Scent Bar XXXV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 00:03   #3421
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Scent Bar XXXV

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
moja wybitna inteligencja podpowiada mi ze byc moze w quality?

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Sabb - żelazo ? sprawdzone ?
Niskie. Bardzo. Ale ja mam wszystko niskie. Nawet męża i syna.
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Kochana, raczej klepłam róbmy barter - bo calkowicie zostawiłam Jej inicjatywę... ale co do ceny też, tak więc jednakowoż myslę, że cena paść nie powinna- ale perfumy jak najbardziej- tak mi wreszie przyszło do głowy...
Albo w jakiś zawoalowany sposób- no ale jak inaczej nazwać 2000???

No wiesz, mówić teraz, że oczekiwałam z jej strony propozycji cenowej, ale z powodu szczególnych okoliczności zaakceptowalam barter...? Jednakowoż żadne perfumy mi nie przychodzą do glowy, bo kocham QEssence??? i nie potrzebuję

Zażycz sobie zapasu na najbliższe 10 lat.

Cytat:
co do ceny to mogłabys sie wyrazic ze interesuje cie kazda ilość tysięcy powyżej jednego
Goood! I jakie otwiera poooole!
Cytat:
Sabb - co Ty biedaku masz z tym zdrowiem
Mnie chyba mówili, ze będzie potem w Quality wisiał. Może będą eksponować go razem z perfumami?
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
a może odsypiasz tylko te wszystkie nieprzespane noce, oby to było to takie zmęczenie materiału tylko
Brońcie Bogowie! mam teraz spać 20 lat??!!

Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:03   #3422
justynaneyman
Zakorzenienie

O, wiem! Jeden gość od kobiety są gorące śpiewał "Dwójka i trzy zera wszędzie, co to będzie, co to będzie"- to moja piosenka na jutro

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:12   #3423
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Niskie. Bardzo. Ale ja mam wszystko niskie. Nawet męża i syna.
no co Ty??? mąż niski?????????? we życiu bym nie sądziła?

no a seriou - to pytam bo - moja szczupła i mega zapracowana przyjaciółka - miała objawy takie właśnie podobne - i jak jej mówiliśmy żelazo to kpiła sobie no i olaliśmy - no dżołk jest śmieszny tylko raz

i pojszła do lekarza na ogólny przegląd - i od kiedy już wpapunia żelazo to mówi - że nie wie jakim cudem funkcjonowała jak zombie, z wiecznym niewyspaniem i zwalaniem na zmęczenie że tak musi być chyba - fuksik że jej się okazało że to tylko żelazo

Tobie "życzę" "tylko" zmęczenia

oby to coś prozaicznego - taki mój mesedż
Cytat:
O, wiem! Jeden gość od kobiety są gorące śpiewał "Dwójka i trzy zera wszędzie, co to będzie, co to będzie"- to moja piosenka na jutro

jak to czasem znajomość muzyki rozrywkowej popłaca - inspiruje
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:14   #3424
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
obecny rok minus 11?

co do ceny to mogłabys sie wyrazic ze interesuje cie kazda ilość tysięcy powyżej jednego

Cytat:
A teraz czas na Eden- mimo Dii Amouage
Flo
ha, Dia do piwnicy, bo Eden pikny jest

Cytat:
Rejcz- jak zacząć, wiem, teraz tylko, żeby tamta kupa co się śniła Flo była moja
jest Twoja caaaaaała

Cytat:

Brońcie Bogowie! mam teraz spać 20 lat??!!

a co, za błędy modości trzeba płacić

chyba znalazłam winowajcę zaślinienia, to wonderwood a tak mi kiedyś niepasił

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2011-11-25 o 00:16
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:20   #3425
gryx82
BAN stały

Cytat:
ad1. a ja w to klikałam

Cytat:
ad2. co kupiłeś
Nic nie kupiłem (zresztą przerwa od wizażu spowodowała gwałtowny spadek zainteresowania perfumami i poskromiła kompulsywne chciejstwa planowo-zakupowe)

Cytat:

Cytat:
co nie?

babka jest niewpuperz bardzo

A nowa Sophia Loren, czyli Edyta H., też była?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:27   #3426
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Nic nie kupiłem (zresztą przerwa od wizażu spowodowała gwałtowny spadek zainteresowania perfumami i poskromiła kompulsywne chciejstwa planowo-zakupowe)

A nowa Sophia Loren, czyli Edyta H., też była?
ad1. się ciesz zmarnowałeś duuużo kliknięć

ad2. też mam spadek

ad3. tej to ja dopiero nie cierpię

dopra palę i spadam, bo jado goście, jado

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:43   #3427
justynaneyman
Zakorzenienie

Flo- dziękuję za kupę
Zostaw sobie od...srawkę...?

Ucałowania wszystkim

Stary 2011-11-25, 01:13   #3428
gryx82
BAN stały

Cytat:
ad3. tej to ja dopiero nie cierpię
Ja też

Cytat:
dopra palę i spadam, bo jado goście, jado
Opowiadaj!

