|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
cześć mamuśki
![]() Moja Blanka już od środy jest w domku <jupi> ![]() Jutro wkleje zdjęcie, bo mam na innym kompie i już nie chce mi się przenosić. Malutka jest absolutnie cudowna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzysz jeszcze cukier? Cytat:
![]() Cytat:
Ela witaj w domu. I wstawiaj foty maleństwa! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
Co do Świąt, to nie zależy, kiedy nasza Księżniczka zdecyduje się przyjść na świat. Jeśli 1-2 tygodnie przed Świętami, to pewnie pojedziemy (5 min autem) z małą do teściów na Wigilię (będą tylko oni, 2 siostry tż-ta i my z niunią), jeśli jednak urodzi się przed samymi Świętami, to nigdzie się nie wybieramy. Robić też nic nie zamierzam, także pewnie teściowa coś nam podrzuci do jedzenia
![]() Co do reszty Świąt, to na pewno nie będziemy robić objazdu po rodzinie - za duże ryzyko jakiegoś choróbska. Obawiam się tylko, że cudowna rodzinka tż-ta wpadnie na pomysł, żeby nas nawiedzić ![]() ![]() Co do jedzenia to najbardziej mi żal pierogów z kapustą i grzybami ![]() ![]() Dobra, zmykam na gimnastykę, bo się spóźnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Ja też oglądałam program o tej śmierci łóżeczkowej i jak przystało na panikarę zaczełam się bać o mojego maluszka. Zastanawiam się nad nianią z detektorem oddechu ale koszt takie cacka to 500zł. Chcieliśmy kupić samą nianie a teraz to już sama nie wiem. Sama niania kosztuje 300. A ty Malinko kupiłaś sam detektor czy też z nianią?? Możesz napisać jakiej firmy i ile kosztował. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A i co do Waszej dyskusji na temat jedzenia to powiem Wam jedno. Że jak Wasz mały będzie się prężył, marudził albo co gorsza będzie miał kolkę to będziecie w stanie na samych kurczakach, jogurtach i chlebie żyć i nawet nie pomyślicie o jakimś próbowaniu wigilijnych potraw ![]() Mnie już też dobijało to jedzienie non stop tego samego. Ale uwierzcie jak tylko coś dzieje się z dzidzią to można z wszystkiego zrezygnować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem jak będzie na Wigilię, pewnie zostaniemy we trójkę. Za jedzonkiem jakoś nie ubolewam, nigdy mi nie pasował ten cały zestaw z kapustą i grzybami
![]() Domi oczywiście rozumiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc mamusie ja nadal u swojej mamusi,tz byl wczoraj w domu ale musial jechac i ciesze sie ze jestem u mamy bo na weekend nie wroci wiec znowu bym siedziala sama Podczytam wieczorkiem bo teraz piekna pogoda wiec szykuje sie na spacer z młodym
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
Cześc wam
![]() Ja tylko was podczytuje,niemam ochoty siedzieć przed kompem.Bli mnie biodro prawe i ten bok prawy.Dziś byłam na ściągnięciu szwów nic niebolało a ja się tak bałam ![]() ![]() ![]() ![]()
#3158 |
Zadomowienie
|
A i bym zapomniała.
Mój Wiki ma dziś miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to super wieści ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ja też się czuje jak 1 trymestrze mdłości zgaga okropność ![]() dziewczyny czy macie takie kłucia w dole ? ja mam coś takiego jakby szpilką mnie ktoś kłuł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
już m-c? rety ale czas leci - sto lat sto lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||
Zakorzenienie
|
tak, tylko nie pamietam czy to byl 21,22 czy 23
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kota nawet nie otwieralam ![]() ale z pieskami z tylu go wyczailam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kateja mam monitor z nianią Angelcare- kupiłam go na allegro- jest używany ale z roczną gwarancją i zapłaciłam z wysyłką 430zł. Jestem bardzo zadowolona. Narazie niana średnio mi jest potrzebna bo mam małe mieszkanie ale na pewno przyda sie jak zacznie sie sezon grilowy i siedzenie na ogrodzie bo nie bede musiała biegać co chwile na góre sprawdzić czy mały nie płacze ![]() olalicious07bardzo sie ciesze że jesteście juz w domku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Nadia a mnie twoje zdjęcie kota bardzo wzruszyło bo miałam takiego czarnego kotka z którym musiałam sie pożegnać w styczniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zadomowienie
|
witam mamusie!
