|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
jak spi ma czkawke? moja jak ma czkawke to nie zasnie... Zanetko - Agulaabar i Wodaqua miały cesarki a nie SN ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ktoś się pytał o pieluszki tetrowe, nie polecę nikogo ale myślę, ze na allegro musisz kierować się tym, ze są podwójne tkane i ceną jak powyżej 2zł za szt to powinno być ok. Ja melduję, że u nas wszystko ok. Nie będę więcej pisała, że jest dobrze bo to pewnie jeszcze bardziej dołuje co niektóre mamusie. ![]() A i nie zapominam o mamusiach jeszcze nierozpakowanych, żeby wszystko przebiegło po waszej myśli, i czytając te smutne posty musicie bardzo wierzyć i mieć nadzieje, że wasze pociechy będą aniołkami. Ja tak mocno wierzyłam, że się sprawdziło. Idziemy za chwilkę na spacerek, bo nie wiadomo jak długo jeszcze się taka ładna pogoda utrzyma. Podobno maja już być dzisiaj burze.
![]() |
#2733 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaka śliczna parka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzwoniłam do pediatry, sama zaproponowała krople Biogaia ![]() ![]() Teraz sobie leżymy w trójkę, Domuś śpi na klatce piersiowej tatusia ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Vaniliova śliczny Krystianek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
karolinee gratulacje!
Cieszę się bardzo, że majeczka jest juz z nami!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
My też dajemy smoczka małemu.
Na czkawkę daję pierś, pociumka i czkawka przechodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecie to darmoszki lubi (jak i mamusia gratisy
![]() Ja od dzis prowadze notatki ile mała zjadła iile wypiła. Ale jest pierwszy sukces, boona nie bardzo chciała coś poza mleczkiem,a teraz wypiła 40 ml wody z łyżeczką gripe water ![]() Carmelko zapakowałam Ci juz herbatki,ale wysle w poniedzialek, bounas pada znow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
|
Witam,
powoli próbuję was nadrabiać, ale przy mojej absorbującej kruszynie trochę to trudne ![]() U nas trochę już lepiej, baby blues chyba mam w końcu za sobą. Byliśmy u pediatry - mała ładnie przybiera na wadze, karmię ją tylko piersią. kikut pępkowy coś nie chce nam odpaść, martwię się troszkę ![]() Ja mam inny problem - mam spuchniętą cewkę moczową - taką gulkę mam i piecze mnie jak się podmyję :-/ to normalne czy powinnam pójść do lekarza? minęło dwa tyg. od porodu. Beatko - jak sie nazywały te czopki na hemoroidy których używałaś? bo nie moge znaleźć postu w którym to napisałaś. Gratuluję nowo-rozpakowanym mamusiom!!! Może w końcu nadrobię ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana jestem z Toba calym sercem i rozumiem Cię. Mam identycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
procto emorect można stosować podczas karmienia piersią, mnie pomogły bo już prawie się wchłonął. Kosztuje niecałe 16zł
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Czadowe
![]() Musimy się kiedyś spotkac wszystkie ze swoimi pociechami ![]() Cytat:
ja kupiłam te- narazie nie używałam, bo nie mam na kim ![]() ![]() A ja mam do Ciebie takie pytanko-bo Ty rodziłaś na Lubartowskiej, tak? Chodzi mi o obecnośc męża przy porodzie- nie na całym tylko tak trochę, na początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() prosze zdjecie brzuszka, bo niedlugo go juz nie bedzie ![]()
![]() |
#2742 |
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!
![]() ![]() podczytuje ale nie bardzo mam czas pisać. dla pocieszenia nam pępek odpadł dziś, a jutro kończy Zuzka 4 tygodnie. Zdecydowanie smarowanie patyczkiem maczanym w spirytusie dało najlepsze efekty. Octenisept się nie sprawdził. wg wagi łazienkowej Zuzka ma 3800 wiec przez ten miesiąc 1kg przybrała. Cieszę się bo jakoś nie umiem ocenić ile zjada ![]() W nocy ma często problem z kupą, nie kolka bo nie płacze, ale wije się, pręży, charczy. Daje jej espumisan ale nie umiem ocenić czy jest lepiej. Kusi mnie ta biogaia. W poniedziałek może do pediatry pójdziemy to zapytam. i jeszcze pytanie w stylu głupich. jak wygląda śluz w kupie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No sama słodycz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Vaniliova - ale masz przystojniaka. Muszę go poznać z moją Malutką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze, Sarka cały czas spała, teraz jeszcze w łóżeczku dosypia.
