Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 20:30   #181
annLee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

angkorcz-a skąd takie info na temat wit.c?
przyznam,że pierwsze slyszę

gosiak-a moze za mało pijesz? żeby szybko minęło

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:31   #182
gosiak0512
Zakorzenienie

z tym to problemu akurat nie mam bo sporo piję bo i ciepło u mnie jest..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:07   #183
majkaAD78
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie szczęsliwe przyszłe mamusie

Dziś zakończyłam czytanie całego wątku od początku, zajęlo mi to ładnych kilka tygodni ale miałam przynajmniej czas by minęly niebezpieczne, pierwsze trzy miesiące...Jestem w ciązy już 3 raz w przeciągu 2 lat, niestety 2 ostatnie maluszki opuszczały mnie w okolicach 9 tyg.Bałam sie pisać wcześniej bo nie chciałam "zapeszac" i zegnać sie w razie czego...
Dziś zaczynam 17 tydz. termin mam na 2 maja...ale żeby nie bylo tak łatwo to do 6 tyg.ujawnialy sie bliźniaki, niestety 1 serduszko przestało bic i musialam jeszcze przeżyć poranianie jednego bąbelka co nie bylo przyjemnym i łatwym przeżyciem. Martwilam sie caly czas o drugiego, ale poki co jest dobrze.
Cieszę się ze na Was trafiłam, po calej lekturze wątkowej czuje się jakbym przeczytała niezłą książkę z całą masą superbohaterek
Mam nadzieję,że chociaż późno to przyjmniecie mnie jeszcze?
Mam na imię Majka, mieszkam od 5 lat w IRL i czekamy na to maleństwo z takim utęsknieniem,że trudno to opisac Marzyłam o majowym cudzie (sama jestem z maja i taki prezent na 32 ur.byłby niesamowity) i wierzę,ze się spełni...
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życze przyjemnego nadchodzącego tygodnia!
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:38   #184
Carolajna24
Zakorzenienie

cześć wam mamusie przyszłe

ja z mamuś majowo czerwcowych 2009.
Szukałam sobie spodni na all i znalazłam takie fajne jeansy z gumką
pomyślałam o was bo ciężko w takim okresie o coś co pasuje

jak by któraś chciała http://moda.allegro.pl/item811475584..._gumka_40.html
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:43   #185
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
cześć wam mamusie przyszłe

ja z mamuś majowo czerwcowych 2009.
Szukałam sobie spodni na all i znalazłam takie fajne jeansy z gumką
pomyślałam o was bo ciężko w takim okresie o coś co pasuje

jak by któraś chciała http://moda.allegro.pl/item811475584..._gumka_40.html
Ja akurat nie mogę nic zamawiać z all bo nie mamy już polskiego konta
A takie spodnie podobne w kroju już sobie kupiłam, tyle że one są dresowe-rozmiar niby 14 (42), ale ta gumka jest na tyle szeroka, że na całą ciążę mi wystarczy
Podobno w H&M są ciążowe ciuchy, ale nie ostatnio nie mogłam ich znaleźć w sklepie Chyba wybiorę się na zakupy z jakąś bardziej zorientowaną koleżanką
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:54   #186
Carolajna24
Zakorzenienie

Są w hm
ale ceny
za jeansy 179 zł
ciekawe zemu robią takie drogi łaszki typowo ciążowe
Stary 2009-11-22, 22:01   #187
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Są w hm
ale ceny
za jeansy 179 zł
Ja mieszkam w UK i mam nadzieję, że tu ceny nie są tak kosmiczne. Ale fakt że nigdy w tym H&M nie byłam i nie mam rozeznania co do cen. Właściwie zależy mi tylko na dobrze dobranych spodniach, bo wszystko inne da się kupić gdzie indziej, np. tuniki noszą nie tylko kobiety w ciąży. Gorzej jak się przestanę mieścić w kurtkę zimową, bo jest na mnie ino ino...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 22:14   #188
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w UK i mam nadzieję, że tu ceny nie są tak kosmiczne. Ale fakt że nigdy w tym H&M nie byłam i nie mam rozeznania co do cen. Właściwie zależy mi tylko na dobrze dobranych spodniach, bo wszystko inne da się kupić gdzie indziej, np. tuniki noszą nie tylko kobiety w ciąży. Gorzej jak się przestanę mieścić w kurtkę zimową, bo jest na mnie ino ino...
też się da rozwiązać ten problem
teraz dużo fajnych płaszczyków grzybków idealnych na rosnący brzuszek
no tak pewnie w UK wikszy wybór i można coś fajnego upolować za rozsądne pieniądze
Stary 2009-11-22, 23:23   #189
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
W UK w H&M jensy kupisz za 29.99 a materiałowe albo sztruksy po 19.99. Ale nie każdy sklep ma dział dla ciężarówek

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2009-11-22 o 23:24
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 05:14   #190
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Majka witaj

Cytat:
Tak jak sparky napisała nie w każdym h&m są ciuchy ciążowe.Ja za to poszłam kiedyś do Nexta i pomierzyłam tam spodnie i zamówilam na ebayu. Używane ale w b.dobrym stanie.W ogóle to w Nextcie są tansze jeansy niż w H&M.

Ok dziewczęta zegnam sie i do pracki spadam.Jutro wolne

Miłego dnia życzę.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:16   #191
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
slyszeliscie o tym ze w ciazy trzeba unikac witaminy C a ja ost taka ochote na cytrusy mam
NIE UNIKAĆ. Broń Boże - skąd takie dane?

Witamina C należy do leków grupy C - nadmiar wykazuje działanie szkodliwe na płód u zwierząt. Nadmiar!

A z cytrusami należy uważać z innych powodów - uważa się, że duże ilości substancji silne alergizujących, spożywane w ciąży, mogą przyczynić się do alergii u dziecka, potem gdy się urodzi. Z tego względu w ciąży ogranicza się cytrusy, nie jada się pomidorów na tony, zaleca się unikać orzechów, zwłaszcza ziemnych i innych rzeczy silnie uczulających.

Ale czy są na to badania - tego nie wiem.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 07:20   #192
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Zaraz wstawie zdjątka z zakupków
I z przed ostatnich zakupów
trampki wymiatają
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
A ja nic takiego nie słyszałam a jem je kilogramami, podobno zawierają dużo innych potrzebnych witaminek. Tylko na mandarynki teraz uważam bo bardzo pryskane podobno.
hm... a większość z nas zażera mandarynki...
Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość

Dziś zakończyłam czytanie całego wątku od początku, zajęlo mi to ładnych kilka tygodni ale miałam przynajmniej czas by minęly niebezpieczne, pierwsze trzy miesiące...Jestem w ciązy już 3 raz w przeciągu 2 lat, niestety 2 ostatnie maluszki opuszczały mnie w okolicach 9 tyg.Bałam sie pisać wcześniej bo nie chciałam "zapeszac" i zegnać sie w razie czego...
Dziś zaczynam 17 tydz. termin mam na 2 maja...ale żeby nie bylo tak łatwo to do 6 tyg.ujawnialy sie bliźniaki, niestety 1 serduszko przestało bic i musialam jeszcze przeżyć poranianie jednego bąbelka co nie bylo przyjemnym i łatwym przeżyciem. Martwilam sie caly czas o drugiego, ale poki co jest dobrze.
Cieszę się ze na Was trafiłam, po calej lekturze wątkowej czuje się jakbym przeczytała niezłą książkę z całą masą superbohaterek
Mam nadzieję,że chociaż późno to przyjmniecie mnie jeszcze?
Mam na imię Majka, mieszkam od 5 lat w IRL i czekamy na to maleństwo z takim utęsknieniem,że trudno to opisac Marzyłam o majowym cudzie (sama jestem z maja i taki prezent na 32 ur.byłby niesamowity) i wierzę,ze się spełni...
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życze przyjemnego nadchodzącego tygodnia!
witaj fajnie, że dołączyłaś. sporo przeszłaś, ale musisz myśleć, że limit złych wydarzeń już wyczerpany.
zapraszamy do częstego pisania.

ten "Dystrykt" faktycznie ciekawie zrobiony. teraz już wiem, czemu nie tykam krewetek
coś mnie drapie w gardle i trochę kicham...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:51   #193
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Cytat:
Są w hm
ale ceny
za jeansy 179 zł
Byłam ostatnio w H&M i były fajne spodnie już za 100 zł tylko mierzyć mi się nie chciało a teraz żałuję bo w nic już się nie mieszczę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ten "Dystrykt" faktycznie ciekawie zrobiony. teraz już wiem, czemu nie tykam krewetek
coś mnie drapie w gardle i trochę kicham...
I pewnie już nigdy ich jeść nie będziesz Jak chora do do łóżka, odpoczywać koniecznie
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:57   #194
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
I pewnie już nigdy ich jeść nie będziesz Jak chora do do łóżka, odpoczywać koniecznie
za godzinkę z hakiem muszę pojechać do szewca, banku i apteki. potem wracam na kanapę pod kocyk, dłubać kartki świąteczne, bo mi galeria pajęczynami porasta

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-23, 08:27   #195
yolanda9
Zadomowienie

majkaAD78 witaj!

i pozostałe mamuśki witam po weekendzie
Żadna to nowość - znów jestem nieprzytomna z rana, jakaś masakra...no ostatnio wyspać się nie mogę

W piątek w końcu dostałam wyniki badań prenatalnych i usg genetycznego. Troszkę mnie zmartwiła wartość NT (2,06), bo mogłaby być niższa...no cóż wierzę, że jednak wszystko będzie oki oprócz tego występuje u mnie niskie prawdopodobieństwo zespołu Downa i Edwardsa Z usg wyszło, ze wszystkie narządy są oki, serduszko bije miarowo... Jedno mnie tylko zastanawia Otóż u mojego lekarza prowadzącego ciążę byłam 4 listopada i on ocenił wielkośc bejbika na 5,3 mm, a z kolei jeden dzień później miałam te badania, o których piszę powyżej i wtedy dzidziuś niby miał już 70 mm no i bądź tu mądry...czy sprzęt, na którym jest wykonywane usg aż tak może się różnić? i komu teraz wierzyć? ja mam nadzieję, ze te pomiary z usg genetycznego są jednak prawidłowe, bo lepszy sprzęt No ale mimo wszystko jestem w lekkim szoku

No i pochwale się, że dostałam od koleżanki trochę ciuszków ciążowych: trzy pary spodni( z czego dwie to dresy) i kilka bluzek fajnie bo garderoba ciązowa się powiększa

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 08:30   #196
ałła
Rozeznanie

Witam przyszle mamuski
Od piatku kiepsko sie czuje i postanowilam ze jak mi nie przejdzie do dzis to ide do lekarza. Mam jakies dziwne bole w podbrzuszu, tu mnie zaboli tam mnie zakuje, raczej nie powinno tak byc. Jestem w 10 tygodniu a momentami czuje sie jakbym miala dostac miesiaczke za chwile!! Martwie sie troche i stwierdzilam ze nie ma na co czekac skoro mam watpliwosci. Do lekarza chodze prywatnie i przyjmuje tylko we czwartki. Ale nie chce tyle czekac. Pojde dzis do innego na nfz, zobaczymy co mi powie.
Trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze to tylko moje przewrazliwienie i ze jest wszystko w porzadku
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:32   #197
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

majkaAD78 witam serdecznie
Carolajna24 bardzo fajne są te spodnie może nie w tym kolorze, ale są też inne na szczęście. Dziekuję za linka przyda się
Co do cen w H&M to po prostu kosmos jak dla mnie nie wiem czy to jakiś materiał jest super extra czy co
Ja w pt kupiłam sobie w zwykłym sklepie jeansy ciążowe bardzo atrakcyjne za 45 zł i na pewno posłużą mi do końca ciąży bo pas to maja megaaa wypasiony duży na szczeście mozna go guzikiem zmniejszać/powiększać
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:35   #198
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Jedno mnie tylko zastanawia Otóż u mojego lekarza prowadzącego ciążę byłam 4 listopada i on ocenił wielkośc bejbika na 5,3 mm, a z kolei jeden dzień później miałam te badania, o których piszę powyżej i wtedy dzidziuś niby miał już 70 mm no i bądź tu mądry...czy sprzęt, na którym jest wykonywane usg aż tak może się różnić? i komu teraz wierzyć? ja mam nadzieję, ze te pomiary z usg genetycznego są jednak prawidłowe, bo lepszy sprzęt No ale mimo wszystko jestem w lekkim szoku
To nie kwestia sprzętu tylko ułożenia dziecka. Ja z 2go USG mam dwa pomiary, z jednej wizyty, z jednego dnia. Pierwszy z poz. wygiętej, drugi jak młody się wyprostował. Dziecko nie jest sztywne, rusza się i wygina - im bardziej w literkę C się wygnie, tym krótsze.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Co do cen w H&M to po prostu kosmos jak dla mnie nie wiem czy to jakiś materiał jest super extra czy co
Ja w pt kupiłam sobie w zwykłym sklepie jeansy ciążowe bardzo atrakcyjne za 45 zł i na pewno posłużą mi do końca ciąży bo pas to maja megaaa wypasiony duży na szczeście mozna go guzikiem zmniejszać/powiększać
Zgadzam się. Ceny kosmos. Do tego wcale nie adekwatne do jakości.

Fajna cena tych portów co kupiłaś - zazdroszczę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:39   #199
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
To nie kwestia sprzętu tylko ułożenia dziecka. Ja z 2go USG mam dwa pomiary, z jednej wizyty, z jednego dnia. Pierwszy z poz. wygiętej, drugi jak młody się wyprostował. Dziecko nie jest sztywne, rusza się i wygina - im bardziej w literkę C się wygnie, tym krótsze.
tak właśnie mogło być tylko zdenerwowała mnie ta sytuacja, bo po pierwszej wizycie miałam wrażenie, ze dzidzia jest za mała jak na "wiek" ciąży, a tu się okazało, ze wszystko jest tak jak powinno

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 08:41   #200
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Dziewczyny co sądzicie o tym wózku??? Od razu sie przyznam że na weeku wpadłam w jakiś trans i go zamówiłam 400zł z przesyłką. Mam nadzieję że nie będę żałować swojej szalonej i szybkiej decyzji. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że moja koleżanka ma taki sam i mi go poleciła bo jest z niego bardzo zadowolona.
Stary 2009-11-23, 09:04   #201
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Witam przyszle mamuski
Od piatku kiepsko sie czuje i postanowilam ze jak mi nie przejdzie do dzis to ide do lekarza. Mam jakies dziwne bole w podbrzuszu, tu mnie zaboli tam mnie zakuje, raczej nie powinno tak byc. Jestem w 10 tygodniu a momentami czuje sie jakbym miala dostac miesiaczke za chwile!! Martwie sie troche i stwierdzilam ze nie ma na co czekac skoro mam watpliwosci. Do lekarza chodze prywatnie i przyjmuje tylko we czwartki. Ale nie chce tyle czekac. Pojde dzis do innego na nfz, zobaczymy co mi powie.
Trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze to tylko moje przewrazliwienie i ze jest wszystko w porzadku
masz moje kciuki. idź, dla własnego spokoju
Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o tym wózku??? Od razu sie przyznam że na weeku wpadłam w jakiś trans i go zamówiłam 400zł z przesyłką. Mam nadzieję że nie będę żałować swojej szalonej i szybkiej decyzji. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że moja koleżanka ma taki sam i mi go poleciła bo jest z niego bardzo zadowolona.
a co to za firma/model? bo nie mogę doczytać...

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-23, 09:08   #202
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:

a co to za firma/model? Bo nie mogę doczytać...
volant 3
Stary 2009-11-23, 09:14   #203
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
A dziś mam ochotę na tuńczyka i na obiadek robię sobie to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=166170
brzmi apetycznie. spisałam, też wykorzystam.

Cytat:
A ja dziś zrobiłam sobie przerwe i nie poszłam na wyklady skoczyłam do sklepu i kupiłam kaftaniki dwa, śpiiochy, czapeczkę i dwie pary łapek
powinnaś częściej sobie przerwy od wykładów robić, bo takie długie siedzenie może powodować twardnienie brzuszka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15428960]Cycki kury robię tak: rozklepuję mocno, porządne rozklapiochy muszą być, smaruję kawałeczkiem masła z jednej, wewnętrznej strony, kładę na to ser żółty, zawijam sobie i panieruję zawijaska np. w pokruszone płatki kukurydziane. Do tego wystarczy sałatka: kukurydza z puszki, 3 pomidory, 2 mniejsze lu 1 większy ogórek, 1/3 opakowania sera feta, sól, pieprz i duuuużo majeranku. Pychota [/QUOTE]
wczoraj po raz pierwszy robiłam cycki z kuraka w płatkach kukurydzianych- pyszne.

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
To dziala!
super uczucie, co nie?

Cytat:
Zaraz wstawie zdjątka z zakupków
I z przed ostatnich zakupów
butki ekstra.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
bylam w sobote u ginki moje malenstwo (juz nie takie malenstwo)ma wedlug usg 17 tygodni wazy 140 gram i mierzy ponad 15 cmserce waliloa jak szalone ale jak to bywa z moim maluszkiem pokazal nam caly kregoslup kregi szyjne mozna policzyc i niechcial nam sie pokazac co ma miedzy nogami

lea mozesz zmienic date teraz jest 7 maj
super, że z dzidzią wszystko ok.
Daty nie będę zmieniać, bo przypuszczalnie na kolejnym usg znów inna będzie. Pozostaniemy przy datach z usg- to takie pewniejsze.

Cytat:

Dziś zaczynam 17 tydz. termin mam na 2 maja...
witaj.
miło Cię widzieć, gratuluję fasolki.
Podaj mi na PW dane do listy z pierwszej strony.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
W piątek w końcu dostałam wyniki badań prenatalnych i usg genetycznego. Troszkę mnie zmartwiła wartość NT (2,06), bo mogłaby być niższa...no cóż wierzę, że jednak wszystko będzie oki oprócz tego występuje u mnie niskie prawdopodobieństwo zespołu Downa i Edwardsa Z usg wyszło, ze wszystkie narządy są oki, serduszko bije miarowo...
to fajnie, że fajnie.

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Witam przyszle mamuski
Od piatku kiepsko sie czuje i postanowilam ze jak mi nie przejdzie do dzis to ide do lekarza. Mam jakies dziwne bole w podbrzuszu, tu mnie zaboli tam mnie zakuje, raczej nie powinno tak byc.
zmykaj więc do lekarza, jesli coś Cię niepokoi, a my tu kciuki zaciskamy.

Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o tym wózku???
wizualnie ładny, kolor nie mój, ale wydaje się oki.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie. Dopiero teraz trafiłam na to forum niestety dlatego że moje możliwości siedzenia przy komputerze są ograniczone - mdłości po kilku minutach.

Termin mam na 27 maja i niestety już od miesiąca leże w łóżku (plamienia itp.) Teraz już lepiej i powoli wracam do życia.

co do imion to nie możemy się zdecydować, jak narazie podoba mi się Liliana ale się jeszcze zastanawiam.
witaj.
Dopiszę Cię do listy, tylko podaj jeszcze , proszę Twoją datę urodzenia.
Najlepiej podeślij mi całość na PW.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:20   #204
margo80
Zakorzenienie

obiecany przepis na mufiny pomarańczowe:

280g mąki
80g drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
szczypta soli
1 jajko
100g cukru
80ml oleju
100ml soku pomarańczowego
200g maslanki (ja dałam jogurt naturalny)
3 plastry pomarańczy (ja zrezygnowałam)
70g pastylek czekoladowych (nie miałam - dałam rodzynki)

jak zwykle suche razem (skórka do suchych), mokre razem, potem wszystko wymieszać, a po nałożeniu do foremek proponują na wierzchu każdej babeczki położyć ćwiartkę plastra pomarańczy.

wyszły pyszne.
dziś robię muffiny z coca-colą. pierwszy raz. zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-23, 09:42   #205
cate_
Zadomowienie

Ałła trzymam kciuki za wizytę
Yolu super, że wszystko ok.

A ja mam strasznie twarde podbrzusze, możecie mi powiedzieć co jest tego powodem
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 09:58   #206
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

jak zwykle zasuwacie z postami...

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A mnie się bardzo podoba artykuł autorstwa faceta, na portalu ciążowym:

"Ty, ojciec, w szkole rodzenia – czy wiesz, co może to dać żonie, tobie i wam obojgu? Wzajemne zaufanie, wdzięczność, zacieśnienie uczuć… mniej stresu i bólu, tego fizycznego, jak psychicznego. Zdziwiony, że to piszę? A mnie dziwi to, że jeszcze o tym nie pomyślałeś! "

"Co nam może dać udział w szkole rodzenia? Przede wszystkim świadomość tego, co dzieje się podczas porodu, a więc pewną wiedzę i idący za tym automatyzm zachowań, reakcji. Dzięki temu będziemy w stanie nie tyle wspierać żonę duchowo, ale też poprzez praktyczne działania. A jak dobrze wiemy, samym myśleniem: „jesteśmy z Tobą” nieczęsto komuś się pomaga. Poza tym - dzięki wiedzy wyniesionej z zajęć zmniejszamy też własny lęk przed uczestnictwem w porodzie, który – nie ukrywajmy – istnieje. Tymczasem im mniejsze nasze własne obawy, tym mniejsza niepewność przyszłej matki. Pomagamy więc sobie nawzajem. Nawet jeśli w stresie zapomnimy wszystkich reguł i porad, zawsze może zadziałać efekt placebo, w myśl zasady „niewierzącemu nie pomoże, a wierzącemu, jak zechce”. Wspierajmy więc żony i duchowo, i praktycznie – a nasze wspólne szanse wzrosną."

"Czy warto? Na pewno, zwłaszcza wtedy, kiedy to wasze pierwsze dziecko – jak i dlatego, że wiedza książkowa nie zastąpi tej, którą możesz zyskać na drodze bezpośrednich, niczym nie skrępowanych pytań do położnej czy pielęgniarki. Kto pyta – nie błądzi. Jeśli wspólnie żyjecie i chcecie mieć dziecko, wspólnie chodźcie też na zajęcia w szkole rodzenia – z nich dowiecie się wiele nie tylko na temat ciąży, przygotowań do porodu, ale też o życiu po narodzinach, opiece nad dzieckiem i powrocie kobiety do psychiczno-fizycznego stanu sprzed ciąży. Techniki prawidłowego oddychania, parcia, zmniejszania bólu i dziesiątki innych wskazówek pomogą wam sprawniej przebrnąć przez trudy narodzin. Jeśli nawet na zajęciach nie panuje tak idylliczna atmosfera, tym bardziej weź udział w porodzie rodzinnym – bo podobnie, albo gorzej, może być usposobiony personel lekarski podczas rozwiązania. Nie tylko więc wspieraj i pomagaj – także broń żonę przed nieprawidłowościami. Choćby nawet własną tylko obecnością. Pamiętaj przy tym – zachowaj spokój – Twoja histeria czy awanturowanie się zwiększy tylko stres ukochanej. A przecież nie o to chodzi."

"Być u jej boku, wspierać ją – czy jest coś lepiej wyrażającego trwałość waszej miłości? Nawet nie mów o nieestetyczności porodu, że nie masz ochoty na to patrzeć – bądź mężczyzną: jeśli miałeś odwagę zostać ojcem, miej odwagę być nim do końca!"

Brawo dla tego pana
...
fajnie powiedziane.
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
...
Moja chrześnica ma na imię Liwia i od samego początku bardzo mi się to imię podoba Zachwycam się, kiedy jej rodzice wołają do niej "Liwka", no przecudnie.
...
widze ze wiekszosc raczej pozytywnie reaguje na to imię, cieszę się (a te co reagują niepozytywnie dyplomatycznie nie komentują). czyli o ile znowu mi się nie odmieni, będzie jednak liwka, nie ala
Cytat:
dziękuję
ciągle mi się taka córcia marzy, jeszcze mi nie przeszło.

myślałam, że mandarynki
wczoraj mi bratowa powiedziała, że mandarynki są na dziewczynkę.eh te zabobony...

pojadę trochę czarnowidztwem z rana.
mam tak od paru dni, że mocno się zastanawiam, czy na pewno jestem w ciąży i czy wszystko jest dobrze. czemu? bo brzuszek widać tylko jak się najem, nic mnie nie boli, nie mam innych objawów. i się zaczełam po cichu zamartwiać, małzowi nie mowię o swoich obawach.
w tej sytuacji nawet dobrze, że już w środę teoretycznie mam to usg genetyczne. nawet jeśli nic nie da się jeszcze zmierzyć, to może się po prostu uspokoję, widząc, że dzidek jest, bije mu serduszko i rusza się tam...

też tak macie czasem, czy tylko ja jestem jakaś inna?
margo, mi też się córcia marzy a cytrusy wcinam na tony... mandarynki, pomarańcze i zielone grejfruciki... mniam...

a z czarnowidztwem mam tak samo. stukam się w głowę, powtarzam że wszystko będzie super. ale najgorzej jak obudzę się w nocy, a wtedy myśli miewam takie... a sny... jeszcze gorsze... i nasiliło mi się właśnie po tym co spotkało Danię... no bo jak to, tak ni stąd ni zowąd? to okropne. siedzę jak na szpilkach i czekam na czwartkowe usg, niech mi już powiedzą że wszystko jest w porządku i na miejscu, to moze na jakis czas będę mieć spokój...

i przynajmniej brzuszek mi troszkę urósł... startowałam z 72, teraz jest 76 .

i jeszcze głupie pytanie? czy was też swędzą sutki? to nie do wytrzymania, pewnie to wina wysuszonej skóry, ale balsam nie pomaga, nie wiem co z tym zrobić może jakiś tłusty krem?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:14   #207
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A ja mam strasznie twarde podbrzusze, możecie mi powiedzieć co jest tego powodem
Ja też tak mam od jakiegoś czasu. Pewnie od długotrwałego siedzenia.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 10:19   #208
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry w ten uroczy poniedzialek

Mialam tak fatalna noc, bolal mnie brzuch, nie moglam sie obrocic na zaden bok wiec nie jestem wyspana
Pozniej przyjechalam do pracy jako pierwsza i mocowalam sie z drzwiami, nie moglam ich otworzyc. Zobaczylam, ze w drzwiach innych biur sa jakis slady ciemne i zaznaczone odciski palcow wiec swiatelko sie zapalilo- wlamanie (wlamali mi sie kiedys do domu wiec dreszcz mnie przeszedl). Przyszla wspolpracownica, zarzadca budynku i godzine walczyli z drzwiami. Okazalo sie, ze bylo wlamanie do prawie wszystkich biur na 3 pietrach w tym do naszego, kilka rzeczy zginelo, u nas na szczescie nic tylko balaganu narobili i tak o to zaczal mi sie ten tydzien...

Kess, przepis super na poledwiczki, pozwolilam sobie skopiowac

Majka, witaj, napewno teraz juz bedzie dobrze, trzymam kciuki za Was

Alla, kciuki za wizyte

Milego dnia.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:49   #209
kasiaaX
Rozeznanie

Uff, nadrobiłam, ale naskrobałyście na tym nowym wątku...
Ja dzis zaczynam 11 tc wg. OM podobnie jak Margo czuje sie dobrze i juz nie moge sie doczekac kolejnej wizyty u gina aby sie upewnic czy dzidzio aby na perwno tam jest...a to dopiero za tydzień ...
Co do szkoły rodzenia to sie zapiszę, mąż deklaruje sie że będzie ze mną uczęszczał gdy tylko nie będzie w pracy. A planujemy poród rodzinny.
Poza tym bardzo boje sie grypy... czy bierzecie jakies witaminki oprócz tych ciązowych czy nie? bo ja zaczełam jeśc czosnek ale mi nie służy...
Stary 2009-11-23, 10:50   #210
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

A ja sobie dziś dogodzę, bardzo dogodzę.... http://gotowanie.onet.pl/28423,0,1,n...a_przepis.html będę robiła je po raz pierwszy- ciekawe czy takie smaczne na jakie wygladają

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości