Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 13:45   #2731
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Moja mała pojadła, odbiło się i leży sobie.
I teraz właśnie dostała czkawki ?
Co zrobić?
Nie raz przechodzi po kilku minutach,
ale chce wiedzieć na przyszłośc co i jak.
Wiem, że można dać cyca,
ale jak śpi ?! to co ?
ja daje cyca na czkawke i działa.
jak spi ma czkawke? moja jak ma czkawke to nie zasnie...
Zanetko - Agulaabar i Wodaqua miały cesarki a nie SN

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 13:46   #2732
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moja kluseczka kochana i jej przyszły mąż

Mam pytanie jestem juz 18 dni po porodzie, a boli mnie tam w środku tzn. w pipce jakby tam jakaś kość potłuczona była. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :/ Boli najbardziej podczas siusiania. Zaczynam się bać, że to może coś poważnego !!!!! Może powinnam iść do lekarza ??????
Mnie też bolało tak bardziej na wzgórku łonowym. po 1,5 tyg przestało jak połozna zdjęła mi szwy. teraz też czasem jeszcze zakuje, ale to już sporadycznie. Musisz jeszcze troche poczekać, bo tam jeszcze się wszystko regeneruje i troche czasu na to trzeba.

Cytat:
Napisane przez Adrastea1609 Pokaż wiadomość
Hej
W połowie lipca pisałam do was prosząc o radę (bodajże IX część)
Odszedł mi wtedy czop - miałyście rację, termin miałam na 18 lipca ale niestety musiała być cesarka.. Dopiero niedawno doszłam do siebie
Urodziłam cudownego synka i chciałam się wam pochwalić
Mały Aleksander, 3000g i 52 cm Mam tylko dwa zdjęcia, jedno ze szpitala, drugie już w domku

Dziękuję wam
GRATULACJĘ DLA MAMUSI I DLA MALEGO ALEKSADRAklask i:

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski wpadłam na pomysł !
Co powiecie na to, żeby każda zrobiła swojemu Dzieciaczkowi zdjęcie w pozycji leżącej i zrobimy z tego jedno wielkie zdjęcie panoramiczne. Dzieciaczki byłyby w kolejności jak się rodziły
SUPER POMYSŁ

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dlaczego nasze dzieci tak cierpią, dlaczego

zadzwoniłam jeszcze raz do labka z zapytaniem kiedy wynik posiewu, i powiedzieli ze bakterie są liczne bo zaczyna rosnąć
A tydzien temu był czysty mocz w szpitalu
Siedze i wyje, czy to mozliwe ze przez tydzien tak sie zmieniło,
zastanawiam sie nad powtórzeniem, moze przez ten woreczek wynik jest zakłamany
Boje sie, dziewczyny pomóżcie
Nie wiem jak pocieszyć, chyba trzeba cierpliwości, poczekać na końcowy wynik i wtedy zobaczyć co powie na to lekarz. Na pewno coś wymyśli i wyleczycie maluszka

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Udało sie ale z lapka Tża
Oto mój Krystianek fotka jeszcze ze szpitala przed naświetlaniem i z pierwszego spacerka
Bardzo, bardzo przystojny Krystianek:lo ve:

Ktoś się pytał o pieluszki tetrowe, nie polecę nikogo ale myślę, ze na allegro musisz kierować się tym, ze są podwójne tkane i ceną jak powyżej 2zł za szt to powinno być ok.

Ja melduję, że u nas wszystko ok. Nie będę więcej pisała, że jest dobrze bo to pewnie jeszcze bardziej dołuje co niektóre mamusie.
kciuki za wszystkie mamusie cierpiące, bo jak tak czytam o waszych problemach to mi się płakać chce, tak jak by mnie to dotyczyło. Musimy jakoś te trudności razem przetrwać i się nawzajem wspierać.

A i nie zapominam o mamusiach jeszcze nierozpakowanych, żeby wszystko przebiegło po waszej myśli, i czytając te smutne posty musicie bardzo wierzyć i mieć nadzieje, że wasze pociechy będą aniołkami. Ja tak mocno wierzyłam, że się sprawdziło.

