|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Zresztą i nowy wózek było trzeba przeczyścić i wywietrzyć, bo czuć było jak wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny bobas ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-10 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam o takich dla Luizki, ale jak je rozłożę w pokoju, to nasz pies pomyśli, że ma nowe posłanie ![]()
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiałam, mała zasypia o 20, a potem budzi sie ok 5 albo 6 na jedzenie. (tyle wytrzymywała przez 2 tyg) Teraz kilka razy zdarzyło sie ze obudziła sie ok 2.30- 3......i zamiast mleka wciskam w nia herbatke...czasem wypije i zasnie, a czasem wypije ciut ale i tak chce cycka. Ale jak sie dosadzi to ssie jak normalne karmienie. CO myslicie o tym? Przekonywac do herbatki, czy dawac to mleko? Skoro potrafi nie jesc w nocy, to moze sie nie uginac i nie dawc mleka...?
W dzien karminy sie 5 razy mlekiem + obiadek. A w miedzyczasie dostaje tez owoce. No wlasnie, jak mysliscie czy jak zje pol sloiczka owoców to traktowac to juz jako posiłek, zamiast mleka, czy po tym nakarmic jeszcze cycem. Ona sie rzadko domaga , wiec mam dylematy czy ja karmic co 3h? dzis np. 5, 8, 11, 14(obiadek-pol sloiczka popite soczkiem) , 17, 20 . I jeszcze jedno pytanie, daje jej soczek Bobofrut (jablko, banan, march) w proporcji 1-1, ale jak sie dossie to moze i cala butle wypic (120)...przerywac, czy dac do konca tyle ile chce? Ostatnio kilka dylematów mi sie nazbierało...
#1115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyrodna matka ze mnie bo Filip czuje się już znacznie lepiej, już nie kaszle i wczoraj wybrałam się na całodzienne zakupy, bo w niedziele chrzciny a Fili nie ma się w co ubrać ![]() ![]() Tak więc wczoraj nie poszłam a i dziś musiałam jechać na zakupy więc u lekarza nie byłam ![]() Cytat:
Aldii co do kaszek to są tez takie bezmleczne ![]() Ja na razię daję becukrowe kaszki Holle. Zrobiłam mały zapas i Filip na razie wcina bezmleczną jaglaną- dla smaku mieszam mu z owockami. Bardotka co do używanych fotelików to ja bym tak ostro nie oceniała, bo czym się różni taki używany przez pare miesięcy bezwypadkowy?? Przeciez przez pare miesięcy żadnej mechaniki czy konstrukcji tego fotelika się nie uszkadza , no jedynie można tapicerkę zetrzeć. Te teksty żeby kupowac nowe to nagonka firm produkujących żeby konsumenci kupowali jak najwięcej ![]() Ja chyba będe kupować MAxi Cosi A poza tym to szukam wózka, bo tej cholernie ciężkiej spacerówki Mutsy mam dość ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-08-10 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc jak tylko masz mleczko w cycusiu to ja bym dała. dostała mleczko i od razu zasypiała. Z wodą i herbatką to tylko ja się męczyłam, bo ona wypiła i dalej nie spała. Po 3 dniach problem minął i teraz odpukać od półtora tygodnia śpi jak przedtem Co do owców. Moja kruszynka absolutnie nie traktuje ich jak posiłek. Dla niej to przekąska miedzy stałymi porami jedzenia. Je co 5 godzin. A w ogóle ja się zastanawiam czy nie za rzadko???? Ale jak dam jej częściej, nawet mniejsze porcje to wymiotuje i częściej "beka". (mm 2 )Poradźcie! ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-10 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Pantee, Kalka ja miałam tak z małym jakiś czas temu i herbatka dawała efekt na chwilkę a mały był głodny i koniec. Karmiłam i jak znowu tak sie zdarzy -również nakarmie. Teraz też nie wytrzymuje mi tyle co kkiedyś. Zje ok 18-19 to jeśli obudzi się ok 23 zje o 4. Jak się obudzi ok 1 to o 6. I przetrzymywania nie mają sensu- zjada nad ranem ok 180 ml co na mojego małego jest mega dużo(zazwyczaj góra 150 zjada)
Kalka jak sie dziecko najda, przybiera i tak pasi to nie zmieniaj na siłe ![]() Pantee mój po owockach po 1,5- 2 h jest już głodny |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
BAN stały
|
KALKA co 5 godz? A ile ml? Jak jest najedzona i przybiera to chyba OK
![]() ZEBRA myślę że uzywany fotelik moze być (ja taki kupiłam - nowy Maxi cosi Tobi ponad 800zł ![]() ![]() Ostatnio kupiłam Bebilon 2 w Rossmanie za 33zł! Pampki w Realu 42,99zł! 70 szt 4. |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile dawałyście na chrzest???
Chrzcimy sie w najbliższą niedzielę, dziś byliśmy u ksiedza spisać formalności, a Filip dalej nieubrany, tzn. kupiłam mu dziś w zasadzie wszystko ale okazało się że spodenki są za duże a koszulka za mała ![]() Jutro czeka mnie kolejna wyprawa, żeby to wymienić ![]() Nie wiem jaka będzie pogoda, wolałabym żeby nie było upalnie bo mam na wierzch dla niego takie błękitny sweterek...
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczescie mamy juz wszystko naprawione ![]() Shamanaika sliczny synus ![]() Co do snu Sebus ma 2 drzemki ok 9.00 tak z 1,5 godz. i o 13.00-13.30 ok 2-2,5 godz ![]() ![]() Youyou i chociaz cos kupilas? Ja daje owoce z dodatkiem kaszki na mm ![]() ![]()
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Ingrid jak dla mnie to używany mogłabym wziąśc tylko od kogoś znajomego ale tak to ja dziękuję...wolałabym już nowy bez atestu. Dlatego się nie spiesze, bo chce nie przepłacić ale nie kupić badziewia
![]() Youyou ja księdzu dałam 70zł Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-10 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
#1123 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam kobitki
![]() Melduje ze wróciliśmy z Zakopca ![]() Opiszę jak było później, a teraz odpiszę, bo nadrobiłam od czwartku jak mnie nie było ![]() Cytat:
Ja nie potrafie zostawić Mai. Jeszcze nie umiem bo ciagle się martwię czy wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pudełka to ja dostałam w zeszłym tygodniu Bebilonu. Z taką fajną książeczką o jedzeniu, pielęgnacji i wiele jeszcze ciekawych rzeczy, oraz próbkę mleka następnego ![]() Cytat:
![]() Maja przez dwa dni była niejadkiem, dziś wszystko wróciło do normy Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz też mam etap nie przesypiania nocek. Budzi się Maja strasznie często, jest niespokojna. A w dzień wszystko ok. Myślę że to zęby. Strasznie ssie piąstki, ślini się i denerwuje. Cytat:
A teraz o wyjeździe. Było super. Hotel rewelacja. Jedynie droga dojazdowa kiepska, na poruszanie się z wózkiem. Maja przespała prawie całą drogę z do Zakopca i jak wracaliśmy. Cieszę się że chociaż na weekend mogłam się wyrwać. Teraz jestem na działce z bratem, bratową i ich Małym 1,5 rocznym Bartkiem, napewno tydzień. I wypoczywamy. Tylko te cholerne zęby Mai, niech w końcu wyjdą. Postaram się więcej opisać później. Ale strasznie długo Was nadrabiałam i skończył się mój czas na nata ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Pantee ja nie cycowa wiec nie doradze.Ale chyba bym w nocy karmila skoro sie domaga.
Jesli tych owocow jest 1/2 sloiczka,to nie traktowalabym tego jako odrebny posilek ( zreszta obiadku 1/2 sloiczka tez nie) - no chyba,ze ona je malutko Youyou ![]() Kalka jak dobrze przybiera,to widocznie wystarczy jej co 5h Blonde dobrze,ze juz wszystko naprawili Kasiorekzeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
Macie tempo laseczki
![]() z tego co widziałam na szybko tylko youyou my daliśmy 100 zł, ale z tymi ciuchami to wyszło ![]() pantee pół słoiczka deserku to za mało, żeby traktować jako sam posiłek. Ja bym dawała jeszcze cyca ![]() O ile dobrze pamiętam, to chyba Ty pisałaś coś o Augustowie... bo ja z tamtych okolic ![]() kasiorekzeta witaj po urlopie |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ok 9:30 owocki ok. 11:00 180 mleka ok 15:30 - 16:0o obiadek ok19:00 kaszka 180 czasem w nocy 150 ale czasem 100 zł możesz podać jeszcze raz link do tego hotelu,.? zaproszenie zaraz wyśle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Będę pisać na raty od końca, bo mi sie potem za dużo nazbiera
![]() Pisałyście o fotelikach - my na razie nie mamy i jeszcze nie szukaliśmy, ale chyba bałabym się kupić używany (no chyba, że od kogoś znajomego) Aldii najczęściej dają kaszki mleczne i to różnych firm (nestle, bobovita, w kolejce czeka hipp) Blonde niezbyt fajnie z tym prądem, my kiedyś nie mielismy przez 16 h, ale na szczęście mały był wtedy w większości na cycu, więc nie było takiego problemu z karmieniem Shamanaika mamy takie same puzzle szkrab uroczo sie uśmiecha Castilia i Madziulka fajnie, że znowu udało się Wam spotkać ![]() Kancia fajny avek ![]() Kamyk ![]() Lila ![]() Zlot powiadacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odp
![]() ![]() Tak kupiłam w zasadzie wszystko tylko chyba w 5 różnych sklepach i jutro muszę jechać wymienić spodenki i koszulkę... ![]()
#1131 | ||||||||
Zadomowienie
|
uffff wreszcie przeczytalam. ale pedzicie. i tak wiekszosci nie pamietam ale kilka zacytowalam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to tak jak Krzys. je na obiad caly duzy sloiczek albo maly +deserek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do papieroska to sie przyznam ze teraz na wyjezdzie ze znajomymi palilam. oczywiscie nie przy Krzysiu tylko wieczorem przy grillu jak maly juz spal. Cytat:
Cytat:
a co do picia - to ja daje mu tyle ile chce wypic, nie wyrywam mu z buzi jak widze ze jeszcze chce pic. on mi duzo pije w ciagu dnia. oki to teraz napisze jeszcze z pamieci Olivia sliczne zdjecia tylko gdzie jest ten wieloryb ![]() Addicted sliczny Macius jak duszek za firanka ![]() Agape jaka Ola juz duza Kalka ja tez poprosze o zaproszenie do klubu wogole to nie bylo mnei tydzien a tu jakies kluby powstaja, zjazdy mamusiowe sie szykuja......masakra laseczki lecicie strasznie. Ale wszystko mi sie podoba i jestem jak najbardziej za. Taki zlot bylby super tylko mysle ze ciezko by bylo sie zgrac z terminami zeby wszystkim pasowalo. a nam sie wyjazd bardzo udal. domek byl ekstra. warunki jak w domu. kuchnia super wypoisazona, mikrofala zmywarka byl salon i sypialnia. full wypas ![]() ![]() Krzys byl bardzo grzeczny i wszyscy sie dziwili ze on taki spokojny jest ![]() ![]() ![]() No i Krzys naprobowal sie kilka nowych rzeczy. jadl wafelka od loda bo pani od lodow mu dala ![]() ![]() A chrupki kukurydziane to juz nie ciumka tylko normalnie odgryza kawalki tymi swoimi 2 zabkami. a dopiero potem mieli i ciumka to co ma w buzi ![]() A ja mam gore prania ale dzisiaj mi sie nie chcialo wstawiac bo wolalam was poczytac. tz poszedl juz dzis do pracy na 18 wiec jestem sama z Krzysiem ktory juz oczywisice spi od 2h ![]() a ja zmykam do lozka bo tam sie nic a nic nie wyspalam. bo szlismy spac ok 1 w nocy a pobudke nam "nasz budzik" robil juz po 6 ![]() aha fotki wkleje jutro bo aparat zostal w samochodzie |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zstanawia mnie to co piszesz odnośnie picia herbatki w nocy.Ja słyszałam już 4 lata temu,że w nocy dziecku nie podaje się żadnych słodkich napojów,ewentualnie wodę.Wodocznie mleko z butli czy cyckowe chociaż słodkie to co innego ![]() Ja Oskarowi podawałam ciepłą wodę,a Dennisowi właściwi bardzo rzadko daję soki tylko wode do picia.W Danii uważają,że dziecko wystarczającą ilość słodyczy dostaje w mleku modyfikowanym/cyckowym i w deserkach.Owocowa słodycz im starczy i też tak robię.Oskar był chowany inaczej trochę,bo dawałm mu kubusie i te inne soczki dla dzieci. W Danii nawet tego nie ma ![]() ![]() Mój Dennis to zjada rano kaszkę Bobovity (z PL mam) mleczno-ryżową rozrabianą w 100ml wody.Nie wiem nawet ile to wychodzi po dodaniu kaszki. Na II sniadanie 160 ml mleka modyfikowanego,bo cyck już nie chce ![]() Na obiadek 190g obiadku + woda do popicia,a na deserek 190g słoiczka.Na kolację znowu mleko 160ml. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do kaszki,to ja czasami mam kaszkę jednej firmy,a mleko innej i też nie zauważyłam aby się cos działo.Robiłam tak z Oskarem i Dennisem. ************************* **************** Mój mały ma 5 miesięcy (24.08 już 6) i jeszcze sam nie siedzi ![]() Mój Deniu siedzi jak się go podeprze,ale sam jeszcze nie.Za to dupsko do raczkowania podnosi. No i cycka już nie chce ![]() Zdjęcia dzieciaczków superowe...jak zwykle ![]()
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
Tajgabajga udanych wczasów w Paryżu
Blonde widze, że pierwszy dzien w pracy nie był zły. oby tak dalej Shamanaika dobrze, że powódź Was ominęła. Jak się widzi nieraz w telewizji tych ludzi, do których przyszła po raz kolejny to... ![]() Madziulka ![]() Maciek na razie podpełza do mnie i wyciąga łapkę, jak już pewnie się opiera na mojej ręce to wyciąga druga łapkę i w ten sposób opierając się o moje ręce przechodzi do klęku a potem wstaje. Łóżeczko mamy tylko turystyczne więc ciężko mu tam by było wstać Brzoskwinia za ząbek ![]() Olivia współczuję stresu z upadkiem Kamyk nie wiem o co może chodzić z tymi nogami, bo mi nie dokuczają Celka to sie nawczasujesz ![]() ![]() ............. Gosbaj ![]() fajnie, że miałaś tyle opiekunek do pomocy i wczasy udane ![]() A propos Waszego rozszerzania diety, to ostatnio zrobiłam numer - umoczyłam frytkę w ketchupie i miałam dać Michałowi, ale się pomyliłam i frytka wylądowała w buzi u Maćka ![]() ![]() Sensuel Maćkowi ostatnio też już nie bardzo pasuje cycuś, trochę sobie pociumka, ale to już nie ta ochota co kiedyś. Trudno nie będzie chciał to nie, w końcu to jego wybór. Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-08-10 o 21:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
shamanika tylko nas nie opuszczaj
![]() ![]() bydgoszczanka ![]() ![]() youyou my za chrzest 50zł taki jest cennik ![]() kaziorekzeta super ze wyjazd sie udał kalkaco 5godzin ![]() zebra temat fotelików u nas chyba jeszcze odległy,jak Ada tak bedzie przybierać to może do I klasy sie przesiądziemy w większy fotelik ![]() ![]() my niedawno wróciliśmy,po stypie wszyscy pojechali do babci powspominać i posiedzieć,babcia mieszkała w domku pokrytym strzechą jak w skansenach ![]() ![]() wszyscy zachwyceni naszą Adą i chcieli ją zabierać ![]() a teraz kolejne moje przygody z allegro,pamietacie moje z meblami? ![]() Mam zabronione przez tż już cokolwiek kupować na all!!! zamówiłam krzesełko takie jak KAMYK,chyba ten sam sprzedawca bo zapisałam go sobie jak Kamyk wstawiała linka. no więc dziś krzesełko przyszło...otwieram a tam tak porysowane że masakra!!!! ![]() ![]() ![]() acha moje pytanie czy moge wystawic negatywa jak mi zwrócą kase?bo mi powiedziała że nie jak nie poniose kosztów ![]() pewnie jeszcze cos w klubie namachałyscie sensuel to już denis nie bedzie jadł z cysia?a masz mleczko? addicted a ty jak z cysiami jak nie ma Maciusia?
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-10 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie.To bejbi decyduje czy chce czy nie.Tylko matkę serce boli jak jej cycki już nie są dla dziecka atrakcją
![]() Aaaa,miałam pisać wcześniej.U nas jeszcze ani pół zęba nie widać ![]()
#1136 |
Zadomowienie
|
Filka odciągam rano i wieczorem po 80 ml z dwóch i mrożę. Ale czy mały będzie chciał cyca to nie wiem
Sensuel potwierdzam, to chyba ja też bardziej przeżywałam niz Maciek. Zobaczymy co zdecyduje w piątek ![]() Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-08-10 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilę się przywitać. Od jutra zaczynam nadrabianie (bo jest kurczę co nadrabiać!). Nie było mnie tyle ... bo odwiedził nas teść, którego generalnie ciężko trawię. Teraz dopiero poznał swoją pierowrodną wnuczkę (Maja ma 5 lat!). Do tej pory nie miał czasu. Mieszka w Polsce, tak na marginesie i dokładnie wiem, kiedy bywał w okolicy mojego miasta. Maja nigdy nie dostała od niego nawet kartki urodzinowej (pewnie nawet nie wie kiedy ma urodziny). Dziadek pier... marnotrawny!
A oprócz tego: Adaś nadal nie ma ani jednego ząbka, nadal nie raczkuje i nadal nie mówi sylab ![]() P.S. Mąż kupił mu smoczka w kształcie dwóch jedynek, takich olbrzymich króliczych (będziemy udawać, że ma zęby ![]() Czy powstał jakiś klub pod moją nieobecność? Coś mi mignęło, ale jeszcze nie doczytałam. Też chcę do klubu, buuuu
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-08-10 o 22:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
hej ja juz na nogach od 6, ale mysle ze juz nie dlugo bo Krzys juz lezy w lozeczku i walczy ze snem
![]() Ja tez chce do klubu....... |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
addicted
![]() haj laski Adrian ma anginę ![]() ![]() mam nadzieje, ze Tomek nie podłapie... ma może któraś gąsienice z V-tech ![]() aldii ło jeżu nieźle Lu krzyczy ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-11 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.