skomplikowanie ... Kulka ![]() Malinka, przykro mi że smutno się Tobie zrobiło ![]() Xpresja, dziewczynka w przychodni super słodka Ja posprzątałam jakoś tak z grubsza, nawet umyłam okno w pokoju tylko .... tsss... teraz chwilę odpoczywam, zjem obiadek i biorę się za 1 partię prasowanka |
|
|
|
#3172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak chcę pliiiiiiz Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z gimnastyki ciężarówek. Zagaiłam położną o te moje skurcze, co je miałam w tym tygodniu. Powiedziała, że to skurcze przepowiadające i że mam się nie martwić. No to się nie martwię i czekam na skończenie 36 tygodnia, a potem pojadę na swoje pierwsze ktg Swoją drogą, na ile przed porodem występują te skurcze?
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
olalicious07 Super, że już jesteście w domku i że z małą wszystko Ok
![]() Ela Zazdraszczam takiego porodu! To nawet mniej niż 2 godziny. Przyjeżdżasz, rodzisz i wychodzisz ![]() A swoją droga ten taksówkarz nieźle musiał być zestresowany ![]() Olka sama słodycz |
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
czesc mamusie i brzuchatki
![]() widzę że temat świąt dziś na topie. Uwielbiam świeta ![]() My zawsze świeta robimy u siebie i tak tez pewnie bedzie z tą różnicą że to zawsze my przygotowywalismy ale w tym roku moja mama z siostrą sie zaoferowały że opanują kuchnię, a my spokojnie bedziemy mogli się zająć naszym maluszkiem Mam nadzieje ze wszystko pojdzie tak jak to sobie wyobrażam, wkoncu to pierwsze świeta z Francikiem.[/B]Ela[/B] jak czytam historię twojego porodu to uwierzyc nie moge że takie porody sie wogole zdarzają. ..i oby zdarzały się jak najczesciej..... |
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Elu tylko pozazdrościć takiego porodu a Oleńka śliczna
![]() ![]() Tak rodzić można
|
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3177 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Cytat:
No to gratulacje dla naszego miesięcznego przystojniaka ![]() Cytat:
Faktycznie mała, słodka agentka! Aż mi sie rogal na buzi pojawił! Cytat:
Cytat:
Ja troszke byłam na spacerku, buzie do słonka powystawiałam, ogarnęłam z grubsza w domku i siedzę i grzeję swój pęcherz i nereczki. Jejku tak bym chciała chociaz tych dolegliwości się pozbyć.....Napiszę później bo teraz weny brak! Miłego dnia!
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to zawsze tesciowie ise obrazaja i nigdy nic nie rozumieja...cy oni uwazaja ze maja wieksze prawo?nie rozumiem tego wszytskiego, ale wkurza mnie to jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
dopiero po 1 grudnia
|
||
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Domi prosze o zmianę na liście -Olka urodziła sie 15.11, a długa była 56 cm
Z listy wyczytałam; GRATULACJE DLA GUCI I PIETRUSI ![]()
|
|
|
|
#3180 |
|
BAN stały
|
HEJKA
![]() ![]() ![]() ![]() GRATULACJE DLA MAMAUS!!!!! Ja sie miewacie Mamcie??? i jeszcze przyszle Mamcie?? U nas wmaire dobrze...maly wlasnie spi troszke sp;okoju jest....A tak wczoraj bylsymy u lekarza i wszytsko oki z malym...dobra wage ma rosnie jak na drozdzach....No poprstu na to co razem z nimi przeszlam czuje sie wspaniale i jak to facetcik lubi rozorabiac...i juz sie nawet buntuje.... ![]() Buzka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Mamusie rozpakowane (albo nierozpakowane ale zorientowane w temacie
) - co można z tym zrobić? Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się ciągłe odciąganie pokarmu...

)
Już dziś tłumaczę tż-towi, że będzie musiał grzecznie prosić chętnych, żeby dali nam trochę ochłonąć po porodzie (szczególnie jak urodzę kilka dni przed), no ale jak się uprą i zapukają do drzwi, to będziemy zmuszeni im otworzyć
, bo je uwielbiam i czekam na nie cały rok, no ale cóż... czego się nie robi dla dobrego samopoczucia niuni
:confused :
I bądź tu człowieku mądry.
to teraz czekamy na fotki

za wizytę