|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Martusiaaa my mamy jednego i zakładamy na zewnątrz (one takie fajne kolorowe
)...ja polecamcotynato ![]() dla Filipka i dla Ciebie!! ![]() My na samym sysku jedziemy na razie... |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Soniu, Cotynato wielkie brawa za wagę!
Czyli Wasz wysiłek się opłacił I ponad 4kg to wcale nie tak mało, my mamy ledwo 3kg jak narazie![]() Rany, próbuję od rana coś napisać, a Młody mi nie daje, któs mi chyba podmienił dziecko Dostał butlę najpierw 60ml - uspokoił się na jakieś 15 min, popatrzył i znowu ryk, potem dostał kolejne 30ml i zasnął na 40 min, a teraz znowu płacze Co to może być??? Masowanie brzuszka też nie pomaga, poza tym nie ma wzdętego. Macie jakiś pomysł? Czy to możliwe, że zeszła mu żółtaczka, więc wrócił mu apetyt i jest ciągle głodny? To chyba niemożliwe Ehh padam na twarz...A co do diety - ja jem wszystko w sumie, bo tak zaleciła położna i zalecała na laktację ciasto drożdżowe Nie mam pojęcia dlaczego, ale cały czas o nim mówiła. A mam (może głupie) pytanie - jak poznajecie, że coś co zjadłyście zaszkodziło Waszym dzieciom? Płaczą, są niespokojne? Bo może w tym jest problem i powinnam bardziej uważać na to co jem![]() Miłego wieczorku mamusie, mam nadzieję, że będzie w miarę spokojny |
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
No to doczekaliśmy się jakiś problemów brzuszkowych. Drugi raz coś takiego. Aż się popłakałam ( i żeby nie było nie jadłam wczoraj kapusty
).W każdym razie mały super-extra, je cycucha i po około minucie dwa łyki płacz, ale nadal trzyma, dwa łyki, płacz itd. W końcu ryk na całego, smutna minka i lekkie uspokojenie jak się masuje brzuszek i tylko w pionie nie płacze. Nie jest to raczej kolka- bo jej by tak łatwo się chyba nie okiełznało, pierdy idą... Chyba mimo wszystko kupię sobie espumisam czy jak to tam. Albo sab simpex , ale szkoda mi małemu bezpośrednio. Ciekawe czy to mój pokarm tak na niego podziałał, czy się nałykał powietrza czy co? teraz zasnął u tatusia na rękach. |
|
|
|
#3754 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie ciesze - to na pewno jestes juz duzo spokojniejsza ![]() Cytat:
no i za kąpielCytat:
moja tez nie lubi na brzuszku - chyba ze u mnie albo u męza na klacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobra - ide prasować
|
|||||||
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A też jak zobaczyłam wagę to skakałam z radości Więc jak coś to świętujemy razem, polewaj pikolo
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego postu-biedny maluszek moze nie placze w pionie bo jego brzuszek jest delikatnie uciskany przez Twoje cialo i dlatego, bo wtedy ponoc lepiej sie uwalniaja gazy chociaz to wyglada troszke na kolke tez, albo ma wzdecia biedaczek, kurcze te maluszki ale sie namecza zanim osiagna wiek paru latek
|
|
|
#3757 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Niech śpi, odsypia może swoje poprzednie szaleństwa. Cytat:
A poznaję po tym, że płacze, boli go brzuszek. Cytat:
.
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
zasłaniałam się jak mogłam, a po domu chodzę w bluzce z rozpięciem tak, ze całe piersi na wierzchu
Aiszka mi to wygląda na kłopoty z brzuszkiem. Może rzeczywiście przeanalizuj co jadłaś ?? |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia to mowisz ze Ty niczym nie smarowalas? i skora nie jest az za bardzo wysuszona? wlasnie dzwonil Ł i poprosilam zeby po drodze do domu wstapil do apteki i kupil allerco, zobaczymy czy to cos da
|
|
#3760 |
|
kosmitka
|
Lulla nie - nawet mi położna mówiła, że ona po kąpieli powinna być taka jakby biała w mące, bo to własnie o to chodzi. Nie wysuszyła się. Ja po kilku dniach przeszłam na kąpiel w olilatum soft - zużyłam 1 opakowanie, niczym też wtedy nie smarowałam i było ok.
Teraz znów wróciłam do kąpieli w hippie, kąpię w płynie, myję takim żelem do ciała i włosów też hippa a smaruję oliwką nivea - a skórka mimo to czasem się wysusza. Ten oilatum był najlepszy, ale drogo wychodził.
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ł byl w aptece i nie bylo allerco ale farmaceutka dala mu cos drozszego i nazywa sie cos na I, heh, ciekawe co to
|
|
|
#3762 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to mam jeszcze głupsze pytanie - skąd wiecie, że boli malucha brzuszek? Cytat:
|
||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Vitella to jest. Cos na "i"..
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
cały czas was podczytuje ale po tych dwóch tygodniach jakos ciezko mi sie tu do was wbic ![]() kurcze czytam o tych brzuszkach, wysypkach i cały czas obserwuje małeo i boje sie żeby nic mu nie przylazło normalnie wstarczy jedna kropka a ja juz schizuje, juz nie wspomne ze monitoruje kupy itd jak tylko dłuzej nie zrobi to juz se wmawiam ze bedzie miec kolki![]() co do kąpieli to oczywiscie mały płakusia dzis wykąpie go w pieluszce moze nie bedzie tak krzyczał do kapieli uzywam oilatum, a potem jeszcze smaruje olivka bambino bo mały po lampach ma strasznie wysuszona skóre![]() cos wam jeszcze miałam napisac i skleroza normalnie
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
możliwe, że pojemność brzuszka Tymonka się zwiększyła i potrzebuje coraz więcej pokarmu, albo potrzebuje sie do Ciebie przytulić, nawet jeśli nie jest głodny. Po prostu przy Twoim sysku czuje się bezpieczny . Ja się śmieję z moim mężem, że Mati ma 60kg smoczka (czyli mnie )Z reguły jak jest problem brzuszkowy dzieci gwałtownie płaczą (nie wiem jak to wytłumaczyć) nie zaczyna się ten płacz marudzeniem tylko od razu jest na "najwyższych obrotach"...do tego przykurczają nózki, prężą się, aż robią się sino-czerwone ma twarzy. Nie wiem czy o o czymś jeszcze zapomniałam... Cytat:
No to pijem dziś to Pikolo ...tylko cotka pamiętaj coby odgazować , żeby na brzuszki nie zaszkodziłoDziewczyny to jest strrraszne..... jakie mam parcie na słodycze!!!!!!!!! Całą ciążę ich nie jadłam...teraz nadrabiam ech... Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-10-28 o 18:33 |
||
|
|
|
#3766 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
straszna historia...![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj znac jak mała zareagujeu nas było to samo. zreszta połozna odradzała i tak samo czapeczek w domu tez mowiła zeby nie zakładac
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta sałatka też mogła zaszkodzić a ból brzuszka - nagły płacz, prężenie się, buzia czerwona |
|
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
My tez dzis byliśmy na ponad dwugodzinnym spacerku, pogoda cudna
![]() I własnie ściagałam sobie mleczko laktatorem, pierwszy raz poszło niecałe 30 ml, a dzis juz ściągnełam 65ml ![]() Fabi kima sobie juz dwie godz, wstanie i bedziemy sie kąpać
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba nie kolka.
To wodniaczek jąderka Masakra, poryczałam swoje. Mały śpi teraz, ale jak nie śpi to widać że cierpi malutki I nie jadł nic od 14. |
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Cotka a skąd taka diagnoza?? jak to się objawia??Tulę mocno
pewnie się niepokoisz, że tak długo śpi?Nie martw się...pewnie potrzebuje. Nadrobicie jak wstanie..Mojemu się poprzestawiało. Do tej pory kąpaliśmy go o 20, ale od jakiegoś tygodnia nie jest w stanie dotrwać do tej godziny, bo jest bardzo śpiący (kilka razy go przetrzymaliśmy i był okropnie rozdrażniony) |
|
|
|
#3771 |
|
kosmitka
|
Aiszka mój sie urodził 2 tygodnie wcześniej i skok wg mnie miał właśnie w 3 tygodniu, wtedy był taki płaczliwy, że szok.
A Aga napisała, co mogło zaszkodzić i pod tym się podpisuję. Na co to? Skąd taka diagnoza??
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak fajnie wam spi? moj to o polnocy albo i po zasypia
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ok doczytałam, że diagnoza telefoniczna Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-10-28 o 19:56 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3774 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski
![]() Czytam Was i czytam i 3strony czytam cały dzień... Wysprzatałam cały dom a przy okazji uczyłam Judytkę siedzenia w bujaczku i zajmowania sie sama sobą-troche płakała troche marudziła ale raz na jakis czas jak zauwazyła ze nie przekabaci mamy uspokajała się i siobie coś tam pod noskiem gawędziła ![]() Musieć nie musze ale chcę-trzymam rytm dnia i koniec kropka-jedynie choroba zwalnia z tego obowiazku Mała tez uwielbia kapiel więc nawet się nie burzy a mi jakos lepiej jak wiem że czysciutka i pachnąca!Cytat:
Cytat:
A Ty miss smarujesz tez czymś? I to rzeczywiście wygląda tak jakby te policzki były "polakierowane"?Cytat:
Też myslę żeby tak zrobic.Normalnie brak słów Ja jadłam jak mała mmiała ze 2tygodnie i nic jej nie było. Ale takie prosto z wody polane delikatnie maselkiem. Własnie mamy pytałam i wiem ze do środka cebulkę dodała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej super że Twoje starania nie poszly na marne!A mam pytanie. Czy jak Wasze bąble płaczą to lecą im łzy? Bo Judysi nie leci nic ...Ma tylko oczka zaszklone i tyle...Żegnam sie z Wami na czas weekendu bo mamy do obskoczenia troche rodzinki żeby nie jeździć konkretnie 1ego bo korki tłumy a szkoda mi małej w samochodzie i foteliku tyle trzymać. Tak więc ściskamy i do poniedziałku |
||||||
|
|
|
#3775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie zamówiłam![]() Cytat:
kurde tyle rzeczy człowiek nie wiem, masakra dobrze mieć Was![]() Cytat:
![]() Aguś a Ty z tymi cyckami to uwazaj, bo ja też tak chodziłam z duzym dekoltem na wierzchu i musialo mnie zawiać bo zapalenie się wdało to czekamy aż synek się obudzi i kąpanie, ale nerwus straszny z niego, jak go rozbieram ryk, jak go kąpiemy oki, podoba mu się, a jak go ubieram to znowu ryk strasznie nie lubi jak mu pępuszek czyszcze
|
|
|
#3776 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Jak zasypia po północy, to może dłużej śpi? Cytat:
Dlugo zajęła Ci nauka?? 2. Ja nie Pestuś, ale smarowałam buźkę kremem oilatum soft i myłam wodą przegotowaną i było ok. 3. Niemowlaki do pewnego czasu(nie wiem jakiego) podobmo nie mają łez .Cytat:
Franek został zbyt wcześnie pochwalony i cały wieczór marudził, masakra.
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
opowiedzielismy o jaderkach i powiedziala ze o wodniaczek. Podobno zejdzie...
Moze to kolka,kto wie.Jutro kupie espumisam i poszukam pediatry weekendowego chyba. sorry ze tak o sobie i sorki za syl pisania ale malutki na rekach. Sciagnełam 90ml z obu piersi-sukces |
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
ale to co ma mały z jąderkami?
Cytat:
smaruje oliwką albo kremem pielęgnacyjnym z bambino a na cycki postaram się uważać, dzięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

)...ja polecam

I ponad 4kg to wcale nie tak mało, my mamy ledwo 3kg jak narazie
Dostał butlę najpierw 60ml - uspokoił się na jakieś 15 min, popatrzył i znowu ryk, potem dostał kolejne 30ml i zasnął na 40 min, a teraz znowu płacze
).

. Ja się śmieję z moim mężem, że Mati ma 60kg smoczka (czyli mnie
NO to napisala co wiedziała!
straszna historia...