|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
![]() warzywa nie dobre????????????Ja bym sie dala za nie teraz zabic !!!!!!!!!
|
|
#2312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jestem nowa ![]() Życzę udanego startu, możesz napisac z jakiej wagi startujesz?
|
|
|
|
|
#2313 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja zdałam ustny na 4 ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
a to już 4 dzień P + P na razie się nie smucę aż tak bardzo, ale wczoraj minęło 10 dni a u mnie spadek tylko -1,8 więc niby prawidłowo a mi jakoś mało i jak widzę spadki niektórych dukaneczek to ahhh zazdroszczę troszkę ![]() Dzisiaj się spotykam z przyjaciółką, dawno się nie widziałyśmy a ja na diecie ( uwielbiam dukana, ale chyba jestem uzależniona od % ) nie wiem jak to będzie, ewentualnie drinki z pepsi 0, ale nie chcę bo w sobotę poszalałam z alko i był wzrost i tym tłumaczę zastój, nie wiem co mam robić, oszaleję cały czas myśle tylko o wieczorze A i dziś pierwszy raz robiłam indyka, nawet nie wiedziałam, że to aż tak tłuste mięcho ! tyle tłuszczu się na patelni wytopiło, że musiałam odlewać , a wyglądało na mega chude ale było pyszne z sosikiem czosnkowym, zjadłam 400g na raz !
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jestem nowa zycze powodzonka
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbowałam wymyślony w główce przepis na shakea, shake nie wyszedł, za to wyszło pyszne zimne mleko waniliowe ![]() ![]() Jestem równie bardzo usatysfakcjonowana!
|
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o frytki, to proponuję upiec jakieś warzywka pokrojone jak frytki najlepiej różne :P z odrobiną soli i pieprzu. Żeby chociaż oczy oszukać. Mózg też się trochę dzięki temu da nabrać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwasy z pomidora laczą sie wapniem z sera i powstaja krysztalki, ktore atakuja stawy jest dietetyczny, na slodziku, ale ma takie wielkie kawlki owocow - z cwierc jablka napewno w srodku jest, jak ktos lubi zastoje to sobie serwuje takie jogurty
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze blade a dlaczego odpada takie połączenie
![]() ![]() to mój ulubiony zestawik na PW
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam znad ogórków w carry
pierwszy raz robiłam i jestem zakochana...oczywiście z książki Dukana, jeżeli tylko chcecie napiszę wam przepisik dziś I dzień PW, nadrobię pewnie to co zgubiłam hehe
|
#2323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj ważyłam 76 kg przy wzroście 171cm. Chciałabym zejść nieco poniżej 60 kg - to moje marzenie od gimnazjum chyba Jak narazie ubolewam z powodu braku wystarczającej ilości produktów proteinowych w lodówce, ale tatuś mnie wspiera i kombinujemy z tego co jest dostępne Mam nadzieję, że nie nawalę. |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i tak za dużo na 2 fazę gdzie ma być ZERO owoców. tylko odrobina soku z cytryny przejdzie jako przyprawa |
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nic skomplikowanego
zamroziłam w filiżance do espresso 2 łyżki twarogu 0% (typu President ect., gładko zmielonego) do którego uprzednio dodałam 1 krople aromatu waniliowego i 3 rozpuszczone w odrobinie wody (ćwierć szklanki do espresso) tabletki słodziku. Schłodziłam mleko (moja lodówka dość słabo chłodzi, więc dałam je na 30 min do zamrażarki), wlałam do kubka, dodałam twaróg i rozbełtałam widelcem do czasu, aż zniknęły grudki zamrożonego twarogu Banalnie proste a tęskniłam za czymś takim. W sumie, gdyby dodać kakao do twarogu, byłoby mleko czekoladowe - wiec mam kolejny przepis do spróbowania
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak narazie chcę dojsc do 70 kg, co i tak daje spadek 16 kg od mojej początkowej wagi. Bede trzymac za ciebie kciuki |
|
|
|
|
#2327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja cale zycie tak jadlam !!!Cytat:
tez nie za wiele produktow mam ...za to full rzeczy ktorych mi nie wolno a mialam was spytac skoro cytryne mozna jako przyprawe to czy mozna dodawac jej ciutke do herbaty????????????
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-15 o 17:29 |
||||
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć Dukan napisał, że tylko jako przyprawa.. ale Francuzi chyba nie mają po prostu w zwyczaju picia herbaty z cytryną
|
||
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawzajem Ja w gimnazjum też ważyłam podobnie. Jutro 3 dni pierwszej fazy i mam nadzieję, że przejdzie mi to zmęczenie, bo czuję się gorzej niż podczas roku szkolnego
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
A ja przeszłam dzisiaj kryzys... Przybył mi już bez powodu kilogram
![]() i zjadłam magnum gold
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski...
u mnie 13 dzien diety.... Na wdze 4 kg mniej Wczoraj popełniłam grzech i poprosze o baty ale nie wytrzymalam.... po raz kolejny mielismy grila i wszyscy oczywisciwe pili... ![]() no i sie wczoraj upilam ![]() tzn...nie wypiłam niewiadomo ile... tj...poł lampki czerwonego wina rozcienczonego z 7up free + 2 razy drink mojego meza który był bomba zegarowa ... Dzis na szczescie jestem na PP...na wdze z rana było - 0,3 kg takze nie jest zle...boje sie ze teraz beda zastoje... No i mam kaca strasznegooooooooooo..... .. Witam nowe dziewczynki... Powiem Wam ze ja tez na poczatku sie bardzo zle czulam... na 3 dzien PP myslalam ze zemdleje pod wieczór i do tego prawie puscilam pawia ![]() No ale jakos to przecierpialam i teraz jest wszystko ok.... katia....no wiec zaczełas i co do ilosci dni to ja robie 3/3 i efekty sa widoczne dosc szybko no i nie musze czekac az 5 dni do warzywek bo ja to tez uwielbiam warzywa......... Robilam dzis nalesniki ale mi one nie smakuja za bardzo... takie wydaja mi sie za bardzo jajkowe..... niewiem czy ja to zle robie czy tak ma byc... no ale robie z waszych przepisów to chyba takie maja byc.... No i zajadam sie non stop galaretkami z herbatek..mmmmmmmmmmm i musze kupic wreszcie to mleko w proszku bo mi smaka tutaj robicie... ja tez uwielbiam mleczko z tubki ... takze czarownica.... podziele twoj los i chyba dołacze sie do pozeraczy mleka w proszku.... cos ostatnio na słodkie mnie strasznie ciagnie ... no ale to chyba przez za @ ma przyjc. za tydz.... ciekawa jestem ile mi przybedzie na @... No ok... spadam do mojego berbecia co nie chce jesc
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-06-15 o 18:00 |
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o majonez to mozesz spróbować Helmansa ExtraLight 3% tłuszczu w łyzeczce akurat do tuńczyka Ja osobiscie znalazłam go niestety dopiero na III.Cytryne do herbaty dawałam cała diete poniewaz tylko ona + 3słodziki ogrzewała mnie. Ja szłam cyklem 1/1. Nie jest on moze najfajnieszy jesli chodzi o spadki na wadze ale ze wzgledu na rodzinke łatwiej mi było przygotować posiłki. A u mnie kilka dni przed @ +2.5kg. Nie grzesze jem jak nalezy. Dzisiaj upiekłam serniczek i chlebek z mąki orkiszowej ![]() Zakupiłam tez maszynke do lodów. I mam dietetyczne odtłuszczone dla całej rodzinki.
|
|
#2333 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Ja znowu odcięta od wagi
ale stresy w związku ze zmianami życiowymi chyba dbają o moją linię![]() Po początkowej euforii dietą i jej efektami nie tylko wizualnymi, mam moment załamania. Czuję fizyczne zmęczenie, a w zasadzie nie mam czym. Śpię w ciągu dnia, a wieczorem i tak jestem wypompowana. Poza tym od wczoraj prawie cały czas drga mi powieka, co jest wysoce denerwujące:P Bierzecie jakieś dobre witaminy? Bo zaczynam podejrzewać, że mam niedobory. |
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Na drgającą powiekę przydaje się magnez
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na którym etapie jesteś?Znacie jakieś sposoby na "dopompowanie" energii? Jutro idę do pracy i wolałabym nie irytować się biednymi, niewinnymi ludźmi Jak narazie wkurzam się o byle co Chociaż Mama trochę zasłużyła, bo ciągle wciska mi coś, czego nie mogę jeść |
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny witam Was. Niestety po zjeździe musiałam wyjechać, było naprawdę cudownie ![]() ![]() ![]()
|
|
#2338 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki za odp ![]() Cytat:
no ladnie ale kac powinien byc wystarczajaca kara ![]() Cytat:
2gi dzien a ja sie czuje bleeeeeeee wiec koniec z tym Wyczytalam w ksiazce ze on poleca 1/1 i chyba tak tez zrobie bo po 2gim dniu mam dosc tego jedzenia ,a 1/1 to jeszcze nie tak zle ,nie zateskni sie za tymi warzywkami ![]() A przy okazji Kellysss tutaj mozna kupic mleko w proszku ???? Cytat:
a herbata bez cytryny to dla mnie nie herbata wiec jestem happy teraz mowisz ze ten cykl 1/1 nie fajny jest ?Ale ja sie obawiam ze idac 5/5 czy naczej nie dam rady sa gdziesz przepisy na te pysznosci????
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-15 o 19:13 |
||||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompletnie zapomniałam, że wyjechałaś i się zaczęłam martwić trochę.. dzięki za fotki
|
|
|
|
|
#2340 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Oby częściej! ![]() Podpisuję się pod tym co napisałaś. ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() EDIT: Dopiero weszłam na fb. Ale mam zapłon!!
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-06-15 o 19:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

az z pracy wygonili mnie do domku
a to już 4 dzień P + P
( uwielbiam dukana, ale chyba jestem uzależniona od %
) nie wiem jak to będzie, ewentualnie drinki z pepsi 0, ale nie chcę bo w sobotę poszalałam z alko i był wzrost i tym tłumaczę zastój, nie wiem co mam robić, oszaleję cały czas myśle tylko o wieczorze
, a wyglądało na mega chude