---

To ja się też oddalam, ziuty i ucałowania dla każdego
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 01:32   #3429
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą kochana ta Melk co nie takie słodkie powitanie że ho ho - abyś na pewno zasłużył?

Red- tak paczę na to drugie zdjęcie z kotem we wannie - ( po raz milionowy) i nasuwają mi się dwie myśli no dobra trzy)
1. "mistrzowie drugiego planu"
2. po kiego wy nie czymacie środków do ablucji na tym gzymsie wannowym i na umywalce?

3. już wiem czemu Behcio pije ino z wanny - on primo podczytuje wizaż, wie ze chcecie robic dida namba zwai, sie boi że go otrujecie i pije tylko to co widzi że leci z kranu

ale i tak Wasze zdjęcia did&kot wymiatją

dobranoc

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-11-25 o 01:35
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 06:19   #3430
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż...pewnie, że wolę kasę, ale teraz już kicha- nie zmienię...
Dobra, powiem, że chcę 0siem Rojal Musek tych mniejszych

Dodam jeszcze, że dostała w prezencie- jak każdy z gości bankietu- setkę QEssence- no ale to prezent, jednak wspominam Wam, żeby nie było
Jeśli mogę doradzić-powiedz wprost,że myślałaś raczej o kasie. I powiedz więcej niż 2 tys.
Dlaczego tak mówię? Obraz był atrakcją bankietu. Nie wiem ilu było gości, ale podejrzewam,że sporo.
koszt zorganizowania takiej imprezy to średnio 200zł od osoby, i to jeśli nie ma wyszukanych bajerów
każdy dostał flaszkę, więc dodatkowo 590zł x liczba gości

nadal uważasz,że te 2 tys., o których myślałaś to dużo przy poniesionych przez panią M. kosztach? Myślę,że gdyby cena była dla niej problemem, to negocjowała by ją przed poproszeniem o namalowanie obrazu

Obraz jest duży i piękny i myślę,że gdybyś nawet powiedziała 5 tys., to nikt nie powinien się zdziwić.

Ja bym powiedziała wprost, że myślałam o kwocie X zł. ,ale w związku z tym,że o cenie nie rozmawiałyśmy wcześniej, to dopuszczam możliwość,że nasze oczekiwania nieco się rozmijają.I jak ona to widzi.
U mnie to działa, mam na myśli zawodowo, bo często negocjuję duże kontrakty i najczęściej udaje mi się osiągnąć to co chciałam, a i druga strona też jest zadowolona.
Powodzenia

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 07:28   #3431
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Do mnie trafiają dzieci z wynikiem żelaza z prywatnych laboratoriów , gdzie norma jest taka , że mieszczą się w niej osoby niemal do przetoczeń od ręki a na pewno do szybkiego leczenia .
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Wysłali mnie na szkolenie , (..)i przez to wylądowałam ponad godzinę wcześniej w robocie
Ad.1. Mojej młodej w poniedziałek żelazo wyszło 147 i na wydruku jest ze to OK. Zaczynam się zastanawiać czy to dobry czy zły wynik teraz.
Ad. 2 Nienawidzę takich szkoleń a tez takowe miewam. Na wewnętrznych szkoleniach żarełka nie ma. Na zewnętrznych jest ale „góra” chodzi i informuje żeby nie ruszać bo to nie dla nas a dla gości.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. taaa, i oczywiście wpadłam na kierowniczkę
2. trzymam kciuki za trzydniówkę.
Ad.1 standard wpada się zawsze na tego kogo chce się najmniej widzieć.
Ad.2 to jednak nie 3 dniówka Młoda w nocy nie spała i cały czas mi oświadczała ze wcale nie bola ja uszka, czyli na bank ma zapalenie ucha co by pasowało do goraczki.

Cytat:
Zmieniając temat

Zmiana tematu jest piękna
A oczy to ma nieziemsko cudne

Cytat:
Tylko gdzie miejsce na moje ablucje A Behemot notorycznie wypija wodę w wannie, widocznie smaczniejsza niż w kociej misce. Koty som dzifne.

Jak to gdzie? w deszczu pod rynną a jak deszczu zabraknie to w kuchennym zlewie .

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Nie, oblałam test z teorii, 3 błędy na 2 możliwe, tak blisko było Inni po 6, 8 mieli Zła jestem, bo pytania były łatwe i to mnie zmyliło

Cytat:
jedyny Manfred jakiego naszam i b. lubię

Czy aby na pewno mówimy o tym samym panu w laczkach Kobuta?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Ale w sumie niedużo wydałam, co?

Pewnie ze niedużo jak za tyle rzeczy a na dodatek tak fajnych jak opisałaś

Cytat:
No więc...bylam dziś w Quality i nadrobiłam wszystkie wczorajsze niedociągnięcia- ludzi było co niemiara, narozdawałam pocztówek, nagadałam się- kuluarowo, tyle, że wyglądałam niewyględnie- dżinsy, tunika i buty a la trampko- trapery czerwone Włos zwichrzony, wzrok błędny z niewyspania.
Cytat:

A jutro ciąg dalszy w Blue City- też tam będzie mój obraz

I była Łepkowska- ta scenarzystka, chciałam jej dać m.in. Świnię i Karalucha, ale sobie poszła

Ad.1 Tak? A to ciekawe bo ja widziałam całkiem promienna kobietę ubrana na luzie (w fajne ciuchy bo tynike masz fantastyczną) która aż promieniała i tryskała energią. Na dodatek tak brylujaca w towarzystwie ze większość była oczarowana.

Ad.2. A nie w sobotę jest ta impreza w Blue City? Bo dziś to chyba we Wrocławiu lub Poznaniu.

Ad.3 O matulu a ja nie kojarzę kto to. (mam nadzieje ze to nie jest duzy Pafon nie wiedzieć kto to )

Cytat:
chciałam prosić prupke, ale tam jest róża
Cytat:

Ja tam róży czuje niedużo i tylko tak mocniej na początku a później już tylko słaby cień. A ja jestem hejterem róży i jej unikam.

Jutro w domu zrobię po całosci testy globalne to powiem dokładniej ile róży jest QEssence.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2011-11-25 o 07:25
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 07:37   #3432
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red- tak paczę na to drugie zdjęcie z kotem we wannie - ( po raz milionowy) i nasuwają mi się dwie myśli no dobra trzy)
1. "mistrzowie drugiego planu"
2. po kiego wy nie czymacie środków do ablucji na tym gzymsie wannowym i na umywalce?
3. już wiem czemu Behcio pije ino z wanny - on primo podczytuje wizaż, wie ze chcecie robic dida namba zwai, sie boi że go otrujecie i pije tylko to co widzi że leci z kranu
Środki trzymacie ale za wnęką czyli na focie i na żywo od razu nie widać. Nie lubię wystawy takich kosmetyków.

Cytat:
Tak serio, odkąd jestem przeziębiony (czyli od 31. października), praktycznie nie potrzebuję jedzenia (a dzisiaj 3. dzień głodówki)
Gryszard! Tęskniłam To ile schudłeś?

Cytat:
Żałuję, ze nie byłam, ale kurczę... Nie chce mi się. Mam tak totalny spadek formy, że nawet lekarze nie wiedzą, co jest. Na razie wykluczyli śpiączkę cukrzycową. Przynajmniej coś. Choć mnie z tego nic, skoro i tak śpię 40 godzin i budzę się śpiąca.
Współczuję, co za strata czasu

Cytat:
kurcze...ja tez kiedys podjełam sie roboty na zasadzie dogadamy sie pózniej-no i nie było miło pod koniec , w sumie to nie wiem jak teraz wybrnąc
A ile zaproponowali?

Cytat:
no cieniutka a na fotce wyglądała tak solidnie
No popatrz, mi właśnie podpasowało, że cieniutka bo będzie na ciepłe dni Ale 99 bymm za nią nie dała jak sobie życzyli, upolowałam na Allegro za 36.

Kurde, kolejny dzień niewyspania, tym razem spałam od około 2:30 do 8 bo mała wstała, nie wiem co jest ze mną nie halo. Położyłam się o 12 i tak leżałam

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 08:23   #3433
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Tylko ilość nietopeszy mnie niepokoi

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 08:27   #3434
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Kurde, kolejny dzień niewyspania, tym razem spałam od około 2:30 do 8 bo mała wstała, nie wiem co jest ze mną nie halo. Położyłam się o 12 i tak leżałam
Witam w klubie.

Ja już dziś jestem od niewyspania połzombie ale bogatrza o wiedze co sie dzieje.
No dodatek nie posłuzyło mi wczorajsze wieczorno nocne wracanie do domu.
Nie wiem czemu PKP było takie miłe i stwierdziło ze zafunduje pasażerom finską łaznie i nagrzało tak pociag ze ludzie pływali we własnym "sosie" .
Wylazłam z pociagu cala wilgotna i oślizgła i wiaterek mnie przewiał a dziś kicham, prycham skrzypie chrypie i rzezę jak stara pruchnica.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 08:29   #3435
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
No jacha, że satry, a nie jakiś nwoy

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:03   #3436
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
No więc...bylam dziś w Quality i nadrobiłam wszystkie wczorajsze niedociągnięcia- ludzi było co niemiara, narozdawałam pocztówek, nagadałam się- kuluarowo, tyle, że wyglądałam niewyględnie- dżinsy, tunika i buty a la trampko- trapery czerwone Włos zwichrzony, wzrok błędny z niewyspania.
Czuję się, jakbym przesuwała szafę i fortepian

A jutro ciąg dalszy w Blue City- też tam będzie mój obraz

No i jutro trudny temat muszę podjąć- negocjacje
Pani Missala wczoraj po bankiecie zagadnęla mnie, jaką bym widziała cenę za obraz- i ja, zgodnie z wcześniejszymi przemyśleniami, odpowiedziałam, że trudno mi wycenić taki obraz, włożone w niego serce itd i że proszę, żeby Ona zaproponowała. Pani M. odrzekła, że też nie wie, ale może "barterowo to załatwimy"- czyli za perfumy.
Wg mnie sprawa nie powinna utkwić w próżni, ja mam wyobrażenie ceny tego obrazu czyli 2000zł i wobec tego chcę dobrać perfumy za proporcjonalną cenę - w związku z czym dziś wąchałam i wymyśliłam Dię, Royal Muska i Daim Blonde... nie wiem, czy coś jeszcze, nie liczyłam
I chcę powiedzieć Pani M., że ta sytuacja jest dla mnie szczególna, bo nie umówiłysmy się z góry na wynagrodzenie, ja jednak mam wyobrażenie, jaka cena byłaby odpowiednia i w związku z tym proporcjonalne do niej - tej wyceny- perfumy, to byłyby (...) i co ona na to- ja jestem otwarta na propozycje- czyli miękko.
No...może zrobić wielkie oczy i ja wówczas nie będę naciskać- no bo niestety, muszę brać pod uwagę, że brak określenia kwoty z góry (BŁĄD!) może oznaczać stratę i trudno. Trzeba to będzie przelknąć, a jednocześnie bardzo zależy mi na naszej znajomości...

Tak czy inaczej rozmawiałam dziś z przyjeciółką, ktora umie negocjować, opieprzyła mnie i powiedziała, że absolutnie nie powinnam unikać tego tematu i czekać, co będzie, ale sama pierwsza zagadnąć lub, przy niesprzyjających do rozmowy okolicznościach, umówić się na spotkanie w tej sprawie.
I w ogole chcę się z nią - tą przyjaciółką- umówić się na krótki kurs negocjowania i w ogóle okreslania ceny swoich dzieł , bo zawsze, kiedy rozmowa schodzi na takie tematy finansowe, czuję się zażenowana, niezręcznie i w ogóle skrępowana...
rozumiem Cię bo też tak mam ale powinnaś zadbać o to żeby Twoja praca była porządnie wynagrodzona fajnie dostać wypasione flaszki, ale czy ich potrzebujesz? bo jeśli wolałabyś kasę to może lepiej się przemóc i powiedzieć zę jednak wolałabyś gotówkę?
No trzymam kciuki w każdym razie
Cytat:
Zbiorczo dziękuję za komplimenty n/t dida, starałam się ładnego zrobić
każdy sie stara, ale nie każdemu tak dobrze wychodzi
Cytat:
kurcze...ja tez kiedys podjełam sie roboty na zasadzie dogadamy sie pózniej-no i nie było miło pod koniec , w sumie to nie wiem jak teraz wybrnąc
eh, też to rozumiem
najgorsze jednak są te "drugie strony" bo ja sobie nie wyobrażam ze ktoś za mnie coś robi a ja później nie staram sie wynagrodzić no masakra jakaś
Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Witam w klubie.

Ja już dziś jestem od niewyspania połzombie ale bogatrza o wiedze co sie dzieje.
No dodatek nie posłuzyło mi wczorajsze wieczorno nocne wracanie do domu.
Nie wiem czemu PKP było takie miłe i stwierdziło ze zafunduje pasażerom finską łaznie i nagrzało tak pociag ze ludzie pływali we własnym "sosie" .
Wylazłam z pociagu cala wilgotna i oślizgła i wiaterek mnie przewiał a dziś kicham, prycham skrzypie chrypie i rzezę jak stara pruchnica.

Przeleciałam Was pobieżnie bo nadal nie jestem spakowana to już chyba zachowanie patologiczne wyjeżdżamy za 2 godziny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:05   #3437
Karkki
Zakorzenienie

Ziuty!
Macham znad 3 kawy i sterty gwiazdek.

Ju, wyglądałaś przepięknie!
I obraz równie cudny.
Ale 2 tys? Przecież nie malowałaś go dla warzywniaka "Pomidorek".
Obraz to obraz. Sztuk 1. To nie flaszki produkowane w tysiącach sztuk. Mój były szef, właściciel sporej firmy handlowej, kupując obrazy do biura kieruje się ceną. Zupełnie nie zna się na sztuce, ale wychodzi z założenia, że jak jest tani to nie może być dobry. Ale gdy zapłaci za niego 10 tys. to wie, że ma Dzieło Sztuki na ścianie a nie obrazek namalowany w ciągu 3 dni. I tym bym się kierowała ustalając cenę. Niezależnie od tego czy będzie barter czy gotówka, to nie podawaj ceny 2 tys. Ju, za 2 tys. to się buty kupuje w tych kręgach a nie Dzieła Sztuki i to na zamówienie.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Jeśli mogę doradzić-powiedz wprost,że myślałaś raczej o kasie. I powiedz więcej niż 2 tys.
Dlaczego tak mówię? Obraz był atrakcją bankietu. Nie wiem ilu było gości, ale podejrzewam,że sporo.
koszt zorganizowania takiej imprezy to średnio 200zł od osoby, i to jeśli nie ma wyszukanych bajerów

nadal uważasz,że te 2 tys., o których myślałaś to dużo przy poniesionych przez panią M. kosztach? Myślę,że gdyby cena była dla niej problemem, to negocjowała by ją przed poproszeniem o namalowanie obrazu

Obraz jest duży i piękny i myślę,że gdybyś nawet powiedziała 5 tys., to nikt nie powinien się zdziwić.

Ja bym powiedziała wprost, że myślałam o kwocie X zł. ,ale w związku z tym,że o cenie nie rozmawiałyśmy wcześniej, to dopuszczam możliwość,że nasze oczekiwania nieco się rozmijają.I jak ona to widzi.
U mnie to działa, mam na myśli zawodowo, bo często negocjuję duże kontrakty i najczęściej udaje mi się osiągnąć to co chciałam, a i druga strona też jest zadowolona.
Powodzenia
Zgadzam się całkowicie.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:30   #3438
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ilość nietopeszy mnie niepokoi

Cytat:

No i jutro trudny temat muszę podjąć- negocjacje
Pani Missala wczoraj po bankiecie zagadnęla mnie, jaką bym widziała cenę za obraz- i ja, zgodnie z wcześniejszymi przemyśleniami, odpowiedziałam, że trudno mi wycenić taki obraz, włożone w niego serce itd i że proszę, żeby Ona zaproponowała. Pani M. odrzekła, że też nie wie, ale może "barterowo to załatwimy"- czyli za perfumy.
Wg mnie sprawa nie powinna utkwić w próżni, ja mam wyobrażenie ceny tego obrazu czyli 2000zł i wobec tego chcę dobrać perfumy za proporcjonalną cenę - w związku z czym dziś wąchałam i wymyśliłam Dię, Royal Muska i Daim Blonde... nie wiem, czy coś jeszcze, nie liczyłam
I chcę powiedzieć Pani M., że ta sytuacja jest dla mnie szczególna, bo nie umówiłysmy się z góry na wynagrodzenie, ja jednak mam wyobrażenie, jaka cena byłaby odpowiednia i w związku z tym proporcjonalne do niej - tej wyceny- perfumy, to byłyby (...) i co ona na to- ja jestem otwarta na propozycje- czyli miękko.
No...może zrobić wielkie oczy i ja wówczas nie będę naciskać- no bo niestety, muszę brać pod uwagę, że brak określenia kwoty z góry (BŁĄD!) może oznaczać stratę i trudno. Trzeba to będzie przelknąć, a jednocześnie bardzo zależy mi na naszej znajomości...
Negocjuj

Cytat:

dobra nie jestem mamą - nie będę rugać - tylko powiem jedno - weź więcej Royal Muski

Cytat:

2. oj, trza było od razu wypalić o tych 2000, ona w ogóle ma pojęcie po ile stare sprzedawałaś? Bo może się zasugerować, że "ciąg barowy" szedł w setkach a tu nagle tysiaki. Ale z drugiej strony, na boga, na biednego nie trafiło Zaproponuj 2000 i zobacz co wyjdzie. Jak będzie 1500 to se dobierz do tego perfumy Bo w sumie potrzebne Ci te 3 flachy...? Nie lepsza kasa?
Ja bym wzięła kasę i i tak kupiła Royal Muskę
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:34   #3439
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
o boszzz no ziuty ziutami, ale z tymi ucałowaniami to już mnie fantazja poniosła. widzę, że się powoli przyjmuje

melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:40   #3440
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ziuty!
Macham znad 3 kawy i sterty gwiazdek.

Ju, wyglądałaś przepięknie!
I obraz równie cudny.
Ale 2 tys? Przecież nie malowałaś go dla warzywniaka "Pomidorek".
Obraz to obraz. Sztuk 1. To nie flaszki produkowane w tysiącach sztuk. Mój były szef, właściciel sporej firmy handlowej, kupując obrazy do biura kieruje się ceną. Zupełnie nie zna się na sztuce, ale wychodzi z założenia, że jak jest tani to nie może być dobry. Ale gdy zapłaci za niego 10 tys. to wie, że ma Dzieło Sztuki na ścianie a nie obrazek namalowany w ciągu 3 dni. I tym bym się kierowała ustalając cenę. Niezależnie od tego czy będzie barter czy gotówka, to nie podawaj ceny 2 tys. Ju, za 2 tys. to się buty kupuje w tych kręgach a nie Dzieła Sztuki i to na zamówienie.
O matko
Nie dość, że w ogóle chyba nie podam ceny, to jeśli już, chyba nie dam rady więcej niż 2000
Do zmiany potrzebowałabym prania mózgu
Czuję, że macie rację i dziękuję

Ves, Karkki, a nie uważacie, że już jest po ptokach- bo po bankiecie była rozmowa, że proszę JĄ o wyznaczenie ceny i nie chcę handlować marzeniami?
To był, rozumiecie, taki gest
Teraz to odkręcać...czy nie narażę na szwank tej znajomości???

Stary 2011-11-25, 09:54   #3441
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

powinnaś tak Kameleona na salony wprowadzić

tzn gópie słowo powinnaś - źle dobrałam , dobrze by było - fajnie to widzę - on jest taki "chodliwy" o niego się będą zabijać - no i czy on jest na stronie?

Cytat:
Fiebauo mi połowę postów
No nic dziwnego jak chciałeś wypowiedzi z miesiąca zacytować

Cytat:
Dobra, powiem, że chcę 0siem Rojal Musek tych mniejszych

Cytat:
a ja wziełam "warzywa na patelnię" paczka rodzinna

Cytat:
chciałam prosić prupke, ale tam jest róża
I dobrze

Cytat:

A zrobisz tak, że to Ty będziesz ta grubsza?

U niej to awykonalne

Stary 2011-11-25, 09:59   #3442
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
O matko
Nie dość, że w ogóle chyba nie podam ceny, to jeśli już, chyba nie dam rady więcej niż 2000
Do zmiany potrzebowałabym prania mózgu
Czuję, że macie rację i dziękuję

Ves, Karkki, a nie uważacie, że już jest po ptokach- bo po bankiecie była rozmowa, że proszę JĄ o wyznaczenie ceny i nie chcę handlować marzeniami?
Teraz to odkręcać...czy nie narażę na szwank tej znajomości???
edit: Grunt to czytanie ze zrozumieniem. Gwiazdki na mózg mi się rzuciły.
Skoro prosiłaś o wycenę, to przy tym zostań.
Ten obraz jest wart więcej niż 2 tysiące. Marzenia nie mają ceny, ale to Twoja praca przecież. Wiem, że wiele osób uważa (w tym cała moja rodzina na przykład ), że co to tam machnąć taki obrazek. Taki handlowiec, to co innego, bo musi coś umieć a malowanie to przecież zabawa a nie prawdziwa praca. Ale chyba Pani M. do takich osób nie należy. W końcu wiele osób uważa, że perfumy też istnieć nie muszą.
I dlatego uważam, że gdy powie np. 1 obraz = 1 flaszka, to wtedy powiedz, na ile Ty go cenisz.

Też nie lubię takich sytuacji, i dlatego dla znajomych robię wiele rzeczy za darmo, ale tylko wtedy, gdy wiem, że daną osobę nie stać na moje ceny. Czasami ludziom trzeba zwyczajnie pomóc. Natomiast miałam takie przypadki, że umawiałam się "po znajomości" na niższą cenę za np. ulotkę a osoba zamawiająca w trakcie pracy wymyślała setki zmian i z ulotki robił się folder. A zapłacić chciała jak za ulotkę oczywiście. W takich wypadkach strzelam focha, nie biorę pieniędzy i żegnam się z daną osobą. Wychodzę oczywiście na tym jak Zabłocki na mydle, ale trudno.

- Terry Pratchett

Edytowane przez Karkki
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:03
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:21   #3443
OlaVS
Zadomowienie

Jeny!!! Matko z córką!!! Co też mnie ominęło, co za głupek ze mnie, że do Baru nie zaglądąłam! Nic o promcji i przeżyciach Justyny przez to nie wiedziałam, w Quality nie byłam, wsparcia Ju nie udzieliłam, błąd niepowetowany!

Justyś, wal wyższą cenę niż 2 tysiące. Dla nich to nie będzie dziwne, nawet jak powiesz O WIELE WIĘCEJ.

Sabb, znam tylko jedną osobę, która miała objawy podobne do Ciebie, kilkanaście lat łaziła do lekarzy, nic nie wykombinowali. Podawali żelazo, dawali leki przeciwpasożytowe, zakazali perfum używać (o zgrozo - bo zdawalo im się, że to uczulenie na perfumy) oraz paru innych dziwnych rad udzielili. W końcu żelazo spadło poniżej wartości krytycznej, konieczne stały się wlewy dożylne. I wtedy owa moja znajoma przeczytała gdzieś, że celiakia upośledza wchłanianie m.in.żelaza i po wielu latach może dać objawy wyczerpania ze znacznym obniżeniem poziomu żelaza. Powiedziała lekarzowi o swoim podejrzeniu, i dopiero wtedy lekarzy olśniło, że to celiakia! Teraz jest na diecie bezglutenowej i problemy sie skończyły.
Oczywiscie nikłe są szanse, że Ty masz akurat to samo, ale zaburzenia wchłaniania trzeba może wziać pod uwagę.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:25   #3444
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Żałuję, ze nie byłam, ale kurczę... Nie chce mi się. Mam tak totalny spadek formy, że nawet lekarze nie wiedzą, co jest. Na razie wykluczyli śpiączkę cukrzycową. Przynajmniej coś. Choć mnie z tego nic, skoro i tak śpię 40 godzin i budzę się śpiąca.
Ja mam tak odkąd sięgam pamięcią

Cytat:
Kochana, raczej klepłam róbmy barter - bo calkowicie zostawiłam Jej inicjatywę... ale co do ceny też, tak więc jednakowoż myslę, że cena paść nie powinna- ale perfumy jak najbardziej- tak mi wreszie przyszło do głowy...
Albo w jakiś zawoalowany sposób- no ale jak inaczej nazwać 2000???
Ju pomyślałam troszkę nad tą sytuacją i ...

Nie wiem czemu, ale nasunęło mi się coś takiego, skoro ma być wymiana towaru za towar, to może ona myśli tylko o jednej flaszce...? Np. takiej za 700 zł ? Ewentualnie 2 po 700 zł ..

Może powiedz, wyceniam moją pracę na 1500 zł + Royal Muska ?

Co więcej, rozumiem, że przed podjęciem zlecenia nie rozmawiałyście w ogóle o zapłacie? Zawsze mów to przed, nawet jeśli nie podając konkretną kwotę, to coś w stylu -obraz będzie kosztował w okolicach 2000-2300 zł Pasuje, oki maluję, nie pasuje, no cóż..

Cytat:
I już masz problem rozwiązany

Cytat:
Flo- dziękuję za kupę
Zostaw sobie od...srawkę...?

Cytat:

Powodzenia

Cytat:

Ad.2 to jednak nie 3 dniówka Młoda w nocy nie spała i cały czas mi oświadczała ze wcale nie bola ja uszka, czyli na bank ma zapalenie ucha co by pasowało do goraczki.
Ojoj Ucałowania dla dida i Cię

Moja dziś (po odstawieniu pewnego syropku i podaniu innego) przespała całą noc bez kaszlu i jedynym mankamentem nocy było to, że spadła z łóżka na szczęście razem z kołdrą Usłyszałam jakieś "ciche mruczenie", wchodzę do pokoju a ta śpi na podłodze, dziwnie zwinięta, bo się chyba ułożyć nie mogła, nawet się nie obudziła

Cytat:

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:26
Stary 2011-11-25, 10:35   #3445
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Ju, pozostaje mieć nadzieję, że pani M. podczytuje bar
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:38   #3446
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Zbiorczo dziękuję za komplimenty n/t dida, starałam się ładnego zrobić

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Nom, w pewnym momencie się zrobił popularny jako dopalacz i go urecepcili
acha, no proszę, tyle lat się dopalałam i nawet o tym nie wiem

Cytat:
a ja wziełam "warzywa na patelnię" paczka rodzinna

Cytat:
Dziękuję, Rejcz, za radę- właśnie nie wiem, czy ma paść tym razem kwota...?
Może to dobry pomysł? Bo inaczej mogę zabrnąć w kałabanię ( jeszcze bardziej)
Bo te perfumy, co wybrałam- Dia, Royal M. i Blonde kosztują- w zal. od pojemności albo 1875 zł albo 1500- to daje pani M. wybór
Już sama nie wiem- głupia jestem
Ju, Ves i Karkki dobrze mówią, ja rozumiem że Tobie jest trudno negocjować i w ogóle mówić o cenie w tej sytuacji, ale nie uważam żeby to mogło czemukolwiek zagrozić.. i mam nadzieję że Pani M. nie myśli o barterze typu jeden obraz za jedną flaszkę..

na cenach się w ogóle nie wyznaję i dla mnie osobiście 2000 to duża kwota, ale jeśli Dziewczyny mówią że nie i że i spokojnie możesz mówić więcej to ja bym im zaufała w tej kwestii

trzymam kciuki w każdym bądź razie

Cytat:
.
mam nadzieję że to tylko i wyłącznie zmęczenie materiału i że szybko wrócisz do normy

Cytat:
obecny rok minus 11?

Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:49   #3447
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Niezależnie od tego czy będzie barter czy gotówka, to nie podawaj ceny 2 tys. Ju, za 2 tys. to się buty kupuje w tych kręgach a nie Dzieła Sztuki i to na zamówienie.

Cytat:
W który włożyłaś dużo serca, pracy, czasu ...

Cytat:
edit: Grunt to czytanie ze zrozumieniem. Gwiazdki na mózg mi się rzuciły.
Skoro prosiłaś o wycenę, to przy tym zostań.
Ten obraz jest wart więcej niż 2 tysiące. Marzenia nie mają ceny, ale to Twoja praca przecież. Wiem, że wiele osób uważa (w tym cała moja rodzina na przykład ), że co to tam machnąć taki obrazek. Taki handlowiec, to co innego, bo musi coś umieć a malowanie to przecież zabawa a nie prawdziwa praca. Ale chyba Pani M. do takich osób nie należy. W końcu wiele osób uważa, że perfumy też istnieć nie muszą.
O i to jest argument od którego zacznij negocjacje

Cytat:
Też nie lubię takich sytuacji, i dlatego dla znajomych robię wiele rzeczy za darmo, ale tylko wtedy, gdy wiem, że daną osobę nie stać na moje ceny. Czasami ludziom trzeba zwyczajnie pomóc. Natomiast miałam takie przypadki, że umawiałam się "po znajomości" na niższą cenę za np. ulotkę a osoba zamawiająca w trakcie pracy wymyślała setki zmian i z ulotki robił się folder. A zapłacić chciała jak za ulotkę oczywiście. W takich wypadkach strzelam focha, nie biorę pieniędzy i żegnam się z daną osobą. Wychodzę oczywiście na tym jak Zabłocki na mydle, ale trudno.
Najlepiej wszystko na umowę, za ustaloną wcześniej kasę, ewentualne zmiany - dodatkowy koszt, a znajomym można powiedzieć, że dlatego tak, szczególnie jeśli chodzi o umowę, bo nie chcesz by się Wasza znajomość skończyła

Oczywiście nie mówię tu o zrobieniu czegoś co zajmuje parę minut, jakiejś pierdółki czy zrobieniu czegoś za darmo ( z różnych przyczyn), ale o większych zleceniach, projektach No chyba, że się zna osobę i wie się, że to nie będzie dla niej problem, dopłata za coś albo już się robiło parę rzeczy dla tej osoby i nie było problemów z dopłatami za dodatkowe opcje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Ju, pozostaje mieć nadzieję, że pani M. podczytuje bar
i moze nas zatrudni jako negocjatorki?

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Ju, Ves i Karkki dobrze mówią, ja rozumiem że Tobie jest trudno negocjować i w ogóle mówić o cenie w tej sytuacji, ale nie uważam żeby to mogło czemukolwiek zagrozić.. i mam nadzieję że Pani M. nie myśli o barterze typu jeden obraz za jedną flaszkę..
To Ju weźmie Wodę Królowej Węgier np

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:41
Stary 2011-11-25, 11:11   #3448
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ju, doskonale Cię rozumiem.
Nie znam się na negocjacjach i może w ogóle źle myślę ale widzę to tak:
powiedziałaś pani M. żeby zaproponowała cenę - ale to przecież ciężko. Nie ma prostego przelicznika, że metr kwadratowy obrazu to 1000 zł. Kwadrat na jednolitym tle może iść za grube piniondze, niezły portret nieznanego artysty za 100 zł itd. Ja bym na jej miejscu też starała się jakoś z tego wybrnąć bo palnie 2000 a Ty zaśmiejesz się po francusku. Asekuracyjnie zaproponowała więc barter - i zależnie czy wybierzesz 10 flach po 500 zł czy jedną będzie wiedziała na czym stoi.
Może rozegraj to tak: powiedz, że myślisz o jakichś tam zapachach (na łączną kwotę około 2500) ale potrzebujesz jeszcze czasu do namysłu i testów. Po czym po kilku dniach czy kiedy tam zmień zdanie, że jednak kasa A ona przez ten czas będzie wiedziała na co się szykować. I w momencie wyliczania flaszek Ty będziesz widziała czy robi oczy - wyliczankę wszak można wcześniej przerwać
Zresztą przecie wrzuci to sobie w koszty - flachy albo kasę więc bez różnicy jak sądzę.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:18   #3449
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Heloł
Coś mi wizaża muli
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:20   #3450
justynaneyman
Zakorzenienie

Jesteście kochani i bardzo mi to pomaga

myslę, ze wykorzystam pomysł Spoory, żeby zaproponować nie obraz za flaszki, tylko kwota +flakon- wówczas naturalne będzie, że padnie kwota, poza tym jest to dla mnie satysfakcjonujące, bo przy Guciu, mojej zmienności i sytuacji materialnej (choćby wydatki na malowanie i ew. salceson ) branie perfum za 2000 jest absurdalne

I nie owijać bawełnę, tylko powiedzieć, jak jest- że temat dla mnie trudny, sprawę skomplikował fakt, ze nie umówiłyśmy się na cenę wcześniej, że mam jednak wyobrażenie o cenie i jednak po zastanowieniu się i okrzepnięciu po emocjonujących wydarzeniach, kiedy zeszło ze mnie napięcie, mogę podjąć rozmowę - nie wycofuję się z barteru, tylko chciałabym zaproponować rozwiązanie kompromisowe, czyli kasa +flacha w proporcjach 1500(?)+flakon.

Co myślicie?

Tylko... to chyba nie będzie R. Muska

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości