|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() a i mnie na okna zebrało dzisiaj i podłogi tez zamierzam umyc. kuchnie i salon wraz z sypialnią i łazienką zrobiłam. została jeszcze jedna łazienka i pokój gościnny. +okna i jak nie urodze wkrótce, to robię powtórkę z rozrywki jutro ![]() Cytat:
![]() to niech po koleżeńsku i mojego zabierze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wody ponoc jak polecą to sie już sączą i nie ma tak że co jakiś czas - tak mi mówiła położna |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
dotarłam do tego posta i normalnie nie wierzę!!! ![]() Nerolko powiedz że to taki głupi żart?? ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-28 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj mija 8 dzień od porodu a ja czuję się fizycznie b.dobrze wogole nie czuję że dopiero co urodziłam.Ale jestem trochę zmęczona.Porównując oba porody to ten drugi to był pryszcz.Dwie godz na porodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wściekłaś się? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie się i wracajcie do zdrówka. Śliczny opis porodu ![]() Dziękuję Wam bardzo za kciuki ![]() Jestem po wizycie-szyjka się zgładza, ale to jeszcze nie to ![]() ![]() ![]() Julcia ma się jak zwykle dobrze, ma piękne nereczki bez zastojów ![]() ![]() Nie brałam zwolnienia, bo ostatecznie zadecydowałam, że od jutra idę na urlop( te wczasy pod gruszą co wspominałam)-mam nadzieję, że się uda ![]() Co z Naszą Patik? Nie znalazłam Jej numeru w klubie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Witamy Zuzie!!! Cytat:
Cytat:
Dziekujemy za opis! Super sobie poradzilas! Ja mam doly przez moje dzieciaki, pora jedzenia to dla mnie katorga, jasna cholera mnie juz bierze i szczerze to ucieklabym od nich na kilka dni, wiec jak widzicie nie tylko z noworodkami sa problemy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
http://ale✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/matka-osmioraczkow/
ale wpadka . pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Rozeznanie
|
Popsułam kabel od internetu (mamy zwykły router - nie wifi)
Nie mogę nic popisać Chodzę tylko podpinać się do kabla brata i ściągam kolejne strony. Jednak juz samo czytanie mi nie wystarcza i normalnie mnie nosi |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Nie bardzo pamietam co mialam komu odpisac. NEROLA jestem calym serduchem z Toba. MESZSARES, MONICZKA kciuki dla Was. WODAQUA z tego co pamietam to bedzie to na pewno Samsung F250 i chyba J700. Inne Samsungi na pewno tez ale nie pamietam juz jakie. ZANETKA brawa dla szopa. Ja po tescie OCT. Bylo pare skurczy, ale po odlaczeniu ustaly. Teraz jeszcze kilka lekkich. Nic specjalnego. Jutro bedzie kroplowka. Myslicie ze po jednej pusci?
#1389 |
Zakorzenienie
|
U nas też relacje Filipa do Lilki są super. Cały czas ja podchodzi i całuje (tylko teraz muszę ich odizolowac przez tę opryszczkę
![]() Ale też widzę że dzieje się coś podobnego jak u Zanki -czyli też chce być czasem traktowany jak dzidzia ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-28 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
mój Oluś nawet karmił Bruna chciał nawet żebym go koło niego na fotelu położyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Brumek co do wody to do porodu mi nie była potrzebna, nie zdążyłabym wyjąć...
![]() ale na po porodzie to miałam dwie butelki 1,5l + taką 0,7l z dziubkiem i przelewałam do tej z dziubkiem bo jak karmiłam na leżąco to tak mi się pić chciało i warto tą z dziubkiem mieć. Piłam dużo bo na drugi dzień tż musiał mi przywieźć kolejne butelki, łącznie przez ten czas wypiłam chyba z 6 butelek 1,5l
![]() |
#1392 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do dziecka na zagłuszenie związkowych problemów, to mam to samo zdanie... Znam już takie pary, co się tak ratowały i tylko dzieci cierpią. Moim zdaniem decyzja o dziecku powinna być przemyślana i w dojrzałym, pewnym związku... Biedulki! ![]() A piardy są normalne, przynajmniej kolki nie będzie miała ![]() Madzia, fajny opis, taki spokojny i naturalny... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Puści, będziemy trzymac kciuki! mam nadzieję, że wreszcie Dominik wypuści się na swiat ![]() Cytat:
![]() ![]() I jeszcze prośba do mam po cc: macie jakieś rady? W sumie juz dużo wiem, ale czy wszystko? Nie wiem czy nie będę miała narkozy (chciałabym uniknąć, ale nie wiem czy mi się anastazjolog będzie chciał wbijac w mój krzywy kręgosłup) - miała któraś? Bedę wdzięczna za każdą radę ![]() Spadam robic obiad... Tesciowa na horyzoncie, na noc zostaje, więc pewnie mnie nie będzie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Scio a czy coś Ci gin mówiła o tych wkładkach anty??
zastanawiam się właśnie nad antykoncepcją taką na dłużej , (bo na razie z produkcją dzieci trzeba przystopować ![]()
#1394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Idę robic obiad. Od Moniczki żadnych wiesci, a miała wejśc na wizaż po obchodzie-skrobnę smska. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- no ale Cię wyczułam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Szwy się rozpuściły i w końcu mnie nic nie ciągnie, zostały tylko kilogramy do zrzucenia ![]()
![]() |
#1396 | ||||||
Zakorzenienie
|
Zjadłam drożdżówkę z kawą i pękam w szwach
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tzw. czarownica ze mnie ![]() Dziewczyny i jeszcze pytanie: mój Tymek od 2,5 doby WARIUJE! I to dokładnie tak, z wielkiej litery ![]() Miota się po brzuchu jak szalony, dużo gwałtowniej i mocniej niż wcześniej. Ja wiem, że rośnie itp, ale to się tak z dnia na dzień stało. Myślicie że to ok, norma?
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Wodauqa brzmi apetycznie, zmodyfikuję trochę, bo za kabanosem nie przepadam
![]() Oliwieczka jakoś dzisiaj mnie nosi, sama nie wiem dlaczego, może przez to że w końcu słoneczko się pokazało, które właśnie chowa się za chmurami,albo mam jakąś wewnętrzną energię ![]() Agni a się śmieje, bo wcześniej jaka miałam mniejszy brzuch to nie umiałam myć okien, a teraz ruck zuck i umyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tez jestem ciekawa jak tam łatwy plan (dla nas byl łatwy jak sie o nim w książce czytało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a tak na oko do ktorego miesiaca jest ? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Mam wieści od Moniczki, że nie może pisac wiadomości na wizażu, tylko czyta. Szyjka się rozwiera, centymetr się od wczoraj ruszyło rozwarcie. Wiecej bedzie wiedziec jutro po rannej wizycie. Na ktg ma jakieś skurcze, ale delikatne. Pozdrawia Was.
No to skoro Nas podczytujesz, to My też pozdrawiamy i trzymamy kciuki za jak najszybsze wyjście Bartusia. Obiadek sie gotuje-zjem i idę leżakowac przed TV Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-07-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nasz synek też czesto pierdzi
![]() |
#1401 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
My po wizycie wszystko ok Krystianek waży 39oo
![]() Cookie moje gratulacje ![]() Moniczka trzymam kciuki ![]() Chciałam pokazać Wam Krystianka ale załącznik nie chciał sie załadować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1405 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzia fajny opis porodu ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Moniczka 3maj się
![]() Wodaqua w ogóle nie lubię wędzonych kiełbas, szynka jeszcze tak, ale kiełbasy to w ogóle nie moja działka (ewentualnie frankfuterki - ale rzadko je jem) Umyłam okno i co ? deszcz pada ![]() Ach... Jestem po obiedzie, chyba jakiś film oglądnę, bo śpiąca jestem ! Wiecie co? nie wiedziałam że mój mąż będzie się aż tak stresował, aż się boje o mojego boroka. Napisałam mu sms że czop odpada to już myślał, że jadę na IP. Cały czas podkreśla, jak tylko będzie mnie coś bolało, cokolwiek się będzie działo mam mu dać znać. Ja aż boję się mu napisać sms w ogóle nie na temat ciąży, bo on od razu będzie myślał, że jak sms ode mnie to że coś się będzie działo... Oj mój boroczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana ja obcinam to co wydaje się za długie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Napisałam sms do Patik, czekam na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
My już po wizycie.
Hania chyba sobie obrała za cel zdobycie pierwszego miejsca w kategorii największy noworodek- dzisiejsze pomiary wskazały na wagę 4300gr. ![]() Dieta dla diabetyków nic nie dała- pomiary cukru mam super, więc taka po prostu jej uroda (ale profilaktycznie mam się jej już trzymać do końca ciąży). Czeka mnie cesarskie cięcie, gin stwierdziła, że nie ma co ryzykować porodem naturalnym przy tak dużym dziecku, bo może dojść do niedotlenienia i nieszczęście gotowe. Mi cały czas nie chce się wierzyć, że będzie taka duża i trochę boję się ciecia. Podłączam się pod pytanie wodaqua odnośnie tego jak sobie poradzić po cesarce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Super-czekamy
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Nie martw się na zapas-poradzisz sobie, musisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.