|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() a pytanie czy ktoś będzie korzystał z zatrudnienia babci jako niani ? Ja się cały czas zastanawiam, mama chętna, dodatkowe pieniążki chętnie przeznaczy na niunia ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do gadania przy cycu, też to znam, ale gada tylko i się chichra jak go karmie na siedząco ![]() Cytat:
![]() Ancia strasznie współczuje i choroby Twojej i Franka i tej piersi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i mam nadz ze to nie zapalenie piersi, naprawde. Ja tak mialam z obiema piersiami ale do tego mialam goraczke i pelno grudek ktore trzeba bylo wymasowac, bol gorszy niz porod, nie chcialabym w zyciu przezywac znowu tego samego, dlatego bardzo, bardzo wspolczuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4983 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Synek pospal 2 godz, idziemy sie karmic. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
Witam się z moją chichroczącą się w głos panną, która ani myśli iść spać
![]() U nas niestety chyba koniec przygody z jabłuszkiem i pierwszymi słoiczkami bo niestety mamy wysypkę na buzi ![]() ![]() Co do smoczków używamy już 2 i myślimy już o 3 ale chyba jednak zostaniemy nadal przy 2 (używamy butelek avent) |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | ||||||
Zakorzenienie
|
dobry
![]() my zaraz jedziemy z mała na pobranie krwi...teraz śpuńka, zaraz jemy mleko i w droge. boje sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() takze o przeprowadzce do jej pokoju na razie nie mysle - sukces bedzie jak pójdzie do łóżeczka bo w kołysce juz strasznie ma ciasno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez bym wzieła troszke chętnie... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama też trynioli o spacerkach i jeszcze mówi że na wiosne to Natalci nakupuje pięknych ubranek i będą się wozić ![]() ja wczoraj zamówiłam smoczek większy bo nam kaszka nie chce lecieć ![]() ![]() Anciu, zdrówka! ![]() ![]() Wracam do normalności, tż w pracy ![]() ![]() ![]() aaa, zapisałam Natalcie na basen i startujemy 3 lutego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zakorzenienie
|
Malgosiu to fajnie, naprawde
![]()
![]() |
#4988 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlaczego niepocieszony? Bo kiedyś tam już po porodzie rozmawialiśmy o pracy to on zdziwiony że ja chce od września, że myślał że jak Natalka pójdzie do przedszkola ![]() Ogólnie nie wyszło z tą pracą, bo byłaby od już i teraz a ja obecnie nie dysponuje samochodem - no a praca byłaby taka jak przed ciążą czyli zajęcia z angielskiego w przedszkolach ![]() ale drogie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na drugi basenie 290 zł też 10 zajęć. tak pierwszej dawki nie braliśmy. O pneumokoki pytałam już chyba na pierwszym szczepieniu no i wtedy mi powiedziała że najlepiej po 6 miesiącu zaszczepić, a teraz jak byłyśmy na szczepieniu to jej przypomniałam no i powiedziała że to przy okazji kolejnego szczepienia ![]() a i że 180 zł dawka kosztuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() egzaminy, eh ![]() ![]() kolejne w ten weekend i w dwa kolejne, cięzko je widze ![]() Natalka Pudzianka dziękuje ciociom za oklaski wagowo-wzrostowo-szczepieniowe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | ||||||
Zadomowienie
|
hej hej mamuśki
ja dziś mogę oddać ...bo aż wstyd przyznać..Sara dała mamie odespać wczorajszą imprezkę. spała od od 20...do7.15 pobutka na butle i po butli- do 9.50 ![]() Cytat:
2. co do dawki...mi poleciła lekarka na początek dawać jedną miarkę mniej.. bo mm jest cięższym mlekiem i żeby nie było przez to problemów z brzuszkiem. więc dawałam 3zamiast 4 na 120 itd. jeśli będziesz swoje ściągała to możesz zacząć od dodawania miarki mleka do swojego mleka i potem wiecej co trochę ![]() Cytat:
![]() 3mam kciuki za Was by obyło się bez walki ![]() Cytat:
jeśli o 20 ..to śpi czasem do 5 ,a czasem tak jak dziś nawet do ok.7.30.. nie wiem od czego to zależy. w każdym razie.. mamy jedną pobudkę jeśli już. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super!! ja się dowiedzieć muszę jak u Nas to wygląda. a data świetna ![]()
![]() |
#4990 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nam kaszka przez nie leci. Mimo że smoczek 2. Chyba 3 trzeba kupić. Zazdoszczę Babć chętnych do opieki. My na razie będziemy z mężem kombinować tak, żeby się synkiem zawsze ktoś mógł zająć, a jak skończy roczek to do żłobka ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do szałwi miałam faktycznie na myśli napar, nie okład ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4991 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż się ostatnio zastanawiałam jak ja będe Talke usypiać jak skończe karmić ![]() ale wesoło ![]() ![]() Cytat:
![]() ojojć, to może spróbujcie innych owocków, albo po prostu zupek. o właśnie aventowski smoczek musze kupić większy, bo wczoraj to zamówiłam z dr Brownsa o dziwo były tańsze niż aventowskie ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie troche potrwa nim się przestawi na łóżeczko. A w kołysce bujacie? Bo my mieliśmy kołyske ale w ogóle nie bujaliśmy w niej bo Talki to nie ruszało i bez problemu przestawiła się na łóżeczko ![]() Ale mojemu dziecku to chyba obojętne gdzie śpi, ostatnio niespodziewanie zostaliśmy na noc u teściówki i spała w gondolce wózka i też jej to nie przeszkadzało ![]() a moja mama powiedziała że może się z pracy zwolnić żeby wnuczką sie zajmować, bo za te 400 zł co zarabia to jej sie nie opłaca tam chodzić i że w sumie pracuje tylko żeby mieć opłacany zus itd. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() Martus mały jak zasnoł o 20 to tatus przy wychodzeniu do pracy obudził go o 5:30 ![]() ![]() Archi , Ancia ja tez snem moge sie podzielic-dla was wszystko ![]() Ancia biedactwo mam nadzieje ze zastój szybko zniknie |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4994 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie patrz na moj wczesniejszy wpis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ten mikrofon musi byc boski ![]() Cytat:
![]() ![]() a Julik nie ma tak, ze ile zrobię to zje. Niby teraz robię za każdym razem ze 150ml wody, ale zjada kolo 130-140mleka a czasem mniej. Pełne 150ml zjadła kilka razy ale końcówkę to już na sile wciągała a potem i tak ulała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() serio taki śpioszek jesteś? ![]() ![]() Cytat:
![]() wróciłaś ![]() ![]() ![]() jeszcze 5min i nowy odcinek desperatek będzie mój sesesese ![]() ![]()
![]() |
#4995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mama zawsze sobie super poradzi, bo musi ![]() a cóż to za data? jakieś urodzinki? ![]() Cytat:
![]() nie martw się na zapas kochana, dobry żłobek też nie jest zły ![]() ![]() ja zamówiłam jakiś smoczek specjalny do kaszek i gęstych soczków, przynajmniej tak było napisane ![]() Ide się zrobić na człowieka bo jak talka-natalka wstanie to lecimy na spacerek, po babcie do pracy, potem z babcią do rossmana i odebrać moj pierścionek bo oddałam do powiększenia ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-09 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oby ta Twoja pierś przestała boleć ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() odpukać w niemalowane, ale nie ![]() a może spróbuj kremu Bepanthen, mi pomógł natychmiast po porodzie Acelinka dzięki za info odnosnie pneumo i basenu ![]() Archi moonik już napisała odnośnie mm i tycia. Ja też słyszałam, że to nie ma wpływu. Poza tym nie wiem czemu, ale jak idę z małą do jakiegokolwiek lekarza to słyszę, że jest taka duża, bo jest na piersi. Nie wiem ile w tym prawdy, piszę co słyszę ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak z tytułem nowego wątku, wybrałyście? Bo to już tylko kilka postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |
Zakorzenienie
|
tak? no to moze nie jest ze mna tak zle ...
![]() ![]() Cytat:
![]() spadam na desperatki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 |
Zadomowienie
|
ACELINKO chyba nie ma wybranego...a to już 5000 tyś
![]()
#5001 |
Wtajemniczenie
|
brrry
![]() Na szybko piszę bo nie wiem jak długo mała pośpi ![]() ![]() ![]() ![]() Co tam u nas... mamy skazę więc dieta bardzo uboga jest, zaczynamy gaworzyć, chichrać się, główka już od dawna wysoko w górze za to nie przewracamy się jeszcze w żadną stronę. Ogólnie chyba ok ![]() Z mężem nadal ciężko, nie mam siły psychicznej na poważną rozmowę więc staram się sobie radzić sama. A teraz idę poczytać co u was, może mi się uda ![]()
#5002 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() No tak, jak zwykle myślę, że czytam wszystkie posty, a okazuje się, że kilka umknęło ![]() Ja też chyba dziś poproszę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i wiedziałam, że jak się pochwalę to wszystko pójdzie.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
może??
![]() ![]() Ktoś się podejmie założyć nowy wątek? Ja nie umiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
ja moge założyc jakby nie miał kto tylko dajcie tytuła)
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
Zakladaj kochana ![]()
#5006 |
Zadomowienie
|
a może taki :
Pierwszy posiłek,pierwszy ząbek...czas nowości dla naszych dzieciątek ![]() no i fajnie by było dodać w tytule mamy wrześniowo-październikowe 2010 bo ostatnio tego brakło..
#5007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Stokrotko ten tytul za bardzo zblizony do lipcowo-sieprniowych mam ![]() Natka podawala fajny moze znajde zaraz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
A nie 2011?
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
Propozycje Lulli -
dzidziulki się już urodziły i wszystkich zachwycają, cale nasze życie intensywnie zmieniają, tam pączusie, tu uśmieszki, nasze dzieciątka milusie, a my super babeczki" Propozycje Natki Dzieciaczki pięknie się rozwijają, swoim mamuśkom nudzić się nie dają. Rok już się znamy ale wciąż jak szalone nawijamy. ja bym tylko wolala zamiast dzidziulki czy dzieciaczki, zeby dac dzieci ![]()
#5010 | |
Zadomowienie
|
a to nie w takim razie
![]() ano... 2011 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.