|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Ojojojoj
![]() Ale narobilam... ![]() ![]() A czy ponowna piękna prośba wchodzi w rachubę ? ![]() ![]() ![]() Pleasio... ![]() Cytat:
![]() ![]()
05.02. - 80 kg ![]() cel I - 72 kg ![]() cel II - 64 kg ![]() Edytowane przez megilay Czas edycji: 2010-02-09 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
jestem slawna
![]() marzeniatko juz zamknela im ten watek i przekierowala tutaj
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
czesc wszystkim!dopiero teraz mam chwile zeby pogadac
![]() caly dzien gdzies biegalam ,i zalatwilam sobie prace bede pilnowac malucha ![]() ![]() waga bez zmian,wlasnie jem nogi kuraka na obiad z ogorem ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
Wiolqn z jakiego powodu ta sŁaw
![]() wróciŁam po urlopie wyszalaŁam się na nartach znowu spadło mi 2 kg czyli juz razem 22 i jestem VERY HEPI
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A poznałyśmy się przed Twoją obroną mgr, więc blisko prof. Ch to Cię nie przyłapałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Rozeznanie
|
Wrzucilam do przepisowni przepis na to moje cudo czekoladowo-pomaranczowe.
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]()
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2010-02-09 o 15:41 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- no i gratuluje spadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co? Moja obrona mgr jest przesłonięta szara mgłą... ja pamiętam, ze z kimś się zapoznawałam, ale jak przez mgłę ![]() Aczkolwiek mam nadzieję, że to jeszcze nic straconego ![]() Lanka- ciasto zapowiada się smakowicie, zrobię na weekend ![]()
![]() |
#4241 |
Raczkowanie
|
hej Oliwkaa !!! Witaj po urlopie --- twarda jestes -- urlop , a waga leci
![]()
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() Długo mnie nie było, jednak myślami co jakiś czas tu wracałam ![]() Nie chciałam jednak tu wchodzić żeby nie psuć atmosfery, gdyż sama miałam podły nastrój. W czwartek w pracy mnie okradli. Zaj..... mi laptopa i terebkę z wszystkimi dokumentami i sporą gotówką- miałam kupić prezent koleżance na panieński i miałam składkowe pieniądze ![]() Odnotowuję spadki - dziś rano 65,2- czyli jeszcze zostalo TYLKO 10 kg! Zauważyłam, że jak pilnuje godzin posiłków, jem ich 5, ale ograniczając ilość chudnę ładniej ![]() Pozdrawiam wszystkich dukających ![]()
Początek dukania 4.01.- 72,5 kg ![]() I faza- 68,5 kg ![]() II faza-w trakcie- obecnie 66,4kg ![]() Cel I- 55 kg ![]() Cel II- 53 kg ![]() ... by w codzienności widzieć niezwykłość, mieć cel i podążać ku spełnieniu marzeń, z przeciwnościami losu radzić sobie jak Jack Sparrow ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko gratuluje efektów!
![]() |
#4244 |
Raczkowanie
|
witam!!
Grzecznie dołączam się do wątku ![]() ![]() ![]() Dietkę zaczęłam wczoraj z wagą 75,3 kg przy 167 cm wzrostu...dziś to już 73,8 więc motywacja wzrosła ![]() Doktorek zalecił w teście 3 dni uderzeniówki,a wymarzone 62 kilo osiągnę na początku maja 2010-...oby się udało... Pozdrawiam i ślicznych spadeczków życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Raczkowanie
|
leszczesiu poza kilkoma winami grzanymi naparwde się trzymałam super diety. Duzo nart do tego basen no i kg w dół
![]() ![]()
#4246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Elianko ![]() No to nie był najlepszy dzień w moim życiu- na domiar złego reakcja policji była niesamowita. Pan od razu mi powiedział, że niemam co liczyć, że coś się znajdzie i wogóle, że za 3 mies dostanę inf o umożeniu. Fajnie.W sobotę mnie taki dół dopadł, że kumpelka do mnie z winkiem wpadła- miałam chwilę zwątpienia, ale dałam radę.
Początek dukania 4.01.- 72,5 kg ![]() I faza- 68,5 kg ![]() II faza-w trakcie- obecnie 66,4kg ![]() Cel I- 55 kg ![]() Cel II- 53 kg ![]() ... by w codzienności widzieć niezwykłość, mieć cel i podążać ku spełnieniu marzeń, z przeciwnościami losu radzić sobie jak Jack Sparrow ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
Ja tak wczoraj podjadłam kapusty kiszonej bo zupa była kauściana to podjadłam i potem samej kapysty i do dzisiaj mam tak wydety brzuch taka cieżka sie czuje ze szok:-/Wiec za duzo nie jedz bo bedzie ci ciezko a ja mam problem z kibelkiem:-/i nie wiem jak mam sie pożadnie wypróznic bo brzuch jak balon mam:-/a co najgorsze zdjadłam dzisiaj ser biały, potem wiejski na obiad rybe usmazyłam noi miałam pierogi z miesem i kapusta to troche ich podjadłam(farsz wyciskałam i jadłam)ale tez nadgryzałam tego ciasta:-? i to wielki bład a jeszcze co najlepsze nie dojadłam ta rybą i stał na stole paczek:-( i go zeżarłam;-( jaka głupia jestem a juz było wszytsko dobrze:-((Takze z ta kapusta uwazaj jak nie chesz miec wyrzutow sumienia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Przyczajenie
|
Mój 3 letni plan.
Zacznę od początku. To wszystko zaczęło się w 2008 roku.... 182 cm wzrostu i hmm..... 152 kg wagi. Masakra. Za mną kilkanaście jojo-diet. Postanowiłem w styczniu udać się do kliniki otyłości omówić z bariatrami możliwość założenia opaski na żołądek. Tragedia..... Na 3 piętro z dwoma postojami na półpiętrach, ciśnienie 140-150 na 80-90. Nagle ktoś z rodziny podrzucił mi ksero dietki Dukana z informacją że działa, na święta pod choinką książka, do Sylwestra mocne postanowienie próby nowej diety. Założenie - 2o kg w tym roku. Połowa stycznia - początek. Od razu poszło z grubej rury - 10 dni I fazy. Szok na wadze - 5 kg mniej. Waga już nie straszy. Brakuje chlebka, ziemniaczków a przede wszystkim słodyczy (rezygnuję z herbaty bo lubię słodką a słodzik jest fuj). W momencie kiedy na wadze pojawia się 13 z przodu - mocne postanowienie zrzucić w tym roku 30 kg!!!! Przychodzą święta - na wadze 127 kg. Przeczytałem w książce że jeżeli dieta dokucza na tyle że chce się ją przerwać to należy przerwać i przejść do fazy stabilizacyjnej. Święta ostatecznie zakończyły fazę naprzemienną. W wielkim szoku byłem wtedy kiedy zauważyłem że waga spada w dalszym ciągu a ciśnienie utrzymuje się na poziomie 120-125 na 60-70. Zrobiło się ciepło - rower został odkurzony z wieloletniego kurzu (wtedy było na wadze 123 kg). Jesień - po sezonie przejeżdżonym na rowerze (w 5 miesięcy około 600 km co nie jest jakimś wielkim wyczynem). Po sezonie rowerowym na wadze pojawiło się 120 kg. W miesiąc te trzy kilogramy powróciły. Do świąt Bożego Narodzenia utrzymywało się 123 kg i wtedy nastąpiła katastrofa - zapomniałem o nawykach diety (między innymi jeden dzień w tygodniu czysto proteinowy poszedł w niepamięć). Minęły Święta, Sylwester, wyjazd na kilkudniowe wielkie żarcie i potężne picie w góry. Połowa stycznia - na wadze 126 kg. Od połowy stycznia jestem znów na diecie od początku (już nie brakuje ziemniaczków i chlebka, brakuje w dalszym ciągu słodyczy). Dzisiaj znów na wadze pojawiło się 120 kg. Moje założenie na ten rok - 110 kg i przestrzeganie dobrych nawyków żywieniowych Dukana. Jeżeli kogoś zainteresowało to co napisałem i chce rad od weterana to służę pomocą - mój email ralpher@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dukanki i dukanow.
Po dzisiejszym wazeniu stwierdzam ze polowa drogi osiagnieta ![]() jeszcze "tylko" 15kg i III faza ( byc moze jeszcze przedluze dwojke aby dojsc 95kg ) zycze wszystkim duzych spadkow
04.01.2010 - 134,4kg 05.2010 - 107kg 18.05.2011 restart - 142,4kg obecnie - 128,7kg 18.03.2013 trzecie ostatnie podejście start - 125,2kg obecnie - 121,6kg cel - 100kg spadło - 3,6kg pozostało - 21,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Raczkowanie
|
o kurde tylko wspólczuc.. a ty nie podejrzewasz kto to mogl ukrasc??masakra co za ludzie..
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Ale macie tempo! Dziesięć stron w jeden dzień, to obłęd jakiś ![]() I widzę, że też pozmieniałyście avatary ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() I z radością przyjęłam niusa Wiolqn o kapuście! A tyle tu było dyskusji na jej temat... Wracam do pracy zaraz (mam do dokończenia 3 obrazy) i trzymajcie za mnie kciuki, żeby je ktoś kupił! Bo nie będę miała za co mięska kupować ![]() Miłego dnia dziś i spadków życzę!
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Ja od siebie na porcelanowe problemy polecam sól gorzką i herbatkę z senesu..jedno i drugie do nabycia w aptece.
Sa jeszcze takie tabletki bez recepty-Bisacodyl-działają masakrycznie-i jak dla mnie za mocne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
Znowu zescie naskrobali tyle... a ja teraz nie mam czasu czytac.. wlasnie wrocilam od kolezanki z .... polowa muffinkow
![]() Kolezance muffinki posmakowaly, dzieciaki maja do tego nutelle albo dzem do wyboru... ja zjadlam same... sa super pyszne i zapychajace... normalnie extra! tylko jak sie powstrzymac przed zjedzeniem wszystkich???
#4256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wiesz że Tobie małe (a może duże) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam nutellne
![]() Zjadłam łyżkę i mam wyrzuty sumienia bo to takie pyszne jest ![]()
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=niuniasss;17074535]o kurde tylko wspólczuc.. a ty nie podejrzewasz kto to mogl ukrasc??masakra co za ludzie..
![]() Nikt mi nie przychodzi do głowy- znajomy policjant mówił, że w okolicy, w kt pracuje ostatnio szaleje jakas grupa nielatów i kradnie. Na mnie padło ![]() Najbardziej mi żal tego co było w kompie- 2 lata pracy!
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Zadomowienie
|
Dokładnie, z tym, że rok temu kosztował 20, a w tym prawie 50
![]() Ale nawet 20 nie miałam! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie, jak brałam parafinę w relacji łyżka - usta, to na mnie nie działała, a jak dodaję do naleśników to zdecydowanie czuję poprawę! Ciekawe czemu ![]() ![]() Pospałam sobie, obudził mnie brak możliwości przełykania, klucha w gardle... ![]() No nic, idę pojeść naleśniki i poczytam notatki. Ah, i witam pana weterana. ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja poszlam zglosic skradziony rower to mnei pan policjant wysmial. doslownie. a ja chcialam miec potwierdzenie na wypadek gdyby udalo mi sie przypadkiem na niego natrafic, obic gnojowi twarz i odzyskac mienie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.