jestem po wizycie KTG serduszko małej bije ładnie, ruchy okazałe a skurczy brak... w poczekalni miałam bardzo fajną sytuacje, czekam na badanie, obok mnie dziewczyna w ciaży z 2 letnią córeczką, mała podchodzi do mnie i bez niczego w najlepsze przytula sie do mojego brzuszka i głaszcze go. Mówię do niej , a do kogo ty sie tam przytulasz ? a ona na to: Do dzidzi no słoooooodycz! p.s. Ola ciesze się że malutka masz już w domku! Kropka, mam nadzieje ze to zwykle przeziębienie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
Nadia Twoja kotka jest prześliczna
![]() Wygląda jak siostra bliźniaczka mojego zwierza ![]() Psiaczki też świetne ![]() Ja również specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie mojego kota Alejandro Juan Antonio Tofik Trojga Imion Murzyn.... A w zasadzie to Kić ![]() Tylko nie za bardzo go widać, jak zechce zapozować to zrobie bardziej reprezentatywne fotki. domi nie patrz na to zdjęcie! ![]() Ola bardzo się cieszę, że jesteście juz wszyscy w domku ![]() ![]()
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-11-20 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jeny ![]() ![]() ze takie grzeczne dzieci jeszcze istnienja ![]() ratunku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Olacious ![]() ![]() ![]() A ja...powycieralam kurze, umylam podlogi, popastowalam panele, umylam naczynia, zrobilam mizerie i jest blysk (Tz mi kupil mopa plaskiego i super sie nim wyciera i pastuje podlogi- tak dokladnie i nie musze sie schylac). A wczesniej zrobilam pranie ![]() ![]() Jeszcze tylko 10 dni i 1 grudzien ![]() ![]() no i leze znow ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-20 o 12:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny za gratulacje!!!
![]() no i nadal mam 10 stron do nadrobienia ![]() a tak na bieżąco: olalicious- super że Blanka już w domku!!! konspi - ![]() STO LAT STO LAT!!!! ![]() Cytat:
![]() Załączam zdjęcie mojej Olki ![]() A poród wyglądał tak: byliśmy u znajomych w sobotę, wróciliśmy ok 23 do domu, wykąpałam się, położyliśmy się spać i brzuch zaczął mi sie spinać, ale przecież to normalne , więc próbuję spać dalej. Aż tu nagle tak mi spięło brzuch,że poczułam takie PYK,(była już godzina 24:05) i se myślę, chyba mi pękł pęcherz,więc wstaję z łóżka i idę do wc i po drodze zaczynają się lać ze mnie wody ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dojechaliśmy miałam już rozwarcie na 6 cm, więc szybko zawieźli mnie na porodówkę, a tu juz akcja jak z filmu, co badanie to rozwarcie większe o kolejne cm, aż lekarze i położne byli w szoku i nie wierzyli w to co się dzieje i uwijali się koło mnie jak mróweczki ![]() ![]() ![]() Położne się ze mnie śmiały jak zapowiedziałam, że w takim razie widzimy się za 3 lata, bo jestem gotowa rodzić też i drugie dziecko ![]() I tak właśnie to wyglądało. ale się rozpisałam... Olka się budzi, idę włączyć mleczarnię, a potem jak mi pozwoli to dokończę czytanie buziaki Mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poród-MARZENIE ![]() kobieto jak Ty to zrobilas? strasznie szybko poszlo i faktycznie jak w filmie ![]() ![]() a Oleczka sloda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