Trochę się uspokoiłam i poukładałam myśli, jutro tz kupi specjalny pojemnik do posiewu taki z płytką do obsikania i pojemnik jałowy do analizy i powtarzamy badania. Na piątek za tydzień umawiam się prywatnie do pediatry nefrologa, pokazę usg nerek niuni ze szpitala, opis, niech nas dalej pokieruje. Mam nadzieję że nie będzie tych wstrętnych bakterii, martwie się bardzo, tym bardziej że Sarcia miała wysokie crp w szpitalu... Perypetii z teściową ciąg dalszy. Dobije mnie wszystko, niech wkońcu zaświeci słońce dla mnie. Przepraszam że tylko o sobie piszę. Myślami jestem z Wami i wspieram trzymając kciuki za wszystkie bolączki nasze i brzdąców. Dzisiaj sobie pomyślałam, że ciężko mi się będzie zdecydować na 2 dziecko. Mówię to dzisiaj, ale za 2 lata może zmienię zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Wtajemniczenie
|
Patik ja sie zastanawiam czy nie zalozyc w klubie tematu o tesciowych, tam bysmy mogly sie wygadac
![]()
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściowa co Ci zrobiła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas armagedon ciąg dalszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała wczesnej zwymiotowała jedzenie na mnie ![]() I od godziny 13 nie śpi ![]() ![]() ![]() Deprecha mi wróciła!!!!!!!!!! Siedzę i ryczę ![]() ![]() ![]() Nie wiem co ze sobą mam zrobić, najlepiej chyba pójść i powiesić się jak Lepper ![]() ![]() ![]() Ehhhhhh chyba nie dorosłam jeszcze do roli matki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pomyśl jakbyś miała faceta który wyklina na Ciebie i na dzidzię ?! To lepiej go nie mieć, nie ?! Cytat:
po chwili przeszła - na szczęście. Poprawiam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam na IP ! Gorączka 39 ![]() Ale wszystko ok z moimi piersiami i tam na dole. Chyba przemęczenie mnie złapało... Kochan które karmią piersią. Jestem z tego głupia, jak karmicie ?! kiedy odciągacie? Ja już sama nie wiem czy dobrze robię ![]() Jeden mi mówi do końca odciągać, drugi mówi żeby nie do końca odciągać i dupa blada, nie wiem ![]() Jak karmię mała np przy jednym karmieniu do spania to na zmianę zmieniać pierś, czy być cały czas przy tej jednej ?! Nie uśmiecha mi się "resztki" mleka za każdym razem odciagąć, przecież nie będę latała z laktatorem,żeby za każdym razem kiedy nakarmie odciągnąc. Jakie macie rady ?! Dzisiaj był rytułał rozebranie, kapanie, nakarmienie,odbicie, zmienienie pampersika bo poszla kupka i siuski - mała śpi ![]() Wypiła 100 ml ![]() (odciągnęłam, jadąc wcześniej na IP,żeby miała w razie czego ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- A LILI83 urodziła ?! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Zaneta najlepiej to mieć normalnego faceta. Takie sytuacje jak moja czy Mariny zdarzają się raczej rzadko.
#2751 |
Zadomowienie
|
Zmalowana- super pomysł ze zdjęciem,ale... na razie nie mamy jeszcze wszystkich dzieciaczków
![]() a ja cała w stresie.... jutro ma się urodzić mój syn... stres stres stres... trzymajcie kciuki dziewczynki,odezwę sie pewnie dopiero około soboty. życze powodzenia wszystkim rodzącym, ![]() ![]() ![]() normalnie boję się... żeby tylko mój dzidziuś był zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast Tobie i Marinie wydawało się pewnie, że wasi faceci byli normalni, prawda? Wiem, że Wam ciężko jak cholera, wyobrażam sobie nawet jak bardzo, ale jesteśmy na taki etapie życia, że musimy być wszystkie każda z NAS " baba z jajami" że się tak wyrażę, bo każda inaczej ten okres przeżywa. Ja powiem tak, że nie wiedziałam że będę taka emocjonalna, teraz małej jestem wstanie uchylić gwiazdkę z nieba. Jest moim oczkiem w głowie i zrobię dla niej wszystko ! Absurdem jest to, ale absurdem pozytywnym jeżeli mogę to tak nazwać że takie dziecko, mały szkrab wyciąga z Nas wszystkie poty, a jeden uśmiech powoduję, że na chwilę się zapomina o zmęczeniu... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Babonik ![]() Będzie zdrowy ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Taki jest już wielki, że mi się go nie chce uwieczniać
![]() Cytat:
![]() Trzymam baaaaardzo mocno kciuki Baboniku "kciuki: ![]()
![]() |
#2754 |
Wtajemniczenie
|
grzeszysz Słońce, grzeszysz
![]() ![]() ![]() Brunetko, Zmalowana moja tez wczoraj w dzien nie spała, ale dała mi w nocy naładować akumulatory. Będzie dobrze, lepiej, na pewno. Wiem co mówię. Też to przechodziłam za pierwszym razem. Płakałam ze zmęczenia i złości a za chwilę płakałam z miłości do dziecka. Byłam sama bo rodzice daleko, teściowej nie prosiłam o pomoc, sama też nie oferowała a mąż od 8.00 do 18.00-20.00 w pracy. Były momenty, że nie miałam kiedy zjeść ( z resztą niewiele mogłam jeść), umyć się, nie mówiąc o jakimś sprzątaniu czy przyjemnościach. Naprawdę będzie lepiej, musicie te ciężkie początki przetrzymać. Ja kiedyś ze zmęczenia w nocy mężowi do ucha wpakowałam smoczek zamiast dziecku do ust ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-06 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was ta huśtawkę ?!
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...749533146.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
#2757 |
Zakorzenienie
|
Beatko Ty coś pisałaś o odciąganiu 7 5 3 o co chodziło?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Wtajemniczenie
|
Zaneta a po co w ogóle odciągasz mleko? Dlaczego odciągasz mleko po karmieniu?
![]() |
#2759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jedna nie wystarczy i widzisz, że dziecko głodne to wtedy drugą dajesz. Następne karmienie zaczynasz od tej pełniejszej piersi. A w nocy warto karmić piersią bo mleko jest najbardziej pożywne (biorąc pod uwagę dobę).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.