Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 11:20   #2791
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Monia naprawde lubisz smak melisski? o kurcze ja tam to pije jak musze kurcze biedactwo, a moze rzeczywiscie trzeba sobie zrobic cos ala wal przedpowodziowy na lozku i lezec na boku? chociaz mi tez wszystko cierpnie jak tak leze i tez juz nie mam koncepcji ale damy rade kochana, zobaczysz wynoagrodzi nam sie to w kochanych dzieciach ktore beda przysypialy wszystkie noce
a lubię mam zwykłą i z pomarańczą i pijam na zmianę
za mało mam miejsca na wał w łóżku- mężu mi robi za wał a tak serio to ani na boku ani na plecach zbyt długo nie daję rady leżeć, a jak się mam potem przekręcić na drugą stronę to jest jakaś masakra tak mnie w kroku ciągnie :/
Damy damy radę, kto jak nie my a ostatnie zdanie to będziemy powtarzać jak mantrę do rozwiązania

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:21   #2792
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeszcze tato wczoraj wymyślił że kładzie gładź w dużym pokoju i chyba się wścieknę bo znając życie będzie to robił miesiąc a później nie uporamy się z tym pyłem
A jak postępy w łazience?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Ancia ja chyba też nie będę jej używać... doczytałam na opakowaniu, że tam pisze po francusku- "po rozwiązaniu"(oczywiście w wolnym tłumaczeniu ) i trochę mnie to zastanowiło przyznaję. Ale jeśli to nie problem to wkleiłabyś skład? Może być jako zdjęcie
Właśnie też nie będę, pal sześć te rozstępy. Smaruję się tą ciążową mustelą i nie mam rozstępów, a te które wyszły w niesmarowanych miejscach będę zwalczać po wszystkim. Skład zaraz wkleję.
Cytat:
a co do kart multi-my z dziewczynami zawsze chodzilysmy po pracy, czlowiek byl padniety na pysk ale jak sie pozniej zasypialo-ooooo
U nas dziewczyny też chodziły, ale my pracujemy dłużej i po pracy nie zawsze się chciało. Dlatego nawet nie zamawiałam.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
anciaahk też zamówiłam kremik musteli, ten PO porodzie mam nadzieję, ze pomoże doprowadzić brzuch do jako takiego stanu, chociaż na cud nie liczę
Podobno jest bardzo dobry, więc licz licz . Ja jestem bardzo zadowolona .
Cytat:
ja meliskę pijam regularnie bo lubię ale tu to chyba nie pomoże, coraz gorzej mi się śpi po prostu, brzuch przeszkadza, boli mnie przy każdej zmianie pozycji, strasznie cierpną mi ręce a dziś jeszcze okropnie lało w nocy no i lipa ze spaniem
A Tobie widzę nie dość, że niespanie dokucza to jeszcze skurczybyki w nocy dokładają swoje Całe szczęście już niedługo
Nie mogę się przemóc i pić meliski, lubię ją ewentualnie jako dodatek do herbaty np. zielonej, ale samej jakoś nie trawię. Szczególnie, że ja niczego nie słodzę i wtedy taka gorzka melisa jest dla mnie nie do przełknięcia.
Mi o dziwo brzuch nie przeszkadza, bardziej ataki drapania czy skurcze, ale po nocy tak brzuch boli, że szok. Nie wiem, czy od tego, ze jakoś go przyciskam czy od czego.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:24   #2793
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Hmmm, to w którym ja w końcu jestem... Pierwszy termin ustalony na 21.09, drugi na 18.o9, a na wizycie 18.07 powiedział, że to 30tc.
Normalnie popierprzylo mi się wszystko
Małgosia ja się trzymam terminu z OM bo na ostatnim USG wyszło mi 5.09

Julitka

Stary 2011-07-25, 11:25   #2794
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm, to w którym ja w końcu jestem... Pierwszy termin ustalony na 21.09, drugi na 18.o9, a na wizycie 18.07 powiedział, że to 30tc.
a wpisuje Ci przy wizycie który tydzień w kartę ciąży? sprawdź bo wygląda na to że mu się coś popierniczyło
Stary 2011-07-25, 11:25   #2795
anetika
Rozeznanie

Witam, ale paskudna pogoda Najchętniej bym z łóżka nie wychodziła Ale nie, mam dziś ambitny plan - poprasować ciuszki dla Sebcia

Dziewczynki gratuluję wszystkich zaczętych tygodni - czas leci jak szalony

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dziękuję, jest już zdecydowanie lepiej.Temperatura nie wraca no i apetyt chwilowo też gdzieś w lesie.
Nauczona swoim doświadczeniem podziel się wiedzą co powinno jej wchodzić,czym mogę jej ulżyć?
babcia kostkę czekolady jej włożyła do buzi i wypluła,chyba szczypało ją gardełko hm? soki też średnio,teraz pije wodę której wcześniej nie lubiła.
Lody zajada,bo to znieczula etc,dr zaleciła ale samymi lodami żyć nie może.
Anginy nie miałam już odpukać z 7 lat, groziło mi już wycięcie migdałków, laryngolog powiedziała, że jeszcze raz będę miała anginę to wycinamy - od tej pory spokój - wszyscy się śmieją, że za strachu mi przeszło, a potrafiłam ją mieć kilka razy w roku Ale z tego co pamiętam to właśnie lody dawały mi największą ulgę i jogurty, serki owocowe Właściwie jak miałam anginę to tylko tym się żywiłam Zdrówka życzę maluszkowi raz jeszcze
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
Planujemy, ale na pewno nie wcześniej niż za jakieś 4-5 lat No chyba, że z planowania nic nie wyjdzie i rodzeństwo będzie szybciej. W każdym razie planujemy mieć dwójkę dzieci, a jak będzie czas pokaże
Cytat:

a w ogóle to kto zabrał lato?????
Też bym się chciała dowiedzieć!
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

jestem w 34tygdoniu, a pierwszy raz czuje czkawkę małej
Ja od jakiegoś czasu czuję codziennie, a nawet dwa razy dziennie Chyba mój synek wyznaje zasadę, że dzień bez czkawki dniem straconym

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:25   #2796
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
witam w klubie - 21.09 to termin z OM, a 18.09 z trzech usg a dziś jest 31tc5dc
Cytat:
za mało mam miejsca na wał w łóżku- mężu mi robi za wał a tak serio to ani na boku ani na plecach zbyt długo nie daję rady leżeć, a jak się mam potem przekręcić na drugą stronę to jest jakaś masakra tak mnie w kroku ciągnie :/
Damy damy radę, kto jak nie my a ostatnie zdanie to będziemy powtarzać jak mantrę do rozwiązania

no to leżenie to masakra, choć mam podejrzenia, że mąż mnie w nocy tłucze- żebra, plecy, tyłekkamere ustawie chyba

polecam melise z gruszką vitaxu, pyszna lekko kwaskowa

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:27   #2797
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczęłyśmy 27 tydzień!!!
gratuluje 27 tygodnia
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

jestem w 34tygdoniu, a pierwszy raz czuje czkawkę małej
ja w tamtym tygodniu czułam pierwszys raz fajne uczucie

Cytat:

To czemu ja nie czuję :-(
nie martw sie ja tylko 3 razy czułam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:28   #2798
rabarbar83
Rozeznanie

a nie to mi się popierniczyło hehe od lipca do września 8 tygodni mniej więcej więc tak koło 30 31 tygodnia to by się zgadzało zależy czy skończone czy zaczęte liczysz

heh namieszałam
Stary 2011-07-25, 11:34   #2799
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia ja się trzymam terminu z OM bo na ostatnim USG wyszło mi 5.09
Wiem Kochana, że najlepiej z OM. Tylko że ja ostatnią miałam jakoś na początku listopada 2010..bo mi się zatrzymala po odstawieniu leków..
Gienek mi coś namieszał na ostatniej wizycie... Bo do tej pory to bralam pod uwagę pierwszy termin porodu i jak robiłam te prenatalne to też tak było..

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a wpisuje Ci przy wizycie który tydzień w kartę ciąży? sprawdź bo wygląda na to że mu się coś popierniczyło
[QUOTE=indygo79;28336245]witam w klubie - 21.09 to termin z OM, a 18.09 z trzech usg a dziś jest 31tc5dc
QUOTE]

Wpisuje, wpisuje. Ale cholera wie czy skończone czy rozpoczete
No. to by było tak mniej więcej
Indygo bedę Twoje tygodnie zgapiać Bo terminy masz takie jak moje. Czyli Kochana idziemy łeb w łeb. Idelanie.
Stary 2011-07-25, 11:34   #2800
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie mogę się przemóc i pić meliski, lubię ją ewentualnie jako dodatek do herbaty np. zielonej, ale samej jakoś nie trawię. Szczególnie, że ja niczego nie słodzę i wtedy taka gorzka melisa jest dla mnie nie do przełknięcia.
Mi o dziwo brzuch nie przeszkadza, bardziej ataki drapania czy skurcze, ale po nocy tak brzuch boli, że szok. Nie wiem, czy od tego, ze jakoś go przyciskam czy od czego.
a mi nie przeszkadza smak, też nie słodzę żadnych napoi.
Dziewczyny co nie lubią smaku czy zapachu melisy- spróbujcie melisy z pomarańczą- w biedronce do kupienia- tej pomarańczy nie ma tam zbyt wiele, ale delikatnie neutralizuje samą melisę Może akurat Wam przypasuje

a po nocy tez mnie brzuch boli właśnie, tak dziwnie jakby na środku, jakby mięśnie czy cuś. Ale przechodzi jak chwilę się rozchodzę.

Cytat:

no to leżenie to masakra, choć mam podejrzenia, że mąż mnie w nocy tłucze- żebra, plecy, tyłekkamere ustawie chyba
hahah myślisz, że to mężu Cię tak urządza kamera to jest myśl może i ja się skuszę - wyjdzie na jaw co ci mężowie nam tam w nocy wyprawiają

Julitka

Stary 2011-07-25, 11:36   #2801
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
musimy

Cytat:
A jak postępy w łazience?

Właśnie też nie będę, pal sześć te rozstępy. Smaruję się tą ciążową mustelą i nie mam rozstępów, a te które wyszły w niesmarowanych miejscach będę zwalczać po wszystkim. Skład zaraz wkleję.

U nas dziewczyny też chodziły, ale my pracujemy dłużej i po pracy nie zawsze się chciało. Dlatego nawet nie zamawiałam.

Podobno jest bardzo dobry, więc licz licz . Ja jestem bardzo zadowolona .

ok, czaje juz o co chodzi. a jak samopoczucie dzisiaj? w sensie hiumor? dobrze?
Stary 2011-07-25, 11:37   #2802
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Śmigam do tej przychodni.... brrr
Stary 2011-07-25, 11:39   #2803
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

Wpisuje, wpisuje. Ale cholera wie czy skończone czy rozpoczete
No. to by było tak mniej więcej
Indygo bedę Twoje tygodnie zgapiać Bo terminy masz takie jak moje. Czyli Kochana idziemy łeb w łeb. Idelanie.
Malgosia1983na początku poprzedniego wątku była taka rozpiska tyg i mies wklejona tam mi sie zgadzalo z tym jak gina liczy ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje

Cytat:
a mi nie przeszkadza smak, też nie słodzę żadnych napoi.
Dziewczyny co nie lubią smaku czy zapachu melisy- spróbujcie melisy z pomarańczą- w biedronce do kupienia- tej pomarańczy nie ma tam zbyt wiele, ale delikatnie neutralizuje samą melisę Może akurat Wam przypasuje

a po nocy tez mnie brzuch boli właśnie, tak dziwnie jakby na środku, jakby mięśnie czy cuś. Ale przechodzi jak chwilę się rozchodzę.

to samo mam - autentycznie boje się, ze źle spie

hahah myślisz, że to mężu Cię tak urządza kamera to jest myśl może i ja się skuszę - wyjdzie na jaw co ci mężowie nam tam w nocy wyprawiają

no wiesz sprawdzić nie zaszkodzi

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-25, 11:41   #2804
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Śmigam do tej przychodni.... brrr
Stary 2011-07-25, 11:47   #2805
archinta
Zakorzenienie

Witajcie.
U nas dziś słońce, a mi się nic nie chce
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/my-sweet-baby-spiw...729013726.html chyba kupie ten zestaw 326 bez moskitiery i poscieli....
Mnie jakoś te zestawy nie kręcą- dziwna jestem
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
No i zapomniałam pochwalić mojego męża. Pierwszy raz poszedł ze mną do sklepu z ciuszkami i nie tylko nie narzekał, że za wcześnie, że po co itp, ale nawet sam szukał rozmiarów
wow
Cytat:
Nie zazdrość, Ty jesteś dalej ode mnie z terminem to i z remontem to samo . Szybciej dzięki temu czas zleci.
Mimo to zazdroszczę- nasz remont wydaje mi się ze jest mniej zaawansowany niż Twój w tym terminie.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
przyjemności to nie ręczę za siebie!
Przepraszam, że przeze mnie ciągnie się ten temat na forum, ale czasem zastanawiam się już, czy to ja jestem wariatem, czy po prostu moja rodzinka zwariowała Czuję się jak w kiepskim filmie i staram się nie oszaleć od tego
Nie masz za co przepraszać! Temat należy do tych trudnych- jak aborcja. Sa tacy którzy obstaja tylko po jednej stronie cokolwiek by sie nie działo i nie da się ich przekonać- ja akurat takiego podejścia nie rozumiem. Mam chyba zbyt liberalne poglądy
Ja kiedyś byłam dosyć praktykująca- dzięki Babci, ale z biegiem czasu- w okolicy bierzmowania zaczęłam widzieć wiele innych obliczy kościoła- takich które uważam, młode i wrażliwe nastolatki nie powinny widzieć... wiele osób mówiło mi, ze nie powinnam patrzeć na to tylko chodzić do kościoła dla Boga.. no cóż... to ja się pytam czy te osoby czytały kiedyś N. Testament i czy pamiętają jak Jezus chodził do świątyń i co tam się działo c arcybiskupami- normalnie tak samo jak teraz!!!! I co ? Za często ostatecznie tam nie bywał...
Się rozpisałam.
Ale dla mnie to taka dulszczyzna- bo co inni powiedzą, bo to, bo tamto, pokażmy się dobrze przed ludźmi!
Przez te przydługą wypowiedź chciałam właściwie napisać jedno- współczuję
Cytat:
A tak w ogole to dzien dobry dziewczyny macie jakis patent na spanie?
Sis- jak odkryjesz to mi sprzedaj patent. Wczoraj pisłam meliskę też i doopa. W ogole w nocy brzuch mnie ciągnie po bokach w kier. pachwin- to chyba te więzadła boczne macicy? W tym tyg. mam wizytę u ginki to dopytam.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Opowiem historie z nocy. Nie chce was straszyć, moralizować czy cokolwiek innego bo każda z nas zachowa się inaczej podczas bóli porodowych...

...Nie wiem wogóle co o tym myśleć. Może jedynie to aby nie histeryzować, słuchać się położnych one chcą pomóc, każdy ma inny próg bólu to zrozumiałe, ale jak widzę żeby też nie przesadzać kiedy nie ma potrzeby...
Na pewno zachowanie spokoju pomaga, ale wiesz może rzeczywiście chodziło o ten próg bólu.
Ja kiedyś czytałam opracowanie naukowe ,ze dla ok 1/3 kobiet ból jest wyraźny ale zupełnie znośny, dla ok. 1/3 ból jest bardzo mocny, na skraju wytrzymania, ale do wytrzymania , no i ostatnia grupa to kobietki , które odczuwają taki ból jak przy amputacji kończyny na żywca... może ta dziewczyna zaliczała się do tej ostatniej grupy- jakby nie patrzyć stanowiącej mniejszość, co za tym idzie może być tak, że nie w porę pomaga się środkami farmakologicznymi takim osobom

Małgosia M8- a te sterydy to były na rozwój płuc dziecka? Jakby się miał mimo wszystko wcześniej urodzić? Bo jakoś tak mi poważnie zabrzmiało z nimi.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
kochana ja wiem o tym, ze nie powinnam sie przejmować, ale nie moge zawsze sie czuje winna, ze cos zeżarłam nie takiego albo za dużo
No to jak wiesz- to teraz już Ci totalny zakaz przejmowania się daję
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja sie zbieram, jade do tej mojej ulubionej pani diabetolog.... do później

Cytat:
Natka ponoć im bliżej porodu tym sny są głupsze Mi w sobotę śniła się wizyta u gina, za którą musieliśmy zapłacić potrójną stawkę, ale w zamian dostaliśmy maszynę do szycia
padłam ale mi maszyna by sie przydała- bo mam tylko takiego mega starego Łucznika pożyczonego od rodziców - także jakby się sen miał spełnić to wiesz
Cytat:
coraz gorzej mi się śpi po prostu, brzuch przeszkadza, boli mnie przy każdej zmianie pozycji, strasznie cierpną mi ręce a dziś jeszcze okropnie lało w nocy no i lipa ze spaniem
No właśnie mam to samo i juz zaczelam sie zastanawiac czy aby na pewno jest ok

kaileight- odpoczywaj i niech wszystko będzie dobrze, żadnych szpitali!!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:48   #2806
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
malamutka to na kawę będziemy się mogły umówić
Jak tylko wrócę z maleństwem do domku, możemy się umówić na jakiś soczek

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

oj chce wychodzić ... co za dużo to nie zdrowo, po dzisiejszej nocy... opowiem dalej...
Tak to ten szpital, jestem z niego zadowolona, zresztą dziewczyny rodzące też

Lepiej opierać się na OM, w szpitalu nikt nie pyta się o USG, każdy lekarz opiera się na OM tylko i wyłącznie z tego co zauważyłam

Kiedy wyjdę nie wiem, jutro będzie mój lekarz się dowiem co i jak.
Sterydy co wiem były konieczne... Laski wczoraj przychodziły z szyjkami po 2 cm, z minimalnym rozwarciem, a skurcze miały słabsze niż ja jak przyszłam także ... hm a dziś dwie urodziły właśnie takie.

Opowiem historie z nocy. Nie chce was straszyć, moralizować czy cokolwiek innego bo każda z nas zachowa się inaczej podczas bóli porodowych.
Przyszła dziewczyna koło 18 , z rozwarciem na palec, zaraz potem jej wody odeszły no i pojawiły się pierwsze skurczyki. Około 24 zaczeła się jazda, rozwarcie dwa palce a dziewczyna wyje płacze z bólu na łóżku obok... skurcze koło 80... wpadła w panikę nie wiedziała jak oddychać, lekarze mówili jej żeby się uspokoiła nie krzyczała , bo to nie są jeszcze bóle porodowe... żeby siły zachowała, a ona jeszcze głośniej... musiałam wyjść z koleżanką z pokoju, dopóki jej nie zabrali na pordówkę "dla świętego spokoju" bo cały oddział obudziła, dzieci zaczeły płakac

Nie potępiam jej , broń boże , może i ja będę już wrzeszczeć lub panikować... ale ona wpadła w histerie... podrapała lekarza, nie chciała słuchać położnych , korzystać z piłek, bo ona wie lepiej... no skończyło się na tym że parte trwały 2 godziny i dziewczynie wycisneli na siłe dziecko... bo nie miała już siły przez to krzyczenie wcześniej... dziecko urodziło się biedne nie dotlenione... od rana miała synka ze dwie godziny... wogóle do niego nie chodzi, jest w takim szoku poporodowym...

Nie wiem wogóle co o tym myśleć. Może jedynie to aby nie histeryzować, słuchać się położnych one chcą pomóc, każdy ma inny próg bólu to zrozumiałe, ale jak widzę żeby też nie przesadzać kiedy nie ma potrzeby...

Dobra kończę, mam nadzeiję że nie przestraszyłam was , nie miałam tego na celu

muszę odespać...

ppapap
Współczuję tej dziewczynie - bo pewnie wspomnień z porodu za dobrych nie będzie miała. No i tobie też współczuję - bo takie sytuacje dodatkowo stresują

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

-

Na poczatku ciazy mialam za nisko lozysko wiec tez dostalam zwolnienie z pracy i dalam mojemu pracodawcy.Normalnie mi za nie placili 100 % ale tak jest tylko w przypadku ciazy. Macierzynski trwa 52 tyg z czego 39 jest platnych....
Zazdroszcze

Cytat:
Serio - tylko tu na wątku słyszałam, że kołdra może być niebezpieczna .
Ja słyszałam, ale myślę, że nie należy tak sztywno do tego podchodzić. Ja i tak zakładam, że nocki będę miała nieprzespane, by co chwila sprawdzać czy dziecko miarowo oddycha i wszystko ok.

To nieźle, zdąży do porodu?? Dawno zamówiliście? A fotelik romera wzięliście czy jaki ostatecznie?

No dziś tż ma jechać zamówić. Choć boję się, bo znów ma jakąś awarię w pracy i cholera wie o której wyjdzie Ale póki co twierdzi że zdąży... Niestety ja teraz cały czas u rodziców więc sama tego nie załatwię. Ale już mu powiedziałam - jak on dziś tego nie załatwi, to ja zamówię z Wawy (300pln) więcej, ale będę spokojniejsza.
Fotelik jednak Tario. Jak się dowiedzieliśmy że baza Isofix tylko pasuje do jednego fotela, potem przy zmianie fotelika na większy znów nowy Isofix, to nawet tż powiedział kategorycznie NIE Więc stanęło na Tario z bazą na pasy.

Aha i nie pochwaliłam się, że wczoraj skończyłam 34tc i zaczynam 35tc. Sama nie mogę w te cyfry uwierzyć, nie wiem kiedy to zleciało.

Cytat:

masz na myśli Szamotuły koło Pń?
już chciałam pytać czy tam mieszkasz, ale doczytałam że z Konina jesteś.
A tak w temacie,znam ten zwyczaj

Oczywiście Szamotuły koło Poznania
Mieszkam na stałe w Koninie od kilku lat, ale obecnie jestem w swoim rodzinnym ukochanym mieście Koszalinie

Cytat:

Siostra zaprasza mnie nad morze,żebym do niej dojechała z córeczką na 3dni.Sama,autem.Dumam czy aby nie jest to mało odpowiedzialne.Wyraźcie swoje zdanie.Mam jakieś 250-300km
Dojazd to jeszcze ok, jak dobrze się czujesz, ale pamiętaj, że będziesz musiała jeszcze wrócić.... Ja do rodziców też sama dojechałam (z moim kochanym psiakiem), ale to było 4 tyg temu, a potem wrócę już z tż a samochód zostanie na parkingu dopóki brat nie przyjedzie do rodziców a potem przywiezie mi autko do domu

Cytat:

mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
Ja ogólnie bym chciała 3 dzieci. Tą ciążę znoszę całkiem fajnie, więc się nie zniechęciłam. Ale zobaczymy jeszcze jak poród. No i my możemy sobie planować, a w życiu różnie bywa....
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:53   #2807
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Oczywiście Szamotuły koło Poznania
Mieszkam na stałe w Koninie od kilku lat, ale obecnie jestem w swoim rodzinnym ukochanym mieście Koszalinie
A ja juz chcialam pytac czy jestes z Szamotul albo okolic w Koninie mowisz? mam znajomych z Kazikowa Biskupiego
Stary 2011-07-25, 11:53   #2808
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anciaahk jak dziś Twój humorek??
Ja nadal nie wygrzebałam się z łóżka.... ale pora wstać, bo głodna już jestem i muchy juz koło mnie latają, a to jakiś znak

luii, danika, kasia powodzenia na wizytach u diabetologa Dajcie zanć czego "mądrego" się dowiedziałyście

danika ja na śniadanie jem kiełbasę - cukier mam po niej ok i już nie cuduję z kanapkami, bo choć zjem mało to cukier szalej, spróbuj też może??

kasiu co prawda pytanie nie było do mnie, ale też walczę z glukometrem i ... schudłam więc nie Ty jedna, a dziecku przecież przez to się nic nie stanie, nie panikuj

katarzynka dla mnie jazda jako pasażer jest już mecząca, więc ja na taki wyjazd sama na pewno bym się nie zdecydowała to jedank spore obciążenie... ale wszytsko zależy jak się czujesz i czy masz jakieś ciążowe dolegliwości

indygo79 jak przebiega akcja LEŻENIE?? obu ból szybko pezeszedł i żebyś jakoś znalazła pozycję dla siebie!!
a co do pyt. o dzieci - ja bym b. chciała. Po porodzie nie wracam do pracy, idę na wychowawczy i jeszcze przed jego końcem chciałabym ujrzeć II krechy (czyli tak 2014 rok). Ale zobaczymy, bo planować to ja sobie mogę, a życie pokaże co i jak. A Ty?

Cytat:
Słyszałyście o tzw. wampirach energetycznych? No własnie, to siostra Tż - "licze się ja ja i tylko ja"...
Niby nic mi nie zrobila, nie jest niemiła - a tak mi dziala na nerwy że szok

Mama Tż, nie widziała mnie jeszcze w ciąży...
1. A to nie była przypadkiem żona mojego szwagra???
No dziewczyna też niby miła, ale wnerwia mnie strasznie!!
2. Oooo... widzę też rodzinnie. A daleko mieszkacie od siebie?

natka jak Twoje bole dziś? Mam nadzieje, że ok

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:09   #2809
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Łazienka z połową skutych kafelek, ponieważ tato się źle czuł i nie robił. Wczoraj powiedziałam, żeby się określił czy da radę czy mamy wziąć faceta od remontu to dzisiaj coś robi... No nie wiem jak to będzie. Chyba w efekcie zostaniemy z zaczętą łazienką i zdartymi tapetami w pokoju

Matko co za zgagę mam po kawałku ciasta z jagodami.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:10   #2810
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

To czemu ja nie czuję :-(
Ja też nie czuję czkawki małego - albo nie wiem ,że to to Czasem podskoczy tak nagle cały- ale to 1x no góra 2x pod rząd- to może być czkawka????
Cytat:
Kochana- to ja Ci napiszę o swoim terminie tylko nie padnij
Z @ wychodzi tak 29.09.-01.10 (tego się trzymam )

Z pierwszego usg. 07.10.
Potem z genetycznego - 27.09
Z usg połówkowego - 24.09
Z powtórki połówkowego -20.09

Czyli ciągle termin jakby się skracał, ale moja ginka w kartę uparcie mi zawyża i teraz to wychodzi mi jakoś nawet i po 10.10 W piątek ją przycisnę co do tego terminu bo jedyne co mnie przeraża, ze jeżeli wychodzi po 10.10 to zdecydowanie za dużo przytyłam
Cytat:
Ja nadal nie wygrzebałam się z łóżka.... ale pora wstać, bo głodna już jestem i muchy juz koło mnie latają, a to jakiś znak
Ja co prawda już po śniadaniu- ale też muchy zaczynają mnie obsiadać
Stary 2011-07-25, 12:11   #2811
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry! Jak tam nasze chorowite maluchy forumowe? Mam nadzieję, że wszystkie ropiejące oczka, anginy i inne choróbska odpuściły.
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Caltea-robiłam któregos dnia kotlety z Twojego przepisu (te z piersi, majonez, jogurt naturalny itp.itd) no poprostu Od tej pory na stałe są w moim menu A co do snów to ja tez mam czasem takie głupowate że aż wstyd. A co ciekawe pare razy snił mi się mój gin i to właśnie w takich miłosnych uniesieniach hehe-a totalnie nie jest w miom typie Gorzej jak taki sen na wizycie mi sie przypomni
Spa, cieszę się, że Ci smakowały.
A sny

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
odrazu się przyznaje że nie nadrabiałam Was, zrobię to jutro =)
wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/
Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ludzie się czepiają tych imion- zwłaszcza,że wybieramy tu wszystkie normalne. Niektóre rzadkie, ale normalne. Przecież jeszcze żaden Telesfor nie padł czy Hermenegilda
Też się dziwię.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
I chyba sama mu pokażę kilka ładnych rzeczy przed porodem
Słuchajcie kobietki, poniżej 2 karatów, ewentualnie norek na zimę nie schodzimy!!!

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam Was...wczoraj bylam u mojej ginki no i mam rozwarcie na cm a to jest moj 33 tc. No i mam lezec przez 3 tygodnie . Moja mala wazy 2568 g i ponoc jest duza jak na ten tydzien ciazy. Ale rozwija sie prawidlowo i z nia jest wszystko ok. Jestem zla na to angielskie prowadzenie ciazy bo te polozne wogole nie badaja ginekologicznie wiec gdybym nie umowila sie na wizyte do mojej to na nawet nie wiedzialabym i z tego co ona mi mowila urodzilabym i to o wiele za wczesnie. W poniedzialek mam wizyte z polozna i ciekawe co ona na to jak jej powiem. Wczoraj zlozylismy lozeczko i moge sie pochwalic...jest takie sliczne i gotowe dla malutkiej....
Monia, dbaj o siebie, nie ma żartów. Grunt, że córcia zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wiecie o czym myslę.... czy nie kpic teraz tylko rożka i przescieradełka... Bo poduszka i kołderka nie potrzebne na początek chyba... A Wy jak kupujecie?
Ja kołderkę używałam od początku. Córcie spały zawinięte w rożek a ja je jeszcze delikatnie przykrywalam kołderką. Poduszki nie używałam długo. Natomiast śpiworka nie mialam i teraz też nie kupuję. Myślę, że bez problemu się bez niego obejdziemy

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
aaaa i jeszcze jedno... od dziś zaczynam mówić do córci Sara ... mam nadzieję,że mi się już nic nie odwidzi bo ja taka niezdecydowana jestem...
więc można imię dopisać do listy na początku
za podjęcie decyzji

Cytat:
A tak w ogole to dzien dobry dziewczyny macie jakis patent na spanie? bo nie dosc ze caly czas zle mi sie oddycha( a mama tżta wczoraj powiedziala ze brzuch mam niżej, psssst podobno ) to jescze mi dretwieje prawa i lewa strona i nie potrafie spac, autentycznie, po paru nieprzespanych nocach organizm juz pada ze zmeczenia i wtedy spie no nie wiem juz co mam robic.. skurcze nadal sa i nie przechodza, ciekawe kiedy te tabsy zaczna dzialac i ogolnie to dzisiaj mam dzien pt"wszystko sie ulozy i wszystko bedzie dobrze, dzidzi wszystko zmieni na lepsze"
Niestety, nie pomogę Ci Lula. Sama nie śpię najlepiej. Wieczorem brak mi tcu i jest mi duszno, poza tym bolą mnie żebra tuż pod piersiami. Budzę się za każdym razem, kiedy chcę się przekręcić na drugi bok, czyli praktycznie co godzinę, do tego sikam teraz co 1,5 godz. no i makabrycznie bolą mnie biodra, a może to miednica się rozszerza. Tak, że w zasadzie nie mam dobrego spania.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:11   #2812
anciaahk
kosmitka

Moonik z pomarańczą też jakoś nie lubię, ale wchodzi lepiej niż sama . Chyba z vitaxu taką piłam. I z gruszką.
I wklejam skład.

Malamutka - trzymam kciuki, by zdążył zamówić i wózek dotarł na czas. Tych fotelików tario to nie znam, nie słyszałam o takich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2350.jpg (122,5 KB, 19 załadowań)

Stary 2011-07-25, 12:11   #2813
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

anciaahk jak dziś Twój humorek??

indygo79 jak przebiega akcja LEŻENIE?? obu ból szybko pezeszedł i żebyś jakoś znalazła pozycję dla siebie!!
a co do pyt. o dzieci - ja bym b. chciała. Po porodzie nie wracam do pracy, idę na wychowawczy i jeszcze przed jego końcem chciałabym ujrzeć II krechy (czyli tak 2014 rok). Ale zobaczymy, bo planować to ja sobie mogę, a życie pokaże co i jak. A Ty?

no ja o 7;15 w pelnym rychtunku byłam umyta i przebrana i na.......na madejowe łoże polazłam no masakroza, wszystko mie boli, jak pisalam wyżej mąż mnie chyba "na śnie" tłucze. ale leżę i nie nie robię poza wizyta w toalecie i czasem w kuchni. a wczoraj miałam takie twardnienia brzucha, ale bez bólu przez ok 30 min co 4 minut. to chyba te przepowiadające, bólu nie było. a tak w ogóle przybywa mi poduszek, które podkładam pod , którymi się obkładam, normalnie jak księżniczka jakaś

Stary 2011-07-25, 12:13   #2814
anciaahk
kosmitka

Cotka jeśli źle się czuje, to chyba faktycznie niech lepiej nie robi. Taki kurz na płuca to chyba nic dobrego? A macie jakiegoś robotnika, który mógłby szybko wejść i kończyć robotę?

Nic nie mówcie o zgadze, ja mam masakryczną.

Stary 2011-07-25, 12:18   #2815
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Może może... Ale ja bym chciała poczuć..
Cotka Twój tata to chyba jak ponownie narodzony

A na kiedy masz termin?
Taaa Poczujesz , trzymam za to kciuki chociaż po 4 razach dziennie czasami robi się to irytujące

Ancia, miałaś do dzisiaj wybrać wózek. Wybrałaś czy wahań ciąg dalszy?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Cotka jeśli źle się czuje, to chyba faktycznie niech lepiej nie robi. Taki kurz na płuca to chyba nic dobrego? A macie jakiegoś robotnika, który mógłby szybko wejść i kończyć robotę?

Nic nie mówcie o zgadze, ja mam masakryczną.
Weź mi nic nie mów. Mamy taniego faceta, dobrego, ale nie, on nie chce tak głupio kasy wykładać, tż mu pomoże i jakoś zrobią On ma jakieś takie dziwne swoje odpały a wg niego ten facet odwali robotę, nie zna się itp haha. Dzisiaj idzie do lekarza, jak coś będzie nie tak to wezwiemy robotnika i tyle.
Gdybym była na swoim to bym ja rządziła a tutaj każdy musi się dopasować do niego i wyjdzie że ja na porodówce a tu kiła i mogiła

Ale chyba dopiero teraz Cię dopadło to cholerstwo? Jeszcze miesiąc i powinno pójść precz

Wymianka.
Stary 2011-07-25, 12:19   #2816
anciaahk
kosmitka

W związku z aktualną sytuacją z moim TŻ nie wybrałam.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ciężko chyba z Twoim tatą się negocjuje?

Stary 2011-07-25, 12:22   #2817
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Słuchajcie kobietki, poniżej 2 karatów, ewentualnie norek na zimę nie schodzimy!!!

Cytat:
no ja o 7;15 w pelnym rychtunku byłam umyta i przebrana i na.......na madejowe łoże polazłam no masakroza, wszystko mie boli, jak pisalam wyżej mąż mnie chyba "na śnie" tłucze. ale leżę i nie nie robię poza wizyta w toalecie i czasem w kuchni. a wczoraj miałam takie twardnienia brzucha, ale bez bólu przez ok 30 min co 4 minut. to chyba te przepowiadające, bólu nie było. a tak w ogóle przybywa mi poduszek, które podkładam pod , którymi się obkładam, normalnie jak księżniczka jakaś
leż dzielnie
A ja tez się obkładam czym się da- małżowi została 1 poduszka i kocyk - resztę poduszek i kołdrę mam ja- a raczej my

A tak swoją droga myślę sobie, ze te problemy ze spaniem, przez brzuszek, to natura specjalnie wymyśliła by nas od snu odzwyczaić bo jak się maluchy urodzą to co 2-3 godz. nie ma zlituj się
Stary 2011-07-25, 12:24   #2818
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez lubie meliske
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość

Anginy nie miałam już odpukać z 7 lat, groziło mi już wycięcie migdałków, laryngolog powiedziała, że jeszcze raz będę miała anginę to wycinamy - od tej pory spokój - wszyscy się śmieją, że za strachu mi przeszło, a potrafiłam ją mieć kilka razy w roku Ale z tego co pamiętam to właśnie lody dawały mi największą ulgę i jogurty, serki owocowe Właściwie jak miałam anginę to tylko tym się żywiłam Zdrówka życzę maluszkowi raz jeszcze
chyba się migdałki poważnie wystraszyły

Kurcze ale masakra u mne pod oknami mieszkam przy takej spokojnej ulicy, no ale u mnie w mieście mają zwyczaj zamykania i remontowania kilku ważnych ulic na raz no i od dzisiaj przez moją spokojną ulice biegnie objazd ... postawili dwa przystanki na dwóch końcach ulicy i tak sobie jeżdżą busy, mnóstwo aut, cieżąrówki (a normalnie tylko do 3,5 t) masakra i od rana korek
ja nie wiem kto te remonty dróg planuje, żeby zamknąć takie ważne dwa skrzyżowania tak blisko siebie położone w jednym czasie a
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:25   #2819
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
W związku z aktualną sytuacją z moim TŻ nie wybrałam.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ciężko chyba z Twoim tatą się negocjuje?
Oj... chyba nie doczytałam że są jakieś problemy.

Mój tato wie wszystko najlepiej więc ogólnie masakra

Da ktoś trochę sił i chęci na sprzątanie?

Wymianka.
Stary 2011-07-25, 12:27   #2820
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A tak swoją droga myślę sobie, ze te problemy ze spaniem, przez brzuszek, to natura specjalnie wymyśliła by nas od snu odzwyczaić bo jak się maluchy urodzą to co 2-3 godz. nie ma zlituj się
hehhe, pewnie tak

cotka, dobrze myślisz, w końcu tata nie powinien się przemęczać teraz
bierz kochana wszystkie moje chęci, bo ja bym chciała a nie moge
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości