![]() |
#3421 | |||
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar XXXV
![]() ![]() Niskie. Bardzo. Ale ja mam wszystko niskie. Nawet męża i syna. ![]() Cytat:
![]() Zażycz sobie zapasu na najbliższe 10 lat. ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie chyba mówili, ze będzie potem w Quality wisiał. Może będą eksponować go razem z perfumami? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
O, wiem! Jeden gość od kobiety są gorące śpiewał "Dwójka i trzy zera wszędzie, co to będzie, co to będzie"- to moja piosenka na jutro
![]()
#3423 | |
Zakorzenienie
|
no co Ty??? mąż niski?????????? we życiu bym nie sądziła?
![]() no a seriou - to pytam bo - moja szczupła i mega zapracowana przyjaciółka - miała objawy takie właśnie podobne - i jak jej mówiliśmy żelazo to kpiła sobie no i olaliśmy - no dżołk jest śmieszny tylko raz i pojszła do lekarza na ogólny przegląd - i od kiedy już wpapunia żelazo to mówi - że nie wie jakim cudem funkcjonowała jak zombie, z wiecznym niewyspaniem i zwalaniem na zmęczenie że tak musi być chyba - fuksik że jej się okazało że to tylko żelazo Tobie "życzę" "tylko" zmęczenia ![]() oby to coś prozaicznego - taki mój mesedż ![]() Cytat:
![]() jak to czasem znajomość muzyki rozrywkowej popłaca - inspiruje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ha, Dia do piwnicy, bo Eden pikny jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba znalazłam winowajcę zaślinienia, to wonderwood ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2011-11-25 o 00:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A nowa Sophia Loren, czyli Edyta H., też była? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ad2. też mam spadek ad3. ![]() dopra palę i spadam, bo jado goście, jado ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Flo- dziękuję za kupę
![]() Zostaw sobie od...srawkę...? Ucałowania wszystkim ![]()
![]() |
#3428 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
swoją drogą kochana ta Melk co nie takie słodkie powitanie że ho ho - abyś na pewno zasłużył?
Red- tak paczę na to drugie zdjęcie z kotem we wannie - ( po raz milionowy) i nasuwają mi się dwie myśli ![]() 1. "mistrzowie drugiego planu" 2. po kiego wy nie czymacie środków do ablucji na tym gzymsie wannowym i na umywalce? 3. już wiem czemu Behcio pije ino z wanny - on primo podczytuje wizaż, wie ze chcecie robic dida namba zwai, sie boi że go otrujecie i pije tylko to co widzi że leci z kranu ![]() ale i tak Wasze zdjęcia did&kot wymiatją dobranoc Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-11-25 o 01:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego tak mówię? Obraz był atrakcją bankietu. Nie wiem ilu było gości, ale podejrzewam,że sporo. koszt zorganizowania takiej imprezy to średnio 200zł od osoby, i to jeśli nie ma wyszukanych bajerów każdy dostał flaszkę, więc dodatkowo 590zł x liczba gości nadal uważasz,że te 2 tys., o których myślałaś to dużo przy poniesionych przez panią M. kosztach? Myślę,że gdyby cena była dla niej problemem, to negocjowała by ją przed poproszeniem o namalowanie obrazu ![]() Obraz jest duży i piękny i myślę,że gdybyś nawet powiedziała 5 tys., to nikt nie powinien się zdziwić. Ja bym powiedziała wprost, że myślałam o kwocie X zł. ,ale w związku z tym,że o cenie nie rozmawiałyśmy wcześniej, to dopuszczam możliwość,że nasze oczekiwania nieco się rozmijają.I jak ona to widzi. U mnie to działa, mam na myśli zawodowo, bo często negocjuję duże kontrakty i najczęściej udaje mi się osiągnąć to co chciałam, a i druga strona też jest zadowolona. Powodzenia ![]()
![]() |
#3431 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad. 2 Nienawidzę takich szkoleń a tez takowe miewam. Na wewnętrznych szkoleniach żarełka nie ma. Na zewnętrznych jest ale „góra” chodzi i informuje żeby nie ruszać bo to nie dla nas a dla gości. Cytat:
Ad.2 to jednak nie 3 dniówka Młoda w nocy nie spała i cały czas mi oświadczała ze wcale nie bola ja uszka, czyli na bank ma zapalenie ucha co by pasowało do goraczki. Zmiana tematu jest piękna ![]() A oczy to ma nieziemsko cudne ![]() Cytat:
Jak to gdzie? w deszczu pod rynną a jak deszczu zabraknie to w kuchennym zlewie ![]() Cytat:
![]() Czy aby na pewno mówimy o tym samym panu w laczkach Kobuta? ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Pewnie ze niedużo jak za tyle rzeczy a na dodatek tak fajnych jak opisałaś ![]() Cytat:
Cytat:
Ad.1 Tak? A to ciekawe bo ja widziałam całkiem promienna kobietę ubrana na luzie (w fajne ciuchy bo tynike masz fantastyczną) która aż promieniała i tryskała energią. Na dodatek tak brylujaca w towarzystwie ze większość była oczarowana. Ad.2. A nie w sobotę jest ta impreza w Blue City? Bo dziś to chyba we Wrocławiu lub Poznaniu. Ad.3 O matulu a ja nie kojarzę kto to. (mam nadzieje ze to nie jest duzy Pafon nie wiedzieć kto to ![]() Ja tam róży czuje niedużo i tylko tak mocniej na początku a później już tylko słaby cień. A ja jestem hejterem róży i jej unikam. ![]() Jutro w domu zrobię po całosci testy globalne to powiem dokładniej ile róży jest QEssence.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2011-11-25 o 07:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | ||||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No popatrz, mi właśnie podpasowało, że cieniutka bo będzie na ciepłe dni ![]() Kurde, kolejny dzień niewyspania, tym razem spałam od około 2:30 do 8 bo mała wstała, nie wiem co jest ze mną nie halo. Położyłam się o 12 i tak leżałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dziś jestem od niewyspania połzombie ale bogatrza o wiedze co sie dzieje. No dodatek nie posłuzyło mi wczorajsze wieczorno nocne wracanie do domu. Nie wiem czemu PKP było takie miłe i stwierdziło ze zafunduje pasażerom finską łaznie ![]() ![]() Wylazłam z pociagu cala wilgotna i oślizgła i wiaterek mnie przewiał a dziś kicham, prycham skrzypie chrypie i rzezę jak stara pruchnica. ![]()
![]() |
#3436 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No trzymam kciuki w każdym razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze jednak są te "drugie strony" bo ja sobie nie wyobrażam ze ktoś za mnie coś robi a ja później nie staram sie wynagrodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() Przeleciałam Was pobieżnie bo nadal nie jestem spakowana ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Ziuty!
![]() Macham znad 3 kawy i sterty gwiazdek. ![]() Ju, wyglądałaś przepięknie! ![]() I obraz równie cudny. ![]() ![]() Ale 2 tys? Przecież nie malowałaś go dla warzywniaka "Pomidorek". ![]() Obraz to obraz. Sztuk 1. To nie flaszki produkowane w tysiącach sztuk. Mój były szef, właściciel sporej firmy handlowej, kupując obrazy do biura kieruje się ceną. Zupełnie nie zna się na sztuce, ale wychodzi z założenia, że jak jest tani to nie może być dobry. Ale gdy zapłaci za niego 10 tys. to wie, że ma Dzieło Sztuki na ścianie a nie obrazek namalowany w ciągu 3 dni. I tym bym się kierowała ustalając cenę. Niezależnie od tego czy będzie barter czy gotówka, to nie podawaj ceny 2 tys. Ju, za 2 tys. to się buty kupuje w tych kręgach a nie Dzieła Sztuki i to na zamówienie. ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dość, że w ogóle chyba nie podam ceny, to jeśli już, chyba nie dam rady więcej niż 2000 Do zmiany potrzebowałabym prania mózgu ![]() Czuję, że macie rację i dziękuję Ves, Karkki, a nie uważacie, że już jest po ptokach- bo po bankiecie była rozmowa, że proszę JĄ o wyznaczenie ceny i nie chcę handlować marzeniami? ![]() To był, rozumiecie, taki gest Teraz to odkręcać...czy nie narażę na szwank tej znajomości???
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic dziwnego jak chciałeś wypowiedzi z miesiąca zacytować ![]() ![]() ![]() ![]() I dobrze ![]() ![]() U niej to awykonalne ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro prosiłaś o wycenę, to przy tym zostań. ![]() Ten obraz jest wart więcej niż 2 tysiące. Marzenia nie mają ceny, ale to Twoja praca przecież. Wiem, że wiele osób uważa (w tym cała moja rodzina na przykład ![]() ![]() I dlatego uważam, że gdy powie np. 1 obraz = 1 flaszka, to wtedy powiedz, na ile Ty go cenisz. Też nie lubię takich sytuacji, i dlatego dla znajomych robię wiele rzeczy za darmo, ale tylko wtedy, gdy wiem, że daną osobę nie stać na moje ceny. Czasami ludziom trzeba zwyczajnie pomóc. Natomiast miałam takie przypadki, że umawiałam się "po znajomości" na niższą cenę za np. ulotkę a osoba zamawiająca w trakcie pracy wymyślała setki zmian i z ulotki robił się folder. A zapłacić chciała jak za ulotkę oczywiście. W takich wypadkach strzelam focha, nie biorę pieniędzy i żegnam się z daną osobą. Wychodzę oczywiście na tym jak Zabłocki na mydle, ale trudno.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-11-25 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zadomowienie
|
Jeny!!! Matko z córką!!! Co też mnie ominęło, co za głupek ze mnie, że do Baru nie zaglądąłam! Nic o promcji i przeżyciach Justyny przez to nie wiedziałam, w Quality nie byłam, wsparcia Ju nie udzieliłam, błąd niepowetowany!
Justyś, wal wyższą cenę niż 2 tysiące. Dla nich to nie będzie dziwne, nawet jak powiesz O WIELE WIĘCEJ. Sabb, znam tylko jedną osobę, która miała objawy podobne do Ciebie, kilkanaście lat łaziła do lekarzy, nic nie wykombinowali. Podawali żelazo, dawali leki przeciwpasożytowe, zakazali perfum używać (o zgrozo - bo zdawalo im się, że to uczulenie na perfumy) oraz paru innych dziwnych rad udzielili. W końcu żelazo spadło poniżej wartości krytycznej, konieczne stały się wlewy dożylne. I wtedy owa moja znajoma przeczytała gdzieś, że celiakia upośledza wchłanianie m.in.żelaza i po wielu latach może dać objawy wyczerpania ze znacznym obniżeniem poziomu żelaza. Powiedziała lekarzowi o swoim podejrzeniu, i dopiero wtedy lekarzy olśniło, że to celiakia! Teraz jest na diecie bezglutenowej i problemy sie skończyły. Oczywiscie nikłe są szanse, że Ty masz akurat to samo, ale zaburzenia wchłaniania trzeba może wziać pod uwagę.
#3444 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czemu, ale nasunęło mi się coś takiego, skoro ma być wymiana towaru za towar, to może ona myśli tylko o jednej flaszce...? Np. takiej za 700 zł ? Ewentualnie 2 po 700 zł ![]() Może powiedz, wyceniam moją pracę na 1500 zł + Royal Muska ? Co więcej, rozumiem, że przed podjęciem zlecenia nie rozmawiałyście w ogóle o zapłacie? Zawsze mów to przed, nawet jeśli nie podając konkretną kwotę, to coś w stylu -obraz będzie kosztował w okolicach 2000-2300 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja dziś (po odstawieniu pewnego syropku i podaniu innego) przespała całą noc bez kaszlu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-11-25 o 10:26 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
BAN stały
|
Ju, pozostaje mieć nadzieję, że pani M. podczytuje bar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||||||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na cenach się w ogóle nie wyznaję i dla mnie osobiście 2000 to duża kwota, ale jeśli Dziewczyny mówią że nie i że i spokojnie możesz mówić więcej to ja bym im zaufała w tej kwestii trzymam kciuki w każdym bądź razie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W który włożyłaś dużo serca, pracy, czasu ... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście nie mówię tu o zrobieniu czegoś co zajmuje parę minut, jakiejś pierdółki czy zrobieniu czegoś za darmo ( z różnych przyczyn), ale o większych zleceniach, projektach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-11-25 o 10:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Nindżopesz
|
Ju, doskonale Cię rozumiem.
Nie znam się na negocjacjach i może w ogóle źle myślę ale widzę to tak: powiedziałaś pani M. żeby zaproponowała cenę - ale to przecież ciężko. Nie ma prostego przelicznika, że metr kwadratowy obrazu to 1000 zł. Kwadrat na jednolitym tle może iść za grube piniondze, niezły portret nieznanego artysty za 100 zł itd. Ja bym na jej miejscu też starała się jakoś z tego wybrnąć bo palnie 2000 a Ty zaśmiejesz się po francusku. Asekuracyjnie zaproponowała więc barter - i zależnie czy wybierzesz 10 flach po 500 zł czy jedną będzie wiedziała na czym stoi. Może rozegraj to tak: powiedz, że myślisz o jakichś tam zapachach (na łączną kwotę około 2500) ale potrzebujesz jeszcze czasu do namysłu i testów. Po czym po kilku dniach czy kiedy tam zmień zdanie, że jednak kasa ![]() ![]() Zresztą przecie wrzuci to sobie w koszty - flachy albo kasę więc bez różnicy jak sądzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Konto usunięte
|
Heloł
![]() Coś mi wizaża muli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Jesteście kochani i bardzo mi to pomaga
![]() ![]() ![]() ![]() myslę, ze wykorzystam pomysł Spoory, żeby zaproponować nie obraz za flaszki, tylko kwota +flakon- wówczas naturalne będzie, że padnie kwota, poza tym jest to dla mnie satysfakcjonujące, bo przy Guciu, mojej zmienności i sytuacji materialnej (choćby wydatki na malowanie i ew. salceson ![]() ![]() I nie owijać bawełnę, tylko powiedzieć, jak jest- że temat dla mnie trudny, sprawę skomplikował fakt, ze nie umówiłyśmy się na cenę wcześniej, że mam jednak wyobrażenie o cenie i jednak po zastanowieniu się i okrzepnięciu po emocjonujących wydarzeniach, kiedy zeszło ze mnie napięcie, mogę podjąć rozmowę - nie wycofuję się z barteru, tylko chciałabym zaproponować rozwiązanie kompromisowe, czyli kasa +flacha w proporcjach 1500(?)+flakon. Co myślicie? Tylko... to chyba nie będzie R. Muska ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.