Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 13:08   #2071
Douce24
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Witam !
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak krok po kroku zamówić z oferty internetowej ?? Ja wiele razy próbowałam i nic !! Edytowałam wysyłałam i nie wiem dlaczego ale nie są połączone oba zamówienia ( internetowa oferta wraz z katalogową ) Proszę pomóżcie
Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:10   #2072
Dziewczyna822
Raczkowanie

na pewno nie chodzi o prezenty, ja nie zamierzam nic podpisywac, nie wiem czy bede robila zamowienia z obu tych katalogow, na prezentach mi nie zalezy, wiec mam gdzies podpisywanie takich deklaracji.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:14   #2073
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Na siłę narzucają składanie zamówień. A te prezenty to chyba tylko przykrywka.....
JAKBY tak zrobili, to pierwsza idę do gazet i TV

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
na pewno nie chodzi o prezenty, ja nie zamierzam nic podpisywac, nie wiem czy bede robila zamowienia z obu tych katalogow, na prezentach mi nie zalezy, wiec mam gdzies podpisywanie takich deklaracji.
DOKŁADNIE A dlaczego ja mam się deklarowac jeśli nie wiem czy za m-c będę wogóle na tym świecie
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:56   #2074
Ewlyn
Zakorzenienie

A co sie stanie jeśli ktos nie podpisze a złoży zamowienie?
Co rusz to dziwniejsze zrczy wymyślają
Stary 2009-11-29, 14:01   #2075
Dziewczyna822
Raczkowanie

A co jesli ktos podpisze a nie zlozy zamowienia?
Stary 2009-11-29, 14:02   #2076
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

No niezłe praktyki sprzedażne. Osobiście nie wiem nawet kto jest u mnie liderem i szczerze powiedziawszy mało mnie to interesuje bo sama sobie daję radę. Nie mam czasu na jakieś pierdoły w stylu jeżdzenie na spotkania a już napewno nie w celu podpisywania jakichś zobowiazań. Będę chciała to zamówienie zrobię jeśli nie to nie i nie mam zamiaru brać czegoś co chcieliby mi przysłać sami. PARANOJA.
Stary 2009-11-29, 14:06   #2077
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
A co sie stanie jeśli ktos nie podpisze a złoży zamowienie?
Co rusz to dziwniejsze zrczy wymyślają
Tu chodzi tylko o złożenie zamówienia w kat.1 i 2.
Liderka zna swoje kk i wei na co moze liczyć ,na pewno skladasz zam. co katalog i jest i moze być pewna Twojej aktywności ,przynajmniej tej minimalnej

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
A co jesli ktos podpisze a nie zlozy zamowienia?
Jak podpiszesz ,to na Twoje konto ma prawo Liderka złożyć jakies zamówienie powyżej 150 zł i póżniej musi je sama ,wiadomo, opłacić.
Będzie miała Twój podpis wyrażający zgodę na zamówienie w tych dwóch i tylko w tych dwóch katalogach
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:06   #2078
zabcia87stw
Raczkowanie

Doczekajmy spokojnie do k01 i zobaczymy wtedy co sie bedzie dzialo.... miejmy swieta spokojne:P
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:09   #2079
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
No niezłe praktyki sprzedażne. Osobiście nie wiem nawet kto jest u mnie liderem i szczerze powiedziawszy mało mnie to interesuje bo sama sobie daję radę. Nie mam czasu na jakieś pierdoły w stylu jeżdzenie na spotkania a już napewno nie w celu podpisywania jakichś zobowiazań. Będę chciała to zamówienie zrobię jeśli nie to nie i nie mam zamiaru brać czegoś co chcieliby mi przysłać sami. PARANOJA.
Dokładnie Avon jest dla mnie tylko zabawą, na co dzien nie mam czasu na nic, praca, inne zajecia dodatkowe, i nie zamierzam sie umawiac z liderka, ktorej nie znam na jakies podpisywanie deklaracji, skoro pierwsza i najwazniejsza regula w avonie dla mnie jest to ze nikt mnie nie zmusza do skladania zamowien, jak chce to robie, nie traktuje tego zarobkowo, jak jest jakis fajny prezent do zdobycia to staram sie jak uwazam ze warto, a nie ze ktos tu bedzie mnie zmuszal do deklaracji. Moja liderka ma szczescie, ze jeszcze do mnie nie zadzwonila z tym glupim pomyslem

Edytowane przez Dziewczyna822
Czas edycji: 2009-11-29 o 14:10
Stary 2009-11-29, 14:11   #2080
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
a gdzie znajduje sie produkcja kosmetykow Avon? nie wiecie czy przyjmuja tam jakas kadre? ja po swoich studiach (Kosmetologia na Akademii Medycznej) chcialabym pracowac wlasnie gdzies przy produkcji...na magisterke mam zamiar isc na politechnike na chemie surowcow kosmetycznych jezeli otworza w Szczecinie...
http://www.kariera.avon.pl/index.php?option=com_cont ent&view=section&layout=b log&id=6&Itemid=31
Emza zajrzyj na tą stronkę. Avon proponuje współpracę na wyższych szczeblach. W Garwolinie z resztą chyba też szukają ludzi, albo w Warszafce
a wiem ze garwolinczycy maja upust dosc ladny na kosmetyki wiec warto warto
Stary 2009-11-29, 14:15   #2081
LadyBird6
Wtajemniczenie

A czy wiecie jakie mają być prezenty w kat. 01 i 02 za złozenie zam. powyżej 150 zł?

W kat.01 ma być TRILASER z Anew, a w 02. przybornik ten,ktory był teraz w kat. za kupienie coś z danych stron, wraz z kremem do skórek

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-11-29 o 14:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 14:18   #2082
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
A wiecie , jakie mają być prezenty w kat 01 i 02 za złożenie zam.pow. 150 zł?
była juz tu mowa o tym, ale nie pamietam w tej chwili
Stary 2009-11-29, 14:19   #2083
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
W kat.01 ma być TRILASER z Anew, a w 02. przybornik ten,ktory był teraz w kat. za kupienie coś z danych stron, wraz z kremem do skórek
w K01 Anew krem modelujacy sylwetke
w K02 zestaw przyborów kosmetycznych

edit: Sorki racja! TRILASER ale wygladaja tak samo, stad bład

Edytowane przez zabcia87stw
Czas edycji: 2009-11-29 o 14:20
Stary 2009-11-29, 14:37   #2084
JolciaBDG
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Hmmm.... Powiem wam dziewczyny, że coś nie tak jest z podpisywaniem tych deklaracji. Moja siostra jest liderką. Nie wiem czy to szantaz OMSki czy co, ale powiedziała, że jeśli w k01 ik02 nie zrobi się tego zamówienia na 150, to przyślą zestawy te gotowe, co sami przygotowywują. Paranoja!
Na siłę narzucają składanie zamówień. A te prezenty to chyba tylko przykrywka.....

Z czego mi się wydaje i z tego co nasza OMS tłumaczyła, to LS zbiera podpisy pod tą deklaracją po to, że... są to pozwolenia zrobienia przez LS paczki na Konsultantkę. Jeżeli mówimy o tej samej deklaracji
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:39   #2085
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
Z czego mi się wydaje i z tego co nasza OMS tłumaczyła, to LS zbiera podpisy pod tą deklaracją po to, że... są to pozwolenia zrobienia przez LS paczki na Konsultantkę. Jeżeli mówimy o tej samej deklaracji
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:46   #2086
nocandy
Raczkowanie

Hej

Tak was sobie czytam i nie wiem czy was dobrze zrozumiałam...
jestem sobie "zwykłą" konsultantką, czyli niedługo zadzwoni do mnie liderka albo oms, żeby pogadać o programie motywacyjnym na 01 i 02? Skontaktuje się napewno - bo musi??

Hehe, to by było nawet miłe bo nie mam pojęcia kto mnie teraz "nadzoruje"
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:46   #2087
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
Hehe, to by było nawet miłe bo nie mam pojęcia kto mnie teraz "nadzoruje"
SPODZIEWAJ się telefonu
Stary 2009-11-29, 14:46   #2088
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

Mam takie pytanie troche z innej beczki. Do czego służy z lewej strony 3 zakładka 'Zamówienia klientów' w Strefie?? Pytałam mojej liderki ale nie potrafiła mi pomóc. Po wejściu w ta zakładke nie mam zadnego przycisku 'Zatwierdź' jak to pisze w 'O co pytacie'.
jbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:11   #2089
jasnosz
Zakorzenienie

już wiem żeby nie odbierac jak będzie dzwonic liderka

ciekawe czy będą podrabiac podpisy
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 15:15   #2090
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie mówimy o tej samej deklaracji.....

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jasnosz Pokaż wiadomość

Nie mozna, to grozi kryminałem ,do 3 lat więzienia
Stary 2009-11-29, 15:20   #2091
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jasnosz Pokaż wiadomość

Ja nawet nie znam jej/jego numeru nie unikne spotkania...
Czy moge się gdzieś dowiedzieć kto jest teraz moim liderem?
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:27   #2092
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

ja tam mam zawsze zamowienia, chociazby na te minimum 150zł. Chociaz nie pamietam kiedy ostatni raz mialam taka mala sumke.

I bede pewnie inna, bo mi sie ten pomysl podoba. Przynajmniej dostane za zlotowke fajny gadzet, ktory jak nieuzyje sama to sprzedam taniej

Uwazam, ze nie ma co sie unosic. Podpisujemy, albo nie i szkoda nerwow i nerwowego zdzierania palcow od wstukiwania niepochlebnych opinii...
Az chyba sama zadzownie zaraz do liderki i dowiem sie jak to z tym jest naprawde.

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:44   #2093
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
ja tam mam zawsze zamowienia, chociazby na te minimum 150zł. Chociaz nie pamietam kiedy ostatni raz mialam taka mala sumke.

I bede pewnie inna, bo mi sie ten pomysl podoba. Przynajmniej dostane za zlotowke fajny gadzet, ktory jak nieuzyje sama to sprzedam taniej

Uwazam, ze nie ma co sie unosic. Podpisujemy, albo nie i szkoda nerwow i nerwowego zdzierania palcow od wstukiwania niepochlebnych opinii...
Az chyba sama zadzownie zaraz do liderki i dowiem sie jak to z tym jest naprawde.
Ja odkad jestem konsultantką też mam na każdy katalog zamówienia choćby na to minimum żeby nie płacić opłaty pakowania i nigdy jeszcze nie ominęłam katalogu od 10 lat. Pomysł że daja prezenty też jest ok i napewno będę zamawiać choćby żeby to dostać bo 150 to niewielka suma ale fakt podpisywania czegoś jest dziwny żeby ktoś za mnie zamawiał. Nie żeby mnie to jakos strasznie bulwersowało czy coś po prostu jest to dziwne no ale dowiedzmy się czegoś więcej może jakaś jasność nastanie.

Edytowane przez anusiaa
Czas edycji: 2009-11-29 o 15:46
anusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:50   #2094
Agatheska
Zadomowienie

DZIEWCZYNY!
Nie unoście się w sprawie podpisu, to nie jest żadna deklaracja, która Was do czegoś zobowiązuje. Sama jakiś tydzień temu miałam okazję dostać od swojego LS taką listę z prośbą o podpis. Ponieważ jestem aktywną KK w 100% (co oznacza, ze składam regularnie zamówienia co kat.) dlatego też, dla JEJ wiedzy tylko i wyłącznie chciała wiedzieć czy będę się starała złożyć zamówienie w kat. 1 i 2/2010 chodzi właśnie o kwotę kwalifikującą do otrzymania prezentów.

Podpisałam, gdyż nie stanowi dla mnie to żadnego problemu, domyśliłam sie, że moja Liderka dostała takie polecenie odgórnie od swojej OMS, która zapewna ma cel do wypracowania i tylko po to jest to im potrzebne. Mam z Nią dobry kontakt i wiem, że nie złoży bez mojej zgody zamówienia w moim imieniu, a nawet gdyby prosze bardzo, jeśli sobie opłaci. Jednak skoro składam zamówienia regularnie to wiem, że i w kat. 1 oraz 2/2010 także złożę i może na mnie liczyć! Przecież jeżeli nie będziecie chciały złożyć, albo nie uda Wam się tego dokonać, mimo podpisu nie spotka Was żadna kara także spokojnie Kobitki!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:

Dokładnie Wadercia dla mnie to nie kłopot złożyć tak małe zamówienie, a do tego za 1 zł dostać niezły upominek
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:00   #2095
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

To teraz moje drogie pora na male oswiecenie...

Zainteresowana tym co tu piszecie zadzownialm do mojej liderki, z ktora ejstem w bardzo dobrym kontakcie i powiedziala mi juz o co chodzi.
Warszawa jest ciekawa czy liderzy kontaktuja sie ze swoimi konsultantkami, z tego oto powodu podobno kazdy lider dostal liste swoich konsultantek i sie z nim i konsultuje, ale nie po to by wciasnac im te rzeczy i zachecac do zamowien (choc to tez) tylko chodiz o to by zebrali te podpisy. Dodatkowo, jesli podpiszemy taka liste lLider czy kto kolwiek inny absolutnie NIEMA PRAWA zlozyc za nas zamowienia, a my NIE ponosimy zadnych kar gdybysmy nic nie zlozyly. Mozecie mi nie wierzyc, ale ja swojej Liderce badz co badz, wierze ^^

wymienię

Stary 2009-11-29, 16:07   #2096
o Catherine o
Raczkowanie

Nikt Was do podpisania niczego zmusić nie może. To działa w ten sposób, że tak jak Wy nie macie prawa zmusić kogoś usilnie, że ma to kupić, bo to jest świetne, idealne, piękne, kosztuje ''tylko'' 100 zł i musicie to mieć, bo ten klient może nie mieć ochoty, pieniędzy, albo sam sobie to kupi na allegro, albo gdzieś. Także no stress.
Stary 2009-11-29, 16:07   #2097
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
To teraz moje drogie pora na male oswiecenie...

Zainteresowana tym co tu piszecie zadzownialm do mojej liderki, z ktora ejstem w bardzo dobrym kontakcie i powiedziala mi juz o co chodzi.
Warszawa jest ciekawa czy liderzy kontaktuja sie ze swoimi konsultantkami, z tego oto powodu podobno kazdy lider dostal liste swoich konsultantek i sie z nim i konsultuje, ale nie po to by wciasnac im te rzeczy i zachecac do zamowien (choc to tez) tylko chodiz o to by zebrali te podpisy. Dodatkowo, jesli podpiszemy taka liste lLider czy kto kolwiek inny absolutnie NIEMA PRAWA zlozyc za nas zamowienia, a my NIE ponosimy zadnych kar gdybysmy nic nie zlozyly. Mozecie mi nie wierzyc, ale ja swojej Liderce badz co badz, wierze ^^
No to może ktoś tu przeczytał narzekania kk na liderów i zorganizowali akcję.
Stary 2009-11-29, 16:14   #2098
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Napisane przez anusiaa Pokaż wiadomość
No to może ktoś tu przeczytał narzekania kk na liderów i zorganizowali akcję.
tez tak mysle, bo przeciez skoro juz byla tutaj akcja z PD to pewnie i teraz tez wzieli sobie nasze narzekania do serca

wymienię

Stary 2009-11-29, 16:24   #2099
paula600324
Zakorzenienie

I ja też
Może im się dostało za zero zainteresowania konsultantkami

Ostatnio pierwszy raz dostałam sms z jakiegoś obcego nr przypominający, że w danym dniu jest 1 termin składania zamówienia

Wcześniej zero kontaktu na kom czy mail! Chociaż aktualizuję dane, jeżeli coś się zmienia.

Ale szkoda ze się nawet ten ktoś nie podpisał...
Wiem tylko, że nie był to nr OMS, ponieważ jej jest zawsze na fakturze.
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 16:57   #2100
narjia
Zakorzenienie

Witam
Potrzebuję Waszej rady, chcę kupić "Supertrwałą szminkę do ust" i w związku z tym, że do nich próbek nie ma, to mam problem z wyborem koloru. Chciałabym jakiś ciemniejszy odcień chłodnej czerwieni, tylko nie tak intensywnej jak "Szminka Ultra Colour Rich"- red 2000, wolałabym coś bardziej w bordo wpadający jak "Color Trend"- vino disco, a najlepiej do niego zbliżony i żeby nie wpadał w ciepły brąz. Zastanawiam sie pomiędzy kolorami Eternal Flame i Totally Twig, ale inne też wchodzą w grę. Mogłaby któraś z Was cos mi doradzic, bo wszystkie wątki przeszukałam i nie ma zdjęć, ani opisu tych kolorów.
Proszę o pomoc
narjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości