|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() Kurcze tak się nachwaliłam i teraz boję się, że się coś popsuje ![]() Moonik a co Twoja Córcia robi cały dzień kiedy nie śpi, marudzi trochę, płacze? Soniu zapomniałam wcześniej napisać - okazało się, że problemy z krzepnięciem miałam tylko w ciąży, teraz wyniki mam ok ![]() ![]() Uciekam, dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosia fajnie, ze wysypki nie ma ![]() ![]() Aiszka, napisałam wcześniej ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-08 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
![]()
![]() |
#4954 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas wieczorem nie ma problemu z zasypianiem. Jest kapiel, butla i kimono ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyjdzie i na Was pora ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
to się odmeldowuje na dziś
![]()
![]() |
#4956 | |||||||||
Zadomowienie
|
hej hej
![]() nie wiem co z tym moim netem...co trochę się wiesza coś..i mi zjada itd. i pisze tą wiadomość od paru h ![]() natka pytałaś o dobę i pory snu. my już od dłuższego czasu mamy w miarę unormowaną. ![]() no i za każdym razem usypia sama w łóżeczku ( w dzień czasem z płaczem..to idę ,dam smoka i wychodze z jej pokoju-do skutku) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() cudny Filipek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale każdy organizm jest inny,więc może u was będzie ok. może ściągaj w międzyczasie pokarm i to nie zmniejszy laktacji. no mam Skarbka mojego ![]() ![]() piszecie o spaniu oddzielnym...Sara od końca października śpi w swoim pokoju. w łóżeczku . ja do łóżka ją nieraz rano biorę i wtedy wycałuję wytulę itd ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-08 o 23:04 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe komentarze odnośnie mojego mikołajka
![]() A ja dopiero ululałam to moje cudo... prawie godzinę go usypialiśmy... Mamy taki problem żeby on kładł się wcześniej spać. Około godz. 21 daje nam iskierkę nadziei.. idzie spać ale tak na 30 minut. Budzi się oczy jak pięć złotych i od nowa usypianie... I wcale nie śpi dużo w ciągu dnia. Już sama nie wiem co robić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Kto ma na zbyciu trochę snu? ¿
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
#4960 |
kosmitka
|
Ja tez poproszę
![]()
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mogę trochę oddać.
![]() Co prawda dzisiejsza noc zapowiada się z tych cięższych, ale wtedy będę się martwić ![]() Ancia, Archi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Kochana sis
![]() A Ty tez nie myślałaś by podac Franiowi na noc mm by zobaczyć jak będzie kimał? Ja jestem tego już coraz bliższa- powstrzymuje mnie tylko wspomnienie zastoi ![]() ![]() W sumie też trochę sie zastanawiam jak to bedzie z przyrostami mojego klocuszka ![]() ![]() Ech- nie wiem. Może jakbym budzik włączała na noc, jakby mały na dłużej kimnął, żeby się trochę podoić laktatorem ![]() Mooonik- wprowadzenie mm nie wywołuje u mnie poczucia porażki- raczej obawy co do tego ww. + jeszcze parę innych - typowo zdrowotnych ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A jeszcze mam pytania co do mm: - smoki dajecie dalej o wolnym przepływie nr 1? - podaje któraś mm HA? Bo małego wysypywało kiedyś od nabiałów. Teraz już jem ( ale w małych ilosciach) i jest oki. Obawiam sie jednak,ze jak dostanie taka sporą porcję nabiału i to prosto w jelitka to mogłoby być nie za fajnie ![]() - te które przechodziły z piersi na mm - od razu dawałyście dawkę jak na opakowaniu jest napisane czy powoli po troszeczkę wprowadzałyście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |||||
kosmitka
|
Archi ja próbowałam wcześniej, podać mm po piersi, ale nie chciał. A teraz mogę o tym zapomnieć, bo nie chce wcale pić z butelki
![]() U nas dzisiaj od 1 do 3 nie spałam w sumie wcale, co chwilę musiałam wstawać, dawać smoka, przewracać, bo stękał, plakał. W końcu usnął i pospałam 2h do 5, potem już prawie nie spałam i o 7 normalna pobudka, bo Franek wrzeszczał przy podawaniu antybiotyku (leki podaje mój mąż). Do tego jestem rozwalona masakrycznie, choroba mnie rozbiera jeszcze gorzej. Co prawda pediatra twierdzi, że mogę brać wszystkie leki, ale nie jestem przekonana. Czy jakieś theraflu mogłabym wypić, jak myślicie? Z tym zastojem to jak jest - mi pierś dzisiaj jedna niemal odpada, nie mogę jej dotknąć, bo umieram z bólu. To zastój???? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Bracia? Cytat:
Bo u mnie taki płacz przeradza się w histeryczny, ja nie mogę tego słuchać i zaraz uspokajam, biorę na ręce itp. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to chyba przegapiłam,ze próbowałaś z mm. Mój na szczęście chce pić wszystko ze wszystkiego- głodomór jeden ![]() Z preparatami p/przeziębieniom nie pomogę- krowom takich się nie daje więc nie kojarze co i jak z mlekiem ![]() Ten ból to może być zastój czy nawet już zapalenie. Oby nie ![]() Jeżeli na 100% pierś ja bym uruchomiła okłady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
kosmitka
|
Okłady z kapusty?
Pierś na 100% bo jak pił z lewej, to ta prawa bolała jeszcze bardziej. Nie mogę jej dotknąć. Ale nie ma twardych guzków. Dobre z tymi krowami, niezłe porównanie ![]()
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed karmieniem pierś rozgrzać. Nocą zamiast kapuchy napar z szałwii. Ja te okłady robiłam w pampersach by mi ciuchy nie pobrudziły sie ani z\nie zasmierdły już do końca kapuchą. Się czepiasz porównania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- aha- co do guzków- Caltea to jak pamiętam to pisała,że miała grudki, ja miałam wielkie kule - wielkości jaja, a nawet było tak,że i cala pierś była twarda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jemy również mm HA, ale od początku, więc nie mam porównania z innymi. Kiedy wprowadzałam mm to podałam od razu taką ilość jak zasugerowana na opakowaniu dla odpowiedniego wieku ![]() Ja się mogę podzielić. Przespałam dziś 12 h. Aż mi głupio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja muszę poprcować nad naszym usypianiem. Bo bez karmienia ani rusz ![]()
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | ||
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() mały jeszcze dosypia to wpadam na chwilę ![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do dawki mleka, to ja najpierw dokarmiałam, trochę pierś, trochę mm, a jak już przeszliśmy całkiem na mm to taką dawkę jak na mleku, Bartek pije Enfamil i wypija tyle ile jest napisane na opakowaniu. Jeśli Piotruś nie będzie chciał tyle ile na opakowaniu to poprostu wypluje smoka i już ![]() Cytat:
![]() Asiu jak tam Marcelek pospał?? Bartuś jednak spał już na noc, obudził się o 3ej, o 6tej i śpi do teraz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||||
Zadomowienie
|
Witam sie poniedziałkowo i nadrobię może cosik jak dzieć da
![]() Mamy karmiące piersią, czy macie problemy z brodawkami? Mnie tak bolą, jak na początku karmienia, tuż po porodzie. Zaczerwienione i aż muszę zęby zaciskać przy karmieniu. Jak Leoś zasypia, albo jak czuję ze tylko sobie mamla bez chęci na jedzenie, to mu tę pierś wyciągam z buzi, bo nie daję rady ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ancia, czytam o Frankowej chorobie i strasznie Wam współczuję. Mam nadzieję,że szybko wyzdrowiejecie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreślonego- ja mam raczej obawy, ze mój klocuszek to w druga stronę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, że masz mamę chętną do pomocy przy dziecku. Moja też by chciała zostać, ale jeszcze pracuje i długo będzie, bo ma dopiero 46 lat ![]() Mam strasznie dużo do zrobienia dziś, a tak mi się nie chce ![]() ![]()
![]() |
#4973 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też z początku nie rozróżniałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja miałam problemy z krwią przed ciążą (dlatego tak ciężko było w nią zajść) U mnie też anty odpadają, na spirale się nie decyduję, bo mechanizm jej działania kłóci się z moim światopoglądem, więc zostają gumki (ale i tak u nas na razie w tych sprawach kiepsko ![]() A u hematologa też jeszcze nie byłam ![]() Dzień dobry dziewczynki ![]() My dziś na rehabilitację jedziemy pierwszy raz autobusem (pewnie to nic wielkiego, ale obawy zawsze są.) Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Archi to najwyżej dasz mu trochę mniej, ja daje jak na razie 150ml wody, czyli 170ml mleka, kilka razy dostał więcej, ale tylko kilka razy, a czasami zdaża mu się nawet tego nie wypić, bo się zmęczy i zasypia ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O fajny ten konik, podoba mi się ![]() Cytat:
![]() Mój też się tak wygina, jakby zaraz miał sobie złamać kręgosłup. Przebieranie pieluchy bywa coraz cięższe ![]() Leon łapie się za kolanka i nie chce ich puścić ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry wiosenno-jesiennie-zimowo
![]() Stefek zaczyna chyba śmiać się na głos. Tzn. uczy się i robi he he he a potem dostaje czkawki ![]() Ale robi to tak slodko, że płacze sobie ze wzruszenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak samo mam ze Stefanem. Znowu mu się pozmieniało i w dzień sam nie uśnie (chociaż przed chwilą to zrobił ![]() Dzialaj z piersią czym szybciej Kochana, żeby gorzej nie było. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pisalaś kiedyś o rozwodnieniu mleka. To nawet nie tyle, że wielki eksperyment, ale nie chce mu żołądka rozciągać... ![]()
![]() |
#4978 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to macie dwa pokoje na tych Waszych salonach ![]() ![]() Cytat:
![]() ja się podzielę, z Wami zawsze ![]() Cytat:
![]() natomiast pogrubionego już nie- nie wiem skąd przekonanie, że na mm będzie szybko przybierał, tył?? wcale tak nie jest. Moja od poczatku tak karmiona i przybiera normalnie ![]() ![]() natomiast co do smoczków- będę zmieniać na 2 bo widzę, ze zaczyna się wściekać, że trochę za wolno jej leci mleko hmmm widzę,że nie dopisałam, że to jedna taka drzemka ![]() u mojej panny dzień wygląda mniej więcej jak wcześniej Martusi napisałam. Ma jedno pewne spanie - na spacerze. Za to w domu zwykle ma jedna taka drzemkę (najczęściej po południu). Czyli jak idziemy na spacer to śpi około 1,5h dziennie(spacer + drzemka) - nie chodzę jak zimno dłużej niż godzinę ![]() ![]() ja to mam jednak problem z wyrażaniem tego co mam na myśli ![]() ale, że Ty spałaś 12h? wow! ja by nie dala rady, mi 6h spokojnie wystarczy ![]()
![]() |
#4979 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaaaaa, ale wyprawa... No pewnie, że obawy są. Sama bym miała. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tak. Przewijak coraz bardziej niebezpieczny ![]() Jak ja się nie mogę doczekać takich akrobacji ![]() Hahahaha to musi niezle wygladac ![]()
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytałam, że Franek mocniej ulewał. Leon zwymiotował jak zjadł z chorej piersi, bo w pokarmie pojawia się więcej sodu. Może to dlatego, chociaż kaszelek i niechętnie zazywane leki też robią swoje. Przy zapaleniu piersi antybiotyk być musi, ponoć najlepiej Zinnat i przez 10 dni musowo. Można brać na zmianę co 3 godz. paracetamol i ibuprofen, przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, no i zimne okłady. Przy zapaleniu nie wolno piersi rozgrzewać, bo grozi ropniem. Co jeszcze, karmić powinnaś zawsze od piersi chorej, żeby jej ulżyć, po czym podawać pierś zdrową. Jakby Franek odmówił jedzenia z chorego cyca, to trzeba odciągać. Opisałam się, choc mam nadzieję, że to jednak nie zapalenie. Ja jak mnie łapało, to po prostu ryczlam, wydawalo się, że bez powodu. Bolała mnie głowa i ta pierś i kompletnie rozsypałam się psychicznie. Grudki mialam przy zastoju, ale wtedy gorączki nie było i zastoj powinno się rozgrzewać przed karmieniem. Zastój w porównaniu do zapalenia to pryszcz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.