No to super ![]() ![]() Ola śliczniutka ![]() A ja się dzisiaj trochę wkurzyłam bo miałam iść do gin ale się okazało że ona dzisiaj nie przyjmuje bo pojechała na jakąś konferencję czy coś... No i trochę niefajnie bo akurat do dzisiaj mam zwolnienie a w związku z tym że jej nie ma będę musiała jakoś kombinować... Dzisiaj już nic nie załatwię więc pewnie pójdę w poniedziałek do ośrodka zdrowia i może mnie tam kto przyjmie ![]() ![]() Mam też dobrą wiadomość: odebrałam dzisiaj wynik kontrolnego wymazu z szyjki macicy i jest git ![]() ![]() ![]()
#3171 |
Raczkowanie
|
Elu, córeczka przesłodka takie cudowne maleństwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domi, od razu Spam ![]() ![]() ![]() ![]() Sexy, śliczna Twoja kicia, malutka pewnie jeszcze? A imienia to już nawet nie powtórzę ![]() ![]() Malinka, przykro mi że smutno się Tobie zrobiło ![]() ![]() Xpresja, dziewczynka w przychodni super słodka ![]() Ja posprzątałam jakoś tak z grubsza, nawet umyłam okno w pokoju tylko .... tsss... teraz chwilę odpoczywam, zjem obiadek i biorę się za 1 partię prasowanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z gimnastyki ciężarówek. Zagaiłam położną o te moje skurcze, co je miałam w tym tygodniu. Powiedziała, że to skurcze przepowiadające ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
olalicious07 Super, że już jesteście w domku i że z małą wszystko Ok
![]() ![]() Ela Zazdraszczam takiego porodu! To nawet mniej niż 2 godziny. Przyjeżdżasz, rodzisz i wychodzisz ![]() A swoją droga ten taksówkarz nieźle musiał być zestresowany ![]() Olka sama słodycz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
czesc mamusie i brzuchatki
![]() widzę że temat świąt dziś na topie. Uwielbiam świeta ![]() ![]() My zawsze świeta robimy u siebie i tak tez pewnie bedzie z tą różnicą że to zawsze my przygotowywalismy ale w tym roku moja mama z siostrą sie zaoferowały że opanują kuchnię, a my spokojnie bedziemy mogli się zająć naszym maluszkiem ![]() [/B]Ela[/B] jak czytam historię twojego porodu to uwierzyc nie moge że takie porody sie wogole zdarzają. ..i oby zdarzały się jak najczesciej..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
Elu tylko pozazdrościć takiego porodu a Oleńka śliczna
![]() ![]() ![]() Tak rodzić można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3177 | ||||
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Cytat:
![]() No to gratulacje dla naszego miesięcznego przystojniaka ![]() Cytat:
Faktycznie mała, słodka agentka! Aż mi sie rogal na buzi pojawił! Cytat:
Cytat:
Ja troszke byłam na spacerku, buzie do słonka powystawiałam, ogarnęłam z grubsza w domku i siedzę i grzeję swój pęcherz i nereczki. Jejku tak bym chciała chociaz tych dolegliwości się pozbyć.....Napiszę później bo teraz weny brak! Miłego dnia!
![]() |
#3178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to zawsze tesciowie ise obrazaja i nigdy nic nie rozumieja...cy oni uwazaja ze maja wieksze prawo?nie rozumiem tego wszytskiego, ale wkurza mnie to jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Domi prosze o zmianę na liście -Olka urodziła sie 15.11, a długa była 56 cm
Z listy wyczytałam; GRATULACJE DLA GUCI I PIETRUSI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
BAN stały
|
HEJKA
![]() ![]() ![]() ![]() GRATULACJE DLA MAMAUS!!!!! ![]() ![]() Ja sie miewacie Mamcie??? i jeszcze przyszle Mamcie?? U nas wmaire dobrze...maly wlasnie spi ![]() A tak wczoraj bylsymy u lekarza i wszytsko oki z malym...dobra wage ma rosnie jak na drozdzach....No poprstu na to co razem z nimi przeszlam czuje sie wspaniale i jak to facetcik lubi rozorabiac...i juz sie nawet buntuje.... ![]() Buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.