Idziemy za chwilkę na spacerek, bo nie wiadomo jak długo jeszcze się taka ładna pogoda utrzyma. Podobno maja już być dzisiaj burze.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 13:50   #2733
Natka_
Zakorzenienie

Dziubek Musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My wczoraj z Lilianką skończylyśmy 4 tygodnie a dziś Filip kończy 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wieści od Karolinee:
Maja przyszła na świat 6 sieronia o gidz.00:20.ma 3300 i 54 cm.w sumie szybko w miarę rodziłam,ale oczywiście boleśnie
niestety musieli mnie naciąć bo bo mała z rączką przy główce wychodziła.
Szyli mnie 1,5 godzi to była męka ale dałyśmy radębuziaki

Smsa dostałam po 5 rano ale tel. mi spadł pod łóżko a Iza śpi i nie nie mogłam znaleźć a Iza śpi.Mam właczony tylko wibrator.Na szczeście znalazłam.
GRATULACJE!! klask i:

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
natka a powiedz jak z ta wysypka co mialas pod koniec ciazy zeszla jak urodzilas?
Powolutku schodzi, jeszcze troszkę mam, ale dalej nie mogę nic stosowac bo karmię piersią Jednak jest o wiele lepiej

Cytat:
No to macie wątkową parkę
Jaka śliczna parka

Cytat:
U nas nie jest kolorowo, u małej w moczu nieliczne bakterie, nieliczne szczawiany wapnia i nieliczne leukocyty. Tylko w łeb sobie strzelić.
Czekamy na posiew, i do lekarza.
Boshe tak się martwię.
W nocy super mi spała, 5 godzin, przestraszona wstawałam czy oddycha, a potem jeszcze 2 h.
Teraz od rana dopiero usnęła.
Mam doła
lekarz napewno cos zaradzi!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ok, zmykam się szykować na wesele wreszcie włosy zrobione, zostało malarstwo abstrakcyjne czyli make-up
Miłej i udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez Adrastea1609 Pokaż wiadomość
Hej
W połowie lipca pisałam do was prosząc o radę (bodajże IX część)
Odszedł mi wtedy czop - miałyście rację, termin miałam na 18 lipca ale niestety musiała być cesarka.. Dopiero niedawno doszłam do siebie
Urodziłam cudownego synka i chciałam się wam pochwalić
Mały Aleksander, 3000g i 52 cm Mam tylko dwa zdjęcia, jedno ze szpitala, drugie już w domku

Dziękuję wam
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Agulaaabar

Hej jesteśmy już w domu, Lili wcina właśnie, bo powitała wszystkich głośnym krzykiem odezwę się na forum jak się trochę ogarniemy buźka
Witajcie w domku
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A my dziś zaczynamy 39 tydzień
to juz końcówka

Ja dzwoniłam do pediatry, sama zaproponowała krople Biogaia Dzisiaj kupuje i probujemy, mam nadzieję że moje słoneczko przestanie cierpieć

Teraz sobie leżymy w trójkę, Domuś śpi na klatce piersiowej tatusia

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Vaniliova śliczny Krystianek
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:04   #2734
Marina1
Zakorzenienie

karolinee gratulacje!
Cieszę się bardzo, że majeczka jest juz z nami!!!
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:05   #2735
Natka_
Zakorzenienie

My też dajemy smoczka małemu.

Na czkawkę daję pierś, pociumka i czkawka przechodzi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:33   #2736
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moje dziecie to darmoszki lubi (jak i mamusia gratisy ), bo najbardziej jej podpasował Avent, co w paczce ze szpitala dostałyśmy, kupiłam Nuka, nie pasował jej.

Ja od dzis prowadze notatki ile mała zjadła iile wypiła. Ale jest pierwszy sukces, boona nie bardzo chciała coś poza mleczkiem,a teraz wypiła 40 ml wody z łyżeczką gripe water

Carmelko zapakowałam Ci juz herbatki,ale wysle w poniedzialek, bounas pada znow

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:39   #2737
ellika
Rozeznanie

Witam,
powoli próbuję was nadrabiać, ale przy mojej absorbującej kruszynie trochę to trudne
U nas trochę już lepiej, baby blues chyba mam w końcu za sobą. Byliśmy u pediatry - mała ładnie przybiera na wadze, karmię ją tylko piersią. kikut pępkowy coś nie chce nam odpaść, martwię się troszkę no i trzeci dzień smaruję małej język nystatyną a pleśniawka nie chce zejść - bo ma być cały różowy język? cały czas biały nalot ma. W nocy zawsze ma problem z brzuszkiem, pręży się że nie może bączka puścić, ale w końcu można ją uspokoić i jakoś zasypia. Może probiotyk powinniśmy jej dawać.

Ja mam inny problem - mam spuchniętą cewkę moczową - taką gulkę mam i piecze mnie jak się podmyję :-/ to normalne czy powinnam pójść do lekarza? minęło dwa tyg. od porodu.

Beatko - jak sie nazywały te czopki na hemoroidy których używałaś? bo nie moge znaleźć postu w którym to napisałaś.

Gratuluję nowo-rozpakowanym mamusiom!!!

Może w końcu nadrobię ...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 14:40   #2738
Marina1
Zakorzenienie

Zmalowana jestem z Toba calym sercem i rozumiem Cię. Mam identycznie.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 15:27   #2739
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Beatko - jak sie nazywały te czopki na hemoroidy których używałaś? bo nie moge znaleźć postu w którym to napisałaś.

Gratuluję nowo-rozpakowanym mamusiom!!!

Może w końcu nadrobię ...
procto emorect można stosować podczas karmienia piersią, mnie pomogły bo już prawie się wchłonął. Kosztuje niecałe 16zł

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 15:59   #2740
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Czadowe
Musimy się kiedyś spotkac wszystkie ze swoimi pociechami

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mam pytanie - kupowałyście pieluszki tetrowe na allegro?? chodzi mi o gatunkowo lepsze i grubsze nie takie prześwitujace jest wiele ofert ale na zdjęciu nie wiadomo czy grubsza czy taka sobie może możecie kogos polecić z góry dziękuję
http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...645860755.html
ja kupiłam te- narazie nie używałam, bo nie mam na kim, ale po upraniu i wyprasowaniu są ok jakbyś była zainteresowana, to poszukaj po nicku sprzedającego( był on wiele razy polecany przez dziewczyny)

A ja mam do Ciebie takie pytanko-bo Ty rodziłaś na Lubartowskiej, tak? Chodzi mi o obecnośc męża przy porodzie- nie na całym tylko tak trochę, na początku czy to wtedy też jest poród rodzinny-jak to jest? za to się płaci?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:16   #2741
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

prosze zdjecie brzuszka, bo niedlugo go juz nie bedzie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 16:24   #2742
Stapelka
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!

podczytuje ale nie bardzo mam czas pisać.

dla pocieszenia nam pępek odpadł dziś, a jutro kończy Zuzka 4 tygodnie. Zdecydowanie smarowanie patyczkiem maczanym w spirytusie dało najlepsze efekty. Octenisept się nie sprawdził.

wg wagi łazienkowej Zuzka ma 3800 wiec przez ten miesiąc 1kg przybrała. Cieszę się bo jakoś nie umiem ocenić ile zjada

W nocy ma często problem z kupą, nie kolka bo nie płacze, ale wije się, pręży, charczy. Daje jej espumisan ale nie umiem ocenić czy jest lepiej.
Kusi mnie ta biogaia. W poniedziałek może do pediatry pójdziemy to zapytam.

i jeszcze pytanie w stylu głupich. jak wygląda śluz w kupie? bo nasza jest jak jajecznica, z grudkami i czasami takimi ciągnącymi pasemkami, jakby białka jajka. No dokładnie mało ścięta jajecznica. Czytam w necie że pojedyncze pasemka są ok, a nie ukrywam po waszych przejściach schizuję, że może mieć alergię. Co prawda nie ulewa, nie ma wysypki, ale zdarza jej się wymiotować. średnio raz na dzień, dwa.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:24   #2743
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurde jakie to niesprawiedliwe dacie radę kochana i wszystko będzie ok !!!

ja też dołączam do zmartwionych mam
bylismy u neurolga i powiedziała nam że nie widzi nic niepokojącego ale wysłała na wszelki wypadek na usg główki i wczoraj je zrobiliśmy...
niestety nie wszystko jest ok...
jakaś tam asymetria komór mózgowych niby w granicach wariantu anatomicznego ale się martwię
no i jakieś zmiany-echododatnie smugi naczyń w jądrach podkomorowych spowodowane infekcją wewnątrzmaciczną mamy powtórzyć usg za 3-4 miesiące, sprawdzać przyrost obwodu główki ... chce mi się wyć, tak się martwię co będzie dalej...wypytywała mnie lekarka czy chorowałam w ciąży, potem pytała o żółtaczkę małego , potem coś wspomniała o cytomegalii...
mam dość , zamiast cieszyć się jutrzejszymi chrzcinami Szymka to ryczę ...
Nie martw się kochana na zapas - jestem pewna że wszystko jest w porządku. Niedługo skontrolujecie i zobaczysz - okaże się że Szymuś jest zdrowiuśki. Musisz w to wierzyć Mojej Karolince wyszła kontrola słuchu na prawym uchu - dopiero we wrześniu mamy wizyte w poradni, ale ja głęboko wierzę że wszystko jest w porządku i Mała słyszy na to prawe uszko. Odganiaj złe myśli i jutro ucztujcie jak należy

Cytat:
No sama słodycz

Cytat:
Mój już 20 minut siedzi w leżaczku i przygląda się na ten pałąk

Mam problem, od wczoraj mi połowę jedzenia zwraca na raty. Co się dzieje ?
No i u nas to samo nie wiem co robić, czy z tym do lekarza czy za duzo zjada łakomczuch ... ech, czemu ona nic nie powie

Cytat:
Laski wpadłam na pomysł !
Co powiecie na to, żeby każda zrobiła swojemu Dzieciaczkowi zdjęcie w pozycji leżącej i zrobimy z tego jedno wielkie zdjęcie panoramiczne. Dzieciaczki byłyby w kolejności jak się rodziły
Jestem ZA, zaraz poszukam jakiejś fotki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
procto emorect można stosować podczas karmienia piersią, mnie pomogły bo już prawie się wchłonął. Kosztuje niecałe 16zł
Dziękuję ślicznie, muszę doprowadzić swoje "podwozie" do porządku
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:25   #2744
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Te czekanie jest męczące,co ?!
Próbuje sobie wyobrazić jak to przeżywasz
Trzeba raczej czekać,co ?!
Dzięki za wsparcie. Poczytałam sobie coś w necie, pogadałam ze znajomą która ma dwójkę dzieciaków ze skazą, mąż poczytał mądrą książkę. Jestem bogatsza w nowe informacje, ale i tak tylko pediatra może pomóc. Zaciskam zęby i byle do poniedziałku-wtorku. Nie będę już was tu zanudzać.

Vaniliova - ale masz przystojniaka. Muszę go poznać z moją Malutką
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:59   #2745
patik87
Zakorzenienie

Byłam na spacerze, Sarka cały czas spała, teraz jeszcze w łóżeczku dosypia.
Trochę się uspokoiłam i poukładałam myśli, jutro tz kupi specjalny pojemnik do posiewu taki z płytką do obsikania i pojemnik jałowy do analizy i powtarzamy badania. Na piątek za tydzień umawiam się prywatnie do pediatry nefrologa, pokazę usg nerek niuni ze szpitala, opis, niech nas dalej pokieruje.
Mam nadzieję że nie będzie tych wstrętnych bakterii, martwie się bardzo, tym bardziej że Sarcia miała wysokie crp w szpitalu...

Perypetii z teściową ciąg dalszy. Dobije mnie wszystko, niech wkońcu zaświeci słońce dla mnie.

Przepraszam że tylko o sobie piszę.
Myślami jestem z Wami i wspieram trzymając kciuki za wszystkie bolączki nasze i brzdąców.

Dzisiaj sobie pomyślałam, że ciężko mi się będzie zdecydować na 2 dziecko.
Mówię to dzisiaj, ale za 2 lata może zmienię zdanie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 17:04   #2746
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik ja sie zastanawiam czy nie zalozyc w klubie tematu o tesciowych, tam bysmy mogly sie wygadac
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-08-06, 17:06   #2747
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę się uspokoiłam i poukładałam myśli, jutro tz kupi specjalny pojemnik do posiewu taki z płytką do obsikania i pojemnik jałowy do analizy i powtarzamy badania. Na piątek za tydzień umawiam się prywatnie do pediatry nefrologa, pokazę usg nerek niuni ze szpitala, opis, niech nas dalej pokieruje.
Mam nadzieję że nie będzie tych wstrętnych bakterii, martwie się bardzo, tym bardziej że Sarcia miała wysokie crp w szpitalu...

Perypetii z teściową ciąg dalszy. Dobije mnie wszystko, niech wkońcu zaświeci słońce dla mnie.

Myślami jestem z Wami i wspieram trzymając kciuki za wszystkie bolączki nasze i brzdąców.

Dobrze, że sobie wszystko przemyślałaś i popieram, że jak coś się dzieje ze zdrowiem, to trzeba badania powtórzyc, ewentualnie pójśc do innego lekarza- bedzie dobrze
A teściowa co Ci zrobiła?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 18:14   #2748
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik ja sie zastanawiam czy nie zalozyc w klubie tematu o tesciowych, tam bysmy mogly sie wygadac
POPIERAM!!!!

U nas armagedon ciąg dalszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała wczesnej zwymiotowała jedzenie na mnie
I od godziny 13 nie śpi
Deprecha mi wróciła!!!!!!!!!! Siedzę i ryczę
Nie wiem co ze sobą mam zrobić, najlepiej chyba pójść i powiesić się jak Lepper

Ehhhhhh chyba nie dorosłam jeszcze do roli matki Smutne to ale prawdziwe
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 18:58   #2749
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Od wczoraj nie chce spać od rana do teraz.

A ja nawet nie mam czasu żeby zjeść śniadanie. Spod prysznica musiałam wyjść po 5 minutach bo się zaczął drzeć gnojek.
Jestem zmęczona. A nie mam faceta który się zajmie chociaż na 2 h nim.
Wierze że Ci trudno
ale pomyśl jakbyś miała faceta który wyklina na Ciebie i na dzidzię ?!
To lepiej go nie mieć, nie ?!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja daje cyca na czkawke i działa.
jak spi ma czkawke? moja jak ma czkawke to nie zasnie...
Zanetko - Agulaabar i Wodaqua miały cesarki a nie SN
No dostała czkawki w śnie,
po chwili przeszła - na szczęście.
Poprawiam

Cytat:

Co u teściowej ?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
POPIERAM!!!!

U nas armagedon ciąg dalszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała wczesnej zwymiotowała jedzenie na mnie
I od godziny 13 nie śpi
Deprecha mi wróciła!!!!!!!!!! Siedzę i ryczę
Nie wiem co ze sobą mam zrobić, najlepiej chyba pójść i powiesić się jak Lepper

Ehhhhhh chyba nie dorosłam jeszcze do roli matki Smutne to ale prawdziwe
Może mała się denerwujesz za bardzo i mała to czuje ?!

Ja byłam na IP !
Gorączka 39
Ale wszystko ok z moimi piersiami i tam na dole.
Chyba przemęczenie mnie złapało...

Kochan które karmią piersią.
Jestem z tego głupia,
jak karmicie ?! kiedy odciągacie?

Ja już sama nie wiem czy dobrze robię
Jeden mi mówi do końca odciągać,
drugi mówi żeby nie do końca odciągać i dupa blada, nie wiem

Jak karmię mała np przy jednym karmieniu do spania
to na zmianę zmieniać pierś, czy być cały czas przy tej jednej ?!

Nie uśmiecha mi się "resztki" mleka za każdym razem odciagąć,
przecież nie będę latała z laktatorem,żeby za każdym razem kiedy nakarmie odciągnąc.

Jakie macie rady ?!

Dzisiaj był rytułał rozebranie, kapanie, nakarmienie,odbicie, zmienienie pampersika bo poszla kupka i siuski - mała śpi
Wypiła 100 ml dużo nie ?!
(odciągnęłam, jadąc wcześniej na IP,żeby miała w razie czego )

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

A LILI83 urodziła ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 19:02   #2750
Zmalowana
Zakorzenienie

Zaneta najlepiej to mieć normalnego faceta. Takie sytuacje jak moja czy Mariny zdarzają się raczej rzadko.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 19:05   #2751
BABONIK
Zadomowienie

Zmalowana- super pomysł ze zdjęciem,ale... na razie nie mamy jeszcze wszystkich dzieciaczków

a ja cała w stresie.... jutro ma się urodzić mój syn... stres stres stres...

trzymajcie kciuki dziewczynki,odezwę sie pewnie dopiero około soboty.
życze powodzenia wszystkim rodzącym, za przeterminowane, za zdrowie Waszych dzieciaczków, za Wasze dobre samopoczucie i Waszą cierpliwość i mam nadzieje do szybkiego usłyszenia...

normalnie boję się...

żeby tylko mój dzidziuś był zdrowy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 19:11   #2752
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Zaneta najlepiej to mieć normalnego faceta. Takie sytuacje jak moja czy Mariny zdarzają się raczej rzadko.
No pewnie.
Natomiast Tobie i Marinie wydawało się pewnie,
że wasi faceci byli normalni, prawda?

Wiem, że Wam ciężko jak cholera,
wyobrażam sobie nawet jak bardzo,
ale jesteśmy na taki etapie życia, że musimy być
wszystkie każda z NAS " baba z jajami" że się tak wyrażę,
bo każda inaczej ten okres przeżywa.

Ja powiem tak,
że nie wiedziałam że będę taka emocjonalna,
teraz małej jestem wstanie uchylić gwiazdkę z nieba.
Jest moim oczkiem w głowie i zrobię dla niej wszystko !

Absurdem jest to,
ale absurdem pozytywnym jeżeli mogę to tak nazwać
że takie dziecko, mały szkrab wyciąga z Nas wszystkie poty,
a jeden uśmiech powoduję, że na chwilę się zapomina o zmęczeniu...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Babonik daj znać co i jak !!
Będzie zdrowy !

Stary 2011-08-06, 19:16   #2753
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
prosze zdjecie brzuszka, bo niedlugo go juz nie bedzie
Taki jest już wielki, że mi się go nie chce uwieczniać

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ja cała w stresie.... jutro ma się urodzić mój syn... stres stres stres...
To brzmi MEGA poważnie
Trzymam baaaaardzo mocno kciuki Baboniku "kciuki:
Stary 2011-08-06, 19:20   #2754
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki jest już wielki, że mi się go nie chce uwieczniać
grzeszysz Słońce, grzeszysz

Brunetko, Zmalowana moja tez wczoraj w dzien nie spała, ale dała mi w nocy naładować akumulatory. Będzie dobrze, lepiej, na pewno. Wiem co mówię. Też to przechodziłam za pierwszym razem. Płakałam ze zmęczenia i złości a za chwilę płakałam z miłości do dziecka. Byłam sama bo rodzice daleko, teściowej nie prosiłam o pomoc, sama też nie oferowała a mąż od 8.00 do 18.00-20.00 w pracy. Były momenty, że nie miałam kiedy zjeść ( z resztą niewiele mogłam jeść), umyć się, nie mówiąc o jakimś sprzątaniu czy przyjemnościach.

Naprawdę będzie lepiej, musicie te ciężkie początki przetrzymać.

Ja kiedyś ze zmęczenia w nocy mężowi do ucha wpakowałam smoczek zamiast dziecku do ust . Wiele razy zasnęłam na siedząco a potem szukałam dziecka bo nie wiedziałam gdzie je odłożyłam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-08-06 o 19:28
Stary 2011-08-06, 19:21   #2755
zanetaa88
Zakorzenienie

Ma któraś z Was ta huśtawkę ?!

http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...749533146.html

Stary 2011-08-06, 19:22   #2756
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
grzeszysz Słońce, grzeszysz
Wiem, żartuję I kokietuję
Stary 2011-08-06, 19:27   #2757
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko Ty coś pisałaś o odciąganiu 7 5 3 o co chodziło?!

Stary 2011-08-06, 19:38   #2758
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatko Ty coś pisałaś o odciąganiu 7 5 3 o co chodziło?!
Zaneta a po co w ogóle odciągasz mleko? Dlaczego odciągasz mleko po karmieniu?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-08-06, 19:42   #2759
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Czadowe
Musimy się kiedyś spotkac wszystkie ze swoimi pociechami

http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...645860755.html
ja kupiłam te- narazie nie używałam, bo nie mam na kim, ale po upraniu i wyprasowaniu są ok jakbyś była zainteresowana, to poszukaj po nicku sprzedającego( był on wiele razy polecany przez dziewczyny)

A ja mam do Ciebie takie pytanko-bo Ty rodziłaś na Lubartowskiej, tak? Chodzi mi o obecnośc męża przy porodzie- nie na całym tylko tak trochę, na początku czy to wtedy też jest poród rodzinny-jak to jest? za to się płaci?
tak rodziłam na lubartowskiej i mąż był przy porodzie i ogólnie na trakcie za mna byl nie wiem jak to jest normalnie ale ja rodziłam wieczorem i byłam sama na sali porodowej ale podobno jak jest więcej dziewczyn to mąż może byc tylko przy samym porodzie jak sie siedzi na samolocie i przecina pepowinę ja miałam szczęście bo rodziłam sama( byłam sama na sali) i mąż był ze mna od początku do końca ale jak by nie było mąż ani ja nic nie płaciliśmy

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 19:51   #2760
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak karmię mała np przy jednym karmieniu do spania
to na zmianę zmieniać pierś, czy być cały czas przy tej jednej ?!
Karmisz do końca z jednej piersi dlatego, że najpierw leci wodniste mleko-takie które gasi pragnienie, potem stopniowo coraz bardziej treściwe-takie którym dziecko gasi głód.

Jak jedna nie wystarczy i widzisz, że dziecko głodne to wtedy drugą dajesz. Następne karmienie zaczynasz od tej pełniejszej piersi.

A w nocy warto karmić piersią bo mleko jest najbardziej pożywne (biorąc pod uwagę dobę).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości